ptysia78 10.08.03, 22:12 Wiem ze cisza nocna obowiazuje w blokach. Ale czy takze obowiazuje w domkach jednorodzinnych i na osiedlach domkow jednorodzinnych? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marian1949 Re: Cisza nocna 11.08.03, 12:10 Zakłócanie spoczynku nocnego jest zakłócaniem wszędzie tam, gdzie mieszkają ludzie: nawet na Rynku we Wrocławiu. Ale zależny od magistratu Sąd Grodzki i straż miejska usiłuje twierdzić inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara.turek-samol Re: Cisza nocna 12.08.03, 10:35 marian1949 napisał: > Zakłócanie spoczynku nocnego jest zakłócaniem wszędzie tam, gdzie mieszkają > ludzie: nawet na Rynku we Wrocławiu. Ale zależny od magistratu Sąd Grodzki i > straż miejska usiłuje twierdzić inaczej. Ciekawe skąd opinia, że straż twierdzi inaczej? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara.turek-samol Re: Cisza nocna 12.08.03, 10:34 ptysia78 napisała: > Wiem ze cisza nocna obowiazuje w blokach. Ale czy takze obowiazuje w domkach > jednorodzinnych i na osiedlach domkow jednorodzinnych? Cisza nocna (6.00-22.00) obowiązuje wszędzie tam gdzie mieszkają ludzie. Jeżeli ktoś na osiedlu domków jednorodzinnych urządzi u siebie na ogródku głośną imprezę, to podstawą podjęcia interwencji będzie właśnie zakłócanie spokoju innych mieszkańców osiedla. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
bbnoga Re: Cisza nocna 12.08.03, 22:46 Przepraszam, ale to jest juz śmieszne! Czy Pani udaje czy naprawdę nie wie co robią Strażnicy Miejscy! Od KILKUNASTU tygodni próbuje zgłosić zakłócanie ciszy nocnej (wywożenie śmieci z podwórza ul. Łaciarska o godzinie 5:20 – 5:30) i wie pani co słysze – tu będzie kilka cytatów: - u mnie też rano hałasują – widać ten strażnik się przyzwyczaił ; - ale oni wywożą śmieci – dla tego są to „święte krowy” – jest to firma prywatna !; - proszę to zgłosić u administratora budynku – typowa „spychologia”; - zaraz tam kogoś podeślemy – znaczy znowu dzwoni ten głupek – oczywiście nik się nie pojawia; Po ostatniej ostrej wyminie zdań zjawiło się dwóch SM, którzy mnie ponownie obudzili bo zadzwonili do mieszkania ( w tym czasie śmieciarka sobie odjechała hałasować w innym podwórzu) i poinformowali mnie ze skontaktuje się ze mną dzielnicowy SM! I do tej pory nie wiem co się z nim dzieje (minęło już ok. miesiąca) bo nikt się ze mną nie skontaktował! Dlatego proszę nie robić z obywateli, PODATNIKÓW - IDIOTÓW – naprawdę bardzo proszę ! – z szacunku na samą siebie! Bo wniosek jest taki, że Pani broni SM – i bardzo dobrze bo taka jest Pani rola – ale wydaje mi się, że czas przejrzeć na oczy!! Z Poważaniem Mieszkaniec Wrocławia B.N. Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara.turek-samol Re: Cisza nocna 14.08.03, 09:29 bbnoga napisał: > Przepraszam, ale to jest juz śmieszne! Czy Pani udaje czy naprawdę nie wie co > robią Strażnicy Miejscy! Od KILKUNASTU tygodni próbuje zgłosić zakłócanie ciszy > > nocnej (wywożenie śmieci z podwórza ul. Łaciarska o godzinie 5:20 – 5:30) > i wie > pani co słysze – tu będzie kilka cytatów: > - u mnie też rano hałasują – widać ten strażnik się przyzwyczaił ; > - ale oni wywożą śmieci – dla tego są to „święte krowy” ̵ > 1; jest to firma > prywatna !; > - proszę to zgłosić u administratora budynku – typowa „spychologia& > #8221;; > - zaraz tam kogoś podeślemy – znaczy znowu dzwoni ten głupek – oczy > wiście nik > się nie pojawia; > > Po ostatniej ostrej wyminie zdań zjawiło się dwóch SM, którzy mnie ponownie > obudzili bo zadzwonili do mieszkania ( w tym czasie śmieciarka sobie odjechała > hałasować w innym podwórzu) i poinformowali mnie ze skontaktuje się ze mną > dzielnicowy SM! I do tej pory nie wiem co się z nim dzieje (minęło już ok. > miesiąca) bo nikt się ze mną nie skontaktował! > > Dlatego proszę nie robić z obywateli, PODATNIKÓW - IDIOTÓW – naprawdę ba > rdzo > proszę ! – z szacunku na samą siebie! > Bo wniosek jest taki, że Pani broni SM – i bardzo dobrze bo taka jest Pan > i > rola – ale wydaje mi się, że czas przejrzeć na oczy!! > > Z Poważaniem > Mieszkaniec Wrocławia > > B.N. Skargi na hałasujące śmieciarki zdarzają się dość często. Zgłaszaliśmy to wielokrotnie do dyrekcji firm oczyszczających, ale bez rezultatu. Twierdzą, że śmieci muszą wywozić bardzo wcześnie, bo tylko wtedy są w stanie zdążyć. Sprawę możemy skierować do Sądu Grodzkiego tylko wówczas, jeżeli zgodzi się Pan być świadkiem. Karygodne jest, że od tamtej pory nikt od nas się z Panem nie skontaktował, dlatego prosze o osobisty kontakt (telefon do mnie 34-716-40). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
marian1949 Re: Cisza nocna 22.09.03, 15:37 21.09.2003. w niedzielę panował straszny nibymuzyczny hałas na Rynku, który ustał o 22:05. Czy te za długo 5 minut było zauważone przez straż miejską i co z tego wynikło? Zwykła przyzwoitość wobec mieszkańców Rynku wymaga żeby nie stosować tak mocnego nagłośnienia również poza godzinami nocnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
woo-cash Re: Cisza nocna 23.09.03, 11:06 marian1949 napisał: >Zwykła przyzwoitość wobec mieszkańców Rynku wymaga żeby nie > stosować tak mocnego nagłośnienia również poza godzinami nocnymi. W żadnym cywilizowanym mieście w Rynku nie pozostawia się prywatnych mieszkań. Decydując się na mieszkanie w centrum miasta, w Ryneczku, należy liczyć się z pewnymi utrudnieniami. Nie jeżdżą głośne tramwaje, nie smrodzą autobusy, nie trąbią klaksony (i to nie do 22, ale przez całą dobę). Za to w Rynku czasami jest jakaś głośna impreza. To miejsce, ten czas... ;-> Nietety, takie są uroki zamieszkiwania w mieście. Mnie też się nie podoba wiele rzeczy, które dzieją się w mojej okolicy. Niestety, ja mogę dać tylko jedną radę: polubić. Druga jest już kosztowna: przeprowadzić się. Pozdrawiam, Woo. Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara.turek-samol Re: Cisza nocna 26.09.03, 10:54 marian1949 napisał: > 21.09.2003. w niedzielę panował straszny nibymuzyczny hałas na Rynku, który > ustał o 22:05. Czy te za długo 5 minut było zauważone przez straż miejską i co > z tego wynikło? Zwykła przyzwoitość wobec mieszkańców Rynku wymaga żeby nie > stosować tak mocnego nagłośnienia również poza godzinami nocnymi. Sprawdziłam. Oficer dyżurny SM interweniował już w trakcie imprezy, ponieważ były skargi od mieszkańców , że jest za głośno. Jednak większość organizatorów imprez stosuje się do zasad i po 22.00 jest cisza. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś