Dodaj do ulubionych

Księży Młyn

IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 13.05.04, 18:50
Artykuł bardzoo fajny, jednak znajdue się tam kilka błędów rzeczowych m. in.
200 m fabryka nie ciągnie się wzdłuż ul. Przędzalnianej, lecz
Tymienieckiego :]
Obserwuj wątek
    • Gość: kgp Re: Księży Młyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 17:54
      No coz moze i jest to blad rzeczowy - pewno na pewno , ale przyznam sie ze
      jako rodowita lodzianka ktora od kilku dobrych lat juz tam nie meiszka z
      wielka checia obejrzalam wszystki strony i informacje , nie wspomne o
      wzruszeniu jakie wywolaly zdjecia zwlaszcza stare. Sama pamietam zwlaszcza
      ul.Piotrkowska na ktorej sie wychowalam ( znaczy sie mieszkalam w kamienicy
      mieszczacej sie przy tej ulicy )i przyznam sie ze tesknie zwlaszcza
      za "tamtym"miastem .Mysle ,ze jest wielu ktorzy tesknia ..moze warto by jakis
      albumik wydac ?
    • Gość: A Re: Księży Młyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 21:00
      "...Przy odrobinie inicjatywy może być też wiele atrakcji dla najmłodszych,
      choćby kolejka, którą można jeździć po zabytkowych terenach..."
      To cytat z wypowiedzi Łodzianina. Jeśli ktoś wie coś o tej kolejce, proszę
      napisać na forum. Gdzie jeździ??? Skąd wyrusza??? Chętnie skozystalbym z niej
      ale pierwsze słysze o takowej i nie wiem gdzie jej szukać.
      • jasam Re: Księży Młyn 15.01.05, 12:15
        Gość portalu: A napisał(a):

> Jeśli ktoś wie coś o tej kolejce, proszę napisać na forum.

Proszę bardzo:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=391&w=19264815

pozdr.
    • Gość: khjsfkjdh Re: Księży Młyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 16:20
      to beznadziejne
    • Gość: Satin Re: Księży Młyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 13:54
      Uwielbiam tę część Łodzi, byłoby świetnie, jakby ktoś w to zainwestował, to
      miejsce ma ogromny potencjał.
    • Gość: Ewa Re: Księży Młyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 14:54
      w październiku gosciłam osoby z paru miast Polski min.z Warszawy, Szczecina
      Katowic, Torunia. Moji goście chcieli zobaczyć Księży Młyn więc wybraliśmy się
      tam. W pałacu obecnie muzeum zostaliśmy potraktowani koszmarnie. Osoby
      pracujące tam były dla nas bardzo nie miłe a ja z gosćmi poczułam się jak
      intruz. Goście byli bardzo rozczarowani pomimo iż wnetrze bardzo się podobało.
      Napewno ta wizyta nie wpłynie pozytywnie na opinie Łodzi w polsce pomimo, że
      takie bylo moje zalozenie. Szkoda, że przez brak profesjonalizmu pracowników
      w/w muzeum w Polske pójdzie taka opinia. Napewno już drugi raz nie pójdę tam z
      kimkolwiek(chyba że zmieni się obsługa)a szkoda bo warto zobaczyć to wnętrze.
    • Gość: lodzianka Re: Księży Młyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 15:00
      W październiku gosciłam osoby z paru miast Polski m. n.z Warszawy, Szczecina
      Katowic, Torunia. Moi goście chcieli zobaczyć Księży Młyn więc wybraliśmy się
      na wycieczkę. W pałacu obecnie muzeum zostaliśmy potraktowani koszmarnie. Osoby
      pracujące tam były dla nas bardzo nie miłe a ja z gosćmi poczułam się jak
      intruz. Goście byli bardzo rozczarowani pomimo iż wnetrze bardzo się podobało.
      Napewno ta wizyta nie wpłynie pozytywnie na opinie Łodzi w Polsce pomimo, że
      takie bylo moje zalozenie. Szkoda, że przez brak profesjonalizmu pracowników
      w/w muzeum w Polskę pójdzie taka opinia. Napewno już drugi raz nie pójdę tam z
      jakim kimkolwiek z moich gości(chyba że zmieni się obsługa)a szkoda bo warto
      zobaczyć tą część Łodzi.
    • Gość: Lucynka Re: Księży Młyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 15:32
      Artykuł z serii jaka piękna nasza Łódź. Naiwne frazesy i bajeczki o Lynchu oraz
      artystach. A widać tam tak rzeczywiście malarzy? Tak, ale pokojowych (i to
      rzadko).
      Prawda jest zupełnie inna. ale nie widzą jej jak widać zachwyceni żurnaliści,
      klepiący frazesy rodem z propagandowego foldera.
      Turyści zwiedzają czasem to miejsce, ale przeraża ich ogólny upadek i brud.
      Kolejki dla milusińskich nie będzie bo tory już zabrali, jakoś nie ceni się też
      spatynowanej cegły, bo od lat pseudokonserwatorskimi metodami się
      ją "oczyszcza" i to w każdym miejscu inaczej, złodzieje złomu wykradają resztki
      krat, a za szlabanami przejazdu na Tymienieckiego właściciel-esteta postawił
      betonowy płot. I taki jest Księży Młyn.
    • Gość: Lidka Ale fajny ten Księży Młyn ! IP: *.cybernet.ch 17.10.05, 19:40
      Ale fajny ten Księży Młyn !

P. S.
      Tylko zeby z niego cos zostalo, gdy Lodz za pare lat
      bedzie w miare europejskim miastem !
    • Gość: Adam Re: Księży Młyn IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 09.02.06, 22:03
      Wspaniały artykół jak będę jechał z Opola do Warszawy do Syna to pojade przez
      Łódż chce to zobaczyć i inne obiekty w miescie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka