Dodaj do ulubionych

Gdzie mozna przyjemnie odpoczac i zjesc w Lodzi?

13.12.04, 07:34
No wiec wybieram sie do Lodzi :-)))) Juz za tydzien bede pewnie przemierzac z
Wami ulice mojego miasta. Ale w szale zakupow i zwiedzania czasem milo jest
usiasc i zjesc nalesnika, wypic goraca herbate/czekolade/kawe, albo zjesc
smaczna zupe. Ot tak, zeby nie glodowac i zeby odsapnac. Gdzie sa takie
miejsca? Co nowego sie otworzylo? Co sie zamknelo?
Licze na Was :-)
Pozdr.
Obserwuj wątek
    • aard Hurra! :-) 13.12.04, 16:20
      Odpiszę jednakowóż indziej kiedy, gdyż praca :-(
    • Gość: Al_ Re: Gdzie mozna przyjemnie odpoczac i zjesc w Lo IP: *.toya.net.pl 13.12.04, 16:48
      Ja tam lubię:
      *Karczmę "U Chochoła" na Piorkowskiej ( ale nie tej z deptakiem, nie pamietam
      przy jakiej ulicy :) ale gdzieś niedaleko Centralu ;) )
      *Bar Dominik na skrzyżowaniu Rzgowska Strażacka, pyszne jedzenie, ale mały
      lokal...
      *Esplanada ;), nawet jesli nie masz kasy to wejdź na Tiramisu :). Pycha :). Ten
      deser i jakaś kawka :).
      *No i herbaciarnia Niebieskie migdały na Sienkiwicza i na Piotrkowskiej :).
      *Podobno pyszna gorąca czekolada jest przy Dublin Pubie ( to samo wejście)

Ale to wsio pewnie znasz :D
      • true_blue Re: Gdzie mozna przyjemnie odpoczac i zjesc w Lo 14.12.04, 08:59
        Wlasnie nie znam :-) To znaczy slyszalam niektore nazwy, ale chyba nigdzie nie
        bylam! Sprobuje niektore z tych miejsc odwiedzic!! A czy gdzies mozna zjesc
        fajne nalesniki w centrum?
        Dzieki :-)
        Pozdr.
        • Gość: macko Re: Gdzie mozna przyjemnie odpoczac i zjesc w Lo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 20:05
          coś na inną nutę i nie w centrum: www.rudzka-gora.pl pozdrawiam
        • szprota hm... TibiDibi? 14.12.04, 20:17
          dobre jedzonko dla niemięsożernych na Piotrkowskiej 107
          • zamek W tym samym podwórku... 15.12.04, 01:22
            ...dwie nowe kawiarnie: Lawendowe pole (nie znam) i Fresco (sprawdzona,
            sympatyczna, aczkolwiek można tam stanąć oko w oko z Niesiołowskim - jak kto lubi).
            Jupi! Do~rotka w Łodzi!!!
        • Gość: Wilczy Re: Gdzie mozna przyjemnie odpoczac i zjesc w Lo IP: *.man.lodz.pl 14.12.04, 20:24
          Hmm, doświadczenie z naleśnikami mam znikome, ale dobre z kapustą i grzybami
          (takie uznaję jako pełny obiad ;) jadłem w Pietrynce (adres zgodnie z nazwą,
          niedaleko Nawrot) i tibi dibi (Piotrkowska 107, podwórze) - do tego można
          zjeść/wypić czerwony barszcz, ale w obu tych miejscach jest dość słodki. W
          "Green Way" dwa razy podchodziłem do naleśników, ale w obydwu przypadkach już
          "wyszły".

Też chętnie poznam fajne naleśnikowe miejsce :)
        • Gość: Al_ Re: Gdzie mozna przyjemnie odpoczac i zjesc w Lo IP: *.toya.net.pl 14.12.04, 20:38
          Oj na naleśniki to ja jeżdżę do znienawidzonego przeze mnie miasta czyli
          Mikołajek :).
          • Gość: Wilczy Mikołajki? IP: *.man.lodz.pl 14.12.04, 20:47
            Zaraz, czy mówisz o Tych Słynnych Mikołajskich Naleśnikach? Tych, dla których
            zasuwało się przez jeziora, kanały, chaszcze i cipióry???

Bo wiesz... byłem w Mikołajkach chyba w sierpniu i jak prezechodziłem obok, to
            ich nie widziałem... Może tylko jakimś cudem je przeoczyłem (spieszyło mi się),
            a może je zlikwidowali/przenieśli?...
            • Gość: Al_ Re: Mikołajki? IP: *.toya.net.pl 15.12.04, 08:30
              Szczerze Ci powiem, że Mikołajek unikam jak się tylko da, bo pływanie tam to
              koszmar, ale naleśniki nad są... Tam gdzie były :). Koło kładki dla
              pieszych :). Idąc od miasta to za nią. I w tym roku jeszcze w lipcu były :).
      • Gość: motomouse Re: Gdzie mozna przyjemnie odpoczac i zjesc w Lo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.04, 14:46
        Ta czekolada w "Dublin Pubie" to Coffies&Toffies - pyszna ... kawa tez bardzo
        dobra ...
        • Gość: Al_ Re: Gdzie mozna przyjemnie odpoczac i zjesc w Lo IP: *.toya.net.pl 15.12.04, 17:52
          O właśnie :).
    • neochuan a tu niespodzianka dla true_blue: 15.12.04, 14:19
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10322&w=7025015&a=18533938
    • b00g13 Re: Gdzie mozna przyjemnie odpoczac i zjesc w Lo 15.12.04, 14:24
      Green Way na piotrkowskiej, miło, szybko i smacznie. dla wymagających dostępny
      net za darmo (radiowy).
    • Gość: szpilkaaa Re: Gdzie mozna przyjemnie odpoczac i zjesc w Lo IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 15.12.04, 14:25
      co do naleśników to jest taki malutki bar który tak się ładnie
      nazywa ''herbaciarnia''..
      podają tam pyszne naleśniki z warzywami . herbatka imbirowa również jest
      pyszna, ale nie polecam wędzonej
      (próbowałam i jest obrzydliwa).
      ten bar czy herbaciarnia , jak kto woli znajduję się między Cytryną , a ulicą
      Rewolucji(i przy okazji przystanku 96 i 86 przy Pietrynie)

polecam
      smacznego
      • Gość: Ja Re: Gdzie mozna przyjemnie odpoczac i zjesc w Lo IP: 81.168.184.* 16.12.04, 19:00
        No nie! Tak oczerniać moją ulubioną herbatkę!
        Ale naleśniki rzeczywiście doskonałe, niezależnie od nadzienia. Tyle, że lokal
        przeciętny w wystroju, no i zawsze leci tam ta sama płyta:-/
        Odwiedzić koniecznie, zjeść i iść posiedzieć do innej knajpy.
    • Gość: Meggiii Re: Gdzie mozna przyjemnie odpoczac i zjesc w Lo IP: *.toya.net.pl 26.03.18, 17:50
      Polecam naleśnikarnię filmową na Kusocinskiego, jedzenie pycha i tanio
      Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka