Dodaj do ulubionych

Strażnik miejski policjantem? Nowy pomysł komen...

IP: *.bul.uni.lodz.pl 06.09.11, 19:34
Z pudlarzami wygrali? To ciekawe, bo CODZIENNIE mijam pudlarzy właśnie na Kościuszki/Mickiewicza (dokładnie pod budynkiem na Mickiewicza 15) i handel kwitnie. Dziś np. po raz kolejny bielizna i trochę galanterii... Więc nie żartujcie, że pudlarzy przegoniono, bo to jest samo centrum miasta. I to nie jest zabawne.
Obserwuj wątek
    • Gość: antypoliyk Strażnik miejski policjantem? Nowy pomysł komen... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.11, 19:34
      nie może dać mandatu za skręt na zakazie, tylko kierowców byście darmozjady ganiali
      a weźcie się za meneli i porządek na Pietrynie, za pseudokiboli ( nie mylić z kib
    • Gość: mamadoo Strażnik miejski policjantem? Nowy pomysł komen... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.11, 19:46
      Kolejna służba mundurowa, z kolejnymi uprawnieniami? To już przestaje być zabawne ilu ludzi w różnych mundurach może mnie zatrzymywać, sprawdzać, podsłuchiwać. Tylko po co? Zrobiło się od tego jakoś bezpieczniej?
      • ordynat.uchleja Re: Strażnik miejski policjantem? Nowy pomysł kom 08.09.11, 13:15
        Gość portalu: mamadoo napisał(a):

> Kolejna służba mundurowa, z kolejnymi uprawnieniami? To już przestaje być zabaw
        > ne ilu ludzi w różnych mundurach może mnie zatrzymywać, sprawdzać, podsłuchiwać
        > . Tylko po co? Zrobiło się od tego jakoś bezpieczniej?

Nie jest to inicjatywa, która ma cokolwiek wspólnego z troską o bezpieczeństwo we właściwym rozumieniu tego słowa. Chodzi tu raczej o poczucie bezpieczeństwa i stabilności zawodowej pewnej grupy, aczkolwiek pewne konotacje słowa "bezpieczeństwo" nie są tu bez znaczenia.
        Po "upadku" komuny powstał problem dyslokacji zawodowej rzeszy ubeków i ich kapusiów. Powstawały zatem firmy ochroniarskie tworzone przez niezweryfikowanych uboli oraz straże municypalne wedle zapotrzebowania twórcy reformy samorządowej (TW "Cośtam") - pod hasłem : każda gmina z nami trzyma, do których rekrutowano sieroty po oficerach prowadzących. Transparentnym przykładem tych praktyk jest łódzka legienda Paweł Lipski - jedna z bardzo nielicznych ujawnionych legiend, również na tym forum.

Opowiadano, co prawda, że ubeków i ich kapusiów nie ma i nigdy nie było, ale nie należy brać tych opowieści serio. Bajdurzenia o zapewnianiu przez nich bezpieczeństwa również.
        No, po prostu gdzieś ich trzeba było upchnąc...
        I jest, to, co jest.
    • Gość: zen Re: Strażnik miejski policjantem? Nowy pomysł kom IP: *.retsat1.com.pl 06.09.11, 20:30
      Na Retkinii pudlarze też mają się świetnie.
    • Gość: zen Strażnik miejski policjantem? Nowy pomysł komen... IP: *.retsat1.com.pl 06.09.11, 20:33
      Te psie kupy mnie interesują. Chyba trzeba nosić 2 torebki. Jak pies narobi, zbieram w torebkę a następnie wyrzucam. I jestem bez torebki. Czy mam pełną nosić z sobą a wyrzucić w domu?
    • petrich Strażnik miejski policjantem? Nowy pomysł komen... 06.09.11, 21:10
      Wspaniały pomysł. A pracowników zakładu oczyszczania miasta przekształćmy w zmotoryzowany batalion zabezpieczenia powierzchni miejskich.
    • Gość: Piotrek Strażnik miejski policjantem? Nowy pomysł komen... IP: 89.204.239.* 06.09.11, 21:18
      Od karania skrecajacych pod zakaz jest drogowka a nie jakis obszczymurek ze strazy ktory probuje udawac wladze, co to wogole za twor ta straz miejska? Tylko w polsce cos takiego wymyslono
      • Gość: hasyd Re: Strażnik miejski policjantem? Nowy pomysł kom IP: *.toya.net.pl 06.09.11, 22:42
        nie podniecaj się
        • Gość: Piotrek Re: Strażnik miejski policjantem? Nowy pomysł kom IP: 89.204.255.* 07.09.11, 01:19
          A ty to pewnie jeden z tych obszczynurków bez wykształcenia bawiący sie w "strażnika"........
          • Gość: jki Re: Strażnik miejski policjantem? Nowy pomysł kom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.11, 09:52
            nie podniecaj się bardziej
    • Gość: anatolij Strażnik miejski policjantem? Nowy pomysł komen... IP: *.toya.net.pl 06.09.11, 23:09
      Dziś śmierdzący menel zaczepiał przechodniów, klientów pizzerii na piotrkowskiej - reakcja patrolu straży miejskiej: regulaminowy w tył zwrot, biegiem naprzód marsz by nikt ich nie dogonił i nie prosił o pomoc. Nie wspomnę o patrolach w brudnych butach (lipiec - brak opadów czy błota na piotrkowskiej) czy strażniczek (pewna pani miedziane włosy), która grzebienia nie widziała. Taki "szacunek" do munduru.....
    • Gość: owados Strażnik miejski policjantem? Nowy pomysł komen... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.09.11, 23:11
      same wzrosty w statystykach....a ja właśnie wczoraj pstryknałem fotke jak strażnicy z radiowozu 103 ok godz 21 podjechali na janowie do pijących piwko przed sklepem i nawet nie wysiedli z samochodu tylko pogawędzili sobie z nimi przez otwartą szybke, wysłuchali kilku ch..., ku... i spier.... i zastosowali się do tego ostatniego i spier....lili.... Czy to też ujęte będzie w statystykach ?
    • Gość: Maraptor Strażnik miejski policjantem? Nowy pomysł komen... IP: *.180.60.135.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.09.11, 00:07
      policja policje policją pogania
    • Gość: Straż Re: Strażnik miejski policjantem? Nowy pomysł kom IP: *.bc.lnet.pl 07.09.11, 00:15
      do tego szitu nie da się dodzwonić, dyspozytornia SM w Łodzi to pomyłka...chciałem zgłosić wybitą wiatę i nieposprzątane odłamki szkła to titutututtututututuutu pipipipipippipip TU STRAŻ MIEJSKA titututututututut pipipipi TU STRAŻ MIEJSKA...i tak 3 minuty...dałem sobie spokój...
    • mineyko Strażnik miejski policjantem? Nowy pomysł komen... 07.09.11, 07:56
      Tylko policjantem, lepiej od razu żandarmem!
    • tooron Strażnik miejski policjantem? Nowy pomysł komen... 07.09.11, 08:02
      Proponuję aby każdy dozorca (gospodarz domu) miał prawo wystawiania mandatów za deptanie trawników,śmiecenie oraz aby miał możliwość zatrzymywania i karania kierowców skręcających na zakazie skrętu.
      Nie radzę aby zajmował się menelami bo przecież nie jest od tego.
    • Gość: kontra Strażnik miejski policjantem? Nowy pomysł komen... IP: *.180.54.227.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.09.11, 08:06
      Ja bym ich wyslal do liczenia gęsi na łące bo tylko taką inteligencją dysponują.
      • Gość: hasyd Re: Strażnik miejski policjantem? Nowy pomysł kom IP: *.toya.net.pl 07.09.11, 15:50
        oho,inteligent się wpisał..
    • Gość: kielich Strażnik miejski policjantem? Nowy pomysł komen... IP: 195.245.213.* 07.09.11, 09:11
      coś się chyba temu panu poluzowało pod pokrywką. czapkę za ciasną dostał. zaraz jakąś gwardię przyboczną pani prezydent zmontuje. w szeryfa i złodziej chce sie bawić, do policji nie przyjeli to tu swoje marzenia chce realizować. trzeba by sprawdzić czy on nie jest niebezpieczny jakieś badania mu robili zanim pałkę dali.
    • adaml78 Strażnik miejski policjantem? Nowy pomysł komen... 07.09.11, 09:12
      W dużej mierze kadra straży gminnych (wiejskich/miejskich) składa się z odpadów z rekrutacji do policji. Teraz z powodu nadmiernego ego komendanta takie , często o inteligencji niższej od przeciętnej, odrzuty z policji mają zostać policjantami, choć do tej policji nie nadają się.
      Straże gminne stworzone zostały do kontroli czystsości w mieście (kontrola umów o wywóz śmieci, psie kupy) i na tym powinno się poprzestać. Jakiekolwiek uprawnienia do kontroli ruchu drogowego (fotoradary, zatrzymywanie rowerzystów czy samochodoów na zakazie ruchu) czy możliwośc legitymowania i zatrzymywania obywateli powinny zostać odebrane.
      • Gość: allan Re: Strażnik miejski policjantem? Nowy pomysł kom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.11, 09:56
        Twoje marzenia się nie spełnią
      • Gość: strażnik Re: Strażnik miejski policjantem? Nowy pomysł kom IP: *.toya.net.pl 07.09.11, 15:54
        Zapomniałeś napisać jeszcze, że strażnik powinien przeprosić każdego co popełnił wykroczenie i kajać się za próbę spojrzenia w kierunku takich jak ty....praworządnych obywateli.
      • Gość: EK Re: adaml78 IP: *.multimo.pl 07.09.11, 22:50
        A skąd Ty wiesz gdzie ludzie wcześniej się ubiegali o pracę?
        U mnie w Straży pracują ludzie co do głowy im nawet nie przyszło składanie papierów do Policji.
        Pewnie to Ty jesteś tym co sie nie dostał ani do Policji ani do Straży i teraz Ci żal du.. ściska!
        • adaml78 Re: adaml78 08.09.11, 09:13
          > U mnie w Straży pracują ludzie co do głowy im nawet nie przyszło składanie papi
          > erów do Policji.
          To należy pogratulować tym osobom trzeźwego osądy własnych możliwości. Przynajmniej nie zostały wydane budżetowe pieniądze na przeprowadzenie rekrutacji do policji i wysyłanie "podziękować za przystąpienie do rekrutacji".

U mnie w firmie też pracują osoby, które nie składały nigdy papierów do policji.. może dlatego, że ich to nie interesuje bo wolą pracę umysłową związaną z nowoczesnymi technoligiami.
          Ja też nie aspirowałem bo bycia strażniekim gminnym/wiejskim. Bycie kimś poniżej krawężnika to nie dla mnie, a noszenie munduru straży miejskiej to obciach, lepiej pracować w MPO - ta uczciwa praca nie hańbi (choć czasem śmierdzi).
      • Gość: pracujacy jeszcze Re: Strażnik miejski policjantem? Nowy pomysł kom IP: *.lodz.mm.pl 21.09.11, 13:01
        adaml78!!Mlody cpunie!!masz zal obszczymurze ze dostales mandat za picie piwa i sikanie w bramie!!I jeszcze straznik nie ma prawa cie ...wylegitymowac!!A moze policja jeszcze powinna ci ...salutowac!!Zlikwidowano sklepy dla cpunow a i tak PIszesz glupoty bo kupujesz narkotyki na ,,lewo,,Nie mogles walczyc POSRANCU z komuna bo...rznales w gacie!!A teraz? Ze Straza Miejska bo szczasz po bramach??A FE!!!!KIBOLU NACPANY!!
    • mikolajjs usamorządowienie bezpieczeństwa - niekorzystne dla 07.09.11, 12:40
      Łodzi! Mamy wakaty w Policji, finansowanej z budrzetu państwa, na którą ciągle brakuje pieniędzy i pomysły zwiększenia zadań i uprawnień Straży Miejskiej. Nietrudno zgadnąć, że gdy sprawy pójdą w tym kierunku, to w bogatej Warszawie będzie (jeszcze) bezpieczniej niż w Łodzi. Łódź powinna blokować pomysły, które mogą skutkować dalszym zastępowaniem Policji przez Straż Miejską. Jeżeli pan Grzybowski, będący funkcjionariuszem ABW (na urlopie) tego nie rozumie - powinien zostać zwolniony.
    • a_weasley Lepiej: policja (państwowa) zamiast straży 22.09.11, 11:17
      Rozpędzić toto na cztery wiatry, niech się wezmą do jakiejś pracy, a za zaoszczędzone pieniądze dofinansować miejscową policję. Efekt lepszy, koszty mniejsze.
    • Gość: pisior11 Re: Strażnik miejski policjantem? Nowy pomysł kom IP: *.play-internet.pl 13.02.12, 13:42
      Więcej praw?! zgłoszenia pokroju zdejmowania kotów z drzewa. Praw wam wystarczy, a ludzie sprzedający bielizne z kartonu nie robią nikomu krzywdy - w tym biednym (jak....) mieście ludzie nie kupią sobie stoiska w galerii za wypłatę. Zniszczcie biedote - chołota do rowu co nie? ;/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka