basia6013 14.02.13, 16:12 W środku Osiedla Traugutta został zafundowany przez firmę Danone piękny plac zabaw, który obecnie jest systematycznie dewastowany. Czy władze Spółdzielni nie zauważają tego procederu ? Czy jest to im obojętne ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zembolak Re: Dewastacja placu zabaw 14.02.13, 21:09 A nie ma tam monitoringu? Posterunek policji przez płot ale policjanci wolą spać w Kii przy moście. Odpowiedz Link Zgłoś
basia6013 Re: Dewastacja placu zabaw 14.02.13, 21:48 Dewastacja odbywa się w biały dzień przez szkolnych wagarowiczów oraz wieczorami na oczach okolicznych mieszkańców, którzy mają serdecznie wszystko w du... Odpowiedz Link Zgłoś
zychl-iniak Re: Dewastacja placu zabaw 19.02.13, 14:06 Witam Ale co ma Spółdzielnia do dewastacji. Od tych spraw to jest policja. A co rozumiemy za słowo dewastacja co zostało zniszczone. Bo przesiadywanie młodzieży to nic złego Odpowiedz Link Zgłoś
basia6013 Re: Dewastacja placu zabaw 19.02.13, 22:53 zychl-iniak napisał: > Witam > Ale co ma Spółdzielnia do dewastacji. Od tych spraw to jest policja. A co rozum > iemy za słowo dewastacja co zostało zniszczone. Bo przesiadywanie młodzieży to > nic złego Plac zabaw jest przeznaczony dla dzieci nie młodzieży. Co do spółdzielni to nie masz racji. Ten plac zabaw jest na terenie należącym do spółdzielni i ona jest odpowiedzialna za bezpieczeństwo dzieci, które tam przebywają. Przykładem jest zniszczone ogrodzenie umożliwiające przedostawanie się psów na plac zabaw, które mogą załatwiać swoje potrzeby. Czym to grozi dla małych dzieci nie muszę tłumaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
zychl-iniak Re: Dewastacja placu zabaw 20.02.13, 07:55 To naprawdę duża dewastacja uszkodzone ogrodzenie. Co do młodzieży to nikt w tym kraju i na świecie nie zabroni im przesiadywania na placu zabaw i mi to nie przeszkadza. Co do piesków to nie przesadzajcie proszę za naszych czasów żaden plac zabaw nie był ogrodzony biegały tam psy, koty itp. i co nikt nie umarł ani nie zachorował. To my rodzice przesadzamy z tymi zwierzętami i młodzieżą. Jeżeli boisz się młodzieży to twoja sprawa mi nie przeszkadzają. A co do ogrodzenia to może powinno zamknąć się wszystkie place zabaw na osiedlu bo tylko dwa są ogrodzone Danonki i piaskownica na Łąkowej. I co na innych dzieci chorują chyba nie i co jeszcze bawią się na metalowych urządzeniach i żyją . Za naszych czasów były urządzenia metalowe place nieogrodzone bardzo dużo zwierząt i co wszyscy żyją i mają się dobrze. Bez przesady i głupot bo młodzież nie jest taka zła a nasze dzieci też kiedyś dorosną i co wtedy twoje zdanie się zmieni i powiesz przecież mój syn/córka może siedzieć gdzie chce Odpowiedz Link Zgłoś
basia6013 Re: Dewastacja placu zabaw 21.02.13, 10:35 " za naszych czasów " czyli dawno, dawno temu przed dawnymi czasy żył król mężny i bogaty .... a ziemię uprawiano w zaprzęgnięte woły. Baju, baju, ..... To ci odpowiada, jak tak wracasz do przeszłości. Plac zabaw to miejsce gdzie dzieci, podkreślam dzieci a nie młodzież, powinna mieć zapewnione 100 procentowe bezpieczeństwo. Widziałam wieczorami jak zachowuje się młodzież na tym placu zabaw. Wrzaski, bluźnierstwa, picie piwa i nie tylko, korzystanie z urządzeń do zabaw w sposób nieodpowiedni, itp. Czy zaprowadził byś małe dziecko na ten plac zabaw gdzie również rano zdziczała młodzież wagarująca zachowuje się niczym dzicz ? Odpowiedz Link Zgłoś
zychl-iniak Re: Dewastacja placu zabaw 21.02.13, 14:22 oczywiście bym zaprowadził dzieci i tam został. Jakby młodzież źle się zachowywała zwrócił bym uwagę. Jak skutek byłby mizerny przy tej młodzieży zadzwonił na policję. I temat załatwiony. Odpowiedz Link Zgłoś
szybki75 Re: Dewastacja placu zabaw 21.02.13, 15:44 Pani basia6013 to jest mądra tylko w internecie, skoro jesteś światkiem przestępstwa masz obowiązek zgłosić to i być światkiem w sądzie! Rzeczywistość jest taka że wszyscy głośno krzyczą w tłumie ale za światka nikt nie pójdzie. Wiec nie liczcie na zmiany Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
zychl-iniak Re: Dewastacja placu zabaw 22.02.13, 08:10 Popieram szybkiego wszyscy sobie na ucho gadają albo w internecie piszą jaka młodzież zła a uwagi nie ma komu zwrócić. Dla mnie młodzież może sobie siedzieć na ławeczkach na placu zabaw naprawdę nic a nic mi to nie przeszkadza. Jeżeli ich zachowanie będzie złe to wtedy ja interweniuje a dopiero zgłasza się policji. Wiesz szybki niektórzy na widok młodzieży na placu zabaw czy na klatce schodowej już mówią młodzież zła. A ja twierdzę niech sobie siedzą i nawet piwko piją tylko z kulturą bez krzyków itp. Odpowiedz Link Zgłoś
szybki75 Re: Dewastacja placu zabaw 22.02.13, 14:44 Święte słowa raz się jest młodym, niech się bawią i mi nie przeszkadzają. Odpowiedz Link Zgłoś
zorina4 Re: Dewastacja placu zabaw 07.03.13, 19:26 Witam :) tak się składa, że patrzę na ten plac codziennie, czesto zwracam uwagę przebywającym tam dzieciakom, młodzieży i DOROSŁYM również aby nie rzucali petów w piach aby nie przerzucali huśtawek, bo już pękły dwie górne belki, co zagraża bezpieczeństwu bawiących się tam dzieci. Nie wrzeszczę na nich, nie kłócę się - tylko proszę i tłumaczę - rozumieją i palą poza placem, przerzucają łańcuch spowrotem :) niektórym muszę tłumaczyć kilka razy w miesiącu, bo mają " zaniki pamięci" ;) . Zachęcam wszystkich, nie tylko rodziców ale również młodzież i dzieci byście zwracali w normalny, życzliwy sposób uwagę tym osobom, które nie rozumieją, nie mają wyobraźni lub mają gdzieć to, że szkło, pety i psie kupy mogą wylądować w rękach dwulatka i zagrażają zdrowiu i bezpieczeństwu dzieci. Niektórzy sobie zlekceważyli ten temat ale ktoś jednak musiał połamać ogrodzenie i zniszczyć huśtawke... Poza tym kulturalne picie piwka i palenie papierosów nie powinno odbywać się na placu zabaw tylko poza nim. Sama palę papierosy i zawsze robię to poza placem zabaw, niedaleko stoi ławka specjalnie dla palaczy i właścicieli psów. Wiem, że nie przesadzam, bo potem dzieciaki, maluch chodzą po placu i wygrzebują pety, szkło z piachu albo psią kupę - czy to normalne? Pamiętam jak kilka lat temu wraz z innymi matkami zwróciłyśmy się do spółdzielni z prośbą o ogrodzenie placy zabaw, chodziło nam głównie o psy - otrzymaliśmy odpowiedź, ze jest to spory koszt i owszem ale powoli jakoś się zrobi. Wtedy na miejscu starego placu powstał nowy - taki o jakim marzyły nasze dzieci i do tej pory dzięki temu ogrodzeniu był to jeden z najczystrzych placy zabaw w okolicy. Potem ogrodzono kolejny na Łąkowej i powstały te place przy przedszkolach. Mam nadzieję, ze spółdzielnia zadba jak co roku na wiosnę o czysty piach do piaskownicy, że naprawi ubytki w ogrodzeniu. Naszą młodzież tą młodą i tą już bardziej dojrzałą;) zachęcam aby swoje imprezki przeniosła na ławeczki poza plac zabaw albo w inne miejsca do tego przeznaczone. Odpowiedz Link Zgłoś
zychl-iniak Re: Dewastacja placu zabaw 08.03.13, 08:56 Witam Tutaj masz trochę racji ponieważ sami rodzice robią wiele złego na placu zabaw. Jeżeli chodzi o papierosy zawsze można kawałek odejść od placu zabaw. A co do dzieci to niszczą zabawki a rodzice patrzą i nie reagują dlaczego? Jeżeli chodzi o kupki to podejrzewam że to są kocie odchody, ponieważ piesek nauczony powinien załatwić swoje potrzeby w trawie. Jednak zastanawia mnie fakt dlaczego nie sprzątamy po zwierzętach. Każdy kto mieszka w domu sprząta na podwórku odchody aby butów nie brudzić. A ludzie w blokach nie bo to spółdzielcze czyli niczyje. Powinniśmy dbać o plac zabaw ale dlaczego sami rodzice nie reagują na swoje pociechy. Odpowiedz Link Zgłoś
zorina4 Re: Dewastacja placu zabaw 09.03.13, 15:45 Pytałam się w spółdzielni o ten plac zabaw. Dowiedziałam się, że jeżeli tylko rada przegłosuje pozytywnie budżet, w którym są zamieszczone środki na naprawę ogrodzenia, odnowienie sprzętów do zabawy (nie tylko na tym placu zabaw) to będzie ładnie i bezpiecznie. Wszystko zależy od środków finansowych jakie przeznaczy na to Rada. Poza tym z tego co wciąż obsewrwuję to psy, nawet te na smyczy robią kupy gdzie popadnie: na trawę, na chodnik i w piach. Zgadzam się z tym, ze powinniśmy sprzątać po swoich zwierzakach. Ja mam kota, który załatwia się do kuwety i sprzątam po nim codziennie i nie uważam tego za coś obrzydliwego. Odpowiedz Link Zgłoś
basia6013 Re: Dewastacja placu zabaw 09.03.13, 15:41 Spółdzielnia Mieszkaniowa to ogólne pojęcie a dokładniej trzon SM stanowią jej członkowie i wszyscy pracownicy. To własność wszystkich a niszczenie zasobów to strata dla wszystkich bo to kasa i majątek każdego z nas. Natomiast rodzice dzieci korzystających z placu zabaw i Zarząd SM powinni dołożyć więcej troski aby place zabaw były zadbane i bezpieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
zorina4 Re: Nie ma pieniędzy na odnowienie placu zabaw. 01.05.13, 23:57 Witam, niestety rada spółdzielni w budżecie nie zabezpieczyła środków na naprawę placu zabaw. Znalazły się tylko pieniądze na dosypanie piachu do piaskownicy i naprawę ogrodzenia. Szkoda, że nie pomyślano o tym, by zabezpieczyć bejcą drewnianych sprzętów do zabaw, ławek. Plac niszczeje nie tylko przez dewastację ale przez zużycie, jeżeli nie zadba się o niego - to się niedługo rozsypie, a spółdzielni nie będzie stać na nowy chyba nigdy :( Może osoby z Rady nie widzą tego problemu i zapomnieli lub nie zdają sobie sprawy ile mieszkańcy włożyli swojego zaangażowania w to, by ten plac tu stanął? Mogę zrozumieć, że nie ma pieniędzy na nowe huśtawki, ale na farbę??? W związku z tym mam prośbę do osób młodych, mieszkańców osiedla, by w przyszłości startowali do Rady Spółdzielni (by ją odmłodzili) i wtedy będą mogli powalczyć o interesy najmłodszych mieszkańców. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
basia6013 Re: Nie ma pieniędzy na odnowienie placu zabaw. 10.06.13, 13:34 Pieniądze są tylko wydawane nie tam gdzie potrzeba. Pani Zorino z tego co słyszałam od moich znajomych to w wyborach do Rady Spółdzielni startują nieformalne grupy, wytypowani przez niektórych pracowników ze spółdzielni, organizując wokół siebie i znajomków i to oni potrafią wygrywać z porządnymi osobami, które mogłyby zrobić porządek w naszej spółdzielni. Młodzi olewają wybory, stąd w radzie starocie. Obecnie jest to folklor oraz dawni zasłużeni na czele z etatowym, starym pezetperowcem . Taka rada ma dbać o plac zabaw ? Dbają aby na czas odebrać kasę i nic poza tym. Skandalem jest aby nie konserwować i odbudowywać zniszczone sprzęty z placu zabaw. Odpowiedz Link Zgłoś
zygfryd79 Re: Nie ma pieniędzy na odnowienie placu zabaw. 13.06.13, 09:45 Niestety,nasze Spółdzielnia nie ma pieniędzy na nic,popatrzmy na nasze bloki na ul.łąkowej-porażka,żadnego ocieplenia ,jak to wygląda,w Kutnie bloki ładnie odnowione ,ocieplone ,odmalowane,aż miło spojrzeć.Niestety na osiedlu jest bardzo kiepsko z placami zabaw,żeby nie ludzie którzy głosowali za placem wybudowanym przez firme DANON,to na osiedlu nie ma placu z prawdziwego zdarzenia,jedynie ogrodzona piaskownica na łąkowej 11a,to wszystko na co stać naszą spóldzielnie.jestem za tym żeby zorganizować jakieś spotkanie w sprawie nowych wyborów w naszej zaje.....stej spółdzielni.tu muszą sie znaleść osoby mlode które coś zrobią dla mieszkańców a nie tylko dla siebie.Oni tylko biora kase i do tego jaka średnia wieku........Może jakiś odzew bedzie.nie dosyć że nie postawili tego placu to jeszcz nawet nie umią zadbać ,a powinni sie cieszyc że ktoś sie postarał i ten plac <jeszcze > jest.no ale cóż jak na farbe nie ma.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur2012 Re: Nie ma pieniędzy na odnowienie placu 13.06.13, 20:50 Zygfryd79 a kto zorganizuje takie spotkanie skoro na zebrania czerwcowe, corocznie przychodzi garstka członków naszej spółdzielni nie wspomnę o zebraniach sprawozdawczo-wyborczych. Zbliża się termin tegorocznego zebrania sprawozdawczego wyznaczonego na dzień 26 czerwca i wtedy zobaczysz jak to członkom SM zależy na udzieleniu absolutorium dla zarządu, jak ocenią pracę rady za rok, jak wyglądają finanse spółdzielni, jaki jest plan na następny rok, itp. Mam nadzieję, że ludzie zrozumieją co powinni uczynić aby sytuacja w SM wyglądała zupełnie inaczej. Mieszkańcy powinni przejawiać większe zainteresowane spółdzielnią a wtedy może zarząd i rada będą miały więcej szacunku dla mieszkańców i ich oczekiwań. Myślę że zakaszą rękawy i wezmą się do wytężonej pracy. A to że zarząd i rada lekceważą wywalczoną z olbrzymim zaangażowaniem poprzez internetowe głosowanie danonkową inwestycję jaką był plac zabaw to jest jasny obraz jak potrafią w sposób arogancki tłumaczyć swoje niewłaściwe planowanie inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
zorina4 Re: Nie ma pieniędzy na odnowienie placu 13.06.13, 22:30 Witam, zgadzam się z moimi przedmówcami, jeżeli w radzie nie będzie młodych ludzi to będzie tak jak jest teraz... Może by tak uaktywnić trochę rodziców, by wyrazili swoje zdanie chociażby na piśmie i przedstawili je Radzie Spółdzielni, bo gdy nikt nie zgłasza problemu oficjalnie - to myślą, że go po prostu nie ma... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zygfryd79 Re: Nie ma pieniędzy na odnowienie placu 14.06.13, 08:43 Cześć.wiem że pare lat temu przy ul łąkowa 11,13,11a,13a zbierano podpisy na zamontowanie zjeżdzalni na placu zabaw.Pamiętam że od momentu podpisania przeze mnie wniosku minęły dwa lata(brak funduszy).Czy naprawde to jest taki wielki koszt żeby dzieci miały gdzie się pobawić.oczywiście zjezdzalnia stoi ale trzebabyło czekać dwa lata.może jakieś pomysły na uaktywnienie rodziców,przede wszystkim młodych osób,jakieś zebranie ,trzeba koniecznie coś pomyślec,bo dobrze się nie dzieje i nic nie zapowiada poprawy.POZDRAWIAM. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur2012 Re: Nie ma pieniędzy na odnowienie placu 14.06.13, 17:59 Z tego co się dowiedziałem, Rada SM na wniosek Zarządu, a dokładnie administracji gdzie szefuje jako członek Zarządu i jednocześnie kier. sekcji ADM pani Grażyna S. ta rada zatwierdza formalnie poprzez podjęcie uchwały, plan wydatków na zbliżający się rok. Nie może być tak aby schematem z ubiegłych lat tworzenie planu gdzie sprawy pilne nie są realizowane, w tym przypadku renowacja planu zabaw a pewna część środków finansowych przeznaczana jest m.in. na kwiatki itp. I kwiatki powinny być ozdobą terenów ale już okropnie wyglądające place zabaw chyba nie. Jeszcze raz przypominam niektórym, że jacy będą członkowie spółdzielni, taki będzie Zarząd, wybierana przez nich Rada a również i gospodarowanie jej zasobami. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur2012 Re: Nie ma pieniędzy na odnowienie placu 14.06.13, 18:05 Jeszcze dopowiem, że Spółdzielnia jest nasza wspólna a Zarząd i Rada tylko za naszym przyzwoleniem w niej tylko administruje. Jeżeli członkowie uważają ze źle się w niej dzieje to należy coś radzić, wnioskować !!! Odpowiedz Link Zgłoś
mar-ek13 Rozliczyć spółdzielczych radców 16.06.13, 13:05 Rozliczyć starych partyjnych wyjadaczy a przede wszystkim te paniusie radne jak to one dbają o interes młodych mieszkańców i ich dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
zorina4 Re: wniosek o odnowienie placu zabaw 24.06.13, 09:25 witam, z uwagi że zbliża się dzień walnego zebrania postanowiłam napisać wniosek o dokonanie drobnych remontów na placu :) Dziś rozdam go znajomym i nieznajomym rodzicom na placu zabaw, jak chcecie to zapraszam powieszę go na tablicy ogłoszeń można zbierać podpisy. Ja na walne się wybieram, dawno nie byłam , bo zawsze pod koniec czerwca wyjeżdżałam na wakacje. :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
basia6013 Re: wniosek o odnowienie placu zabaw 01.07.13, 15:47 zorina4 napisała: > witam, z uwagi że zbliża się dzień walnego zebrania postanowiłam napisać wniose > k o dokonanie drobnych remontów na placu :) Dziś rozdam go znajomym i nieznajom > ym rodzicom na placu zabaw, jak chcecie to zapraszam powieszę go na tablicy ogł > oszeń można zbierać podpisy. Ja na walne się wybieram, dawno nie byłam , bo zaw > sze pod koniec czerwca wyjeżdżałam na wakacje. :) pozdrawiam Zorina wybrałaś się na walne ? Podobno było tyle osób że brakło miejsc siedzących . Odpowiedz Link Zgłoś
zorina4 Re: wniosek o odnowienie placu zabaw 01.07.13, 16:42 witam, niestety nie dałam rady, koniec roku szkolnego jest dla mnie masakrą :) Napisałam pismo i mam już trochę podpisów, po 15 lipca jak wrócę z wakacji zaniosę je do biura spółdzielni. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mar-ek13 Re: wniosek o odnowienie placu zabaw 08.07.13, 14:35 Zorina nie ściemniaj tylko jako radna bierz się do roboty Odpowiedz Link Zgłoś
zorina4 Re: wniosek o odnowienie placu zabaw 27.08.13, 00:10 nie ściemniam, już dawno podpisałam się pod swoim nikiem Ma-rek. Staram się jak mogę wywiązywać ze swoich obowiązków, ale jeśli masz jakieś inne pomysły to zapraszam,będę w sobotę na placu zabaw podczas eventu na zakończenie wakacji, chętnie porozmawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur2012 Re: wniosek o odnowienie placu zabaw 29.08.13, 11:08 zorina4 napisała: > witam, z uwagi że zbliża się dzień walnego zebrania postanowiłam napisać wniose > k o dokonanie drobnych remontów na placu :) Dziś rozdam go znajomym i nieznajom > ym rodzicom na placu zabaw, jak chcecie to zapraszam powieszę go na tablicy ogł > oszeń można zbierać podpisy. Ja na walne się wybieram, dawno nie byłam , bo zaw > sze pod koniec czerwca wyjeżdżałam na wakacje. :) pozdrawiam Efekt ? Żaden !!! Zarząd SM olewa uwagi mieszkańców. Im jest na rękę aby ten plac został doszczętnie zniszczony. Odpowiedz Link Zgłoś
basia6013 Re: wniosek o odnowienie placu zabaw 20.09.13, 14:19 Dziś rano przed godz. 8.00 widziałam przy bloku 4 dwóch policjantów, którzy patrolowali teren w okolicy tegoż bloku, szkoły i placu zabaw. Agresywnej i chuligańskiej młodzieży było zero. Brawo policja, oby tak dalej !!! Odpowiedz Link Zgłoś
basia6013 Re: wniosek o odnowienie placu zabaw 26.09.13, 08:23 Przechwaliłam. Bandy gnojków z pobliskiej szkoły znów okupują plac zabaw, a policja "śp". Wrzaski, bluźnierstwa, palenie papierosów ............. to widok prawie codzienny . Odpowiedz Link Zgłoś
basia6013 Re: Dewastacja placu zabaw 16.10.13, 19:54 basia6013 napisała: > W środku Osiedla Traugutta został zafundowany przez firmę Danone piękny plac za > baw, który obecnie jest systematycznie dewastowany. Czy władze Spółdzielni nie > zauważają tego procederu ? Czy jest to im obojętne ? > Podobno w bliskiej odległości koło placu zabaw w środku osiedla mają budować dużą ilość garaży. Gratuluję bezmózgowcom takiego pomysłu. Czy rzeczywiście nie ma innej lokalizacji ? Odpowiedz Link Zgłoś
someone-2013 Re: Dewastacja placu zabaw 30.10.13, 21:27 Czy nie będzie to dewastacja terenów w okolicy placu zabaw ? Pomysł budowy garaży w tej okolicy, w samym centrum Osiedla Traugutta gdzie jest wspaniałe miejsce gdzie można zlokalizować coś dla osób starszych mieszkańców SM, choćby skwer do wypoczynku. Zarząd idzie na łatwiznę, tą nieprzemyślana decyzją, spowoduje paraliż tego terenu ( spaliny, warkot silników, zagrożenie dla dzieci, itd ). Czy nie ma innej lokalizacji ? Odpowiedz Link Zgłoś
kiwaczek11 Re: Dewastacja placu zabaw 31.10.13, 23:08 To jest już nas troje. Ktoś chciałby się przyłączyć do protestu? Mam nadzieję, że jednak są to tylko pogłoski, a nie DECYZJA. Rzucając okiem , zmieści się tu kilka , może klikanaście garaży. Będą psuć powietrze, spokój i bezpieczeństwo ok 240 lokatorom (+ rodziny), bo tylu jest wokół tego terenu. Dlaczego ( kolejny raz) podejmuje się decyzje bez pytania lokatorów o zgodę??? I co się takiego stało, że nagle sprawa otrzymała zielone światło. Bo jak sobie przypominam, słyszałem kiedyś , że zarząd nie wyrazi zgody na garaże w tym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
kiwaczek11 garaże 01.11.13, 00:29 a jednak - do ściągnięcia ( plik doc): smzychlin.home.pl/dokumenty/garaz.doc Napisane jest, ze to tylko propozycja mająca na celu wywołanie dyskusji. Nie wiem tylko na jakim formum ma się ona odbywać, aby być w jakiś sposób wiążąca. Odpowiedz Link Zgłoś
someone-2013 Re: garaże 04.11.13, 17:06 Cytuję ten fragment: "Rada Nadzorcza naszej Spółdzielni na posiedzeniu w dniu 24 października b.r. podjęła Uchwałą nr 20/2013 r. w sprawie: wskazania terenów przeznaczonych na dzierżawę pod budowę garaży blaszanych. Jest to pierwszy krok do realizacji marzenia posiadania własnego garażu na samochód osobowy przez dużą liczbę chętnych mieszkańców naszej spółdzielni. Projekt ten zapewne podzieli mieszkańców na zwolenników i przeciwników. Przeciwnicy będą argumentować głównie niekorzystnym wyglądem estetycznym naszego osiedla oraz względami ochrony środowiska, zwolennicy - chęcią posiadania własnego garażu, zabezpieczenie pojazdu przed dewastacją i wpływami atmosferycznymi oraz zwolnieniem dotychczasowo zajmowanych miejsc parkingowych. To tylko propozycja mająca na celu zgodnie z zasadami demokracji wywołać dyskusję i wypracować właściwą opinię w powyższym temacie. Proponujemy Państwu dwie lokalizacje garaży. Wskazaną ilość proszę traktować informacyjnie.". Odpowiedz Link Zgłoś
someone-2013 Re: garaże 04.11.13, 17:09 Lokalizacja koło "danonkowego" placu zabaw to przegięcie pały. W okolicy placu zabaw ? No nie to skandal !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś