Dodaj do ulubionych

relacja WOSP Łódź z TVP2

09.01.11, 12:11
Widzieliście relację z "Wielkiej Orkiestry" w Łodzi w TVP2 po godz. 12ej? Jeśli tak ma wyglądać reklama Miasta to nie dziwmy się. Chwila w TV kosztuje ileś tam set tysięcy. TVP Łódź spiepszyłą szansę jakimiś poprzebieranymi pajacami. Po migawce z Łodzi, prowadzacy z Warszawy zapytał: "To chyba była Łódź o ile się nie mylę".
Obserwuj wątek
    • krzaki-ciernistych-krzewow Re: relacja WOSP Łódź z TVP2 09.01.11, 15:53
      W ogóle jak patrzę jaką nędzę w czasie orkiestry proponuje się z Łodzi to mnie rozpacz zalewa.Żadnej oryginalnosci, pomysłów. Ci sami nudni ludzie powinni odejść dać wreszcie szansę ludziom z pomysłąmi i którym się chce. Od wielu lat patrzę z zazdroscią jak organziowane są imprezy w Lublinie - ich świerzość, pomysłowosć. A tutaj wiecznie te same schematy, brak polotu żadnych pomysłów. Weźcie się wreszcie za siebie albo odejdźcie twórcy tego chłąmu.
      • Gość: a Re: relacja WOSP Łódź z TVP2 IP: *.toya.net.pl 09.01.11, 16:13
        Coz, to miasto chyba jest naznaczone. Za co by sie tu nie brac to wychodzi jakas parodia i zenada.
        • krzaki-ciernistych-krzewow Re: relacja WOSP Łódź z TVP2 09.01.11, 17:28
          Przepraszam ale jeśl jest naznaczone to takimi tekstami. Bo w Łodzi nie mówi się o tym jak coś nam ie pasuje, że ok zmieniamy to tylko zaraz zaczyna się stękanie o naznaczonym mieście i o tym że trzeba stąd wyjechać. To jak ma być lepiej? To chyba ludzie sa naznaczni ciągłym stękaniem na miasto. To trzeba po prostu zmieniać a nie płakać i wygłaszać dyrdymały o naznaczonym mieście.
          • Gość: a Re: relacja WOSP Łódź z TVP2 IP: *.toya.net.pl 09.01.11, 22:43
            > To trzeba po prostu zmieniać a nie płakać i wygłaszać dyrdymały o naznaczonym mieście.

Ja to bym powiedzial, ze miasto jest naznaczone tekstami "trzeba cos robic a nie stekac".

Ja po kilku latach prob robienia, zmieniania, mowienia co mi sie nie podoba, mowienia jak mozna to poprawic, apelowania, rozmawiania z pozalsieboze "wladzami" - czyli, innymi slowy, rzucania grochem o sciane roszcze sobie oto prawo do stekania i narzekania. Bo mi sie juz zwyczajnie odechcialo.
      • Gość: bbb Re: relacja WOSP Łódź z TVP2 IP: *.4web.pl 09.01.11, 20:08
        "Problem" z WOŚP jest taki, że to impreza, która z założenia ma przynieść korzyści tylko fundacji i dzieciom. Zatem organizator musi zapewnić atrakcje za darmo albo znaleźć na nie sponsorów. W łódzkiej TVP generalnie od lat panuje przekonanie, że "jakoś" to lepiej niż "gorzej" zatem jadą sprawdzonymi schematami z tą samą ekipą, tymi samymi "atrakcjami". Na szczęście wpłat na konto WOŚP można dokonywać przelewem, więc w tym roku nie musiałem się fatygować z domu i być świadkiem tej nędzy.
        • boards_of_warsaw1 Re: relacja WOSP Łódź z TVP2 09.01.11, 21:11
          Jak ja byłem ze cztery lata temu na imprezie "Orkiestrowej" to za plecami miałem chłopców z Więckowskiego czy z Wólczańskiej, w spodenkach z kreszu dla których język polski bynajmniej nie wydał się za ojczysty. To była mieszanina slangu środkowo-bałuckiego i zielonorynkowego :) Cały czas miałem oczy dookoła głowy aby mi jakiś tulipan gardła nie podciął. I tym samym uznałem, że w Łodzi takie imprezy są dla lumpenproletrariatu i... nie chodzę. Ostatniego Sylwka spędziłem w Berlinie. Tam, podczas extra imprezy ulicznej o bezpieczeństwo swoje w ogóle się nie bałem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka