Dodaj do ulubionych

Unia Wolnosci na topie

IP: *.bioc.aecom.yu.edu 22.05.02, 03:56
Warto dodac ze lapowkarz Marek Czekalski to gruba ryba Unii Wolnosci.
W ugrupowaniu tym, jak i w Platformie Obywatelskiej takich lapowkarzy
znajdziecie panstwo zapewne wiecej. I pomyslec, ze takie kryminalne towarzystwo
obsiadlo wiele rad nadzorczych najbardziej intratnych przedsiebiorstw, jak i
kreuje swoj obraz na fachowcow od ekonomii ! Smiechu warte !!!!!!!!!
Ale czyz nie uwazacie, ze Czekalski w porownaniu z Balcerowiczem to tylko
drobny zlodziejaszek ?
Obserwuj wątek
    • Gość: adam Re: Unia Wolnosci na topie IP: *.bioc.aecom.yu.edu 22.05.02, 04:04
      Samorzadowcy z UW przed sadem

Byly prezydent Lodzi z ramienia Unii Wolnosci Marek Cz., jego zastepca Pawel P.
      i cztery inne osoby stana przed Sadem Rejonowym w Lodzi pod zarzutem
      przyjmowania lapowek w zamian za korzystne decyzje w sprawie budowy dwoch
      hipermarketow. Akt oskarzenia w tej sprawie przygotowala Prokuratura Okregowa w
      Radomiu. Grozi im do 12 lat wiezienia.
      Sprawa bylego prezydenta Lodzi z UW dotyczy wydarzen z 1998 roku. Zdaniem
      radomskiej prokuratury, Marek Cz., Pawel P. i inni oskarzeni, w tym kilku
      biznesmenow, podzielili sie 600 tys. zl lapowki. Mieli ja otrzymac od
      przedstawicieli koncernu niemieckiego Metro AG, ktory postanowil wybudowac w
      Lodzi Centrum Handlowe M1. Wedlug ustalen prokuratury, mialo dojsc do zmiany
      planu zagospodarowania przestrzennego tej czesci Lodzi, gdzie planowano
      zbudowac market. W zwiazku z tym na lawie oskarzonych zasiadzie tez Henryk O.,
      jeden ze wspolwlascicieli spolki Integro, ktora zajmowala sie obsluga prawna M1
      przy wynajmowaniu powierzchni w pasazach centrum. Spolka powolywala sie podobno
      na szerokie wplywy w samorzadzie, ktore mialy pomoc Niemcom w zrealizowaniu
      inwestycji. Radomska prokuratura uwaza, ze Integro bylo tylko przykrywka dla
      nielegalnych dzialan bylego prezydenta Lodzi. W 1998 roku na konto spolki
      wplynelo 600 tys. zl od niemieckiej firmy. Poza tym Integro nie wykazalo
      zadnych innych obrotow.
      Tymczasem do odrebnego postepowania wylaczono sprawe przeciwko przedstawicielom
      koncernu Metro AG, ktorzy mieli wreczac lapowki. Jest wsrod nich prawdopodobnie
      jeden Niemiec i kilku Polakow.
      Inny zarzut wobec grupy zwiazanej z bylym prezydentem dotyczy wreczenia ponad
      240 tys. zl lapowki przez Rudolfa S., przedstawiciela firmy Inter Commerce.
      Spolka ta miala posredniczyc w kupnie gruntu na potrzeby jednego z
      zagranicznych hipermarketow. Pieniadze od Rudolfa S. tez trafily na konto
      spolki Integro.

• bruno11 Re: Unia Wolnosci na topie 22.05.02, 08:51
      Gość portalu: adam napisał(a):

> Warto dodac ze lapowkarz Marek Czekalski to gruba ryba Unii Wolnosci.
      > W ugrupowaniu tym, jak i w Platformie Obywatelskiej takich lapowkarzy
      > znajdziecie panstwo zapewne wiecej. I pomyslec, ze takie kryminalne towarzystwo
      >
      > obsiadlo wiele rad nadzorczych najbardziej intratnych przedsiebiorstw, jak i
      > kreuje swoj obraz na fachowcow od ekonomii ! Smiechu warte !!!!!!!!!
      > Ale czyz nie uwazacie, ze Czekalski w porownaniu z Balcerowiczem to tylko
      > drobny zlodziejaszek ?

Balcerowicz coś ci ukradł?
      • yaa Re: Unia Wolnosci na topie 22.05.02, 08:59
        bruno11 napisał(a):

>
        > Balcerowicz coś ci ukradł?

Wygląda na to, że rozum. Jeśli wogóle go miał.
        Pozdrawiam
        Yaa
      • Gość: adam Re: Unia Wolnosci na topie IP: *.bioc.aecom.yu.edu 23.05.02, 02:10
        bruno11 napisał(a):

> Gość portalu: adam napisał(a):
        >
        > > Warto dodac ze lapowkarz Marek Czekalski to gruba ryba Unii Wolnosci.
        > > W ugrupowaniu tym, jak i w Platformie Obywatelskiej takich lapowkarzy
        > > znajdziecie panstwo zapewne wiecej. I pomyslec, ze takie kryminalne towarz
        > ystwo
        > >
        > > obsiadlo wiele rad nadzorczych najbardziej intratnych przedsiebiorstw, jak
        > i
        > > kreuje swoj obraz na fachowcow od ekonomii ! Smiechu warte !!!!!!!!!
        > > Ale czyz nie uwazacie, ze Czekalski w porownaniu z Balcerowiczem to tylko
        > > drobny zlodziejaszek ?
        >
        >
        > Balcerowicz coś ci ukradł?

Tak ukradl i to nie tylko mi. Gdyby w Polsce byla sprawiedliwosc dawno zostalby
        postawiuony przed Trybunalem Stanu za doprowadzenie polskiej gospodarki do RUINY,
        poprzez fanatyczna polityke monetarna.
        Coz wazniejsze sa dyrektywy MFW niz bieda polskich rodzin, niszczone zaklady
        pracy, prywatyzowane w obce rece.
        Swoja droga rozmawialem kiedys z pewnym "biznesmenem", ktory tak sie zlozylo
        szukal olowka na biurku. Nie mogl znalezc, ale ze znaczacym usmiechem powiuedzial
        "ktos mi sprywatyzowal olowek". To chyba najlepiej oddaje idee dzialalnosci
        Balcerowicza. Tyle ze Polska to chyba cos wiecej niz olowek.
        Przykre ze niektorym Balcerowicz ukradl nawet rozum, ze tego nie widza.

• bruno11 Re: Unia Wolnosci na topie 23.05.02, 09:39
          No widzisz, a ja za komuny nie miałem nic, a od kiedy nastał Balcerowicz - stać
          mnie na wszystko, co chcę. I właśnie jemu - rzecz jasna w dużym skrócie -
          wszystko zawdzięczam. Bo po prostu zrozumiałem, że moje życie zależy ode mnie,
          a nie od państwa. Od nikogo (w tym państwa) nic nie żądam, nie uważam, że
          cokolwiek mi się należy tylko dlatego, że żyję. I nie mówię na lewo i prawo, że
          ktoś mi coś ukradł, a tych, którzy tak uważają - mam za dupków. I nie żal mi
          ich w ogóle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka