Gość: Zyga IP: 149.226.255.* 16.06.10, 08:48 Proste podsumowanie: - dlug podmiotow dookola LKS: 911 tysiecy zl - pozostaly dlug: ~32 tysiace zl Daj, daj, daj, daj! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mick9 Łódzkie kluby nie płacą za obiekty. Już milion ... IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.10, 08:58 To oni muszą cokolwiek płacić???? Przecież to najlepszy i najbardziej utytułowany klub w Łodzi. Powinni mieć wszystko za darmochę. Mosir powinien DAĆ im te obiekty. A to wszystko i tak wina Bońka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do mick9 Re: Łódzkie kluby nie płacą za obiekty. Już milio IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.10, 09:21 Gość portalu: mick9 napisał(a): > To oni muszą cokolwiek płacić???? Przecież to najlepszy i > najbardziej utytułowany klub w Łodzi. Powinni mieć wszystko za > darmochę. co Ty gadasz? Za jaką darmochę? pss-u powinno się dopłacać za to, że łaskawie postawią swoją stopę na miejskim stadionie lub w miejskiej hali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smulsko RTS Re: Łódzkie kluby nie płacą za obiekty. Już milio IP: *.4web.pl 16.06.10, 11:11 Panowie przestańcie być złośliwi. Znowu "rodowici" powiedzą że podmiejscy się czepiają. Trochę litości - nie kopie się LEŻĄCEGO pssu. Może bogaci,, ubrani w markowe dresy 'rodowici" kibice złożą się na "dumę" Łodzi i po problemie. Wszak cała Łódź to oni:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koras Re: Łódzkie kluby nie płacą za obiekty. Już milio IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.10, 09:02 miasto powinno umorzyć długi, zacznijmy wszyscy od zera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HCOOH Re: Łódzkie kluby nie płacą za obiekty. Już milio IP: *.toya.net.pl 16.06.10, 09:16 Tak tylko że PSS zaczynał od zera i już po pół roku działalności narobił 160 tyś długu co daje (zakładając że koszt wynajmu kształtuje się na poziomie 40 tyś miesięcznie) że od czterech miesięcy, czyli przez 2/3 czasu swojej działalności, pss nie płaci za stadion. Ale filipek i kubuś to cwane łby wiedzą jaki był szum wokół pss`y i że władze miasta, przy zbliżających się wyborach, nie eksmitują daj daji więc można spłacać zaległe zobowiązania kosztem zobowiązań bieżących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Metanabol Re: Łódzkie kluby nie płacą za obiekty. Już milio IP: *.adsl.wanadoo.nl 16.06.10, 16:14 Łby na pewno ale czy cwane? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiacik Re: Łódzkie kluby nie płacą za obiekty. Już milio IP: *.uni.lodz.pl 16.06.10, 10:50 ta jasne,a kluby ktore placa beda poszkodowane w tym momencie. Nie dla PSSa kiełbasa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LANTIS Łódzkie kluby nie płacą za obiekty. Już milion ... IP: *.toya.net.pl 16.06.10, 09:07 Daj daje chcą nowy stadion a na stary zrujnowanych ich nie stać, chyba że sobie wyobrażają że koszt wynajmu nowego obiektu też będzie oscylował w okolicach 40 tyś. miesięcznie, ale to już by był skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JulianówBoy Łódzkie kluby nie płacą za obiekty. Już milion ... IP: 83.142.205.* 16.06.10, 09:08 jak długo miasto z pieniędzy podatników ma utrzymywać taki chłam? sprawę powinno się przekazać do postępowania egzekucyjnego łacznie z wyeksmitowaniem dłużnika z zajmowanych obiektów i natychmiastowym rozwiązaniem umowy Łódź jest zbyt biednym miastem by "sponsorować" prywatne spólki interesujące tak naprawdę garstkę nastoletnich krzykaczy w dresach z bram wschodniej, włokienniczej czy abramowskiego..czy Miasto otrzymało już reszte pożyczki od nowych włascicieli? te pieniądze można bylo wydać znacznie pożyteczniej choćby na jakże potrzebne tego lata odkomarzanie.. skandal że w magistracie trudno znaleźć trzeźwo myślące osoby skoroutrzymywany jest taki stan rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Dlaczego nie jestem zdziwiony? IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.10, 09:16 a miasto w tych oszustów dalej pakuje pieniądze podatników. Jeśli miasto wypłaci im choć grosz z promocji przed uregulowaniem wszystkich długów pss-a wobec miasta - to sprawa będzie się kwalifikowała do sądu. A jak nie będzie sądu - to będą wybory samorządowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widzef lamusem być IP: *.wlms-broadband.com 16.06.10, 12:25 Oj nie strasz nie strasz tak tymi wyborami.Łódź to ponad 700tyś mieszkańców a was widzewskich lamusów jest może z 20 tyś z czego z 15tyś ma prawo głosować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adiocw debil jestes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.10, 12:55 to walnij barana w sciane i nie siej swojej koszernej propagandy wy zaraz wyginiecie jak dinozaury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do dajdaja Re: dajdajem być IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.10, 16:36 jak nas jest 20 tys. z czego 15 tys. ma prawo głosować - to teraz podziel sobie te liczby przez 10 i otrzymasz odpowiednie dane dotyczące pss-a. wybory samorządowe to nie wybory do sejmu ani referendum - tu 15 tys. głosów kontra potrafi skutecznie upupić każdego kandydata. Każdego. 1,5 tys. głosów dajdajskich (a pardon 1,499 glosów, bo jeden z waszych idoli chwilowo głosować nie będzie mógł ;) już tak decydujące nie będzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lamus Re: lamusem być IP: *.toya.net.pl 16.06.10, 23:03 jestem lamusem jak twierdzisz ale myślę ,że nie chciałbyś mnie spotkać palancie bazarowy.proporcje to ci sie mocno wymieszały... Odpowiedz Link Zgłoś
wojcikmarcin Gdzie jest przygoda, mirek60 i inni PSS'owcy? 16.06.10, 13:24 Tak się chwalicie że ŁKS PSS to kontynuator ŁKS SSA, że przejął oprócz drużyny również długi i że je spłaca. Więc ja się pytam co na tej liście robi ŁKS SSA skoro ŁKS PSS miał przejąć wszelkie zobowiązania ŁKS SSA? I kto uciekł od długów? Hipokryci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIREK60 Re: Gdzie jest przygoda, mirek60 i inni PSS'owcy? IP: 91.90.62.* 16.06.10, 15:19 Jestem 'mądralo' 1-Traktuj ten tekst J.'Faryzeusza'Walczyka jako tekst 'dziennikarza' który chce zarobić parę groszy a tu sezon ogórkowy (jeżeli chodzi o naszą piłkę)i co bidula ma pisać ? O was piszą "harty" typu:Bińczyk,Derdzikowski i 'młody gniewny'Bujalski więc jemu pozostało pisanie aby napisać coś co dla Ciebie będzie bombą,hitem i co tam chcesz 2-Gdzie jest napisane przez w/w 'Faryzeusza' , że ŁKS tych długów nie spłaca lub ich nie będzie spłacał??? 3-Jeżeli ja jestem hipokrytą to TY ..... bez komentarza 4- "I kto uciekł od długów?" TO PYTANIE SKIERUJ DO ( PODAJĘ ADRES)Al. Marszałka J. Piłsudskiego 138, 92-230 Łódź 5-ZAPAMIĘTAJ ja się chwalić nie muszę a Ty pozostaniesz PŁYWAKIEM I PIENIACZEM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do dajdaa MIREK60 Re: Gdzie jest przygoda, mirek60 i inni PSS'owcy? IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.10, 16:45 5-ZAPAMIĘTAJ ja się chwalić nie muszę pewnie, że nie musisz. Bo nie ma czym ;) 4- "I kto uciekł od długów? Oba kluby. Z tym, że o ile Widzew oszukał jednego czy dwóch biznesmenów - to pss oszukał wszystkich łódzkich podatników i ze sto innych osób na dokładkę. Nie widzisz różnicy? Ach, prawda, zapomniałem, że jesteś kibicem pss-a, więc trudno tego od ciebie wymagać ;) 3-Jeżeli ja jestem hipokrytą wreszcie napisałeś coś zgodnego z prawdą :D Gdzie jest napisane przez w/w 'Faryzeusza' , że ŁKS tych długów nie spłaca ot choćby w słowach: "Gazeta" dotarła do listy dłużników, którzy nie płacą Miejskiemu Ośrodkowi Sportu i Rekreacji za wynajem obiektów sportowych..." Czytanie ze zrozumieniem to widać za trudna sztuka dla kibica pss-a 1-Traktuj ten tekst J.'Faryzeusza'Walczyka jako tekst 'dziennikarza' który chce zarobić parę groszy a tu sezon ogórkowy jakby tylko chciał zarobić to by napisał np. jak kibice oglądają mundial w pubach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIREK60 Re: Gdzie jest przygoda, mirek60 i inni PSS'owcy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 19:41 Jesteś FAŁSZERZ MANIPULANT i tak już pozostanie Jakakolwiek 'rozmowa' z tobą mija się z celem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roosevelt5 Specyficzny sposób widzenia IP: *.toya.net.pl 16.06.10, 20:52 Do Mirka60 Mam wrażenie, że dociera do was tylko to co chcecie widzieć, słyszeć i czytać. Fakt. To co zrobił Boniek to prawdziwy masterstrzyk. I bez przekrętów. Przekonał się o tym "Spocony Tomek"...w sądzie. Tak samo jak Tomczak. Ten od WD PZPN. Może nie do końca moralnie ale prawo jest prawem. I wiesz co jest zabawne? Z ŁKS-em zastosowano ten sam manewr (i kilku innych klubach wcześniej). No może trochę po partacku (wyszły trupy z szafy), ale zasada i idea jest taka sama. Wbrew pozorom Cacek spłaca. Tylko trzeba zglosić się z wyrokiem sądu. Gdybyś uważnie czytał. Wiedziałbyś dlaczego. 40 tys/m-c to dużo? Swego czasu Goszczyński też tak mówil i groził wyprowadzką do Bełchatowa. Ile to zaśpiewali za jeden mecz? Nagle okazalo się, że ŁKS dostal od miasta spory upust za korzystanie z obiektów. Teraz również. 160 tys w kilka miesięcy. Hm...wygląda na to, że PSS wcale nie płacił. Bez urazy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mex Mirek, weź leki grzybie IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.10, 18:51 I nie pier.dol głupot! Nie zrozumiałeś tekstu? Pierwsze miejsce zajmuje stara spółka, której zadłużenie musi spłacić NOWY PejSS Klub. Ale drugi na liście dłużników jest NOWY PODMIOT. Więc wytłumacz mi tumanie (bo piszesz: "Gdzie jest napisane przez w/w 'Faryzeusza' , że ŁKS tych długów nie spłaca lub ich nie będzie spłacał???") jak to jest że według ciebie NOWY KLUB spłaca zadłużenie, skoro sam pojawia się na liście po 4 miesiącach od powstania? Nie trybisz, że piszesz rzeczy logicznie sprzeczne? Fakt, nie wymagam od kibica łks nawet matury, ale już choćby dwie szare komórki wystarczą, by temat ogarnąć. I druga rzecz - podmiot gospodarczy, który narobił długów na Widzewie cały czas istnieje. Możesz się zgłosić po kasę, jeśli masz jakieś dowody, że są ci coś winni. A Cacek, baranie, ma wyrok sądowy, że jego spółka NIE ODPOWIADA za długi spółki Grajewskiego i Pawelca. Ale mimo to chce je spłacać i spłaca. A wy rozliczyliście się z "ikoną" klubu Chojnackim? A Kujawa dlaczego pisze pisma o rozwiązanie kontraktu? Więc nie pieprz leszczu "a u was biją murzynów", tylko przyjrzyj się syfowi w swoim getcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roosevelt5 To przypadłość czy coś innego? IP: *.toya.net.pl 16.06.10, 20:27 Do Mirka60 Macie specyficzny sposóś postrzegania rzeczywistości. Dociera do was tylko to co chcecie słyszeć lub czytać. Faktem jest, że Boniek wykonał prawdziwy masterstrzyk. Tak samo jak Tomczak. Tak tak. Ten z WD PZPN. 40 tyc/m-c to dużo? Hm...swego czasu Goszczyński też o tym mówił (wtedy było 30 tys/m-c) i groził wyprowadzką do Bełchatowa. Ile to wtedy wołali w Bełchatowie...za mecz? Wyszlo na t0, że w lodzi dostali baaardzo duży upust. PSS dziala od kiedy? Powiedzmy od 1.01. Tilia przejeła w lutym czy marcu? Raptem parę miesięcy i co? 160 tys pod kreską. Wygląda na to, że od samego początku nie płacą. Bez urazy. Odpowiedz Link Zgłoś
wojcikmarcin Re: Gdzie jest przygoda, mirek60 i inni PSS'owcy? 17.06.10, 00:12 Widzisz Mireczku nie zrozumiałeś tekstu. Jak był tworzony PSS i później po sprzedaniu go Tilii zarzekaliście się "PSS to kontynuacja, my przejęliśmy długi i je spłacamy w przeciwieństwie do was. kiedy oddacie 30 mln! bla bla bla" i co sie okazuje? PSS nie przejął długów. Jakby to zrobił to SSA by nie było na liście dłużników. Wybacz teraz inwektywę ale jakim trzeba być debilem żeby twierdzić "Gdzie jest napisane ..., że ŁKS tych długów nie spłaca lubich nie będzie spłacał???" Z czego się pytam? Może "jak awansujemy"? I tak, jesteście hipokrytami gdyż nam zarzucaliście to co jest wasza przywarą jednocześnie negując to u siebie. A jakbyś sięgnął pamięcią wstecz to byś sobie przypomniał że wklejałem linki do artykułów gdzie piszą o tym że Cacek spłaca długi po RTS. Tak więc my w przeciwieństwie do was spłaciliśmy. I dobrze napisał jeden z przedmówców. W przypadku Widzewa chodziło o kilku biznesmenów, w przypadku ŁKS'u chodzi o wszystkich łodzian. A jeżeli SPN Widzew był Ci winien jakieś pieniądze to proponuję się po nie udać do dłużnika KRS 0000145357 tam znajdziesz adres. A chwalić się faktycznie nie musisz ba nawet pójdę dalej - nie masz czym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek w Łódzkie kluby nie płacą za obiekty. Już milion ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 14:02 a to niech Wróbleskiemu zapłaci z pieniędzy za sprzedany znak ŁKS-u a nie czeka na "niby kasę" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sers Re: Łódzkie kluby nie płacą za obiekty. Już milio IP: *.astral.lodz.pl 16.06.10, 14:11 no to nas jest 20tys. a w jestecie jak Yeti, ktos o was slyszalem ale nikt nie widzial:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: białko Łódzkie kluby nie płacą za obiekty. Już milion ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.10, 15:07 w dniach kiedy ważą się losy naszej licencji ktoś wyciąga taki brud na światło dzienne. nie wierzę że to przypadkowy tekst! śmierdzi mi spiskiem tych co zamiast stadionu mają kurnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HCOOH Re: Łódzkie kluby nie płacą za obiekty. Już milio IP: *.toya.net.pl 16.06.10, 15:36 Podobno Boniek wczoraj dzwonił do Animuckiego i dzisiaj ten artykuł. Puk puk pobudka bezdomni sami sobie skręciliście bat na własną D. i teraz wychodzi wasza hipokryzja i zakłamanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widzew teofilów Łódzkie kluby nie płacą za obiekty. Już milion ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 16:02 zły tytuł artykułu... powinien być ,,ŁKS nie płaci za obiekty.Już milion długu. 95% pieniędzy winne są zespoły Łks-u. Red Teofilów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PJ Re: Łódzkie kluby nie płacą za obiekty. Już milio IP: *.aster.pl 16.06.10, 17:28 W końcu tradycja zobowiązuje. Nie płacił tamten klub z 1909 r. to i nie będzie płacił PSS o obliczu deski klozetowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TEO Re: IP: *.wroclaw.mm.pl 16.06.10, 18:25 Nie ośmieszaj się z tym red :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: limanka Daj,daj,daj,daj,daj !! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.06.10, 17:29 DAJ !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodziak Wszystkiego najgorszego... IP: *.astral.lodz.pl 16.06.10, 20:53 Tylko Widzew RTS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hamas Łódzkie kluby nie płacą za obiekty. Już milion ... IP: *.chello.pl 16.06.10, 23:11 o ja pierdu!! sami profesorowie i i doktorzy habilitowani w tym WIELKIM widzewie!!! normalnie sama klasa wyzsza.to ze jestescie najlepsi najmocniejsi i wogole naj to juz sie przyzwyczilem.Ale czemu was tu tyle?? przeciez wy jestescie nad nami w kazdym czynniku kibicowskim jak i pilkarskim wiec po jaki gwint sie tu wpisujecie ?? komleksy?? nie, nie mozliwe,jak mozna miec komleksy wobec "zuli" :P Odpowiedz Link Zgłoś
wojcikmarcin Re: Łódzkie kluby nie płacą za obiekty. Już milio 17.06.10, 00:07 jakbyś oprócz powietrza posiadał coś w główce to byś wiedział że chodzi o pieniądze zaległe miastu. Miastu którego jesteśmy mieszkańcami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Łódzkie kluby nie płacą za obiekty. Już milio IP: 94.254.175.* 16.06.10, 23:33 przepraszam, to ile jest tych LKS -ow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość 2 Re: Łódzkie kluby nie płacą za obiekty. Już milio IP: *.adsl.inetia.pl 17.06.10, 00:31 tyle, aby wierzyciele się nie połapali, który ma ile płacić, i który nie płaci. a z tej metnej wody zabrzmi nagle gromkie : "DAAAAAAJ DAAAAAAJ DAJ" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość zastanawiające IP: *.adsl.inetia.pl 17.06.10, 10:00 skoro pss nie płaci: - niektórym kopaczom (Świątek, Kujawa, itp.) - za wynajem stadionu to ja mam pytanie: GDZIE podziały się pieniądze: "założycielskie" (1074 tys. od miasta, z których spłacono raptem 200 tys) "kibicowskie" (ponoć jest 31 tys. widzów oficjalnie zarejestrowanych na meczach przy Al. U2 w 2010, razy średnio 25 zł czyli ok. 775 tys.)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Za co ? To nie obiekty tylko ruina i gruz! IP: *.slowianin.pl 18.06.10, 09:48 Za co płacić,najpierw zapewnić standarty.Wstyd Łodzi takie obiekty.Budując nową hale miasto okradło ŁKS z terenów i podjęło zobowiązania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do dajdaja wyżej Re: To nie obiekty tylko ruina i gruz! IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.10, 10:22 miasto nic nie okradło. To nie są tereny pss-u tylko miejskie jedynie dzierżawione przez ŁKS, a potem pss. Za komuny dzierżawa była za darmo, od 1989 trzeba płacić czego łks/pss nie robi. To nie miasto doprowadziło stadion do takiego stanu, tylko łks. a teraz: daj kasę, daj standard, daj stadion dajcie se na wstrzymanie - dajdaje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Łódzkie kluby nie płacą za obiekty. Już milion ... IP: *.187.c76.petrotel.pl 22.06.10, 19:41 www.city024.pl/index.php/component/content/article/38/138 skandal w Płocku!!! Odpowiedz Link Zgłoś