Gość: pająk Re: Już czterech kandydatów na prezydenta Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.10, 19:24 Gość portalu: Pani Janowska... napisał(a): > ...nie tylko popierała beznadziejne rządy Kropiwnickiego&Tomaszewskiego, ale na > wet osobiście uczestniczyła w kampanii antyreferendalnej (tCamerimage-cabaret, > ŁKS-dajdaj-cyrk, pisemko Łodziak, śmieszne spoty w TVP itd). Jej start w wybora > ch to chyba jakiś żart. No, chyba, że w barwach ŁPO;) No to chyba dobrze o niej swiadczy, ze chciała zapobiec temu z czy mamy obecnie do czynienia. czyli przekrety, posadki dla znajomków, wywalanie profesjonalistów ( Woźniakowa) zatrudnianie niemot, wywalenie ogromnej kasy na dodatkowe etaty i podwójne odprawy ( po referendum i po wyborach lokalnych) Walczyła o CŁC i chwała jej za to, bo nie widziała sensu w tym aby projekt Gherego doceniany przez Zdrojewskiego był wraz z kwota 5 milionów wyrzucony do śmieci. na dodatek reprezentowała interesy wielotysiecznej rzeszy łodzian, którzy podpisali sie pod wieloma petycjami. Doceniam jej wielkość, bo samotnie potrafi walczyć nie majac za sobą wsparcia zadnej znaczącej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konkreten bitte Re: Już czterech kandydatów na prezydenta Łodzi IP: *.croy.cable.virginmedia.com 17.09.10, 19:56 Co do CLC - zgadzam sie - strata tego byla kompletna porazka wladz Lodzi. Pewnie, ze projekt byl jak na kieszen lodzka bardzo drogi, ale trzeba bylo znalezc inne sposoby finansowania tej inwestycji (srodki europejskie, ogolnopolskie, z przemyslu filmowego - np. filmowka byla kiedys jeszcze za glebokiej kmuny zasilana przez Holywood), poniewaz Lodz potrzebuje jakiegos zaczepienia na miedzynarodowej mapie i wlasnie ten projekt by to jej zapewnil. Lodz to tekstylia, film i pilka nozna. Tekstylia juz dawno nie istnieja, pilka nozna zostala zlamana przez zmowe nieprzyjaznych Lodzi sil (co prawda wydaje sie ostatnio odradzac i mam nadzieje na wieksze inwestycje na Widzewie). Ostal sie film - filmowka i cokolwiek pozostalo z przemyslu filmowego, w polaczeniu z Camerimage, ktore co by nie mowic o Zydowiczu stalo sie szybko wydarzeniem na duza miedzynarodowa skale (oczywiscie nie Cannes, ale na obszar srodkowej/wschodniej Europy calkiem wazne) i Lynchem na emeryturze moglby z powrotem wrzucic Lodz na mape, moze niekoniecznie swiata, ale spokojnie Europy. Poza tym, trafne spostrzezenie, zostaly w to juz umoczone pieniadze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ldz Re: Już czterech kandydatów na prezydenta Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.10, 20:18 To jest porażka obecnych tymczasowych władz Łodzi. To porażka radnych obecnej kadencji. To skutek walki o tymczasowe doraźne korzyści PO,pis,SLD w łódzkiej radzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pająk Re: Już czterech kandydatów na prezydenta Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.10, 20:35 > Co do CLC - zgadzam sie - strata tego byla kompletna porazka wladz Lodzi. Pewni > e, ze projekt byl jak na kieszen lodzka bardzo drogi, ale trzeba bylo znalezc i > nne sposoby finansowania tej inwestycji (srodki europejskie, ogolnopolskie, z p > rzemyslu filmowego - np. filmowka byla kiedys jeszcze za glebokiej kmuny zasila > na przez Holywood), poniewaz Lodz potrzebuje jakiegos zaczepienia na miedzynaro > dowej mapie i wlasnie ten projekt by to jej zapewnil. > Lodz to tekstylia, film i pilka nozna. Tekstylia juz dawno nie istnieja, pilka > nozna zostala zlamana przez zmowe nieprzyjaznych Lodzi sil (co prawda wydaje si > e ostatnio odradzac i mam nadzieje na wieksze inwestycje na Widzewie). Ostal si > e film - filmowka i cokolwiek pozostalo z przemyslu filmowego, w polaczeniu z C > amerimage, ktore co by nie mowic o Zydowiczu stalo sie szybko wydarzeniem na du > za miedzynarodowa skale (oczywiscie nie Cannes, ale na obszar srodkowej/wschodn > iej Europy calkiem wazne) i Lynchem na emeryturze moglby z powrotem wrzucic Lod > z na mape, moze niekoniecznie swiata, ale spokojnie Europy. > Poza tym, trafne spostrzezenie, zostaly w to juz umoczone pieniadze... Szanowny Panie, Lynch wcale nie jest na zadnej emeryturze, to jest nadal liczący sie w swiecie rezyser, który nawet ostatnio został dyrektorem Festiwalu o swiatowej renomie AFIFESTw Los Angeles. Prosze zerknąc na tę stronę: www.afi.com/onscreen/afifest/2010/ Nie dziwi mnie że Pan o tym nie wie, gdyż niestety media, prasa głównie, nie sa w Łodzi niezależne i ani G.W. ani DŁ. nie zalezało na tym, aby osłabiać tych, którzy spowodowali utratę tak wybitnych nazwisk. Dlatego robiono wszystko, aby osobę Lyncha, Gherego, Żydowicza zdyskredytować i zdeprecjonować. Co do spraw zwiazanych z mozliwością realizacji CŁC, a zwłaszcza finansowania tej inwestycji to równiez miała miejsce medialna dezinformacja i nikt w prasie nie napisał o tym, że p.M. Żydowicz sprowadził do Łodzi firme colliers, która sie na pismie zobowiazała do tego, ze przyprowadzi inwestorów, którzy wniosą w realizację CŁC Gherego 250 mln. zł! W takim niestety zyjemy miescie. Gdzie równiez niewygodne dla władzy, watki i posty na forum sa usuwane. niestety demokracjia, o która kiedys walczyliśmy jest fikcją. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konkreten bitte Re: Już czterech kandydatów na prezydenta Łodzi IP: *.croy.cable.virginmedia.com 17.09.10, 21:19 Chodzi mi o to, ze Lynch to juz nie to co kiedys, ale jak na polskie warunki to nadal ogromna gwiazda. Co wiecej, na warunki polskie, to zmarnowana szansa, bo malo kto w jego pozycji ma na tyle zle w glowie, zeby wpuszczac sie w to co on chcial :) Ale mam nadzieje, ze ta sytuacje zarowno z nim, jak i Camerimage da sie jeszcze naprawic. W koncu ten Bydgoszcz, czy Wloclawek to nie to samo co Lodz. Co do reszty zgoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pająk. Re: Już czterech kandydatów na prezydenta Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.10, 21:40 Oczywiscie, że Bydgoszcz nie jest mekką filmu, ale po latach moze dzieki Camerimage zasłynąć ( t.jak Cannes), to ładne miasto ( ze zdjęć co prawda znam), a Opera Nowa ładnie nad rzeka położona. Co do Lyncha to w nic się kontrowersyjnego nie dał wpuścić, bo jesli chodzi o EC1 inicjatorami ratowania tego obiektu były trzy osoby : Walczak, Lynch, Zydowicz. Wszystko było uczciwe. Miasto miało za kase unijna zrewitalizować plus środki własne, a Fundacja Sztuki Świata za własne srodki miała wyposażyć i przezna czyć na cele kulturalne bez mozliwosci zarobkowania. Lynch miał byc zywa reklama tego miejsca i łodzi. Ja tutaj nie widze przekrętu. To co sie później odbyło rekoma Sadzyńskiego, było realizowane z inicjatywy jednego ze znanych biznesmenów , który z tej trójki odszedł. On odszedł namówił władze, aby Ec1 przejeły i On teraz ma na EC1 apetyt, bez inwestowania jakichkolwiek środków w ten obiekt. To sie nazywa zmysł do interesów, zabrać komuś nie swoimi rękoma dla siebie i mieć za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konkreten bitte Re: Już czterech kandydatów na prezydenta Łodzi IP: *.croy.cable.virginmedia.com 17.09.10, 22:07 Co do Lyncha - nie chodzi mi o zadne przekrety. Zastanawiam sie po prostu czemu ktos taki jak on nie spedza zimy na Karaibach, a reszty czasu pomiedzy Kalifornia a Morzem Srodziemnym, tylko zapuszcza sie do centralnej Polski... Nikt inny sie nie pali, z wyjatkiem Cleesa lub Depardieu, ktorzy z emerytury wpadaja na 2 dni zeby nakrecic reklame dla jakiegos polskiego banku czy czego innego. Oczywiscie Lynch zrobil bodajze 2 filmy w Lodzi, ale tez zadaje sobie pytanie: czemu? Jak by nie bylo, utrata kogos tego kalibru przez Lodz jest czystym przejawem debilizmu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pająk Re: Już czterech kandydatów na prezydenta Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.10, 22:16 Gość portalu: konkreten bitte napisał(a): > Co do Lyncha - nie chodzi mi o zadne przekrety. Zastanawiam sie po prostu czemu > ktos taki jak on nie spedza zimy na Karaibach, a reszty czasu pomiedzy Kalifor > nia a Morzem Srodziemnym, tylko zapuszcza sie do centralnej Polski... Nikt inny > sie nie pali, z wyjatkiem Cleesa lub Depardieu, ktorzy z emerytury wpadaja na > 2 dni zeby nakrecic reklame dla jakiegos polskiego banku czy czego innego. Oczy > wiscie Lynch zrobil bodajze 2 filmy w Lodzi, ale tez zadaje sobie pytanie: czem > u? > Jak by nie bylo, utrata kogos tego kalibru przez Lodz jest czystym przejawem de > bilizmu Dlatego, ze jest pasjonata tego czymsie zajmuje, dlatego, że Łódź filmowa sprzed lat dobrze mu sie kojarzy i również dlatego, ze jest zaprzyjaźniony z p.M.Żydowiczem. DLatego równiez, ze Studio Lyncha miała współgrać z Camerimage i z Filmówką - byłaby to wystrzałowa reklama na cały świat. Takie nazwiska i Taka realizacja jak CŁC Gherego..! Też mi diabelnie tego wszystkiego zal. Jak oglądałem w grudniu 2009 te projekty nie mogłem uwierzyć, że moje miasto tak zyska i tak sie przeobrazi. Tylko, że do tego potrzeba pasjonatów, narwańców, profesjonalistów, a nie urzędników! Trzeba przyznać, że Tomaszewski chyba to czuł, dlatego zaryzykował i wszystko ruszyło dzieki niemu do przodu. To trzeba mu przyznać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Frankowski ?????? IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.10, 20:28 Wiadomo z Samoobrony. "..Właśnie w czwartek do Prokuratury Okręgowej w Łodzi wpłynęło zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa. Złożył je Mariusz Małecki, właściciel firmy Go-Traf. Twierdzi, że nie dostał 406 tys. zł.Sprawa wyszła na jaw, bo firma Natalia nie wypłaciła firmie Go-Traf żądanej kwoty. - Ja chcę tylko dostać pieniądze za wykonaną pracę - mówi Mariusz Małecki, właściciel Go-Traf. Paweł Frankowski, właściciel firmy Natalia, niezapłacenie podwykonawcy tłumaczy tym, że roboty przerosły jego możliwości.... " lodz.naszemiasto.pl/artykul/551724,prokuratura-wziela-pod-lupe-lodzkie-lotnisko,id,t.html lodz.naszemiasto.pl/artykul/467094,prokuratura-sprawdzi-lodzkie-lotnisko,id,t.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Krzysztof Piątkowski! IP: *.opera-mini.net 17.09.10, 20:44 Najlepszym kandydatem byłby Krzysztof Piątkowski. Pytanie tylko, czy łodzianie spojrzeliby na to, że ma dobry program, czy tylko na to, że jest z nielubianej partii, której zresztą też nie lubię. Z kolei dla PiS byłby jedyną szansą na zwycięstwo. Partie mnie nie obchodzą, jeśli chodzi o samorząd miejski, ale jestem pewien, że zwycięstwo Piątkowskiego byłoby zwycięstwem Łodzi. Jeśli zaś do wyboru będę miał panią Zdanowską, panów Jońskiego, Frankowskiego i Michalika, to obawiam się, że wrzucę pustą prezydencką kartę do urny wyborczej, a tysiące innych łodzian w ogóle nie pójdą na wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ldz Re: Krzysztof Piątkowski! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.10, 21:11 Pan wybaczy ale pomysły Piątkowskiego np. reklamówki to kompromitacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Krzysztof Piątkowski! IP: *.opera-mini.net 18.09.10, 01:02 "Kompromitacja"? Miał Pan na myśli słowo "cywilizacja"? Przypomnę, że pan Piątkowski najbardziej ze wszystkich radnych walczy o łódzkie dziedzictwo. Co tu dużo mówią... Po prostu zna się na rzeczy. Nie jest zwykłym politykierem, jak inni kandydaci. Pan Piątkowski jest najmądrzejszym łódzkim radnym. Popieram go w stu procentach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Krzysztof Piątkowski! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.10, 01:08 Na przykład foliówki? Czyli może Pan wymienić coś jeszcze? Czekam... A foliówki, gdyby Pan nie zauważył, rzeczywiście po jego akcji zniknęły z ulic i się już nie walają po mieście! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Krzysztof Piątkowski! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.10, 01:07 Popieram pomysł! Piątkowski to jedyny uczciwy i moralny człowiek. Ma świetny kontakt z mieszkańcami i pomógł wiele dobrego zrobić w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
miejskie_narty Dla fanów Jońskiego - od dziś macie się logować:-) 17.09.10, 22:45 www.tokfm.pl/Tokfm/1,103454,8390245,Przedwyborczy_lans_w_sieci__Mamy_poradnik_SLD.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barahir Znamy już czterech kandydatów na prezydenta Łodzi IP: *.smrw.lodz.pl 18.09.10, 01:52 Janowska? No już bez totalnej przesady... wystarczy, że wariatka popierała Kropiwnickiego (jaki to on niby nie wspaniały...) kobieta bez klasy, bez honoru, bez kompetencji. Niech da sobie lepiej spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ae Janowska niezalezna i wiarygodna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.10, 14:47 Mam nadzieję, że p.prof. Zdzisława Janowska podejmie walkę o prezydenturę w Łodzi. Jako niezależna, mądra, silna osowościowo i moralnie ma ogromne szanse na poparcie łodzian. Takich ludzi jak Janowska Łódź potrzebuje. Nie mozemy juz patrzeć na politykierów rodem z róznych partyjek, których jedynym walorem w zyciu jest to, że zapisali sie do partii, albo to, ze byli w komitecie wyborczym jakiegos znanego polityka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z sensem bez sensu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.10, 19:42 To, ze nasze zycie uzależnione jest od jakiś miernot, które się zapisały do partii jest nie do zniesienia. Czy w tej Łodzi nie ma mądrych ludzi? Janowska to iskierka nadziei, ale jeszcze niezdecydowana... Odpowiedz Link Zgłoś