benedictus 31.08.01, 21:06 Nie to warto przyjechać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Paweł Re: Bylście kiedyś w Zduni? IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 31.08.01, 21:13 Gdzie to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
vladip Re: Bylście kiedyś w Zduni? 31.08.01, 21:32 i dlaczego warto? jakies szczegoly prosze Odpowiedz Link Zgłoś
.pepe. Re: Bylście kiedyś w Zduni? 01.09.01, 11:43 mój dziadek kupował tam kiedyś malucha (fiata 126p) :) pozdr. dla Zduńskiej p.s. Napisz dlaczego warto przyjechać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LILITH Re: Bylście kiedyś w Zduni? IP: *.sieradz.sdi.tpnet.pl 01.09.01, 15:46 Litości!!!Musiałam się tu przeprowadzić z Łodzi i jest tu strasznie.Na szczęście wróciłam do Ł.,studiuję tu (jeszcze 5 rok mi został)i mam nadzieję, że zostanę na stałe.Zd-Wola to straszne,przesiąknięte małomiasteczkowością badziewie. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka. Re: Bylście kiedyś w Zduni? 01.09.01, 16:18 Gość portalu: LILITH napisał(a): Zd-Wola to straszne,przesiąknięte małomiasteczkowością > badziewie. A to się patriotka łódzka z awansu znalazła! Kochaneńka, miejsca tworzą ludzie! Jacy mieszkańcy - takie miasto! Przykład? Sejny! Wiesz gdzie to? U diabła na zakuliczkach! A Ośrodek Kultury POGRANICZE działa tam na całego, książki wydają, wystawy i zjazdy organizują, liczące się nagrody międzynarodowe przyznają! Sejny bardziej w Europie niz w Polsce znane! A stałych mieszkańców tak wielu, że jak się wszyscy na rynku zbiorą, to od przeciągów katar murowany! A od wiosny do października spać nie masz gdzie, chyba że z własnym namiotem pojedziesz, i też miejsce musisz rezerwować. Łódź ci się podoba, a za kilka lat dalszego awansu się zachce, do Warszawy trafisz i na Łódź będziesz pluła?! Jazda, do Zduńskiej po studiach wracać i miasto na wyżyny wynosić! Jak tak każdy będzie myślał jak ty, to nawet światło zostawicie, bo nie będzie miał kto zgasić!!! Przemyśl to dobrze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zonk19 Re: Bylście kiedyś w Zduni? 01.09.01, 16:45 Jakos nie chce mi sie wierzyc,by cos moglo mnie tam zainteresowac. Niedlugo ktos poleci Wielun,Lowicz,Kutno.... :) Pozdrow.! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ra Re: Bylście kiedyś w Zduni? IP: *.sieradz.sdi.tpnet.pl 02.09.01, 15:11 miasto samo w sobie nie jest złe ,zadbane ,czyste,ale niestety panuje tam typowa małomiasteczkowa atmosfera(czyli bardzo zamkniete i nietolerancyjne społeczeństwo,nie ma w nim miejsca dla ludzi excentrycznych,nietypowych,nieprzecietnych),ja juz tu nie mieszkam ,wole atmosfere wielkiego miasta,gdzie ludzie sa bardziej tolerancyjni i panuje wieksza anonimowość. Odpowiedz Link Zgłoś
jasam Re: Bylście kiedyś w Zduni? 02.09.01, 18:55 Gość portalu: ra napisał(a): > typowa małomiasteczkowa atmosfera(czyli bardzo zamkniete i nietolerancyjne > społeczeństwo,nie ma w nim miejsca dla ludzi > ekcentrycznych,nietypowych, A gdzie na świecie tak od razu są oni akceptowani????????????? > ja juz tu nie mieszkam ,wole > atmosfere wielkiego miasta,gdzie ludzie sa bardziej tolerancyjni i panuje > wieksza anonimowość. zobacz wypowiedź Kropki i zastanów się co zrobiłeś dla swego miasta. A w dużych miastach jest większa bezduszność i oziębłość - dlatego ludzie nie interesują się innymi. Niezależnie czy są nieprzeciętni czy nietypowi. A jeżeli ich nietypowość będzie się rzucała w oczy to będą "izolowani" przez resztę społeczeństwa niezależnie gdzie to będzie. Łatwiej jest akceptować uznane wzorce. Nowości zawsze muszą dotrzeć doświadomości i zawsze budzą obawy czy są dla nas pożyteczne czy szkodliwe. Stąd też często brak tolerancji zanim nowa idea zostanie zaakceptowana przez lokalną społeczność. A anonimowość jest właśnie problemem dużych aglomeracji. Jeśli uważasz się za nieprzeciętnego - to możesz dla tego miasta zdziałać nieprzeciętnie dużo dobrego. Uwierz w siebie i sąsiadów. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esq Re: Bylście kiedyś w Zduni? IP: *.toya.net.pl 03.09.01, 19:24 Fajne miasto. Interesy tam prowadzę. Choć mieszkam w Łodzi. Od urodzenia. Nieźle idą. Klimat lepszy. A tak w ogóle to ciekawe jest to, że tam jest więcej rowerzystów niz pieszych! Przed niemal każdym sklepem stoją takie te... na rowery...metalowe takie, ze szparami do wetknięcia koła... stojaki chyba. PS. Zapraszam na 1p. do SDH. Zgadnijcie które moje. Odpowiedz Link Zgłoś