Dodaj do ulubionych

Najgorszy kurier w Łodzi - mały konkurs lokalny ?

11.10.13, 19:09
Wszędzie korki, objazdy i 'wykopki', więc proponuję ranking na najgorszą firmę kurierską w naszym mieście. Jako pomysłodawca wątku zgłaszam jako pierwszą do tego 'konkursu' firmę K-EX (Kolporter). Inne propozycje proszę poprzedzać nazwą firmy w tytule ew. odpowiedzi, a w treści opisać własne uzasadnienie. Zobaczymy kto zasłuży na miano prawdziwego kurierskiego ŚLIMAKA... Może GW wyśle 'zwycięskiemu' prezesowi paczkę przeterminowanych winniczków, oczywiście za pośrednictwem jego własnej firmy ;)
Obserwuj wątek
    • dwlinker K-EX najgorszy kurier w Łodzi - mały konkurs 11.10.13, 19:12
      Nie ma to jak szybkość w działaniu zapewne 'umierającej' firmy kurierskiej. Paczka nadana na Śląsku w poniedziałek (7.10.2013) nr listu przewozowego 891137866 (już?) dziś 11.10.2013 po godz 18 dotarła do Łodzi. Adres poprawny, telefon jest podany na nalepce adresowej. Może nie byłoby w tym nic dziwnego, jednak od środy telefonowałem z reklamacją, by dowiedzieć się, że (podobno)... nie było mnie w domu, pozostawiono AWIZO (ciekawe KTO i GDZIE), a przesyłka jest właśnie w doręczeniu. Wreszcie podano mi numer telefonu do oddziału Łódź - jednak nie dane mi było szczęście dodzwonić się między godzinami 15:30 i 16:30. Zapewne aparat stoi w nieczynnej toalecie, bo inaczej każdego przeciętnego człowieka zmusiło by do działania bezustanne godzinne dzwonienie. Na pocieszenie otrzymałem po 2 dniach nr na telefon komórkowy do kuriera, podpisany przez Panią D.S. - 'Specjalista ds. Obsługi Kontrahenta K-EX Sp. z o.o. Biuro Zarządu'. Szkoda tylko, że odezwała się osoba od PÓŁ ROKU nie będąca już pracownikiem w tym bałaganie. Na szczęście nie były to leki nasercowe, jednak w trosce o Państwa zdrowie psychiczne, serdecznie odradzam usługi tych ślimaków. D.W.
      • nawalonych7krasnali Re: Pocztex i Poczta polska 22.10.13, 18:01
        Tego ślimaka chyba nikt nie przebije, a ewentualne odpowiedzi na pisma docierają w maxymalnym terminie. Do tego odpychająca pseudo uprzejmość panienek z okienek i znajdowanie w skrzynkach awiza choć w mieszkaniu domownicy są obecni.
        Do mnie np "przyszło awizo" choć byłem w domu, data była z poprzedniego dnia (wieczorem dnia poprzedniego skrzynka była pusta) a na zawiadomieniu informacja, że nie dostarczono z powodu uszkodzenia przesyłki i jest potrzeba osobistego odbioru. Na poczcie okazało się jednak, że uszkodzeń nie ma....
      • jolantabog Re: K-EX najgorszy kurier w Łodzi - mały konkurs 13.11.13, 04:45
        Potwierdzam. Najgorsza firma kurierska, z jaką miałam do czynienia. Przesyłka z Krakowa do Łodzi sześć dni czekała w magazynie. Po sześciu dniach w statusie zamówienia przeczytałam, że kurier rzekomo zostawił awizo, bo nikogo nie zastał. Tak się składa, że dostawa miała być na adres firmowy i o podanej godzinie adresat był na miejscu. Nikt z pracowników kuriera nie widział. Jest dziewiąty dzień, a przesyłki ni widu, ni słychu. :(
      • Gość: rozsadny Re: K-EX najgorszy kurier w Łodzi - mały konkurs IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.12.13, 10:43
        tak to bywa jak chce się nabyć mecedesa w cenie malucha. następnym razem sknero zastanów się zanim wybierzesz formę transportu, a nie po cichu przed monitorem w ukryciu nabijasz się z Firmy najtańszej na rynku.....
        • Gość: Mozarcik Re: K-EX najgorszy kurier w Łodzi - mały konkurs IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.12.13, 10:37
          Najtańszej i najgorszej zarazem. Ja zamawiając nie miałem wyboru kuriera. K-EX był jedyną możliwością. Poza tym w ich regulaminie jest jasno napisane że dostawa następnego dnia, a więc nie usprawiedliwiaj ich taniością. Nie wywiązują się z zobowiązań i tyle. Zresztą w internecie jest multum negatywnych opinii na ich temat. Tragedia nie firma kurierska. Już Poczta Polska szybciej dostarcza paczki.
          • Gość: choń parzusty Re: K-EX najgorszy kurier w Łodzi - mały konkurs IP: *.toya.net.pl 29.12.13, 20:46
            wleeeeee!!!!! MUUUUUUUUUUUUU!!!!!
      • Gość: Janusz Re: K-EX najgorszy kurier w Łodzi - mały konkurs IP: *.netdrive.pl 06.02.14, 17:55
        Właśnie zostałem oszukany przez K-ex przesyłka niby doręczona ,ale komu ?Czekałem całymi dniami i nic echo, mogę pożegnać się z 320 złotymi(wartość przedmiotu),żadnego kontaktu.
        Odradzam każdemu nie kurier się nie zdziwi jak go spotka dziwny zbieg okoliczności,jest tak zły ,że przez miesiąc mi nie przejdzie.
      • Gość: Przemas Re: K-EX najgorszy kurier w Łodzi - mały konkurs IP: *.toya.net.pl 14.02.14, 12:44
        w stu procentach sie zgadzam
    • Gość: zierbe Re: Najgorszy kurier w Łodzi - mały konkurs lokal IP: *.toya.net.pl 29.12.13, 20:46
      balimbe!!! byyyyyyyyyyyyyyy ooooo!!!!!!!!
    • sonia-3 Pocztex- Firma DZIAD!!!! 01.02.14, 19:02
      Wracając do Pocztexu. To oni nie ponoszą odpowiedzialności, za zniszczenie przesyłki. U mnie potłukli zegar. Złożyłam reklamację drogą emailową i du..pa blada. Nie dostałam żadnej informacji, ani na złożoną reklamację, ani na pozostałe emaile pisane w tej sprawie. Tak jakbym pisała w kosmos. Na infolini, nie mają czegoś takiego jak reklamacja i konsultant, nie może nic poradzić na zaistniały problem. Jednym słowem, całe szczęście, że to był tylko zegar, a nie na przykład laptop. Zegar przeboleję......
      • Gość: murko Re: Pocztex- Firma DZIAD!!!! IP: 185.59.4.* 30.10.14, 10:43
        NIE POLECAM TEJ FIRMY. Dostawa w usłudze 24h trwala 3 dni. Słowo "dostawa" to za dużo powiedziane. W wyszukiwarce "śledzenie przesyłki" 3 razy zmieniał się status wydano, zwrócono, itd. Na koniec pojawił się status "nie doręczono" i "awizo" . Przez cały czas w danym dniu byłem w domu. Kurier najzwyczajniej nie podjechał,żadnego awiza też nie było. W efekcie płacąc za kuriera sam musiałem dymać na pocztę. TRZYMAJCIE SIĘ Z DALEKA OD POCZTEXU.. Jak już musisz skorzystać z poczty to wybierz paczkę z odb. na poczcie bo tak czy inaczej tam wylądujesz. LIPA.ZAMKNĄĆ I ZAORAĆ.
        • Gość: Liliana Re: Pocztex- Firma DZIAD!!!! IP: *.dynamic.chello.pl 21.06.15, 11:16
          Ja mam taką samą sytuację. Miałam paczkę dostać w czwartek siedziałam cały dzień w domu po czym dostaję sms że była rzekoma próba doręczenia (kłamstwo!) a następna będzie kolejnego dnia wkurzyłam się ale czekam dalej..jest piątek i znowu siedzę w domu cały dzień i znowu nic! Nigdy nie spotkałam się z takim brakiem poszanowania dla klienta oraz brakiem profesjonalizmu! Nigdy więcej nie skorzystam z ich usłuch. Teraz to tylko muszę odzyskać moją paczkę. Opłaciłam przesyłkę do domu a będę pewnie musiała dymać na pocztę!
    • Gość: ala Re: Najgorszy kurier w Łodzi - mały konkurs lokal IP: 91.225.177.* 04.02.15, 20:03
      A dla mnie i k-EX I pocztex, K-EX Miał dostarczyć kuchnię elektryczną, sprawdzałam status i prosiłam tatę o pilnowanie . Biedak siedział 4 dni w oknie kuchni i patrzył bo ci dziwni ludzie nie mają w zwyczaju dzwonić. Dlaczego 4 dni bo po otrzymaniu SMS ze przesyłka w Łodzi codziennie dzwoniłam po 16 do nich a oni na to że może jutro... Dzisiaj pocztex podobno byli o 17.09... SMS o 18.21 że byli jak by nie mogli wysłać o 16 20 że w ciągu godziny będą... A po za tym wszyscy w domu, a o awizowaniu dowiedziałam się z sms, nawet w skrzynce nie było papierowego awizo. Czyli nie byli. Paczka bardzo duża a ja jestem po operacji i nie mogę dźwigać...
    • Gość: gość Re: Najgorszy kurier w Łodzi - mały konkurs lokal IP: *.netfala.pl 06.05.15, 12:45
      Tragedia. Nigdy więcej K-EX. Niech ziemniaki rozwożą palanty
    • 11koliber Re: Najgorszy kurier w Łodzi - mały konkurs lokal 12.08.16, 20:58
      Pocztex Kurier48 - NGDY WIĘCEJ. NIE POLECAM.
    • Gość: Łukasz Re: Najgorszy kurier w Łodzi - mały konkurs lokal IP: *.43.188.217.ipv4.supernova.orange.pl 19.01.17, 18:01
      Jeszcze nie spotkałem tak beznadziejnej firmy jak KEX. Przesyłka widniała według systemu na magazynie od Piątku godziny 5 rano, kontakt telefoniczny: brak, koszt: 50zloty kpina, kilka napisanych maili dało skutek dostarczenia paczk po ponad TYGODNIU, która okazała się uszkodzona, kurier nie posiadał dokumentów szkody przesyłki bo? ZAPOMNIAŁ. Fail za failem. Niestety zamawiając przez internet nie mogłem wybrać innego kuriera. Wspolczuje wszystkim, którzy współpracowali lub współpracują z tą firmą.
    • Gość: fdjdsag Re: Najgorszy kurier w Łodzi - mały konkurs lokal IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.02.17, 13:18
      sex shopy w Łodzi www.sexshop.nets.pl/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka