et11 06.08.09, 20:16 jasne,ja się przyłączam , oczywiście do sprzątania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
et11 Oświadczenie Jacka Brzuszkiewicza 06.08.09, 20:25 ktoś się przyączy.pewnie sprzątanie okolic zalewu nie boli,może rowerowy lublin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAja Re: Oświadczenie Jacka Brzuszkiewicza IP: *.xdsl.centertel.pl 06.08.09, 20:38 Oświadczenie byłoby pełne i szczere gdyby p. Brzuszkiewicz przyznał się za którym razem, gdy wywalał skoszoną trawę, został w końcu przyłapany. Przecie nie pierwszy raz skosił przydomowy ogródek. Co pan zatem robił wcześniej ze skoszoną trawką? Palił???? Odpowiedz Link Zgłoś
robertw18 Wymyślili sobie te "butelki"? 06.08.09, 20:51 " Nie było butelek, które chciałem pokątnie wyrzucić wśród drzew." Aż nie chce się wierzyć, żeby to sobie mógł ktoś wymyślić... (Pewnie nie zrobiono zdjęć i nie ma odpowiedniej liczby świadków.) Jeśli chodzi o samą trawę, to raczej nie należałoby przesadzać, choć nieco to szkodzi. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kikaboj Re: Wymyślili sobie te "butelki"? 08.08.09, 19:32 Na mandacie wyraźnie jest napisane, że była tylko trawa! Więc się nie wymądrzaj jak nie wiesz! Odpowiedz Link Zgłoś
robertw18 Re: Wymyślili sobie te "butelki"? 08.08.09, 22:21 Policja nie pisze wszystkiego na "mandacie"... Poza tym, czasami na różne rzeczy "przymyka oko". Takie jest życie... Jednak ktoś o tych butelkach z jakichś powodów napisał i to ogłosił wszem i wobec. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
robertw18 PS. Wymyślili sobie te "butelki"? 08.08.09, 22:31 Właśnie. Jak wskazuje p. Leniak, jednak jest jakieś wyjaśnienie uprzedniej wzmianki o butelkach: "Udało nam się dotrzeć w czwartek do policyjnej notatki spisanej tamtego dnia. "(…) w czasie dalszych czynności w bagażniku samochodu (…) ujawniono jeden worek z wykoszoną trawą oraz foliową torbę z zawartością szklanych butelek. Następnie wspólnie z wymienionym weszliśmy do lasu, gdzie w odległości kilku metrów od pojazdu ujawniliśmy wysypaną świeżo skoszoną trawę oraz trzy foliowe torby z zawartością szklanych butelek. Torby te były takie same, jak ta, która znajdowała się w bagażniku pojazdu” – napisali policjanci." Jeśli przedmówca pogardliwie pisze o "wymądrzaniu się", to może zechce też uwzględnić taką możliwość, że oceniany przez niego niekiedy wypowiada się mądrze? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: PS. Wymyślili sobie te "butelki"? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.09, 17:22 Wyjasnijmy tą sprawe dlaczego codziennie znika ten temat z forum czyzby uklad na jednych mozna pisaca na innych nie !!!!!!!!!! a moze tematem zainteresowac inne media panie Jacku boi sie Pan teraz . Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: PS. Wymyślili sobie te "butelki"? 24.09.09, 18:54 Temat ten odświeża regularnie jeden i ten sam osobnik bez elementów do dyskusji. Zwykłe trollowanie. Jeśli masz coś w tym temacie jeszcze coś do powiedzenia nowego nie krępuj się :) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: PS. Wymyślili sobie te "butelki"? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.09, 19:36 Nie jestem tak mściwy jak pan ale niech pan poczue jak to smakuje pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
patriotazlublina Musisz dostać reprymendę niestety... 06.08.09, 21:05 Jacuś zasada jest prosta: BĄDŹ UCZCIWYM PRAWYM CZŁOWIEKIEM!!! Ten zawód (dziennikarz) zobowiązuje do pewnych wstrzemięźliwości tym bardziej, że to Ty właśnie dotychczas wypominałeś wszystkim publicznie ich "potknięcia". Jakbyś był czysty "jak żona Cezara" to i Twój autorytet wcale by nie ucierpiał... Nazwisko pozostałoby nieskazitelne... A tak wstyd również mi (po koleżeńsku) przyniosłeś po prostu. I wcale to nie jest taka błahostka ja sobie myślisz. Wolałbym, aby w ogólnopolskim radio o Tobie co innego (pozytywnego) powiedzieli... +++ Powyższe oświadczenie jest po prostu "pod publiczkę" - nic więcej!!! W innym przypadku natychmiast pośpieszyłbym Tobie z pomocą nawet sprzątając Pl.Litewski lub Krak.Przedm. BEZ NIJAKIEGO WSTYDU - żadna praca nie hańbi!!! Aha! Każdemu mogą zdarzyć się w życiu różne słabości, ale wyrzucanie śmieci do lasu to "granda z premedytacją". Wybaczyć to i zapomnieć o tym trudno... +++ P.S. Znamy się od wielu lat - więc mam śmiałość pouczać Sz.P.Redaktora. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kikaboj Re: Musisz dostać reprymendę niestety... 08.08.09, 19:34 Patrioto! Skoro Jacka znasz tyle lat to jak uwierzyłeś w te brednie??????? Głupio więc nie pisz............ Bo okaże się że po prostu parę razy go widziałeś!!!!! ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VH1 Re: Musisz dostać reprymendę niestety... IP: *.chello.pl 13.08.09, 21:50 Jak można jeszcze pana red. bronić. Należy potepić i jeszcze raz potepić ! Wstyd ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Honorata Re: Musisz dostać reprymendę niestety... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 07:44 patriotazlublina napisał: > Jakbyś był czysty "jak żona Cezara" to i Twój autorytet wcale by > nie ucierpiał... Nazwisko pozostałoby nieskazitelne... No, właśnie. Tyle tylko, że pan Brzuszkiewicz dostatecznie "skaził" swoje nazwisko już grubo wczesniej, kiedy w roku 1993 popisał się czysto chuligańskim wyczynem niszczenia cudzego mienia, za co w lutym 1994 r. został prawomocnie skazany przez ówczesne Kolegium do Spraw Wykroczeń na grzywnę. Była to znacznie poważniejsza "wpadka" niż mandat za zaśmiecanie lasu, zatem mówienie w tym przypadku o "pozostaniu nazwiska nieskazitelnym" jest czystą fantazją, panie patriotozlublina. Odpowiedz Link Zgłoś
et11 Oświadczenie Jacka Brzuszkiewicza 06.08.09, 20:45 ohoho,pewnie ma się położyć i machać łapkami, Odpowiedz Link Zgłoś
patriotazlublina Zrehabilitować się teraz musisz sam... 06.08.09, 21:25 Jacek bardzo chętnie Tobie pomogę, ale nie w tych okolicznościach... "Naważyłeś sam sobie piwa" to je pij też sam!!! Uważam, że jak zbierzesz publicznie przyczepę śmieci to wystarczy!!! I wszyscy zapomną o sprawie - nawet zaśmiecony las!!! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm... Re: Zrehabilitować się teraz musisz sam... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.09, 21:34 no, no... to i piwo umiemy warzyc? Odpowiedz Link Zgłoś
leniak ja warzyłem kiedyś 06.08.09, 22:17 samo warzenie to pikuś... gorzej z filtrowaniem (nawet tym zgróbnym) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman masz leniaku zamiar.... IP: *.centertel.pl 07.08.09, 08:24 filtrować "browarek" w grobie? Tylko niech ci nie nasypią za grubo ziemi. Pozdrawiam. PS: Przejdź z IE na przeglądarkę Mozilla Firefox - ma automatyczna korektę ortografii. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: ja warzyłem kiedyś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.09, 19:58 lubie lasy Odpowiedz Link Zgłoś
kikaboj Re: Zrehabilitować się teraz musisz sam... 08.08.09, 19:35 Nawarzyłeś pisze się przez RZ anie ż ... taki niby kolega dziennikarz a nie zna polskiego?????? Odpowiedz Link Zgłoś
mafufo Re: Zrehabilitować się teraz musisz sam... 18.08.09, 21:23 > Uważam, że jak zbierzesz publicznie przyczepę śmieci to wystarczy!!! Karą za śmiecenie w lesie jest mandat, a tu kolega kolegę chciałby publicznie upokarzać. Jakim prawem? No ale tacy już chyba są dziennikarze. Fe. Odpowiedz Link Zgłoś
leniak hmm tymczasem szykuje się sprawa sądowa 06.08.09, 21:18 w kwesti butelek: Dziennik Wschodni cóż ignorantia iuris nocet... Odpowiedz Link Zgłoś
leniak aczkolwiek myślę że policja przesadza 06.08.09, 22:16 co innego "namówić" do posiadania kosza (u nas oprózniają raz w miesiącu) a co innego po sądach ciągać na miejscu policji to bym się inaczej zemścił: np. zaprowadzając w policji praworządność tak żeby Brzuszkiewicz nie miał o czym pisać i stał się bezrobotny... ale ja nie jestem policjantem - więc pewnie się nie znam na dintojrze Odpowiedz Link Zgłoś
carrera4 Oświadczenie Jacka Brzuszkiewicza 06.08.09, 21:30 Jakoś mnie to nie przekonuje. O ile taka trawa to jest nawozik, o tyle worek, w którym była to już śmieć. Gdybym był złośliwy, zapytałbym, po czym były flaszki, ale nie jestem;) Gratulacje dla Leniaka !!! Odpowiedz Link Zgłoś
patriotazlublina Recykling i ochrona środowiska... 06.08.09, 21:41 Jacek ja też powiem słowo w sprawie butelek... W dobie recyklingu, gdy na ulicach miast jest wiele kontenerów "na frakcję suchą", gdzie bezpłatnie "zdeponujesz" niepotrzebne szkło grandą jest wyrzucanie ich do lasu... W dobie ochrony środowiska, gdybyś wyrzucił zmieloną trawę na ściółkę jako kompost też byłoby wszystko w porządku... Niestety Ty zostawiłeś worki i butelki!!! WSTYD!!!!!!!!! +++ P.S. Zarówno Tobie jak i wszystkim mieszkańcom przyjemniej jest przebywać w czystym mieście... W związku z powyższym mam pytanie: Dlaczego w GW poruszacie tematy czystości i ochrony środowiska naturalnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twuj lekarz Re: Recykling i ochrona środowiska... IP: *.236.72-86.rev.gaoland.net 06.08.09, 21:56 jacus jezeli to nieprawda z tymi butelkami to januszek pali malpka juz by POlecial doniesc do PRokuratora Odpowiedz Link Zgłoś
kikaboj Re: Recykling i ochrona środowiska... 08.08.09, 19:39 Hej patrioto, jakie butelki????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Honorata Re: Recykling i ochrona środowiska... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 09:16 patriotazlublina napisał: > W związku z powyższym mam pytanie: Dlaczego w GW poruszacie tematy > czystości i ochrony środowiska naturalnego? Ja mam podobne lecz poważniejsze pytanie: dlaczego pan Brzuszkiewicz pisuje w GW o ludziach łamiących prawo, skoro sam dopuszcza się czynów karalnych? Dlaczego, będąc karanym, można na łamach GW odgrywać rolę Katona, "pierwszego sprawiedliwego"? Czy nie jest to przypadkiem hipokryzja i nadużycie pozycji społecznej mediów? Odpowiedz Link Zgłoś
leniak rany czemu dla mnie? 06.08.09, 22:11 nie mam z tym nic wspólnego... a nawozik gdzie jest potrzebny tam jest... las raczej nawozu nie potrzebuje - ba niektóre gatunki go zwyczjnie nie tolerują... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tar3 Re: Oświadczenie Jacka Brzuszkiewicza IP: *.eth0.raptor-cl-kiwerskiego.lubman.net.pl 06.08.09, 22:12 Jak pamiętam ten pan nie mówił o wysypywanie siana do lasy tylko wyrzucaniu worków z nim. Nawet jakby to był najlepszy nawóz to podawany w plastikowych workach nic nie pomorze. No chyba że używał ekologicznych reklamówek tak ostatnio modnych. Odpowiedz Link Zgłoś
leniak no to źle przeczytałeś tekst 06.08.09, 22:28 wprost pisało o wysypywaniu z worków Odpowiedz Link Zgłoś
kikaboj Re: Oświadczenie Jacka Brzuszkiewicza 08.08.09, 19:39 Tam była mowa tylko o trawie a nie o worku!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ratatatam Oświadczenie Jacka Brzuszkiewicza 06.08.09, 21:59 img269.imageshack.us/img269/9987/narkozydzi.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
janow5 Kto odśmieci Polskę z Gazety Wyborczej? 06.08.09, 22:11 To jest największy śmieć a nie jakaś tam trawa Brzęczyszczykiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Panie jacku Re: Kto odśmieci Polskę z Gazety Wyborczej? IP: *.xdsl.centertel.pl 06.08.09, 22:39 Niech na Pana sprzątanie przyjedzie Wajrak i napisze do Gazety reportaż Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczo i ponuro Re: Kto odśmieci Polskę z GW... IP: *.natpool12.outside.ucf.edu 06.08.09, 22:48 A szanowny "janow5" to przybyl na forum "GW" z forum "Naszego Dziennika", czy tez wprost z wielkiego koncernu medialnego "oyca" Rydzyka??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: Kto odśmieci Polskę z Gazety Wyborczej? IP: *.wodr.konskowola.pl 07.08.09, 12:37 a ja widziałem jak inny dziennikarz spod nr.20 ul.strzelecka wyrzucał śmieci za stacją trafo na ulicy gdzie mieszka - tyle że nie u siebie tylko u sąsiada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Honorata Re: Kto odśmieci Polskę z Gazety Wyborczej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 09:23 Jak ten "inny dziennikarz" się nazywa? Odpowiedz Link Zgłoś
kikaboj Re: Kto odśmieci Polskę z Gazety Wyborczej? 08.08.09, 19:41 Ale śmieszne, uśmiałam się po pachy..... be be be Odpowiedz Link Zgłoś
le-waltz Kraść (śmiecić) nie wstyd, wstyd tylko ... 06.08.09, 22:48 Oświadczenie mnie nie przekonuje. Widać, że redaktor najbardziej jest wkurzony nagłośniniem "głupiej wpadki" i stara się przekonać maluczkich, że on tylko b. ekologicznie w lesie kompost zakłada i żadnych tam brudnych śmieci w życiu nie wywozi. A propos dla GWL lasy nie są istotne: dla proekologicznego lotniska w Swidniku można gładko bez specjalnych dywagacji ze strony GW poświęcić 142h starego lasu. Odpowiedz Link Zgłoś
leniak hmm właściwie skoro susły niemal wymarły 06.08.09, 22:57 dzięki między innymi aktywnej pomocy jednej takiej firmy ekologicznej (czerpiącej profity z gardłowania o ekologii) która rozdaje róznym decydentom nagrody w postaci statuetek susła... możnaby lasu wyciąć mniej... ale nikt nie przewuidział że ekolodzy są aż tak skuteczni w eksterminacji sympatycznych krewniaków wiewiórek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rzakowska Madonna Re: Kraść (śmiecić) nie wstyd, wstyd tylko ... IP: *.adsl.inetia.pl 07.08.09, 00:36 Rospuda, Wajrak, usta (i szpalty) pełne haseł o ekologii, a tu taka głupia wpadka! Brawo Wprost, brawo POLICJA! A może by tak skomentował to w swojej homilii przyjaciel i człowiek G Wyb Abp Życiński lub przyjaciółka G wyb w Lublinie Teresa Księska-Fogler???? Swoją drogą po tylu opluwaniach i nagonakach na porządnych ludzi wreszcie G Wyb wpadła we własne sidła. zaś Oświadczenie jest po prostu zenujące!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kikaboj Re: Kraść (śmiecić) nie wstyd, wstyd tylko ... 08.08.09, 19:43 Madonna Ty sama jesteś żenująca..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Oświadczenie Jacka Brzuszkiewicza IP: 118.100.85.* 07.08.09, 05:49 Panie Brzuszkiewicz, a moze tak przy tym kajaniu sie trzeba bylo sie przyznac do zaplaconego 300zl mandatu oraz przyznac ze nie masz Pan prawa teraz pisac o ekologii i o estetyce miasta. O to fragmenty z Dziennika Wschodniego, ktory tez troche inaczej przedstawia sprawe niz Pan. 27 lipca Jacek Brzuszkiewicz, zastępca redaktora naczelnego GwL został przyłapany na nielegalnym wywozie śmieci w miejscowości Kąty-Urszulin. Za zaśmiecanie lasu został ukarany 300-złotowym mandatem, który przyjął. Udało nam się dotrzeć w czwartek do policyjnej notatki spisanej tamtego dnia. "(…) w czasie dalszych czynności w bagażniku samochodu (…) ujawniono jeden worek z wykoszoną trawą oraz foliową torbę z zawartością szklanych butelek. Następnie wspólnie z wymienionym weszliśmy do lasu, gdzie w odległości kilku metrów od pojazdu ujawniliśmy wysypaną świeżo skoszoną trawę oraz trzy foliowe torby z zawartością szklanych butelek. Torby te były takie same, jak ta, która znajdowała się w bagażniku pojazdu” – napisali policjanci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Panie red.Brzuszkiewicz IP: *.centertel.pl 07.08.09, 08:31 lepiej byś Pan po prostu walnął się piąchą w klatę milczał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerry Re: Panie red.Brzuszkiewicz IP: 91.200.94.* 07.08.09, 11:03 no dobrze panie Jacku będziesz sprzątał las w Zemborzycach. To powiedz mi gdzie wyrzucisz tym razem śmieci skoro jak sam twierdisz nie masz podpisanej umowy o wywóz nieczystości, czy innego lasu jak to pewnie było do trej pory? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman osobiście zawiezie do Rokitna IP: *.centertel.pl 07.08.09, 12:40 i opłaci przy wjeździe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Honorata Re: Panie red.Brzuszkiewicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 09:28 Ja rozumiem, że można być bardzo zaangażowaną emocjonalnie wobec osoby pana Brzuszkiewicza, ale uprawianie tak wiernopoddańczej apologii na forum publicznym jest po prostu niesmaczne, pani kikaboj! Odpowiedz Link Zgłoś
jklublin Oświadczenie Jacka Brzuszkiewicza 07.08.09, 12:51 W końcu i Ciebie dopadli , a byleś taki przemondrzaly przez caly okres oczerniajac i opisując innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman "mondrość".....hm IP: *.centertel.pl 07.08.09, 13:50 bardzo ważna cecha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jBarski Zaplacił? IP: *.lublin.mm.pl 08.08.09, 11:37 Oswiadczenie p.Redaktora B. powinno byc płatne. To przeciez prywatne ogloszenie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jBarska Re: Zaplacił? IP: *.lublin.mm.pl 08.08.09, 11:39 Kto mi tu płeć zmienil? Odpowiedz Link Zgłoś
kikaboj Re: Oświadczenie Jacka Brzuszkiewicza 08.08.09, 19:46 Złośliwość aż kipi z twoich słów, to źle, że opisuje prawdę?????? Odpowiedz Link Zgłoś
kikaboj Oświadczenie Jacka Brzuszkiewicza 08.08.09, 19:30 To jest nie fair! Tyle razy pisał żle (tzn prawdę) o policji, korupcji, aferach wszelkiego rodzaju a teraz się jego szykanuje! To jest beznadziejne!!!!! Czy WY nie możecie zrozumieć, że to jest zemsta policji na nim? Ale mi wielkie "AJ WAJ!" wysypał trawę do lasu....... aż sie nie chce czytać "Tej pseudoafery" o niby wyrzucaniu śmieci. Bez sensu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chart Re: Oświadczenie Jacka Brzuszkiewicza IP: 77.223.210.* 08.08.09, 23:36 "Tyle razy pisał żle (tzn prawdę) o policji, korupcji, aferach wszelkiego rodzaju" - a możesz podać przykłady? Panowie, ta "afera" jest wystarczająco absurdalna i niesmaczna, może niech zbastują przynajmniej obrońcy "największego dziennikarza", bo tylko przedłużają publiczne ośmieszanie swojego idola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprzątaczka Re: Oświadczenie Jacka Brzuszkiewicza IP: *.nplay.net.pl 09.08.09, 07:37 Jak podał jeden z lubelskich dzienników:"Patrol namierzył Jacka Brzuskiewicza w lesie w miejscowości Kąty-Urszulin pod Lublinem..." Wywoził trawę do lasu?A po co?I to w dodatku kawałek poza Lublinem. Szkolne kłamstwo.Wywożąc do lasu trawę to tak samo jakby na pustynię wywozić piasek. A jeśłi to faktycznie była "tylko" trawa,to śmieciarz stworzył ogromne zagrożenie pożarowe.Gdy trawa wyschnie-o pożar bardzo łatwo. Jednym słowem trzeba być redaktorem gazety,aby być bezmyśłnym. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Oświadczenie Jacka Brzuszkiewicza 11.08.09, 08:28 Gość portalu: sprzątaczka napisał(a): > A jeśłi to faktycznie była "tylko" trawa,to śmieciarz stworzył ogromne zagrożen > ie pożarowe.Gdy trawa wyschnie-o pożar bardzo łatwo. > Jednym słowem trzeba być redaktorem gazety,aby być bezmyśłnym. A może by tak gazecina do spółki z którąś z zaprzyjaźnionych fundacyjek zorganizowała jesienią w lesie jakąś akcję zbierania opadłych liści? Toż, jak one się zeschną, to będą stanowiły ogromne zagrożenie przeciwpożarowe...:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman i szeleszczą!!! IP: *.centertel.pl 11.08.09, 12:15 i straszy się żywiołę jak dyma się lasem! No! Odpowiedz Link Zgłoś
leniak Liście a trawa czyli o ignorancji 22.08.09, 22:30 ekologia to tak naprawdę nie jest sztuka robienia mendialnego szumu i przykówania się do drzew, ba to nawet nie jest umiejetnośc zarabiania na eksterminacji susłów perełkowanych poprzez rozdawanie różnym decydentom (od których zależy oczywiście dopływ kasy) ich statuetek (ze smigiełkami lub bez śmigiełek... ... ekologia to jest tak naprawde nauka... ekosystem, biotop, biocenoza, zależności... i jak to w przypadku nauki długo by tłumaczyć że trawa jest typowa dla łaki lub stepu a liscie dla lasu... zbyt długo jak na posta na forum - dlatego dam porównanie takie siano (czyli ta skoszona trawa) to jest element łaki nie lasu podobnie jak rogi są elementem kozy a nie tajnosa.agentosa... ... oczywiście mogę się mylić ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Liście a trawa czyli o ignorancji 23.08.09, 09:29 Uch, jaki poważny! Na wiochę się wyniósł - a nie wie... Dawno był w lesie? Nie widział tych hałd syfu wszelakiego z gospodarską padliną, złomem, starymi oponami i opakowaniami po środkach ochrony roślin na czele? I jakoś mało kto sobie takimi duperelami głowę zawraca. Coś tam się bredzi o rozszerzeniu uprawnień Inspekcji Ochrony Środowiska i na bredzeniu - jak zwykle się kończy. Nigdy nie widział lub nie czuł jak somsiady szambo do rzeki spuszczają? A przecież to nie jest skomplikowane: wystarczyłoby przelecieć sę od czasu do czasu po okolicznych chałupach, sprawdzić umowy z firmami utylizacyjnymi na wywóz nieczystości, ostatnie rachunki... Nie tam, żeby od razu mandatty - takie regularne działania nękająco - edukacyjne. Ludzie, panie, nie są tacy głupi jak to pismaki w gazecinach opisują. Szybko by się nauczyli. Pomysł na byznes: załóż kompostownię i świadcz usługi dla ludności. Jeszcze dotacje z Unii dostaniesz...:P Odpowiedz Link Zgłoś
leniak w lesie nie był dawno... 23.08.09, 10:54 tak się jakoś składa... co do zaś widoków zapamiętanych to owszem i szambo widziałem i graty... ale nie tylko na wsi - wszak lubelską ulicę Sokolniki nie raz wam pokazywałem (niewiele tam zmian więc mozecie się wybrać i zobaczyć coś co teoretycznie jest łąką...) ... w Niemczech jest jakoś jakby inaczej - nie ma szamb w rzekach ani gratów w lasach ale i trawy w lasach nie ma - widać tylko pozornie Niemcy sadzą że einmal is kein mal Polakom zaś wsio ryba i trawa ryba i szambo ryba a do tego jako że ryba lubi pływać to wódeczka... cała rzecz jednak nie w sprawdzaniu okolicznych chałup ale w sprawdzaniu samego siebie... ps. powazny - no wiesz jak stałem się zonaty to jakaś taka powaga i dostojeństwo się we mnie zrodziły - ale to chyba przechodzi? pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: w lesie nie był dawno... 23.08.09, 12:46 Przechodzi, przechodzi. Niektórzy czasem nawet coraz częściej myślą o rozwodzie.:P Co do reszty natomiast, czasy, w których sama świadomość wystarczała minęły - zdaje się że bezpowrotnie. Od świadomości - jak wiadomo, podlegającej indywidualnej i dowolnej interpretacji lepsze są nawyki, które wytwarza się cierpliwą, konsekwentną i ciężką pracą - obowiązkowo z sensowną wizją przyszłości. Praca ta wykorzystuje przeróżne metody: od edukacji po metodę "kija i marchewki". Zaprzeczeniem takiej pracy jest powszechnie dziś stosowana powierzchowność, doraźność, pokazywanie winnego i medialna "akcyjność".:) Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: w lesie nie był dawno... 23.08.09, 12:50 A co do Niemiec oraz innych tak zwanych "innych krajów"... Kultura oraz pieniąchy sprawiają, że śmieci się segreguje, regularnie sprząta i wywozi, utylizuje... Jak ta sprawa wygląda w Lublinie - każdy widzi.:( Odpowiedz Link Zgłoś