Dodaj do ulubionych

Szkola podstawowa w Lodzi

28.03.11, 23:50
Witam
Mam 6-letnią córkę i zastanawiam się czy wysłać w tym roku do szkoły... A jeśli tak to do jakiej... Zwiedziłam masę szkól i póki co to mam tylko mętlik w głowie...
Mógłby ktoś polecić dobrą szkole prywatną (najlepiej w rejonie Bałut)? A może słyszał ktoś coś o Scholasticusie na ul. Gdyńskiej? Ma ktoś jakieś sugestie w tym temacie?
Będę ogromnie wdzięczna za wszelkie informacje!

Pozdrawiam serdecznie!
Obserwuj wątek
    • maciej.wisniewski-balicki Re: Szkola podstawowa w Lodzi 29.03.11, 09:15
      Jesli chodzi o wybor najlepszej placowki nauki jezyka francuskiego, to polecam goraco odwiedzic strone www.francuski.fr/apprendre-le-francais/pl/
    • agula-lula Re: Szkola podstawowa w Lodzi 29.03.11, 13:18
      Mam 7 letnia córke, która musi juz posc do szkoły. Od zeszłego roku przyglądam sie kilku szkołom. Ponieważ pracujemy z męzę w normalny pełnym wymiareze godzin, zalezy mi na szkole zapewniajacej bezpiezczeństwo i sensowne spędzanie większości czasu na świetlicy. Zdecydowałam sie na szkołę prywatną K. Augustyniaka na Dąbrowie. Czy ktoś mógłby sie podzielić opiniami na temat tej szkoły?
      • Gość: anna Re: Szkola podstawowa w Lodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.11, 14:14
        Witaj agula, zapisałam do tej szkoły (na Deotymy) córkę i jestem bardzo zadowolona. Wysoki poziom, przemiła wychowawczyni, ciekawie prowadzone zajęcia.
        • agula-lula Re: Szkola podstawowa w Lodzi 29.03.11, 14:35
          Witaj
          Dzieki za odpowiedź! Rozumiem, ze juz "chodzicie" do tej szkoly. Jesli mogłabys napisac mi jak długo trwaja zajecia i jak wygląda potem pobyt na swietlicy- ile dzieci zostaje i co robia w tym czasie - będę zobowiazna.
          • Gość: anna Re: Szkola podstawowa w Lodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.11, 14:58
            Już chodzimy 2 lata :-). Moja cora też musi czasami dłużej posiedzieć , więc po skończeniu lekcji 14.30 lub 15.15 (najlepiej zobacz jak wygląda plan lekcji w tej szkole) idzie na kólka - teatralne, przyrodnicze, informatyczne (to co ją interesuje-narazie;-)). Od 16 jest świetlica i zależnie od pogody dzieciaczki wychodzą do ogrodka, albo siedzą na świetlicy i maja tam zorganizowany czas - zabawy, gry. Czasami filmy przyrodnicze albo w stylu "było sobie życie". Różnie po młodą przychodzę ale na świetlicy po 16 jest około 15 dzieciaczków. A najlepiej podjedź jeszcze raz i zobacz jak to wygląda myślę, że nie będzie z tym problemu. "Oddajesz" tam swój skarb i chcesz wiedzieć jak najwięcej.
            • agula-lula Re: Szkola podstawowa w Lodzi 30.03.11, 10:23
              Witaj! Dzieki za info tak zrobię. Rozumiem, że jesteście zadowolone z wyboru. Ja jednak wiem, że jak świat śwtem zawsze znajdzie sie coś, co nas drażni. Jeśli możesz to napisz mi co ewentualnie zmieniłabyś, co ci się nie do końca podoba? ?Na co szczególnie powinnam zwrócić uwagę jak mam pierwszoklasistki?
              • Gość: anna Re: Szkola podstawowa w Lodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.11, 13:30
                Hej, zmieniłabym firmę, która przywozi obiady, w ogródku jakieś huśtawki, drabinki itd. Wiem, że się denerwujesz ale naprawdę jest ok. Jesli chcesz pogadać to możesz napisać na malenczuk79@o2.pl.
    • Gość: jacka Re: Szkola podstawowa w Lodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.11, 13:34
      Sp 122-Jesionowa, 172-Jaskrowa. Ja o tych rozmyślam. Czy ktos moze o nich napisać?
    • Gość: ach och ach Re: Szkola podstawowa w Lodzi IP: *.retsat1.com.pl 04.07.11, 20:22
      tylko NIE SZKOŁA PODSTAWOWA NR 11 w Łodzi, masz szczęście że ta okropna szkoła jest na Retkinii !!!
      • Gość: xxx Tylko nie prywatna!! IP: *.adsl.inetia.pl 26.07.11, 23:35
        Pamiętajcie, że Wasze dziecko wcześniej (gimnazjum) czy później (liceum lub studia) wyląduje w szkole publicznej i wtedy będzie mocno niedostosowane społecznie po nauce w szkole prywatnej aby uczyć się w szkole publicznej. Takie dzieci nie potrafią funkcjonować w takich szkołach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka