Dodaj do ulubionych

Przednie tablice w tramwajach

30.11.04, 18:10
Czy jest to tylko moje złudne wrażenie, czy naprawdę "przybywa" w Łodzi tramwajów BEZ podświetlanej ultrafioletem tablicy przedniej?

Do niedawna rzadko z tym się spotykałem,a teraz jakby coraz częściej nie widzę numeru linii za szybą tramwaju, który nadjeżdża....
Obserwuj wątek
    • michal.ch Re: Przednie tablice w tramwajach 30.11.04, 18:41
      Świetlówki kosztują więcej niż żarówa...
      • piotr1245 Re: Przednie tablice w tramwajach 30.11.04, 20:29
        michal.ch napisał:

> Świetlówki kosztują więcej niż żarówa...
        >
        >
        >
        >
        > A po wygasnieciu staja sie odpadem niebezpiecznym zawierajacym rtec i jest
        klopot, do puszki smieciowej niezbyt wypada wkladac bo MPO zaglada do srodka i
        nie zabieraja!Wiec trzeba wywiezc do zakladu przetworstwa i odzysku rteci w
        Pabianicach...a paliwko kosztuje!
    • Gość: Ja Re: Przednie tablice w tramwajach IP: 81.168.184.* 30.11.04, 18:54
      "Proszę państwa, to tylko złudzenie. A poza tym mamy zimę, i proszę państwa w
      tych temperaturach ultrafiolet robi się niezmiernie blady. Przed wyjazdem na
      trasę wszystkie pojazdy są drobiazgowo sprawdzane, i osobiście nie widziałem
      żadnego, który byłby jakiś nieteges. A opowiadałem już państwu, jak to
      wyrzuciłem konduktora z pociągu...?" - powiedział Bogumił Makowski, rzecznik
      MPK;-)
      • Gość: Bart Uehheheheh IP: 217.153.156.* 30.11.04, 20:46
        No żaden tekst na forum jeszcze mnie tak nie rozwalił!

Co do podświetlania to nie zauważyłem, ale...

... tablice tylne to coraz większy problem. W autobusach to już są cuda
        niewidy. Jedna czcionka taka, inna mniejsza i wyżej... MPK wkroczyło w dobę
        oszczędności, tak tak. Ale jak sobie przypomnę, że tablica (kwadrat) kosztuje
        150zł i jest robiona poza pezedsiębiorstwem, to mnie szlag trafia. Te dziwaczne
        przetargi... Ludzie, czy ta tablica jest złocona?
        • Gość: luki Re: Uehheheheh IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 30.11.04, 20:59
          Ale jak sobie przypomnę, że tablica (kwadrat) kosztuje
          > 150zł i jest robiona poza pezedsiębiorstwem, to mnie szlag trafia. Te
          dziwaczne
          >
          > przetargi... Ludzie, czy ta tablica jest złocona?

150? Skąd to info? Gdzie są robione te tablice?

pzdr
          • Gość: Bart Re: Uehheheheh IP: 217.153.156.* 30.11.04, 22:56
            150 to od krzykacza, a że z zewnątrz to od MPK.
            • Gość: luki Re: Uehheheheh IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 01.12.04, 01:51
              Gość portalu: Bart napisał(a):

> 150 to od krzykacza,

I tak nie wiem o kogo chodzi. :)

> a że z zewnątrz to od MPK.

Nawet zakłądając, że masz na myśli MPK-Łódź nadal zostaje prawie 4 tys.
              pracowników. :>
          • Gość: J.S. Re: Uehheheheh IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 30.11.04, 23:02
            > 150?

Smiem watpic
            • Gość: Bart Re: Uehheheheh IP: 217.153.156.* 01.12.04, 01:00
              Czyżbym przesadził?
              • Gość: J.S. Re: Uehheheheh IP: 212.191.66.* 01.12.04, 08:43
                Tak jakos to wyglada
    • hubar Re: Przednie tablice w tramwajach 01.12.04, 11:30
      Czasem widuje się też takie tabliczki: lodzkie.ho.pl/foty/1.html
      • Gość: luki Re: Przednie tablice w tramwajach IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 01.12.04, 12:14
        Cóż w tym dziwnego? Linia Epsylon do zajezdni Dąbrowskiego. :))
      • Gość: Michał M. Re: Przednie tablice w tramwajach IP: 80.51.227.* 01.12.04, 12:44
        Są ludzie, którzy kolorów nie widzą. Potem by powiedzieli, że MPK ich zmyliło i
        nie wiedzieli że to kurs do zajezdni (nie patrzy się na trasę, patrzy się tylko
        na numerek).

Motorniczy wkłada więc tabliczkę do góry nogami. A nie ma takiej choroby, w
        której pojazd widzi się prosto, a tabliczkę odwrotnie.

To wkład obecnych władz MPK w rozwój komunikacji. Poprzednia władza inwestowała
        w nowe i drogie tramwaje, obecna - we właściwe ich oznakowanie. I odbywa się to
        prawie za darmo - wszak tablice są stare, a pomysłowadca nie wziął pewnie
        więcej niż kilka tysięcy za dobra radę.

W najbliższym czasie z ulic Łodzi znikną linie: 8, 66, 68, 69, 86, 88, 89, 96,
        98, 99. Nie pasują do nowych zwyczajów, myliłyby pasażerów :-)
        • Gość: Michał M. Re: Przednie tablice w tramwajach IP: 80.51.227.* 01.12.04, 13:12
          Linie 6 i 9 oczywiście też :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka