Gość: x Konflikt na stomatologii. Połamała zęby na egza... IP: 178.73.48.* 15.12.10, 13:39 zamknięty pani Beatko, trzymamy kciuki Link Zgłoś
ksks3 To nie tylko problem na stomatologii 15.12.10, 13:40 zamknięty To problem wszystkich wyższych uczelni. Stosunki feudalne jakie panują w środowisku akademickim niszczą polską naukę. Traktowanie zwyczajnych studentów i doktorantów przez wyższą kadrę jest nie tylko niewłaściwe - jest karygodne. A przecież profesorowie jeżdżą po świecie i wiedzą doskonale o tym, że za obrażanie egzaminowanego studenta, egzaminator traci pracę na uczelni i grozi takiemu burakowi proces cywilny z solidnym odszkodowaniem w tle. Ale nic to wracają do kraju i buraczą dalej Link Zgłoś
pinup Re: To nie tylko problem na stomatologii 15.12.10, 14:39 zamknięty a dlaczego mieliby sie zmieniac jezeli tak im wygodniej, a w polsce kazdy potraktowany niesprawiedliwie predzej narobi w majty niz odwazy sie odezwac? to choroba tego spoleczenstwa, ktora przeklada sie na wszystko, co dzieje sie w kraju. ludzie nie szanuja sami siebie. walka z ukladami jest tak naprawde bardzo prosta, wystarczy nie dac sie zastraszyc i doprowadzic sprawe do konca. mowic glosno i do kazdego kto chce sluchac. dzieki Strasburgowi mozna latwo obalic taki uklad. Link Zgłoś
ksks3 Niestety to tylko teoria. 16.12.10, 11:33 zamknięty Byli tacy co próbowali - polegli ! nasze narodowe draństwo można tylko "rozbroić" od góry. Ale do tego trzeba wybitnych i odważnych. A o tych jakoś szczególnie trudno. Swoista fala panuje w naszym społeczeństwie w świecie akademickim widoczna na pierwszy rzut oka. Ci co są gnojeni na początku kariery, po osiągnięciu wyższej pozycji, gnoją następne pokolenie ze zdwojona siłą. I problem narasta. Link Zgłoś
Gość: ja odwaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.10, 18:43 zamknięty dziwię się i cieszę jednocześnie, że Wyborcza miła tak dużo odwagi, żeby ten temat poruszyć... Link Zgłoś
Gość: michcio To zakrawa na oszustwo ja bym podał kobite do sądu IP: 195.205.148.* 15.12.10, 13:43 zamknięty Dosyć takich głupich bab i jeszcze mówią że są profesorami bo coś tam zdali ale to są konowały i łajzy o hamstwie nie będę tu pisał bo pewnie baba syfiara. Miałem takich na studiach ale to nie są nauczyciele. To są faszyści bo gnębią ludzi za coś co nawet nie potrafią wytłumaczyć za co tylko wymyślają inne głupie rzeczy. To ja też powiem że ta profesorka jest ciotą ale nie wiem pewnie jest bo tak według mnie zachowują cioty. I co ty na to psorko. Link Zgłoś
Gość: adam Re: To zakrawa na oszustwo ja bym podał kobite do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.10, 15:30 zamknięty mam nadzieję, że studiów nie skończyłeś bo prezentujesz bardzo niski poziom ... Link Zgłoś
Gość: weres Re: To zakrawa na oszustwo ja bym podał kobite do IP: *.pai.net.pl 15.12.10, 15:49 zamknięty A od kiedy studia kończą jedynie ludzie "na poziomie" ?:) Link Zgłoś
jedyny.kkk Re: To zakrawa na oszustwo ja bym podał kobite do 15.12.10, 18:20 zamknięty Jak widać z artykułu poziom nie jest potrzebny nawet profesorowi Link Zgłoś
Gość: pinup Konflikt na stomatologii. Połamała zęby na egza... IP: 137.191.239.* 15.12.10, 13:44 zamknięty powodzenia pani Beato! trzymam za pania kciuki, bo niewiele osob ma w tym kraju odwage mowic glosno o tym, co sie dzieje. prosze sie nie poddawac, a na pewno pani wygra. Link Zgłoś
jeruzalem51 Konflikt na stomatologii. Połamała zęby na egza... 15.12.10, 13:45 zamknięty rozumiem,ze GW broni swojej Link Zgłoś
ankecenamon [...] 15.12.10, 13:47 zamknięty Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Link Zgłoś
Gość: miochcio Jedno do drugiego ma się nijak Stomatolodzy to kon IP: 195.205.148.* 15.12.10, 13:47 zamknięty Konowały i jest ich bardzo dużo. Chodzę często do dentysty i oni potrafią tylko kase brać od ludzi a jeśli chodzi o wykonanie to lipa te kobity to nie nadają się do niczego najwyżej aby się kuły na studiach bo aby wykonywać ten zawód trzeba mieć duuuże umiejętności manualne a potem wiedza aby nikogo nie zabić. Prostej plomby nie potrafią zrobić a teraz to dziąsła mnie bolą. Podajcie lepiej dobrego stomatologa w Łodzi. Link Zgłoś
Gość: P. Re: Jedno do drugiego ma się nijak Stomatolodzy t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.10, 17:30 zamknięty Daj maila to wyslę Ci na takowego namiary :) Link Zgłoś
jeruzalem51 Konflikt na stomatologii. Połamała zęby na egza... 15.12.10, 13:52 zamknięty nie badzcie zalosni,profesor mowi wyraznie co bylo zle,aspirantka broni sie oskarzajac profesor,ze sama robi bledy.Niech lepiej spojrzy na siebie, bo to ona zdawala egzamin,a nie odwrotnie. Link Zgłoś
pinup Re: Konflikt na stomatologii. Połamała zęby na eg 15.12.10, 14:43 zamknięty o pardon, ale nie wszyscy wiedzielismy, ze w tytul profesorski wpisane jest niepodwazalne prawo do popelniania podstawowych bledow. Link Zgłoś
Gość: gruberius Re: Konflikt na stomatologii. Połamała zęby na eg IP: 81.15.160.* 15.12.10, 15:40 zamknięty nie wiem kim jesteś z zawodu ale dobry hydraulik czy wspaniały inżynier niekoniecznie musi pięknie malować! nie można sprawdzać kursanta z materiału spoza programu! z drugiej strony wolałbym żeby chirurg szczękowy umiał zrobić wszystko w mojej gębie ... Link Zgłoś
Gość: viki Konflikt na stomatologii. Połamała zęby na egza... IP: *.15-1.cable.virginmedia.com 15.12.10, 13:53 zamknięty a co się stało z pacjentem w tej całej historii??? Bo dobra ktoś oblał egzamin, ponieważ ktoś chciał pokazać jaki to jest ważny. Ale gdzie jest ta osoba, która była królikiem doświadczalnym??? To jest chyba najbardziej porażające w tym całym bałaganie... Link Zgłoś
Gość: Anna Skład komisji korupcjogenny- może prokurator? IP: *.mnc.pl 15.12.10, 13:55 zamknięty To mi wygląda na niezły przekręt, że członkowie komisji to podwładni przewodniczącego komisji. To po co tam w ogóle jest kilka osób skoro decyzję podejmuję jedna. Jeśli profesorka chce żeby ktoś zdał to zdaje, jeśli chce kogoś oblać choćby po to żeby odegrać się na nielubianym innym profesorze, niszcząc komuś karierę też może! Czy ta komisja nie powinna składać się z przedstawicieli różnych miast? Temu chyba powinien przyjrzeć się prokurator. Link Zgłoś
Gość: czyt. Re: Skład komisji korupcjogenny- może prokurator? IP: *.tktelekom.pl 15.12.10, 14:32 zamknięty Po prostu nalezy nie obcyndalać się, tylko migiem złozyć doniesienie do prokuratury o mozliwosci popełnienia przestępstwa. A mozliwosc jest, i to nawet z kilku paragrafów. A sprawę nagłośnić, gdzie tylko sie da, by prokuratura tak łarwo nie zamiotła pod dywan. Link Zgłoś
Gość: była_pacjenta tez tak uważam IP: *.toya.net.pl 16.12.10, 11:31 zamknięty z artykułu wynika, że p. profesor wystawiła dwie dwóje od siebie i cztery dwóje za dwóch pozostałych członków komisji - rozumiem, że samodzielnie nie mieli nic do powiedzenia...... jako jej podwładni. Zatem przestępstwo przeciwko dokumentom? Link Zgłoś
Gość: dron Re: Współczuję pacjentowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.10, 14:35 zamknięty Mnie również to ciekawi. Czytając o przebiegu egzaminu zastanawiałem się, czy robiono go na żywym człowieku, czy na jakimś fantomie. Jeśli pacjentem był człowiek, to mam nadzieję, że pod całkowitą narkozą, bo przecież po nieudanym i wykonywanym wyjątkowo stresujących okolicznościach zabiegu czeka go dalsze leczenie - po takim czymś mógłby nabrać zdecydowanej odrazy do stomatologów. Link Zgłoś
Gość: illusion Konflikt na stomatologii. Połamała zęby na egza... IP: 178.73.63.* 15.12.10, 14:09 zamknięty Najbardziej żałosne jest to, że od 20 lat mamy wolną Polskę, są sprawy systemowe nie ruszone. Brak możliwości awansu, jakieś feudalny, gó...any system rządzące relacjami na uczelniach, chore struktury, i politycy, którzy to mają w dupie. Co mogę doradzić tej Pani, - niech spieprza do Ameryki, Australii, tam ma szanse na normalne życie. Przecież w normalnych warunkach tę K... egzaminującą system wyeliminował by sam. u nas jakiś śmieszny koleś z uczelni się wypowiada, że nie ma nepotyzmu, bo córka tej K... została zatrudniona, kiedy te przepisy nie obowiązywały. Krew mnie zalewa, co za śmieszny pajac, chyba był, jak to mowi Franciszek Smuda, "miękkim h... robiony". mamy polityków bez kręgoslupa, urzędników jakieś cioty, bojących się podejmować decyzje. Do ku... nędzy, gdzie poczucie sprawiedliwości, u człowieka, który nadzoruje te egaminy.???? Mamy polityków fiutów, którzy nie potrafią podejmować trudnych decyzji, i to idzie w kraj. Każdy się boi, każdy tylko dla siebie. żałosny kraj. Link Zgłoś
Gość: PolakoBurdello To się nazywa porządny komentarz IP: 194.42.116.* 15.12.10, 14:17 zamknięty podpisuje się pod tym rękami, nogami i wszystkim czym mogę. Stado pie...nych nierobów co nie potrafi wprowadzić światowych standardów i jedyne na co czeka to koperta. A Janasową wypier.lić do Polonii Warszawa niech leczy zęby myśliwemu i JW Construction. Link Zgłoś
Gość: PolskaRacniejsza w normalnym kraju tą Janasową by wyj.li na zbity IP: 194.42.116.* 15.12.10, 14:13 zamknięty ryj. co do jej córki, pachnie przekrętem na kilometr. ćorcia pewnie dwie lewe ręce do wszystkiego, córusia mamusi jak grupa 10 na Lekarskim, synkowie lekarzy. Palmtopy, drogie zabawki, jełopy na całej linii i jedyne co im wychodzi to opierd.lanie się. Żałosne środowisko nierobów i łapówkarzy. A córcie i mamusię już dawno powinny prześwietlić odpowiednie służby, no chyba, że w grę poszły kasa i niejeden lodzik. Link Zgłoś
Gość: goscgosc Konflikt na stomatologii. Połamała zęby na egza... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.10, 14:17 zamknięty W udzką naukę to ja nie wierzę. Tam wszystko jest po znajomości. Faworyci niejakiej jarugi z pseudonauki zw. ekonomią był najgorliwsi ale zdobyć uprawnienia w tejże pseudonauce to najłatwiej było poprzez klub esperantystów. Link Zgłoś
Gość: marekg Konflikt na stomatologii. Połamała zęby na egza... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.10, 14:18 zamknięty Liczę na zainteresowanie się sprawą pani prof. Grażyna Grzesiak-Janas, która została obnażona i przedstawiona jako osoba niegodna zajmowanych funkcji. Liczę na sprawiedliwy werdykt w tej sprawie i prawomyślne rozstrzygnięcia. Wstyd mi, że elita nauki polskiej ma takie morale. Link Zgłoś
jacenciak Konflikt na stomatologii. Połamała zęby na egza... 15.12.10, 14:23 zamknięty Opisana sytuacja jest dość charakterystyczna dla "środowiska". Żal dziewczyny - zapewne zdolnej i pracowitej. Szkoda, że wcześniej czy później wejdzie w to zdemoralizowane do kości towarzystwo. A mogłaby pewnie zrobić karierę gdzie indziej, w innej branży. Ktoś napisał na tym forum, że od 20 lat leczy się u p.profesor i ma "jako taki" stan zębów. A ile kasy już wydał ?!? Moja eks, w czasach gdy robiła właśnie praktyki wróciła któregoś dnia z pracy i zapytana jak minął dzień, beztrosko odpowiedziała, że "odłamała się jej końcówka narzędzia do kanałowego i została w kanale." Zapytana co z tym fantem zrobiła, odpowiedziała "nic. przez rok nic nie powinno się dziać. Za rok zaboli, pacjent przyjdzie i wtedy dokończymy". Taaaaa.... ale egzamin zdała wyśmienicie. (I nie była pierwszym lekarzem w rodzinie :) ) zdrufka! Link Zgłoś
Gość: kier Konflikt na stomatologii. Połamała zęby na egza... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.10, 14:36 zamknięty Cóż tu pisać, też się leczyliśmy z całą rodziną u Pani Profesor. Przez kilka lat. Gdy zmieniliśmy dentystę skończyły się problemy z zębami, i to wszystkim w familii. Inna rzecz, że nie zawsze profesura musi się wiązać z wysokimi umiejętnościami praktycznymi. Co do zachowania Pani Profesor potwierdzam, że paliła wtedy jak smok, była również zawsze bardzo uprzejma i rzeczywiście nadużywała określenia "kotek". Zaś jeżeli chodzi o komisję, to aby była ona rzeczywiście ciałem kolegialnym nie może być tak aby był jeden szef i dwójka jego podwładnych. To co tutaj opisano to jakiś absurd. Myślę, że na przyszłość, aby wykluczyć takie sytuacje należałoby cały egzamin specjalizacyjny nagrywać. Wtedy sytuacja byłaby jasna. Link Zgłoś
Gość: raafau Konflikt na stomatologii. Połamała zęby na egza... IP: 178.73.63.* 15.12.10, 14:37 zamknięty Normalka. Kilka lat temu oficjalnie nie było miejsc specjalizacyjnych na dermatologię. Nikt z chętnych nie złożył papierów do egzaminu bo miało go nie być. Potem okazało się że było jedno miejsce, egzamin sie odbył, a jedyna dopuszczoną do egzaminu była krewna profesora dermatologii. Pozdrowienia dla Pani doktor, łatwo nie będzie, ale jak sie zrobi afere to towarzystwo wzajemnej adoracji sie przestraszy... Link Zgłoś
odchudzacz I kto tu jest nikim? Marny dorobek!!! 15.12.10, 14:54 zamknięty Pani prof. dr hab. Grzesiak-Janas ma bardzo slaby dorobek naukowy. Uwazam, ze miec 9 (slownie DZIEWIEC) cytowan, bedac profesorem tytularnym, to wstyd i hanba. Jak taki ktos moze nazwac madra dziewczyne NIKIM? AQ corka pani Grzesiak-Janas to osoba pozbawiona wstydu i talentu. Zeby zrobic habilitacje przed 30 (sic!) i miec w doropbku kilka lichych publikacji, wiekszosc z matka? I te babska sie wcale tego nie wstydza... Link Zgłoś
Gość: j Konflikt na stomatologii. Połamała zęby na egza... IP: 87.99.46.* 15.12.10, 15:03 zamknięty Ja bym po całej linii pojechał, wynajął kancelarie prawną, pacjenta przekonał do złożenia doniesienia o narażeniu jego zdrowia i życia podczas zabiegu, natomiast stażystka powinna zgłosić doniesienie o mobbing i źle przeprowadzony egzamin, napisać gdzie się tylko da, nawet w ostateczności odwołać się do Strasburga Chamstwa się nie toleruje - szczególnie wśród prof. Link Zgłoś
Gość: zdjecie Re: Konflikt na stomatologii. Połamała zęby na eg IP: *.net-partner.pl 15.12.10, 15:21 zamknięty www.dentonet.pl/imagesArticles/ST_5.jpg Link Zgłoś
Gość: x Re: Konflikt na stomatologii. Połamała zęby na eg IP: *.toya.net.pl 15.12.10, 23:05 zamknięty hej. która na tym zdjęciu to córka prof. janasowej? Link Zgłoś
e_stonka Re: Konflikt na stomatologii. Połamała zęby na eg 15.12.10, 15:22 zamknięty Amen! Link Zgłoś
wybitniemadry bardzo slusznie ja uwalila 15.12.10, 15:21 zamknięty przeciez ta aplikantka sama przyznala ze nie wie co robi, chciala eksperymentowac na pacjencie? Link Zgłoś
Gość: ProfMiodek naucz się czytać ze zrozumieniem nieuku IP: 194.42.116.* 15.12.10, 15:54 zamknięty tam jest wyraźnie napisane, że egzamin był nie z czegoś czego nie umiała, tylko z czegoś czego się nie uczyła w ciągu specjalizacji (nie było tego w programie). więc lepiej deb*ilu idź posiedź z dziećmi w szkole to ogarniesz czym jest czytanie ze zrozumieniem. co za wspaniały przedstawiciel motłochu. Link Zgłoś
Gość: młoda dentystka Re: bardzo slusznie ja uwalila IP: *.dynamic.chello.pl 15.12.10, 17:08 zamknięty powodzenia Pani Beatko! Trzymam kciuki! to umiejętności i nasi pacjenci są najważniejsi a nie tytuły...nie znam tej prof. i mam nadzieję nie poznać...ale włos mi się zjeżył jak to czytałam. Jak nic "baba się uwzięła" a mało to takich...a wiadomo też jak wyglądają takie egzaminy. Ocena wystawiana jest przed a nie po! Pani doktor miała nie zdać i tylko szukano pretekstu...jak ktoś chce psa uderzyć to kij znajdzie!!! Ja na egzamin co prawda dyplomowy z zachowawczej biegałam po sklepach dentystycznych i robiłam zakupy bo nie wiedziałam co mi się przyda a czego nie dostanę. Wydałam 500zł (dla studenta na swoim utrzymaniu to kupa kasy!) na jakieś kilka wiertełek i narzedzi kanałowych -coś co w jednej ręce mogłabym zmieścić ... Właśnie dlatego aby nie dawać powodów aby mnie oblali za "za małe wiertło"! Niestety na studiach też było widać znajomości i układziki... Ja rówież byłam dobrą studentką i dobrze zdawałam egzaminy. Najśmieszniejsze, że dopiero na testach (część egzaminów dyplomowych) wyszłą jaką wiedzę mają te uczelniane gwiazdki. Potem te gwiazdki nie zdały LDEPu zbyt dobrze i co? Robią teraz doktoraty - mając śmieszne średnie na studiach i straszą studentów. A my się śmiejemy znich bo jeden czy drugi na piątym roku formówki załóżyć nie umiał a teraz gnębi młodszych kolegów. Oczywiście te gwiazdki nigdy nie odbywały praktyk wakacyjnych bo im mamusia, tatuś, wujek zaliczył...oni praktyki mieli w Egipcie i Majorce na plaży. A my "zwykli" studenci - będący jedynymi w rodzinie medykami pochodzący z małych miejscowości, wsi pracowaliśmy na swoje utrzymanie jako asystentki stomatologiczne. Dlatego też pomimo dobrze zdanego LDEPu nie poszłam nawet składać o specjalizację nie będę nikomu się podlizywać...nie chcę być w kółku wzajemnej adoracji...a z resztą nie byłabym w nim pomimo piątek bo z tym trzeba się urodzić (wyssać z mlekiem matki) Ja w tym świecie jestem nikim... na szczęście pacjenci mnie lubią, proste zębisko usunę szybko, trudniejsze troche dłużej ...plomby ładne "lepię" i jestem szczęsliwa, że mam sympatycznych pacjentów. Lubię swoją pracę a umiejętności podniosę na płatnych kursach bo na specjalizacji kto miałby mnie uczyć tacy profesorowie jak ta...? Powodzenia raz jeszcze Pani Beatko-dobrze, że w końcu ktoś to opisał bo uważam że to prawda i oczyma wyobraźni widziałam ten obraz...aż mi serce zabiło mocniej ze stresu... młoda dentystka :) Link Zgłoś
Gość: ewa Re: bardzo slusznie ja uwalila IP: *.hsd1.ga.comcast.net 15.12.10, 17:33 zamknięty Poczytajcie opinie o tej Niebieski Grom..To psychopatka. A to wpisywanie ocen za zespol? Wywalic babsko z uczelni..psychopatka Link Zgłoś
Gość: ted Re: bardzo slusznie ja uwalila IP: 89.100.190.* 15.12.10, 19:07 zamknięty czytaj ze zrozumieniem,to są słowa profesorki a ty jesteś wybitnie ale głupi Link Zgłoś
Gość: lekarz Re: bardzo slusznie ja uwalila IP: *.adsl.inetia.pl 18.12.10, 01:16 zamknięty I po co sie wypowiadasz cepie, jak nie wiesz o co chodzi? Link Zgłoś
Gość: as Konflikt na stomatologii. Połamała zęby na egza... IP: *.glfd.adsl.virginmedia.com 15.12.10, 15:41 zamknięty w normalnych krajach profesorem jest sie tylko jak sie uczy, nie jest to tytul na cale zycie , studenci oceniaja profesorow, jak sa cieniasami to sie z nimi rozwiazuje umowe i tyle. W temacie plskiego zascianka, takie scierwa jak ta "profesorka" sa domena na polskich uczelniach i polskich szpitalach przykladem "profesor"szulc na szczescie juz nie pracujacy ze szpitala na Dlugiej w Poznaniu oraz byly dyrektor tego szpitala sikorski ktory strajkujacym pielegniarkom powiedzial, ze moze je z latwoscia zamienic na malpy z zoo, za co zostal ministrem zdrowia Pozdrawiam myslacych Link Zgłoś
mcozio kwestia wolontariatu. 15.12.10, 15:41 zamknięty powinnien sie zajac Sąd Pracy albo Prokurator ..bo 5 lat czlowiek pracuje za nic,,nawet nie dostanie podstawowego ZUSu, ubezpiczenia czy tez minimalnej pensji - a musi placic za badania, za cos sie utrzymac. oplacic rachunki i zyc... bo stawiaja go przed faktem albo wolonataiat albo nie moze robic specjaliacji - jak nie ma wolnych miejsce w ramach rezydentur..czyli jest to takie potajemne niewiewolnictwo... Link Zgłoś
olias Re: kwestia wolontariatu. 15.12.10, 23:56 zamknięty prokurator ... / heh! on też ma dziecko. Link Zgłoś
Gość: gggg Konflikt na stomatologii. Połamała zęby na egza... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.10, 15:48 zamknięty ten kraj to same ku rwy i alfonsy, w kazdym zawodzie, gdzie się zarabia. Mogłby wreszcie ktos te ku rwy wytluc Link Zgłoś
Gość: WALDUS93 Konflikt na stomatologii. Połamała zęby na egza... IP: *.mrowiec.com.pl / 192.168.1.* 15.12.10, 16:00 zamknięty LEKARZE TO BANDA ,KTÓRA NIE LICZY SIĘ Z NIKIM ,A ŻYCIE LUDZKIE DLA NICH NIE MA ZNACZENIA - LICZY SIĘ TYLKO KASA I TO JAK NAJWIĘCEJ -JAK JEST DOBRY LEKARZ ,KTÓRY NIE BIERZE PIENIĘDZY - TO ROBIĄ O NIM PROGRAM W TV - A W ŚRODOWISKU MA OPINIE NIENORMALNEGO TYLKO KASA,KASA,KASA Link Zgłoś