Dodaj do ulubionych

Czy ja dobrze widzę? Jest nowa strona!

IP: *.toya.net.pl 05.11.04, 10:31
www.airport.lodz.pl
Obserwuj wątek
    • yarro Nie powala... 05.11.04, 11:55
      ... ale ważne że JEST! :)
      • yarro Re: Nie powala... 05.11.04, 12:04
        A na stronie NIESPODZIANKA ;]]]]]]]]] [a raczej pomyłka :(]

[...]

Odloty:

Frq # Dep/Arr # Flight # Stops

Chicago ORD
        1-3-5 # 1245-1745 # SK3423/SK943 # 0

Copenhagen CPH
        1-3-5 # 1025-1225 # SK3432 # 0

Hihihi, do Chicago bez stopów :] I to w pięć godzin :P

PS. Z przylotami jest podobnie ;]
        • Gość: Spott Re: Nie powala... IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 05.11.04, 13:33
          5 godz moze dlatego ze w rozkladach godziny podaje sie zawsze w czasach
          lokalnych. NP taki BA jak latal Concord w rozkladzie mogles przeczytac ze
          startowales z Londynu godzine po ladowaniu na JFK. A co do przesiadek to pewnie
          jakas pomylka.
    • Gość: Zagłoba Re: Czy ja dobrze widzę? Jest nowa strona! IP: *.toya.net.pl 05.11.04, 12:10
      Po dokładniejszym przejrzeniu zawartości powiem tak: poza szatą graficzną nie
      zmieniło się nic na lepsze, a nawet ryzykowałbym stwierdzenie, że stara wersja
      była ciekawsza, można było ją tylko zaktualizować. Niestety w porównaniu ze
      stroną Pyrzowic czy Rębiechowa nadal wypadamy najbladziej w tym zakresie. I
      jeszcze pytanie - co robi logo EAE na stronie głównej?
      • Gość: Zagłoba Re: Czy ja dobrze widzę? Jest nowa strona! IP: *.toya.net.pl 05.11.04, 13:29
        O, widzę że chyba nas czytają, bo zamienili już logo na Cimbera.
    • topjes Fatalnie... 05.11.04, 14:55
      Niestety, po prostu ŻENADA.

A wiem co mówię bo 2 lata prowadziłem firmę, która robiła serwisy webowe i mam
      za sobą wiele różnych serwisów. To co tu zobaczyłem po prostu może zmrozić z nóg.

Szata graficzna - poniżej krytyki. Widać od razu, że tego nie projektował grafik!
      Układ strony - do bani - jak można dublować te same menu z lewej i z góry? Czemu
      to ma służyć?
      Przejrzystość - przeciętnie - ale tabelka z rozkładami jest kiepska - mało
      czytalna, za duża.

Powiem krótko - nie wiem kto to robił. Ale ktokolwiek to robił nie jest to
      zawodowiec - nie jest to ktoś kto zna zasady ergonomii, content-placement,
      wystroju graficznego itp itd. Tego na pewno nie robiła przyzwoita firma tworząca
      serwisy www. To jest praca chałupnicza. Przykre.

Choć przynajmniej nikt nie może się czuć zaskoczony...

pzdr
      topjes
      • Gość: ander Re: Fatalnie... IP: *.toya.net.pl 05.11.04, 15:16
        Mam wrażenie, że wykonała ją jedna osoba, a nie zespół informatyków i grafików.
        Ważnym czynnikiem decydującym o atrakcyjności strony jest jej AKTUALNOŚĆ. Jeśli
        będzie aktualny rozkład, newsy itp. to już coś.

Pozdrawiam,
        ander

I zapraszam hehe ;)
        www.airport.lodz.prv.pl
    • omega115 Re: Czy ja dobrze widzę? Jest nowa strona! 05.11.04, 16:33
      Klasycznie: "Góra urodziła mysz". Tyle czasu oczekiwania, a w efekcie totalne
      rozczarowanie. Uprzejmie proszę odpowiedzialne osoby z Lublinka o wyjaśnienie,
      w czym nowa strona jest lepsza od poprzedniej - oprócz aktualizacji (z
      błedami!) połączeń. Co było przyczyną, że opracowanie nowej strony trwało tyle
      czasu. Jaka wspaniała firma opracowała ten projekt (aby można ją było omijać z
      daleka) i ile pieniędzy kosztował?
    • geograf Re: Czy ja dobrze widzę? Jest nowa strona! 05.11.04, 16:58
      Oni musza czytać tę stronę,bo strony NIE MA!
      Co się stało?
      jest tylko stara, z nową w przygotowaniu...
      • protz Re: Czy ja dobrze widzę? Jest nowa strona! 05.11.04, 17:05
        Jest, jest. Kliknij odswież.

Skoro juz wiadro pomyj na strone zostało wylane, ja sie tylko zapytam: czemu
        nie ma muzyczki midi w tle? Ja chce muzyczke. I liste gości. I jakiś blog. ;)

--
        Protz
        Skargi i wnioski składać na: GG - 2186383
      • omega115 Re: Czy ja dobrze widzę? Jest nowa strona! 05.11.04, 17:08
        geograf napisał:

> Oni musza czytać tę stronę,bo strony NIE MA!
        > Co się stało?
        > jest tylko stara, z nową w przygotowaniu...

A u mnie bez zmian, cały czas dostępna jest nowa. (może po prostu kliknij
        odśwież)
        • geograf Re: Czy ja dobrze widzę? Jest nowa strona! 05.11.04, 17:16
          fakt, odświeżenie pomogło, mea culpa.

A strona...
          o kurde.
          tragedia.
          Dużo świecidełek, do tego miernota i w Operze menu po lewej miga...
          Panie i Panowie. Koszmar...szczególnie rozkład by mnie-niedoświadczonego i w ogóle laika- odstraszył...
    • Gość: michał_k Re: Czy ja dobrze widzę? Jest nowa strona! IP: *.toya.net.pl 05.11.04, 20:51
      Żenujące, po prostu. Poziom "profesjonalizmu" na poziomie edytora stron www z
      Worda.
      W rozkładzie lotów powstał nawet dodatkowy lot o godz. 8.05 do Nowego Jorku.
      Ruszyły też połączenia bezpośrednie do Chikago (tylko 5 godzin). Czy naprawdę
      to taki obciach napisać wyraźnie, że latamy przez Kopenhagę? Stronę czytają
      także osoby niezorintowane w skrótach (CPH). Po co wypisywać połączenie do
      Banghoku jeśli trwa ono ponad 24h. Czy naprawdę ktoś zdecyduje się na takie
      coś?
      W historii portu napisali nawet, że planowane są połączenia do Kopenhagi, a już
      zapraszają do korzystania z Kolonii.
      Ortografia i interpunkcja jest rówież "średnia" - nie piszę się "10tys"
      tylko "10 tys.".
      Mapka przedstawia jakąś ciekawąwizję plastyczną, ale na pewno nie jest to
      sensowna mapa dojazdu do lotniska.
      A zakładkę "nasi partnerzy" wypadałoby chyba również wypełnić.
      Nie wiem, czy nadal, ale chyba funkcjonuje na lotnisku KASA? Jeśli tak, to
      także dobrze o tym napisać, podać numer telefonu, itp.
      Co komu przeszkadzałby baner z przykładowymi cenami lotów?
      To o czym pisano tu już wcześniej - jaki sens ma powtarzanie w dwóch miejscach
      odnośników do tego samego. Dla tych co lubią czytać na górze i z boku?
      Może się czepiam, ale jak na dwa lata pracy to nie ma czego gratulować.
      • protz Re: Czy ja dobrze widzę? Jest nowa strona! 06.11.04, 00:54
        Nie, nie czepiasz sie. I tak jestes jak zwykle wyważony i delikatny w słowach.

A sa przeciez przyklady,jak moze wygladac strona portu regionalnego. Na
        przyklad na stronie lublinka są linki...

Zobaczcie tą strone, widac ze w budowie, ale samo wykonanie i koncepcja bez
        porównania z lublinkową stroną.

www.airport.szczytno.pl/
        Tak, tak, Szczytno Szymany.

--
        Protz
        Skargi i wnioski składać na: GG - 2186383
        • topjes Re: Czy ja dobrze widzę? Jest nowa strona! 06.11.04, 11:11
          > www.airport.szczytno.pl/
          > Tak, tak, Szczytno Szymany.

Już nie mówiąc np o tym
          www.lotnisko-balice.pl

Albo np taka
          www.hahn-airport.de/
          Jaka ta strona jest prosta!!! A jaka funkcjonalna i ergonomiczna!!!

Stworzenie fajnej strony dla Lublinka to jest koszt rzędu 5-10 tys zł! Nie
          więcej. Za tyle bym zrobił stronę przygotowaną przez grafika, z tekstem
          zrobionym przez copy-writera a przede wszystkim z porządną koncepcją
          ergonomiczną, nawigacyjną - i z odpowiedzią na pytanie jaki miałby być cel tej
          strony. Bo o braku profesjonalizmu osoby, która robiła tę stronę świadczy
          (pomijając już zdublowane menu) to, że mapa dojazdu nie ma się nijak do potrzeb
          odwiedzającego. Po co na pierwszym planie mapa Łodzi w Europie? Taka mapka może
          być - i owszem - ale w sekcji "Region" albo "Dla inwestorów" czy coś w tym stylu.
          Panie Prezesie - ja rozumiem, że ktoś to robił, narobił się i teraz będzie miał
          do nas żal, że zjeachaliśmy go z błotem. Tylko czego Pan oczekiwał? Kierowcy
          autobusu nie dałby Pan chyba prowadzić samolotu tylko dlatego, że ma dobre chęci
          i akurat jest pod ręką? Jeśli ktoś nie ma doświadczenia w serwisach webowych to
          na litość boską - niech ich nie robi!
          Mało to przyzwoitych łódzkich firm mamy od tego?
          Inercon www.intercon.pl/
          AMG.net www.amg.net.pl (choć to najdroższa pewnie oferta)
          Arges www.ogicom.pl/arges.htm (który ma tu teraz oddział)
          i pewnie jeszcze są inne + cała Polska.

Ale te firmy tworzą odpowiednią KREACJĘ! Firma LodzOnLine nie tworzy porządnej
          kreacji - co już widać doskonale po wejściu na ich stronę główną. Czym się
          zajmuje zatem dział marketingu na lotnisku, że nie potrafi wybrać porządnej
          firmy? Czy nie ma tam ani jedengo speca, który by się znał na marketingu
          sieciowym i wiedział czego od dostawcy wymagać? A może chodzi o coś innego?...

Przepraszam, że tak ostro, ale zwyczajnie MARNUJECIE publiczne pieniądze płacąc
          za takie pseud-strony www. A to już dotyczy i mnie bezpośrednio i moich podatków.

topjes

Pewnie LodzOnLine wzięła za swój gniot 50 tys :(((

• Gość: ander Jeszcze jedno IP: *.toya.net.pl 06.11.04, 00:10
      Przecież przy okazji zmiany strony powinni stworzyć jej angielską wersję!!!
      Chyba najwyższy czas. Informacji w internecie o połączeniach z Łodzi i samym
      lotnisku szuka sporo osób. Widzę to po liczbie odwiedzin na mojej nieoficjalnej
      stronie - w październiku było to 1024 (dotychczasowy rekord) To całkiem sporo.
      Widzę również wiele ciekawych informacji o odwiedzających. To osoby z całej
      Polski i zagranicy, z uniwersytetów i poważnych firm. W sieci rowniez trzeba
      dbac o dobry wizerunek lotniska.

pzdr.
    • default_user Re: Czy ja dobrze widzę? Jest nowa strona! 06.11.04, 08:42
      Tutaj jest projekt strony która "przegrała" konkurencję z obecnie zamieszczoną
      na serwerze.

projekty.lodzonline.com/lublinek/index.php
      Jak pomyślę, że gdy ją zobaczyłem pierwszy raz miałem wiele uwag krytycznych to
      wstyd ogromny mnie przepełnia. Zwracam uwagę na trzy falgi w lewym górnym rogu,
      sugerujące TRZY wersje językowe, czyli coś o co dwa i pól roku apelowaliśmy do
      zarządu.
      Kończę na dziś nadawanie, bo spadam do Fabryki.
      Pa pa
      M..M
      • geograf Re: Czy ja dobrze widzę? Jest nowa strona! 06.11.04, 09:56
        Z tego obrazu może tylko wynikać,że ktoś Odpowiedni projektował tę stronę, która wygrała konkurs.
        Smutne...:/
      • Gość: Zagłoba Re: Czy ja dobrze widzę? Jest nowa strona! IP: *.toya.net.pl 06.11.04, 11:06
        Nie no, ręce opadają! Pani Joanno, to się nadaje na artykuł! Jeśli tak ma
        wyglądać dalej podejmowanie decyzji na lotnisku, to przychylam się do nurtu
        rolniczego - zaorać Lublinek! Ja rozumiem, że są pewne układy i układziki (to o
        czym mówił Prezes na ostatnim spotkaniu), ale wybór wykonawcy strony to jakaś
        bzdura roku. Ciekawe ile firm jeszcze składało swoje projekty i chętnie bym je
        zobaczył. Uważam, że powinniśmy wystąpić z jakimś pimem do Zarządu w tej
        sprawie.

Zagłoba, tym razem mocno wzburzony.
        • Gość: migg Re: Czy ja dobrze widzę? Jest nowa strona! IP: *.library.ucla.edu 06.11.04, 21:35
          BZDURA ROKU! gratuluje zarzadowi lotniska!!!
      • Gość: ander Re: Czy ja dobrze widzę? Jest nowa strona! IP: *.toya.net.pl 06.11.04, 13:18
        No i ten projekt jest bardzo przyzwoity! Strona czytelna, nie przeładowana
        informacjami, miła dla oka, w trzech wersjach językowych - w sam raz!

ander
    • Gość: Lodz-Polesie Re: Czy ja dobrze widzę? Jest nowa strona! IP: *.toya.net.pl 06.11.04, 10:46
      Buuu....!!!! Spodziewałem się czegoś lepszego i bardziej wyszukanego. To już
      chyba wystarczyłoby lepiej zaktualizować poprzednią stronę...
    • omega115 Re: Czy ja dobrze widzę? Jest nowa strona! 07.11.04, 20:18
      O rany ten "potworek" jeszcze istnieje
      • Gość: Zagłoba Re: Czy ja dobrze widzę? Jest nowa strona! IP: *.toya.net.pl 07.11.04, 21:14
        > O rany ten "potworek" jeszcze istnieje
        Bardzo prawdopodobne, że będzie istniał dokładnie tyle samo czasu, co
        napis "strona w budowie" na starej wersji serwisu... Ehhhh, szkoda gadać...
    • hubar Re: Czy ja dobrze widzę? Jest nowa strona! 19.11.04, 15:46
      Dopiero dziś udało mi się wejść na tę stronę...

Jezuuuu kto to popełnił??!!??!!

Ładniejsze można w notatniku zrobić!!
      ŁEEEEEE Fuj!
    • Gość: michał_k Cimber jest nie lepszy..... IP: *.toya.net.pl 20.11.04, 16:15
      A na stronie cimber.inforce.dk/sw1202.asp jest nie lepiej. Mają info, że
      latają do Wrocławia. O Łodzi nie ma nic...
      • Gość: ander Re: Cimber jest nie lepszy..... IP: *.toya.net.pl 20.11.04, 16:33
        No mają na stronie głównej www.cimber.com informacje o lotach do Łodzi
        razem z rozkładem. Nie jest źle. Na stronie SASu też jest trochę lepiej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka