Gość: Mazur IP: *.toya.net.pl 30.09.11, 09:30 Okna od Peteckiego, Lekcewazenie klienta, opoznienie terminu. Powinno byc zrobione w dwa dni. jest trzeci i wszystko jest rozgrzebane. Klopoty z montowaniem parapetow. balagan. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja jak najdalej od "Petecki"-ego ! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.09.11, 20:24 Tak było, jest i tak zapewne będzie nadal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: zle doswiadczenie z firma Petecki IP: *.toya.net.pl 21.11.13, 21:36 UWAŻAJCIE NA FIRME PETECKI !!!. Wydaliśmy ok. 20000tys. na okna z roletami. Może to za mało żeby być dobrze obsłużonym i zadowolonym??? Potwierdzam opinie poprzednika. Bałagan podczas montażu, nie wspómnę zasikaną toaletę itp. Obsluga klienta to dno totalne. A pani O....uszek beszczelna, chamska, ignorancka, niechęć do współpracy. Życzę jej tego samego co mnie spotkało razy 100. Po zgłoszeniu reklamacji typu: zacinanie się okien, przemarzanie przy futrynie( lód na ścianie w zimie), brak reakcji firmy tydzień, miesiąc, dwa miesiące i wykonanych kilkunastu rozmowach, z panią O...ruszek (obsługa klienta ul. Rudzka), kierownikiem, monterem, totalnie bezczelna olewka. Wreszcie przyjeżdża pan monter i zaczyna się dyskusja, a ja miałem na ścianie w rożnikach lód i wodę na parapecie. STANOWCZO NIE POLECAM !!!, SZKODA PIENIĘDZY I ZDROWIA. Dodam tą opinie na innych forach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdziwiona Re: zle doswiadczenie z firma Petecki IP: *.lask.vectranet.pl 29.07.14, 02:19 Witam serdecznie! Właśnie wczoraj zamontowano u mnie okna firmy Petecki. Wybrałam pakiet 3-szybowy w profilu bluEvolution 82 i jestem jak na razie zadowolona. Okna są po prostu fenomenalne, a widok z okna HS bezcenny. Tyle się nasłuchałam o problemach montażowych, dlatego strasznie się bałam. Jak na moje oko montażyści firmy Petecki spisali się dobrze. Oczywiście nie wiem co będzie dalej, czas pokaże. Mam nadzieję, że mnie nie zawiodą. Pozostaje czekać A Tobie życzę pozytywnej reklamacji Trzymaj się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zapytajeksperta Re: zle doswiadczenie z firma Petecki IP: *.centertel.pl 04.11.14, 14:53 Znam wiele różnych marek okiennych i uważam, że firma PETECKI ma szansę wyprodukować czasem dobre okno. Niestety całkowity brak powtarzalności, zarozumiałość i złe podejście do klienta, moim zdaniem przekreślają ich na rynku. Jeżeli doliczyć do tego 6 tyg. realizacji (obiecują 3 tygodnie) i niską innowacyjność są to okna, których wybór można spokojnie sobie darować. Lepiej wybrać coś z Amberline, DAKO czy Vetrexu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ahay Re: zle doswiadczenie z firma Petecki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.12.14, 18:14 Potwierdzam- fajnie jak się u nich wyda kilka tysięcy, ale od ewentualnych reklamacji umywają ręce.Pękają u mnie futyny w oknach montowanych przez firmę Petecki, ale to moja wina!!!!!!!!Cokolwiek się stanie, to wina kupującego. Jak tak dalej pójdzie, to właściciele uciekną w inną branżę, a pracownicy- na zielona trawkę, bo są bezczelni, zero szacunku dla klientów, tylko sprzedaż liczy się. A taki sposób zarządzania daleko nie prowadzi . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytajnik Re: zle doswiadczenie z firma Petecki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.15, 11:54 Witam, chciałam zapytać o okno HS. Czy zimą nie było u Pani żadnych problemów z uszczelkami? Nie wiało? nigdzie nie wchodzi woda czy śnieg? Czy są jakiekolwiek problemy? Jakie są Pani pozytywne lub negatywne spostrzeżenia. Bardzo proszę o opinie, jak minęło kilka zimowych miesięcy z tymi oknami. Czy pionowa czarna uszczelka, która jest przytwierdzona do ramy tego okna nieruchomego nie trze o ramę skrzydła przesuwnego? Czy ona sie powinna wyginać przy przesuwaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: zle doswiadczenie z firma Petecki IP: *.toya.net.pl 16.04.15, 19:21 Ja wybrałem okno HS, gdzie uszczelki są "gumowe"- jest to nowsze i wg lepsze rozwiązanie niż uszczelka typu "szczotka". Nic mi nie wieje ani się nie wlewa do środka. Uszczelka troche się obciera przy przesuwaniu, ale musi dobrze dolegać, aby było szczelnie. Odpowiedz Link Zgłoś
findmistejk Re: zle doswiadczenie z firma Petecki 09.09.15, 21:59 w Łasku macie swoje centrum marketingowe? IP wszystko Ci powie jakmawiała stara wróżka. Heh stara szkoła googlowa marktingowa "montażyści firmy Petecki spisali się dobrze" niech się to zdanko pozycjonuje... :))) Ja wiem jedno to co robią montażyści i ich przełożeni w firmie Petecki... po swoich doświadczeniach stanowczo odradzam. Polecam okna - są dobre i jestem zadowolony, ale ekipę monterską bierzcie swoją i sprawdzoną, ja ich wziąłem ze względu na 5 letnia gwarancję, ale następnego dnia przyszedł do mnie znajomy spec od budownictwa i załamał ręce - drugie tyle czasu co oni montowali - on po nich poprawiał. Po moich doświadczeniach mogę powiedzieć - lepszy własny fachowy montaż bez gwarancji i bez wizyt monterów w kolejnych latach niż 5 letnie korzystanie z gwarancji i dodatkowe łóżko dla montera z tej firmy :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ultimatum99 Re: zle doswiadczenie z firma Petecki 21.12.14, 20:54 Zakupiłem okna od Petecki, niestety mam niemiłe wspomnienia. Okna są na profilu VEKA Alphaline. Problem jest z pakietem szybowym (3 szyby) produkcji Pilkington. Montowana ciepła ramka tkz TGI jest tragicznie wykonana. 1.Brzegi na łączeniach są wystrzępione, 2.miedzy szybami latają wiórki pozostałe po cięciu, 3.wklejone sa odcinki po 20 cm - jakby z odpadów, 4. na całym obwodzie są nawet po 3 łączenia małych kawałków tych listew, 5. w narożnikach wewnątrz komór idzie jeszcze czarna uszczelka ktora nie jest poprowadzona tak jak idzie narożnik tylko po łuku, do 2 cm prześwitu! uszczelnione jest to silikonem ale wygląda tragicznie (około 60% narożników) 6. występują wybulenia tej listwy TGI - garby. W przypadku tego ostatniego punktu reklamacja była uznana i ponoć maja mi wymienić pakiety szybowe w 3 oknach. W pozostałych przypadkach nie uwzględniono reklamacji i takie rzeczy sa dopuszczalne.... Oglądałem okna innych producentów u znajomych na budowach i nie widziałem takich akcji. Wybierając te okna a nie należały do najtańszych miałem nadzieje ze to porządna firma. Wizualnie bardzo słabo sie to prezentuje . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient z Łodzi Re: zle doswiadczenie z firma Petecki IP: *.toya.net.pl 22.06.16, 20:42 Chciałbym uprzedzić przyszłych klientów salonu sprzedaży PETECKI w Łodzi na ulicy Inflanckiej przy Zagajnikowej o niskiej kompetencji osób obsługujących, tzn. po wykonaniu wyceny wstępnej cena końcowa różniła się na moją niekorzyść o około 20%. Dziękuję za obsługę i przestrzegam przed zaniżaniem cen w ofertach, aby przyciągnąć klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnnaM Re: zle doswiadczenie z firma Petecki IP: *.toya.net.pl 15.12.21, 13:30 Podobna opinia ode mnie. Miałem dzisiaj mieć montowane okno na Piotrkowskiej i dowiedzialem się nagle ze potrzebne sa pozwolenia blokowania chodnika ponizej w celu zabezpieczenia, mimo iż osoba sprzedajaca/mierzaca uspokoila mnie ze firma Petecki postawi na dole zabezpieczenia.Jestem osoba emerytowana, i niezorientowana w wymaganych procedurach i dopiero podwykonawcy Peteckiego z Łasku DZISIAJ poinformowali ze potrzebne sa pozwolenia od strazy miejskiej i starosty, których zalatwianie trwa dlugo. Niemniej reprezentant Peteckiego pamietal o wielokrotnym telefonowaniu i przypominaniu o wplacie pozostalej kwoty za okno. Uwazam ze należy się zadoscuczynienie za brak kompetencji, lekcewazenie klienta i pazernosc. Odpowiedz Link Zgłoś
siwyftw Re: zle doswiadczenie z firma Petecki 22.02.26, 16:58 Firma ogłosiła restrukturyzację 24.Października 2025. Wpłaciłem zaliczkę na okna na początku Lipca. Termin montażu okien 07.Września. Do tej pory firma nie wywiązała się z umowy ani nie dostałem zwrotu zaliczki 70% (87 500zł) Odpowiedz Link Zgłoś