Dodaj do ulubionych

Wrocław przed Łodzią?!

IP: *.lodz.agora.pl 01.03.01, 16:25
Skandal. Usłyszałem, że podobno władze Wrocławia twierdzą, że ich miasto jest drugie w Polsce
po Warszawie - pod względem gospodarczym, kulturalnym, itp. Przecież to kpina. Łódź jest
zawsze pierwsza, o Warszawie coś tam słyszałem, ale reszta to przecież jakiś niebyt totalny.
Obserwuj wątek
    • efka Re: Wrocław przed Łodzią?! 01.03.01, 20:57
      Gość portalu: patriota napisał(a):

&#62 Skandal. Usłyszałem, że podobno władze Wrocławia twierdzą, że ich miasto jest
      drugie w Polsce
      &#62 po Warszawie - pod względem gospodarczym, kulturalnym, itp. Przecież to kpina.
      Łódź jest
      &#62 zawsze pierwsza, o Warszawie coś tam słyszałem, ale reszta to przecież jakiś
      niebyt totalny.

Czy Łódź leży niedaleko Pabianic?
    • Gość: manek Re: Wrocław przed Łodzią?! IP: 213.25.190.* 02.03.01, 17:01
      ZIELKOWICE 4ever!

Pelikan Łowicz official hooligans Manek&Zbynek Zielkowice section.
      • Gość: greg Re: Wrocław przed Łodzią?! IP: 212.244.100.* 06.03.01, 12:45
        Łodz pierwsza ?? W czym ??? Ile gwiazd światowego rocka przyjezdza do Warszawy
        a ile do Łodzi ?? Gdzie grał Manson, gdzie zagra Sting, Depeche Mode, Placebo,
        Mark Knopfler ?? Gdzie odbywają się festiwale Warszawska Jesień, Jazz Jamboree,
        Warsaw Summer Jazz Days, gdzie odbywają sie premiery filmów ??, gdzie jest
        najmniejsze bezrobocie w kraju ??, na którym miejscu w tabeli jest Legia i
        Polonia, a na której Widzew ??? 10:0 dla Warszawy
        • Gość: Wojtek Re: Wroc?aw przed ?odzia˛?! IP: 195.49.47.* 08.03.01, 15:19
          Jestem z Wroclawia, ale...

Kocham Lodz, bo to wspaniale, piekne, goscinne
          i tolerancyjne miasto !!!

Lodzianie walczcie o Lodz !!!
          • Gość: MARCIN Re: Wroc?aw przed ?odzia˛?! IP: *.s102.com.pl 08.03.01, 17:10
            Ludzie szukaja kozla, ale miasta polskie sa na pdobnych poziomach gospodarczych, a
            kultura to nie towar do handlowania !
            • Gość: wroclawi wroclaw przed lodzia i warszawa... ponad 1000 post IP: *.wroclaw.ppp.tpnet.pl 23.03.01, 23:15
              no wlasnie a argumenty ze widzew to mistrz i dlatego lodz jest metropolia a np.
              wroclaw nie sa glupie...
              lodz i wroclaw to dwie wiochy w porownaniu z nowym yorkiem ale np. z warszawa
              to juz inna historia... w zasadzie niewiele mniejsze miasta

no... w takim przypadku wroclaw rzadzi bo mamy pierwsza w polsce druzyne w
              suprolidze !
        • Gość: Hubert Re: Wrocław przed Łodzią?! IP: 10.7.136.140, 213.25.116.1, 62.32.172.59, 193.219.28.* 15.03.01, 20:48
          Greg ale dowaliles. Takie wypowiedzi tylko osmieszaja mieszkancow Wawy, a Ty
          nim chyba jestes. Naprawde sie usmialem. No chyba ,ze masz 12 lat to zrozumie.
          Jezeli jestescie tacy wielcy, cudowni i w Polsce macie wszystko naj naj to moze
          zaczniecie sie porownywac ze stolicami innych krajow. Moze nie odrazu z
          Paryzem ,Londynem czy Berlinem( bo tam koncerty Knopflera,Stinga, Claptona i
          innych sa co tydzien)bo tu nie ma co porownywac, ale moze na poczatek z
          Praga ,Budapesztem moze Wiedniem. Przy tych miastach Warszawa to naprawde
          prowincja ,bez wyrazu, z potwornymi korkami i ohydna zabudowa. W takim
          Budapeszcie juz 10 lat temu bylo tak jak dzis w Wawie.Dzis to miasto bije nasza
          stolice we wszytkim,zreszta tak jak i cale Wegry.
          Takze ciesz sie tymi koncertami na odwal sie,tymi odgrzewanymi premierami i
          czym tam jeszcze.
          Pozdrowienia z Wrocka.
        • Gość: caramia Re: Wrocław przed Łodzią?! IP: *.sn.umu.se 18.03.01, 14:01
          A gdzie odbywa sie Widzewska jesien?

• Gość: Bartek Re: Wrocław przed Łodzią?! IP: 212.191.76.90, 212.51.192.* 23.03.01, 15:43
            Niech każdy z łodzian zrozumie ,że to jaka jest Łódź zależy głownie od nich
            samych.Jeśli łodzianie jeżdzą po Polsce i mówią ,że Łódź jest szara to
            znaczy to ,że sami są szarzy i nie są godni mieszkania w takim mieście.Jestem
            pewien ,że nic nie robią w kierunku aby w Łodzi mieście było lepiej,
            tylko narzekają , zabierają powietrze i chcą zdolować ludzi ,którzy coś robią.

SKRYTYM ANTYŁODZIANINOM MUSIMY POWIEDZIEĆ STANOWCZE N I E !!!!

a odnośnie górowania Wrocławia : nie wiem ,bo dawno tam nie byłem ,ale jeśli
            ktoś stwierdza ,że tak to niech poda jakieś konkretne a nie śmieszne argumenty
            w stylu ilości mieszkańców albo kultury , bo akurat w tym Łódź jest lepsza.

• Gość: Marcin Re: Wrocław przed Łodzią?! IP: 217.96.31.* 23.03.01, 19:01
              Moge śmiało nazywać siebie wrocławianinem. Jednak pozdrawiam wszystkich
              mieszkanców mojej kochanej Łodzi, oraz wszystkich fanów naszego jedynego
              Widzewka.TYLKO WIDZEW!!! TYLKO ŁÓDŹ!!!

P.S.
              Olewajcie te bzdurne statystyki: Katowice za Poznaniem, Gdansk przed Kaliszem,
              itd. Dla nas liczy się tylko ŁÓDŹ!!!
              • Gość: wroclawi Re: Wrocław przed Łodzią?! IP: *.wroclaw.ppp.tpnet.pl 23.03.01, 23:18
                ale z was przyj....

szaliki i na piotrkowska ...

ktos tu chce argumentow... prosze -&#62 architektura lodzi. Piotrkowska jest ok na
                pewnym odcinku ale co dookola niej? 2 pietrowe wiejskie domki... to mlode
                miasto i ilekroc tam jestem nie moge sie nadziwic, ze to 2gie miasto polski...
                to juz jelenia gora wyglada bardziej wielkomiejsko jesli chodzi o
                architekture...
                • Gość: caramia Re: Wrocław przed Łodzią?! IP: *.sn.umu.se 27.03.01, 21:53
                  A czy byles w Lodzi w XX wieku?
                  calski

Gość portalu: wroclawi napisał(a):

&#62 ale z was przyj....
                  &#62
                  &#62 szaliki i na piotrkowska ...
                  &#62
                  &#62 ktos tu chce argumentow... prosze -&#62 architektura lodzi. Piotrkowska jest ok
                  &#62 na
                  &#62 pewnym odcinku ale co dookola niej? 2 pietrowe wiejskie domki... to mlode
                  &#62 miasto i ilekroc tam jestem nie moge sie nadziwic, ze to 2gie miasto polski...
                  &#62 to juz jelenia gora wyglada bardziej wielkomiejsko jesli chodzi o
                  &#62 architekture...

• Gość: wędzonka Re: Wrocław przed Łodzią?! IP: 156.24.231.144, 156.24.1.* 28.03.01, 14:02
                    Gość portalu: caramia napisał(a):

&#62 A czy byles w Lodzi w XX wieku?
                    &#62 calski
                    &#62

Jasne ze bylem!
                    Znam piekna Lodzianke Anie!
                    A jakie tam teraz piwko w Lodzi pijecie?

Pozdrowienia dla wszystkich Lodzian, Wędzonka.
                  • Gość: wroclawi pewnie nawet 2 razy IP: 213.76.92.* 29.03.01, 16:39
                    podoba mi sie Piotrkowska - na poczatku zwlaszcza bo dalej to ... jakos tak
                    malomaisteczkowo, ale miasto nie powinno byc atrakcyjne tylko na jednej
                    ulicy... przejechalem lodz od PD na PN - rowerem - jezdzilem po Polsce z
                    kolegami i takie mam odczucia... za to Torun mnie zabil... nie wiedzialem, ze w
                    Polsce moze byc rownie atrakcyjne jak Wroclaw miasto ;-) (zartuje... Torun
                    polecam wszystkim!)
                • Gość: Ewy Re: Wrocław przed Łodzią?! IP: 212.191.129.* 10.04.01, 08:08
                  Człowieku załóż okulary a potem pisz!!! Jelenia Góra to wiocha, wstyd przed
                  innymi!!!
                  • Gość: wroclawi bYLES (AS) W JELENIEJ ? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 22.05.01, 18:07
                    tak sie sklada, ze duzo podrozoje rowerem po Polsce...
                    Lodz znam nie tylko od Piotrkowskiej ale bocznych uliczek
                    nie chce Was obrazac - ale architektura Lodzi poza Piotrkowska nie dorownuje do
                    piet architekturze Jeleniej Gory... male 2 pietrowe kamieniczki, porozrzucane
                    chaotycznie, gdzieniegdzie zabudowa szeregowa na podworkach bramy i ogrodzenia
                    jak na wsiach - brakowalo mi tylko kur i krow... takie odnioslem wrazenie.
                    jesli sie pojedzie na osiedla to wiadomo... Jelenia to przy tym wiocha.
                    chodzi mi o secesje !

• Gość: ZbiR Re: Wrocław przed Łodzią?! IP: *.jgora.dialog.net.pl 10.06.01, 01:39
                    Jelenia Góra to wiocha, wstyd przed

Wiochą to ty śmierdzisz!
                • Gość: ere Re: Wrocław przed Łodzią?! IP: 10.0.163.* / *.tdsb.on.ca 22.05.01, 14:26
            • Gość: wędzonka Re: Wrocław przed Łodzią?! IP: 156.24.231.144, 156.24.1.* 28.03.01, 13:59
              Gość portalu: Bartek napisał(a):

&#62 a odnośnie górowania Wrocławia : nie wiem ,bo dawno tam nie byłem ,ale jeśli
              &#62 ktoś stwierdza ,że tak to niech poda jakieś konkretne a nie śmieszne argumenty
              &#62 w stylu ilości mieszkańców albo kultury , bo akurat w tym Łódź jest lepsza.
              &#62

Wroclaw pozdrawia Lodzkie Ogiery i najplodniejsze w Polsce Lodzianki!!!

Wędzonka.

• Gość: Miguel Re: Wrocław przed Łodzią?! IP: *.usal.es 10.04.01, 18:11
      Jestem Zielonogorzaninem i w Lodzi bylem nieporownywalnie mniej razy niz we
      Wroclawiu. Podoba mi sie ta Wasza XIX wieczna architektura. Knajpki tez macie
      niczego sobie! A co przezylem na Lumumbowie, to moje!!! ;-) W zyciu nie
      pomyslalbym o jakiejs rywalizacji miedzy Wroclawiem i Lodzia. To sa zupelnie
      inne miasta. Nie wiem jak jest dokladnie w Lodzi, ale Wroclaw to jeden wielki
      plac budowy! Jest tam tyle inwestycji (i nie tylko hipermarketow i
      multipleksow), ze robi to ogromne wrazenie! No a ich Rynek i te wspaniale
      uliczki... Mysle, ze jak Wroclaw zrobi kiedys to EXPO, to wyprzedzi nawet
      Warszawe!
    • Gość: dyzka Re: Wrocław przed Łodzią?! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.04.01, 00:20
      Gość portalu: patriota napisał(a):

&#62 Skandal. Usłyszałem, że podobno władze Wrocławia twierdzą, że ich miasto jest d
      &#62 rugie w Polsce
      &#62 po Warszawie - pod względem gospodarczym, kulturalnym, itp. Przecież to kpina.
      &#62 Łódź jest
      &#62 zawsze pierwsza, o Warszawie coś tam słyszałem, ale reszta to przecież jakiś ni
      &#62 ebyt totalny.

Piszę z "totalnego niebytu" - tak się dziwnie składa, że większość moich
      nielicznych (taki mam snobizm) przyjaciół, to Łodzianie. Wprowadzacie jakiś
      kretyński, szowinistyczny, sztuczny podział, porównywalny jedynie z "wojnami
      kiboli". Kto pierwszy, trzeci, jedenasty - przedszkole... zróbcie jeszcze zawody
      w pluciu na odległość i brudzeniu się na czas. To samo na linii Wrocław -
      Warszawa, tu złodzieje a tu święci, albo odwrotnie... sama nie wiem. Totalne
      poczucie niższości wisi nad tym krajem, przysłowiowy "Polski kocioł" - żyć się
      nie chce.

• Gość: Łukasz Re: Wrocław przed Łodzią?! IP: 217.30.130.* 15.04.01, 14:21
      Wrocław zawsze był,jest i będzie ciekawszym miejscem do inwestowania niż
      Łódź.Mamy do tego warunki,czasami lepsze nawet od Warszawy (bliskie sąsiedztwo
      z UE i Czechami).Jeśli nawet nie dostanie EXPO inwestorzy zapamiętają Wrocław
      jako solidnego partnera gospodarczego.
    • kaluz Re: Wrocław przed Łodzią?! 25.05.01, 10:54
      najgorsze w lodzi jest to ze jest zbyt blisko warszawy, lodz jest w jej cieniu
      we wroclawiu jest inaczej.
      • Gość: AAA Re: Wrocław przed Łodzią?! IP: *.abb.pl 29.05.01, 15:48
        A CO NA TO NASZE ŁODZKIE WŁADZE? CZY NIE WSTYD?
        • Gość: TIGX Re: Wrocław przed Łodzią?! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.01, 19:50
          WROCLAW NA PEWNO JEST MNIEJSZY OD LODZI JEZELI CHODZI O LICZBE MIESZKANCOW O CO
          NAJMNIEJ 150 000 LUDZI. A CZY TAK SIE SWIETNIE ROZWIJA, TEGO NA PIERWSZY RZUT
          OKA NIE WIDAC.
          • Gość: wroclawi Re: Wrocław przed Łodzią?! IP: *.wroc-kwi.dialup-ppp.ids.pl 10.06.01, 22:26
            wiele jest we Wroclawiu do nadrobienia = 50 lat Warszawskiego wyzysku
            zrobilo swoje...
            • Gość: teo przyjaźń Łódź-Wrocław IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.01, 23:01
              Tak sie przygladam tej dyskusji i nie bardzo wiem o co chodzi.Uwazam ze
              Wroclawianie to najfajniejsi ludzie w Polsce. Zawsze ich rozpoznam..Lodzianom
              chyba najlatwiej nawiazac z nimi przyjaznie, to nie sa nadeci Wraszawiacy czy
              Krakusy. Nasze miasta to 2 najlepsze miejsca w tym kraju, wiec przestancie
              pieprzyc. Odwiedzajmy sie nawzajem!Jelenia tez pozdrawiam, jest tam wyjebiscie,
              zarabista starowka i do gor tuz tuz.
              Pokoj
              • Gość: Maq123 Re: przyjaźń Łódź-Wrocław IP: 10.9.33.* 18.06.01, 14:43
                Ludzie zróbmy coś, żeby nie było już takich dyskusji. Łódź się cofa zamiast
                rozwijać. Niestety choć nie chcę to jednak mam wrażenie, że mieszkam nie w 800
                tys. mieście a na prowincji, gdzie nic się nie dzieje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka