hubar 11.08.01, 19:59 Znalazłem naki wątek na poznańskim- przyznaje się ale jest fajny tak więc... Mój chyba już wiecie? Imię i nazwisko + - % @ # ^ * = i wyszło HuBar pozdrowy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ~ Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? IP: *.toya.net.pl 11.08.01, 21:16 Mój jeszcze nie powstał, chlip...! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mch Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? IP: *.pai.net.pl 14.11.01, 18:33 Masz jeszcze czas. Kiedyś powstanie. Na początek proponuję Sztorm (to od znaczku "~" :) Pozdrowienia dla wszystkich falujących (niezależnie od tego, co miałoby to znaczyć ;) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teufel Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.02, 14:36 teufel to niemiecku diabeł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwazzz Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? IP: *.p.lodz.pl 14.08.01, 18:46 Kiedys obudzilem sie i nie wiedziec czemu mialem na ustach:Qwazimodo (choc nie jestem brzydki :)), pozniej zobaczylem, ze dwie pierwsze litery na klawiaturze + dwie pod "Q" +potrojona ostatnia w rzedzie pionowym daje: QWAZZZ! Takie to proste! pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zamek Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? (do hubara) IP: *.mnc.pl 27.08.01, 20:45 Przyganiał kocioł paru garnkom, a sam smoli... Tym razem Tobie zdarzył się klon topiku - spójrz trochę niżej na "Ksywka/nick/itp.". Aczkolwiek geneza Twego nicka - wciągająca. Zaraz spróbuję podstawić liczby. :) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? (od HuBara) 27.08.01, 20:49 Zobacz najpierw datę potem krytykuj! Ja staram się nie kopiować a zwracam uwagę gdy ktoś to robi, czy to źle? Niepotrzebny nieład i bałagan się tylko robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zamek Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? (od HuBara) IP: *.mnc.pl 27.08.01, 20:57 Ojej, no nie denerwuj się tak... zostaw sobie na poważniejsze okazje. Już uznaję swój błąd i uciekam z podkulonym ogonem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? (od HuBara) 27.08.01, 21:01 ;-) hau hau :-(0) pozdrowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NINNA Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? IP: *.swipnet.se 27.08.01, 21:08 Moj jest dosyc zabawny. Gdy mialam czatowac za pierwszym razem, wbralam nic NINNA, a o to dlaczego ¤ Nina byla moja najleprza przyjaciolka w dziecinstwie ¤ Na czacie byla joz jedna Nina i dlatego wybralan skandynawskie stiwnictwo tego imienia: Ninna ¤ I zeby jeszcze bylo zabawniej zaczelam pisac cale duzymi literami NINNA To nie jest caly moj nick. Caly jest NINNA the Waternymph. To przez roleplay co gralismy na tym czacie z kolegami. Dostalam ten nick od kolegi co nazywal sie Delfino. Dostalam jeszcze do tego ladny obrazek od niego przedstawiajacy nimfe wodna. Bardzo przyjemne :). Pamietam ze mielismy jeszcze sympatycznego rekina.... //NINNA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ixtlilto Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? IP: *.tvsat364.lodz.pl 28.08.01, 14:41 Moj nick jest nazwa Azteckiego boga tanca "Ixtlilto". Geneza tej ksywki: W 2-giej klasie LO na lekcji laciny uczylismy sie imion greckich muz. Po roku- chcac zalogowac sie w pednym portalu szukalam niebanalnej ksywki i okazalo sie, ze pamietam imie greckiej muzy tanca: TERPSYCHORE. A w kwietniu tego roku w moje rece trafila pewna gazeta, w ktorej byl artykul o kodeksie Aztekow, ich bogach i wierzeniach; jeden z rysunkow podpisany byl "Ixtlilto"... no i tak juz zostalo. Ixtlilto pojawil/-a sie na FORUM GW Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
maq123 Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? 28.08.01, 15:37 Mój nick powstał z przypadku, chciałem mag, ale niestety był zjęty, maq również i tak dodałem te cyferki! Odpowiedz Link Zgłoś
cumella Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? 13.11.01, 20:36 Od ładnego zwierzaczka: Zapraszam na stronę: www.tamug.tamu.edu/cavebiology/fauna/cumaceans/C_abacoensis.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panBozia Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? IP: *.pai.net.pl 13.11.01, 22:19 Przekora, po prostu przekora. panBozia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slobo D. Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.01, 08:23 Już kiedys ten temat poruszałem. Mój to skrót od Slobodan Dragović (Yugoslawia), gdyz balowałem z przyjaciółmi - Danem Zjarescu (Rumunia,obecnie Mannhatan) i Miką Kokkainenem (Finlandia). Odpowiedz Link Zgłoś
kropka. Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? 14.11.01, 18:19 już to faktycznie gdzieś było, ale przypomnę: bo kropka jest mała, okragła, wieloznaczna i ostatnie słowo należy do niej :)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mch Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? IP: *.pai.net.pl 14.11.01, 18:30 Jesteś okrągła ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
kropka. Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? 14.11.01, 18:41 Gość portalu: mch napisał(a): > Jesteś okrągła ? :) A widziałeś kiedyś kwadratową kropkę? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mch Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? IP: *.pai.net.pl 14.11.01, 18:35 Moje inicjały. Tak zwyczajnie :) . Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? 14.11.01, 18:58 Jak była Twoja inicjacja to było : mmmmch ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mch Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? IP: *.pai.net.pl 14.11.01, 19:09 ??? Raczej nie. O ile pamiętam zawsze byłem mch. Kiedyś może jako "Dr_Greegory". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aard Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? IP: 195.117.14.* 01.03.02, 08:32 hubar napisał(a): > Jak była Twoja inicjacja to było : mmmmch ??? Sądząc z odpowiedzi mch, to inicjacji jeszcze nie było HuBar... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mch Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 16.06.02, 13:26 Gość portalu: aard napisał(a): > hubar napisał(a): > > > Jak była Twoja inicjacja to było : mmmmch ??? Nigdy się tak nie podpisywałem. > Sądząc z odpowiedzi mch, to inicjacji jeszcze nie było HuBar... ;-)) A w czym problem? :) Odpowiedz Link Zgłoś
willybob Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? 15.11.01, 11:38 Mój nick powstał od nazwiska -nnnnajpierw było Wiliam,potem krócej WILLY,a bob dodała koleżanka Monika zwana sierściuchem. No i tak właśnie powstał Willybob. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? 15.11.01, 12:52 Gdyby ktoś chciał napisać do Sierściucha to podaje adres: montes@poczta.gazeta.pl Miłej korespondencji ;-) ona mnie chyba zabije pozdrowy Odpowiedz Link Zgłoś
willybob Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? 15.11.01, 11:41 HuBar czy Twój nick nie powstał czasem od tego, że byłeś kierownikiem Hu...owego Baru. Nie bij tylko.Pozdrawiam wspólniku z biura Odpowiedz Link Zgłoś
montes Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? 15.11.01, 13:09 Wiele moich nicków to banały, które nie mają racjonalnego wytłumaczenia. Niestety sirściuch ma. To historia wyciągnięta z programu Od przedszkola do Opola. W skrócie dziecko powiedziało, że jego kotek nazywa się sierściuch jebany (tak mówi jego tatuś)a ja często opowiadałam tą historię i tak zostało. Odpowiedz Link Zgłoś
willybob Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? 15.11.01, 13:49 montes napisał(a): W skrócie dziecko powiedziało, że jego kotek nazywa się sierściuch > jebany (tak mówi jego tatuś)a ja często opowiadałam tą historię i tak zostało. Nieprawda, nie wierzcie jej znam ją więc moge wam powiedziec, ze jej nick sierściuch powstał zupelnie inaczej:ona jest poprostu podobna do Alfa i nosi taaaaką włochatą kurtkę.pozdrawiam misiaczku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Montes Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? IP: 195.116.132.* 15.11.01, 14:08 Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? 15.11.01, 14:52 Ale odpowiedziała! Jaka entelegentna ;-) pozdrowa Odpowiedz Link Zgłoś
kropka. Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? 15.11.01, 22:32 Widzę, montes, że łatwego życia na tym forum mieć nie będziesz! Zaczynam doceniać zalety anonimowości :) Ale nie przejmuj się, w razie co - możesz na mnie liczyć. Zawsze z przyjemnością przywalę jakiemuś forumowiczowi. Pozdrawiam sierściuszku i witaj na pokładzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: radca 15.11.01, 22:52 Ten nick powstal z powodu TRAGEDII rodzinnej.Pijany lekarz wojskowy z X KLNICZNEGO SZPITALA WOJSKOWEGO w Bydgoszczy przybyl pijany (2,2 promila) -jako lekarz pogotowia ratunkowego do wypadku drogowego. To z powodu nieudzielenia pomocy ofierze wypadku 19 letniemu Dawidowi- odbylo sie rozpraw sadowych.Byly 4 watki w jednej sprawie.Odbylo sie kilka odrebnych PROCESOW sadowych.Trwalo to okolo 3 lata.Na LAWIE OSKARZONYCH znalezli sie ; " 2 lekarzy.pielegniarz,sanitariusz,kierowca er-ki oraz sprawca wypadku drogowego.Bylem OSKARZYCIELEM POSILKOWYM.Uczestniczylem w kilkadziesiat rozprawach sadowych.Na korytarzach sadow,przechodzacy adwokaci- czesto mylili sie;biorac mnie za adwokata.Moja osoba czesto pojawiala sie w prokuraturze lub sadach.Lekarze mieli bardzo SILNE UKLADY.Niektorzy pokrzywdzeni,czekajacy na kotytarzach sadow-prosili mnie o rade (mylac z mecenasem).Ktos wyrazil sie raz"panie radco" . Dlatego przez PAMIEC DAWIDA -pozostawilem ten nick; "radca" Postanowilem walczyc z NIESPRAWIEDLIWOSCIA-wszedzie,gdzie tylko ona ISTNIEJE. pozdrawiam serdecznie radca Odpowiedz Link Zgłoś
saper_ Saper 19.02.02, 22:36 Już się bałem, że nie uda mi się odkurzyć tego fajnego wątku, ale jak "kcem to potrafiem" :) No ale wracajmy do naszych baranów. Skąd się wziąłem? Ano kiedyś pewnego pięknego styczniowego dnia (pamiętam jak dziś :) MON postanowił zrobić ze mnie sapera. Jak już skończył, to pomyślałem, że tak już zostawię, bo to był najśmieszniejszy okres w moim życiu, a poza tym lubię rozrywki i nigdy się nie mylę :). I oto jestem. Na Forum zaprowadził mnie za rączkę SloboD (dla jasności - nie jestem Danem Zjarescu ani Mikką Kokkainenem). Teraz boję się, że zaczniecie mnie nazywać odkurzaczem :) Pozdrawiam 8-? Odpowiedz Link Zgłoś
tulka Re: Tulka 19.02.02, 23:39 Tulka to nietypowe zdrobnienie mojego imienia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: Tulka 25.07.02, 16:52 tulka napisał(a): > Tulka to nietypowe zdrobnienie mojego imienia :-) Hmm... jak imię ##### zdrobnić do TULKA?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: Tulka 03.09.02, 14:33 HIhi.. już wiem! Zapytałam się w realu. Dziwne, że sama na to nie wpadłam :) A nowi rorumowicze- niech pisza skąc ich ksywki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? IP: *.pai.net.pl 20.02.02, 07:45 No , zgadnijcie -od czego może pochodzic nick "Kasia" No, nooooo- trafiony , zatopiony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geograf Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? IP: *.toya.net.pl 21.02.02, 15:35 czy to wzięło się od jakiejś artystki, po której obejrzeniu prac byłaś pod wielkim wrażniem?? (mam takie wrażenie że się mylę:)) Odpowiedz Link Zgłoś
blenda Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? 20.02.02, 08:27 W podstawowce kolezanka wymyslala przezwiska i kazdemu cosik wymyslila, ze mna miala problem. Poniewaz mam wlosy koloru blond wiec wyszko "blenda" ;))))) pozdrowk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Blenda IP: *.pai.net.pl 20.02.02, 09:04 A juz mialam nadzieje, ze jestes architektem, bo "blenda" to bardzo architektoniczny termin Odpowiedz Link Zgłoś
m..m Re: Blenda 20.02.02, 09:17 Gość portalu: Kasia napisał(a): > A juz mialam nadzieje, ze jestes architektem, bo "blenda" to bardzo > architektoniczny termin Albo fotografikiem, bo "blenda" to po polsku przyslona. M..M Odpowiedz Link Zgłoś
p8 Re: Blenda 20.02.02, 13:43 m..m napisał(a): > Gość portalu: Kasia napisał(a): > > > A juz mialam nadzieje, ze jestes architektem, bo "blenda" to bardzo > > architektoniczny termin > > Albo fotografikiem, bo "blenda" to po polsku przyslona. > M..M Albo "klawiszem" gdyż blendą przysłania się okna np. na Smutnej :))))))))))))))))) panBozia Odpowiedz Link Zgłoś
blenda Re: Blenda 21.02.02, 15:14 p8 napisał(a): > m..m napisał(a): > > > Gość portalu: Kasia napisał(a): > > > > > A juz mialam nadzieje, ze jestes architektem, bo "blenda" to bardzo > > > architektoniczny termin > > > > Albo fotografikiem, bo "blenda" to po polsku przyslona. > > M..M > > Albo "klawiszem" gdyż blendą przysłania się okna np. na > Smutnej :))))))))))))))))) > dziekuje wam bardzo :)) Ale chyba wole jednak swoje czlowieczenstwo. Blenda to takze kilka innych rzeczy;). pozdrowki:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aard Re: Blenda IP: 195.117.14.* 01.03.02, 08:37 blenda napisał(a): > p8 napisał(a): > > > m..m napisał(a): > > > > > Gość portalu: Kasia napisał(a): > > > > > > > A juz mialam nadzieje, ze jestes architektem, bo "blenda" to bar > dzo > > > > architektoniczny termin > > > > > > Albo fotografikiem, bo "blenda" to po polsku przyslona. > > > M..M > > > > Albo "klawiszem" gdyż blendą przysłania się okna np. na > > Smutnej :))))))))))))))))) > > Jeszcze zawsze możesz być połówką jajka z reklamy pewnej pasty do zębów... Odpowiedz Link Zgłoś
m..m Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? 20.02.02, 08:41 Inicjaly obydwu imion, a zeby bylo ladniej to w drugim przesunolem kropke (bez urazy Kropko.) i teraz wyglada jak moje jedno imie w lusterku. M..M Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? 20.02.02, 11:28 Imię - dekonspiracja pseudo z podwórka - może by ktos skojarzył wymyślone słowo - mógłbym zapomnieć A kto wpisuje posty na forum ? ja sam Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Yavorius... 21.02.02, 10:11 Ytterbium Artificial Vigilant Organism Responsible for Infiltration and Ultimate Sabotage. A tak poważnie - połączenie imienia i nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
saida Re: SIADEH... 21.02.02, 15:42 ...tak powinien wyglądać ten nick...to amerykańskie raczej rzadko spotykane imie...iedys uzywałam go czesto własnie w takiej formie...niestety zaczeto mnie pytać jakaż to organizacja ten SIADEH i po pewnym czasie(ujawniło sie we mnie czyste lenistwo i brak chęci ciągłego wyjasniania...)spolszczyłam i powsała SAIDA Moje imie wymarzone...tajemnicze i ciche... ...pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aard Re: Yavorius... IP: 195.117.14.* 01.03.02, 08:38 Fantastyczna geneza Yavorius...!!! Odpowiedz Link Zgłoś
por_borewicz Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? 28.02.02, 21:09 Czytalem sobie o Was czytalem i pomyslalem: " I co ja im moge napisac.... ani ten moj nick od nazwiska ani od imienia, ani ze szkoly (stamtad byloby KLOSZ 8- ) )... to niech bedzie, ze od idola seriali z lat minionych, ktory mial wszystkich Bondow pod soba :-) Pozdrawiam Wasz Por. Borewicz P.S. Chyba nick "Zubek" jest jeszcze do wziecia ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? 01.03.02, 10:33 Oj lepiej nie!!! Chyba mówiąc to nie wiesz to oznacza słowo Zubek, np w jęzuku Arabskim... pozdrowy Odpowiedz Link Zgłoś
por_borewicz Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? 01.03.02, 17:51 Objaw mi wiec Panie Hubarze co to znaczy... a tak BTW: nikogo do niego nie namawialem... ;-) Jesli to cos niecenzuralnego, to poprosze na priv ;-) Pozdrowionko Por. Borewicz - ten lepszy od Zubka ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? 01.03.02, 22:28 Czemu priv? Forum ma też uczyć, więc już wyjaśniam - Zub po arabsku to Fiut, Kutas, Chuj... pozdrowy Odpowiedz Link Zgłoś
por_borewicz Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? 03.03.02, 19:46 Rozumiem.... hmmm, to ciekawych bohaterow nam TV fundowala w dawnych czasach ;-) Dzieki za wyjasnienie. 8-) Pozdrawiam Por. Borewicz 8-) Odpowiedz Link Zgłoś
saper_ Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? 03.03.02, 19:50 Jest jeszcze wersja, że to był Z-UB-ek (jak w "Rozmowach kontrolowanych" :) Odpowiedz Link Zgłoś
por_borewicz Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? 03.03.02, 20:02 Albo nawet dwa w jednym... i to i to... :-) Pozdrawiam.... Por. jednak Borewicz i niech tak zostanie.... BTW: dochodzenie w sprawie wyszukiwarki w toku.... slady wskazuja na to, ze zamieszana w to jest organizacja przestepcza PLUSZOWE KROLICZKI / galaz KRACIASTA, niszczace bezpowrotnie systemy wyszukujace sieci komputerowych... sledztwo trwa.... Odpowiedz Link Zgłoś
saper_ Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? 03.03.02, 19:42 Poruczniku, a czy spodziewacie się awansu na kapitana Żbika? :)))) Pozdrawiam 8-? Odpowiedz Link Zgłoś
por_borewicz Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? 03.03.02, 19:45 Żbik to przy mnie pestka.... ;-) A o stopnie nie dbam, wazne, zeby dobrze sluzyc dobrej sprawie... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aard Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? IP: 195.117.14.* 01.03.02, 08:46 Co do mojego to jest kompilacją fascynacji prozą Sapkowskiego i... przypadq. A było tak: kiedy pierwszy raz chciałem się "zanickować" na pewnym czacie to miałem ogromny kłopot, co by tu wymyślić. W szkole mówili na mnie "kulos", na studiach "shorty", ale jakoś mi te ksywy (choć sympatyczne w moim rozumieniu) nie podchodziły. I tak w zamyśleniu przez przypadek stuknąłem dwukrotnie "a" na klawiaturze... Chwilę potem nadeszło skojarzenie z czytaną właśnie "Krwią elfów" a konkretnie jednym (najprostszym chyba) ze znaków magicznych używanych przez Białego Wilka. Mała litera na początq z przekory... Odpowiedz Link Zgłoś
malwsien Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? 01.03.02, 21:15 mnie tak nazywała koleżanka w liceum a ponieważ moje imie było już zajęte więc... Odpowiedz Link Zgłoś
saper_ Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? 01.03.02, 21:21 No dobrze, ale DLACZEGO nazwała Cię Malwsien? Pozdrawiam 8-? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aard Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? IP: 195.117.14.* 04.03.02, 09:49 saper_ napisał(a): > No dobrze, ale DLACZEGO nazwała Cię Malwsien? Właśnie... Odpowiedz Link Zgłoś
malwsien Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? 04.03.02, 17:11 saper_ napisał(a): > No dobrze, ale DLACZEGO nazwała Cię Malwsien? ponieważ miała wkurzającą tendencje do zdrobniania wszystkiego a w szczególności imion . A ja mam na imie Malwina. Odpowiedz Link Zgłoś
saper_ Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? 04.03.02, 17:15 Dziękuję za odpowiedź :) To zdrobnienie brzmi trochę dziwnie, ale ładnie :) Pozdrawiam 8-? Odpowiedz Link Zgłoś
malwsien Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? 04.03.02, 17:17 saper_ napisał(a): > To zdrobnienie brzmi trochę dziwnie, ale ładnie :) wiesz zawsze mogło być gorzej... :) Odpowiedz Link Zgłoś
por_borewicz Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? 04.03.02, 17:37 saper_ napisał(a): > Dziękuję za odpowiedź :) To zdrobnienie brzmi trochę dziwnie, ale ładnie :) > Pozdrawiam 8-? Co do zdrobnienia, czysty germanizm... koncowka -chen do czegokolwiek np Blumchen - kwiatek, kwiatuszek ;-), Malwchen (ch miekko wymowione)- Malwinka ;-) Pozdrawiam Por. B. Odpowiedz Link Zgłoś
malwsien Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? 04.03.02, 18:36 zupełnie sie zgadzam to czysty germanizm aczkolwiek koleżanka lepiej zna niemiecki niż polski i stąd to spolszczone -sien . Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
saperka Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? 16.06.02, 00:15 bylo kilka moich nickow 1) lolittta - pomysl mojej psiapsiolki 2) tourka - od kierunku studiów 3) tygrysek - od bohaterki Jeżycjady 4) saperka - sami sie domyslcie pozdrawiam:) Saperka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mlody Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 16.06.02, 00:22 Moj nick od tego jak mnie nazywaja w moim osiedlowym pabiku czyli: Mlody ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: simisola Re: simisola IP: 2.4.STABLE* / 10.120.21.* 16.06.02, 12:23 Nigeryjskie imię i tytuł książki.Książka niezbyt dobra, za to o ważnej sprawie, a imię takie melodyjne... Odpowiedz Link Zgłoś
b00g13 Re: Twój nick - jak i od czego powstał??? 16.06.02, 23:37 to proste b00g13=boogie a to z kolei jest od nazwiska, to wszystko! Odpowiedz Link Zgłoś