Gość: złośłiwe bydlę Bezpańskie psy atakują ludzi. Terror trwa, służ... IP: *.lodz.msk.pl 24.02.10, 11:58 Też macie problem- kiełbasa + trutka na szczury i pieski przestaną atakować. Odpowiedz Link Zgłoś
abracadabra-woman Re: Bezpańskie psy atakują ludzi. Terror trwa, sł 24.02.10, 16:14 Jesteś tak beznadziejnie głupi, że aż nie wiem, jak cię nazwać, bo wszystko byłoby nieadekwatne!!! Wiesz jak zdycha takie zwierzę? Ono się po prostu dusi, krew nie transporutje tlenu, zwierzę sinieje i umiera w cierpieniach. Może masz ochotę na kiełbasę??? Są humanitarne metody uśpienia zwierząt! Nie muszą cierpieć. A do osobnika, który proponuje psy zatłuc kijami - kto wie, czy twoje dziecko nie będzie przeszkadzało "bejsbolistom"? I co wtedy? Wtedy będzie bestialstwo? Psy zapewne trzeba będzie uśpić, ale czy naprawdę muszą jeszcze tak cierpieć??? Odpowiedz Link Zgłoś
menton Re: Bezpańskie psy atakują ludzi. Terror trwa, sł 24.02.10, 18:36 Droga pani kochająca psiaki, przykład z dzieckiem łagodnie mówiąc chybiony. Ewentualne dziecko przecież nie rzuca się na ludzi i nie stanowi dla nich zagrożenia. Jak jest pani taką miłośniczką biednych zwierzątek, proszę tam puścić swoje dziecko na rowerze, albo samej się tam wybrać i przespacerować, może zweryfikuje pani swoje poglądy. Miałem wątpliwą okazję spotkać kilka (chyba z tych) psów, gdy jechałem rowerem z Widzewa na Dąbrowę. Powiem tak, gdyby nie to, że jechałem z wiaduktu, a więc z górki i dodatkowo chyba pobiłem życiowy rekord prędkości ze strachu to pewnie musiałbym odbyć wizytę w szpitalu, bo pieski nie były bynajmniej w nastroju do zabawy i wnerwia je wszystko co się rusza. Gdybym miał możliwość chętnie bym je zatłukł nawet kijem, skoro służby nie potrafią wykonać tego skutecznie. I szczerze mówiąc g...o mnie obchodzi czy bardzo by cierpiały czy nie. Po prostu w obecnej sytuacji to nie są żarty, one naprawdę w końcu kogoś zagryzą. Nie można do tego dopuścić i każdy sposób jest dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasama Re: Bezpańskie psy atakują ludzi. Terror trwa, sł IP: *.toya.net.pl 25.02.10, 00:25 menton nie gadaj głupot."Ewentualne dziecko przecież nie rzuca się na ludzi i nie stanowi dla nich zagrożenia" to skąd tyle kradzieży, zabójstw i gwałtów. Z samosiejek? To ludzie są źli, fakt nie wszyscy, ale ci, którzy te psy porzucili - z pewnością. Demagogiczne argumenty typu niech pani pospaceruje tam , albo puści dziecko świadczą tylko o niedojrzałości - twojej. Mam nadzieję, że nie masz psa. Bo jeśli tak, to - niestety - jest taki jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
menton Re: Bezpańskie psy atakują ludzi. Terror trwa, sł 25.02.10, 08:40 Aha, rozumiem, że to dzieci na podwórku zajmują się kradzieżami, zabójstwami i gwałtami? Wybacz moja droga, ale demagogiczne argumenty i niedojrzałość dają o sobie znać w Twojej wypowiedzi. W związku z tym, że to ludzie są źli i to wszystko wina tych złych ludzi, którzy porzucili psy, powinienem wtedy gdy goniła mnie ta grupka rozwścieczonych zwierząt zatrzymać się i powiedzieć do nich "kochane pieski, jest mi tak przykro że jesteście samotne, to wszystko wina tych złych ludzi, którzy was skrzywdzili. Mój Boże jesteście takie biedne, proszę odgryźcie mi nogę i rękę w ramach sprawiedliwości i zadośćuczynienia i atakujcie ludzi dalej"? "Mam nadzieję, że nie masz psa. Bo jeśli tak, to - niestety - jest taki jak ty." A ja mam nadzieję, że podobni skrzywieni obrońcy zwierząt, którzy naoglądali się Animal Planet wypowiadający się na forum uruchomią resztki zdrowego rozsądku i zauważą czego dotyczy dyskusja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bravo Bezpańskie psy atakują ludzi. Terror trwa, służ... IP: *.adsl.inetia.pl 24.02.10, 12:00 Starosta nie ma czasu. Marszałek jest w delegacji, napisał do ministra. Minister jest zajęty, to sprawa drugiego ministra. Drugi minister się nie orientuje. Trzeba pytać dyrektora departamentu. Dyrektor departamentu: to sprawa starosty albo marszałka. Starosta nie ma czasu, marszałek napisał przecież do ministra... / centrum Polski, XXI wiek / Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Allots Bezpańskie psy atakują ludzi. Terror trwa, służ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.10, 12:02 No to nie czekajcie na bezdarna SM czy inne sluzby. Zamiast lamentowac ze moga wam te psy dupy pogryzc - wsiadzcie w samochody i przejedzcie po nich pare razy- bedzie po sprawie. A potem do myjni. Tak czy tak jest lament ze to wina ludzi, 'obroncy' psow powyja i poszczekaja ale was psy w tej Lodzi nie pogryza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aztek Re: Śmierdzące tchórze i tyle... IP: *.chello.pl 24.02.10, 12:32 Chciałbym spotkać takiego popaprańca który pisze że lepiej odstrzelić ludzi winnych niedoli piesków.Czemu nikt nie powie takich rzeczy twarzą w twarz??Boi się że od razu by zebrał ryło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakitaki Bezpańskie psy atakują ludzi. Terror trwa, służ... IP: *.itcomp.pl 24.02.10, 12:17 Bo te nieroby wolą szwędać się i wlepiać babciom mandaty za handel pietruszką albo czepiać się że sople wiszą na rynnach. Odpowiedz Link Zgłoś
jezy_sie_pyta Znów Łódź,... gdzie masz czapkę ch...u... 24.02.10, 12:24 Dzieci w beczkach, dzieci zbierają na papier toaletowy do szkoły, ucieka camereimage, Puvalon itp. To miasto nigdy nie nudzi. Wawa, Wrocek, czy Krak są na prawdę nudne przy Łodzi Odpowiedz Link Zgłoś
q-ku też jestem fanem Łodzi - tu zawsze najlepsze niusy 24.02.10, 13:07 ochroniarze i policjanci schrzaniają przed psami:-) i po co Wam kamerimidże jak macie takie "eventy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jutkaj Bezpańskie psy atakują ludzi. Terror trwa, służ... IP: 83.142.204.* 24.02.10, 12:29 Najbardziej smutne jest to, że jak ktoś wreszcie nie wytrzyma i te psy otruje to raban się zrobi na całą Polskę. Ale na razie metoda sychacza świetnie działa. Brawo dla durnych pracowników schroniska. Uważam że te pieski powinny ich fest pogryść, dopuki żyją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt Bezpańskie psy atakują ludzi. Terror trwa, służ... IP: *.leon.com.pl 24.02.10, 12:54 Przestańcie się piep...rzyc z tymi psami.Odstrzelić i już.Może jak któremu miłośnikowi zwierząt pogryzą syna lub córkę to zmieni zdanie. Jepiej zajmijcie się ludżmi którzy od pół roku nie mogą dostać się do kardiologa.(np.ja)Pewne sprawy doprowadzono do totalnego absurdu ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fun_tastik ja jednak wolę psiaki niż emerytów.Odstrzelimy? IP: *.toya.net.pl 24.02.10, 14:26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: ja jednak wolę psiaki niż emerytów.Odstrzelim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.10, 15:30 Mogę twój łeb odstrzelić. Może nawet jakiś zakład kto z większej odległości trafi w twoją głupią puchę mózgową? Odpowiedz Link Zgłoś
smere Re: ja jednak wolę psiaki niż emerytów.Odstrzelim 25.02.10, 19:52 Jestem gorszy od emeryta. Sam się odstrzelę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Umbra Re: Bezpańskie psy atakują ludzi. Terror trwa, sł IP: *.iopan.gda.pl 24.02.10, 14:30 Ty w przeciwieństwie do psów masz możliwość samostanowienia. Ja też. I tak się składa, że ludzi nie lubię a zwierzęta tak. I dlatego wolę im pomagać, a nie ludziom. Sam się sobą zajmuj. Brudel w służbie zdrowia to nie jest wina zwierząt tylko ludzi, co tylko popiera moją tezę, że zwierzęta generalnie są lepszymi mieszkańcami tego świata niż ludzie. A absurdem jest nie brak polowań na bezpańskie psy, tylko nieporadność służb powołanych do tego, by takim sytuacjom zaradzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DSD Re: Bezpańskie psy atakują ludzi. Terror trwa, sł IP: 212.33.72.* 24.02.10, 14:40 > zwierzęta generalnie są lepszymi mieszkańcami tego świata niż ludzie. Powiedz to temu ptaszkowi którego przed chwilą zjadł jastrząb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fun_tastik nie jesteście grzcznymi zwierzakami.Zwierzaku. IP: *.toya.net.pl 24.02.10, 12:56 Odpowiedz Link Zgłoś
mlusca Bezpańskie psy atakują ludzi. Terror trwa, służ... 24.02.10, 13:02 dajcie psom jeśc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Bezpańskie psy atakują ludzi. Terror trwa, sł IP: *.173.wmc.com.pl 24.02.10, 20:42 no właśnie i dom ,mam 2duże psy,które ktoś wyrzucił i nie wypisuję głupot,tylk konkretnie pomagam zwierzakom i nie zjadam ich oczywiście,bo wszystkie zwierzakilubię i szanuję każde życie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kur Bezpańskie psy atakują ludzi. Terror trwa, służ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.10, 13:24 W Izraelu swojego czasu w dwa tygodnie skasowano wszystkie groźne psy. Dlaczego u nas tak nie można? Odpowiedz Link Zgłoś
kownopalka Bezpańskie psy atakują ludzi. Terror trwa, służ... 24.02.10, 13:29 Takie ładne psy. Wstyd Łodzianie,że nie potraficie zająć się psami. Pies nie jest bezdomny z wyboru, to wbrew jego naturze. Pies musi mieć opiekuna-człowieka. Wstyd i jeszcze raz wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olewus Re: Bezpańskie psy atakują ludzi. Terror trwa, sł IP: 213.108.152.* 24.02.10, 13:43 Ty to może Ty weź te pieski...ładny uczynek. Łodzianie podziękują. Odpowiedz Link Zgłoś
marguyu Re: Bezpańskie psy atakują ludzi. Terror trwa, sł 24.02.10, 14:27 Watahy bezpanskich psow mialam okazje widziec w tzw. trzecim swiecie. Czyaby Lodz stanowila jego czesc czy po prostu cierpi na brak checi do rozwiazania tego problemu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toni Bezpańskie psy atakują ludzi. Terror trwa, służ... IP: *.167.216.81.static.h.siw.siwnet.net 24.02.10, 14:18 A w Sztokholmie milujacy przyrode Szwedzi maja etatowego "miejskiego mysliwego", ktory eliminuje nadmiar przyrody w miescie. Odstrzeliwuje golebie, jak trzeba to i wieksze osobniki tez. Bron srutowa jest bezpieczna do uzycia w miescie a innej nie trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lichwa i Kara Psy maja prawa w lichwiarskich republikach +++++++ IP: 74.198.8.* 24.02.10, 14:25 Istnieje uzasadnione przypuszczenie ze przedstawiciele wladz po prostu boja sie dzialac. W lichwiarskich republikach bezpanskie psy maja wiecej praw niz ludzie. "wolna" prasa czeka tylko zeby zrobic rajwach o psach ale milczy o tym ze ponad 200 polakow zmarlo tej zimy z zimna i "reformy" Balcerowitza i jego rodakow. Zabicie groznego dla ludzi psa prawdopodobnie zostaloby przez "prase" rozdmuchane jako przyklad polskiego okrucienstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pepek Świata Re: Psy maja prawa w lichwiarskich republikach ++ IP: *.iopan.gda.pl 24.02.10, 14:32 Balcerowicz musi odejść! No po prostu musi, bo te mrozy, Panie dzieju, też jego wina. Tak więc Balcerowicz musi odejść! Odpowiedz Link Zgłoś
abracadabra-woman Re: Psy maja prawa w lichwiarskich republikach ++ 24.02.10, 16:25 Taaaaa... i jeszcze zapytaj, jak to masz w zwyczaju, najlepiej ze 40 razy, jakiej narodowości i wyznania są psy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wojcikmarcin Re: Bezpańskie psy atakują ludzi. Terror trwa, a 24.02.10, 14:28 Na wsi już dawno by te psy otruto, a w mieście się z nimi cackają. Odpowiedz Link Zgłoś
saana te psy powinny byc zastrzelone :-( 24.02.10, 14:32 kocham psy, ale pies rzucajacy sie na czlowieka, powinien byc zastrzelony. Jest zbyt agresywny, zeby znajdowal sie w schronisku, i jezeli zabierze go ktos przypadkowy, moze skonczyc sie tragedia. Niestety winni sa ludzie, ale nadal bezpieczenstwo ludzi jest wazniejsze, niz zwierzeta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwiatek Re: te psy powinny byc zastrzelone :-( IP: 199.197.163.* 24.02.10, 15:45 zgadzam sie. dlaczego policja nie zastrzeli tych cholernych kundli? albo ktos z nadlesnictwa? kiedys byl hycel - przyjezdzal i wylapywal takie cholerstwo.nie ma hycla - POLICJA jest od pilnowania porzadku Odpowiedz Link Zgłoś
mada.easy Re: te psy powinny byc zastrzelone :-( 25.02.10, 20:34 Szkoda, że tak niewielu myśli podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qaz Bezpańskie psy atakują ludzi. Terror trwa, służ... IP: *.chello.pl 24.02.10, 14:38 wywalic na zbita morde cala ta wladze miejska , jak nie potrafia zarzadzac miastem niech ida pracowac do Biedronki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyjaciezw Bezpańskie psy atakują ludzi. Terror trwa, służ... IP: 149.156.87.* 24.02.10, 14:47 psy atakuja! zart!kto jest temu winien?czy nie ci, ktorych atakuja? psy rowniez pomagaja,czyz nie?gdzie sa wlasciciele tych zwierzat? moze najpierw to nalezaloby ustalic!ATAKUJA,BO PRAWDOPODOBNIE BYLY KRZYWDZONE PRZEZ LUDZI.. Odpowiedz Link Zgłoś
ko_menta_tors Bezpańskie psy atakują ludzi. Terror trwa, służ... 24.02.10, 14:56 Wysłać tych obrońców praw zwierząt, którzy na forum odsądzają od czci mysliwych, likwidujących plagę wałęsających się psów! Niech im dupy wyszarpią to zobaczą, że wałęsajacy się pies jest zagrożeniem dla środowiska, w tym także dla ludzi. Może wtedy otworzą się im te zaslepione oczy! Odpowiedz Link Zgłoś
julita165 Re: Bezpańskie psy atakują ludzi. Terror trwa, sł 24.02.10, 15:14 Święta racja ! Ilość wałęsających się po ulicach psów jest przerażająca. Większość z tych zwierząt ma właścicieli ale co z tego - trzymają je przeważnie w małych mieszkaniach, wypuszczają raz dziennie, oczywiście bez smyczy i kagańca, kundel taki potem szczeka i rzuca się na wszystko co się rusza, aż w końcu kogoś ugryzie. Moim zdaniem należałoby określić, że pies powyżej iluś tam w kłębie powinien być hodowany wyłącznie w domach jednorodzinnych z ogrodzonym szczelnie terenem, psy w miejscach publicznych bez względu na rozmiar tylko w kagańcu i na smyczy, obowiązkowe chipowanie żeby nie było wątpliwości kto jest właścicielem, bardzo wysokie podatki od posiadania psa i to wg zasady, że w mieście więcej niż na wsi, w domu wielorodzinnym więcej niż w jednorodzinnym i wyższe im pies większy, rasa nie ma znaczenia. Jak pies znajdzie się samopas na ulicy to do odstrzału na koszt właściciela. No i oczywiście bezwzględna egzekucja. Straż miejska świetnie by się do tego nadawała bo jak na razie celu jej istnienia nie dostrzegam :-) Sporo podróżuję po świecie i mówiąc szczerze takiego zatrzęsienia czworonogów jak u nas to nigdzie nie widziałam ? dziwna trochę ta miłość do psów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ustinja Re: Bezpańskie psy atakują ludzi. Terror trwa, sł IP: *.torun.mm.pl 24.02.10, 15:50 to w takim razie mało tego świata widziałaś. jedź chociażby na Bałkany. Odpowiedz Link Zgłoś
julita165 Re: Bezpańskie psy atakują ludzi. Terror trwa, sł 24.02.10, 16:15 Nie twierdzę, że nigdzie na świecie nie ma więcej psów niż w Polsce. Napisałam tylko, że ja nigdzie tylu nie widziałam. U nas nie sposób przejść ulicą, a już zwłaszcza w jakiś małych miejscowościach, żeby nie być obszczekanym przez różne wałęsające się kundle. Np w Austrii dokąd od wielu lat wyjeżdżam co roku NIGDY nie widziałam latających luzem psów, a takich na smyczy naprawdę niewiele. Podobnie w Niemczech ale tam to podobno są wysokie podatki za psa i sąsiad sąsiada pilnuje czy na pewno zapłacił :-))) Po protu uważam, że u nas nie nakłada się żadnych obowiązków w związku z posiadaniem psa i wobec tego ludzie wykazują się skrajną głupotą i nieodpowiedzialnością a na dodatek pokutują głupie opinie, że pies jest konieczny bo pilnuje, że dzieci stają się lepsze jak mają psa itp, itd. Pies musi kosztować i to sporo to zaraz będzie ich mniej i przypuszczam zniknie lub bardzo ograniczy się problem takich wałęsających się niebezpiecznych zwierząt. Odpowiedz Link Zgłoś
wisienka558 Re: Bezpańskie psy atakują ludzi. Terror trwa, sł 25.02.10, 21:01 Bo w cywilizowanych krajach : USA ,Norwegia ,Niemcy bezdomne i niechciane psy się zawozi do schroniska i usypia gdy po 3 ,4 tygodniach nie zjawia sie właściciel .U nas się mnoży psy na potęgę (bo każda suczka raz w życiu musi się oszczenić )sprzedaje na targach ,w pseudohodowlach ,nie sterylizuje zwierząt bo kto to widział takie fanaberie i żal wydac 100 zł na zabieg .Do tego piesek jest słodki póki jest szczeniaczkiem potem jak dorośnie i się znudzi można go oddać ,wywalić. Skutek: watahy bezdomnych psów od Bałtyku po góry i przepełnione schroniska . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwiatek Re: Bezpańskie psy atakują ludzi. Terror trwa, sł IP: 199.197.163.* 24.02.10, 15:51 ano wlasnie. Polska to cholerna psiarnia - zasrane jest wszystko co mozliwe. a paniusie co sobie wieksze psy kupily nie panuja nad bydleciami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Młody Bóg Mogę odstrzelić tych 5 kundli, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.10, 15:22 poproszę o karabin snajperski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obojetny Re: Bezpańskie psy atakują ludzi. Terror trwa, sł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.10, 22:16 Przed Wojna byl rakarz.Nieprzeszkolony,bez strzelby i uprawnien i wylapal kazdego psa w gminie. Odpowiedz Link Zgłoś
pocalujta_wujta Proponuje zaczac sprzedaz tego... 24.02.10, 15:39 www.amazon.com/Pet-Parade-Dog-Repeller-Training/dp/B000E8O4UA/ref=pd_bxgy_k_img_b Albo to: www.amazon.com/K-II-Enterprises-3626992002-Dog-Dazer/dp/B000E7KVQ2 Odpowiedz Link Zgłoś
abracadabra-woman Bezpańskie psy atakują ludzi. Terror trwa, służ... 24.02.10, 15:41 Zgadzam się, to nie wina psów, lecz ludzi. Cóż jednak nam z tej wiedzy? Właścicieli (czy właścicieli suczek, które je urodziły) i tak nie poznamy. Nie zostaną ukarani. Pytanie tylko - dlaczego Bogu ducha winni ludzie mają przez nich cierpieć? Oglądacie czasem Animal Planet? Ratownicy wykazują się często wielkim poświęceniem, by uratować zwierzaki. Niestety nie wszystkie nadają się do adopcji i czasem nie ma innego wyjścia niż uśpienie bardzo agresywnego psa. Być może i w tym przypadku tak musi się stać. :( Metodą na elimnację bezpańskich psów byłaby przymusowa sterylizacja/kastracja psów, które nie są przeznaczone do hodowli, przymusowe czipowanie tych, które są już na świecie. Wiem, może to radykalne. Jednak postronni ludzie nie powinni ciepieć z powodu braku odpowiedzialności innych. Nie powinny cierpieć też kolejne zwierzaki. O wyrzucaniu psów z samochodów (wszak wakacje!), porzucaniu szczeniąt na śmietnikach, katowaniu, głodzeniu, nawet nie wspominam - nóż mi się w kieszeniu otwiera! Odpowiedz Link Zgłoś
mada.easy Re: Bezpańskie psy atakują ludzi. Terror trwa, sł 25.02.10, 20:15 Mam dużo bardziej radykalne poglądy ale szanuje twój racjonalny głos zawsze to jakieś sensowne wyjście. Odpowiedz Link Zgłoś
pssz Może jak zagryzą człowieka? 24.02.10, 15:57 Wtedy da się coś zrobić? O ile obrońcy zwierząt nie zaprotestują Odpowiedz Link Zgłoś
conadeser Bezpanskie psy 24.02.10, 16:18 "Czlowiekowi na dwoch nogach trudno jest dogonic czworonoga.." mowi jedna z pracownic. Kolo butki z piwem niedawno widzialem jak jeden mezczyzna przechodzil jezdnie na czworakach, czyli z tego wniosek, ze sa tez ludzie co to potrafia. Trzeba tylko miec odpowiednia kadre, lub tez zmienic godziny pracy tak zeby sie zgadzalo z tym o czym mowilem wczesniej. I wtedy szanse sie wyrownaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiez Re: Bezpanskie psy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.10, 20:31 A gdzie masz jeszcze budki z piwem ? Ja widze tylko monopolowe i knajpy. Wytrzeźwiej stary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bulgotek Bezpańskie psy atakują ludzi. Terror trwa, służ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.10, 16:39 należy dorżnąć tę watahę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skurk Bezpańskie psy atakują ludzi. Terror trwa, służ... IP: *.sydskane.nu 24.02.10, 16:47 A ja się pytam skad te psy się wzięły. Przecież każdy pies powinien mieć swego właściciela. Czyżby to ludzie wyrzucali psy na ulice i pozwalali im sie rozmnażać. Jeśli nie zmieni sie praw dotyczących posiadania psów, tz. obowiązek czipów i rejestracji, to nic tu sie nie zmieni. Podłych i nieodpowiedzialnych homo sapiens nie brakuje. Za nich się weście w pierwszej kolejności. Odpowiedz Link Zgłoś