Dodaj do ulubionych

"Bym ci w ryja walnął". Policja kontratakuje

22.07.09, 17:59
Mógł zabić albo w ryja walnąć. A potem się dziwią że piszą HWDP.
Obserwuj wątek
    • maruda.r Policja "myśli" 22.07.09, 18:06

"- Skoro Adam S. miał znieważyć funkcjonariuszy, dlaczego nie przedstawiono mu
      zarzutów bezpośrednio na komendzie? - zapytaliśmy Annę Smarzak."

Bo psiarnia nie jest zbyt bystra i ten brak próbuje nadrabiać knajacką
      kindersztubą?

• Gość: oficer WP Re: Policja "myśli" IP: *.chello.pl 01.05.10, 15:18
        Policja jest ordynarna i łamie prawo na co dzień a obywatele to
        widzą.
        Przyczynom takiego zachowania tej pseudo-policji jest brak
        profesjonalnej kontroli ze strony kadry oficerskiej policji.
        Po prostu tych panów trzeba wziąć za mordę i nauczyć pracy w policji
        od podstaw.
    • washner Wywalcie i Smażącą bzdury babę bo się podłożyła w 22.07.09, 18:07
      nieuzasadnionej obronie policyjnego buraka. Wstyd przynoszą całej policji.
      Widać że komandante popiera taką działalność swoich przełożonych skazując go
      ,,na zawieszenie"
    • mateusztt Adam S. zniewazał i bił spokojnych policjantów 22.07.09, 18:08
      są tez podejrzenia ze jest terrorystą z alKaidy, handluje dragami i
      ukradł Ksieżyc. Anna Smarzak poinformowała ze jego zbrodnie nie
      pozostaną bezkarne. Policja jest juz na tropie...

Inne skuteczne działania Policji :
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,6848885,Ofiara_chciala_wskazac_oprawce__Policja_odmowila.html
      • Gość: Kaczo i Ponuro Re: Adam S. zniewazał i bił spokojnych policjantów IP: 132.170.59.* 22.07.09, 18:17
        "- Skoro Adam S. miał znieważyć funkcjonariuszy, dlaczego nie
        przedstawiono mu zarzutów bezpośrednio na komendzie? - zapytaliśmy
        Annę Smarzak."

Dokladnie tak... Widac, iz "policaje" musieli dluzej sie
        zastanawiac, co tu wykombinowac by jakos ukryc ("zamiesc")
        chamstwo swoich ludzi. Uznali wiec, iz najlepsza obrona
        bedzie kontratak!

p.S. Jak dlugo jeszcze policja w Polsce bedzie najlepszym miejscem
        zatrudnienia dla ludzi nieudolnych, niekompetentnych, zwyczajnie
        chamskich, brutalnych, czy tez osobnikow o sadystycznych
        sklonnosciach? Jak dlugo???
        • Gość: Honorata Bezkarni, bo bezpańscy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 14:00
          Gość portalu: Kaczo i Ponuro napisał(a):
          > p.S. Jak dlugo jeszcze policja w Polsce bedzie najlepszym miejscem
          > zatrudnienia dla ludzi nieudolnych, niekompetentnych, zwyczajnie
          > chamskich, brutalnych, czy tez osobnikow o sadystycznych
          > sklonnosciach? Jak dlugo???

Jak długo? To proste: dopóki policja będzie de facto "państwem w
          państwie". Trzeba wam bowiem wiedzieć, drogie dziateczki, że cywilna
          kontrola nad policją jest w Polsce fikcyjna i ma miejsce (tyle o
          ile) tylko na szczeblu rządowym, co znaczy w praktyce, że minister
          Spraw Wewnętrznych i Administracji jest formalnie przełożonym
          Komendanta Głównego Policji, ale nie ma żadnych realnych uprawnień
          do sprawowania kontroli nad poczynaniami policji. Na szczeblu
          wojewódzkim i niższych (powiatowym i gminnym) nie ma już żadnej
          zwierzchności, nawet formalnej, władzy samorządowej nad policją i
          jest ona sama sobie "sterem, żeglarzem i okrętem".
          Formalnie mamy w Polsce demokrację, ale tzw. resorty siłowe nadal,
          jak za komuny, są u nas niezależne i moga sobie robić co chcą.
          Dlatego pani Smarzak i jej szef - komendant, jak zechcą to odwróca
          sprawę o 180 stopni. Być może okaże się więc, że to student
          znieważał policjatów i im groził "daniem w ryja". I prewnie będzie
          nawet na to kilku "neutralnych" świadków, którzy akurat byli
          przypadkiem w komisariacie i wszystko widzieli i słyszeli.
          Dopóki w Polsce obowiązywał będzie nadal system reżimowy i nie
          będzie kontroli władz cywilnych nad policją, można zapomnieć o
          praworządności, uczciwości i rzetelności policji, a także jej
          funkcji ochronnej wobec ludności.
          • Gość: llk Re: Bezkarni, bo bezpańscy! IP: 195.117.192.* 23.07.09, 14:32
            No cóż, prawdziwego przebiegu tego zajścia nigdy nie poznamy.
            Policjanta poniosło niepotrzebnie to fakt. Ale w każdej profesji
            trafią się jakieś ciemne charakterki. Na tej podstawie nie można
            potępić policji w czambuł. I tak więcej ludzi ma zaufanie do policji
            (coś ok. 70 proc.) jak do dziennikarzy...
            • Gość: Honorata Re: Bezkarni, bo bezpańscy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 14:51
              elan13 napisał:
              > I tak więcej ludzi ma zaufanie do policji
              > (coś ok. 70 proc.) jak do dziennikarzy...

Wybacz im, Panie, bo nie wiedzą co czynią. :)
            • Gość: gość [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 18:50
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: JasnyPierun móje doświadczenia z policją, sprawiedliwości brak IP: 81.15.147.* 23.07.09, 19:08
            święte słowa kolego!!!

Wracając z kręgielni u mnie w mieście zauważyłem patrol policji śpiący w
            radiowozie. Powiadomiłem dyżurnego, że nie bede na taki stan rzeczy płacił
            podatków i że nie dopuszczalne jest aby spano w czasie pracy!!! Tym bardziej
            jeśli sprawa dotyczy policji. Co zrobiono?
            Podjechał patrol, przewieziono mnie i kolege do izby wytrzeźwień, tam któryś z
            policjantów założył "kominiarkę" i bił mnie po twarzy pięściami w taki sposób
            aby nie narobić śladów. Dostaliśmy mandat w wysokości 200 zł. Plus 190 zł za
            izbę wytrzeżwień choć nie przebadano nas alkomatem bo wiedziano że wykarze
            śladowe ilości. Sprawę skierowano do sądu grodzkiego. Wczoraj otrzymałem wyrok.
            Za nieuzasadnione powiadomienie o zdarzeniu ktore nie miało miejsca!!! działając
            UWAGA ze !!!swawoli!!! obwniniony wezwał patrol policji czym spowodował
            niepotrzebne czynności służbowe...Dostałem karę grzywny 1500zł oraz 200 zł
            kosztów sądowych. Zarabiam 1000zł i jestem załamany bo nie wiem co zrobić. Nawet
            nikt mnie nie wezwał na posiedzenie sądu. Wyrok zaocznie, liczono się tylko z
            opinią funkcjonariuszy którym skutecznie udało się dokonać zemsty za
            powiadomienie o śpiącym patrolu. Sprawa działa się na mazowszu.
            • Gość: ka Re: móje doświadczenia z policją, sprawiedliwości IP: *.vlan367.corcoran.lubman.net.pl 23.07.09, 20:42
              Taaa.. a świstak siedzi i zawija w sreberko. Fajna historyjka, taka
              rzewna...A że błędy ortograficzne to mało istotne..
              Radzę ci, nie ćpaj tego świństwa
              • Gość: alfred Re: móje doświadczenia z policją, sprawiedliwości IP: 80.53.170.* 24.07.09, 00:07
                dopóki ciebie nie spotka "przyjemność" rozmowy z milicjantem to nie
                wypowiadaj proszę się na nieznane tobie tematy. To że chłopak ma problemy
                z ortografią o niczym nie świadczy. Historia wydaje się mało prawdopodobna ale
                nie niemożliwa. Moje marne (na szczęście) doświadczenie wygląda tak:
                Kilka lat temu "stróże prawa" zostawili mi w domu wezwanie na komende,
                oznajmili mi że dostaje mandat 500 zł, którego nie przyjąłem, za rzucenie
                jajkiem w jednego z nich. W sądzie grodzkim obaj zapewnili że widzieli moją
                twarz na 9 piętrze zaraz po rzuceniu tym jajem:/ i skończyło się na dość dużej
                karze. Sąd nie dopuszcza faktu że milicjant może kłamać - zawsze stoisz na
                straconej pozycji, no chyba że masz jakieś nagranie.

Zaraz pewnie następny się odezwie że ściemniam. Na koniec mogę wszytskim tym
                powiedzieć: nie znacie dnia ani godz:) kiedy przyznacie mi racje:)
                • Gość: tui Re: móje doświadczenia z policją, sprawiedliwości IP: 195.117.192.* 24.07.09, 10:11
                  kontynuuj, kontynuuj... zaczyna się ciekawie. To jaki wyrok dostałeś
                  jak się obudziłeś?
                • Gość: JasnyPierun Re: móje doświadczenia z policją, sprawiedliwości IP: 81.15.147.* 25.07.09, 11:30
                  Zgadzam się z Tobą, że stoimy zawsze na straconej pozycji, a ten matoł do błędów
                  niech się nie czepia, bo człowiek pisze na skróty, to nie gazeta żeby rozpisywać
                  się. A podejrzewam, że swoim wykształceniem i wiedzą pezytłaczam go na każdym
                  poziomie. "Podłość ludzka nie zna granic"
    • oldbay "Bym ci w ryja walnął". Policja kontratakuje 22.07.09, 18:27
      W sumie to znamy wersję tylko jednej ze stron. Nie mamy nagrania
      całej tej rozmowy. Nie wiadomo, co było powiedziane wczesniej, zanim
      student zaczął nagrywać.
      -
      oldbay
      • Gość: bm W "sumie" niezaleznie co powiedzial student IP: 84.13.26.* 22.07.09, 18:42
        policjant kwalifikuje sie tylko do wywalenia go na ten jego "ryj"
        • Gość: Kaczo i Ponuro Re: W "sumie" niezaleznie co powiedzial student IP: 132.170.59.* 22.07.09, 19:06
          "policjant kwalifikuje sie tylko do wywalenia go na ten
          jego "ryj"..."

Dokladnie tak! Wszelkie chamstwo w urzedach panstwowych (a policjant
          to urzednik panstwowy...) powinno byc bezwzglednie naganne i szybko
          i skutecznie eliminowane!!!
    • alik666 Dobrze mówię ? 22.07.09, 18:35
      Popełniono przestępstwo. Więc winny musi się znaleźć. A, że niewinny to nie ma
      nic do rzeczy, po wyroku skazującym będzie winny.

I się gnojek nauczy, że nie wolno się sprzeciwiać WIELKIEMU SZERYFOWI z
      BIŁGORAJA ("raja" dla cwaniaków i patologii), który całe dorosłe życie
      poświęcił na walkę z przestępczością i dzięki któremu bez strachu można krążyć
      po mieście... w BMW, i obijać frajerów...

To jest doskonały przykład na komisję śledczą. Kogo chroni policja ? Dlaczego
      tak niewygodne jest złapanie paru cwaniaków ? Rodzina, pieniądze, szantaż ?
      Domagam się wyjaśnienia tego skandalu. Co mnie obchodzi, że jakaś winna
      bidulka się zastrzeliła, albo zabili jakiegoś innego towarzysza z koneksjami w
      sld.

Ja chcę, żeby policja, skoro nie pozwala mi się samemu bronić, nie pozwala
      broni posiadać i która siłą zabiera mi haracz za ochronę, żeby działała tak,
      aby człowiek nie musiał się bać żyć w tym kraju - tylko patologia.

Dlatego niech posły wezmą się za tą sprawę. I niech powypie...ją na zbity
      pysk tych, którzy do tej pracy się nie nadają.
    • cygan37 "Bym ci w ryja walnął". Policja kontratakuje 22.07.09, 19:12
      A ja uważam że ten Adam ma szczęście że na dziupli w ryja nie zarobił bo gdyby
      na mnie trafiło miałby inaczej.
      • rusham Re: "Bym ci w ryja walnął". Policja kontratakuje 22.07.09, 20:15
        Tępy psie ,a wiesz którą pałą masz lać?Wiesz co to jest "dziupla" psie?
      • tsoprano taki jesteś mocny na służbie w mundurze ??? 22.07.09, 21:16
        taki kozak z ciebie ??? cwaniaczysz na forum, chyba tylko w gębie jesteś mocny a
        swoją wypowiedzią kompromitujesz siebie i policję o ile faktycznie jesteś
        funkcjonariuszem. zachodze w głowę jak takie coś jak ty przeszło multiselect ???
        twoja wypowiedź świadczy jak najgorzej o tobie i o tej instytucji
        • ajszabk Jaki multi select 30.04.10, 21:43
          Wystarczy ze zda egzamin sprawnosciowy i już jest przyjęty.A jak
          wiadomo sprawność fizyczna nie idzie w parze z intelektem dlatego
          mamy takich policjantów jakich mamy.Cóż pobiegł w dobrym czasie na
          jakimś tam dystansie i już się nadaje.Byście poczytali czasem jakie
          orty robią policjanci w protokołach...żenada...
      • Gość: gość Re: "Bym ci w ryja walnął". Policja kontratakuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.09, 18:47
        W kraju wszystko po staremu - po stronie ZOMO stoi prawo, po stronie obywateli
        prawda. Ale co z tego, że prawda jest po naszej stronie, skoro oni wszystko
        przekręcą na swoją korzyść i jeszcze z ofiary (!) zrobią winnego, a ten wąsaty
        cham z policji dalej będzie pracował, ewentualnie dostanie ustną naganę od
        komendanta. A POTEM SIĘ LUDZIE DZIWIĄ, ŻE TYLE CHWDP NA ŚCIANACH - WŁAŚNIE TAKIE
        SYTUACJE TWORZĄ NIENAWIŚĆ W STRONĘ SŁUŻB MUNDUROWYCH!
    • cezar85 Dożywocie dla Adama S 22.07.09, 20:19
      Za ściąganie na maturze.Dowody już się Smażą bo za coś musi beknąć a na
      poważnie to ten kontratak jest tylko kontynuacją chamstwa z jakim się spotkał
      pan S.
    • tsoprano Smarzak proponuję uszy po sobie 22.07.09, 21:21
      tak jak radził twój kolega po fachu. Już węszycie i kombinujecie jak by to
      swojego wybronić ??? Skoro znieważył to powinni byli go zatrzymać od razu, a
      skoro go puścili to znaczy że nic mu nie byli w stanie udowodnić, a jeżeli
      nawet na prawdę znieważył to znaczy że merytorycznie ci wszyscy
      funkcjonariusze nie są przygotowani do służby, skoro nie byli w stanie od razu
      tego wychwycić i mu udowodnić. Teraz potrzeba bardziej tęgich umysłów do tego
      aby stwierdzić czy doszło do znieważenia - machina wewnętrznego dochodzenia
      ruszyła
      • Gość: ap ćwok nie umiejący pisać może być policjantem? IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.09, 22:04
        to jaki poziom nasza policja reprezentuje? Dajmy na to, że jakiś nie bardzo
        piśmienny krawężnik zatrzymuje profesora n. med. za kierownicą, i ten profesor
        musi być wtedy grzeczny, bo jak nie to "znieważa funkcjonariusza". Jakiego
        funkcjonariusza? Ledwie piśmiennego ćwoka? No świat stoi na głowie po prostu.
        Jak ten specjalista od ortografii nie zostanie zdegradowany i pozbawiony premii
        to będzie wiadomo, że policja z prawem nie ma nic wspólnego.
        • tsoprano zgodnie z zasadą, że nie matura lecz chęć szczera 23.07.09, 08:47
          zrobi z ciebie, akurat w tym wypadku funkcjonariusza, bo nie podejrzewam żeby
          taki matoł niepiśmienny dorobił się stopnia oficerskiego w Policji, ale obrazuje
          to niestety patologię jaką Ty opisałeś cyt.:
          "jakiś nie bardzo
          > piśmienny krawężnik zatrzymuje profesora n. med. za kierownicą, i ten profesor
          > musi być wtedy grzeczny, bo jak nie to "znieważa funkcjonariusza".
          fakt że niepiśmienny, fakt że matoł i cham ale jest wyposażony przez ustawę w
          spory zasób możliwości i władzy żeby każdemu kto tylko zwróci mu uwagę
          odpowiedzieć "stul pysk i uszy po sobie"
    • Gość: jerome Re: "Bym ci w ryja walnął". Policja kontratakuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 23:15
      Niech się gó...arz cieszy, że faktycznie w ryja nie dostał. Jak by mi jakiś
      podpity frędzel mówił, że nazwę miejscowości trzeba pisać z dużej litery, to też
      bym się wkurzył. Na początku był taki kozak, teraz policja go oskarży.
      Przekozaczył i będzie miał za swoje. Amen.
      • Gość: Kaczo i Ponuro Re: "Bym ci w ryja walnął". Policja kontratakuje IP: 132.170.59.* 22.07.09, 23:39
        A szanowny "jerome" do ktorej z dwoch kategorii sie zalicza, tzn.
        (a) dresiarz / "kark" pospolity (b) inteligentny inaczej policjant?
      • Gość: ko-yama Re: "Bym ci w ryja walnął". Policja kontratakuje IP: *.vsoft.pl 23.07.09, 11:10
        Jak niby przekozaczył? Tak, że był poszkodowanym? Tak, że odpowiadał grzecznie
        na pytania? A może trzeba się zastanowić co w policji robi debil który nie wie
        jak pisze się nazwy własne?
    • vcd33 Policja kontratakuje. I bardzo dobrze 22.07.09, 23:35
      Gratuluję! Trzeba „odgrzewać” i na siłę kopiować ten praktycznie sam wątek,
      ale co się dziwić, przecież artykuł pisał redaktor, który się podpisał
      inicjałami z małej litery „jb”. Szkoda tylko, że nie ma tu studenta Adama - on
      wie jak się pisze. Swoją drogą, to wielki szum, tylko nikt się nie zastanowi,
      że ludzie w grupie, a do tego pijani zachowują się trochę inaczej, niż
      pojedynczo i na trzeźwo, a inną sprawą jest to, że wielce poszkodowany nie
      nagrał całego zajścia tylko fragmenty, które są dla niego wygodne. Z nagrania
      tego też można wywnioskować, że umiejętnie sprowokował Policjanta i na to też
      nikt uwagi nie zwrócił. Przykre jest, że przełożony ugina się jak chorągiewka
      pod wpływem artykułu w prasie. Ma tu zastosowanie zdanie z „Trzynastego
      Posterunku”, mianowicie: Możesz dać bezkarnie w mordę Policjantowi, bo on ci i
      tak nie odda bo mu nie wolno.
      • Gość: Kaczo i Ponuro Re: Policja kontratakuje i... na forum pisze? IP: 132.170.59.* 22.07.09, 23:43
        "Gratuluję! Trzeba „odgrzewać” i na siłę kopiować ten praktycznie
        sam wątek,"

Coz... jak dobrze rozumiem "vcd33" wolaby milczenie na temat
        podobnych spraw i "wszystko szybko zamiesc pod szafe"!
        Czyzby to glos (post) prosto z posterunku?
        • vcd33 Re: Policja kontratakuje i... 23.07.09, 00:02
          Gość portalu: Kaczo i Ponuro napisał(a):

> Coz... jak dobrze rozumiem "vcd33" wolaby milczenie na temat
          > podobnych spraw i "wszystko szybko zamiesc pod szafe"!
          > Czyzby to glos (post) prosto z posterunku?

Panie Kaczo I Ponuro, jak byś odrobinę rozumiał, to nie pisałbyś takich smutków.
          Co do mojego zawodu to widzę, że u Pana i z pamięcią jest kiepsko bo niedawno
          odpowiadałem na podobne pytanie.
      • morane Re: Policja kontratakuje. I bardzo dobrze 23.07.09, 01:07
        > wielce poszkodowany nie
        > nagrał całego zajścia tylko fragmenty, które są dla niego wygodne. Z nagrania
        > tego też można wywnioskować, że umiejętnie sprowokował Policjanta

Policjant nie powinien się dać sprowokować. Bo jest Policjantem, osobą która
        stoi na straży porządku. Niezależnie co usłyszy, powinien zachować spokój. Praca
        w Policji to służba publiczna, jest trudna i wymaga mocnego charakteru. Jeżeli
        student po piwie wyprowadził go z równowagi, to nie powinien pracować w Policji.
        Nie nadaje się i psuje wizerunek całej instytucji.

Dla porównania - Policjanci pełniący służbę pod KDT we wtorek byli wyzywani od
        najgorszych ( polecam filmiki na gazeta.pl ) i zachowywali się jak na
        Policjantów przystało. Siła spokoju, ale stanowczo.

Polecam wzorować się na policjantach brytyjskich, są bardzo pomocni i szanowani,
        ale oni też traktują obywateli z szacunkiem, nawet bezdomnych, małoletnich itp.
        Widziałem ich w działaniu, czasem nie wiedzieli, że są akurat obserwowani i
        zawsze skutecznie ale i taktownie zachowywali się w stosunku do obiektu
        interwencji. Dopóki oczywiście nie zostali zaatakowani - wtedy atakujący ponosił
        srogie konsekwencje.

Przyjmijmy na chwilę, że student przed rozpoczęciem nagrywania obraził Policjanta - na zaczepki słowne podpitych małolatów nie reaguje się
        agresją tylko np. powiadomieniem rodziców lub/i szkoły. W zupełności wystarczy.

> Ma tu zastosowanie zdanie z „Trzynastego
        > Posterunku”, mianowicie: Możesz dać bezkarnie w mordę Policjantowi, bo on
        > ci i tak nie odda bo mu nie wolno.

Zdanie pochodzi z innego filmu ( wypowiada je Jerzy Stuhr jako komisarz Ryba w
        filmie Kiler ) i nieco inaczej brzmi. Polecam ponowne obejrzenie tej skąd innąd
        kultowej komedii. Obu części, nie pamiętam w której padło.

Natomiast przypominam - jest to komedia. Policjant nie odda, natomiast konsekwencje uderzenia Policjanta podpadają pod Kodeks Karny. I są bardziej dotkliwe niż "danie w mordę".
      • tsoprano bredzisz 23.07.09, 08:58
        no jak się młodzi ludzie pod wpływem alkoholu zachowują ???? wiesz coś na ten
        temat ????
        dał się sprowokować ???? bo widocznie jest słaby psychicznie i nie nadaje się do
        służby, poszedł do policji bo w cywilu nie znalazł sobie pracy, a teraz w
        mundurze leczy najwidoczniej jakieś kompleksy, za pieniądze podatników, Swoją
        drogą jak on przeszedł multiselest ???
        no i co z tego że nagrał tylko fragmenty ???? ukazują one doskonale jaki poziom
        intelektualny reprezentuje sobą to coś, potocznie zwane psem - to określenie
        idealnie tu pasuje.
        Twoim zdaniem najlepiej o niczym nie pisać i nie mówić. Tylko do czasu jak by
        temu psu puściły nerwy i pogryzł by kogoś pełniąc zaszczytną służbę dla
        społeczeństwa. Niestety takie przypadki na Lubelszczyźnie mają miejsce wyjątkowo
        często
        • vcd33 nie wiesz co znaczą niektóre pojęcia 23.07.09, 09:12
          majaczenie, bredzenie, delirium, med. zespół zaburzeń przytomności; objawy
          zmącenia, omamy, niepokój ruchowy, lęk; pozostawia częściową niepamięć okresu
          zaburzeń, trwa w zależności od przyczyn godziny lub dni; występuje w wielu
          stanach chorobowych, np. w chorobach psychicznych, w uzależnieniu od alkoholu
          (majaczenie drżenne), w wysokiej gorączce.

Proponuję trochę poczytać dobrze ci to zrobi!
          • tsoprano dobrze że ty wiesz 23.07.09, 09:31
            tylko co to wnosi do sprawy ??? poza tym odnoszę wrażenie że jednak z twoją
            głową, podobnie jak z głową tego wybuchowego gliny nie jest za dobrze.
            Oczywiście stajesz w jego obronie i to jest piękne, nie wiem tylko czym to jest
            spowodowane ??? solidarnością zawodową (może wujek albo brat służą społeczeństwu
            w podobny sposób) czy umiłowaniem dla Policji ??? tylko nie wiem czy zwróciłeś
            uwagę na to, że własne wdepnąłeś w koope po kostki stając po stronie tego
            frustrata, bo Policja szczególnie na Lubelszczyźnie nie świeci przykładem a
            jeżeli tego nie zauważyłeś do tej pory to dodatkowo masz coś z oczami
            • vcd33 Re: dobrze że ty wiesz 23.07.09, 22:25
              Jeśli chodzi o ścisłość, zaczynasz dokonywać analizy mojej osoby, w związku z
              tym ja „przyjrzę się” bliżej twojej. Z treści twojego tekstu przypominasz mi
              mojego sąsiada, który w wieku 18 lat skończył gimnazjum w pierwszej klasie.
              Wychwytujesz błędy policjanta, ale sam zerknij na swoją ortografię – może dzięki
              Wordowi nie narobiłeś błędów ortograficznych, ale za to mnóstwo
              interpunkcyjnych, a od Policjanta wymagasz. Tak jak wcześniej pisałem, weź
              trochę uzupełnij swoje braki, bo jak na razie mam wrażenie, że jesteś miernotą
              zarówno intelektualną jak i fizyczną.
              • Gość: Honorata Re: dobrze że ty wiesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.09, 10:52
                Uczył Marcin Marcina, panie vcd33. Od kiedy to słowo "policjanta" w
                środku zdania pisze się wielką literą. I cóż to za wytworna
                stylistyka "weź trochę uzupełnij swoje braki"?
                Sformułowanie: "Z treści twojego tekstu przypominasz mi..." jest
                błędne stylistycznie i powinno brzmieć: "Treść twojej wypowiedzi
                przypomina mi..." lub "Twój tekst przypomina mi..."
                Również twoje pierwsze zdanie jest językowo wątpliwe, bo nic w nim
                nie uściślasz. Powinno ono brzmieć: "Ponieważ zaczynasz
                dokonywać...", a jeszcze lepiej: "Ponieważ analizujesz ..."
                ("zaczynasz dokonywać" jest pretensjonalne i niezgrabne językowo;
                dokonuje się rzeczy wielkich, a nadto dokonanie oznacza skutek, więc
                się go nie zaczyna).
                Zanim napiszesz coś krytycznego o formie cudzej wypowiedzi upewnij
                się, że jesteś w tej sprawie kompetentny.
              • tsoprano oj vcd33 nie wnosisz nic do sprawy więc zamilcz 25.07.09, 11:04
                odchodzisz od tematu, obrażasz mnie nazywając miernotą
                zarówno intelektualną jak i fizyczną, a sam nie jesteś lepszy, z resztą Honorata
                przeczołgała Cie skutecznie, więc jesli nie masz nic innego do powiedzenia to
                proponuję uszy po sobie.
                Ja w moich postach wypunktowałem błędy policji z obszaru Lubelszczyzny, których
                jest wyjątkowo sporo - i to jest fakt. Postawiłem tezę o tym że poziom
                intelektualny wielu funkcjonariuszy jest poniżej średniej krajowej, a test
                psychologiczny multiselect jako narzędzie do odsiewu jest nieskuteczne.
                Zwróciłem uwagę na przypadki agresji funkcjonariuszy wobec obywateli.
                A ty co ??? stwierdziłeś że "pijani zachowują się trochę inaczej"
                tak więc po Twojemu:
                USZY PO SOBIE I STUL PYSK MIERNOTO INTELEKTUALNA I FIZYCZNA
      • Gość: ko-yama Re: Policja kontratakuje. I bardzo dobrze IP: *.vsoft.pl 23.07.09, 11:08
        Zgodnie z prawem prasowym pseudonimy jakimi podpisuje się artykuły podlegają
        takiej samej ochronie prawnej jak imię i nazwisko.
    • togo13 "Bym ci w ryja walnął". Policja kontratakuje 24.07.09, 09:59
      Dlaczego pani Smarzak odmówiła odpowiedzi? To juz musi o czymś
      świadczyć na jej niekorzyść.
    • b.ojciec "Bym ci w ryja walnął". Policja kontratakuje 24.07.09, 12:44
      Moje niezbyt liczne kontakty z policją w większości zakończyły się dla mnie niekorzystnie tzn. nigdy nie otrzymałem pomocy kiedy jej potrzebowałem lub wyglądała ona groteskowo, np. oficer dyżurny domagał się ode mnie nazwiska i adresu w czasie gdy ten, który chciał mnie pobić znajdował się kilka metrów ode mnie.
      Kiedy dzwoniłem z komórki na 112, bo człowiek zasłabł na ulicy to dyżurny policji nie chciał wezwać pogotowia. W moim mieście ten numer łączy tylko z policją. Dopiero na pytanie czy odmawia udzielenia pomocy wezwał tę karetkę.
      Kiedy siedziałem sobie w nocy na ławeczce na rynku podjechał do mnie patrol i zażądał wylegitymowania się. Kiedy zapytałem o powód, usłyszałem: "bo pan tu siedzi i obserwuje"!!! Faktycznie, obserwowałem wyjątkowo dużego Marsa. Ciekawe, od kiedy obserwowanie czegokolwiek w miejscu publicznym, nawet w nocy, jest podejrzane?
      Policja nie ma prawa legitymować obywateli wedle własnego widzimisię, a tylko w uzasadnionych wypadkach i wymienionych enumeratywnie w rozporządzeniu ministra MSWiA do par.15. ustawy o policji. Nigdy patrol nie potrafił mi podać podstawy prawnej legitymowania powołując się tylko na par.15. ustawy o policji. Paragraf ten mówi: "minister MSWiA określi enumeratywnie w rozporządzeniu przypadki, w których dozwolone jest legitymowanie obywateli". Enumeratywnie, tzn.: tylko w tych - wymienionych w rozporządzeniu - przypadkach wolno legitymować. Policja nagminnie łamie ten paragraf. Raz patrol mało mnie nie pobił, ale na ulicy o północy byłem tylko ja i ten patrol. Moje słowo nic nie znaczy wobec słowa policjanta.
      • Gość: tui Re: "Bym ci w ryja walnął". Policja kontratakuje IP: 195.117.192.* 24.07.09, 12:51
        Jakos i twoja historia mnie nie wzrusza, ani tym bardziej
        przekonuje...
        Ale próbuje dalej. Tylko jakoś tak bardziej przekonywująco napisz.
    • b.ojciec "Bym ci w ryja walnął". Policja kontratakuje 24.07.09, 12:53
      Ależ ona nie ma nikogo wzruszać. To są tylko fakty. Nic więcej.
      • Gość: tui Re: "Bym ci w ryja walnął". Policja kontratakuje IP: 195.117.192.* 24.07.09, 13:00
        Tak? A gdzie to taka niedobra policja jest?
        • Gość: Honorata Re: "Bym ci w ryja walnął". Policja kontratakuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 08:11
          Czy myślisz, tui, że twoje lakoniczno - ironiczne komentarzyki od
          siedmiu boleści równoważą merytorycznie wypowiedzi, do których się
          odnosisz? Jeśli tak, to jesteś w błędzie i popełniasz grzech pychy.
          B.ojciec (i inni) podnosi bardzo ważny problem usytuowania policji w
          strukturze społecznej naszego kraju - jej pozycji, uprawnień,
          sposobu działania i zgodności tego działania z duchem oraz litera
          prawa. Ma to duże znaczenie dla opisania i oceny stanu demokracji w
          Polsce, który jest przedmiotem analiz i rankingów wielu prestiżowych
          organizacji międzynarodowych. A przede wszystkim jest to wykładnik
          samopoczucia obywateli w swoim demokratycznym niby kraju, po wielu
          latach ustroju reżimowego, w którym podmiotem był policjant, a
          obywatel przedmiotem. Niestety, jak widać z licznych wypowiedzi (nie
          tylko w tym wątku) w praktyce niewiele sie zmieniło od czasu
          obalenia komuny. Policja jest chyba jeszcze bardziej rozwydrzona niż
          ówczesna milicja, która zachowywała przynajmniej pozory i stosowała
          oficjalne formy zwracania się do obywateli. Jest nie do pomyślenia
          aby PRL-owski milicjant zwracał się do napadniętego i poszkodowanego
          człowieka per "bym ci walnął w ryja".
          Byłoby dobrze, tui, abyś - zanim napiszesz kolejną głupotę - sam
          walnął się w głowę.
        • tsoprano ignorancie prosze bardzo: 25.07.09, 13:09
          1. Lublin: badania DNA potwierdzają, że policjant zgwałcił studentkę
          serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34397,4048543.html
          2. Pijani policjanci pobili człowieka, inny pomógł - teraz odpowie
          wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Pijani-policjanci-pobili-czlowieka-inny-pomogl-teraz-odpowie,wid,11302403,wiadomosc.html?ticaid=18725
          3. Policjanci nie zareagowali, będą się tłumaczyć
          miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,48725,3375015.html
          4. Pijany policjant pobił przechodnia
          wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Pijany-policjant-pobil-przechodnia,wid,10337893,wiadomosc.html
          5. Proces ws. linczu we Włodowie: policjanci nie pamiętają już sprawy
          www.money.pl/archiwum/wiadomosci_agencyjne/pap/artykul/proces%3Bws%3Blinczu%3Bwe%3Bwlodowie%3Bpolicjanci%3Bnie%3Bpamietaja%3Bjuz%3Bsprawy,131,0,405379.html

ps.
          jesteś głupi czy ślepy i głuchy ???
          • Gość: ko-yama Re: ignorancie prosze bardzo: IP: *.ghnet.pl 25.07.09, 14:37
            Moim zdaniem tui to policjant więc raczej to pierwsze. Wszystkiego
            najlepszego tui. Wczoraj był twój dzień. :P
          • Gość: maks Re: ignorancie prosze bardzo: IP: *.vlan367.corcoran.lubman.net.pl 25.07.09, 14:38
            Takie wpadki przydarzają się policji w każdym państwie. W USA chyba
            najwięcej, gdzie policja słynie z wyjątkowej brutalnośći. Ale tak
            jest w każdym policyjnym państwie. Na Węgrzech głośno było o
            podobnym jak w Lublinie gwałcie, w którym było zamieszanych wielu
            policjantów. Nie wspomnę o słynnej kradzioezy radiowozu niemieckiej
            policji, kiedy to żłodziej uciekął tym radiowozem do Francji. I
            udało mu się. Takich przykładów można mnożyć.
            Jeżeli w lubelskiej policji
            • Gość: H. Re: ignorancie prosze bardzo: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 16:41
              Gość portalu: maks napisał(a):
              > Jeżeli w lubelskiej policji
              • Gość: maks Re: ignorancie prosze bardzo: IP: *.vlan367.corcoran.lubman.net.pl 25.07.09, 16:58
                Wyobraź sobie, że policjanci tez płacą podatki, tak że twój
                argument, że utrzymujesz policję jest śmieszny.
                • Gość: ko-yama Re: ignorancie prosze bardzo: IP: *.ghnet.pl 25.07.09, 19:26
                  Śmieszny? Chyba nie rozumiesz o czym piszesz. Tu nie chodzi o to kto
                  ile na policję łoży tylko o to, że policja jest finansowana ze
                  środków publicznych a więc całego społeczeństwa. Powinna więc temu
                  społeczeństwu służyć. Jeśli nie służy lub służy źle to tę
                  sytuację należy zmienić. W konkretnym przypadku należy pozbyć się z
                  policji debila który nie potrafi odpowiednio rozmawiać z
                  poszkodowanym. Absurdem jest w takiej sytuacji oskarżanie obywatela
                  bo jest to trochę tak jakby policja prowadziła wojnę ze
                  społeczeństwem, które ją utrzymuje.

Następnym razem przed napisaniem, że coś jest śmieszne radzę
                  zastanowić się nad własnym poziomem percepcji czytanego tekstu.
                  Analfabetyzm funkcjonalny to nie jest coś czym warto się chwalić
                  panie posterunkowy.
                  • Gość: maks Re: ignorancie prosze bardzo: IP: *.vlan367.corcoran.lubman.net.pl 25.07.09, 23:50
                    W konkretnym przypadku należy pozbyć się z
                    > policji debila
                    Co do tego nie mam wątpliwości

że policja jest finansowana ze
                    > środków publicznych a więc całego społeczeństwa
                    czyli także policjantów, nieprawdaż?

Absurdem jest w takiej sytuacji oskarżanie obywatela
                    > bo jest to trochę tak jakby policja prowadziła wojnę ze
                    > społeczeństwem, które ją utrzymuje.
                    Czyli policjanta można znieważyć, mozna pomiatać, można zwyzywać. A
                    on? Ma stulić uszy po sobie, bo on służy?
                    Powiem ci gościu jedno
                    • Gość: ko-yama Re: ignorancie prosze bardzo: IP: *.ghnet.pl 26.07.09, 10:57

> W konkretnym przypadku należy pozbyć się z
                      > > policji debila
                      > Co do tego nie mam wątpliwości
                      >

Więc po co ta dyskusja?

> że policja jest finansowana ze
                      > > środków publicznych a więc całego społeczeństwa
                      > czyli także policjantów, nieprawdaż?

Tak ale nie ma to nic do rzeczy. Podatki płaci jako osoba prywatna a
                      nie jako funkcjonariusz. Jako funkcjonariusz jest na usługach
                      społeczeństwa.

>
                      > Absurdem jest w takiej sytuacji oskarżanie obywatela
                      > > bo jest to trochę tak jakby policja prowadziła wojnę ze
                      > > społeczeństwem, które ją utrzymuje.
                      > Czyli policjanta można znieważyć, mozna pomiatać, można zwyzywać. A
                      > on? Ma stulić uszy po sobie, bo on służy?

Ma szanować obywatela. Tylko tyle i aż tyle. Szkoda, że nie potrafisz
                      tego zrozumieć.

> Powiem ci gościu jedno
                    • Gość: ko-yama Re: ignorancie prosze bardzo: IP: *.ghnet.pl 26.07.09, 10:59
                      Poza tym zwracanie się do interlokutora per "gościu" jest może w dobrym
                      tonie pod budką z piwem ale zapewniam Cię, że nie jest to powszechnie
                      przyjętą normą dobrego wychowania.
                    • Gość: H. Re: ignorancie prosze bardzo: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 09:57
                      > Powiem ci gościu jedno
                • Gość: H. Re: ignorancie prosze bardzo: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.09, 09:48
                  > Wyobraź sobie, że policjanci tez płacą podatki, tak że twój
                  > argument, że utrzymujesz policję jest śmieszny.

Śmieszny, a może wręcz żałosny jest twój brak wyobraźni. Zarówno
                  pensja policjanta, jak i odprowadzony od niej podatek
                  pochodzą ze środków publicznych czyli z podatków tych, którzy coś
                  wytwarzają, a nie są na utrzymaniu społeczeństwa.
            • tsoprano Re: ignorancie prosze bardzo: 25.07.09, 16:50
              Ale zaprzeczyć nie możesz, że statystycznie sporo patologii przypada na nasze
              województwo.
              Jeśli faktycznie twoje kontakty z lubelską policją odbierasz pozytywnie to
              bardzo dobrze - tak powinno być.
              Natomiast relatywizowanie sprawy tak jak to robi tui w swoich aroganckich i
              ironicznych komentarzach, albo tak jak vcd33 twierdzenie, że prasa robi
              niepotrzebny szum to jakieś nieporozumienie - ewidentnie bronią oni tego
              policjanta - nie wiem tylko czy to korporacyjna solidarność czy głupota z ich
              strony ???
              Dobrze że sprawa wyszła na jaw, bo tak na prawdę nie wiadomo jak ten policjant
              zachowywał się w przeszłości, ewidentnie widać że puszczają mu nerwy, jest słaby
              psychicznie i widocznie nie nadaje się do służby. W mundurze czuje się
              bezpieczny i ważniejszy od innych.
              • Gość: maks Re: ignorancie prosze bardzo: IP: *.vlan367.corcoran.lubman.net.pl 25.07.09, 16:56
                Ale zaprzeczyć nie możesz, że statystycznie sporo patologii przypada
                na nasze
                > województwo.

Nie wiem czy sporo, bo nie znam żadnych statystyk
                • tsoprano Re: ignorancie prosze bardzo: 25.07.09, 17:15
                  też żadnych statystyk w tym zakresie nie prowadzę i może w mojej wypowiedzi zwrot "STATYSTYCZNIE" faktycznie nie jest właściwy, ale wystarczy mi że śledzę co jakiś czas lokalne wiadomości w prasie, internecie i w TV - co i rusz wtopa, wiadomość z ostatniej chwili

Kto okradł księdza? Policja nie wie miasta.gazeta.pl/lublin/1,35640,6858856,Kto_okradl_ksiedza__Policja_nie_wie.html

No biedacy nie wiedzą, tak się starają i nie są w stanie ustalić. Nie mają świadków, nie znają środowiska, osób zamieszkałych i notowanych pewnie dość często, w tamtej części miasta ???
                  Ale jak w Biłgoraju niedaleko od miejsca pobicia stała beemwica i sprawcy napaści to co zrobił partol ??? - na komisariat zabrał pobitych zamiast tych co pobili
    • phantomasa1 "Bym ci w ryja walnął". Policja kontratakuje 21.10.09, 11:01
      Ja w to nie wierzę,że policjant nie został rozogniony jakąś głupią
      odzywką,typu np.ty pedale lub ty psie,tego nie wiemy ,jeśli tak było to żaden
      policjant z krwi i kości nie zareagowałby inaczej.Student lekko
      wstawiony,nastawiony negatywnie do funkcjonariuszy,dlaczego tak miało np.nie
      być?!Jeśli tak było to nie dziwię się funkcjonariuszowi,ta służba to nie
      zajmowanie się dziećmi w przedszkolu a płynna jest granica między byciem
      poszkodowanym a staniem się łamiącym prawo.Ja jestem za twardą Policją w
      naszym kraju ,taką która i w ryja potrafi walnąć bo w naszym kraju inaczej się
      nie da,nigdzie się to nie udało,zobaczcie jakie prawo ma Policja w USA,każdy
      na wstępie jest traktowany tak samo,ręce na machę samochodu i spokój,u nas też
      tak powinno być.Gdyby ten chłopak nie odezwał się wulgarnie do
      przejeżdżających samochodem to by nie dostał ,tego jestem pewien,niech uderzy
      się w pierś,nie zachowujmy się jak baleriny w teatrze,to jest życie!!!
    • por1 "Bym ci w ryja walnął". Policja kontratakuje 30.04.10, 14:44
      Nie wiadiomo jak to wygladało ,ale ,zaden policjant nie powinien sie
      tak wypowiadac, takich prymitywow to miala MO ,ale dzisiaj?
    • felix.lynx "Bym ci w ryja walnął". Policja kontratakuje 02.05.10, 11:20
      Nowe wróciło! Policja czerpie wzory zachowania z czasów psów o
      nazwie MILICJA. Pamiętam, że kiedy napisałem skargę do komendanta
      dzielnicowego MILICJI Urzędu Dzielnicowego Warszawa Praga Południe
      na paru łobuzów w mundurach, co najpierw bili pałami a potem pytali
      pobitego, czy wie za co oberwał, to któryś z zastępców tegoż
      komendanta powiedził mi w oczy "Ty ch..., będziesz q.... twoja mać
      przeklinał dzień, kiedy nauczyłeś się pisać!!!" Nic więc w MILICJI
      zwanej policją się nie zmieniło i niech Bogu dziękuje poszkodowany,
      że go nie zamknęli na paręl at za to, że przeszkadzał mundurowym w
      leniuchowaniu i chciał, aby zaczęli choć udawać, że wykonują swoje
      obowiązki. A że nazwano go gnojem? To normalny język mundurowych,
      oni nie znają innego i też niech Bogu dziękuje, że nie nazwano go
      ch... a jego matki q....

Po9licjant pozostanie BEZKARNY - idę o zakład że AWANSUJE!!!
    • phantomasa1 "Bym ci w ryja walnął". Policja kontratakuje 03.05.10, 15:26
      Mój znajomy na południu Włoch dostał z plaskacza od Policjanta tylko za to,że
      uśmiechnął się kpiąco.Teraz już stoi na baczność w przypadku kontroli.Ja
      uważam tak,jeśli Policjant jest twardy to dobrze spełnia swoje obowiązki.Nie
      wierzę by dostał ktoś w mordę od funkcjonariusza jeśli zachowywał się jak
      powinien.---Bym ci w ryja sam walnął?!---Czy takie słowa są w stanie obrazić
      normalnego faceta?!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka