Gość: Łodzianin IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 13.05.04, 18:50 Artykuł bardzoo fajny, jednak znajdue się tam kilka błędów rzeczowych m. in. 200 m fabryka nie ciągnie się wzdłuż ul. Przędzalnianej, lecz Tymienieckiego :] Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kgp Re: Księży Młyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 17:54 No coz moze i jest to blad rzeczowy - pewno na pewno , ale przyznam sie ze jako rodowita lodzianka ktora od kilku dobrych lat juz tam nie meiszka z wielka checia obejrzalam wszystki strony i informacje , nie wspomne o wzruszeniu jakie wywolaly zdjecia zwlaszcza stare. Sama pamietam zwlaszcza ul.Piotrkowska na ktorej sie wychowalam ( znaczy sie mieszkalam w kamienicy mieszczacej sie przy tej ulicy )i przyznam sie ze tesknie zwlaszcza za "tamtym"miastem .Mysle ,ze jest wielu ktorzy tesknia ..moze warto by jakis albumik wydac ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Księży Młyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 21:00 "...Przy odrobinie inicjatywy może być też wiele atrakcji dla najmłodszych, choćby kolejka, którą można jeździć po zabytkowych terenach..." To cytat z wypowiedzi Łodzianina. Jeśli ktoś wie coś o tej kolejce, proszę napisać na forum. Gdzie jeździ??? Skąd wyrusza??? Chętnie skozystalbym z niej ale pierwsze słysze o takowej i nie wiem gdzie jej szukać. Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: Księży Młyn 15.01.05, 12:15 Gość portalu: A napisał(a): > Jeśli ktoś wie coś o tej kolejce, proszę napisać na forum. Proszę bardzo: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=391&w=19264815 pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khjsfkjdh Re: Księży Młyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 16:20 to beznadziejne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Satin Re: Księży Młyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 13:54 Uwielbiam tę część Łodzi, byłoby świetnie, jakby ktoś w to zainwestował, to miejsce ma ogromny potencjał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Księży Młyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 14:54 w październiku gosciłam osoby z paru miast Polski min.z Warszawy, Szczecina Katowic, Torunia. Moji goście chcieli zobaczyć Księży Młyn więc wybraliśmy się tam. W pałacu obecnie muzeum zostaliśmy potraktowani koszmarnie. Osoby pracujące tam były dla nas bardzo nie miłe a ja z gosćmi poczułam się jak intruz. Goście byli bardzo rozczarowani pomimo iż wnetrze bardzo się podobało. Napewno ta wizyta nie wpłynie pozytywnie na opinie Łodzi w polsce pomimo, że takie bylo moje zalozenie. Szkoda, że przez brak profesjonalizmu pracowników w/w muzeum w Polske pójdzie taka opinia. Napewno już drugi raz nie pójdę tam z kimkolwiek(chyba że zmieni się obsługa)a szkoda bo warto zobaczyć to wnętrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodzianka Re: Księży Młyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 15:00 W październiku gosciłam osoby z paru miast Polski m. n.z Warszawy, Szczecina Katowic, Torunia. Moi goście chcieli zobaczyć Księży Młyn więc wybraliśmy się na wycieczkę. W pałacu obecnie muzeum zostaliśmy potraktowani koszmarnie. Osoby pracujące tam były dla nas bardzo nie miłe a ja z gosćmi poczułam się jak intruz. Goście byli bardzo rozczarowani pomimo iż wnetrze bardzo się podobało. Napewno ta wizyta nie wpłynie pozytywnie na opinie Łodzi w Polsce pomimo, że takie bylo moje zalozenie. Szkoda, że przez brak profesjonalizmu pracowników w/w muzeum w Polskę pójdzie taka opinia. Napewno już drugi raz nie pójdę tam z jakim kimkolwiek z moich gości(chyba że zmieni się obsługa)a szkoda bo warto zobaczyć tą część Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucynka Re: Księży Młyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.05, 15:32 Artykuł z serii jaka piękna nasza Łódź. Naiwne frazesy i bajeczki o Lynchu oraz artystach. A widać tam tak rzeczywiście malarzy? Tak, ale pokojowych (i to rzadko). Prawda jest zupełnie inna. ale nie widzą jej jak widać zachwyceni żurnaliści, klepiący frazesy rodem z propagandowego foldera. Turyści zwiedzają czasem to miejsce, ale przeraża ich ogólny upadek i brud. Kolejki dla milusińskich nie będzie bo tory już zabrali, jakoś nie ceni się też spatynowanej cegły, bo od lat pseudokonserwatorskimi metodami się ją "oczyszcza" i to w każdym miejscu inaczej, złodzieje złomu wykradają resztki krat, a za szlabanami przejazdu na Tymienieckiego właściciel-esteta postawił betonowy płot. I taki jest Księży Młyn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka Ale fajny ten Księży Młyn ! IP: *.cybernet.ch 17.10.05, 19:40 Ale fajny ten Księży Młyn ! P. S. Tylko zeby z niego cos zostalo, gdy Lodz za pare lat bedzie w miare europejskim miastem ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Księży Młyn IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 09.02.06, 22:03 Wspaniały artykół jak będę jechał z Opola do Warszawy do Syna to pojade przez Łódż chce to zobaczyć i inne obiekty w miescie. Odpowiedz Link Zgłoś