mr.creosote 14.01.11, 09:18 Darmowy internet w Łodzi? Po raz pierwszy słyszę... Czy ktoś mógłby rozwinąć ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ad Darmowy internet owszem... IP: *.toya.net.pl 14.01.11, 09:57 Jest. Niestety tylko w pobliżu UMŁ, więc Pan/Pani, który/a redagowała ten artykuł naciąga fakty, bo nie cała Łódź jest tym internetem objęta... Po drugie, gdzie mamy niezłe drogi?!?!?!?! To co widzę jeżdżąc po Łodzi przekracza wszelkie normy! Dziura na dziurze, nikt w Polsce nie potrafi porządnie drogi zrobić! No, ale tak to jest jak są przetargi ustawione tak, że co roku wygrywa ta sama firma i po raz kolejny kaskę dostaje. Czysty biznes ;). Lotnisko? Lotnisko trzeciej kategorii. :> Łódź to ruina i niestety widząc to co wyprawia Pani Zdanowska, nic się nie zmieni przez najbliższe 4 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Darmowy internet owszem... IP: *.rkt.umed.lodz.pl 14.01.11, 10:03 Niezłe drogi ? Niezły żart. Darmowy Internet ? Chyba żyjemy w innych rzeczywistościach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zirytowany Re: Darmowy internet owszem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.11, 10:18 Nosz kur...Przestańcie wreszcie na wszystko i wszystkich narzekać! Internet ogólnodostępny i darmowy (przez wi-fi) jest w Łodzi od kilku lat i z tego co pamiętam ciągnie się wzdłuż Piotrkowskiej aż do pl. Wolności. A wiem to bo sam z niego kilka razy korzystałem siędząc w aucie po północnej stronie placu. Żeby wysłać email, przejrzeć parę www i zadzwonić ze Skype'a wystarczy. Rzeczywistości nie da się zakląć. Jest jaka jest, więc przestańcie na wszystko narzekać i weźcię się do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodzemensz Re: Darmowy internet owszem... IP: 81.219.114.* 14.01.11, 17:20 Po Kilińskiego też jeździsz? Takiej drogi nie widziałem w centrum żadnego miasta w tym kraju. Podobny standard miałem okazję widzieć tylko w Kaliningradzie. To są jaja z mieszkańców! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Darmowy internet owszem... IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.01.11, 21:51 > jest w Łodzi od kilku lat i z tego co pamię > tam ciągnie się wzdłuż Piotrkowskiej aż do pl. Wolności. Nie ciągnie się. Istniejące hotspoty są tak nieziemsko wydajne, że darmowe wifi można złapać raptem w kilku punktach (głównie przy UMŁ i delegaturach) plus do tego w nielicznych knajpach, a i tam często czyhają niespodzianki pod postacią mniej lub bardziej permanentnych braków dostępu do sieci lub opłat (np. w Coffe Heaven). Wifi nie ma nawet w Manufakturze, a przynajmniej nie da się go złapać np. w foodcourt. > A wiem to bo sam z nie > go kilka razy korzystałem siędząc w aucie po północnej stronie placu. No patrz. A w Cafe Wolność kilka metrów dalej, na I piętrze już nie łapie. > i weźcię się do roboty. Mocne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: christofforo Re: Infrastruktura w Łodzi: darmowy internet, mał IP: 159.245.16.* 14.01.11, 10:16 ten internet to chyba tylko z kafejek i pubów które mają hotspoty. bez nich w tym rankingu też bylibyśmy w ogonie bo miasto internetem dla mieszkańców nie bardzo się interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Infrastruktura w Łodzi: darmowy internet, mał IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.01.11, 12:24 człowieku przestań narzekać,jeśli nawat średnią zwiększają kawiarnie to i tak mamy dobry wynik bo np.warszawa ma pubów dużo więcej a i tak średnią podobną.myśl logicznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad Nie wziąłeś pod uwagę tego, że Wawa jest większa? IP: *.toya.net.pl 14.01.11, 13:28 Pisanie o tym, że Łódź ma ogólnodostępny darmowy internet jest KŁAMSTWEM. Nie ma. Ogranicza się tylko do Piotrkowskiej (i to nie całej). A co ma Polesie, Bałuty, Retkinia, Radogoszcz, Widzew, Olechów powiedzieć? Bo tam darmowego netu nie ma i chyba nie będzie, bo władze Łodzi mają to gdzieś. Niezłe drogi to nie u nas chyba widzieli. U nas niech mi ktoś pokaże dobrą drogę ;). Ze świecą szukać. Większość ulic to ruina, dziura na dziurze. Lotnisko trochę lepsze niż to w Smoleńsku :D. Przynajmniej porządną wieżę mamy :P. Artykuł sponsorowany i odbiegający od prawdy. Przypomina trochę czasy komunizmu ;0. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda To tylko omówienie raportu, zresztą... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.11, 16:22 To tylko omówienie raportu, zresztą nie jest napisane, że w Łodzi jest darmowy internet, ale że jego zasięg jest powyżej średniej dla badanych miast. Jest także zdanie: Aby sprostać wyzwaniom, Łódź powinna także zadbać o dalszą rozbudowę dostępu do bezprzewodowego internetu, co może wpłynąć na zwiększenie odsetka ludności korzystającej z sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Infrastruktura w Łodzi: darmowy internet, małe ... IP: *.toya.net.pl 14.01.11, 10:19 W koncu jakis artykul ktory chwali Łódź bo ostatnimi czasy słychać było tylko żale malkontentów. Tak trzymać, niech Polska widzi, że Łodzianie lubią swoje miasto! A narzekacze idźcie sobie ponarzekać gdzieś indziej Odpowiedz Link Zgłoś
ww_lodz Infrastruktura w Łodzi: darmowy internet, małe ... 14.01.11, 10:43 Ile artykułów jeszcze napiszecie n/t tego raportu? Nie można napisać jednego, dużego podsumowania, a nie wylewać żale od tygodnia? :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdL Infrastruktura w Łodzi: darmowy internet, małe ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.11, 10:46 węzeł transportowy ma być multimodalny a nie multimedialny pl.wikipedia.org/wiki/Transport_multimodalny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skateflame Infrastruktura w Łodzi: darmowy internet, małe ... IP: *.dynamic.chello.pl 14.01.11, 11:16 lotnisko... dwa check-in'y i to wszystko. co prawda Pani która tam pracuje jest bardzo miła, ale nie zmienia to faktu, że ilość stanowisk jest 3 razy mniejsza niż na waw etiuda. ale ale, ta hala co obok powstaje wygląda na solidną =) także może za rok... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Kto płacił za ten "raport" ???? IP: *.toya.net.pl 14.01.11, 12:07 Kolejne wypociny, które nic nikomu nie dają, nic nie wnoszą, ale za to były drogie i tu pytanie z tytułu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ylk Infrastruktura w Łodzi: darmowy internet, małe ... IP: *.4web.pl 14.01.11, 12:13 To jakiś kuriozalny artykuł... Niezłe drogi w Łodzi? A gdzie? Bo nie zauważyłem.... A co to jest "multimedialny węzeł transportowy"? Taki z darmowym internetem? Czy w gazecie pracują ludzie bez choćby matury, że jest tu tyle głupot popisanych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Akurat trochę wiem, jak PwC robi te raporty IP: *.devs.futuro.pl 14.01.11, 12:26 zza biurka i przez telefon + google. W jednym z raportów były rzeczy tak absurdalne, że aż śmieszne. Ale to możliwe tylko dlatego, że one właśnie tak powstają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Dość narzekania na łódż IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.01.11, 12:56 Cieszę się że coraz więcej osób nie poddaje się takiej paplaninie że w Łodzi to wszystko najgorsze.Weżmy kwestie kultury np.teatry -to u nas w Łodzi jest na co się wybrać a w Gdańsku gdzie ostatnio byłem to jakaś teatralna pustynia.takich przykładów jest dużo więcej,ale najwięcej narzekają na oferte kulturalną ludzie którzy w ogóle do teatru nie chodzą i to jest najdziwniejsze.To samo tyczy się sportu -jest piłka nożna ,koszykówka,siatkówka a i tak niektórzy powiedzą że np.we Wrocławiu to och,ach a prawda jest taka że oprócz piłki nożnej to nic cpecjalnego tam nie ma .I to kolejny mit,także zastanówmy się czy sami nie wmawiamy sobie choroby POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodzemensz Darmowy internet, a ja głupi płacę? IP: 81.219.114.* 14.01.11, 17:17 Nie wiedziałem, że jestem tak durny. Płacę za coś co ponoć jest darmowe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodzST Infrastruktura w Łodzi: darmowy internet, małe ... IP: *.toya.net.pl 15.01.11, 02:45 Nie ma darmowego internetu ogólnie dostępnego (jedna "jaskółka nie czyni wiosny"), relatywne ceny mieszkań w ostatniej dekadzie wzrosły o 100% i tak pisząc autor/-ka artykułu obraca się w oparach absurdu albo propagandy sukcesu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anton Infrastruktura w Łodzi: darmowy internet, małe ... IP: *.147.60.12.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.01.11, 21:31 10 miejsce w rankingu nie jest zaskoczeniem, to kiepska pozycja. Potwierdza się zmarnowanie kilku lat poprzedniej prezydentury ale wystarczy wjechać do Łodzi i zobaczy się to dno jakie jest w Łodzi. Brud, smród, ubóstwo i chamstwo prawie na każdym kroku. Taka jest Łódź. Tu nie ma gospodarza. Rok czasu remontowano ulice Kilińskiego, połozono piekny aswalt, nareszcie było równo na jezdni ale krótko bo na odcinku pomiedzy Przybyszewskiego a Milionową wykopano trzy dziury i zamknieto ruch tramwajów, przecież to niegospodarność, kiedyś za to były zarzuty prokuratorskie a teraz marnowanie pieniędzy publicznych wydaje się być normą. Nie ma odpowiedzialności słuzbowej osób odpowiedzialnych poszczególnych szczebli nie mówiąc już o karnej. Jak ma starczyć pieniędzy jak są one marnowane. Oj biedny ten nasz kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianin Piotrkowska zamknięta ,małe lotnisko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.11, 21:55 Przedstawię pokrótce swój punkt widzenia na ulicę Piotrkowska i Łódż 1. Renowacja kamienic - Urząd Miasta jako właściciel 30 % budynków przy ulicy powinien świecić przykładem - wszystkie elewacje powinny nadawać standard naszej ulicy. Moja elewacja (Piotrkowska 46) w zabytkowej kamienicy wygląda dramatycznie - odstrasza klientów. Przez dwa lata architekt miasta blokował nam wymianę witryny ze względu na "mało gotycki" charakter klamki... a w ciągu dwóch lat zalało mój salon dwukrotnie ze względu na dziurawy dach ! Obecnie mam wyłączone 50% powierzchni sklepu - czekam na remont. 2. Ściąganie marek - jeżeli mamy mieć reprezentacyjną ulicę na Piotrkowskiej muszą funkcjonować znane marki, których nie ma w sieciach handlowych. Proponuję żeby puste lokale Urząd wynajmował takim markom za 1 zł - niech puste witryny przestaną straszyć. 3. Żebracy i pijacy - nie mają wstępu do manufaktury, na Piotrkowskiej mogą spokojnie napastować klientów ogródków. Straż miejska szybko potrafi się pojawić tylko z blokadą na koło. 4. Parkingi - wokół Piotrkowskiej jest ich jak na lekarstwo - jeżeli są to obstawione przez "żuli" którzy wymuszaja od parkujących dodatkowe pieniądze - a w tym czasie strażnicy miejscy zakładają blokady. 5. Przywrócenie ruchu na Piotrkowskiej oraz możliwość zatrzymywania się przy sklepach - tego nie trzeba chyba nikomu tłumaczyć. 6.Zwiększenie ilości połączeń lotniczych 7.Zbudowanie (pozyskanie inwestora) na Europejski Park Rozrywki 8.Uzbrojenie terenów pod nowe inwestycje produkcyjne dla inwestorów Azjatyckich 9.Zbudowanie pól golfowych i zaplecza dla turystyki golfowej . 10.Sprzedanie zaniedbanej substancji miejskiej inwestorom finansowym i branżowym 11.Zmniejszenie zatrudnienia w instytucjach miejskich i budżetowych (podniesienie wynagrodzenia pozostałym ) 12.ITD .. ... ... ... ... Pozdrawiam Łodzianin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc ktos Kolejnosc jest wazna IP: 91.218.156.* 16.01.11, 23:21 teatry - sratry... wszystko jest potrzebne ale jak czytam ze lodz jest extra bo jest wiecej przedstawien niz w gdansku to mi rece opadaja! ludzie zajmijcie sie tym co wazne a potem i na "relaks i kulture" przyjdzie czas... DROGI DROGI DROGI a potem KAMIENICE KAMIENICE KAMIENICE!!!! to jakby kupowac obraz Picassa do mieszkania gdzie nie ma łazienki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Kolejnosc jest wazna IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.01.11, 10:27 szanowny kolego jeśli mnie nie zrozumiałeś to tłumacze- te przykłady podałem aby uświadomić że działają pewne złe stereotypy które przeszły np.na kulture z innych dziedzin.Po drugie to co mówisz to czysta demagogia ,każde działania niech idą swoim torem to że zabierzesz kulturze i sportowi nie znaczy że zbudujesz lepsze miasto,to już przerabialiśmy za komuny ale widzę że i w tobie obudził się duch lenina.tak samo jak nie przyjadą do nas biznesmeni jeśli miasto nie będzie zadbane i będzie pozbawione niezbędnej infrastruktury tak samo nikt z kadry zarządzającej i innych nie będziei tu przebywał jeśli nie będzie miał dostępu do kultury i sportu.to każdy ci powie w Polsce kto ściąga inwestorów. . Odpowiedz Link Zgłoś