Dodaj do ulubionych

Chwalimy pania eks

02.11.12, 11:45
Na lamach naszej malej spolecznosci chcialabym zapoczatkowac pochwaly dla szanownych matek eks.
Jak wiadomo u nas od 3 lat trwa wojna z szanowna,rozna roznosci sie dzialy o czym wiecie,wiec nie bede sie powtarzac ale...
Musze pania pochwalic.Nie bede wnikac co sie stalo i dlaczego nagle pani dziala dla dobra dzieci,ale lepiej pozno niz wcale.
Otoz,dzieci zaczely przychodzic do nas w odpowiednich do temp. otoczenia ubraniach.
Maja ze soba wszystkie ksiazki i dodatkowo te z ktorych tato ma ich przepytac.
Pojawil sie zeszyt do korespondencji .
Nie dostajemy juz niezjedzonych przez dzieci w szkole bulek
I dzieci moga dzwonic do ojca z mamy telefonu,co sie przez ten czas nie zdazalo
I oddala rzeczy ktore dalismy dla dzieci do ich uzytku,w prawdzie nie wszystko ale dobry poczatek smile
Cierpliwie czekamy az dzieci zaczna przynosic ubrania

Jak u WAS jest,pochwalcie sie smile
Obserwuj wątek
    • sabina211 Re: Chwalimy pania eks 02.11.12, 17:33
      Chwalę ex za 100% usunięcie się z życia córki. Myślę, że jedną z przyczyn było przekonanie, że naprawdę nic nie może/nie chce dziecku z siebie dać, a tak A. ma szansę na życie i dorastanie w normalnej rodzinie. Na razie kolejny rok wszyscy są szczęśliwi z takiego obrotu rzeczy, a po formalnej adopcji córki przeze mnie eks jest tylko/aż matką biologiczną.
      • truskawka-00 Re: Chwalimy pania eks 02.11.12, 19:09
        Ja jeszcze się boję zapeszać, bo nie wiem czy po prostu nie wie, że jestem w ciąży (Młody wie od miesiąca i rozmaici znajomi też), czy wie i NIE NASTAWIA w żaden sposób negatywnie do tego syna nm, który na razie wydaje się cieszyć z informacji o tym, że pojawi się siostra. Jeśli tak jest to ZA TO OGROMNY SZACUN , ale boję się na razie zapeszać.
    • rybkka24 Re: Chwalimy pania eks 03.11.12, 20:38
      ma faceta?
      u nm-a od tego czasu a rok już będzie jest spokój.
      • optymist75 Re: Chwalimy pania eks 03.11.12, 21:15
        rybkka24 napisała:

> ma faceta?
        > u nm-a od tego czasu a rok już będzie jest spokój.

Faceta to ona mala bedac jeszcze z M,wiec raczej cosik innego,a moze zmaiana strategii wink
    • lolcia-81 Re: Chwalimy pania eks 05.11.12, 10:12
      No ja naszej eks nie pochwalę, bo jej ostatnio odpierdlala dokumnetnie.
      Chyba jej sie z nowym mezem nie uklada, albo nie wiem co...

W ostatni weekend zgodzila sie o dziwo zebysmy młoda wzieli juz od czwartku. Moj maz ja wiele razy prosil zeby spakowala mlodej ciuchy na te kilka dni, oczywiscie z usmiechem na ustach potwierdzala. Co sie okazalo po rozpakowaniu siatki ? Ze sa tam ciuchy sprzed 2 lat, w ktore mloda ciezko mozna wcisnac, tym bardziej ze wzorem mamusi robi sie szersza niz dluzsza, śmierdzace fajkami tak ze pierwsze co to wypierdzeililam siatke w najdalszy kat i znalazlam jakies ciuchy co u nas byly na nia jeszcze dobre. Mloda radosnie oswiadczyla, ze na co dzien ma podobno "normalne" ciuchy, a te są "tylko do taty".
      Poza tym, z ciekawostek, glowe wolno jej myc tylko raz w tygodniu jak jest na basenie, bo w domu woda jest za droga.
      Kąpią sie podobno jedno po drugim, bo tak taniej. (w to akurat wierze bo moj maz swego czasu mieszkal z tesciami i tak wlasnie bylo) ehhh .
      • optymist75 Re: Chwalimy pania eks 05.11.12, 10:24
        No ja nie wiem,te eks jakis wzor maja czy co?
        Nasi tez podobno sie wyleguja w wannie jeden po drugim he he,glowy myja tylko u nas.
        I tez maja w domu specjalna polke"ciuchy do ojca" wink
        Ale teraz widujemy ich w zupelnie innym ,dostosowanym do pogody odzieniu,wiec daje eks rade .
        Ty sie ciesz,ze w ogole jakies ubrania dala,nasi nic nie przynosza wink
        • lolcia-81 Re: Chwalimy pania eks 05.11.12, 10:40
          optymist, moze ta ciąża tak na nia wpływa?
          dałby Bog niechby nasz tez zaszla wink

Ogólnie sytaucja nie jest "normalna" jak juz kiedys pisalam, bo eksia mieszka z mezem i ich dzieckiem , a mloda mieszka z rodzicami eksi, w sumie po licznych jej przeprowadzkach aktualnie jest to jakies 300m dalej. Eksia mlodej tlumaczy ze tak jest lepiej bo jak eksia ma na rano to mloda by musiala wstawac z nia , a jak eksia ma popoludniowke, to pewnie sie jej nie chce rano wstawac zeby Karole zaprowadzic do szkoly...
          Ja sie w to nie wtracam, nie moje maly nie moj cyrk.
          Ale eksia normalna dla mnie to nie jest uncertain
        • akasha78 Re: Chwalimy pania eks 05.11.12, 17:48
          optymist75 napisała:

> No ja nie wiem,te eks jakis wzor maja czy co?
          > Nasi tez podobno sie wyleguja w wannie jeden po drugim he he,glowy myja tylko
          > u nas.
          U nas to samo hehe Młoda w pierwsze spędzone u nas weekendy była zszokowana, że może nalać wody ile chce "bo w domu to albo myje się po mamie albo w niewielkiej ilości wody", potrafiła z godzinę siedzieć w wannie dolewając sobie od czasu do czasu wodysmile
          > I tez maja w domu specjalna polke"ciuchy do ojca" wink
          No to u nas nie ma specjalnych ciuchów, ogólnie wszędzie czy szkoła czy wcześniej przedszkole czy uroczystości chodzi w ciuchach, które moim zdaniem są szmatami, jak coś nie jest totalną szmatą to jest albo za małe albo ze trzy rozmiary za duże! Wydaję mi się, że eks ma dewizę, że kupowanie dziecku dopasowanych rozmiarem ubrań jest bezsensem tak jak i ich wyrzucanie jeśli jeszcze się nie rozpadływink

> Ale teraz widujemy ich w zupelnie innym ,dostosowanym do pogody odzieniu,wiec d
          > aje eks rade .
          > Ty sie ciesz,ze w ogole jakies ubrania dala,nasi nic nie przynosza wink
          Ja już bym wolała żeby nic nie pakowała,jak proponujemy coś ze swoich ciuchów to jest protest, że mama powiedziała, że tylko to co spakowane może być ubrane i tym samym mamy jak to określamy z partnerem "rumuńskie dziecko na wyjazdach gościnnych"wink

Dobra wątek miał być chwaleniem eks a wyszło jak zwykle hehe a więc eks zareagowała bez komentarza na wniosek o obniżenie alimentów aż partner dzwonił do sądu czy odebrała zawiadomienie. Na potrzeby tejże sprawy kupiła dziecku nowe zimowe buty-wyliczyłam, że mogłaby za alimenty kupić prawie 17 par takich butów ale nieważne dziecko przyjechało uchajane, że ma nowe buty ze sklepu i w końcu poszła z Młodą do dentystywink
          • optymist75 Re: Chwalimy pania eks 05.11.12, 18:01
            Dobra wątek miał być chwaleniem eks a wyszło jak zwykle hehe a więc eks zareagowała bez komentarza na wniosek o obniżenie alimentów aż partner dzwonił do sądu czy odebrała zawiadomienie. Na potrzeby tejże sprawy kupiła dziecku nowe zimowe buty-wyliczyłam, że mogłaby za alimenty kupić prawie 17 par takich butów ale nieważne dziecko przyjechało uchajane, że ma nowe buty ze sklepu i w końcu poszła z Młodą do dentysty

No widzisz ?idzie eks pochwalic nie?wink
            Ja jeszcze czekam kiedy eks skonczy klamac.
            Dziecko przyszlo w trampkach ktorych wczesniej na oczy nie widzielismy,mlody juz w progu zameldowal:mam powiedziec ze kosztowaly 200 zl.
            Nie wiem za jakich debili ona nas ma,nie przygladajac sie widac ze buty sa przechodzone i to nie przez mlodego...ehhh
    • optymist75 Re: Chwalimy pania eks 06.11.12, 10:55
      I z watku chwalebnego wyszedl ciuchowy.
      proponuje nawy watek ,pt " w jakich ciuchach przychodza pasierbiatka i czy eks w ogole je pakuje " Ot ,co
      • akasha78 Re: Chwalimy pania eks 06.11.12, 11:02
        Hehe to co pisałam wczoraj miało byc chwalenie a wyszło jak zawszewink
    • rybkka24 Re: Chwalimy pania eks 06.11.12, 16:13
      to ja 3 gr dorzucę z ciuchami.
      do niedawna większość rzeczy w których chodził mały kupił nm, od jakiegoś czasu muszę pochwalić mały chodzi również w rzeczach od matki z tym że połowę jest po bracie...hitem były spodnie ok. 5 rozmiarów za duże przypięte na szelki, bida z nędzą, dobrze że u nm-a były spodnie na zmianę...trzeba przyznać,że generalnie mały wygląda schludnie i adekwatnie do pogody (buty, kurtka, szalik, czapka) ale nie ma co kryć rzeczy są albo po kimś/albo ze szmateksów/albo z przysłowiowego bazaru czyli jak najtaniej, jak na alimenty 1100 m-c to ciekawe, zwłaszcza że np. obuwiem nm się sam zajmuje bo chce żeby dzieciak miał porządne buty.
      nie wiem na co te alimenty idą bo ani ciucha porządnego, ani nie ma mały żadnych dodatkowych zajęć ani wyjazdów nic szczególnego nie robi, nm odbiera i odwozi każdy weekend + wolne dni, ferie, święta.ale to nie moja kasa w sumie.
      eks generalnie się nie czepia chyba że coś ją ugryzie, ma słabszy dzień, pokłóci się z facetem może to się "wyładuje" o jakąś bzdurę i tyle.
      modę pochwalić eks że jest "mało kontaktowa" czyli nie zawraca tyłka byle czym i chyba jej na rękę że nm tak się angażuje bo ma mniej na głowie i może sobie odpocząć.
      nm za to próbuje mnie wmanewrować w zajmowanie się małym ale to inna już historia.:

• polifonia1983 Re: Chwalimy pania eks 08.11.12, 17:39
      Coś tu umarło i wszyscy się przerzucili na plucie jadem w wątku obok.
      To ja pochwalę - młoda od jakiegoś czasu ma sporo nowych ubrań - czystych, całych, w jej rozmiarze i całkiem ładnych. Oraz w końcu od tego roku chodzi na zajęcia dodatkowe, które lubi, które sprawiają jej przyjemność i rozwijają jej talent. Reszta kuleje, ale z tego się naprawdę cieszę.
    • larysa-1 Re: Chwalimy pania eks 09.11.12, 13:42
      Ja oczywiście moge pochwalić eks - również za całkowite usunięcie się z naszego życia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka