Dodaj do ulubionych

XXI LO w księdze Guinnessa

18.04.02, 15:27
Uczniowie XXI LO pobili rekord Guinnessa - uczestniczyli w lekcji biologii, która trwała non stop 31
godzin i 10 minut. Chcieli w ten sposób pomóc znaleźć pracę swopjemu nauczycielowi, ktory
odchodzi z ich szkoły. Co o tym wszystkim myślisz?
Obserwuj wątek
    • yaa Re: XXI LO w księdze Guinnessa 18.04.02, 16:20
      Cóż, wydaje mi się że to typowa pokazówa. Bo tak naprawdę lekcja jest po to,
      żeby się czegoś nauczyć, a yaa nie sądzę, żeby ci uczniowie wiele się nauczyli
      w czasie tej lekcji. A bicie rekordu dla bicia rekordu ? Warte to tyle, co inne
      bzdurne rekordy typu kto zje więcej hot dogów albo dalej rzuci kuflem. A
      gadanie o pomocy nauczycielowi to już jawna propaganda.
      Pozdrawiam
      Yaa
    • blenda Re: XXI LO w księdze Guinnessa 18.04.02, 21:09
      Ja uwarzam że to bezsens, rozumiem liceum zdobyło rozgłos i reklamę i chyba
      tylko o to chodziło. Logiczne jest że ludzie maja swoją wytrzymałość i żadenz
      nich nie jest w stanie przyswajac materaiłu przez 31 godzin. Gdzyby zrobić im
      sprawdzian z tego pewnie polowa by oblała....

pozdrówki

ps. ale i tak gratuluje:)
    • tulka Re: XXI LO w księdze Guinnessa 18.04.02, 21:28
      Moim zdaniem- bzdura. Jeśli w ogóle można mówić o jakimś rekordzie, to było to
      raczej "najdłuższe przebywanie w szkole", a nie "najdłuższa lekcja".
    • zamek Re: XXI LO w księdze Guinnessa 18.04.02, 21:32
      Miłośnikom bicia tego rodzaju pseudorekordów polecam
      lekturę opowiadania o Wielowcach pióra mistrza Lema
      (gdzieś w "Cyberiadzie"). Sentencja - coś nie jest
      piękne i doskonałe tylko przez to, że jest tego bardzo
      dużo...
    • Gość: Ixtlilto Re: XXI LO w księdze Guinnessa IP: *.tvsat364.lodz.pl 18.04.02, 21:43
      phi!
      dziś w szkole żartowaliśmy sobie, że pobijemy XXI LO i będziemy siedzieć na
      fizyce 3 doby! Zaczniemy tak 28 maja a skończymy w dniu ustnego egzaminu z
      tegoż przedmiotu- czyli 31 maja!
      I kto nas przebije?!? :)))

A osobiście uważam to za idiotyzm: i tak się niczego nie nauczyli- no może jak
      ułożyć się w szkolnej auli, żeby nie usnąć...

I jeszcze co do siedzenia długo w szkole (jak napisała tulka) też nie pobili
      rekordu jaki padł u mnie w szkole :)))))))))))))))))))))

pozdroofka, Ixtlilto
      • bartuch Re: XXI LO w księdze Guinnessa 18.04.02, 21:46
        Zgadzam się z piękna maturzystką. Takie rekordy to dla mnie sztuka dla sztuki...
      • geograf Re: XXI LO w księdze Guinnessa 19.04.02, 09:46
        A jaki jest rekord Twojej szkoły w przebywaniu w niej, Ixtlilto????
      • p8 Taki rekord to... 19.04.02, 17:49
        ... granie pod publiczkę:((

panBozia
    • Gość: eyemakk Re: XXI LO w księdze Guinnessa IP: 157.25.164.* 19.04.02, 15:28
      no cóż... licealisci z XXI pobili rekord swoich kolegów z IIlo w Swinoujsciu.
      dla mnie to o tyle zabawne, ze znam dobrze oba licea. i ludzi z obu liceów,
      zwłaszcza z tego swinoujskiego. moj brat był wsród tych, którzy bili poprzedni
      rekord; jak widze Łodzianie pozazdroscili.. szkoda tylko, że nie wymyślili
      czegoś nowego, a woleli powielić coś, o czym dowiedzieli się ledwo miesiąc
      temu. przykro.

dodatkowo mam złe wspomnienia z XXI. to tam chodzi niejaka Justuna, co mi dała
      kosza. heh, podobno za poważny byłem. ja - za poważny. tam też uczęszcza
      niejaka Asia, co umie dobrze angielski. a jesli juz o Angielskim... a, zresztą,
      zbaczam z tematu. a jaki był temat? a rekord. no tak, dobrze, że jest, heh.
      • kropka. Re: XXI LO w księdze Guinnessa 19.04.02, 18:03
        Jestem bardzo ciekawa opinii uczniów biorących udział w biciu rekordu. Ale nie
        takiech dla mediów, tylko prawdziwych. Czy ktoś zna uczniów z XXI LO? Może
        namówić ich na wypowiedź na forum?
        pozdrawiam
        • tuti Re: XXI LO w księdze Guinnessa 20.04.02, 00:13
          jak widzisz juz twoje prosby zostaly wysluchane,.
          ja co prawda 31 godzin z nimi nie bylam. ale troche czasy spedzilam ,
          podtrzymujac kuzynke i robiac fajne zdjecia (a propos! Zdjecia w dzisiejszej
          FABRYCE to niestety..tragedia....wlasciwie NIC! NIC A NIC NA NICH NIE MA!Serce
          mi sie krajalo jak na nie patrzylam, wiedzac co tam wlasciwie sie dzialo...a to
          nie bylo na zdjeciach przedstawione moze w jednym calu)
          no i co..no wiadomo, najwiecej na tym wszystkim to skorzystala szkola. Przykro
          mi bylo patrzac jak dzieciaki ledwo stoja na nogach ( a nawet siedza w
          krzeslach) a pan dyrektor rozpromieniony biega po sali i udziela wywiadow dla
          licznych TV i staji radiowych i gazet. Dzieciaki z tego calego zmeczenia mialy
          1 dzien wolny od szkoly!
          Pisanie o Kajzerze to nie propaganda..dzieciaki mu chcialy naprawde pomoc..tak,
          dosc ORYGINALNY i trudny pomysl, ale miejmy nadzieje skuteczny.
          no i co, na razie mi wiecej do glowy nie przychodizi. ale pytaj, z
          przyjemnoscia pogadam...
    • Gość: Marika Re: XXI LO w księdze Guinnessa IP: *.lodz-piaski.sdi.tpnet.pl 19.04.02, 22:49
      Co wy wogóle wiecie!!!!???Ja brałam udział w tej lekcji...Wiecie dlaczego
      postanowiliśmy wziazc udział w tej próbie?!!!Pewnie tego nie zrozumiecie, bo WY
      umiecie tylko krytykować!!!Ale i tak napisze....Poznaliście kiedyś człowieka
      zafascynowanego tym co robi, wykonującego swój zawód z pasją i wielkim
      poświęceniem?Bo my-uczniowie 3b-TAK!!!!Ta lekcja była dla pana!Kajzer jesteś
      the best!!!!Pamiętaj o nas!!!I wiecie co?Nieważne co o tym wszystkim
      sądzicie,że ściągamy po Świnoujściu itd....to nie tak...Może za pare dni
      będziecie się cieszyć,iż nie uznali nam tej próby?Przecież tak naprawdę jeszcze
      nic nie jest pewne....Ale to nie ważne,bo my mamy siebie...Dzięki tym 31h wiem
      że na tych ludzi moge liczyć zawsze i wszędzie..to jest wazniejsze niż jakiś
      tam wpis w księdze...Dzięki wszystkim tym którzy byli z nami i wierzyli w nas!!!
      Buziaczki dla całej klasy 3b,Kajzera,wszystkich operatorów i Marcina P.!!!
      • dominic Re: XXI LO w księdze Guinnessa 20.04.02, 09:56
        W mojej szkółce też jest wielu nauczycieli zafascynowanych swoją pracą, którzy
        często siedzą dużo dłużej w szkole niż im płacą tylko po to, aby lepiej
        nauczyć, przygotować do matury itp. Argumnt, że te 31 h spędzone razem są
        dowodem, że możecie zawsze liczyć na siebie,jest nonsensem bo znam też wiele
        innych dobrze zgranych klas, nawet w XXI LO, które nie siedziały ze sobą 31 h
        na lekcji a można na nich liczyć absolutnie zawsze: A friend is a person who
        knows all about you and still loves you. Amen.
    • Gość: Marika Re: XXI LO w księdze Guinnessa IP: *.lodz-piaski.sdi.tpnet.pl 19.04.02, 23:03
      Pozdrowienia dla Marty P.(wspaniała operatorka,wspaniały fotograf i wspaniała
      kuzynka) i Piotra R.(wspaniały operator i wspaniały facet:)))i buźka dla
      wszystkich!!!!!!!!
      • Gość: blenda Re: XXI LO w księdze Guinnessa IP: *.lodz-piaski.sdi.tpnet.pl 20.04.02, 01:02
        Ok. Ja rozumiem ,ze to dobra proba dla was. Wspolpraca itp. Ale tak szczerze
        czy duzo sie nauczyliście na tej lekcji?
        • p8 Re: XXI LO w księdze Guinnessa 20.04.02, 01:07
          I dalibyście radę sprawdzianowi z tejże lekcji??? (pytam bo, mnie często nie
          chciało się pamiętać 45 minut - ale za to dziękuję niektórym swoim
          nauczycielom). Bo co do samego pomysłu na ten rekord to napewno się nie
          zgadzamy:)))))

greetz

panBozia
    • tuti wiecie co, 20.04.02, 09:41

Mowicie, ze ILE ONI SIE TAM NAUCZYCLI (niewiele wg Was), A TAKA LEKCJA TO
      NAJDLUZSZE SIEDZENIE W SZKOLE A NIE LEKCJA etc etd......a przyznajcie z reka na
      sercu..... JAK TO TAKIE WASZE P R A W D Z I W E LEKCJE W SZKOLE Wygladaja
      lub wygladaly. Tak zawsze uwazaliscie, WSZYSTKO ZAPAMIETYWALISCIE ze na
      przyszlych zajeciach na kartkowce to same 5 dostawialiscie?Nie bujajcie!!!!!
      Nie zapamietywaliscie wiecej niz oni! a moze nawet mniej. To byla lekcja, jak
      sam nauczyciel powiedzial w ktoryms z wywiadow, choc nie wiem czy bylo to
      zacytowane, ze to ma forme WARSZTATOW. Temat byl tak wybrany, by mozna bylo
      wprowadzic wiele aktywnosci roznego typu, filmy, testy, referaty..

wiecie co, jak tam siedzialam, no to wiadomo, byly momenty ktore mniej
      przypomnimaly lekcje, wiadomo, zmeczenie, no i w sumei ILE MOZNA !

i tak sama sie zastanawialam, jaki to ma sens? Na ile to przypomina lekcje?
      no i doszlam do wniosku, juz tak pod koniec, jak dzieciaki (klaso IIIb, ja tak
      o Was mowie pieszczotliwie! (-: ) sie ozywily wizja konca, ze TO WLASNIE JEST
      LEKCJA!! Ktos uwaza, ktos referuje, ktos opowiada o plotkach..... Poniewaz pan
      Kajzer byl takim tylko MODERATREM raczej( nie umniejszajac Jego roli) (-: i
      nie prowadzil wiele wykladow, to wlasnie mlodziez przedstawiala duzo materialu.
      No i jak to w szkole! tak jak powiedzialkam: jeden slucha, jeden plotkuje a
      piaty maluje. no i sami wiecie ze tak jest.

no to taka druga porcja moich WYWNETRZEN (-:

• tuti no i jeszcze to.. 20.04.02, 09:52
      ze troche mi sie wydaje ze mimo wszystko to troche zazdroscicie! tylko
      wiadomo, troche sie wstyd przyznac no nie?
      Lepiej umniejszyc ich "wyczyn" .. no coz..

no i co jeszcze..to to, ze nie wydaje mi sie ze oni by zrobili to jeszcze
      raz... tak jak juz napisalam... dzieciaki sie nameczyly, jednostki to byly,a
      teraz szkola zbiera laury.... no szkoda....
    • Gość: A + M Re: XXI LO w księdze Guinnessa IP: *.toya.net.pl 20.04.02, 13:58
      dzieci smieci gowno wiecie!!!!
      my tam bylysmy przezylysmy wrocilysmy i patrzec nie mozemy na wasza zazdrosc i
      glupote!!!
      moze sami wpadnijcie na jakis pomysl a my sie posmiejemy i skrytykujemy go
      glupimy komentarzami!

milego dnia
      • tulka Re: XXI LO w księdze Guinnessa 20.04.02, 14:19
        Waszym zdaniem jest czego zazdrościć? Nie wydaje mi się...
        • tuti Re: XXI LO w księdze Guinnessa 20.04.02, 16:46
          a jednak uwazam ze bardziej jest to warte docenienia niz wysmiewania.. wysilek
          jakis to byl...

a do zazdrosci wcale sie nie jest latwo przyznac, co? (-;
          • tulka Re: XXI LO w księdze Guinnessa 20.04.02, 17:26
            Ja się nie wyśmiewam. Śmieszą mnie tylko próby wmawiania mnie i innym osobom
            wypowiadającym się na ten temat, że nasza krytyka wynika z zazdrości. Nie mam
            zielonego pojęcia, czego miałabym zazdrościć.
            Pozdrawiam
            • tuti Re: XXI LO w księdze Guinnessa 20.04.02, 18:52
              po pierwsze nikt wam nie wmawia.

i ja wcale nie chce byscie wy zazdroscili, bo poki co, to jednak czytajac
              wypowiedzi ani w tym nie ma milego slowa dla dzieciakow, a to troche szkoda...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka