Dodaj do ulubionych

Koncert Rogera Watersa w Łodzi

28.05.10, 21:07
Żałuję w życiu tylko jednej rzeczy: że w 1995 roku nie pojechałem na koncert Pink Floyd do Pragi. Wygląda na to, że za rok nie będę już żałował niczego :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Prokuriusz Re: Koncert Rogera Watersa w Łodzi IP: *.4web.pl 28.05.10, 23:35
      Koncert Floydów w Pradze był rok wcześniej. Nie umniejszając wadze tej wspaniałej nowiny powiem Ci jedno, do końca życia będziesz tego żałował. Widziałem potem mnóstwo koncertów. Masowych i kameralnych. Z prostym przekazem i nafaszerowanych efektami. Żaden, powtórzę: ŻADEN, nie umywał się do tego co pokazali panowie PF na Strachowie. Niewielką namiastkę daje DVD Pulse. Tamten koncert był jednym z najważniejszych momentów mojego życia. Cieszę się jednak, że w przyszłym roku moje doświadczenia będą bogatsze. :) Pozdrawiam
    • Gość: ap to nie to samo:) IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.05.10, 23:48
      nie zalowalbys jakbys zobaczyl i to i to, w 1995 r PF byli juz bez Watersa:)))
    • Gość: mapi7 Roger Waters, były muzyk Pink Floyd, zagra w Łodzi IP: *.toya.net.pl 29.05.10, 09:53
      Ja ładnych kilka lat temu byłam na koncercie Rogera Watersa w
      Warszawie.
      Oczywiście grał ze swoją nową grupą. Ale Waters to Waters!!!!
      Było magicznie!!!
      • Gość: Prokuriusz Re: Roger Waters, były muzyk Pink Floyd, zagra w IP: *.uni.lodz.pl 29.05.10, 10:30
        Ciekawe dlaczego tak wcześnie sprzedają bilety. Stawiam na obawy przed za małą frekwencją. Taki show musi mieć sporą publikę. Waters dobrze o tym wie. Do trasy The Wall PF dołożyli, a pamiętajmy, że sam album nagrali bo...byli bankrutami. :)
        • Gość: lotus2008 Re: Roger Waters, były muzyk Pink Floyd, zagra w IP: *.cust.o2.ie 29.05.10, 15:30
          Sprzedaja je wczesniej chyba we wszystkich miastach. Wczoraj
          dostalem smsa, z informacja o koncercie w Dublinie. Tez bylem
          zdziwiony, ze informuja o tym rok wczesniej... Mysle jednak, ze
          bedzie ciezko o bilety, dlatego lepiej kupic od razu:)
    • Gość: jaari Roger Waters, były muzyk Pink Floyd, zagra w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.10, 13:30
      W końcu po latach posuchy nie trzeba już nigdzie jeździć, aby
      zobaczyć porządnego wykonawcę na żywo.
      Był Rammstein, będzie Porcupine Tree, Roger Waters...
      Jak dla mnie rewelacja!
      Proszę o więcej :-).
    • Gość: odyssey_2008 Roger Waters, były muzyk Pink Floyd, zagra w Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.10, 19:30
      Byłęm na jego koncercie w Warszawie na stadionie gwardii jeśli przyszłoroczny
      koncert będzie tak samo udany jak tamten to będzie ok. Tamten koncert był
      magiczny także z poza muzycznych względów. Wtedy było deszczowo tak jak teraz.
      Całą drogę do Wa-wy padało i z poworotem do Łodzi też padało . A na czas
      koncertu nic ani jedna kropla nie spadła, czy to nie cudowne . Waters
      zaczarował nie tylko publikę ale i pogodę:) sam koncert rewelacyjny choć było
      chłodno to jak Waters rozpoczął show zaczęły przebiegać przez ludzi-tłum fale
      ciepłą nigdy potem czegoś takiego nie przeżyłem a byłe na wielu koncertach.
      Nigdy później też nie było tak świetnego nagłośnienia (kwadrofonia) i
      teatralnie niemal przedstawienie wszystko dopracowanie w szczegółach.
      Wspaniałe przzycie czy uda się to powtózyć na The Wall ? mam nadzieje :))
    • Gość: jaro Arena IP: *.mmj.pl 30.05.10, 21:07
      Byłem ostatnio w Arenie na koncercie Depeche Mode i muszę stwierdzić że
      faktycznie z akustyką w tej hali jest coś nie tak !Warszawski koncert Rogera
      Watersa z 2002 roku był REWELACYJNY.
    • pgolob Roger Waters, były muzyk Pink Floyd, zagra w Łodzi 10.08.10, 12:28
      Roger Waters w
      Łodzi
      wystąpi dwukrotnie: 18 i 19 kwietnia! Bilety na drugi koncert już
      są w sprzedaży.
    • Gość: aa Sting w Łodzi? IP: *.toya.net.pl 10.08.10, 13:48
      "Na wrzesień szykuje w Łodzi koncert Stinga. Wkrótce powinna rozpocząć się sprzedaż biletów."

He? Jak to?
    • Gość: marzenina1 Roger Waters, były muzyk Pink Floyd, zagra w Łodzi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.11, 10:54
      No tak, rozważania o koncercie jeszcze długo będą brzmieć na forach. Czy komuś się podobało, czy nie dla mnie nie ma znaczenia. Przed wielu laty, kiedy pierwszy raz usłyszałam THE WALL - pomyślałam, że chciałabym może kiedyś, gdzieś.... I stało się - wczoraj mogłam usłyszeć i zobaczyć to, na co tyle lat czekałam.
      I widowisko i sam muzyk dla mnie wspaniałe ! Czy wybujałe ego Watersa , czy Jego mesjanizm, czy inne etykietki, które Mu są naklejane- nie zmuszą mnie do innego myślenia niż to, że uwielbiam Jego muzykę, cenię za to, co usiłuje od tylu lat przekazać i nadal będę słuchać kocertu THE WALL -jak za dawnych lat.... I tochę żal, że już się skończyło .... Ale od czego są marzenia :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka