Dodaj do ulubionych

Nergal to jasełka - mówił ks. Adam Boniecki na UŁ

• ziutekliv21 Odkad wyznawanie wiary w Szatana jest nielegalne? 27.04.12, 00:05
      Jest rownouprawnienie, jak jeden wierzy w Boga to inny moze wierzyc w Szatana. Prokuratura powinna sie zajac ta sprawa jest ksieza beda dalej publicznie dyskryminowali wyznawcow Szatana.
      • pamejudd A co z wyznawcami Szatana dyskryminujacymi... 27.04.12, 01:10
        ...chrzescijan?
        • Gość: tay Re: A co z wyznawcami Szatana dyskryminujacymi... IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.12, 01:44
          Jak do tej pory to raczej kościół mordować pogan, albo tych, których oskarżał o konszachty z Szatanem... Poganie akurat są dosyć tolerancyjni, kiedyś mogłeś takiemu opowiedzieć o swoim bogu, on ci opowiedział o swoim i wszyscy byli zadowoleni. To kościoły chrześcijańskie wypowiedziały wojnę wszelkim innym religiom uznając siebie za jedynych godnych stąpać po tej ziemi. Nie słyszałem aby sataniści mordowali całe cywilizacje jak to czynili gorliwi chrześcijanie.
          • Gość: AS Re: A co z wyznawcami Szatana dyskryminujacymi... IP: *.dip.t-dialin.net 29.04.12, 06:05
            Gość portalu: tay napisał(a):

> Jak do tej pory to raczej kościół mordować pogan, albo tych, których oskarżał o
            > konszachty z Szatanem... Poganie akurat są dosyć tolerancyjni, kiedyś mogłeś t
            > akiemu opowiedzieć o swoim bogu, on ci opowiedział o swoim i wszyscy byli zado
            > woleni. To kościoły chrześcijańskie wypowiedziały wojnę wszelkim innym religiom
            > uznając siebie za jedynych godnych stąpać po tej ziemi. Nie słyszałem aby sata
            > niści mordowali całe cywilizacje jak to czynili gorliwi chrześcijanie
            .

poczekaj i przyzwalaj rozpasaniu zła a wkrótce się doczekasz

• hate-war Re: A co z wyznawcami Szatana dyskryminujacymi... 27.04.12, 05:58
          pamejudd napisał:

> ...chrzescijan?
          >
          >
          pudło, bo akurat w/g chrześcijańskich legend jeden z drugim żyją w pasożytniczej symbiozie, bez siebie stracili by swój sens
      • Gość: AS Re: Odkad wyznawanie wiary w Szatana jest nielega IP: *.dip.t-dialin.net 29.04.12, 04:32
        ziutekliv21 napisała:

> Jest rownouprawnienie, jak jeden wierzy w Boga to inny moze wierzyc w Szatana.
        > Prokuratura powinna sie zajac ta sprawa jest ksieza beda dalej publicznie dyskr
        > yminowali wyznawcow Szatana.

to właśnie przykład degrengolady umysłowej gdzie osobnik już nie jest w stanie odzielić co dobre a co złe. Rozchwianie wartości i można manipulować dowoli. Biedny chory człowiek - tylko współczuć.
    • Gość: alica32 Nergal to jasełka - mówił ks. Adam Boniecki na UŁ IP: *.146.202.50.ip.abpl.pl 27.04.12, 00:10
      Ja się pytam kto wyprzedawal gospodarke polską po okrąglym stole.? Czy to Polacy wyprzedawali gospodarkę polska? I pytanie czy ks. Boniecki jest liberałem zatwardzialym?
      Pytam sie komu w Polsce przeszkadza katolicyzm, patriotyzm Polaków?
      Czy żydom, czy ateistom,czy chińczykom czy satanistom, czy wyznawcom rózowego promienia?
      Oczywiście ja odpowiedź znam!i nie tylko ja znam odpowiedź
      • Gość: AS Re: Nergal to jasełka - mówił ks. Adam Boniecki n IP: *.dip.t-dialin.net 29.04.12, 04:53
        Gość portalu: alica32 napisał(a):

> Ja się pytam kto wyprzedawal gospodarke polską po okrąglym stole.? Czy to Polac
        > y wyprzedawali gospodarkę polska? I pytanie czy ks. Boniecki jest liberałem zat
        > wardzialym?

bo wielu postrzega liberalizm poprzez słowotwórstwo kojarzące się przyjemnie wolnościowo i tak przyjaźnie. Widocznie ks. B. jakodobry człowiek (bo nie mam najmniejszych wątpliwości że taki jest) podchodzi do liberalizmu naiwnie prostolinijnie. Może nie zagłębia się w jego głębię. Jeśli kocha liberalizm z naiwności, to czas najwyższy żeby mu ktoś oczy otworzył. Natomiast jeśli kocha liberalizm z pełną świadomością to ktoś powinien zadbać by przeszedł już na zasłużoną emeryturę. Liberalizm jest tak samo niebezpieczny jak komunizm. Z komunizmem wydawało się nam, że sobie poradziliśmy, ale nas wymanewrowano jako społeczeństwo. Teraz jesteśmy zbyt osłabieni, bo zawłaszczono wszystko co się dało by czekać. Jeśli nie zlikwidujemy tego patałajstwa odpowiednio wcześnie nie będzie co zbierać z Polski. Celem liberalizmu jest zniknięcie pojęcia państwa globalnie - pozostaną tylko Korporacje, Finansjera i motłoch do pracy za grosze. - Strzeżcie się!
        Czy słyszeliście by jakiś liberał mówił o losie przeciętnego człowieka, by się pochylał nad jego bytem? Nie dajcie się również zmylić Lewakom, że to niby oni dbają o człowieka i że nie są z liberałami. Liberałowie i Lewacy działają wspólnie i dla wspolnego celu - dlatego Liberałowie pozwolili nomenklaturze PRL-owskiej uwłaszczyć się na majątku Polaków. Z tego powstaną w odpowiednim czasie Korporacje. Państwa pobankrutują i zostaną wchłonięte przez Finansjerę.
        Pozostanie niezorganizowany motłoch przymuszony nędzą do posłusznej pracy za grosze.
    • Gość: jan_maria Kiedy widzę księdza B. w telewizji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.12, 00:11

"Kiedy widzę księdza w telewizji, przełączam kanał. Przełączam, bo wiem, co powie ..."
      #
      No właśnie, więc wystarczy, gdy w TV przypomną nazwisko ks. Bonieckiego, a resztę sami sobie dośpiewamy.

• Gość: L Re: Kiedy widzę księdza B. w telewizji IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.04.12, 00:30
        Dokładnie..
    • Gość: kamilla Boniecki= zakała Kościoła IP: *.ostnet.pl 27.04.12, 00:16
      ten gośc powinien przyznac sie wreszcie , że nalezy do Antykościoła!
      • Gość: bella Re: Boniecki= zakała Kościoła IP: *.hsd1.ma.comcast.net 27.04.12, 00:53
        dokladnie.
        • te_rence Re: Boniecki= zakała Kościoła 27.04.12, 01:08
          dokładnie, powinien wystąpić z kościoła żeby zostały same chamskie betonowe stare kawalery w dziwnych strojach, to znacznie obniży poziom bo ten człowiek go zdecydowanie zawyża i pogrąży szybciej tą zabobonną ciemną instytucję

"Kościół winien być oddzielony od państwa, nie wolno mu zajmować się kształceniem młodzieży. Naród powinien być panem własnego losu i jego prawa powinny być nadrzędne wobec praw kościoła. Żadna religia nie może im przeczyć odwołując się do prawa boskiego, przeciwnie, każda religia powinna być posłuszna prawom ustanowionym przez naród"
          Memoriał Tadeusza Kościuszki 1815r
          www.noreligion.comxa.com/zimage/image.php
          • hate-war Re: Boniecki= zakała Kościoła 27.04.12, 06:03
            te_rence napisał:

>
            >
            > "Kościół winien być oddzielony od państwa, nie wolno mu zajmować się kształceni
            > em młodzieży. Naród powinien być panem własnego losu i jego prawa powinny być n
            > adrzędne wobec praw kościoła. Żadna religia nie może im przeczyć odwołując się
            > do prawa boskiego, przeciwnie, każda religia powinna być posłuszna prawom ustan
            > owionym przez naród"
            > Memoriał Tadeusza Kościuszki 1815r
            co tam jakiś Kościuszko skoro jaśniepanowie posłowie Błaszczak,Giżyński itd twierdzą ,że krk to nasza tradycja<lol>
            • Gość: tay Re: Boniecki= zakała Kościoła IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.12, 09:06
              Tia, ukradli święta słowiańskie, pozmieniali nazwy, postacie zamienili katolickimi odpowiednikami i teraz to nasza tradycja ;) Skoro "po owocach ich poznamy", to w tym przypadku są to owoce ukradzione, często w brutalny krwawy sposób, bo kto nie chciał przejść na wiarę w "Jezuchrista" dostawał od razu bilet ekspresowy w zaświaty. No i od tego czasu religia zaczęła nas bardzo drogo kosztować, śiętopietrze, konkordaty, ziemie, utrzymywanie trutni i fundowanie im świadczeń socjalnych...
              • Gość: Ech... Re: Boniecki= zakała Kościoła IP: *.adsl.inetia.pl 29.04.12, 21:09
                Dokładnie tak... i tak się w tej swojej władzy rozochocili, że nie zwrócili uwagi, biedacy, że już nie ma indeksu ksiąg zakazanych, wszyscy potrafią czytać i niewielu się nabierze na fakt, że katolicki dzihad na Jerozolimę był obroną świętej, katolickiej wiary...
          • Gość: AS Re: Boniecki= zakała Kościoła IP: *.dip.t-dialin.net 29.04.12, 05:00
            te_rence napisał:

> dokładnie, powinien wystąpić z kościoła żeby zostały same chamskie betonowe sta
            > re kawalery w dziwnych strojach, to znacznie obniży poziom bo ten człowiek go z
            > decydowanie zawyża i pogrąży szybciej tą zabobonną ciemną instytucję
            >
            >
            > "Kościół winien być oddzielony od państwa, nie wolno mu zajmować się kształceni
            > em młodzieży. Naród powinien być panem własnego losu i jego prawa powinny być n
            > adrzędne wobec praw kościoła. Żadna religia nie może im przeczyć odwołując się
            > do prawa boskiego, przeciwnie, każda religia powinna być posłuszna prawom ustan
            > owionym przez naród"
            > Memoriał Tadeusza Kościuszki 1815r

pięknie gadasz. - podaj jeszcze poziom wtajemniczenia i do jakiej Loży przynależysz.
            Pfuj!
        • Gość: tay Re: Boniecki= zakała Kościoła IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.12, 01:26
          Przeczytam w końcu jakiś konkret? Ja wiem, że wy katole nienawidzicie wszystkiego co trochę inne, bo tak wam wbito do łbów, ale ciekaw jestem w czym dokładnie tak wam dopiekł ks. Boniecki? Wiecie w ogóle czy tak podświadomie go nie lubicie bo trochę inny? Może to was uwiera, że szanuje tego księdza spora część nie-katolików... skoro tak się dzieje to bez ochyby Szatan w nim siedzi! Tak myśli katolik... a raczej "tak czuje" katolik, bo wy nie myślicie, wy wszystko czujecie albo wam się przyśniło ewentualnie... Rozum śpi, więc nie dziwota, że budzą się demony.
          • Gość: AS Re: Boniecki= zakała Kościoła IP: *.dip.t-dialin.net 27.04.12, 20:27

> Przeczytam w końcu jakiś konkret? Ja wiem, że wy katole nienawidzicie wszystkie
            > go co trochę inne, bo tak wam wbito do łbów, ale ciekaw jestem w czym dokładnie
            > tak wam dopiekł ks. Boniecki? Wiecie w ogóle czy tak podświadomie go nie lubic
            > ie bo trochę inny? Może to was uwiera, że szanuje tego księdza spora część nie-
            > katolików... skoro tak się dzieje to bez ochyby Szatan w nim siedzi! Tak myśli
            > katolik... a raczej "tak czuje" katolik, bo wy nie myślicie, wy wszystko czujec
            > ie albo wam się przyśniło ewentualnie... Rozum śpi, więc nie dziwota, że budzą
            > się demony.

Problem polega na tym że ks. B. chce uchodzić za autorytet katolicki, a z katolicyzmam ma tyle tylko że nosi sutannę i posługuje się wyrywkowo nauką katolicką naginając ją do potrzeb liberalizmu. Nie można demontować zasad etycznie słusznych przestrzeganych przez ponad 2000 lat w Europie dla potrzeb nowego falsyfikatu ideologicznego. KK wychodzi od dołu od potrzeb człowieka, liberalizm natomias stosuje zasadę ochrony silnych i rozluźniania swobody i swawoli wbrew zasadom etycznym. Reasumumując według liberalizmu, jeśli zadsady przeszkadzają "wolności" (czytaj swawoli i nieodpowiedzialności) to tym gorzej dla zasad, wtedy te zasady należy zniszczyć. Ponieważ KK stoi na straży zasad moralnych i etycznych, dlatego prowadzona jest przeciwko niemu kampania wyniszczająca. Do takiej walki potrzebne są "autorytety katolickie" (chodzi o to by sprawiał wrażenie nowoczesnego a demontował wartości KK) i takie kryteria spełnia ks. B. Władze KK wydały zakaz wystąpień publicznych ks. B. Widać z tego ma do spełnienia jakiee wyższe obietnice ideologiczne skoro łamie zakazy swych przełożonych. Nie było by tematu gdyby swe psełdokatolickie liberalno-lewackie poglądy wygłaszał nie jako ks. B. ale bez sutanny jako pan. B. Było by to uczciwsze niż to co czyni teraz. Czego tego nie robi? Bo jako pan B. nie miałby glejtu autorytetu katolickiego. Taki dowartościowanie. Zupełnie jak kilka lat temu socjotechnika pewnego pana który to zorganizował wspólny zjazd rodzinny z Habsurgami dla uwiarygodnienia pochodzenia jego rodziny. Taki mały zabieg i to za pieniądze państwowe a ile uciechy i korzyści. Tam sutanna, tu Zjazd Rodowy i jak to wszystko wiarygodnie wygląda. Logika i Historia jest Królową Nauk.
            A z tym prawdziwe autorytety mają obowiązek nie tylko się nie zgadzać ale zwalczać błędnie
            • Gość: AS Re: Boniecki= zakała Kościoła IP: *.dip.t-dialin.net 27.04.12, 20:31
              Errata:
              jest: Habsurgami - powino być Habsburgami
      • Gość: Lise-Lotte Re: Boniecki= zakała Kościoła IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.12, 18:39
        Czyli - nie takiego, jakim ty wielbisz na czworakach, - zboczka Rydzyka? Dawaj mu więcej ( na tacę też). Myśleć nie musisz. Nie masz czym.
        • Gość: AS Re: Boniecki= zakała Kościoła IP: *.dip.t-dialin.net 27.04.12, 20:41
          Gość portalu: Lise-Lotte napisał(a):

> Czyli - nie takiego, jakim ty wielbisz na czworakach, - zboczka Rydzyka? Dawaj
          > mu więcej ( na tacę też). Myśleć nie musisz. Nie masz czym.

na jakiej podstawie pomawiasz i obrażasz człowieka? Tak ci kazali? Tak ci wyprali mózg? A może poprostu jesteś zwykłym chamem bez kulury?
          By mówić i oceniać kogoś, to nie można poznawać go przez opinie innych. Jedź do Torunia, spotkaj się, zobacz, porozmawiaj, a potem pomyśl i włącz logikę. Twej opinii nie da się nijak pogodzić o osiągnięciami i osobowościę tego pana (jak dla ciebie) a dla mnie o. dr. Tadeusza Rydzyka. Kultura nakazuje wymienienie także i tytułu jeśli nie jest się z tą osobą w sposób bliski zaprzyjaźnionym. Ponadto wpis ten w logicznym połączeniu z NIC jednoznacznie mówi kim jest autor tego wpisu i wszystko jest jasne.
    • succuba1959 Nergal to jasełka - mówił ks. Adam Boniecki na UŁ 27.04.12, 00:37
      Nikomu nie przeszkada prawdziwy polak,katolik,patriota,itd.To co naprawde przeszkadza to ta wasza katolicka milosc do innego blizniego o ktorej sluchacie w kosciele,takiej nietolerancji jaka przewija sie w waszych pismidlach to chyba tylko mozna znalezc w faszyzmie!Gdybym wierzyla tak jak wy to balabym sie gniewu boga!Po co czytacie to gowno czym jest GW,ja waszego gowna nie czytam,nie slucham i nie komentuje!GP,RZ,RM to wasza droga,idzcie nia i zostawcie w spokoju jedna z niewielu osob KK,ktora mowi o rzeczach,byc moze dla was nizrozumialych,o ktorych powinien mowic ksiadz!Ten wasz zydowski bog sie w koncu w.....i i zburz te swiatynie glupoty!
      • Gość: AS Re: Nergal to jasełka - mówił ks. Adam Boniecki n IP: *.dip.t-dialin.net 27.04.12, 20:51
        succuba1959 napisał(a):

> Nikomu nie przeszkada prawdziwy polak,katolik,patriota,itd.To co naprawde przes
        > zkadza to ta wasza katolicka milosc do innego blizniego o ktorej sluchacie w ko
        > sciele,takiej nietolerancji jaka przewija sie w waszych pismidlach to chyba tyl
        > ko mozna znalezc w faszyzmie!Gdybym wierzyla tak jak wy to balabym sie gniewu b
        > oga!Po co czytacie to gowno czym jest GW,ja waszego gowna nie czytam,nie slucha
        > m i nie komentuje!GP,RZ,RM to wasza droga,idzcie nia i zostawcie w spokoju jedn
        > a z niewielu osob KK,ktora mowi o rzeczach,byc moze dla was nizrozumialych,o kt
        > orych powinien mowic ksiadz!Ten wasz zydowski bog sie w koncu w.....i i zburz t
        > e swiatynie glupoty!

Ależ oczywiście, niech mówi co i jak chce ale niech nie firmuje tego Kościołem Katolickim. Niech zdejmie sutannę i jako Pan B. Głosi co mu ślina na język przyniesie. Umie to ubrać w psełdologikę (ewielu to kupi), może nawet głosić że jedynie słuszna droga do Boga wiedzie przez liberalno-lewackie przekonania. Wolno mu, ale jako panu Bonieckiemu ale nie ks. Bonieckiemu. Bo jako ksiądz ma obowiązek wyrażania zdania kościoła, a jako pan swojego które nie musi być spójne z doktryną katolicką.
        Miałem nie dokonywać wpisu do osoby wulgarnej i bez kultury ale piramidalne głupoty jakie wypisujesz umarłego by podniosły na nogi.
    • starblast Nergal to jasełka - mówił ks. Adam Boniecki na UŁ 27.04.12, 00:50
      Kościół to nie zbiór różnych osób o odmiennych opiniach. To przede wszystkim dogmaty, na których opiera się konkretny światopogląd. One są w zasadzie niezmienne, co nie oznacza, że nie wprowadzano do nich korekt, nie tworzono nowych itp. Łaczy je jedno, są oparte na urojeniach. Są zmyślonymi bajkami sprzed 2000 lat z późniejszymi korektami, dopiskami. Tak jak bajki zawierają jakieś nauki prawidłowych zachowań, morał etc., podobnie jest z tym specyficznym rodzajem bajki. Problem w tym, że je bierze się zbyt na serio i powoduje to problemy.
    • Gość: tay Re: Nergal to jasełka - mówił ks. Adam Boniecki n IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.12, 00:59
      A dla mnie to akurat jeden z nielicznych rozsądnych księży, który nie stracił kontaktu z rzeczywistością. Inni księża wydają się już żyć we własnej, średniowiecznej, odrealnionej bajce, a ludzi tak naprawdę mają w dupie...
    • Gość: Omas Nergal to jasełka - mówił ks. Adam Boniecki na UŁ IP: *.rzeszow.hypnet.pl 27.04.12, 01:00
      ...bo wiem, co powie. Mam to samo! Chyba po raz pierwszy zgadzam się księdzem.
    • feurig59 Re: Nergal to jasełka - mówił ks. Adam Boniecki n 27.04.12, 01:30
      Gość portalu: tylko nie to napisał(a):

> Znowu ten pseudoksiądz, który lansuje się na Nergalu.

Kim jest Nergal, to wydajesz sie wiedziec, ale wynika z Twojego postu bracie, że kim jest ks. Boniecki już nie. :-)
    • jarum Re: Nergal to jasełka - mówił ks. Adam Boniecki n 27.04.12, 01:30
      Bzdury opowiadasz .To jedyny normalny czlowiek w tym waszym bajzlu.
    • Gość: Sw.Patryk Re: Nergal to jasełka - mówił ks. Adam Boniecki n IP: *.as43234.net 27.04.12, 01:37
      Niestety , jestes idiota
      • Gość: Sw.Patryk Re: Nergal to jasełka - mówił ks. Adam Boniecki n IP: *.as43234.net 27.04.12, 01:45
        Ten " diota " odnosil sie do pierwszej krytycznej wypowiedzi o Ks. Bonieckim. To zadziwiajace, ze kulturalny , piekielnie inteligentny , dobry czlowiek , lubiacy ludzi ,a nie instytucje koscielna tylko , wzbudza takie negatywne emocje u " prawdziwych Polakow - katolikow " .
        • Gość: tay Re: Nergal to jasełka - mówił ks. Adam Boniecki n IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.12, 10:43
          Widać te rzeczy o których piszesz są prawdziwym katolikom obce i tyle. Wolałbym aby było inaczej, ale ateiści pewnie cieszą się, że katolicy są tacy. Nie będzie świeżej krwi. Twierdza warowna broniona przez grupę dziadków zmurszeje i już nawet nikt nie będzie chciał tej twierdzy zdobywać, ludzie po prostu o niej zapomną. Nie wiem czy to prawda, ale podobno telewizji Trwam słucha raptem około 6000 osób. Dzisiaj można zdobyć w miarę łatwo więcej przyjaciół na facebooku. Dlaczego więc tyle rejwachu jest o tą telewizję? Bo katolicy są głośni i potrafią domagać się swoich praw. Niestety, robią to przy każdej możliwej okazji rozpychając się łokciami, dlatego to się zwyczajnie zdewaluowało. Już nikt nie zwraca uwagi na katolika który krzyczy "mordują!", bo każdy wie, że to dla niego stan naturalny i chleb powszedni. Wierni wzięli przykład z góry od swoich pasterzy. KK od zawsze stosował "strategię tchórza" - sam łupił, mordował, a kiedy druga strona podejmowała walkę rozlegał się pisk, że to wściekłe ataki na miłujących pokój i dialog... Potem znowu atak!
          • jungleman Re: Nergal to jasełka - mówił ks. Adam Boniecki n 27.04.12, 13:05

> Widać te rzeczy o których piszesz są prawdziwym katolikom obce i tyle. Wolałbym
            > aby było inaczej, ale ateiści pewnie cieszą się, że katolicy są tacy.

Otóż jako ateista wcale się z tego nie cieszę - raz, że katolicy są niestety nadal większością społeczeństwa, a większość idiotów nie rokuje temu społeczeństwu za dobrze (choć akurat to ogólnoświatowa, ogólnoludzka tendencja a nie polska czy katolicka specjalność)
            dwa, że w 100% zgadzam się z zasadą: "nie dyskutuj z idiotą - najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem"
            trzy, że nawet katolicyzm w wykonaniu osób inteligentnych nie razi tak bardzo jak w wykonaniu idiotów.
            Czego przykładem jest choćby ksiądz Boniecki - jeden z niewielu sensownych księży w tym watykańskim bajzlu. Szkoda, że tacy ludzie są tak nienawidzeni przez "prawdziwych" katolików ups. - chciałem napisać: prawdziwych debili.
    • Gość: Alek Kapota Biskupi to armaty. Prawda IP: *.182.84.72.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.04.12, 04:57
      Taką wałaśnie mają subtelność. Jak coś powiedzą to aby totalnie zniszczyć. Pociskami burzącymi. Oczywiście mienią się "następcami i wiernymi naśladowcami Jezusa" co nieprzyjaciół nakazywał miłować. Michalik przykładem krzewienia religii miłości. Mściwy książę kościoła, przez Palikota chamem nazwany. Trafnie.
      • Gość: tay Re: Biskupi to armaty. Prawda IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.12, 09:36
        To raczej miernota z przeświadczeniem o swojej wyższości nad motłochem, groteskowa postać w kiecce i zabawnej czapie domagająca się specjalnych przywilejów... Chociaż może masz rację, często słychać chamów, którzy krzyczą: "Wy nie wiecie kto ja jestem!".
    • hate-war vice versa 27.04.12, 05:16
      Nergal tylko zauważył, że Szatan się dobrze sprzedaje, więc gra Szatana. Show-biznes. Jasełka.
      ... i vice versa, robicie z waszym bogiem to samo od 2000 lat
      • zgr-edo ksiądz z powołania, ginący gatunek 27.04.12, 06:25
        mieszkając w małym mieście na Pomorzu Zachodnim, nigdy nie byłem gorliwym katolikiem, ale msze świateczne, spowiedź, przyjacielskie wręcz kontakty z proboszczem, szacunek dla kleru i Kościoła był zawsze. Ale tam kazania nie wtrącały się do polityki, ksiądz siedział pod mostem łowiąc ryby z innymi wędkarzami, można było z nim i innymi księżmi pogadać na różne tematy. Tacy normalni ludzie, przypominający protestanckich pastorów.
        Moje nastawienie do Kościoła i religii zmienił Kraków, gdzie mieszkam prawie 30 lat, od 1995 roku przestałem chodzić do Kościoła i staję się coraz większym klerykałem. Negral nie jest szatanem , to zwykły muzyk, prywatnie miły człowiek, robiący kasę, księża też robią kasę, tyle ,że to są już szatany /myślę, że chodzą w sutannach aby im ogonów nie było widać/, bezlitośni , fałszywi, obłudni, zakłamani i wredni , bezkarni, stawiający się ponad władzę świecką/ czego osobiście doświadczyłem, kiedy musiałem się tłumaczyć przed jakimiś dupkami po skardze księdza, któremu publicznie zwróciłem uwagę o niestosownym zachowaniu/. Powiem szczerze, że gdybym na swojej dorosłej drodze życia, spotykał takich księży jak Boniecki, czy Tischner, to pewnie na 100 % nigdy bym z Kościoła nie odszedł.
        Teraz , głosuję na Ruch Palikota, który, tak naprawdę, to może uratować KK w Polsce od całkowitego jego upadku

• Gość: ateista ksiądz z powołania=kretyn od urodzenia? IP: *.tktelekom.pl 27.04.12, 06:54
          odporny na wiedzę, fizykę matematykę itp. czyli lekko zwichrowany..
          • Gość: tay Re: ksiądz z powołania=kretyn od urodzenia? IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.12, 10:04
            Chodzi o księdza który faktycznie wierzy w Boga, bo wygląda na to, że większość księży to ateiści albo nawet sataniści ;) Nie robiliby tego co robią gdyby czuli nad sobą Boże spojrzenie. Ksiądz z powołania to dla mnie przykładowo taki kapłan, który pracuje z więźniami, jeździ na misje, albo pomaga biednym. Może sobie nawet jeździć Ferrari, jeśli to jego narzędzie pracy, ale niech czyni ten świat lepszym i promuje chrześcijaństwo w normalny sposób, najlepiej przykładem a nie tylko żre, mruczy pod nosem dyrdymały, politykuje i wyciąga łapę po pieniądze. Myślę, że ważna jest tu skromność i nie wywyższanie się, bo ksiądz ma ludziom służyć a nie nad nimi panować. Niestety, musiałby się zdarzyć prawdziwy cud, żeby nagle 90% wiernych i kapłanów zmieniło swoją mentalność. Jest już w zasadzie "po ptokach" i KK to wie. Pytanie czy uda im się odejść na boczny tor z klasą, czy będą się dalej szamotać piszczeć i robić szopki. Stawiam na to drugie, KK na koniec da jeszcze wszystkim do wiwatu, zagrabi co się da, napsuje ile zdoła i odejdzie wrzeszcząc że mordują chrześcijan... Jednym słowem KK zachowa się jak rasowy polityk uczepiony pazurami do koryta, twierdzący że wcale nie był pijany, tylko się najadł kwaśnych jabłek... Ale czy KK kiedykolwiek przejmował się tym co ludzie o nim pomyślą? O honorze, dumie i tego typu sprawach potrafią tylko ględzić, przy każdej możliwej okazji zrobią z siebie szmatę aby tylko coś zyskać. Wychodzą chyba z założenia, że ludzie szybko zapomną i tak niestety też się dzieje. Ile razy kościół się skompromitował, ile razy stawał po niewłaściwej stronie, mordował zamiast stosowac inne warianty, albo szedł w zaparte twierdząc że wszyscy inni kłamią... Być może ludzie chcą zapominać o winach KK, bo traktują ten kościół jako swoją rodzinę, a Polak o rodzinie złego słowa nie powie... To w sumie chwalebne wybaczać innym, ale bez przesady, tu nie chodzi o ślepe posłuszeństwo!
        • Gość: tay Re: ksiądz z powołania, ginący gatunek IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.12, 09:48
          Mam podobne odczucia i nawet jako przeciwnik kościoła boleję nad tym jak roztrwonił on cały kredyt zaufania u ludzi, jak się zeszmacił, opowiedział po jednej stronie. Nic samo w sobie nie jest złe, ale może się takie stać z czasem. Kościół katolicki raczej się nie zmieni, bo wierni mają wbrew pozorom znikomy wpływ na swoich pasterzy. Wszystko oparte jest na sztywnych dogmatach, nie ma za grosz demokracji ani dialogu, a historii nie da się już pisać od nowa. Zarówno wśród księży jak i u wiernych nie ma nigdy żadnej chęci zreflektowania się, przyznania do błędu, nawet w błahych sprawach zawsze idzie się w zaparte. Pamiętam przypadek kiedy ksiądz sam przyznał się do molestowania jakiegoś dziecka a mieszkańcy wsi dalej twierdzili, że niewinny... Jak zmieniać organizację, którą tworzą ludzie zaślepieni, niezbyt rozgarnięci, tacy którzy często nie znają w ogóle świata poza swoją wsią a pielgrzymka jest dla nich niczym wyprawa Kolumba. Ci bardziej światli katolicy i tak staną murem za swoimi, bez względu na okoliczności, bo tak są zaprogramowani - kościół = samo dobro, a nawet jeśli nie samo, to i tak nie wolno kalać swojego gniazda. Ci którzy mogliby zmienić KK na lepsze stanowią promil i są obrzucani łajnem z każdej strony, nie zdobędą poparcia ani ludzi ze swojej paczki ani tych co stoją po drugiej stronie barykady. Oni nic nie znaczą w tej szarej masie smutnych, pokrzywdzonych przez los, nienawidzących jakiejkolwiek inności ludzi.
          • Gość: prawie_bezrobotny Re: ksiądz z powołania, ginący gatunek IP: *.dynamic.chello.pl 28.04.12, 18:23
            do Taya
            Z uwagą i aprobatą (na ogół) przyjmuję twoje wpisy na tym forum.
            Dodam tylko jedno (na razie, bo mnie wciągasz do dysputy - nie dyskusji), że tytułem powszechnie stosowanym przez wieki wobec księży był „dominus”, czyli „pan”. Zwykle też „venerabilis”, czyli „czcigodny” lub „wielebny”. Ale przeważnie „pan”.
            Zresztą tytuł „ksiądz” to też tytuł nie byle jaki. To był - z pochodzenia (słowotwórczo) - „książę”!
            Był też okres, że w Rzeczypospolitej szlacheckiej, w szczególności w świecie magnaterii, prosty pleban (często zwany klechą) się nie liczył. Ale nie liczył się dla szlachcica, na którego musiał czekać z rozpoczęciem liturgii. Wiem to z pierwszej ręki (z lat dwudziestych minionego wieku). „Rozksiążyli” się natomiast księża wysokiego rodu, czego przykładem Książę Kardynał Adam Sapieha. Takie książęce ciągoty reprezentuje też ks. kard. Macharski. Ale to chyba już ostatni, mający zniewalającą posturę. Zresztą działa to głównie na kobiety.
            • Gość: AS Re: ksiądz z powołania, ginący gatunek IP: *.dip.t-dialin.net 29.04.12, 05:30
              Gość portalu: prawie_bezrobotny napisał(a):

> do Taya
              > Z uwagą i aprobatą (na ogół) przyjmuję twoje wpisy na tym forum.
              > Dodam tylko jedno (na razie, bo mnie wciągasz do dysputy - nie dyskusji), że ty
              > tułem powszechnie stosowanym przez wieki wobec księży był „dominus”
              > , czyli „pan”. Zwykle też „venerabilis”, czyli „c
              > zcigodny” lub „wielebny”. Ale przeważnie „pan”.
              > Zresztą tytuł „ksiądz” to też tytuł nie byle jaki. To był - z pocho
              > dzenia (słowotwórczo) - „książę”!
              > Był też okres, że w Rzeczypospolitej szlacheckiej, w szczególności w świecie ma
              > gnaterii, prosty pleban (często zwany klechą) się nie liczył. Ale nie liczył si
              > ę dla szlachcica, na którego musiał czekać z rozpoczęciem liturgii. Wiem to z
              > pierwszej ręki (z lat dwudziestych minionego wieku). „Rozksiążyli”
              > się natomiast księża wysokiego rodu, czego przykładem Książę Kardynał Adam Sapi
              > eha. Takie książęce ciągoty reprezentuje też ks. kard. Macharski. Ale to chyba
              > już ostatni, mający zniewalającą posturę. Zresztą działa to głównie na kobiety.

chore poglądy i chore skojarzenia - wynik prania zasad etyczno-moralnych. Bawi mnie jak ludzie nieznający KK opierający się na prpagandzie libertyńsko-lewackiej gadają trzy po trzy byle tylko dołożyć klesze, oplują, pomówią a potem przy piwie będą się chwalić jak to dokopali KK. Gadasz a pewności nie masz, bo tej pewności nikt nie ma co jest potem..... Chciałbym zobaczyć Twoją minę krótko przed kiedy przebiegną ci przed oczami wszystkie czyny i te dobre i te złe z tymi pomówieniami także. Jestem pewien, że gdy dotrze do Ciebie, że to już zaraz za chwile to już koniec, to z tej niepewności sfajtasz się pod siebie. Od tego strachu są wolni tylko ludzie dobrzy nie robiący bezpodstawnie pomówień i zła innym - nie masz prawa i nie ważne czy jest czy nie ma nic potem. Co do działania na kobiety, to zapewne te informacje masz z pierwszej ręki od swojej żony.
        • jungleman Re: ksiądz z powołania, ginący gatunek 27.04.12, 13:08
          zgr-edo napisał:

> od 1995 roku przestałem chodzić do Kościoła i staję się coraz większym klerykałem.

Chyba raczej antyklerykałem? ;-)
    • Gość: kobra Nergal to jasełka - mówił ks. Adam Boniecki na UŁ IP: *.bialystok.vectranet.pl 27.04.12, 05:28
      Jedyny ksiądz z którym w tym temacie się zgadzam.Ja też wyłączam tv jak widzę kleche...Po co nam Trwam czy RM jak w innych tv aż roi się od kleru.Rydzyk zamiast walczyć o media powinien walczyć o ludzi słabych.Chorych.Staruszków.Chore i kalekie dzieci....Ale to mu jest obojętne.Patrzy tylko jak by tu oskubać ciemnotę.Jak wyłudzić i oszukać urzędy państwowe....Jak by tu nachapać się jak najwięcej..Wileki wstyd aby ktoś taki jak Rydzyk nosił sutannę.....
    • markufo1 paulynky cęstochowskie... tęsknyce WHAT 27.04.12, 05:35
      ...masz sku...synu śmierć...księżulo czy nergal czy jakiś inny śmierdziel na usługach sekty kościoła polskiego palikot jak każdy polak ma śmierć na całym...lewica czy prawica czy jakieś pawlaki brodowskie grodzkie rutkowskie szulce bartczaki walczaki radke pisera rogale koterscy skolimowscy itp to jedno...zadzwońcie sobie PO ojca MATeusza I czy II lub jego dziadka babke...a za kontakt z polakiem jet równoznaczny śmierci przypominam WAM ku... polskie rok 2000R byłem jeszcze u AWS nie było nikogo...a za wczorajszy mecz piłki nożnej drużyn do lat 18 wyrok śmierci ma japonia...zaczyna się długi weekend dla polaków i nie tylKO wyrok jest obowiązujący jak każdego dnia 48godzin na dobę razy dwa dla każdego rolnika czy premiera prezydenta nauczyciela czy aktora dziennikarza robotnika polaku powieś się...12.V.2012R dzień zwycięstwa za Wieki od 1999R(watykan)-2000R na wieki i WSZYSTKO polaku to na dobry początek...polak i usa to faTUM...a za ten internet od stycznia 2011R masz śmierć narodziesmrodzie polski...politycy ONZ i UE powieście się buzek to śmierć jest dla AWS jak czarnecki negocjator pierwszy z 1997R lewandowski hibner itd...śmierć znaczy śmierć Jaroszewicze klaudiusze oktawiany pilarski kosmala (ch)kłopocki girzyński graczyk z doma marcinKOwski itd jak cała hołota polska...jeszcze gdzieś chcecie być przede mną przecież ja się nigdzie nie wybieram przekrętasy oszuści na każdym szczebelku polaku złodzieju złodzieju...money money złodzieju polski czy w stroju nastroju KOścielnym księżula czy mundurku policyjnym wojskowym strażaka polityka radnego spóldzielcy czy komunalnym czy w swoim prywatnym stroju nastroju to złodzieje złodzieje jesteście jak HOLlyWOODź itd...
      TOTO Płonący Okrutny PułKOwnik Mark Wolfgang Falcao Palący Ingemar od wody aż po HORYZONTU kres z nieustającym śmiechem na ustach SZCZUROŁAP niosący śmieć polAKOM i usa...a teraz to...przyciski przyciski przyciski...bawie się bawie polakami żołnierzykami piłkarzykami aktorami dziennikarzami politykami stojąc na balKOnie i dynda mi to dynda MEEEEEE i nie ma mistrzostw europy i IO-igrzysk olimpijskich baronowie wy moi od 1896R z przerWAMi wyjdzie WAM pewna znajoma liczba i pif paf polacy i usa e VIVA LA france LYON...
      • hate-war Re: paulynky cęstochowskie... tęsknyce WHAT 27.04.12, 06:09
        a oprócz głowy to cały zdrowy?
      • Gość: AS Re: paulynky cęstochowskie... tęsknyce WHAT IP: *.dip.t-dialin.net 27.04.12, 17:03
        markufo1 napisał:

> ...masz sku...synu śmierć...księżulo czy nergal czy jakiś inny śmierdziel na us
        > ługach sekty kościoła polskiego palikot jak każdy polak ma śmierć na całym...le
        > wica czy prawica czy jakieś pawlaki brodowskie...

Anfetaminka, czy delirka?
    • Gość: dodeni Boniecki dopij ćwiartkę i idź spać IP: *.elpos.net 27.04.12, 06:08
      wstydu oszczędź
    • Gość: p_a_t_k_a Nergal to jasełka - mówił ks. Adam Boniecki na UŁ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.12, 06:19
      W zasadzie zgadzam się z księdzem Bonieckim, ale co do ostatniego akapitu - sęk w tym, że wśród księży łatwiej znaleźć pięciu pedofilii, niż jednego dobrego proboszcza, takiego z prawdziwego zdarzenia.
    • terleo Nergal to jasełka - mówił ks. Adam Boniecki na UŁ 27.04.12, 06:38
      Nergal - jaskółka, a ks. Boniecki to orzeł.
    • Gość: ateista Biniecki - koleszka facetów co dymają małe dzieci. IP: *.tktelekom.pl 27.04.12, 06:52
      a nas umoralania...żenada ! powiem więcej - dla niektórych jest autorytetem hahaha
    • Gość: alica32 Nergal to jasełka - mówił ks. Adam Boniecki na UŁ IP: *.146.202.50.ip.abpl.pl 27.04.12, 07:20
      ks Boniecki celebrytą i lwem salonowym tvn tak jak i ks Sowa.
    • Gość: prawa strona Boniecki w mediach? Wiem, co POwie. IP: *.internetia.net.pl 27.04.12, 07:32
      Następny "autorytet oralny" Salonu.
      Przełączam/klikam dalej.
    • costa3500 Nergal to jasełka - mówił ks. Adam Boniecki na UŁ 27.04.12, 07:32

Ten cały Nergal jest satanistą bo to daje mu kasę,a ksiądz Boniecki z tego powodu jest księdzem
    • Gość: Memo "ks"Boniecki w TV? Przełączam kanał, wiem co powie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.04.12, 07:39
      nic nowego, za PRL też było stadko "postępowych" księży wspierających słuszną waadzę i słuszną ideologię.
    • Gość: Ewa Re: Nergal to jasełka - mówił ks. Adam Boniecki n IP: *.satfilm.net.pl 27.04.12, 07:41
      Ks.Boniecki to światła postać kościoła w Polsce,w przeciwieństwie do ciemnogrodu głoszonego przez większość Episkopatu,w celu utrzymania wpływu na Rząd i pobieranie kasy darmowej kasy od społeczeństwa.Widać jaką tabarą w rogu jesteś
      • hate-war Re: Nergal to jasełka - mówił ks. Adam Boniecki n 27.04.12, 07:59
        Gość portalu: Ewa napisał(a):

> Ks.Boniecki to światła postać kościoła w Polsce,w przeciwieństwie do ciemnogrod
        > u głoszonego przez większość Episkopatu,w celu utrzymania wpływu na Rząd i pobi
        > eranie kasy darmowej kasy od społeczeństwa.Widać jaką tabarą w rogu jesteś
        najdziwniejsze jest to ,że ta "światła postać" tak kurczowo trzyma się tego ciemnogrodu
      • Gość: latko Dla każdego coś miłego. IP: *.dynamic.chello.pl 27.04.12, 09:21
        Kościół dla każdego coś ma.

Dla moherów - grzybek.

Dla podejrzliwych - światła postać.

W ten sposób wszystkie sektory elektoratu są obsłużone i ucieczka owiec mniejsza niż gdyby takiego Grzybka albo światłą postać dyscyplinarnie zwolnić z korporacji - wraz z grzybkiem lub światłą postacią z Kościoła umnknęłaby grupa płatników-niewolników.

Trzeba więc dopieszczać wszystkie sektory przez dostarczanie im takiego show, jakiego dany sektor potrzebuje. Nie można ani światłej postacy wypuścić na mohery, ani grzybka nie można puścić na "światłych".

Dodatkowo, można ściemniać, że Kościół to instytucja wielobarwna, tolerancyjna, zróżnicowana, i wcale nie autorytarna. Mohery i tak tego nie potrzebują, ale dla "światłych" to bardzo poważne argumenty, żeby nadal pozostawać owcami i baranami.
        • Gość: tay Re: Dla każdego coś miłego. IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.12, 10:24
          Nie sądzę aby to była faktycznie zabawa w dobrego i złego glinę serwowana ludziom z premedytacją i wyrachowaniem, to raczej sytuacja która powstała naturalnie, co nie znaczy że nie masz racji mówiąc, że kościołowi jest to na rękę. Gdyby tylko hierarchowie potrafili wyciągnąć z tego jakieś dalej idące wnioski...
          • Gość: latko Ta gra to nie zabawa. IP: *.dynamic.chello.pl 27.04.12, 14:51
            Nie ma mowy o zabawie, to gra o miliardy PLN, setki tysięcy hektarów ziemi, tysiące nieruchomości i możliwość manipulowania rządzącymi centralnie i lokalnie, a przez to możliwość wpływania na edukację przyszłych pokoleń tak, żeby stali się potulnymi niewolnikami Kościoła. To śmiertelnie poważna gra.

Nie ma mowy o zabawie. Watykan to największy i najstarszy biznes świata.

Z tym, że każdy moloch kiedyś upada z powodu arogancji managementu - bezwład umysłowy najwyższego kierownictwa położył wiele wielkich firm, położy i tę. U nas upadnie za dziewięć lat - w 2021. Sytuacja dojrzewa na naszych oczach.
    • bergman1 Pełny szacunek dla tego Księdza!prawda i jeszcze 27.04.12, 07:48
      raz prawda.
      • Gość: ateista szanujesz kmiota - sam jesteś kmiotem :) IP: *.tktelekom.pl 27.04.12, 07:57
        człowiek którym w 21 wieku publicznie kwestionuje ewolucję, prawa fizyki, odkrycia naukowców...jest albo niespełna rozumu albo szalony. Jeśli doda się do tego fakt że dla tobie podobnych takie indywiduum może być autorytetem to uzmysławia nam jaki poziom edukacji i indoktrynacji jest w naszym kraju
        • Gość: nolepiok Re: szanujesz kmiota - sam jesteś kmiotem :) IP: 94.42.82.* 27.04.12, 08:17
          Kmiot to taki pomiot który nie szanuje nikogo i niczego.Ludzi szanuje się za uczciwość,uczynność,dobroć itp-a nie za poglądy. Można być genialnym naukowcem,katolikiem lub ateistą a przy okazji chamem i kmiotem.
        • Gość: tay Re: szanujesz kmiota - sam jesteś kmiotem :) IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.12, 09:21
          Nie bądź jak katolik, szanuj drugiego człowieka, nawet jeśli ma inne zdanie na jakiś temat. Nawet jeśli ci się to wydaje głupie. Polecam też nie traktować naukowych odkryć jak dogmatów. Nauka tez popełnia błędy, też się czasem reflektuje. Co jeśli ewolucja i dobór naturalny faktycznie działają, ale głównym motorem naszego rozwoju mogła być np. ingerencja obcych, albo jakiś inny nie znany nam jeszcze czynnik. Oczywiście można mnie teraz wyśmiać, że wierzę w ufoludki, ale co poradzę że mam otwarty umysł i dopuszczam różne wersje wydarzeń a nie opiera się na jednej prawdzie objawionej. Trzymanie się kurczowo jednej koncepcji i wyśmiewanie wszystkich innych jest typowe raczej dla wierzących.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka