Dodaj do ulubionych

Łódź straciła paradę techno

24.03.04, 01:11
Nie chodziłem na ta imprezę ale wszystko co promuje nasze miasto (i nie tylko
nasze) a nie szkodzi w jawny sposób innym powinno byc popierane. Kropiwnicki
to człowiek starej daty któregy mysli kategoriami sprzed wieków albo jeszcze
wcześniejszymi.
Obserwuj wątek
    • Gość: Łowca Debili Re: Łódź straciła paradę techno IP: 212.51.205.* 24.03.04, 06:44
      Kropa zorganizuje za to Paradę Kółek Różańcowych. CIESZMY SIĘ!!!!
    • Gość: JK na Pola Marsowe Re: Łódź straciła paradę techno IP: *.astral.lodz.pl / *.Astral.Lodz.PL 24.03.04, 07:17
      Kropa na Pola Marsowe ! Jeszcze więcej jego pomysłów i można Łódź zaorać...
    • Gość: gruby Re: Łódź straciła paradę techno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.04, 07:34
      Impreza promowałanasze miasto -MOJE MIASTO ŁÓDŹ
      Szkoda że p. Kropidlo -Kropiwnicki uważa inaczej, a Panie Prezydencie
      Procesje koscielne przez Piotrkowska to nie blokują miasta ???
      Czyż nie mozna oddać co cesarskie cesarzowi a co Boskie - Bogu ?
      Pan KROPIDŁO ma tylko jeden słuszny punkt widzenia...

Kropiwnicki zlituj sie i odejdż z Łodzi , czekaja na Ciebie UŁ i WARSZAWA...
      • Gość: ~fan lodzi Re: Łódź straciła paradę techno IP: *.tuh.nl / 212.125.152.* 24.03.04, 14:04
        Kropa to najwieksze chyba nieszczescie jakie moglo dotknac nasze miasto!!!Jest
        mega przyglupem a na dodatek tak zadufanym w sobie ze jest az niewyobrazalne.
        Teraz to dopiero jest cenzura - ten przypal zadecydowal za mlodziez przy jakiej
        muzyce ma sie bawic! Uciekajmy z tego miasta jak najszybciej.
    • Gość: corgan bo Wroclawiem rzadzi PO :) IP: 5.2.* / *.chello.pl 24.03.04, 07:59
      • oszolom.z.radia.maryja Re: bo Wroclawiem rzadzi PO :) 24.03.04, 17:32
        więc lada chwila Wroclaw zamieni się w Drugą Łodź albo Koszalin (wysokie
        bezrobocie i wielkie złodziejstwo)
        • igi.wr Re: bo Wroclawiem rzadzi PO :) 24.03.04, 21:07
          Już długo rządzi PO i rezlutaty są dobre:)
    • Gość: mk Kropiwnicki do sądu!!!! IP: 57.66.193.* 24.03.04, 08:16
      K.... ten człowiek jest chory, powinien byc leczony - taka była szansa, by o
      łodzi mówione nie w kontekscie karetek pogotowia i pobicia kogos na głównej
      ulicy. Żal mi tego pana. Wstydze sie, ze na niego głosowałem.
    • Gość: MaFioSSeK [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.04, 08:33
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: arniak Re: Łódź straciła paradę techno IP: *.zapora / 212.160.172.* 24.03.04, 09:29
      A na imprezie rockowej główną gwiazdą będzie pewnie Arka Noego...
      • keridwen Re: Łódź straciła paradę techno 24.03.04, 11:16
        przystanek woodstok na piotrkowskiej 104.... zapraszamy w niedziele i swieta...

hahahaha.

przepraszam. zenujace.
      • Gość: Tomas Re: Łódź straciła paradę techno IP: 212.191.74.* 24.03.04, 11:25
        I to jeszcze za publiczne pieniądze
    • default_user Re: Łódź straciła paradę techno 24.03.04, 11:31
      Ubawił mnie cytat:

Kajus Augustyniak, rzecznik prezydenta Łodzi
      "Spodziewałem się takiej decyzji. Słyszałem o długach łódzkich organizatorów. I
      o tym jak wielkiego potrzebowali dofinansowania."

O ile dobrze pamiętam, to miasto Łódź zalega organizatorom parady kasę za
      Festiwal Dialogu 4 Kultur 2002. Czyli wg. pana Augustyniaka prośba o zwrot
      należnych pieniędzy nazywa się "wielkim dofinansowaniem"!
      Dobre!!

Pozdrawiam
      M..M
    • Gość: J.S. [...] IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 24.03.04, 11:36
      • Gość: MARIAN [...] IP: *.lodz.mm.pl 24.03.04, 11:38
        • Gość: J.S. Re: Łódź straciła paradę techno IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 24.03.04, 11:40
          Jestesmy z panem, panie marianie.
      • Gość: J.S. Re: Cenzura :> IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 24.03.04, 11:51
        To juz za nazwanie Kropiwnickiego bucem wycina sie posty? No ladnie ladnie :>
        Zalaczam stoper w celu sprawdzenia po jakim czasie ten post zniknie.
      • igi.wr Co tu taka cenzura na tej łodzi? 24.03.04, 21:10
        ??
    • h8red Można i tak: 24.03.04, 12:14

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=11554561&a=11559362
      • Gość: a. ta... IP: *.soch.lu.se 24.03.04, 12:45
        Super-rockowy festiwal: myslicie ze kto zagra? Ich Troje? A moze Kropa na basie
        a Augustyniak na perkusji... Tylko kto zaspiewa? No i jakie beda piosenki?
        • Gość: Rzaba festiwal rockowy, smiech IP: *.vline.pl / *.vline.pl 24.03.04, 12:58
          zeby zgromadzic takie tlumy ja na paradzie techno to by chyba musiala
          przyjechac mettalica. Qurfa jak ci ludzie w magistracie sa krotkowzroczni.
    • Gość: b00g13 Re: Łódź straciła paradę techno IP: *.net / *.pl 24.03.04, 12:57
      panie kropa pan jest zerem (przypominam, że jest to ocena kompetencji a nie
      obelga - na mocy decyzji sądu). a nasze miasto popycha pan w dół równi pochyłej.
      miłego dnia.
    • Gość: lemon Re: Łódź straciła paradę techno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.04, 13:33
      dziekujemy prezydencie z małej litery....
      • karol_czarnecka Szkoda ze Lodz znika z imprezowej mapy Polski 24.03.04, 13:46
        Ale tO NIE JEST WINA KROPY, W KONCU MA DORADCOW a my jako miasto placimy tym
        doradcom.
        NaprawdeSzkoda ze Lodz znika z mapy Polski, niewazne ile ludzi zatrudni
        Philips, ani czy bede w Lodzi skladacpompy, staniemy sie miastem bez kultury,
        luz z kultura dla wybranych.
    • Gość: konio Re: Łódź straciła paradę techno IP: *.vline.pl / *.vline.pl 24.03.04, 14:06
      PANIE PREZYDENCIE, CZAS ODEJŚĆ... ŁODZIĄ RZĄDZI LIGA POLSKICH RODZIN,
      ZCHN....DŁUGO NIE BĘDZIEMY MIELI PARADY PRZY TAKIM UKŁADZIE POLITYCZNYM. ALE
      ABY ZORGANIZOWAĆ PROCESJĘ OBCHODÓW BOŻEGO CIAŁA CZY INNEGO KOŚCIELNEGO ŚWIĘTA,
      TO ULICE ZAMKNĄĆ MOŻNA...
    • Gość: domin Re: Łódź straciła paradę techno IP: *.dh.uclv.net 24.03.04, 14:48
      gratulscjee dla kropy, oby tak dalej, moze w koncu siegniemy dna, chociaz juz
      jestesmy na dnie :(
    • Gość: krm Re: Łódź straciła paradę techno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.04, 15:08
      "Wrocławska impreza ma wyglądać podobnie jak Parada Wolności w Łodzi. Zabawa
      zacznie się w centrum pod Halą Ludową, skąd ruszy kolorowy korowód. Uczestnicy
      przemaszerują przez Park Szczytnicki na Pola Marsowe. Kilka ważnych ulic
      zostanie zamkniętych. Wieczorem rozpocznie się impreza w Hali Orbita i potrwa
      do rana."

I tam nie przeszkadza to nikomu, że kilka ulic bedzie zamknietych!
    • b00g13 Re: Łódź straciła paradę techno 24.03.04, 15:35
      z czystej ciekawości, czy na "koncerty rockowe" zaprosi zespoły i sprzęt z łodzi
      czy wyda paredziesiąt tysięcy na scenę fm i "gwiazdy"
    • Gość: barnaba Re: Łódź straciła paradę techno IP: *.lodz.msk.pl / 62.233.147.* 24.03.04, 15:42
      Pobożny Kropaszenko (piesek łańcuchowy biskupa Ziółka) nie ustaje w swych
      dążeniach do stworzenia z Łodzi rozmodlonej wiochy. Co temu pajacowi
      przeszkadzala zabawa młodych ludzi? Nie każdy lubi procesje, wycie Arki Noego i
      rekolekcje.

Kropiwnicki- wynocha! Dość szkodzenia miastu!
      • Gość: Wroclawianin Re: Łódź straciła paradę techno IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 24.03.04, 16:15
        Szczerze dziekujemy panie Kropiwnicki!

Rowniez za to iz nie jest pan naszym prezydentem...
      • Gość: J.S Re: Łódź straciła paradę techno IP: 212.191.66.* 24.03.04, 16:23
        Tak, wynocha, won, precz.
    • Gość: gizas Re: Łódź straciła paradę techno IP: 62.53.76.* 24.03.04, 16:19
      KMIOCIE KROPA TO CHYBA DO MLOODYCH LUDZI NALEZY SWIAT A NIE DO CZLOWIEKA STAREJ
      DATY GDZIE TYLKO MU W GLOWIE Z PRYMASEM ZIOLKIEM KOSCIO£ KIERAT WODA I OLTARZE -
      MIASTO £ODZ BYLO SZARE TERAZ JEST JUZ CIEMNIA A SPOLECZENSTWO Z LODZI MA LEK
      PRZED WYRASTAJACYM SWIATEM - DZIEKI ZA IMPREZY PANIE kropa
    • teufel Re: Łódź straciła paradę techno 24.03.04, 17:27
      Panu Kropidle już dziękujemy - jest pan Ziobrem Panie Kropidło.

Mam tylko jeszcze jedno pytanie: Zamykają w pon. jedną nitkę na Kopcińskiego -
      droga tranzytowa, miasto przeżyje to dlaczego zamknęcie kawałka Piłs. miałoby
      wpłynąć na życie miasta?????
      • Gość: gog Re: Łódź straciła paradę techno IP: *.lodz.msk.pl / *.lodz.msk.pl 24.03.04, 23:19
        Na WielkaOrkiestre zamknieto CALA nitke na Caly dzien, ale jeden pas na 4h to wielki problem byl. Ale juz nie ma, teraz pojade do Wroclawia, tam wydam kase na browar, zarcie i hotel (PKP rulez). Jak mi sie zpodoba zostane na stale, uwielbiam Lodz, ale juz nie moge patrzec, na to dokad to miasto zmierza.
    • Gość: jagusia Re: Łódź straciła paradę techno IP: *.toya.net.pl 24.03.04, 17:33
      gratuluję wrocławianom umiejetności skorzystania z zapromowania miasta, a
      naszym łódzkim władzą....................
      • Gość: t0d rockowa? IP: 217.113.231.* 24.03.04, 18:03
        w zyciu sie tam nie pojawie - podobnie bylo z myslovitzem czy
        innym 'popularnym' zespolem: wladze mowily ze bylo super a pojawilo sie kilka
        razy mniej ludzi niz na paradzie :/ do d.u.p..y z takimi wladzami
    • Gość: CybeR Re: Łódź straciła paradę techno IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.04, 18:29
      na wlasne zyczenie wiec w przym problem. impreza we wrocku pewnie bedzie
      jeszcze lepsza :D
    • the.xenomorph Re: Łódź straciła paradę techno 24.03.04, 18:38

Powiem tak: szkoda. Ja tam fanem muzyki techno nie jestem, ale biorę pod uwagę, ze ta impreza jednak promowała nasze miasteczko.

Ale widzę nutkę optymizmu. Organizatorzy przecież mówili, że Parada będzie albo w Łodzi, albo nie będzie jej wcale. Jesli dobrze zrozumiałem tekst, to organizowaniem parady we Wrocławiu zajmują się inni ludzie niż tej w Łodzi. Może poczekajmy na wypowiedzi łódzkich organizatorów? I liczmy na zrozumienie Kropiwnickiego...
    • Gość: Grzegorz Frątczak Dyrektor Pacura... ah mój ulubieniec !!! IP: *.Astral.Lodz.PL 24.03.04, 20:24
      Podpisałem się imieniem i nazwiskiem, żeby panu dyrektorowi było łatwiej mnie
      zaskarżyć do sądu
      Bo to teraz bardzo modne... z kijem na dziennikarza.

Piszecie tu wszyscy o prezydencie Kropiwnickim.
      Oczywiście jaki on jest każdy widzi.
      Jedno czego nie można mu zarzucić to nieuczciwość - zapowiadał w kampanii, że
      nie będzie Parady i swoich wyborców nie zawiódł.
      A że wyborcy łatwiowierni i po prostu głupi... to już żal do wyborców trzeba
      mieć, choć zupełnie inną kwestią jest fakt, że tak naprawdę nie było na kogo
      głosować.

Ja tam bym się skupił na szarej eminecji tej sprawy.
      Moim ulubieńcu - panu dyrektorze Pacurze.
      W zeszłym roku w wakacje w programie KLUB FM zorganizowaliśmy debatę na którą
      zaprosiliśmy m.in pana dyrektora.
      Powiem szczerze i bez ogródek, w życiu nie widziałem człowieka bardziej
      ogarniętego jakąś chorą wizją umoralniania świata. Budowania go dla innych bez
      jakiejkolwiek wiedzy o tym czy innym to odpowiada.
      Nie powinno się wyciągać na światło dzienne prywatnych słabostek urzędników bo
      to z czym na codzień się borykają jako zwykli ludzi to ich sprawa... do czasu
      gdy nie rzutuje to na ich pracę.
      Panie dyrektorze - warto niektóre decyzje podejmować, trzeźwo patrząc na świat,
      świat który nie składa się tylko z pana wizji.

A tak zupełnie z innej bajki jest Pan szefem Wydziału Kultury.
      Jak widzę taką kulturę to mi się nóż w kieszeni otwiera.

Pozdrawiam serdecznie.
      Grzegorz Frątczak
      prawy@gazeta.pl
      • yat Re: Dyrektor Pacura... ach mój ulubieniec !!! 24.03.04, 22:06
        Posunięcia inkwizytora Pacury doprowadziły do usunięcia kilku wartościowych osób
        tworzących życie kulturalne w naszym mieście.

By przekonać się o jego "kulturze" wystarczy zobaczyć jego wypowiedź na temat
        parady: "Wrocław? TO niech sobie robią" - żenujące...

Pozdrawiam.
    • Gość: "stefan" Re: Łódź straciła paradę techno IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.04, 20:41
      Heh.. Tylko konkretne zjeby mogly zaprzepascic cos takeigo... Pomysl podlapali
      inni i na tym zarobi miasto.. szkoda ze nie nasze... Jak bedzie tak dalej.. to
      w lodzi same sztywniaki zostana a my mlodzi bedziemy stad wiac.. jak najdalej...
      • Gość: gog Re: Łódź straciła paradę techno IP: *.lodz.msk.pl / *.lodz.msk.pl 24.03.04, 23:32
        no nie mow tak, przeciez tu wszystko dla mlodych jest ;) to przeciez miasto uniwersyteckie itd.
        Nie rozumiem polityki UML z jednej strony stawiamy na mlodych nowoczesnosc itd, a z drogiej odbieramy im ich muzyke imprezy. Ramole odwalcie sie od imprez mlodziezowych, ja na spotkania ZBOWID'u nie chodze, ale i nie wypowiadam sie bo nie znam. Kropa sam mowi, ze na Paradzie nie byl, bo za glosno, to z kad wie ze to niebezpieczna impreza BYLA?? (BTW policja uznala ja za najbezpieczniejsza impreze masowa, ale to WOSP dostalo pozwolenie na zablokowanie CALEJ!!! Piusłdzkiego)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka