kmst120 07.07.06, 20:45 Ja nie wiem...wyjeżdżam... Słoma z butów nam wystaje-bracia Kaczki rządzą krajem!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
longeta Re: Kaczyński premierem?!?!?!?! 07.07.06, 20:51 Dla mnie to zabawna sytuacja,spełniona wizja-tylko co dalej? Im wyżej,tym mniejsze szanse na ratunek Odpowiedz Link Zgłoś
elijot Re: Kaczyński premierem?!?!?!?! 07.07.06, 20:53 Chyba jednak pozostaje mi udać się na Ukrainę... Pzdr. elijot Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Kaczyński premierem?!?!?!?! 07.07.06, 21:01 Skąd ten defetyzm?Ciekawe czasy nastały jest tyle brudu do sprzątnięcia,jeżeli pójdą tą drogą co zapowiadali doczekamy sie zamachów politycznych,wroga mają podstępnego i okrutnego. Odpowiedz Link Zgłoś
baska123 Re: Kaczyński premierem?!?!?!?! 07.07.06, 22:44 Nie tyle defetyzm ile defekacja-broń skuteczna i śmierdząca. Ich "niedogoniat"-każdy się wyłoży na ślizgawce z kaczej kupy. Ale śmiesznooooo ... i straszno niestety też. Odpowiedz Link Zgłoś
lodzermensch Re: Kaczyński premierem?!?!?!?! 07.07.06, 21:17 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=674&w=44871114 Odpowiedz Link Zgłoś
rozmowy_kontrolowane Re: Kaczyński premierem?!?!?!?! 07.07.06, 21:31 Rzeczpospolita Kaczyńska staje się faktem, szanowni Państwo. Odpowiedz Link Zgłoś
michalb.lodz Re: Kaczyński premierem?!?!?!?! 07.07.06, 21:33 Oj porobiło się... A zapowiadał się miły, spokojny wieczór. Premier Marcinkiewicz był chyba najlepszym politykiem w tym układzie. Szkoda, teraz nawet nie wiadomo, czego się spodziewać. Odpowiedz Link Zgłoś
a.bc Koszmar stał sie rzeczywistoscią, 07.07.06, 21:48 Ja nie wiem czy władza mysli ,że ludzi sa tak głupi,że niczego nie widza nie słysza i nie domyślą sie. Folwark zwierzecy- ta sytuacja wywołał we mnie tylko takie skojarzenia Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Koszmar stał sie rzeczywistoscią, 07.07.06, 21:55 Jeszcze raz przeczytaj,nie adekwatne do sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
pinia_pinia Re: Koszmar stał sie rzeczywistoscią, 07.07.06, 22:25 Teraz będziemy mieli wszyscy obowiązkowe wizyty w kościele co tydzień ( z odpowiedznim datkiem na tacę)- wprowadzą specjalne książeczki. A potem chcesz załatwić sprawę w urzędzie - pokaż stemepeki od księdza żeś porządnym obywatelem a nie jakim zboczyńcem czy innym pedofilem Teraz się dopiero zaczyna IV RP !!! czas się pakować ???? Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Koszmar stał sie rzeczywistoscią, 07.07.06, 22:32 nakręcajcie się sami,mam niezły ubaw następny pomysł poproszę. Odpowiedz Link Zgłoś
banmar24 Re: Koszmar stał sie rzeczywistoscią, 07.07.06, 23:19 To wszytsko wina PO:))) Po co sie Tusk z Marcinkiewiczem dziś spotykał Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: Koszmar stał sie rzeczywistoscią, 08.07.06, 00:06 banmar24 napisał: > Po co sie Tusk z Marcinkiewiczem dziś spotykał może chcieli po cichu rozłam w PiSuarze uskutecznić i Zytę na premiera? a prawdziwe decydenty się dowiedziały i... :> Odpowiedz Link Zgłoś
orientman Re: Koszmar stał sie rzeczywistoscią, 08.07.06, 00:02 Prosze bardzo. Obowiazkowa sluzba wojskowa dla 19-latkow. A co z gejami? Jesli ktos jest zadeklarowanym gejem, to pojdzie, czy nie pojdzie do wojska? Od razu bedzie wiadomo kto w danym roczniku jest pedalem, a takowymi sie koledzy Romana zajma.. Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: Kaczyński premierem?!?!?!?! 07.07.06, 23:49 wróżby kumaka: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=674&w=30865718 ciekawe, co się następne sprawdzi? ;> Odpowiedz Link Zgłoś
szakal_el Re: Kaczyński premierem?!?!?!?! 08.07.06, 00:01 Smieszno i straszno zarazem. A juz myslalem ze gorzej byc w Polsce nie moze:/ Odpowiedz Link Zgłoś
huann Re: Kaczyński premierem?!?!?!?! 08.07.06, 00:03 gorzej jeszcze nie było ;) Odpowiedz Link Zgłoś
baska123 Re: Kaczyński premierem?!?!?!?! 08.07.06, 00:10 Ktoś kiedyś komuś powiedział: "nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej" Lepiej żeby nie-ale kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś
huann w ramach protestu proponuję by od dziś 08.07.06, 01:16 wszystkie fora gazwybu przeszły na pismo AntyKwa! Odpowiedz Link Zgłoś
jarek_kubiak Re: Kaczyński premierem?!?!?!?! 08.07.06, 01:51 Jak to dobrze, że w środę lecę do Londynu.... Odpowiedz Link Zgłoś
axx61 Re: Kaczyński premierem?!?!?!?! 08.07.06, 04:09 Chwileczke prosze panstwa. Skad to nagle niezadowolenie. To przeciez spoleczenstwo w wolnych i demokratycznych wyboru tego dokonalo. Zatem tego chcialo i prosze nie narzekac. Sluchac i kwakac. Odpowiedz Link Zgłoś
yarro Re: Kaczyński premierem?!?!?!?! 08.07.06, 14:33 I dlatego można zagłosować nogami i wyjechać :) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Kaczyński premierem?!?!?!?! 08.07.06, 18:56 Błagam, przemyśl jeszcze taka ewentualną decyzję! Jak się wypuścisz za morza, to kto będzie wtedy organizował różne marsze i manifestacje?! I to obojętnie w jakiej sprawie! Byleby z prądem. Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: Kaczyński premierem?!?!?!?! 10.07.06, 21:05 axx61 napisał: > To przeciez spoleczenstwo w wolnych i demokratycznych wyboru tego dokonalo. Gwoli ścisłości - 25% społeczeństwa. Ja nie wybrałem i mną sobie gęby proszę nie wycierać. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Kaczyński premierem?!?!?!?! 10.07.06, 21:10 na tym polega demokracja 25% wystarczy by rządzić i po co ten lamet? po fakcie? Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Ja ich i tak nie rozróżniam 08.07.06, 10:36 Prezydent ma purchla na grzbiecie nosa i lewym poliku, a premier na czole, poliku i brodzie, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Ja ich i tak nie rozróżniam 08.07.06, 11:14 to jest tak - prezydent ma ......... na ........., ......... w ......... i jest ......... za to premier wygląda jak ............ i ma .......... obok ......... Odpowiedz Link Zgłoś
cor84 Re: Kaczyński premierem?!?!?!?! 08.07.06, 11:44 MY POLACY PRZEŻYLIŚMY JUŻ TRZY ZABORY, TO PRZETRWAMY I DWA KACZORY Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Kaczyński premierem?!?!?!?! 08.07.06, 12:14 Dobre :) A czy mnie caly swiat uslyszy? Tak. RATUNKU!!! Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Kaczyński premierem?!?!?!?! 08.07.06, 13:22 Tak tak, to straszne!!! Jak PiS wygrał wybory, to politycy z opozycji i pismaki wrzeszczeli: premierem powinien zostać lider zwycięskiej partii!!! Wbrew "życzeniom" został nim K. Marcinkiewicz. Pełnił urząd ponad osiem miesięcy. I co można było w tym czasie usłyszeć od PO-owców, SLD-owców i demokratów.pl? Toż to pajac, PR-owiec, niepoważny gość otwierający drogi i tańczący na studniówkach fircyk. Wreszcie szefem gabinetu zostanie J. Kaczyński. Czy w związku z tym ci sami, wołający wcześniej, aby stery objął Kaczyński są dzisiaj usatysfakcjonowani? A gdzie tam! Larum grają! Świetnego premiera ma zmienić ksenofob, zawistnik, mały żałosny człowieczek. Gazety zaniepokojone, telewizory spanikowane, Bronek K. (ten od wrót od stodoły) zafrasowany. Wszyscy drżą o los Polski, który za złego-dobrego Kazimierza M. nie był niby tak niepewny. Całkowite zgłupienie przekaziorów i politykierów. Zwłaszcza tych, co to wiecznie pochylają się nad naszym krajem. Psia ich mać... A mnie w to graj. Im intensywniej będzie słychać czarnowidzkie przepowiednie, im więcej będzie w GW, Rzepie i Trybunie lamentu i pohukiwania, tym bardziej utwierdzę się w przekonaniu, że ci zawodzący mają coś na sumieniu. Dupska im się trzęsą, bo coraz bliżej do rozliczeń. Zwykły człowiek już się nauczył, że im więcej na kogoś plują "uznane" polityczno-medialne autorytety, tym bardziej trzeba takiego kogoś szanować. Komu nie po drodze z autorami półoficjalnych pism, odezw i z nawoływaczami do obalania demokratycznie wyłonionych władz lub do "obywatelskiego nieposłuszeństwa", ten z pewnością jest człowiekiem godnym zaufania. Postękajcie więc sobie wielce niezadowoleni utrwalacze zasiedziałych układów. Tyle wam zostało. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news [...] 08.07.06, 14:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gray fiu fiu, precedens 10.07.06, 19:46 zdawało mi się, że to ja jestem największym chamem a tu nagle muszę oddać puchar... Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Złamałem regulamin? Dobre sobie... 10.07.06, 20:48 Czy odpłacenie pięknym za nadobne może podpadać pod jakieś paragrafy? Tak? No to należałoby tak samo potraktować mojego przedmówcę, Wielce Szanowni Wybiórczy Administratorzy. Odpowiedz Link Zgłoś
gray i jeszcze zagadka 08.07.06, 14:41 dosyć prosta. kto to powiedział: "W żadnym wypadku nie zostanę premierem, jeśli mój brat Lech wygra wybory prezydenckie. Byłaby to sytuacja nie do zaakceptowania przez polskie społeczeństwo" rotfl. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: i jeszcze zagadka 08.07.06, 14:44 Poszperaj sobie troche głębiej, a znajdziesz słowa, które wypowiadali twoi idole. To dopiero jest uciecha:/ Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: i jeszcze zagadka 08.07.06, 14:45 a co to sie stało? odpowiedź nie chce przejść przez gardło? baw mnie dalej :D Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: i jeszcze zagadka 08.07.06, 14:48 To jak tam z twoimi idolami, wesołku? Znalazłeś już fajne teksty Wisi S. lub Tadka M.? Że o innych nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: i jeszcze zagadka 08.07.06, 14:55 big_news napisał: > Znalazłeś już fajne teksty Wisi S. szymborskiej? > lub Tadka M.? a to kto ma być? mazowiecki? zdaje się, że dziś goręcej niż zwykle... Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: i jeszcze zagadka 08.07.06, 15:02 Chyba nie tak upalnie jak przed laty. Wtedy to się dopiero łepetyny gotowały:/ Natomiast o twoją jestem spokojny. W pustym nic nie ma prawa się zagotować. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: i jeszcze zagadka 08.07.06, 15:04 niewiele masz do powiedzenia kiedy nie chodzi o propagandowe historyjki. żadna nowość w sumie. pa. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Chłopaki, szkoda kilodżuli, oszczędzajcie lepiej. 08.07.06, 15:16 cóż dziwnego w tym, że premierem zostaje lider partii wygrywającej wybory (i nadal, albo znów wygrywającej w sondażach)? Najpierw dziwowisko, co to za Marcinkiewicz, potem utyskiwanie, że figurant, że pacynka Kaczyńskich, teraz żal za pacynką... Jeden ma sraczkę, drugi żyje z mamą, każdy z osobna ma manię, a pier ma dolca. Wot, zarzuty merytoryczne, a wybory (w polskiej wersji: "oddaję głos przeciw") demokratyczne. Zostaje łyknąć gila i patrzeć. Albo nie patrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Chłopaki, szkoda kilodżuli, oszczędzajcie lep 08.07.06, 15:17 aaa202 napisała: > Zostaje łyknąć gila i patrzeć. > Albo nie patrzeć. a pośmiać się przy okazji nie można? Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Można się nawet poryczeć 08.07.06, 15:20 ale Wy z Biggim się młócicie, jak Begierowa cepem owies. Odpowiedz Link Zgłoś
agtsmith Re: i jeszcze zagadka 08.07.06, 18:29 Ja poszperalem glebiej ale trafilem tylko na tak zwane gile. Glodny? Odpowiedz Link Zgłoś
lodzermensch Re: i jeszcze zagadka 08.07.06, 21:56 Marzec 2005 rok / antena RMF FM RMF FM: Czy w przyszłej kadencji Sejmu będzie możliwa sytuacja kiedy partia poprze ludzi mających kłopoty z prawem ? Lech Kaczyński: Nie ma takiej możliwości. PIS jest partią ludzi praworządnych, którzy dążą do rozliczeń krzywd. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS. RMF FM: Czyli poparcie dla takiego polityka jak na przykład Andrzej Lepper gdyby starał się o fotel marszałka jest niemożliwe? Lech Kaczyński: Nie ma takiej możliwości. Najwyższe funkcje w państwie muszą sprawować ludzie czyści jak łza. Andrzej Lepper udowodnił, że ma za nic prawo i jest politycznym awanturnikiem. Poparcie PISu dla tego polityka w jakiejkolwiek sytuacji jest nierealne. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: i jeszcze zagadka 09.07.06, 00:15 Ty oczywiscie wierzsz w słowa polityków i ich realizacje? To tylko słowa by złapac wyborcę. PiS nie obiecywał gruszek na wierzbie,tylko walke ze starym układem,jak na razie idą po całości,stąd ten lament. > RMF FM: Czyli poparcie dla takiego polityka jak na przykład > Andrzej Lepper gdyby starał się o fotel marszałka jest > niemożliwe? dzisiaj wszystko jest możliwe,jak widać układ okręgłego stołu się rozpada Odpowiedz Link Zgłoś
lodzermensch Re: i jeszcze zagadka 09.07.06, 07:27 Politycy, ktorzy odwoluja sie do wartosci chrzescijanskich wypadaloby, zeby tak bezczelnie nie klamali. Poza tym Samoobrona ma "fachowcow", ktorzy budowali ten "stary uklad". Dzisiaj razem z PiS-em buduja Nowy Socjalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: i jeszcze zagadka 09.07.06, 11:52 lodzermensch napisał: > Politycy, ktorzy odwoluja sie do wartosci chrzescijanskich wypadaloby, zeby tak > > bezczelnie nie klamali. Dla mnie taki polityk jest tylko śmieszny,sam dekalog jest zbyt wielkim wyzwaniem,co do wartości?,kultury,wiary,przekonań-to prywatna sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
uerbe Re: i jeszcze zagadka 10.07.06, 21:11 longeta napisał: > PiS nie obiecywał gruszek na wierzbie... A 3 mln mieszkań? Odpowiedz Link Zgłoś
tunczyk7 Re: Kaczyński premierem?!?!?!?! 08.07.06, 14:52 Wszystko co sie ostatnio dzieje, pozostawiam bez komentarza, nie bede strzepil jezyka na byle !@#$%^&.chyba przestane czytac prase, sluchac radia, ogladac tv i sprawdzac info w ncie.nerwicy sie mozna nabawic!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
longeta Re: Kaczyński premierem?!?!?!?! 08.07.06, 15:04 tunczyk7 napisał: > Wszystko co sie ostatnio dzieje, pozostawiam bez komentarza, nie bede strzepil > jezyka na byle !@#$%^&.chyba przestane czytac prase, sluchac radia, ogladac tv > i sprawdzac info w ncie.nerwicy sie mozna nabawic!!!!!!!!! Nie ma czym się przejmować,każda wojna na górze to: wzrost gospodarczy i mniej kretyńskich ustaw,niech chłopaki bawią się długo i szczęśliwie Odpowiedz Link Zgłoś
agtsmith opluwanie 08.07.06, 18:25 > Jak PiS wygrał wybory, to politycy z opozycji i pismaki wrzeszczeli: premierem > powinien zostać lider zwycięskiej partii!!! zamknij sie i nie zmyslaj. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: opluwanie 08.07.06, 18:52 Z taką gadką to sobie wyjeżdżaj na własnej mecie, sfrustrowany dziubdziusiu. Odpowiedz Link Zgłoś
agtsmith Re: opluwanie 08.07.06, 19:00 big_news napisał: > Z taką gadką to sobie wyjeżdżaj na własnej mecie, sfrustrowany dziubdziusiu. Alez ciebie latwo sprowokowac, DUPKU :> Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: opluwanie 08.07.06, 19:10 Dawaj więcej takich tekstów. Pewnie masz ich na podorędziu od groma, gminny patafianie. Odpowiedz Link Zgłoś
baluciarz.lodz Re: Kaczyński premierem?!?!?!?! 09.07.06, 11:26 "W żadnym wypadku nie zostanę premierem, jeśli mój brat Lech wygra wybory prezydenckie. Byłaby to sytuacja nie do zaakceptowania przez polskie społeczeństwo" – mówił w październiku zeszłego roku Jarosław Kaczyński. I CO POWIESZ LIZUSIE I APARATCZYKU PISIOROWSKI NA DEKLARACJE SWOJEGO KARLOWATEGO LIDERA? Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Kaczyński premierem?!?!?!?! 09.07.06, 12:51 big_news napisał: > A mnie w to graj. Im intensywniej będzie słychać czarnowidzkie przepowiednie, im > więcej będzie w GW, Rzepie i Trybunie lamentu i pohukiwania, tym bardziej > utwierdzę się w przekonaniu, że ci zawodzący mają coś na sumieniu. Dupska im się trzęsą, bo coraz bliżej do rozliczeń. Tak biggie. Kto jest przeciw, ten w Układzie. Ja też jestem w układzie? Staram się patrzeć ma naszych włodarzy własnym okiem, nie przez pryzmat stronniczych gazet. I patrząc na Kaczyńskich i ich dokonania widzę nieszczęście i dramat tego kraju. Dwóch nieobytych zawistników z przerośniętymi ambicjami stojących na czele kraju niczego dobrego nie wróży. Więc biggie, oświeć mnie: jaki ja układ reprezentuję, co mam na sumieniu i przed czym dupskiem trzęsę? Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Kaczyński premierem?!?!?!?! 09.07.06, 13:20 dowiesz się w odpowiednim czasie. na razie trzeba wytrzebić poważnych przeciwników, pora na małych nieprawomyślnych przyjdzie trochę później. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Kaczyński premierem?!?!?!?! 09.07.06, 13:36 Piszę swoje posty z pozycji zwykłego, szarego zjadacza chleba. Nie byłem nigdy w żadnej partii, nie mam ambicji politycznego aktywisty. Ani mi w głowie kształtować opinię publiczną, nie pretenduję do miana autorytetu moralnego, daleko mi nawet do jakiegokolwiek szanowanego publicysty. I właśnie z takiego punktu, czyli przeciętnego obywatela, wyrażam swoje opinie. Napatrzyłem się już w życiu sporo i mam wrażenie, że potrafię trafnie ocenić to co widzę. Co wcale nie oznacza, iż inni muszą podzielać moje zdanie. I to jest właśnie m.in. moje zwycięstwo. Bo i owszem, całkiem aktywnie brałem udział w wyborach, w których decydował się demokratyczny kształt Polski. Dlatego też dzisiaj zarówno ja jak i Ty, mimo dzielącej nas przepaści światopoglądowej, mamy równe prawa. Dość sarkastycznie pytasz mnie, o wskazanie układu, w którym ja miałbym Cię lokować. Doskonale wiesz, że nie o to chodzi. To nie tacy jak my tworzą ów Układ. To ci, którzy mają możliwości wpływania na naszych krajan, to ci, którzy mają w swoich rękach odpowiednie ku temu narzędzia. A więc politycy i przychylne im publikatory, publicyści od lat usadowieni w tychże, szeroko rozumiana elita. Ta elita, od której oczekiwano by conajmniej obiektywizmu, a nie bratania się z ludźmi przez wiele lat skompromitowanych. Jeżeli Ty nie widzisz tych korelacji, tego złajdaczenia, to ktoś tak mikry jak ja nie otworzy Ci na to oczu. Sam piszesz, że starasz się obserwować świat, bez przyzmatu prasy. A jednocześnie kalkujesz publikatory, posługując się słownictwem wprost z nich zaczerpniętym. "Dwóch nieobytych zawistników z przerośniętymi ambicjami stojących na czele kraju niczego dobrego nie wróży". To Twoje słowa. Tyle, czy na pewno Twoje? Przecież takie "argumenty" są od już długaśnego czasu szeroko wbijane do głów czytaczy gazet lub telewidzów. Może nawet sam nie zdajesz sobie sprawy z tego, że bezwiednie powtarzasz coś jedynie zasłyszanego. Tak więc nie mając powodu, dla którego miałbym Cię sadowić w układzie, ani nie czując powołania "nawracania" kogokolwiek na moją optykę, muszę pozostawić Cię rozczarowanego. Na pocieszenie wyznam Ci tylko, że o ile nie masz niczego zdrożnego na sumieniu, to śpij spokojnie. Trzęsienie dupskiem jest zarezerwowane dla tych, którzy nie tylko sprzeniewierzyli szmal, ale głównie wypięli się na współpobratyńców i to często z nader niskich pobudek. Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Kaczyński premierem?!?!?!?! 09.07.06, 13:45 big_news napisał: > Trzęsienie dupskiem jest zarezerwowane dla tych, którzy nie tylko > sprzeniewierzyli szmal, ale głównie wypięli się na współpobratyńców i to > często z nader niskich pobudek. no to samoobrona musi się nieźle trząść, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
agtsmith Z twoich postow mozna dowiedziec sie calej prawdy 09.07.06, 14:36 Wystarczy przed kazdym zdaniem postawic znak "nieprawda, ze". Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Z twoich postow mozna dowiedziec sie calej pr 09.07.06, 14:56 Koleś, wracaj na swoje cosmo i tam wałkuj się ile wlezie. Z twoją tfu.rczością pasujesz tam jak znalazł. Biedny koguciku. Odpowiedz Link Zgłoś
agtsmith Re: Z twoich postow mozna dowiedziec sie calej pr 09.07.06, 15:27 > Koleś Tak to sobie mozesz mowic do Kaczynskiego, koguciku :> Odpowiedz Link Zgłoś
agtsmith A tak przy okazji 09.07.06, 15:28 > wracaj na swoje cosmo wiadomo juz, gdzie siedzisz, jak cie tu nie ma, koguciku, kaczorku. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: A tak przy okazji 09.07.06, 15:42 Baranku. Wystarczy wklepać twój nick w wyszukiwarkę, aby przekonać się gdzie głównie rezydujesz. Tak więc bytność na twoim głównym forum nie jest mi absolutnie potrzebna. Mało rezolutny agtsmith, drzewiej arturek_przezywacz, a jeszcze innymi słowy: wrzaskliwa pierdoła. Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Kaczyński premierem?!?!?!?! 10.07.06, 08:13 big_news napisał: > Świetnego premiera No bez przesady, że tam od razu świetnego. Nie był zły. ## > ma zmienić ksenofob, zawistnik, mały żałosny człowieczek Patrz, w końcu się zgadzamy ze sobą! Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Kaczyński premierem?!?!?!?! 10.07.06, 08:43 > Patrz, w końcu się zgadzamy ze sobą! Patrz, wprost pękam ze śmiechu od poniedziałku. Umiesz wyrwać co "ciekawsze" kawałki i rozbawić człowieka:/ Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Kaczyński premierem?!?!?!?! 10.07.06, 08:44 big_news napisał: > Patrz, wprost pękam ze śmiechu od poniedziałku. Najważniejsze, że humor Cię nie opuszcza:D Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Kaczyński premierem?!?!?!?! 10.07.06, 08:46 Trudno się nie uśmiechnąć, jak się czyta taaaakie kawałki;) Odpowiedz Link Zgłoś
gray Re: Kaczyński premierem?!?!?!?! 10.07.06, 19:42 big_news napisał: > wprost no no, przewodniczący nie będzie pocieszony... Odpowiedz Link Zgłoś
cassani ślicznie, cudownie, przepięknie 10.07.06, 08:39 juz się nie mogłem doczekać Twojego komentarza Bigi! wiedziałem ze w sytuacji krytycznej wytłumaczyłbyś Nerona za to że konia mianował senatorem! :) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: ślicznie, cudownie, przepięknie 10.07.06, 08:44 Eeee tam. Tobie też niczego nie brakuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
agtsmith Re: Kaczyński premierem?!?!?!?! 08.07.06, 15:25 Ja sie tylko zastanawiam, po co byle te cyrki z Marcinkiewiczem i belkotanie kaczora, ze on to premierem nie chce byc, zeby go nie posadzano o nepotyzm. Pamietam, ze na WOSie nikt nie wiedzial czym sie rozni prezydent od premiera - o ironio! Odpowiedz Link Zgłoś
mapi7 Re: Kaczyński premierem?!?!?!?! 08.07.06, 17:08 Drodzy dyskutanci! Nad naszym krajem właśnie wstał Nowy Dzień i uszanujmy to z wdzięcznością! Odpowiedz Link Zgłoś
agtsmith Re: Kaczyński premierem?!?!?!?! 08.07.06, 19:19 - Podejmujemy to ryzyko, żeby prezydent i premier byli braćmi - mówił po radzie politycznej PiS Jarosław Kaczyński, przyszły premier Co to za belkot? Odpowiedz Link Zgłoś
excentryczny.wazeliniarz Re: Kaczyński premierem?!?!?!?! 09.07.06, 16:16 Jeszcze kilka razy zabełkotaj. Odpowiedz Link Zgłoś
agtsmith Dobra 09.07.06, 17:20 gle ble ble osiemnaście czwartych szynek Na okrasę Rozynek Marcin Skwarcin Siłacz Kiłacz w mordę trzymacz Dobranoc odjazd parowóz w ruch Nie wiem kto to napisal, jak by co Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Dobra 10.07.06, 08:44 agtsmith napisał: > Nie wiem kto to napisal, jak by co Bardzo proszę: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=14638087&a=14651865 Odpowiedz Link Zgłoś
cassani a ja myśle że to dobrze 10.07.06, 08:47 w końcu 90% głosujących na PiS nie miało pojęcia że tam jest ktoś taki jak Marcinkiewicz i głosowało na Kaczyńskiego - więc tak powinno byc od samego początku - niech JArek weźmie odpowiedzialność. Oczywiście widmo tego zakompleksiałego introwertyka którego otaczają paranoje i wieczny wściekły atak to zła informacja dla Polski - ale taki sobie los zgotowaliśmy dzięki absencji na wyborach - tak więc mamy tego skutki. I tak zamiast leczyć Jarosława farmakologicznie, ew. w zakładach zamkniętych, mamy go jako premiera. a co do sposobu przekazania władzy - to było to! Kaziek i reszta PArtii tak to ładnie tłumaczyli że wyszło niemalże że juz miałe lecieć do Chorwacji, ale se pomyślał "łeee, podam sie do dymisji może?" a Jarek stwierdził "to było szlachetne!" - tak miej więcej PArtia przedstawiła piątkowe zdarzenia. czyli zmiana zaszłą w starym, dobrym PZPRowskim stylu! PS. dziś przeszedł mnie dreszczyk emocji - usłyszałem wiadomość że Gosiewski może zostać wicepremierem!!!! juz widze szczyt w Brukseli i nasze przedstawicielstwo Premier Kaczyński Wicepremierzy: Gosiewski, Lepper, Giertych. a w poprzek imprezy przechodzi Najmniejszy nam Panujący Lech z tym słynnym uśmiechem a'la mongolski James Bond i nucący "co ja robię tu..." Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: a ja myśle że to dobrze 10.07.06, 09:13 Tak. Europa będzie wystawiona na wielką próbę. Słynący z tolerancji, przychylności, serdeczności wyrozumiałości, szacunku dla inności, pobłażliwości oraz akceptacji wszelkich kontrkultur i wyznań wielcy Europejczycy, zmuszeni zostaną do zaakceptowania paranoików, wściekłych antysemitów, potwornych ksenofobów, nieurodziwych karłów, przerośniętych końskich łbów i cuchnących gnojowicą pospolitych przestępców. To może być zbyt trudne przeżycie dla wykształconych Arsenów Lupinów w białych rękawiczkach. Oby tylko widok tak straszliwego polskiego konglomeratu, nie przyprawił o palpitacje serca wrażliwych oczu europejskich pięknoduchów. Jeszcze gotowi się w pizdu rozlecieć, ci wspaniali dobroduszni, tak nam braterscy koledzy z zachodu. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani znaczy wiesz... 10.07.06, 09:39 Europa ma nas i nasze piekiełko gdzieś - nam się wydaje że jesteśmy cenrum świata, ale porozmawiaj z kims z zachodu - zwykłym człowiekiem - i do niego dochodzi prosty przekaz - dość dobrze zgadzający się z rezolucją parlamentu europejskiego. i tu właśnie rządy Kaczyńskich spychają nas do drugiej ligii - nie jesteśmy państwem "markowym" tylko po prostu "tą dziwna Polską". Prezydent się obraził i nie pojechał na szczyt Weimarski, jakiś gość z jego kancelarii w imieniu prezydenta twardo powtarzał coś o szczcycie Wyszehradzkim, żeby było ładnie PRezydent kazał wysłac na szczyt Marcinkiewicza, który de facto juz nie był premierem. Po prostu witamy w IV RP - kot zagra na fujarce a Gosiewski zostanie wicepremierem. Bigi - to co sie dzieje obecnie w Polsce to klęska. I nie chodzi mi tu że staniemy się krajem 3-go świata - chodzi p to że zamiast korzystać z szans - korzystamy z Kaczyńskich. a to błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: znaczy wiesz... 10.07.06, 10:01 Mógłbyś się na coś zdecydować. Albo mają nas gdzieś albo wypisują bzdurne rezolucje. Albo tam są tolerancyjni albo szanują tylko takich samych. Albo albo. Z tymi szansami też nie masz racji. Gdzieś mam taką "pomoc", za którą kryją się ściśle określone warunki. Warunki, które są w wielu wypadkach nie_do_spełnienia. Zresztą o różnorakich absurdach, które wytwarzane są w tej niby lepszej części świata, jaką rzekomo jest zachodnia Europa, nawet nie ma co wspominać. Nie wypada też zapominać, że za kasą która płynie wartkim strumieniem (hehehe) z UE, kryją się nasze horrendalne składki. Tylko czekać jak Parlament Europejski lub inny Komisarz zażąda wzorem ambasadora Izraela, żeby premierem RP został jakiś wyznaczony przez nich syndyk. Syndyk, bo przez 17 lat sporo zrobiono, aby Polskę traktować niemal jak masę upadłościową. Rozumiem, że nie pałasz miłością do PiS-u. Że Kaczyńscy, Gosiewski i paru innych działają na Ciebie jak płachta na byka. No cóż. Jeżeli jesteś za demokracją, jeżeli umiesz uszanować wynik wolnych wyborów, to musisz przełknąć gorzką dla Ciebie pigułkę i czekać na kolejną elekcję. To samo z Europą, Izraelem i kim tam jeszcze. Nie może być tak, że przyjmuje się wybór jakiejś nacji jedynie wtedy, kiedy odpowiada to określonym kręgom. Nie wszyscy są młodzi, piękni, zdrowi i bogaci. A do tego wszyscy będą kiedyś starzy, schorowani i niepełnosprawni. Warto o tym pamiętać. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani acha! 10.07.06, 10:16 big_news napisał: > Mógłbyś się na coś zdecydować. Albo mają nas gdzieś albo wypisują bzdurne > rezolucje. Albo tam są tolerancyjni albo szanują tylko takich samych. Albo albo Tak Bigi tak, świetnie się zresztą złożyło to z deklaracja Macieja Giertycha popierającą faszystowskie rządy w Hiszpanii i brak jakiejkolwiek na to reakcji PiS jak i zresztą na mianowanie wiceprezesem TVP innego neofaszysty z MW. PiS rządzi i sie dziwi wszystkiemu - czemu oni tak się czepiają??? > . > Z tymi szansami też nie masz racji. Gdzieś mam taką "pomoc", za którą kryją się > ściśle określone warunki. Warunki, które są w wielu wypadkach nie_do_spełnienia jak to nie do spełnienia? o czym Ty mówisz?? Wiesz w ogóle czy tak sobie to napisałeś? > . > Zresztą o różnorakich absurdach, które wytwarzane są w tej niby lepszej części > świata, jaką rzekomo jest zachodnia Europa, nawet nie ma co wspominać. Nie > wypada też zapominać, że za kasą która płynie wartkim strumieniem (hehehe) z UE > , > kryją się nasze horrendalne składki. Póki co kolego dużo mniej wpłacilismy w skladkach niz otrzymalismy - i z tego co pamietam jest to dużo mniej. Tylko czekać jak Parlament Europejski lub > inny Komisarz zażąda wzorem ambasadora Izraela, żeby premierem RP został jakiś > wyznaczony przez nich syndyk. Syndyk, bo przez 17 lat sporo zrobiono, aby Polsk > ę > traktować niemal jak masę upadłościową. Ach kompleksy, kompleksy, kompleksy, te 17 lat! a co do ambasadora Izraela - zastanów się znów bo warfto. ja się nie dziwię że nie chce on nawiązywac kontaktów z facetem który założył i kierował organizacja neofaszystowską - to chyba naturalne, nie?? Rozumiem, że nie pałasz miłością do > PiS-u. Że Kaczyńscy, Gosiewski i paru innych działają na Ciebie jak płachta na > byka. No cóż. Jeżeli jesteś za demokracją, jeżeli umiesz uszanować wynik wolnyc > h > wyborów, to musisz przełknąć gorzką dla Ciebie pigułkę i czekać na kolejną > elekcję. To samo z Europą, Izraelem i kim tam jeszcze. Nie może być tak, że > przyjmuje się wybór jakiejś nacji jedynie wtedy, kiedy odpowiada to określonym > kręgom. Nie wszyscy są młodzi, piękni, zdrowi i bogaci. A do tego wszyscy będą > kiedyś starzy, schorowani i niepełnosprawni. Warto o tym pamiętać/ napisz książkę, końcówka jest wzruszająca. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: acha! 10.07.06, 10:29 Nie wysiliłeś się specjalnie. Składam to na karb upału. A szczerze mówiąc to Cię podziwiam. Przy takiej gorączce stać Cię na sarkazm. Godne pozazdroszczenia. Przy tej okazji również proponuję Ci napisanie powieści. Z pewnością będzie to bestseller. Może coś w stylu kpiarsko-kpiąco-pyszałkowatym. Na takim gruncie czujesz chyba najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
brite hehe 10.07.06, 10:50 big_news napisał: > Może coś w stylu kpiarsko-kpiąco-pyszałkowatym. Na takim gruncie > czujesz chyba najlepiej. No proszę, i kto to mówi! Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: hehe 10.07.06, 11:00 Prawda? No cóż, na tym forum zdecydowanie górują posty w w/w stylu. Musiałem się dostosować;) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: hehe 10.07.06, 11:11 Biedactwa:( Do tego jakże wpływowe. Za grosz własnej inwencji;) Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: acha! 10.07.06, 10:53 nie nwysiliłem się specjalnie bo nie odpowiedziałeś na mój wcześniejszy post tylko napisałeś jakieś pisemko propagandowe kompletnie nie trzymające sie kupy. jakieś wzmianki o niemożliwości korzystania z funduszy unijnych, nieprawda o wpłacaniu woększych składek niż środki wypłacane Polsce, wszystko to wyrwane z kontekstu bez żadnych faktów - ot taka woda zamiast mowy. ciężko było mi coś mądrego napisac - ale i tak chyba się udało. jak napiszę książkę to tylko w stylu kpiarsko-kpiąco-pyszałkowatym - taki jestem. PS. jak sie objawia pyszałkowatość? Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: acha! 10.07.06, 11:09 Zaraz tam nie odpowiedziałem. Nawet jeżeli, to przecież idę tropem 99% użytkowników tego miejsca. Ty też nie jesteś wolny od takich praktyk. Co łatwo zauważyć choćby w poście z godz. 10,16, w którym piszesz o tym, że coś pamiętasz, tylko nie bardzo wiadomo co. Ot taka woda zamiast mowy. To, że piszesz mądrze, nie ulega wątpliwości. A jak się objawia pyszałkowatość? No wiesz?! Chyba nie chcesz mnie obrazić i poddać pod zapytanie moją lotność umysłową? Wszak w miarę często zdarza mi się czytać Twoje posty. A mówię o tych, w których z niezbitą pewnością siebie zabierasz w różnych sprawach głos. I litości! Przypadkiem nie proś mnie o pokazanie przykładów! Spływam potem, a w tej sytuacji jest zadanie ponad moje siły;) Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: acha! 10.07.06, 11:25 ze względów pogodowo-upałowych okażę Ci mą wielkoduszność i litość i nie każę wyszukiwać mych pereł rzuconych między świnie :) a co do reszty - no cóż - nie zgadzam się z Tobą nawet na włos - ale dam się zabic żebyś mógł głosić swoją propagandę :) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: acha! 10.07.06, 12:07 Ach! Dzięki Ci łaskawco! Ja w prawdzie czasem podzielam Twoje poglądy, ale tylko z rzadka, bo ogólnie rzecz biorąc jednak nie ulegnę szerzonej przez Ciebie indoktrynacji. Ale również położę głowę za to, abyś mógł prać mózgi zachwyconej Twoją argumentacją gawiedzi:) Jak widać, Voltaire także mnie kiedyś tam ukąsił;) Odpowiedz Link Zgłoś
cassani a ja 10.07.06, 12:30 nie zgadzam się z Tobą zazwyczaj - no chyba że rozmawiamy o polityce - to co innego! :) PS. myśle że Voltaire zostałby zaliczony do łżeelit. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: a ja 10.07.06, 12:41 Powiem więcej: on jest nie dość, że jednym z "twórców" łżeelit, to jeszcze na domiar złego ich patronem. W najgorszym tego słowa znaczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
cassani jezuu 10.07.06, 12:46 jakie jest najgorsze znaczenie słowa "patron"??? :) Odpowiedz Link Zgłoś
vauban Re: Ich habe keine Patronen ! 10.07.06, 13:07 Nabój - gdy lufa już przy skroni tuż... Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Od Mongołów się odczep 10.07.06, 09:36 ja się do nich wybieram, albowiem pragnę zamieszkać w jurcie i martwić się tylko tym, żeby rano nie wdepnąć w swoją wczorajszą kupę, oraz tym, gdzie jest stado moich koni. Co do naszej szanownej reprezentacji na światowych salonach, to, zanim wyjadę, gratisowo mogę oberżnąć Gosiewskiemu rękawy od marynarki, a uzyskanym materiałem nadsztukować nogawice Giertychowi. W sumie Lepper prezentuje się całkiem nieźle, jak bochenek żytniego chleba w jedwabym gałganku. Jarek się ostrzyże, przetrze nos bibułką "keep matt" i oby tylko nie śpiewał, niech tylko nie śpiewa. Popatrzcie na braci Białorusinów - jak wyłączają im prąd, uśmiechają się promiennie i pytają: a kiedy zakręcicie wodę? Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Od Mongołów się odczep 10.07.06, 10:58 aaa202 napisała: > ja się do nich wybieram, albowiem pragnę zamieszkać w jurcie i martwić się > tylko tym, żeby rano nie wdepnąć w swoją wczorajszą kupę, oraz tym, gdzie jest > stado moich koni. I wieczorem można usiąść przed jurtą i popijając kumys spoglądać na zachód słońca nad stepami... Odpowiedz Link Zgłoś
aaa202 Ty to, Brajt, kumasz czaczę, czy też chwytasz fazę 10.07.06, 11:01 cokolwiek to znaczy i jakkolwiek młodzież dziś mówi. Ja właśnie tak to sobie wyobrażam Odpowiedz Link Zgłoś
brite Re: Ty to, Brajt, kumasz czaczę, czy też chwytasz 10.07.06, 11:34 Czaczę to nie bardzo, raczej podwójny gardłowy śpiew z Tuwy. Odpowiedz Link Zgłoś
lavinka Re: Kaczyński premierem?!?!?!?! 10.07.06, 19:26 Ale mi nowość. Przecież K. rządził od zawsze-tyle,że z drugiego szeregu. Wszystko przez to,że PiS nie ma kandydata na prezydenta Wawy. A, sorry - już ma ;-))) lav Odpowiedz Link Zgłoś
selden2 Re: Kaczyński premierem?!?!?!?! 10.07.06, 22:32 kmst120 napisał: > Ja nie wiem...wyjeżdżam... > > Słoma z butów nam wystaje-bracia Kaczki rządzą krajem!! baba z wozu koniom lzej ! jedez szybko !!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś