Gość: kacha IP: *.artcom.pl / *.jawnet.pl 15.11.03, 14:59 co kryje sie za tym pojeciem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miecio4 Re: muka?? 15.11.03, 15:14 Gość portalu: kacha napisał(a): > co kryje sie za tym pojeciem? No co ty Kacha- nikt do Ciebie nigdy nie powiedział "muka"??? Nie wierzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vulture jeśli nie odnajdziesz prawidłowej odpowiedzi... IP: *.chomiczowka.net.pl 15.11.03, 15:18 ...to 1) Sięgnij do lektur szkolnych. 2) Obejrzyj jutro w MTV "Loopa" z Heyem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sunny Re: muka?? IP: 213.17.133.* 15.11.03, 16:51 Nie czytałaś "Stawiam na Tolka Banana" Adama Bahdaja?! Zajrzyj tam i będziesz wszystko wiedzieć Poza tym "Muka" jest piosenką Heya. Odpowiedz Link Zgłoś
anieatak Re: muka?? 15.11.03, 18:56 powinno byc przez c..muCa.. czego sie boicie? mnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ohterside Re: muka?? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 15.11.03, 23:06 mameluch napisał: > ja tam Muminki pilnie ogladalem wiec wiem nie pilnie, oj nie pilnie... w muminkach była Buka nie muka Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: muka?? 15.11.03, 23:12 cholera,demencja mnie dopadaa tyle lat zylem w przeswiadczeniu ze to Muka wlasnie bylapozdr)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otherside Re: muka?? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 15.11.03, 23:16 >a tyle lat zylem w przeswiadczeniu ze to Muka > wlasnie byla ja przepraszam, jeżeli przeze mnie doznałeś jakiegoś szoku ..czy dopadła Cie demencja Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: muka?? 15.11.03, 23:18 raczej mi demencje uswiadomilas(es?),teraz sam bede sie z tym zmagac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otherside Re: muka?? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 15.11.03, 23:22 > raczej mi demencje uswiadomilas(es?),teraz sam bede sie z tym zmagac... Demencja - otępienie, nieuleczalna degradacja psychiczna spowodowana chorobą organiczną ośrodkowego układu nerwowego, lub zmianami związanymi ze starzeniem się. To może nie sprawa muki buki tylko sie starzejesz(?) jestem z tobą Odpowiedz Link Zgłoś
mameluch Re: muka?? 15.11.03, 23:26 nie mowie ze to sprawka muki/buki,ale dzieki niej uswiadomilem sobie wlasnie ze cos z moim mysleniem nie tak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muk Muk POWAZNE WYJASNIENIE TERMINU "MUKA" IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.11.03, 00:37 W latach 60-tych byla taka gra/zabawa, ktora sie nazywala "Muka". Polegala na tym, ze jeden czlowiek gwaltownie wyciagal reke w strone genitaliow drugiego, jakby chcial go zlapac (za jaja, za ciopke, wszystko jedno) i mowil glosno "MUKA!". Jesli ten drugi sie zgial (najczestszy odruch) - to przegrywal. Jesli sioe nie zgial i nie zareagowal - wygrywal. Przedmiotem gry najczesciej bylo postawienie piwa przez przegranego. "Muka" byla niewazna, jesli mukujacy niechcacy lub celowo dotknal genitaliow drugiej osoby - wowczas ow mukujacy przegrywal i stawial piwo. Najslynniejszym epizodem w historii "muki" bylo zdarzenie z ceremonii 1- majowej w latach 70-tych, kiedy przechodzacy przed szpalerem wojska minister obrony narodowej gen. Wojciech Jaruzelski zostal znienacka zaatakowany "muka" przez pisarza/satyryka Bohdziewicza. Jaruzel sie zgial na oczach tlumu - niestety, nie skumal gry i Bohdziewicz zostal zatrzymany i przesluchany. Dzis "muka" oznacza cos podobnego do "kuku", czyli nastraszenie kogos w sposob dosc nieprzyjemny, celem wywolania w nim uczucia prawdziwego lerku a nawet krzywdy. Odpowiedz Link Zgłoś
anieatak Re: POWAZNE WYJASNIENIE TERMINU "MUKA" 16.11.03, 02:50 buchahaha..smialem sie cala minute..dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
anieatak Re: POWAZNE WYJASNIENIE TERMINU "MUKA" 16.11.03, 02:51 a pro po.. znalem blache.. z daszkiem czy bez? buchachaahahaha Odpowiedz Link Zgłoś