Gość: x IP: 217.33.154.* 23.02.11, 09:06 Jak informują na swojej stronie internetowej członkowie Fanatyków, pieniądze z jednego procentu zostaną przeznaczone m.in. na "podnoszenie poziomu kultury życia kibicowskiego" kultura, a to dobre... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: M Daj procent na Fanatyka Widzewa: wlepki zaśmiec... IP: 81.168.187.* 23.02.11, 09:21 Typowy gazetowy artykuł nagonkowy, Jarek jakiś, dozorca...szkoda, że w Gazecie większość artykułów piszą teraz stażyści bo dziennikarze dostali etaty w UMŁ :) Widzew to Widzew tamto - aż niedobrze się robi od tej nagonki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y Gazeta Łódź - dno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.11, 09:25 Łódzka Gazeta już dawno osiągnęła dziennikarskie dno a w chwili obecnej drąży w mule. Zamiast pisać o rzeczach dla Łodzi ważnych, pisze o bzdurach. Nie tędy droga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Gazeta Łódź - dno IP: 81.168.187.* 23.02.11, 09:37 Bo jak się napiszę coś o kibicach to wiadomo, że temat będzie poczytny i będzie miał dużo odsłon ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Gazeta Łódź - dno IP: *.toya.net.pl 23.02.11, 09:44 ciekawe czemu? Kibice umieją czytać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Kibince majom takie samo prawo jak geje i lesbijki IP: *.star.net.uk 23.02.11, 10:54 Wiem ze niktorym lesbijkom i gejom to nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL ha ha mnie sie podoba pomysl z 1% i wlepkami IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.11, 11:28 widac, ze z tych kibicow wcale nie tacy glupi ludzie, jak ich w mediach kreuja :D co do poziomu gazety, to zarowno lodzka jak i ogolnopolska sa do du... tu choidzi o manipulowanie czytelnikami i wzbudzanie jak najwiekszej sensacji. sa pewne interesy do zrealizowania, wiec musi byc i odpowiedni profil dzialania - ale to bardziej widac w ogolnospolskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
lluscinia71 Mnie wkurza miasto zaśmiecone "METREM" 23.02.11, 11:39 Mnie wkurza miasto zaśmiecone "METREM", pełno się tego wala po ulicach, na dworcu ciężko przejść, żeby się o taki śmieć nie potknąć. Panie i Panowie redaktorzy - trzeba koniecznie napisać artykuł o zaśmiecaniu miast darmowymi gazetkami - najlepiej w Metrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j23 Re: ha ha mnie sie podoba pomysl z 1% i wlepkami IP: 195.205.254.* 23.02.11, 12:35 Nie pasuje - nie czytaj. A skoro czytasz cos, co uwazasz za dno, to sam na tym dnie jestes, prawda?.. myslenie nie boli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghost Re: Daj procent na Fanatyka Widzewa: wlepki zaśmi IP: *.toya.net.pl 23.02.11, 10:02 Ta, bo wlepki same się nakleiły i biedni kibice nie mieli z tym nic wspólnego? Artykuł dobry, relacjonuje głupotę "fanatyków", którzy zaśmiecili nasze osiedle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty Daj procent na Fanatyka Widzewa: wlepki zaśmiec... IP: *.53.rev.vline.pl 23.02.11, 09:53 Ciągle jakieś bzdety wypisują aż żal się robi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghost Re: Daj procent na Fanatyka Widzewa: wlepki zaśmi IP: *.toya.net.pl 23.02.11, 10:04 jakbyś musiał skrzybać własne drzwi, bo ci jakiś debil przykleił wlepkę a potem jeszcze je pomalować, bo przecież nie zostawisz porysowanych, a to nie kosztuje 5 zł, to byś może zrozumiał, że dla normalnych ludzi to nie są jakieś "bzdety". Odpowiedz Link Zgłoś
wojcikmarcin Re: Daj procent na Fanatyka Widzewa: wlepki zaśmi 23.02.11, 11:50 ech bo po co pomyśleć -> google -> preparat do usuwania naklejek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Daj procent na Fanatyka Widzewa: wlepki zaśmi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.11, 12:47 Zajebiście. Mam wydawać pieniądze na "preparat do usuwania naklejek", bo jakaś bandę debili łapy świerzbią? To ci dopiero "myślenie" Odpowiedz Link Zgłoś
wojcikmarcin Re: Daj procent na Fanatyka Widzewa: wlepki zaśmi 23.02.11, 13:34 Lepiej porysować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rek Re: Daj procent na Fanatyka Widzewa: wlepki zaśmi IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.11, 15:13 Najlepiej nie naklejać dajdaju z widzewa. Odpowiedz Link Zgłoś
wojcikmarcin Re: Daj procent na Fanatyka Widzewa: wlepki zaśmi 23.02.11, 15:45 Ja nie żebrzę od miasta pieniędzy na moje długi więc nie trafiłeś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Daj procent na Fanatyka Widzewa: wlepki zaśmi IP: *.toya.net.pl 23.02.11, 19:56 wojcikmarcin napisał: > Lepiej porysować? Tobie gebe mozna porysowac za bezczelnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty Re: Daj procent na Fanatyka Widzewa: wlepki zaśmi IP: *.53.rev.vline.pl 23.02.11, 12:08 a widziałeś taką wlepke na drzwiach od mieszkania? bo ja nie widziałem. No chyba że Tobie nakleili to co innego..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaa Re: Daj procent na Fanatyka Widzewa: wlepki zaśmi IP: *.lodz.dialog.net.pl 23.02.11, 12:57 K* no jeszcze tego by brakowało. Czy drzwi do np. klatki nie są też drzwiami do mieszkań? Jak taki idiota jeden z drugim chcą coś w taki sposób reklamować to niech oblepią właśnie swoje drzwi od prywatnego mieszkania, o ile mamusia pozwoli, a nie wspólną własność ludzi, którzy nie koniecznie są tym zachwyceni. Czemu takie i temu podobne "coś" w ogóle dostaje szanse na publiczną kasę na równi z hospicjami czy schroniskami?!? Odpowiedz Link Zgłoś
wojcikmarcin Re: Daj procent na Fanatyka Widzewa: wlepki zaśmi 23.02.11, 13:41 Gość portalu: aaaaa napisał(a): > K* no jeszcze tego by brakowało. Czy drzwi do np. klatki nie są też drzwiami do > mieszkań? Jak taki idiota jeden z drugim chcą coś w taki sposób reklamować to > niech oblepią właśnie swoje drzwi od prywatnego mieszkania, o ile mamusia pozwo > li, a nie wspólną własność ludzi, którzy nie koniecznie są tym zachwyceni. Po pierwsze jest wyraźnie napisane że to nie Stowarzyszenie zrobiło te wlepki. Po drugie czy równie impulsywna reakcję wywołuje u Ciebie naklejone ogłoszenie "Promocja! Drzwi antywłamaniowe tylko 899 zł!!"? > Czemu takie i temu podobne "coś" w ogóle dostaje szanse na publiczną kasę na ró > wni z hospicjami czy schroniskami?!? Ta kasa nie jest publiczna. To jest darowizna podatnika a nie darowizna od państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Daj procent na Fanatyka Widzewa: wlepki zaśmi IP: *.lodz.dialog.net.pl 23.02.11, 15:47 "Po pierwsze jest wyraźnie napisane że to nie Stowarzyszenie zrobiło te wlepki." Powtarzaj to jak mantre to może ktoś jeszcze w to uwierzy. "Po drugie czy równie impulsywna reakcję wywołuje u Ciebie naklejone ogłoszenie "Promocja! Drzwi antywłamaniowe tylko 899 zł!!"? " Z drzwiami nie spotkałem nalepek, ulotki owszem, ale i one denerwują, tak samo jak naklejki z pizza czy czymkolwiek innym co zaśmieca i niszczy otoczeni. Moja reakcja - zapamiętuje firmę i nie daje jej nigdy jakkolwiek zarobić. A czy ty popierasz te nalepki mimo, że są nie są "wasze". Gdyby ktoś w tak haniebny i tandetny sposób reklamował mnie to czułbym się wręcz oburzony jak nie miał bym z tym nic wspólnego i we wszelkie możliwe sposoby krytykowałby takie działanie, a ty? Powtarzasz tylko, to nie moje, to nie moje i udajesz świętoszka, a nie robisz NIC temu debilstwu zapobiec. Odpowiedz Link Zgłoś
wojcikmarcin Re: Daj procent na Fanatyka Widzewa: wlepki zaśmi 23.02.11, 16:13 Gość portalu: . napisał(a): > > Z drzwiami nie spotkałem nalepek, ulotki owszem, ale i one denerwują, tak samo > jak naklejki z pizza czy czymkolwiek innym co zaśmieca i niszczy otoczeni. Moja > reakcja - zapamiętuje firmę i nie daje jej nigdy jakkolwiek zarobić. Świetnie, w takim razie nie przekazuj 1% - proste. > > A czy ty popierasz te nalepki mimo, że są nie są "wasze". A co ma do tego moje zdanie? A jeżeli bym miał wybierać to wole takie nalepki niż nalepiane reklamy "pożyczek" czy "pizzeri" tutaj wiem że pieniądze zostaną przeznaczone na dobry cel. >Gdyby ktoś w tak haniebny i tandetny sposób reklamował mnie to czułbym się wręcz >oburzony jak nie miał bym z tym nic wspólnego i we wszelkie możliwe sposoby krytykowałby >takie działanie, a ty? >Powtarzasz tylko, to nie moje, to nie moje i udajesz świętoszka, > a nie robisz NIC temu debilstwu zapobiec. Są większe debilizmy niż naklejenie kilku nalepek. Zresztą nie trzeba daleko szukać. Likwidacja szkół ze względu na oszczędności przy jednoczesnych rozmowach aby wywalić 2,5 mln na zakup akcji firmy gigantycznie zadłużoną w stosunku do miasta. I takimi sprawami powinni zajmować się dziennikarze a nie pierdołami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Życzliwy Re: Daj procent na Fanatyka Widzewa: wlepki zaśmi IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.02.11, 16:55 > A co ma do tego moje zdanie? A jeżeli bym miał wybierać to wole takie nalepki n > iż nalepiane reklamy "pożyczek" czy "pizzeri" tutaj wiem że pieniądze zostaną p > rzeznaczone na dobry cel. Jak Kalemu ukraść to źle, jak Kali ukraść to dobrze. > tutaj wiem że pieniądze zostaną przeznaczone na dobry cel. np. na kolejne "słuszne" naklejki > Są większe debilizmy niż naklejenie kilku nalepek. A mógł zabić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty Re: Daj procent na Fanatyka Widzewa: wlepki zaśmi IP: *.53.rev.vline.pl 23.02.11, 14:45 Jak tak jesteś bardzo zbulwersowany, to otwórz firmę co będzie wlepki likwidować:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: llll Re: Daj procent na Fanatyka Widzewa: wlepki zaśmi IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.11, 15:00 @Anty Równie dobrze, to SFW może pousuwać wlepki, skoro potępia "śmiecenie" i udowodnić, że stać ich na bezinteresowny gest, względem mieszkańców Łodzi. Podobnie jak usunąć, z elewacji bloków niechciane grafiki. Z mojego bloku też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egtrnernrt ? IP: 87.205.13.* 23.02.11, 09:53 czy to ci sami, którzy zdemolowali pociąg i stadion zawiszy pol roku temu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: ? IP: *.iwacom.net.pl 23.02.11, 10:00 Nie... stadion demolowali sobie sami kibice Zawiszy wraz z zaproszonymi na ten mecz przyjaciółmi z ŁKS'u. Zdemolowany pociąg? Opowiedz nam o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czemu ich krzywdzi Re: ? IP: *.lodz.dialog.net.pl 23.02.11, 13:04 Przecież "kibice" widzewa to tacy wspaniali i bez skazy obywatele, którzy biedaczki tylko chcą wspierać swoją cudną drużynę, a wszelkie zniszczenia, demolki, rozróby czy nawet te piekielne naklejki to działania dywersyjne złego łksu i kompanów, który chce zniszczyć ich niezszarganą reputacje! Kogo wy chcecie oszukiwać? Samych siebie? Nie obrażając oczywiście normalnych miłośników jakiejkolwiek drużyny, dla których poza klubem istnieją też inne wartości. Odpowiedz Link Zgłoś
wojcikmarcin Re: ? 23.02.11, 13:38 Gość portalu: czemu ich krzywdzi napisał(a): > Przecież "kibice" widzewa to tacy wspaniali i bez skazy obywatele, którzy bieda > czki tylko chcą wspierać swoją cudną drużynę, a wszelkie zniszczenia, demolki, > rozróby czy nawet te piekielne naklejki to działania dywersyjne złego łksu i ko > mpanów, który chce zniszczyć ich niezszarganą reputacje! O co Ci chodzi? Nikt nie insynuował że nalepki zrobili kibice Widzewa a odpowiedź dotycząca stadionu w Bydgoszczy (zresztą zgodna z prawdą, bo sektor Widzewa miał wszystkie krzesełka na miejscu)była odpowiedzia na prowokację > Kogo wy chcecie oszukiwać? Samych siebie? Aktualnie to społeczeństwo jest oszukiwane przez min. takie artykuły z GW > Nie obrażając oczywiście normalnych miłośników jakiejkolwiek drużyny, dla który > ch poza klubem istnieją też inne wartości. I to tyczy się również fanów Widzewa których tutaj co po niektórzy wyzywają od baranów i bandytów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: ? IP: *.lodz.dialog.net.pl 23.02.11, 15:41 od baranów wyzywają tych co nalepiają naklejki, czemu więc bronisz tych co niszczą? "Aktualnie to społeczeństwo jest oszukiwane przez min. takie artykuły z GW " Czyli, że gazeta kłamie o obecności takich nalepek? Odpowiedz Link Zgłoś
wojcikmarcin Re: ? 23.02.11, 15:46 > Czyli, że gazeta kłamie o obecności takich nalepek? Nie, gazeta kłamie ukazując wyłącznie kibiców jako tych złych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: ? IP: *.lodz.dialog.net.pl 23.02.11, 15:49 W którym miejscu, w tym artykule? Odpowiedz Link Zgłoś
wojcikmarcin Re: ? 23.02.11, 16:03 Gość portalu: . napisał(a): > W którym miejscu, w tym artykule? Cały artykuł ma wydźwięk negatywny, sytuacja jaka jest opisana jest negatywna to prawda, tyle że takich sytuacji jest znacznie więcej i nie dotyczą one kibiców a o tym już się nie pisze. O akcjach charytatywnych albo nie pisze się wcale albo jedynie napomknięto tak jak tutaj natomiast sprawy negatywne są wyolbrzymiane lub wręcz wymyślane(tak były takie przypadki). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Życzliwy Re: ? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.02.11, 16:54 > > Cały artykuł ma wydźwięk negatywny, sytuacja jaka jest opisana jest negatywna t > o prawda, tyle że takich sytuacji jest znacznie więcej i nie dotyczą one kibicó > w a o tym już się nie pisze. Owszem - pisze się. Był i artykuł o autoszkole zalepiającej przystanki i o Plusie (36,6) i o "skupuję starocie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: ? IP: *.toya.net.pl 23.02.11, 19:58 > Cały artykuł ma wydźwięk negatywny A jaki ma mieć twoim zdaniem? Co w zalepianiu syfem jest pozytywnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Organizację OPP wykluczyć zanknąć konto IP: *.selukra.dyn.perspektivbredband.net 23.02.11, 10:00 Jeżeli urzędnicy szybko znaleźliby pretekst dla zablokowania tej "OPP", to wszystkie wpłaty deklarowane dla niej mogliby automatycznie kierować na dowolną inną. Wówczas kibole deklarujacy tę kibolowską OPP przysłużyliby się jakiemus hospicjum czy szpitalowi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Organizację OPP wykluczyć zanknąć konto IP: *.lodz.dialog.net.pl 23.02.11, 13:06 Kibole (nie mylić z kibicami) raczej nie odprowadzają podatków, bo niestety kradzieże, wymuszenia, itp. nie są opodatkowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urzendnik Daj procent na Fanatyka Widzewa: wlepki zaśmiec... IP: *.pkn.pl 23.02.11, 10:02 oczywiście że straż miejsca (celowo pisze z małej litery) nie złapała nikogo na gorącym uczynku! A kogo oni w ogóle złapali - nie licząc kierowców na radar?? Żeby złapać przestępcę trzeba gdzieś chodzić i patrolować, trzeba reagować szybko na wezwania. NIe tylko ja zgłaszał różne incydenty do straży m. ale sąsiedzi również. Niestety nigdy- podkreślam - NIGDY patrol sm nie dojechał na moje wezwanie. Oni są niepotrzebni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Realista Daj procent na Fanatyka Widzewa: wlepki zaśmiec... IP: 130.138.227.* 23.02.11, 10:14 Tak, dać im pieniądze to będą mieli na niszczenie mienia, na benzyne żeby dojechać na "ustawki" pod Poddębicami i wiele innych przestępstw. Jak dla mnie tą całą bandę powinno się izolować i każdemu obroże z nadajnikiem GPS na stałe na szyi umieścić. Do tego wejście na stadion w kajdankach,ręce z tyłu. Krótko hołote trzymać! Odpowiedz Link Zgłoś
wojcikmarcin Re: Daj procent na Fanatyka Widzewa: wlepki zaśmi 23.02.11, 11:53 Gość portalu: Realista napisał(a): > Tak, dać im pieniądze to będą mieli na niszczenie mienia, na benzyne żeby dojec > hać na "ustawki" pod Poddębicami i wiele innych przestępstw. Jak dla mnie tą ca > łą bandę powinno się izolować i każdemu obroże z nadajnikiem GPS na stałe na sz > yi umieścić. Do tego wejście na stadion w kajdankach,ręce z tyłu. Krótko hołote > trzymać! Odsyłam do ustawy o OPP oraz do strony stowarzyszenia. Tam można przeczytać na co te pieniądze są przeznaczane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Daj procent na Fanatyka Widzewa: wlepki zaśmi IP: *.toya.net.pl 23.02.11, 19:59 > Odsyłam do ustawy o OPP oraz do strony stowarzyszenia. Tam można przeczytać na > co te pieniądze są przeznaczane. Napisać każdy może wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr. T Daj procent na Fanatyka Widzewa: wlepki zaśmiec... IP: 87.204.176.* 23.02.11, 10:24 Zastanawiam się czy dla autora problemem jest to, że nagle pojawiło się trochę naklejek czy raczej to, że kibice mają OPP i mogą przekazywać 1% na swoją organizację ? PS. ciekawe kto jeszcze da nogę z łódzkiej Wyborczej do UM względnie Urzędu Marszałkowskiego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghost Re: Daj procent na Fanatyka Widzewa: wlepki zaśmi IP: *.toya.net.pl 23.02.11, 10:33 Gość portalu: mr. T napisał(a): > Zastanawiam się czy dla autora problemem jest to, że nagle pojawiło się trochę > naklejek "trochę" = kilkaset Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: choch Re: Daj procent na Fanatyka Widzewa: wlepki zaśmi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.11, 10:35 dokladnie, wszak cala Lodz jest zasmiecona roznymi wlepkami, wiec autorowi ewidentnie chodzi o przekazywanie kasy dla Fanatykow, a nie o zasmiecanie miasta, swoja droga dobra reklame gw zrobila, teraz nie zapomne przekazac 1% :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Życzliwy Re: Daj procent na Fanatyka Widzewa: wlepki zaśmi IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.02.11, 16:56 > teraz nie zapomne przekazac 1% :D 1% kieszonkowego? Odpowiedz Link Zgłoś
mazi.maziasty Daj procent na Fanatyka Widzewa: wlepki zaśmiec... 23.02.11, 10:31 Kopa w zad albo pałą w łeb a nie 1 procent dla tych idiotów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Re: Daj procent na Fanatyka Widzewa: wlepki zaśmi IP: *.toya.net.pl 23.02.11, 10:34 nie ma to jak swoją frustrację przelać na klawiaturę, ciekawe czy w życiu taką odwagą się wykazujesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roosevelt5 Dziwisz się? IP: *.toya.net.pl 23.02.11, 11:25 @widz Zabawne jest to, że wszystkim kibicom wytykają palcem agresje. Jak widać agresji nie widzą u siebie. A swoją drogą. Kibice to nie tylko informacje o burdach czy ustawkach. Takie info jest bardziej medialne (niestety taką mamy nature ludzką) i lepiej sprzedaje się w mediach. Nie wiem jak to jest wśród kibiców ŁKS-u czy jeszcze innego klubu. Ale wiem, że Widzewiacy potrafią i organizują z pożytkiem dla innych. Nikt z tym nie leci do prasy. Bo i po co? Prosze zwrócić na jedą uwagę. W trakcie sezonu, ile jest imprez sportowych w naszym kraju (podczas weekendu)? Biorąc pod uwagę nie tylko piłkę nożną ale i inne dyscypliny sportowe (tam równiez są fanatycy swoich drużyn). Wyjdzie na to, że jest tego sporo. Ile jest info o zakłóceniach. Nalezy zwrocić uwagę, że często o jednym zdarzeniu mówią przez tydzień albo i dłużej. Ktoś powie, że przez imprezy sporowe blokowane jest miasto. Hm... Nie tylko. Z okazji uroczystości kościelnych również. Sam miałem okazje przeżyć sytuacje trudnego powrotu do domu (jadąc rowerem). A była uroczystość kościelna. Zablokowali całą ulicę. Jezdnie i chodniki. Trzeba było widzieć minę i wrogie spojrzenia grzecznych(?) wiernych kościoła. Wracając a dokładnie stojąć (nie przepuścili mnie) widziałem ich twarze. Hm...daleki jestem od złośliwości ale wtedy odniosłem wrażenie, że ... kibice to potulne baranki (metafora). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Dziwisz się? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.11, 11:40 > Ale wiem, że Widzewiacy potrafią i organizują z pożytkiem dla innych. No właśnie w artykule został opisany ten "pożytek dla innych". Pożytkiem by było, gdyby nauczyli swoich pupili, żeby NIE nalepiać wlepek, nie mazać po ścianach i nie niszczyć tego, co do nich należy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roosevelt5 Re: Dziwisz się? IP: *.toya.net.pl 23.02.11, 11:54 @gość >Pożytkiem by było, gdyby nauczyli swoich pupili, żeby NIE nalepiać wlepek, nie mazać po ścianac > h i nie niszczyć tego, co do nich należy. Jeśli chodzi o wlepki. Przyznaję, ze sposób mało fartowny. Co do reszty zgadzam się. Klopot w tym, że mazanie po ścianach i niszczenie cudzego mienia to nie tylko kibice (bez znaczenia czyje barwy). Z drugiej strony jesli graffity komponuje się i ma znamiona artystyczne... Choć pryznam, że drugiej strony jest mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Dziwisz się? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.11, 12:49 > Z drugiej strony jesli graffity komponuje się i ma znamiona artystyczne... Ta. Akurat kibolskie bazgroły to mają bardzo zaawansowane znamiona artystyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
wojcikmarcin Re: Dziwisz się? 23.02.11, 13:44 Gość portalu: gosc napisał(a): > > Ta. Akurat kibolskie bazgroły to mają bardzo zaawansowane znamiona artystyczne. Pewnie bo lepiej oglądać obdrapaną szarą ścianę zamiast np takich kibolskich bazgrołów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: llll Re: Dziwisz się? IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.11, 13:51 Dlaczego robicie to na odswiezonych elewacjach blokow na osiedlach? Skoro legalnie malujecie, czy Stowarzyszenie usunie z blowkow niechciane napisy? Czy tez napiszesz, ze Stowarzyszenie, nie ma z tym nic wspolnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: Dziwisz się? IP: *.lodz.dialog.net.pl 23.02.11, 15:54 tu zamalowali akurat gładką ścianę i zdecydowanie wolałbym ją szarą niż w takim pseudo malowidle. "Władcy miasta"?? samo to świadczy o samoocenie "artysty" i jego rozgarnięciu umysłowym. PS. czy "kibice" pytają właściciela ściany czy życzy sobie by mu ją jakkolwiek pomazali przed malowaniem? Bo te pomazane, mniej czy bardziej idiotycznie, chyba do "malarza" nie należą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Życzliwy Re: Dziwisz się? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.02.11, 17:00 > Pewnie bo lepiej oglądać obdrapaną szarą ścianę Bo jak wiadomo bazgroły pojawiają się WYŁĄCZNIE na obdrapanych i szarych ścianach. Nigdy na odświeżonych elewacja, w tym budynków zabytkowych. Z resztą nic Wam do tego - nie Wasza ściana, to łapy precz. No i nawiasem mówiąc, podobnie jak poprzednicy wolałbym w tym miejscu właśnie "szarą ścianę". Blokowiska dużo lepiej prezentują się na zdjęciach z czasów powstania, a nie w obecnej styropianowo - bazgrołowo - obesranej reklamami formie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normals Re: Daj procent na Fanatyka Widzewa: wlepki zaśmi IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.11, 23:29 ~to trzeba mieć tupet. fanatyzm to zło! łks i widzew zlikwidować, spokój będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodowity Łodzianin i znowu daj daj daj =] IP: *.skomur.pl 23.02.11, 10:41 godne to pożałowania ;] bez honoru, bez ambicji, bez jaj =) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roosevelt5 Re: i znowu daj daj daj =] IP: *.toya.net.pl 23.02.11, 11:46 @Rodowity Łodzianin Zwróć uwagą, że Fanatycy Widzewa są OPP i jak każda inna OPP prosi o 1% z podatku. Inna sprawa, że sposób jest mało fartowny Stowarzyszenie Fanatycy Widzewa sami sobie nie nadali tytułu OPP. Aby otrzymać taki tytuł trzeba spełniać pewne kryteria. Popraw mnie jeśli mylę się ale kibice ŁKS-u nie dopracowali się OPP. To też o czymś świadczy. I jeszcze jedno. Nie chcesz nie dajesz. Nie ma obowiązku. Jest to dobrowolne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roosevelt5 Mało fartowny sposób info o OPP IP: *.toya.net.pl 23.02.11, 11:58 Oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: i znowu daj daj daj =] IP: *.lodz.dialog.net.pl 23.02.11, 13:11 Zgoda, ale nie wszyscy odnotowują, komu chcą ten 1%przekazać i wówczas może trafić tam losowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roosevelt5 Re: i znowu daj daj daj =] IP: *.toya.net.pl 23.02.11, 17:31 @. > Zgoda, ale nie wszyscy odnotowują, komu chcą ten 1%przekazać i wówczas może tra > fić tam losowo. Mylisz się. Musisz wpisać nr KRS OPP, a to oznacza, że wybierasz konkretną organizacje i nie trafia losowo. Losowo czyli wg potrzeb państwa będzie gdy nic nie wpiszesz i nie koniecznie na OPP. Odpowiedz Link Zgłoś
una_rice Daj procent na... bazgroły na osiedlach 23.02.11, 10:57 Pod przykrywka nieszkodliwego stowarzyszenia, kryją się ci wszyscy, dzięki którym oglądamy na naszych osiedlach - tak przez wszystkich upragnione?! - "KLUBOWE ARCYDZIEŁA". Wszystkie spółdzielnie, powinni na koniec roku powystawiać klubowiczom "Fanatyków" rachunki za odnowienie elewacji na blokach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiacik Re: Daj procent na Fanatyka Widzewa: wlepki zaśmi IP: *.uni.lodz.pl 23.02.11, 11:04 Po brawurowej "kurtkowej" akcji przyszła kolej na kolejną "vlepkową" :D Ja się nie dziwię, że sprzedaż Gówna Wyborczego spada ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: freeman nic wam nie dam śmiecie ! IP: *.rzeszow.vectranet.pl 23.02.11, 11:23 do roboty się wziąć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Daj procent na Fanatyka Widzewa: wlepki zaśmiec... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.11, 11:28 > Akcja wlepkowa była też m.in. na Olechowie, Chojnach i w innych rejonach miasta, w których "rządzi" Widzew. Piszcie dalej takie kretyństwa, to na pewno sobie poradzimy z tymi kibicowskimi bandytami. Jak sobie bydło przeczyta w gazecie, że "rządzi", to z pewnością przestaną demolować i terroryzować okolicę. > oraz przeciwdziałanie patologii". No tak. Patologia będzie walczyć z patologią. Wyborne. > Przemysław Olszowy, rzecznik prasowy Fanatyków, zapewnia, że o wlepkach, które > zaśmieciły Łódź, nic nie wie. A ja jestem święta Teresa z Kalkuty. > Wydrukowanie takich naklejek domowym sposobem nie jest trudne. A my nie mamy > sposobu, żeby sprawdzić, które wlepki są nasze, oryginalne, a które są falsyfikatami - przekonuje. No nie wiem jak Was, ale mnie to przekonał. Powiem więcej - to na pewno kibice ŁKS wydrukowali i ponaklejali, żeby narobić widzewiakom problemów. > Stowarzyszenie organizowało akcje charytatywne i propagowało, m.in. w mediach, "dobre i > kulturalne kibicowanie". W ubiegłym roku zostało wpisane na listę organizacji pożytku > publicznego - może przyjmować darowizny z tytułu jednego procentu podatku To chyba tylko w Polsce jest możliwe, żeby bandyci odstawali pieniądze na realizację "pożytku publicznego". Jedyny pożytek publiczny to by był, gdyby to bydło zakuć w dyby i wysłać do kamieniołomów. Odpowiedz Link Zgłoś
wojcikmarcin Re: Daj procent na Fanatyka Widzewa: wlepki zaśmi 23.02.11, 12:13 Gość portalu: gosc napisał(a): > Piszcie dalej takie kretyństwa, to na pewno sobie poradzimy z tymi kibicowskimi > bandytami. Jak sobie bydło przeczyta w gazecie, że "rządzi", to z pewnością pr > zestaną demolować i terroryzować okolicę. Mieszkam w takiej okolicy i nie zauważyłem żadnych aktów terroru więc przestań pisać bzdury. Większy terror masz na Piotrkowskiej w weekendy po 22 > > No tak. Patologia będzie walczyć z patologią. Wyborne. > Kogo konkretnie nazywasz patologią? Tylko podpisz się z imienia i nazwiska a nie cfaniakujesz anonimowo. > A ja jestem święta Teresa z Kalkuty. Jak narazie to raczej wyglądasz na stetryczałego malkontenta nie mającego pojęcia o stowarzyszeniu jak i samej istocie OPP. >No nie wiem jak Was, ale mnie to przekonał. Powiem więcej - to na pewno kibice >ŁKS wydrukowali i ponaklejali, żeby narobić widzewiakom problemów. I po co ironizujesz? Skoro Stowarzyszenie nie wydało tych wlepek to co miał powiedzieć? > > To chyba tylko w Polsce jest możliwe, żeby bandyci odstawali pieniądze na reali > zację "pożytku publicznego". Jedyny pożytek publiczny to by był, gdyby to bydło > zakuć w dyby i wysłać do kamieniołomów. A tutaj uważaj bo posuwasz się już stanowczo za daleko, no ale przecież łatwo opluwać będąc anonimowym. Po przeczytaniu twojego posta można dojśc do dwóch wniosków. 1) Lem miał rację pisząc "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" 2) Internet powinien być na kartki. nie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Daj procent na Fanatyka Widzewa: wlepki zaśmi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.11, 13:03 > Mieszkam w takiej okolicy i nie zauważyłem żadnych aktów terroru I co z tego? > Kogo konkretnie nazywasz patologią? Tych, którzy łamią prawo i naprzykrzają się innym swoją obecnością. > Tylko podpisz się z imienia i nazwiska a nie cfaniakujesz anonimowo. Dobrze, pod warunkiem, że ci, którzy ponalepiali wlepki też podpiszą się imionami i nazwiskami, a nie będą "cfaniakować anonimowo". > Jak narazie to raczej wyglądasz na stetryczałego malkontenta Lepsze to niż być wandalem i bandytą. Przynajmniej według moich standardów. > nie mającego pojęcia o stowarzyszeniu Stowarzyszenie pokazało właśnie na co je stać. > jak i samej istocie OPP. Istota OPP dalece rozmija się z opisaną w artykule działalnością. > I po co ironizujesz? Po to, żeby pokazać, że nie ma idiotów skłonnych uwierzyć w bajki, które pan przedstawiciel przedstawił, podobnie jak nie mam zamiaru wierzyć w bajki pana od szkoły jazdy, który twierdzi, ze wcale nie rozlepia nielegalnych ulotek na przystankach. > Skoro Stowarzyszenie nie wydało tych wlepek to co miał powiedzieć? I co z tego, że ich nie wydało, skoro wydrukowali i porozlepiali je członkowie tego stowarzyszenia? > A tutaj uważaj bo posuwasz się już stanowczo za daleko, no ale przecież łatwo o > pluwać będąc anonimowym. Równie łatwo demolować miasto będąc anonimowym. Po przeczytaniu twojego posta można dojśc do dwóch w > niosków. > 1) Lem miał rację pisząc "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, > że na świecie jest tylu idiotów" Akurat w polskich warunkach internet nie jest potrzebny. Wystarczy przejść się po mieście i pooglądać efekty pracy wandali wycierających sobie gęby "miłością do klubów" i "zaangażowaniem w ich sprawy" > 2) Internet powinien być na kartki. A najlepiej na wlepki, żeby tylko bydło miało dostęp. > nie pozdrawiam. Gratuluję. Podsumowując: biedni szykanowani kibice. Ktoś ma czelność mieć im za złe, że niszczą cudzą własność i stanowią zagrożenie dla ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
wojcikmarcin Re: Daj procent na Fanatyka Widzewa: wlepki zaśmi 23.02.11, 14:09 Gość portalu: gosc napisał(a): > > Mieszkam w takiej okolicy i nie zauważyłem żadnych aktów terroru > > I co z tego? To że gadasz bzdury pisząc o terroryzowaniu. > > > Kogo konkretnie nazywasz patologią? > > Tych, którzy łamią prawo i naprzykrzają się innym swoją obecnością. Super, czy to są wyłącznie członkowie stowarzyszenia? > > > Tylko podpisz się z imienia i nazwiska a nie cfaniakujesz anonimowo. > > Dobrze, pod warunkiem, że ci, którzy ponalepiali wlepki też podpiszą się imiona > mi i nazwiskami, a nie będą "cfaniakować anonimowo". Ubliżałeś członkom stowarzyszenia a nie tym co ponalepiali wlepki > > > Jak narazie to raczej wyglądasz na stetryczałego malkontenta > > Lepsze to niż być wandalem i bandytą. Przynajmniej według moich standardów. > Nalepianie wlepek jest dalekie od bandytyzmu i może być równie denerwujące co ględzenie stetryczałego malkontenta. > > Stowarzyszenie pokazało właśnie na co je stać. > Co pokazało? Przecież nie oni to zrobili. > > Istota OPP dalece rozmija się z opisaną w artykule działalnością. > Opisana w artykule działalność (wlepki)to nie działalność stowarzyszenia natomiast akcje charytatywne o których jedynie napomknięto jak najbardziej i wpisuje się w OPP > > I po co ironizujesz? > > Po to, żeby pokazać, że nie ma idiotów skłonnych uwierzyć w bajki, które pan pr > zedstawiciel przedstawił, podobnie jak nie mam zamiaru wierzyć w bajki pana od > szkoły jazdy, który twierdzi, ze wcale nie rozlepia nielegalnych ulotek na przy > stankach. To dlaczego nie ma artykułów o "panu ze szkoły jazdy" jak i nie piętnujesz ich z takim zapałem na łamach forum GW? > > I co z tego, że ich nie wydało, skoro wydrukowali i porozlepiali je członkowie > tego stowarzyszenia? A skąd wiesz? Przecież nikogo nie złapano więc nie wiadomo kto to zrobił. > > Równie łatwo demolować miasto będąc anonimowym. Tak tyle że tutaj swoje słowa skierowałeś do ogółu członków SFW , jednoznacznie ich określając mimo że ich nie znasz. Nie wątpię że wśród członków Stowarzyszenia będą osoby "na bakier z prawem" tyle że to nie uprawnia do nazywania wszystkich bandytami. Tak samo jak nie nazwie się wszystkich księży pedofilami czy wszystkich polityków kryminalistami. A Ty właśnie tak uczyniłeś. > Podsumowując: biedni szykanowani kibice. Ktoś ma czelność mieć im za złe, że ni > szczą cudzą własność i stanowią zagrożenie dla ludzi. Problem że właśnie są szykanowani, bo o "panu ze szkoły jazdy" jakoś nie pisze się artykułów mimo że jego działalność jest tak samo szkodliwa a rzekł bym ze nawet bardziej bo trwa cały rok. A w tym konkretnym wypadku jest to dalszy ciąg nagonki na stowarzyszenie. Komuś bardzo przeszkadza to że kibice zorganizowali się i robią coś dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Życzliwy Re: Daj procent na Fanatyka Widzewa: wlepki zaśmi IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.02.11, 17:08 > Ubliżałeś członkom stowarzyszenia a nie tym co ponalepiali wlepki Przecież wiadomo, że to jest tożsame. Chłopie, daruj sobie te maskarady - to przecież oczywiste, że wlepek reklamujących stowarzyszenie nie rozlepiają krasnoludki, ani znudzeni emeryci. > Nalepianie wlepek jest dalekie od bandytyzmu i może być równie denerwujące co g > lędzenie stetryczałego malkontenta. Ględzenie stetryczałego malkontenta po pierwsze nie niszczy prywatnej własności, po drugie możesz go nie słuchać/nie czytać. > Co pokazało? Przecież nie oni to zrobili. Oczywiście. > To dlaczego nie ma artykułów o "panu ze szkoły jazdy" jak i nie piętnujesz ich > z takim zapałem na łamach forum GW? Artykuły były. Był też szeroki odzew ze strony użytkowników forum. A w tym konkretnym wypadku jest to dalszy ciąg > nagonki na stowarzyszenie. Komuś bardzo przeszkadza to że kibice zorganizowali > się i robią coś dobrego. No cóż. Skoro akty wandalizmu to w Waszej opinii "coś dobrego", to nic tylko pogratulować. Odpowiedz Link Zgłoś
pralat_na_wrotkach Re: Daj procent na Fanatyka Widzewa: wlepki zaśmi 23.02.11, 21:40 > nie pozdrawiam. To straszliwie upokarzające tak ni stąd ni zowąd nie być pozdrowionym przez rzecznika nadobnego "S"towarzyszenia. Może jednak możemy coś dla szanownego pana zrobić, żeby nie traktował nas pan tak protekcjonalnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Daj procent na Fanatyka Widzewa: wlepki zaśmi IP: *.play-internet.pl 23.02.11, 11:33 trochę dziwny ten artykuł. Są firmy, które od lat zaśmiecają Łódż swoimi raklamami np. auto szkoły i jakoś ich w gazecie nie piętnujecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czapel Daj procent na Fanatyka Widzewa: wlepki zaśmiec... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.11, 11:49 żałosna gazeta, zero obiektywizmu i bezstronności!!! prowadzicie propagandę przeciwko Widzewowi !!! robią komuś krzywdę??? szkoda, że nie piszecie o prawdziwych problemach Łodzian. pan redaktor szanowny chyba jest sympatykiem Łks-u, stąd ta nagonka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: llll Re: Daj procent na Fanatyka Widzewa: wlepki zaśmi IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.11, 12:00 sam jestes stonniczy, skoro nie dostrzegasz problemu. gdyby elkaesiaki robili dokladnie to samo co widzewiaki, doczekaliby sie takiego samego artykulu. ale to stowarzyszenie smieci na osiedlach, a nie klubowicze lks. nie ma wiekszego znaczenia, ktory klub smieci - bo problemem jest samo smiecenie. a robienie tego pod przykrywka OPP jest chamskie po prostu. widziales, zeby inne lodzie OPP-ry robily tak samo? oni placa, za reklamy na bilbordach, w prasie. Stowarzyszenie ma reklame za free - kosztem innych. Odmalują komus, to co zniszczyli?! Usuna naklejki? chcialbys, by ci drzwi od chalupy osbmarowali niechcianymi hasłami?! a moze masz to glebokim powazaniu?! Odpowiedz Link Zgłoś
wojcikmarcin Re: Daj procent na Fanatyka Widzewa: wlepki zaśmi 23.02.11, 12:25 Gość portalu: llll napisał(a): > sam jestes stonniczy, skoro nie dostrzegasz problemu. gdyby elkaesiaki robili d > okladnie to samo co widzewiaki, doczekaliby sie takiego samego artykulu. ale to > stowarzyszenie smieci na osiedlach, a nie klubowicze lks. To nie stowarzyszenie wydało wlepki i nie ono zleciło rozklejanie więc to nie stowarzyszenie śmieci. > nie ma wiekszego znaczenia, ktory klub smieci - bo problemem jest samo smieceni > e. Właśnie więc dlaczego przyczep jest do stowarzyszenia skoro miliony innych organizacji/firm/stowarzyszeń zaśmieca Łódź? Jakiś czas temu Plus wydał nalepki z reklamą swojego produktu 36,6 i jakoś artykułu w gazecie się nie doczekał mimo że naklejki można było spotkać wszędzie(a artykuł był dopiero jak GPO ponaklejało im na drzwi od salonu). >a robienie tego pod przykrywka OPP jest chamskie po prostu. widziales, zeby > inne lodzie OPP-ry robily tak samo? oni placa, za reklamy na bilbordach, w pr > asie. Stowarzyszenie nie wydało tych wlepek więc żale nie trafione. A dodatkowo. Mnie wkurzają np. ulotki OPP podrzucane do skrzynki na listy czy tez kładzione pod drzwi. Dlaczego o tym nie ma artykułu? > Stowarzyszenie ma reklame za free - kosztem innych. Odmalują komus, to co znisz > czyli?! Usuna naklejki? To nie Stowarzyszenie naklejało wlepki więc dlaczego mają to sprzątać? > > > chcialbys, by ci drzwi od chalupy osbmarowali niechcianymi hasłami?! a moze mas > z to glebokim powazaniu?! A nakleili to na drzwi mieszkalne? Jak widać na zdjęciach to ta wlepka raczej dodała uroku drzwiom od klatki schodowej po tych poodrywanych ogłoszeniach. Znacznie bardziej wkurzające są reklamy rzucane pod drzwi czy podkładane do skrzynki. Dodatkowo wymagają więcej papieru więc wlepki są bardziej ekologiczne :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: llll Re: Daj procent na Fanatyka Widzewa: wlepki zaśmi IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.11, 12:50 tak tak... taak.... ewidzew.pl/forum/viewtopic.php?f=73&t=7181 LLEGALNE MALOWANIE Postprzez rts Pią Gru 25, 2009 3:11 pm Anonymous www.widzewtomy.net/index.php?opt ... i&Itemid=2 w związku z wieloma pytaniami które otrzymujemy informujemy że na konto Stowarzyszenia można wpłacać równiez pieniadze na MALOWANIE (oczywiscie legalne ;) ) wszystkie pieniądze które zostana wpłacone na konto Stowarzyszenia będa rozliczone w odpowiednim temacie na stronie widzewtomy.net oraz na forum za kase która otrzymamy będa kupowane spraje i farby i to będą od nas otrzymywały osoby zainteresowane tworzeniem albo naprawianiem zniszczonych prac. A hasla na blokach Arcydzielo blokowe powstaja same ?! Odpowiedz Link Zgłoś
wojcikmarcin Re: Daj procent na Fanatyka Widzewa: wlepki zaśmi 23.02.11, 14:14 Ale o co chodzi przecież jest wyraźnie napisane legalne. A że legalne prace są niszczone przez wandali to i trzeba je odnawiać. A co do hasła na bloku. A jeżeli masz dowody że zostało to zrobione z pieniędzy stowarzyszenia to je przedstaw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: , Re: Daj procent na Fanatyka Widzewa: wlepki zaśmi IP: *.lodz.dialog.net.pl 23.02.11, 15:55 zostało zrobione przez IDIOTÓW, a gdzie należą to już nie ma znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
wojcikmarcin Re: Daj procent na Fanatyka Widzewa: wlepki zaśmi 23.02.11, 16:14 Gość portalu: , napisał(a): > zostało zrobione przez IDIOTÓW, a gdzie należą to już nie ma znaczenia. Własnie! Więc po co do tego mieszać Stowarzyszenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: llll Re: Daj procent na Fanatyka Widzewa: wlepki zaśmi IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.11, 16:35 Szkoda, ze wam numeru KRS nie podmienili na tych wlepkach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Życzliwy Re: Daj procent na Fanatyka Widzewa: wlepki zaśmi IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.02.11, 17:16 > A jeżeli masz dowody że zostało to zrobione z pieniędzy stowarzyszenia to je pr > zedstaw. "A jak złapią za rękę mów że to nie twoja ręka". Jesteś żałosny. Jak będę miał dowody na to w jakich okolicznościach to powstało to nie będę się prosił do jakiegoś żenującego stowarzyszenia kibiców, które wypiera się odpowiedzialności za działalność swoich kibiców, tylko pójdę na policję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Daj procent na Fanatyka Widzewa: wlepki zaśmi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.11, 13:04 > To nie stowarzyszenie wydało wlepki i nie ono zleciło rozklejanie więc to nie s > towarzyszenie śmieci. No tak. Zrobili to członkowie stowarzyszenia. Niebywała różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
wojcikmarcin Re: Daj procent na Fanatyka Widzewa: wlepki zaśmi 23.02.11, 14:15 Ale masz oczywiście na to dowody? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: llll Re: Daj procent na Fanatyka Widzewa: wlepki zaśmi IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.11, 14:37 Po cos te farby kupujecie... Sorry, ale www.widzewtomy.net/index.php?view=image&format=raw&type=orig&id=233&option=com_joomgallery&Itemid=154 to nie jest pozadanym dzielem na bloku. I dlaczego zamalowana zostala nazwa ulicy/numer bloku? Wstydzicie sie wlasnych dziel?! Odpowiedz Link Zgłoś
wojcikmarcin Re: Daj procent na Fanatyka Widzewa: wlepki zaśmi 23.02.11, 15:54 Gość portalu: llll napisał(a): > Po cos te farby kupujecie... Sorry, ale www.widzewtomy.net/index.php?view=image&format=raw&type=orig&id=233&option=com_joomgallery&Itemid=154 > to nie jest pozadanym dzielem na bloku. Dlaczego? Nadaje kolorytu osiedlu i upiększa szara ścianę blokowiska powodując jednocześnie że nie szpeci tak ten żółty zawór gazowy > I dlaczego zamalowana zostala nazwa > ulicy/numer bloku? Żeby utrudnić znalezienie jej różnej maści wandalom > > Wstydzicie sie wlasnych dziel?! Nie. Jeżeli by tak było nie oglądał byś ich na naszej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Życzliwy Re: Daj procent na Fanatyka Widzewa: wlepki zaśmi IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.02.11, 17:21 > Nadaje kolorytu osiedlu Podobnie jak kradzieże i zabójstwa. >i upiększa szara ścianę blokowiska powodując > jednocześnie że nie szpeci tak ten żółty zawór gazowy Czy właściciel bloku oraz służby odpowiedzialne za ów zawór gazowy wiedzą o tym i wyraziły na to zgodę? Nie. Równie dobrze mógłbym ci "obić mordę" i tłumaczyć, że dzięki temu Twoja twarz będzie barwniejsza i nie będzie widać jaka jest brzydka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Daj procent na Fanatyka Widzewa: wlepki zaśmi IP: *.toya.net.pl 23.02.11, 20:07 Człowieku, za pieprzenie bzdur o kolorycie i usprawiedliwianie nielegalnego bazgrolenia po elewacjach powinni cię wziąć na jakąś obserwację. Nie tobie decydować o tym co jest kolorytem ani co jest sztuką - nie twoja ściana, to wyp***rdalaj, mówiąc językiem kabaretowym. Zawór gazowy jest żółty z określonego powodu i również nie tobie o tym decydować. Mazać sobie możesz po ścianach w swojej klitce w bloku, o ile ci oczywiście mamusia nie spuści lania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Daj procent na Fanatyka Widzewa: wlepki zaśmi IP: *.lodz.dialog.net.pl 23.02.11, 13:21 I myślisz, że ktoś daje się nabrać na taką hipokryzję? Biedne OPP chce tylko "1 plocent", a ci źli ludzie robią z niego potwora. Skoro OPP jest temu przeciwne to gdzie jest jakieś stosowne info???! Pewnie, że prawnie zostaniecie czyści, ale moralnie jesteście zaśmieceni jak miasto - pomazane nijak i poklejone brudem. Śmiejcie się, kiedyś to do was wróci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 33 Re: Daj procent na Fanatyka Widzewa: wlepki zaśmi IP: *.toya.net.pl 23.02.11, 20:03 > To nie stowarzyszenie wydało wlepki i nie ono zleciło rozklejanie więc to nie s > towarzyszenie śmieci. Widzę, że bardzo wziąłeś sobie do serca "powtórz kłamstwo tysiąc razy to stanie się prawdą". Niestety to tylko takie powiedzenie i w rzeczywistości nie działa. Daruj więc sobie to czcze pieprzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radca Daj procent na Fanatyka Widzewa: wlepki zaśmiec... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.11, 11:58 Falsyfikaty? A kto by to podrabiał? większej bzdury nie słyszałem. Czego to On jest prezesem - Stowarzyszenia Fanatycy czy Stowarzyszenia Kretynów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie nie Re: Daj procent na Fanatyka Widzewa: wlepki zaśmi IP: *.lodz.dialog.net.pl 23.02.11, 13:29 Ma kontakt głównie z ludźmi takiego, a nie innego poziomu rozwoju intelektualnego, więc sądzi, że wszyscy pozostali też dają się złapać na takie "zaawansowane" techniki "manipulacji". Niby to śmieszne, ale przy tej skali, niestety już tragiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr. T Daj procent na Fanatyka Widzewa: wlepki zaśmiec... IP: 87.204.176.* 23.02.11, 12:04 niech mnie ktoś poprawi ale wydaje mi się, że kibice ŁKS przed meczami rozlepiają plakaty zachęcające do przyjścia na mecz. I gdzie tu obiektywizm ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uk Daj procent na Fanatyka Widzewa: wlepki zaśmiec... IP: *.toya.net.pl 23.02.11, 12:40 kowinni wziąć korepetycje z kultury, wlepki nic nie dadzą,tylko jeszcze bardziej zniechęcą ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michcio Tylko debil może im przekazać jakiekolwiek pieniąd IP: *.onninen.pl 23.02.11, 12:44 przecież to jest ściema wielka bo nikt ich nie będzie pytał na co wydali. Podnoszenie kultury to takimi sposobami się nie da bo tacy kibice to nie kibice tylko chuligani i przestępcy. Dla mnie to powinno być usunięte na ich koszt a to że nie wiedzą kto to zrobił to kogo to obchodzi i nie pytac się bałwany tylko wystawić fakture i niech płacą za usuwanie. Oni dobrze wiedzieli o tym a teraz kłamią. Zobaczcie co się dzieje na ulicach i szkolnych boiskach od piątku do niedzieli. Kibice widzewa dają popis swoją kulturą a raczej ich brakiem bo to bydło. nawet policja nic z nimi nie robi bo się boją. Odpowiedz Link Zgłoś
wojcikmarcin Re: Tylko debil może im przekazać jakiekolwiek pi 23.02.11, 14:22 Gość portalu: michcio napisał(a): > przecież to jest ściema wielka bo nikt ich nie będzie pytał na co wydali. Bzdury piszesz, OPP maja obowiązek raportowania. >Podno > szenie kultury to takimi sposobami się nie da bo tacy kibice to nie kibice tylk > o chuligani i przestępcy. Kto, członkowie stowarzyszenia czy ci co rozlepili wlepki > Dla mnie to powinno być usunięte na ich koszt a to że > nie wiedzą kto to zrobił to kogo to obchodzi i nie pytac się bałwany tylko wys > tawić fakture i niech płacą za usuwanie. Dobrze że, kiepsko bo kiepsko, prawo jeszcze w tym kraju jest przestrzegane. I nie zajmuja się nim tacy jak ty. >Oni dobrze wiedzieli o tym a teraz kłamią. A Kopernik była kobietą. > Zobaczcie co się dzieje na ulicach i szkolnych boiskach od piątku do niedz > ieli. Kibice widzewa dają popis swoją kulturą a raczej ich brakiem bo to bydło. > nawet policja nic z nimi nie robi bo się boją. No tak, kibice [u]Widzewa[/u]. Pewnie ci z drugiej strony miasta są zupełnie inni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Daj procent na Fanatyka Widzewa: wlepki zaśmiec... IP: *.dynamic.chello.pl 23.02.11, 12:56 Fanatycy Widzewa dziekuja za darmowa reklame. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fajno Akcja nagłośniona - nie ważne jak, ważne by mówili IP: *.4web.pl 23.02.11, 12:58 Można dyskutować o artykule, jego języku, przekonaniach autora, tego jaki wizerunek kreuje i jak nazywa rzeczy. Faktem jest jednak, że Fanatycy Widzewa osiągnęli cel i nagłośnili zbiórkę 1%. Jak to mówią nie ważne jak, ważne aby mówili. A ci co chcieliby przekazać 1% na Widzew lub cokolwiek z nim związanego, właśnie się o tym dowiedzieli i żadna niepochlebna opinia dziennikarza czy opinii społecznej w tym momencie nie ma większego znaczenia. Ja się dowiedziałem i na mój 1% mogą liczyć. Mam prośbę aby tęgie, wypełnione stereotypami głowy, które rzeczywistość odbierają tak jak wymalują ją media, dały sobie spokój z bezrefleksyjnymi, pełnymi nienawiści komentarzami. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwer Re: Akcja nagłośniona - nie ważne jak, ważne by m IP: 149.226.255.* 23.02.11, 13:19 gratuluję podejścia Gość portalu: fajno ! kibicu za 5zł, gdybyś choć troszkę się interesował życiem klubu lub klubu kibica to nie z artykułu w "gw" dowiedział byś się o możliwości przekazania gratyfikacji. I pomyśleć że piszecie i mówicie że kibice ŁKS-u są bezmyślnym stadem półgłówków. Żal panowie kibice, ŻAL ! > Jak to mówią nie ważne jak, ważne aby mówili. odp. jesli się nie mylę to typowo żydowskie podejście do sprawy (nie przeczę że nie dokońca złe, patrząc z punktu widzenia medialności) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fajno Re: Akcja nagłośniona - nie ważne jak, ważne by m IP: *.4web.pl 23.02.11, 13:41 >gratuluję podejścia Gość portalu: fajno ! >kibicu za 5zł, gdybyś choć troszkę się interesował życiem klubu lub klubu kibica to nie z >artykułu w "gw" dowiedział byś się o możliwości przekazania gratyfikacji. Jest spora grupa ludzi, która ma dużo więcej do zrobienia na co dzień i dużo więcej obowiązków, które ze względu na swoją wagę utrudniają śledzenie życia klubu, ale wtedy kiedy możesz pomóc wykonując swoje zobowiązanie wobec fiskusa, dobrze jest to zrobić. Kiedyś faktycznie z życiem klubu miałem więcej wspólnego, ale w wieku 42 lat nie jest już to takie łatwe, a i czasu wolnego nie ma zbyt wiele. Natomiast mój 1%, który w tym roku szacuję na około 1,6k zł może pomóc ludziom, którzy mają na to co ja kiedyś, więcej czasu. >> Jak to mówią nie ważne jak, ważne aby mówili. >odp. jesli się nie mylę to typowo żydowskie podejście do sprawy (nie przeczę że nie dokońca >złe, patrząc z punktu widzenia medialności) znajdź chwilę, aby dziś usiąść w ciszy i zastanowić się nad sobą młody człowieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Życzliwy Re: Akcja nagłośniona - nie ważne jak, ważne by m IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.02.11, 17:23 > Natomiast mój 1%, który w tym roku szacuję na około 1,6k zł Zabawny jesteś :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3 Re: Akcja nagłośniona - nie ważne jak, ważne by m IP: *.toya.net.pl 23.02.11, 20:09 > Natomiast mój 1%, który w tym roku szacuję na około 1,6k zł może pomóc ludziom, > którzy mają na to co ja kiedyś, więcej czasu. Pisz wolniej, bo ci się "k" przypadkowo wcisnęło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwer Daj procent na Fanatyka Widzewa: wlepki zaśmiec... IP: 149.226.255.* 23.02.11, 13:13 Daj 1%, daj, daj Nie bądzcie tacy daj-dajcie, bo jak se uzbieramy to wam więcej "fajnych" haseł wymalujemy. marcinwojcik- przestań bredzić - jeśli to nie kibice widzewa zorganizowali akcję to KTO ? I odpowiedz sobie ( lub nam - było by miło ) kto będzie czerpał korzści z funduszy które zostaną zgomadzone z darowizn. Czekam na sensowne wyjaśnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CHN Re: Daj procent na Fanatyka Widzewa: wlepki zaśmi IP: *.toya.net.pl 23.02.11, 13:41 Nie wiem, czy ty masz problemy ze zrozumieniem tekstu, czy tylko udajesz. Nikt nie przeczy, że to kibice Widzewa rozklejali owe wlepki. Błędem natomiast jest wrzucanie wszystkich do jednego worka. Nie każdy kibic Widzewa jest członkiem Stowarzyszenia "Fanatycy Widzewa". Osobiście mnie też się nie podoba rozlepianie naklejek bez opamiętania, w dodatku na czyjejś własności, bez zapytania właściciela o zdanie. Co innego, gdyby te osoby zechciały udowodnić, że faktycznie działały w dobrej wierze i postanowiły teraz bezszkodowo usunąć owe wlepki po zakończeniu akcji. Widzewiacy nie popisali się, ale skoro nie stoi za tym stowarzyszenie, to dlaczego właśnie tę organizację się o to oskarża. Czy jeśli np. kibole Legii zdemolują stadion i zrobią awanturę, to znaczy, że klub Legia Warszawa za tym stoi? Trochę pomyślunku. Odpowiedz Link Zgłoś
wojcikmarcin Re: Daj procent na Fanatyka Widzewa: wlepki zaśmi 23.02.11, 14:31 Gość portalu: obserwer napisał(a): > Daj 1%, daj, daj > Nie bądzcie tacy daj-dajcie, bo jak se uzbieramy to wam więcej "fajnych" haseł > wymalujemy. Ale o co chodzi? Stowarzyszenie, jak każda organizacja OPP, ma prawo prosić o darowizną. DOBROWOLNĄ darowiznę a nie zabór publicznych pieniędzy decyzja polityka i co gorsza przeznaczona na spłatę długów prywatnego przedsiębiorcy. > marcinwojcik- przestań bredzić - jeśli to nie kibice widzewa zorganizowa > li akcję to KTO ? > I odpowiedz sobie ( lub nam - było by miło ) kto będzie czerpał korzści z fundu > szy które zostaną zgomadzone z darowizn. > Czekam na sensowne wyjaśnienie. Po pierwsze Widzewa. Po drugie gdzie ja napisałem że to nie kibice Widzewa to zorganizowali? Napisałem ze nie zorganizowało tego Stowarzyszenie oraz że nie wiadomo kto to zrobił. Po trzecie zgromadzone fundusze zostaną spożytkowane na cele statutowe Stowarzyszenia. Jakie to są cele odsyłam do statut zamieszczonego na stronie widzewtomy.net I dopełniając organizacja OPP ma obowiązek zrobienia sprawozdania ze swoje działalności w tym z wydatkowanych pieniędzy. Jeżeli tego nie zrobi zostanie pozbawiona statusu OPP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Życzliwy Re: Daj procent na Fanatyka Widzewa: wlepki zaśmi IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.02.11, 17:26 > nie wiadomo kto to zrobił. No rzeczywiście. Nie wiadomo kto mógł to zrobić. Może Zulusi? Może Stowarzyszenie Niepełnosprawnych Graczy w Krykieta? Może kółko różańcowe z pobliskiej parafii? A może pracownicy Wydziału Oczyszczania? Zagadka nie do rozwiązania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr T Re: Daj procent na Fanatyka Widzewa: wlepki zaśmi IP: 87.204.176.* 23.02.11, 14:33 jak się domyślam nie przekażesz 1% na tą Organizację więc co Cię to interesuje? Zdaje się, że ten ewentualny "problem" dotyczy darczyńców i urzędników o ile Stowarzyszenie nie wywiąże się ze swoich prawnych obowiązków związanych z OPP. Odpowiedz Link Zgłoś
incipit Nieee - dla śmieciarzy 23.02.11, 13:47 Nieee - dla śmieciarzy. Jakem widzewiak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Daj procent na Fanatyka Widzewa: wlepki zaśmiec... IP: 109.123.119.* 23.02.11, 15:29 Jestem łódzkim przedsiębiorcą, kibicem Widzewa. W tym roku zamierzałem przekazać milion złotych stowarzyszeniu Fanatycy Widzewa. Jednak za takie zaśmiecanie miasta nie zobaczycie tych pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś