Gość: nina IP: *.mpips.gov.pl 20.02.04, 12:01 Pracuję teraz w W-wie i z każdym dniem coraz bardziej kocham Łódź. Inwestorzy, przyjeżdżajcie!!!!! Bo ja chcę pracować w Łodzi. Pozdrawiam wszystkich, którzy są z Łodzi i nie chcą emigrować. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hubar Re: Kocham Łódź 20.02.04, 13:18 Droga Nino, pracujesz w takim ministerstwie, że... ech Gdyby wszyscy życzliwi Łodzi ludzie w Wawie zaczęli sie jednoczyć i walczyć o swoje miasto, to nie miałaby tylu problemów jak teraz. Co do tematu wątku, ja się pod nim podpisuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Kocham Łódź IP: *.chello.pl 20.02.04, 15:58 Jak przejdę na emeryturę to sobie w Łódce zamieszkam gdzies blisko PŁ Pozdrowienia z Krakowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: Kocham Łódź IP: *.mpips.gov.pl 24.02.04, 09:00 M., pozdrawiam Ciebie i Kraków. Okolice Polibudy kojarzą mi się z juwenaliami, zwłaszcza ostatnimi, mmm... Odpowiedz Link Zgłoś
jaszy Re: Kocham Łódź 21.02.04, 15:54 Ja z kolei od pewnego czasu studiuje w Antwerpii i tez strasznie tesknie za to szara i brudna Lodzia... Za poltora roku koncze studia i nie chcialbym zeby los rzucil mnie gdzies daleko od miasta w ktorym sie urodzilem i w ktorym spedzilem cale dotychczasowe zycie... Pelne poparcie dla Twojego apelu, Nina:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AlicjaW Re: Kocham Łódź IP: 141.2.179.* 03.03.04, 13:36 Mieszkalam w Lodzi tylko kilka lat (studia).. i dalabym wiele zeby w ciagu kilku lat znowu wrocic do tego miasta, tam zyc i pracowac. Moj maly "oswoiony" swiatek zostawilam na Narutowicza ..hmm chyba gdzies tak od Rynku Zielonego po biblioteke na Matejki.. :) .. tesknie za tramwajami, zwlaszcza ulubiona 12, ktora miedzy Dworcem Fabrycznym a Piotrkowska przyprawiala mnie o zgrzytanie zebow "zawrotnym" tempem.. brakuje mi spacerow "filmowa" Pomorska i "paryska" Wschodnia.. ..i tego parku na Matejki w stylu chyba angielskim.. .. Piotrkowskiej o 5 rano z Tuwimem na laweczce.. zawsze mi sie wtedy wydawalo, zwlaszcza jak bylo mgliscie i niewyraznie, ze pan Tuwim sie do mnie usmiecha :) I jak tu nie kochac Lodzi.. Pozdrawiam mieszkajacych tam i tych teskniacych za tym jednak "moim miastem". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AlicjaW Re: Kocham Łódź IP: 141.2.179.* 03.03.04, 13:36 Mieszkalam w Lodzi tylko kilka lat (studia).. i dalabym wiele zeby w ciagu kilku lat znowu wrocic do tego miasta, tam zyc i pracowac. Moj maly "oswoiony" swiatek zostawilam na Narutowicza ..hmm chyba gdzies tak od Rynku Zielonego po biblioteke na Matejki.. :) .. tesknie za tramwajami, zwlaszcza ulubiona 12, ktora miedzy Dworcem Fabrycznym a Piotrkowska przyprawiala mnie o zgrzytanie zebow "zawrotnym" tempem.. brakuje mi spacerow "filmowa" Pomorska i "paryska" Wschodnia.. ..i tego parku na Matejki w stylu chyba angielskim.. .. Piotrkowskiej o 5 rano z Tuwimem na laweczce.. zawsze mi sie wtedy wydawalo, zwlaszcza jak bylo mgliscie i niewyraznie, ze pan Tuwim sie do mnie usmiecha :) I jak tu nie kochac Lodzi.. Pozdrawiam mieszkajacych tam i tych teskniacych za tym jednak "moim miastem". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolek Re: Kocham Łódź IP: *.retsat1.com.pl / *.retsat1.com.pl 04.03.04, 15:38 Rowniez pragne sie podpisac pod tematem postu. z wielkim utesknieniem czekam na realizacje nowych - wspanialych projektow ktore przyciagna ludzi do naszego kochanego miasta i z wielka radoscia czytam informacje w sieci i w prasie o posunieciach inwestycyjnych, o sukcesach w branzy technicznej, farmaceutycznej, rekreacji, handlu i gastronomii. Czekam az z Lodzi wyjada ludzie niezyczliwi ktorym na niczym nie zalezy, a zostana i napewno przyjada ludzie ktorzy kochaja Łódź i chocby przez słowa sprawia ze odzyskamy dobre imie i szacunek. Odpowiedz Link Zgłoś
agatka.w Re: Kocham Łódź 04.03.04, 21:54 Podpisuję się obiema rękami :)))))) Studiuję poza Łodzią, ale strasznie mi brak mojego kochanego miasta.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kateo Re: Kocham Łódź IP: *.witland.com.pl / *.witland.com.pl 08.03.04, 16:31 Nowy Jork to stan umysłu, a Łódź to stan duszy... Odpowiedz Link Zgłoś