Dodaj do ulubionych

roczne dziecko

23.10.06, 21:35
Obserwuj wątek
    • ola1027 Re: roczne dziecko 23.10.06, 21:41
      mój syn wczoraj skończył rok. rano i wieczorem pije około 150/180 ml mleka. w
      dzien 2 razy kaszkę mleczną po około 120 ml. codziennie je zupkę i owoce.
      dojada między posiłkami biszkopty, chrupki, chlebek. 3 razy w tygodniu je
      jogurt lub danio. mam pytanie czy ilość mleka podawanego w ciągu jednego dnia
      jest wystarczająca. od dziś prubuje mu podać zamiast nutramigenu (miał skaze,
      ale od 1,5 miesiąca je już jogurty i kaszkę mleczną, wszystko jest w porządku)
      bebiko 3. odrzuca butelkę nie chce pić. co zrobić żeby go przekonać?czy on aż
      tak zasmakował w nutramigenie? dziękuje za odpowiedz
      • asul Re: roczne dziecko 23.10.06, 22:48
        hm to fakt że ponoć ciężko odzwyczaić dzieci od nutramigenu-słyszałam o takich
        przypadkach.Miałam podobną sytuację sytuację z tym że zaczynałam zmianę od
        bebilonu 2 HA on jest częściowo hydrolizowany i w związku z tym jest bliższy w
        smaku do nutramigenu i nie mieliśmy żadnego problemu ze zmianą mleka z
        nutramigenu na bebilon.
      • barbara.gierowska Re: roczne dziecko 24.10.06, 21:14
        Witam,
        Myslę,że posiłków mlecznych jest aż nadto - 4 razy dziennie + serki + jogurty.
        Proponuje zrezygnować conajmniej z jednej kaszki z mlekiem w dzień,podać np
        kanapki z wędliną ,kluseczki,mięso,jajko - lub inne lekkostrawne potrawy.
        ( rozumiem,że ma w pełni rozszerzona dietę).
        Co do zmiany mieszanki - na okres przejściowy proponuje zastosowac mieszankę
        typu Ha ,może to ułatwi rozstanie ze smakiem Nutramigenu
        Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka