Dodaj do ulubionych

Uwaga! Kropka. rozsiewa wirusy!!! :(

12.03.02, 19:58
Uważajcie! Jesli otrzymacie dziś ode mnie jakiegoś maila - nie otwierajcie.
Jakieś bydlę roznosi w moim imieniu pocztę, której nie nadałam. Z jakimiś
dziwnymi załącznikami, co jest dowodem, że to nie ja (jeszcze nigdy nie udało
mi sie skutecznie dołączyć załącznika do maila kropki.)
Przepraszam i obiecuję, że jak dorwę to bydle, to nogi z d... powyrywam z
korzeniami. Cholera, dopiero miałam prany cały komputer!!!
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • por_borewicz Re: Uwaga! Kropka. rozsiewa wirusy!!! :( 12.03.02, 20:02
      Nie odbieramy i zyczymy powodzenia w walce z wirusem :-(

Pozdrawiamy
      Por. Borewicz & Co.
      • Gość: kasiaprim Re: Uwaga! Kropka. rozsiewa wirusy!!! :( IP: *.pai.net.pl 12.03.02, 20:21
        ...było jeszcze wyjałowić. Jodyną gada!!!
        • kropka. Re: Uwaga! Kropka. rozsiewa wirusy!!! :( 12.03.02, 20:25
          Teraz jak go dorwę, to wykastruję! Już wiem, jak to się robi.
    • jasam Re: Uwaga! Kropka. rozsiewa wirusy!!! :( 12.03.02, 20:28
      A tematem jest: "A IE 6.0 path" z dwoma załącznikami.
      Widać komputer Kropki (przed wykastrowaniem) polubił mnie :-))))
      pozdr.
      • kropka. Re: Uwaga! Kropka. rozsiewa wirusy!!! :( 12.03.02, 21:00
        cholera, najbardziej mnie wkurza, że nie dowiem się, co w tych załącznikach :(
        pozdrawiam i dzięki, jasam :))
        • Gość: Ixtlilto Re: Uwaga! Kropka. rozsiewa wirusy!!! :( IP: *.tvsat364.lodz.pl 12.03.02, 21:02
          jakiś wirus, mikrob :)
          swoja drogą szukałam info o wirusie, któy rozsyła się z tematem jaki podał
          jasam- i nic nie znalazłam... :/
          • jasam Re: Uwaga! Kropka. rozsiewa ???????????? 12.03.02, 21:34
            Otrzymałem dzis pocztę od : kropka.@poczta.gazeta.pl z podanym powyżej tematem
            Dzwonię bo gdzieś chyba widziałem ostrzeżenie
            Kropka robi wielkie oczy - ja nic nie wysyłałam
            To skoro nie wirus - tzn. robota krasnali. Wykastrować ?
            pozdr.
        • Gość: kasiaprim Re: Uwaga! Kropka. rozsiewa wirusy!!! :( IP: *.pai.net.pl 12.03.02, 21:07
          kropka. napisał(a): > cholera, najbardziej mnie wkurza, że nie dowiem się, co w
          tych załącznikach :(

Ja Cie rozumiem !!!
          Musisz sobie ulżyć- OTWÓRZ !!!
          • kropka. Re: Uwaga! Kropka. rozsiewa wirusy!!! :( 12.03.02, 21:13
            Gość portalu: kasiaprim napisał(a):

> Ja Cie rozumiem !!!
            > Musisz sobie ulżyć- OTWÓRZ !!!

W życiu warszawy! Wytrzymam.
            A swoją drogą, to jesteś wredna wiedźma!!!
            pozdrowionka :P
            • Gość: Kasia Re: Uwaga! Kropka. rozsiewa wirusy!!! :( IP: *.pai.net.pl 12.03.02, 21:31
              kropka. napisał(a):> > A swoją drogą, to jesteś wredna wiedźma!!!

"Kto z kim przestaje..." a zresztą - gdzie mnie, małemu żuczkowi- do
              oberwiedźmy???

• geograf Re: Uwaga! Kropka. rozsiewa wirusy!!! :( 12.03.02, 22:02
              Kropka. ! Otwórz ! Idź na całośc! Żyje się tylko raz, a komputer można wyczyścic i zainstalowac wszystko od nowa ;))))

No przecież ktoś musi sprawdzic CO JEST W TYCH ZAŁĄCZNIKACH~!! :))

pozdrawiam ciekawskich :))
    • tulka UWAGA NA SNOOPY'EGO 13.03.02, 12:17
      Dostałam dziś (nie od Kropki wprawdzie, ale od Porucznika) wiadomość o
      tytule "A special nice game", z załącznikiem snoopy.exe. Ponieważ Porucznik na
      pewno nic mi dziś nie wysyłał, prawdopodobnie jest to wirus (pewności nie mam,
      nie sprawdzałam ;-) )

Uważajcie!
    • Gość: da.killa Re: Uwaga! Kropka. rozsiewa wirusy!!! :( IP: *.bydg.gazeta.pl 13.03.02, 14:13
      z tego co czytam to uzywacie outlooka - gratuluje beztroski... tym razem wirus
      sie rozsylajacy, nastepnym razem formatujacy dysk... a moze rozwalajacy plyte
      glowna... co kto lubi...

da.sarkastyczny.killa
      • tulka Re: Uwaga! Kropka. rozsiewa wirusy!!! :( 13.03.02, 14:20
        Opisany powyżej mail dostałam na skrzynkę "Gazety".
        • Gość: da.killa Re: Uwaga! Kropka. rozsiewa wirusy!!! :( IP: *.bydg.gazeta.pl 13.03.02, 14:26
          tulka napisał(a):

> Opisany powyżej mail dostałam na skrzynkę "Gazety".

ale rozsyla sie przez outlooka :(

da.virus.killa
      • Gość: Ixtlilto da.sarkastyczny.killa IP: *.tvsat364.lodz.pl 13.03.02, 14:24
        da.wszechwiedzacy.killa
        ja dzis dostałam zwrotnego maila któego niby wysłałam do sarepa_, a który nie
        może być dostarczony... sprawdzałam kompa- i wirusa nie mam!
        ALe słyszałam o takim, któy zamienia nadawcę z odbiorcą...
        Jeśli da.kochany.killa tak ironizujesz a propo outlooka- to doradz co innego
        zainstalowac?

pozdroofka, ixtlilto, chyba niezainfekowana
        • Gość: da.killa Re: da.sarkastyczny.killa IP: *.bydg.gazeta.pl 13.03.02, 14:48
          Gość portalu: Ixtlilto napisał(a):

> da.wszechwiedzacy.killa
          > ja dzis dostałam zwrotnego maila któego niby wysłałam do sarepa_, a który nie
          > może być dostarczony... sprawdzałam kompa- i wirusa nie mam!
          > ALe słyszałam o takim, któy zamienia nadawcę z odbiorcą...

a czym sprawdzalas? i kiedy ostatnio aktualizowalac baze wirusow?

> Jeśli da.kochany.killa tak ironizujesz a propo outlooka- to doradz co innego
          > zainstalowac?

to zalezy od twojego nastawienia do oprogramowania :) jesli uznajesz tylko
          legalne programy to polecam ci:
          - darmowego pegasusa (uzywany w ”gw”). do sciagniecia z
          www.pmail.com
          - the bat! - najlepszy, nie tylko moim zdaniem program pocztowy. cena 35 dolarow
          (studenci 25). dostepny na:
          www.ritlabs.com
          polska strona:
          www.thebat.pl

jesli nielegalnosc oprogramowania ci nie przeszkadza (np juz masz pirackiego
          windowsa :))) to najlepszym wariantem bedzie the bat! i ”uzdrawiacz” ze strony
          www.cracks.am :)))

gdy zdecydujesz sie na the bat! to na www.thebat.pl znajdziesz tez pliki
          polonizujace caly program.

sam klient poczty to za malo. do zestawu polecam goraco darmowy dla prywatnego
          uzytkownika program zone alarm. lezy na:
          www.zonelabs.com
          jest naprawde dobry i super sobie wspolpracuje z the bat!

w razie jakichs dodatkowych pytan - zapraszam na priv: da.killa@poczta.gazeta.pl

pozdrawiam

da.virus.killa

> pozdroofka, ixtlilto, chyba niezainfekowana

• Gość: Do. The Bat! IP: 129.194.53.* 13.03.02, 16:04
            Polecam zamiast Eudory czy Outlooka. Super. da.killa podal namiary.

Do.
    • Gość: Ixtlilto Identyfikacja wirusa !!! IP: *.tvsat364.lodz.pl 13.03.02, 14:45
      Ha1 kto szuka nie błądzi, wirus, któy rozwiewa się z konta Kropki. to:
      Klez.E (również znany jako: Trojan.Worm.Klez.E)

Więcej info:
      www.mks.com.pl/baza.html?show=description&id=1849
      • Gość: Ixtlilto U W A G A IP: *.tvsat364.lodz.pl 13.03.02, 15:07
        Uwaga, ten woius rozsyła się tez z konta sapera i yarro!!!

temat listu: V1.0 (using IJG JPEG v62), quality
        załączniki: 100.zl3

pozdroofka, Ixtlilto
        • Gość: da.killa Re: U W A G A IP: *.bydg.gazeta.pl 13.03.02, 15:13

> Uwaga, ten woius rozsyła się tez z konta sapera i yarro!!!
          >
          > temat listu: V1.0 (using IJG JPEG v62), quality
          > załączniki: 100.zl3

o! widze ze masz zone alarma - bdb! ale w takim razie ten zalcznik ma inny format
          (a nie .zl3 :)). skoro zone alarm mnienil mu rozszerzenie to musial to byc jakic
          plik wykonywalny: .exe, .com lub .bat

da.kila
          • saper_ Re: U W A G A 13.03.02, 16:04
            No, zaczyna się nieźle. Właśnie sprawdzam skrzynkę i co widzę? Pocztę od
            vladipa temat: "V1.0 (using IJG JPEG v62), quality...", jakieś potwierdzenie od
            postmastera z tym samym tematem - rzekomo wysłane ode mnie do Tulki. I jeszcze
            coś o piwie od Perry'ego. Ktoś nieźle rozrabia na poczcie gazety.
            • Gość: Ix Re: U W A G A IP: *.tvsat364.lodz.pl 13.03.02, 18:36
            • Gość: Ixtlilto WIRUS SZALEJE IP: *.tvsat364.lodz.pl 13.03.02, 18:40
              Jest the best! Wirus korzysta z adresu:
              saper_@poczta.gazeta.pl
              yarro_@poczta.gazeta.pl
              michał.ch@poczta.gazeta.pl
              perry.@poczta.gazeta.pl

Z tego co napisali na stronce www.mks.com.pl to to małe paskudztwo
              wybiera nadawców ze skrzynki adresowej. Czyli: kto ma wszystkich spisanych?

pozdroofka, Ixtlilto, zabezpieczona
              • Gość: kasiaprim ________________________Ratunku!!! IP: *.pai.net.pl 13.03.02, 18:47
                O'rany własnie dostalam zwrotne ( a sama nic do nikogo nie pisalam) maile od:
                porucznika Borewicza
                Tulki
                Sapera x2
                Vladipa
                Yarro x2
                Ixtilki
                Michała.Ch.

One są bez załacznika!!!
                Co zrobic -ratujcie!!!
                • ixtlilto Re: ________________________Ratunku!!! 13.03.02, 18:52
                  czy maja jakies takie dziwne tematy...?
                  Ale moment- JA nic Ci Kasiu nie wysyłałam!!!
                  masz jakiegoś anty-wirusa? Gdzieś wyżej da.cudowny.killa napisał gdzie takowe
                  można ściągnąć. Ew doraźnie polecam skaner na www.mks.com.pl
                  • vladip ale mnie zasypało 13.03.02, 18:59
                    dostałem dziś maole od kasi sapera i jeszcze 3 innych osób.. ale wszystko
                    wywaliłem
                    a co do skrzynki to z gazetowej nie korzystam z programu pocztowego tylko via
                    tak więc jeżeli coś rozsiewam to wina skrzynki gazetowej.. bo kompa włączyłem
                    dopiero teraz...
                    na wszelki wypadek idę się przeskanować
                    pzdr
                    vladip
                    • Gość: kasiaprim Re: ale mnie zasypało-do Vladipa i Ixtilki IP: *.pai.net.pl 13.03.02, 20:10
                      vladip napisał(a):
                      Nic Ci, Vladip nie wysylalam
                      Zeskanowalam sie na mks-ie, co robie czesto- i nic mi nie wykazalo!!!
                      Ki diabeł???
                      Jak mi sie uda, to przesle mks-owi te wszystkie Wasze listy- niech sobie to
                      zdiagnozują...

• tulka Re: ale mnie zasypało-do Vladipa i Ixtilki 13.03.02, 20:15
                        A ja dostałam coś szczególnie ciekawego... Z adresu Kasi mail o tytule "Hello,
                        tulka, congratulations". Wywaliłam nie otwierając... Ale pierwszy raz w życiu
                        spotkałam się z tym, żeby wirus (czy co to było) sprawiał wrażenie, że jest
                        wysłany do konkretnej osoby.
                        • Gość: kasiaprim Re: ale mnie zasypało-do Vladipa i Ixtilki IP: *.pai.net.pl 13.03.02, 20:25
                          WielkaTulka-wybacz, TO NIE JA,QurczeBlade!!!
                          • tulka Re: ale mnie zasypało-do Vladipa i Ixtilki 13.03.02, 20:31
                            Ależ ja wiem, Kasieńko, że to nie Ty!!! Od Ciebie takie paskudztwo? W życiu!
                            Ja dobrze wiem, jakie to nieprzyjemne uczucie, bo sama byłam kiedyś adresatką
                            tekstu "dzięki za zawirusowanie komputera..." Przyjemnie mi nie było. Więc w
                            życiu by mi nie przyszło na myśl mieć pretensje do Ciebie. Zwłaszcza, że znam
                            mniej więcej mechanizm działania tych wirusów i wiem, że to jest zupełnie
                            niezależnie od domniemanych "nadawców".
                            A wybaczać nie ma co, bo chyba (puk, puk w niemalowane) nic się nie stało...
                      • ixtlilto do Kasi 13.03.02, 20:15
                        Kasiu,
                        możliwe, że Ty wirusa nie masz. prawdopodobnie on się rozsyła z jednego kompa,
                        ale jako nadawców daje rózne osoby z książki adresowej. Bo ja też sie
                        skanowalam- 2 różnymi programami i jestem czysta.
                        A co do tych listów z załącznikami: mój mks pokazuje ze był wirus Klez.E i on
                        go usunął.

pozdroofka, Ixtlilto
                        • Gość: Kasia Do WSZYSTKICH tym razem napisal do mnie Vladip !!! IP: *.pai.net.pl 13.03.02, 20:39
                          Tym razem napisal do mnie Vladip !!!

Alez te nasze komp.zaszalaly!!!
                          Ale ciagle dostaje baz zalacznikow.
                          Zaraz chyba zlikwiduje moje konto- kasiaprim.
                          Piszcie do mnie na Forum .
                          Moze wlacze je , jak redakcja cos z tym fantem wreszcie zrobi
                          • vladip Re: Do WSZYSTKICH tym razem napisal do mnie Vladip !!! 13.03.02, 20:53
                            kasiu! najlepsze jest to że nigdy nie miałem twojego adresu...
                            mam wrażenie że wirus szaleje w kompie kogoś kto ma adresy większości
                            forumowiczów , albo ktoś się pobawił serwerem gazety...
                            pzdr
                            vladip
                        • saper_ Coraz więcej zarażonych 13.03.02, 20:40
                          Przed chwilą jeszcze raz sprawdziłem skrzynkę, dostałem teraz coś od Zamka.
                          Ponieważ nigdy nie zwracał się do mnie per "Honey" (a taki był temat), więc jak
                          sądzę, on też padł ofiarą wirusa :(
                          Pozdrawiam 8-?
                          • Gość: kasiaprim ____Saperku-czy miales zalacznik w mailu od Zamka? IP: *.pai.net.pl 13.03.02, 20:55
                            saper_ napisał(a): > Przed chwilą jeszcze raz sprawdziłem skrzynkę, dostałem
                            teraz coś od Zamka. > Ponieważ nigdy nie zwracał się do mnie per "Honey" (a taki
                            był temat), więc jak> sądzę, on też padł ofiarą wirusa :(> Pozdrawiam 8-?

A może Zamek z tym honeyem tak - dla zmylenia -celowo do Ciebie???;-)))
                            Saperku, a czy to mailowate bydle mialo jakis zalacznik? Bo ja do tej pory
                            dostaje tylko informacje, ze
                            1)ktos dostal mojego maila(odpowiedz automatyczna)
                            2)ktos nie dostal- np. Porucznik Borewicz-patrz nizej:
                            (The following mail can't be sent to por_borewicz@poczta.gazeta.pl:
                            From: kasiaprim@poczta.gazeta.pl
                            To: por_borewicz@poczta.gazeta.pl
                            Subject: Towarzyski.pl
                            The file is the original mail)

3) wiekszosc z nich jest czysciutka kartką. Zadnego znaczka...

EUREKA: sprawdziłam-połowy osób , do których "napisałam" nie mialam w mojej
                            książce adresowej, czyli to swinstwo nie zezarło mojej ksiazki i nie z niej sie
                            rozesłało!!!
                            Prawdopodobnie- zżera komus, kto ma mnie na liscie i sie pode mnie podszywa.
                            Konto kasiaprim zlikwidowalam.

• Gość: kasiaprim Vladip- pisalismy razem -przeczytaj... IP: *.pai.net.pl 13.03.02, 20:58
                              Vladip- pisalismy razem -przeczytaj moj post powyzej- ja Cie tez nie mialam w
                              ksiazce, TurDeFrans!!!
                            • saper_ Re: ____Saperku-czy miales zalacznik w mailu od Zamka? 13.03.02, 21:01
                              W tym liście akurat żadnego załącznika nie było. O ile pamiętam (bo wszystko
                              już powywalałem) załączniki miałem w listach od Vladipa i Perry'ego. Ale
                              faktycznie ze wszystkimi osobami, od których dostałem te dziwne listy, nigdy
                              nie korespondowałem. Czyli - paskuda podszywa się pod czyjąś bazę danych. Ów
                              nieszczęśnik ma chyba największą bazę adresów i paskuda leci po całości.
                              Pozdrawiam 8-?
                              • grover Przyjmijcie moje współczucia... 13.03.02, 21:15
                                ... mam nadzieję, że ktoś w końcu zlokalizuje źródło zła i je zniszczy!!!
                                Ja jak dotychczas nic nie dostałem:), ale właśnie się skanuję, żeby nie było,
                                że mam jakiegoś mikroba...
                                Życzę powodzenia
                                Grover.

Ja zapytałbym tylko kto ma w książce ww. adresy i sprawa by się rozwiązała
                                (może ktoś kto pisał do yarro_???)
                                • geograf Re: Przyjmijcie moje współczucia... 13.03.02, 21:34
                                  ja również jeszcze nie otrzymałem żadnego mikroba (tfu, tfu, żeby nie zapeszyc), ale mam takie głupie wrażenie łamane przez przeczucia, że to może byc albo od HuBara, albo od kropki. W sumie te osoby chyba najbardziej z nas e-mailuja i maja największy kontakt e-mailowy z nami wszystkimi (tak mi się zdaję )
                                  co wy o tym myślicie??
                                  Ode mnie to nie mogłoby, bo nie ma połowy wyżej wymienionych adresów u siebie na kompie...

pozdrawiam i kurujcie się szybko ;)
    • p8 Ja jak zwykle... 13.03.02, 21:08
      A mnie jak zwykle życie w dupę kopie, nawet głupiego maila z wirusem nie
      dostałem:(, chyba mnie nikt nie lubi, nawet virrus...

panBozia

• Gość: Ixtlilto ... IP: *.tvsat364.lodz.pl 13.03.02, 21:58
        Boziu- przez moment myślałam, że to Twoja skrzynka służy jako drogowskaz do
        naszych kompów- w końcu wszystkie zgłoszenia były do Ciebie. Ale wtedy ja
        dostałabym mikroba na onet.pl a nie na gazeta.pl

Jak tak usiadlam i pomyslalam to mam pytanko:
        czy ktoś dostał wirusa od HuBara?
        z tego co widze to nie (no bo kto mialby we wlasnej skrzynce adresowej swoj
        adres?) wychodzi wiec na to ze _prawdopodobnie_ mikrob siedzi w kompie z
        ktorego korzysta HuBar. Ale to tylko przypuszczenia...

pozdroofka, Ixtlilto, bez wirusa, zaatakowana przez porucznika :)
        • p8 Re: ... 13.03.02, 22:03

> Boziu- przez moment myślałam, że to Twoja skrzynka służy jako drogowskaz do
          > naszych kompów- w końcu wszystkie zgłoszenia były do Ciebie. Ale wtedy ja
          > dostałabym mikroba na onet.pl a nie na gazeta.pl
          >
          > Jak tak usiadlam i pomyslalam to mam pytanko:
          > czy ktoś dostał wirusa od HuBara?
          > z tego co widze to nie (no bo kto mialby we wlasnej skrzynce adresowej swoj
          > adres?) wychodzi wiec na to ze _prawdopodobnie_ mikrob siedzi w kompie z
          > ktorego korzysta HuBar. Ale to tylko przypuszczenia...
          >
          > pozdroofka, Ixtlilto, bez wirusa, zaatakowana przez porucznika :)

Hmm, jakby to powiedzieć - Norton nie kłamie, u mnie czysto. Nie popadajmy w
          psychozę, robaki są tak konstruowane, że same się sieją. A nie sądzę aby prezes
          miał manię rozsyłania syfu, poprostu w to nie wierzę:))))

panBozia
      • kropka. Re: Ja jak zwykle... 13.03.02, 22:00
        Po pierwsze - nie mam outlooka
        Po drugie - nie mam żadnych adresów w książce - nie używam
        Po trzecie - fachowiec przeczytał cały wątek i twierdzi, że wirus może różne
        rzeczy wyprawiać, ale nie będzie pisał tematów o właściwej do właściwych osób
        (np o homiku do Vladipa), bo taki mądry to on nie jest.
        Na innych forach, jak dotąd nie ma żadnego wirusa.
        Fachowiec zasugerował jakiegoś dobrze zorientowanego hackera. Co wy na to?
        Czy ktoś z nas się wygłupia? Jesli tak, to dowcip jest zabawny, ale już dość,
        bo mam kilka ważnych maili do wysłania, a boje się korzystać z innych skrzynek,
        nie tylko poczta.gazeta.
        pozdrawiam
        • Gość: Ixtlilto Re: Ja jak zwykle... IP: *.tvsat364.lodz.pl 13.03.02, 22:04
          1. czy gościliśmy kiedykolwiek jakiegoś speca od kompów?
          2. listy, które ja dostałam to był wirus
          czyli mozliwe, ze ktos wykorzystuje to cale zamieszanie i wysyla listy np. od
          kasiprim do tulki itp.
        • vladip Re: Ja jak zwykle... 13.03.02, 22:05
          żaden z maili jaki dostałem nie miał sensownego tytułu...
          więc to albo wirus albo hacker ale niezorientowany
          stawiam raczej na wirusa...
          pzdr
          vladip
          ps
          kropeczko jeżeli jesteś sprawdzona to z innych skrzynek wysyłaj bez wielkiej
          obawy..
          • kropka. Re: Ja jak zwykle... 13.03.02, 23:23
            Vladip, co znaczy "jesteś sprawdzona"?
            • Gość: kasiaprim Re: Ja jak zwykle... IP: *.pai.net.pl 14.03.02, 07:53
              kropka. napisał(a): > Vladip, co znaczy "jesteś sprawdzona"?<

No wiesz...jakby Ci to łagodnie wytłumaczyć, zebyś sie nie zdenerwowała, rzecznik
              Nizieński, teczki Maciarewicza, Instytut Pamięci Narodowej i takie tam różne...
              Aaaa! I jeszcze czarna teczka Tymińskiego !!!

• yaa Starach się bać ! 14.03.02, 09:01
      Przejrzałem ten wątek i aż wlos się jeży na głowie !
      Zostawiłem Was na jeden dzień a Wy już tak się poinfekowaliście ! Co z Wami się
      dzieje ? Co Wy wyrabiacie ? toż to nie wirus to epidemia ! Człowiek wchodzi na
      forum to jakby wchodził do miasta zadżumionych !
      Leczcie się Kochani :)
      Pozdrawiam
      Yaa
    • Gość: mch LISTA! IP: *.pai.net.pl 14.03.02, 11:17
      Wczoraj dotarł do mnie cały desant od:

- Gazeta(jasam),
      - Tulka,
      - Ixtilto,
      - Kropka,
      - Yarro.

Z ostatniego adresu dostałem nawet dwa razy. :)

Ktoś szuka frajera? Coś takiego codziennie się nie zdarza, więc pojawiły się
      pierwsze podejżenia. Potem szybka analiza tematów (in English), a następnie
      równie szybka reakcja "kopa w dupę i wara od mojej skrzynki". I koniec z
      wirusem. U mnie go nie ma, bo "niestety" nie dałem mu szansy na instalację. :P
      Takich postów nigdy nie otwieram. Natomiast nie gwarantuję, że nie użył mojego
      adresu do rozsyłania się (gdzieś tam na górze o sobie czytałem).

• tulka Re: LISTA! 14.03.02, 11:21
        Na przykład ja dostałam coś z Twojego adresu... Natomiast w swojej książce nie
        mam zapisanych żadnych adresów, więc to raczej nie ode mnie się rozsyłało
        (zwłaszcza, że komputer mam czyściutki, sprawdzałam). Ktoś nieźle namieszał...
        • Gość: mch Re: LISTA! IP: *.pai.net.pl 14.03.02, 11:38
          Ciekawe kiedy Gazeta.pl uruchomi skaner poczty? Ciekawe czy wogóle coś takiego
          uruchomi? Powinna, bo wielka konkurencja nie śpi. Interia, Onet - już mają.
          Ostatnio nawet mój proxy uruchomił mi skaner poczty. Poczta w domenie gazeta.pl
          to teraz jedyna moja skrzynka bez takiego zabezpieczenia. I akurat na tą
          skrzynkę przybył zakażony desant małych żołnierzyków, którzy chcieli mi
          rozmontować komputer. Na szczęście armia napotkała na silny opór broniącego
          się. :)

Pozdrawiam i proponuję aby szefostwo portalu to przemyślało.
          • geograf Re: LISTA! 14.03.02, 16:31
            a czy redakcja w ogóle przeczytała to co tutaj napisaliśmy? czy może ze względu na duża liczbę postów już jej się nie chciało czytac watku??

PROSIMY O ODPOWIEDŹ ZE STRONY REDAKCJI!!!
            • Gość: mch Re: LISTA! IP: *.pai.net.pl 15.03.02, 09:07
              UWAGA! LISTY CIĄG DALSZY!

Dziś otrzymałem od >perry< oraz >jennifer lopez< na mój adres w domenie
              gazeta.pl kolejne maile z wirusem. Oznacza to, że dowcipniś wciąż działa i
              złośliwie upatrzył sobie nasze forum. Z tego co wiem atakowano już w tym roku
              Warszawę i Trójmiasto. Teraz jak widać czas na Łódź. Jeśli tak dalej pójdzie,
              to zlikwiduję moją skrzynkę na tym portalu. Jest ona zbyt niebezpieczna. Czekam
              na skaner antywirusowy.
              • Gość: unikorn Re: LISTA! IP: *.Astral.Lodz.PL 15.03.02, 13:19
                Jennifer Lopez!!!
                Tak, też coś takiego dostałem, na Interii.
                Uważajcie na to!

Aha, pytanko, skoro Interia ma skaner antywirusowy, to dlaczego ten mail do
                mnie doszedł - po prostu nie wiem, jak to u nich działa, na Interii???
                Proszę o wyjaśnienie wtajemniczonych.
                • Gość: mch Re: LISTA! IP: *.pai.net.pl 15.03.02, 13:30
                  U mnie na Interię żaden wirus nie przychodzi. Może masz trefne konto?

A tak wogóle to strzeżcie się tego dziadostwa. Ktoś dobrze się bawi naszym
                  kosztem. Wiem już skąd do nas dostał się Klez.E. Z nieoficjalnych źródeł
                  wiadomomo mi, że oryginał maili, które do nas przychodziły na Gazetę przybył od
                  zachodniego sąsiada (z adresu z Niemiec).
                  • unikorn Re: LISTA! 15.03.02, 14:46
                    Jak można mieć trefne konto w portalu, w którym podobno wszystkie są pod egidą
                    skanera antywirusowego??? Zbuk jakiś, czy co? :)
                    W sumie to i tak już go nie używam...
                    Ale J.Lopez się dostała. Adresatem byli wszyscy użytkownicy mailingu na Interii.
                    Pozdrawiam!
                    • geograf Re: LISTA! 15.03.02, 18:23
                      ja też dostałem na konto w interii maila od J.Lo, ale czy rzeczywiście to był wirus?
                      Na pewno nie była to reklama jakiejś płyty tej piosenkarki???

poza tym- mch- po co kasowac od razu konto, raz im się zdarzyło i tyle...ja jeszcze nic nie dostałem..miałeś pecha chłopie i tyle (swoja droga! w końcu i mnie nie dopadł pech!!:))jeszcze)
                      • Gość: unikorn Re: LISTA! IP: *.Astral.Lodz.PL 15.03.02, 18:55
                        100% pewności nie mam, ale:
                        1. normalnie po otwarciu przeważnie masz text, a potem ewentualnie info, że to
                        w HTML-u czy, że masz jakieś załączniki - w tym przypadku od razu coś się
                        zaczęło uruchamiać - wyłączyłem w przeciągu 2 sekund;
                        2. a po drugie - ktoś już wyżej w tym wątku pisał, że to może być virus...
                        Ogólnie - wolę nie ryzykować - a jak byś się dowiedział, co to z tą Jennifer,
                        to napisz, ok?
                        Pozdrawiam!
                        • Gość: Ixtlilto J.LO IP: *.tvsat364.lodz.pl 16.03.02, 20:37
                          Ech...
                          raz się żyje! Panowie- list, którzy przyszedł do was na skrzynkę interia.pl to
                          nie wirus tylko zachęta do nowego konkursu RMF FM... jakiegoś SMS'owego.
                          Wiem bo... otworzyłam go i klinęłam na link i nic mi się nie stało!

pozdroofka, Ixtlilto
                          • geograf Re: J.LO 16.03.02, 22:42
                            WIEDZIAŁEM!!! przecież jak coś ma adres "mailing.interia.pl" to nie może byc wirus:))
                            ale mail i tak leży gdzieś w śmieciach;)
    • kropka. Re: Uwaga! Kropka. rozsiewa wirusy!!! :( 15.03.02, 14:17
      Znowu coś podgryza moją skrzynkę!!! Qurcze, miałam już posprzątane!
      Przed chwilą zajrzałam do skrzynki, a tam wyjedzone wszystkie zachowane maile.
      Idę do apteki po nerwosol. Ćniam taki interes i zmieniam portal.
      • tulka Re: Uwaga! Kropka. rozsiewa wirusy!!! :( 15.03.02, 15:45
        Kropeczko, jeśli w skrzynce zamiast wiadomości masz puste miejsce i "nulle", to
        nie przejmuj się, wszystko powinno wrócić do normy. Ale jeśli wyżarło Ci
        wszystko bez śladu, to nie wiem :-(
        Mam nadzieję, że uda Ci się dojść z Twoją skrzynką do ładu.
        A ta groźba, że zmienisz portal dotyczy tylko poczty, mam nadzieję? Nie chcesz
        chyba nas zostawić?! :-)

Pozdrawiam
        Tulka
        • geograf Re: Uwaga! Kropka. rozsiewa wirusy!!! :( 15.03.02, 18:25
          Dołaczam się do pytanie Tulki.
          Kropko. O co Ci chodziło?????????
          • kropka. Re: Uwaga! Kropka. rozsiewa wirusy!!! :( 15.03.02, 20:08
            Chodziło o to, że mam wszystkiego dość. Poczty, wirusów, Gazety, pracy, nawet
            forum. Wszystko mnie wkurza i sensu nijakiego nie widzę. Może mi przejdzie, jak
            się wreszcie wyśpię. Ale narazie nie mam szans.
            pozdrawiam
            • geograf Re: Uwaga! Kropka. rozsiewa wirusy!!! :( 15.03.02, 20:34
              Ha! Mylisz się!!!
              wyśpij się droga kropko. tak z 10 godzin- jutro do tego czasu, aż sama, naturalnie sie obudzisz i oczka nie beda nadal same się zamykały, a bedziesz tak pozytywnie nastawiona do życia, że z powrotem polubisz wszystko :P (no może oprócz wirusów)

Sposób sprawdzony!!! na myśli samo... nie ważne, w sam raz!!!!!
    • do_gory Re: Uwaga! Kropka. rozsiewa wirusy!!! :( 15.03.02, 20:55
      • Gość: mch listy ciąg dalszy... IP: *.pai.net.pl 16.03.02, 13:10
        Ixitilto cosik mi przysłała in English :) + załącznik. Wywaliłem to z wiadomych
        powodów.
        • Gość: Ixtlilto Re: listy ciąg dalszy... IP: *.tvsat364.lodz.pl 16.03.02, 15:42
          jeśli cokolwiek będe wysyłać do kogoś z forum to będę w temacie pisać cos
          takiego jak Do. ostatnio. :)
          "To nie wirus. To na prawdę ja wysłałam. Ja czyli Do." (lub coś w tym stylu)

pozdroofka, Ixtlilto
          • tulka Re: listy ciąg dalszy... 16.03.02, 15:48
            A swoją drogą mch ma chyba pechową tę skrzynkę... ja od pamiętnego wysypu
            maili z wirusami 13. bm. nic nie dostałam... Mch, chyba komus strasznie
            podpadłeś! :-)
            Nie daj się!

Pozdrawiam wszystkich broniących sie przed infekcją
            Tulka
            • Gość: Ixtlilto Re: listy ciąg dalszy... IP: *.tvsat364.lodz.pl 16.03.02, 15:50
              to była na szczeście jednodniowa wysypka :)
              • Gość: mch Re: listy ciąg dalszy... IP: *.pai.net.pl 16.03.02, 16:28
                U mnie jeszcze się nie skończyła :)
    • Gość: blenda Re: Uwaga! Kropka. rozsiewa wirusy!!! :( IP: *.lodz-piaski.sdi.tpnet.pl 16.03.02, 14:03
      a ja na czałe szczęście nie dostałam jeszcze zadnego wirusa (tfu tfu). Ale to
      chyba d;a tego że mam kilka ścian any wisrusowych zainstalowanych i takich
      tam;).
      Sluchajcie a moze to Gazeta rozsyła [oczywiście nie specjalnie] te wirusy? Oni
      maja przecież nasze maile? Albo ktos sie do niech wlamal itp? ehh alebo mam
      poprostu wyobraźnie
      • Gość: mch Re: Uwaga! Kropka. rozsiewa wirusy!!! :( IP: *.pai.net.pl 16.03.02, 16:30
        "Nasz" wirus przybył z adresu z Niemiec na forum Szczecin. Później zaraził
        użytkowników z Warszawy i Trójmiasta. W tym miesiącu przyszedł czas dla Łodzi.
        • Gość: kasiaprim Re: Uwaga! Kropka. rozsiewa wirusy!!! :( IP: *.pai.net.pl 16.03.02, 18:12
          Gość portalu: mch napisał(a):

> "Nasz" wirus przybył z adresu z Niemiec na forum Szczecin. Później zaraził
          > użytkowników z Warszawy i Trójmiasta. W tym miesiącu przyszedł czas dla Łodzi.

Skąd wiesz i jak sie dowiedziales- jak to sie robi, tzn co trzeba wykonać, zeby
          wiedzieć?(strasznie pomerdalam to pytanie, ale tak jakos mi wyszlo...)

• unikorn Re: Uwaga! Kropka. rozsiewa wirusy!!! :( 16.03.02, 18:15
          Gość portalu: mch napisał(a):
          > W tym miesiącu przyszedł czas dla Łodzi.

A może to od Sz.P. Millera?
          Pewnie doszedł do wniosku, że w końcu NADSZEDŁ CZAS DLA ŁODZI :))

Pozdrawiam!

• geograf Re: Uwaga! Kropka. rozsiewa wirusy!!! :( 16.03.02, 22:41
            cicho!! grunt, że w ogóle ten czas przyszedł do Łodzi!!!

:)))))))))
    • saper_ Mam złe przeczucia... 18.03.02, 17:03
      że afera wirusowa jeszcze się nie skończyła. Dziś dostałem list od Ixtlilto "A
      humuor game" z jakimś ukrytym załącznikiem. Otrzymałem również odpowiedź
      automatyczną od Tulki, której nic nie wysyłałem. Czyli: "ja tu widzę niezły
      burdel - siostry!"
      • saper_ Re: Mam złe przeczucia... 18.03.02, 17:06
        Zapomniałem o jeszcze jednej ciekawostce: list od Ixtlilto dostałem o 08.25, a
        od Tulki o 08.26 . Przypadkowa zbieżność godzin, nieprawdaż?
        • vladip Re: Mam złe przeczucia... 18.03.02, 18:00
          a mnie dziś zaatakowała tulka z kasią
          pzdr
          vladip
          • Gość: Ixtlilto Re: Mam złe przeczucia... IP: *.tvsat364.lodz.pl 18.03.02, 18:07
            ja tez dostalam od Tulki- Klez.E'a
            • Gość: mch Re: Mam złe przeczucia... IP: *.pai.net.pl 18.03.02, 18:09
              Ale się podniecacie! :) Ja dostaje od conajmniej czterech osób z forum
              codziennie takie maile i zaraz wywalam to do śmieci.
    • hubar Re: Uwaga! Kropka. rozsiewa wirusy!!! :( 18.03.02, 18:04
      To ciekawe ale mnie nic (puk puk w niemalowane) nikt i nic nie przyatakowało.

pozdrowy
      • grover Re: Uwaga! Kropka. rozsiewa wirusy!!! :( 18.03.02, 18:18
        A mnie też nic jeszcze nie dopadło, widocznie mnie nie lubicie:(((((((((
    • blenda Re: Uwaga! Kropka. rozsiewa wirusy!!! :( 18.03.02, 18:23
      no i mnie w to wmieszało:((. Podobno zamek dostał ode mnie jakiegos maila a ja
      przed chwila dostałam potwierzdenie odbioru maila od Tulki. {Ja nic ndo niej
      nie wysłałam!!!]

:((((((
      • kasiaprim Perry i Willybob-napisali do mnie PO ANGIELSKU 18.03.02, 20:31
        Perry i Willybob-napisali do mnie PO ANGIELSKU.
        Przepraszam Was-Chłopaki, ale nie przeczytałam i skasowałam.
        • kropka. Re: Perry i Willybob-napisali do mnie PO ANGIELSKU 18.03.02, 20:43
          Dzięki Ci Kasiu za zmianę tematu. Okazuje się, ja wysłałam tylko jednego
          malutkiego wirusika do Jasama. Jak widać, są znacznie lepsi ode mnie.
          A wszystko szło pod hasłem "kropka rozsiewa wirusy".
          Człowiek raz kichnął, a wlecze się to zanim przez 80 postów :(
          pozdrawiam
          • kasiaprim Re: Perry i Willybob-napisali do mnie PO ANGIELSKU 18.03.02, 20:53
            A kto, TurDeFrans, rozpoczał ten watek???
            Sama tego chciałaś- GrzegorzoDyndało...
            • kropka. Re: Perry i Willybob-napisali do mnie PO ANGIELSKU 18.03.02, 21:08
              Wcale nie chciałam!!! Ale tak wypadało. Uprzedzić o zagrożeniu. Człowiek dobry
              uczynek zrobił i cierpi teraz :(((
              • kasiaprim Re: Perry i Willybob-napisali do mnie PO ANGIELSKU 18.03.02, 21:37
                Ktos kiedys madrze powiedział, że za kazdy dobry uczynek przyjdzie nam kiedyś
                słono zapłacić...
                • geograf Re: Perry i Willybob-napisali do mnie PO ANGIELSKU 18.03.02, 21:53
                  a nie wiecie, że bycie dobrym (nie)popłaca???
                  • kropka. Re: Perry i Willybob-napisali do mnie PO ANGIELSKU 18.03.02, 22:08
                    Już wiemy :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka