Gość: marcel IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.02, 19:43 pieniądze są extra i czas jest extra - żadnych obowiązków, żadnych obligacji a po 2 miesiącach wciąż masz za co wiązać koniec z końcem......... Co zrobisz ? JAK WYKORZYSTASZ CZAS I OKAZJĘ ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
geograf Re: na 8 tys PLN i 2 miesiące wolnego - cozrobisz 08.06.02, 19:51 Jeżeli dobrze zrozumiałem temat, to hipotetycznie zakładamy, że dostajemy w kieszeń na wakacje 8 tys złotych i szalejemy?? To ja jade do Londynu:) Nie ma co:) A jak nie- do Skandynawii:) Obojętnie w jakim celu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcel masz 8 tys PLN i 2 miesiące wolnego - cozrobisz IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.02, 19:54 Tak -masz wakacje od codziennego życia Odpowiedz Link Zgłoś
dzekil Re: na 8 tys PLN i 2 miesiące wolnego - cozrobisz 08.06.02, 22:33 Ja także jestem za Londynem!!! To super metropolia - nigdy bym się chyba tam nie znudził! Druga wersja to Islandia lub cała Skandynawia. A ostatnie rozwiązanie, na które bym się zdecydował, to realizacja mojego planu podróży życia, czyli koleją transyberyjską od Moskwy po Pekin i z powrotem... Ale się rozmażyłem... ;) Życzę udanych wakacji!!! Dżekil <>< P.S. Swoją drogą to fajnie by tak mieć 8 tyś. i dwa miesiące na ich "skonsumowanie"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Stanowczo Londyn! IP: *.tvsat364.lodz.pl 08.06.02, 22:59 Zgadzam sie z Wami. Jak w Londynie bylem raz, tak wiem ze to co widzialem sytanowi maly procencik tego co jest do obejzenia. Na same muzea (ale to slowo dziwnie brzmi w odniesieniu do tych w Londynie - w porownaniu z naszymi - tamte to parki rozrywki) warto poswiecic wiele czasu, szczegolnie, ze wiekszosc z nich ma w okreslone dni wejscie bezplatne, wiec umownych 8 tys by sie tym nie uszczuplilo. Poza tym na spokojnie pozwiedzac Windsor, a kiedy zacznie nam dokuczac miejski klimat, wsiasc w pociag i na tydzien do Szkocji. Tam pooddychac swiezym powietrzem i spowrotem w wir londynski. Metro szybkie to i poruszac sie mozna bez problemu z jednego kona miasta na drugi. A warto by wybrac takie "kruczki" ktore nie sa zamieszczone na planach wycieczek. Muzeum militariow - strasznie ciekawe (o ktorym dowiedzialem sie dopiero po powrocie) i jeszcze wiele wiele "nie odkrytych" miejsc. W Londynie naprawde mozna sie poczuc jak eksploratorzy dzikiej Ameryki, ktorzy przemierzajac dzungle odkrywali niezwykle rzeczy. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flip Re: Stanowczo Londyn! IP: *.p.lodz.pl 10.06.02, 21:20 Oj, te 8 tys. to troche za malo na dwa miesiace w Londynie, niestety. Dwa tygodnie - to moze tak. Odpowiedz Link Zgłoś
dzekil Re: Stanowczo Londyn! 10.06.02, 23:06 flipy... czemu psujecie to marzycielską atmosferę... Ja chcę do Londynu!!! A będę się musiał zadowolić moją wyprawą po Tatrach i może jeszcze jakimś wypadem w bliżej nieokreślony zakątek naszego pieknego kraju... Pozdrowionka! Dżekil <>< Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flip Re: Stanowczo Londyn! IP: *.p.lodz.pl 10.06.02, 23:31 dzekil napisał(a): > flipy... czemu psujecie to marzycielską atmosferę... > Ja chcę do Londynu!!! A będę się musiał zadowolić moją wyprawą po Tatrach i > może jeszcze jakimś wypadem w bliżej nieokreślony zakątek naszego pieknego > kraju... > Pozdrowionka! Dżekil <>< Alez dlaczego "psujecie"? Przeciez mozna za te pieniadze jechac na krocej. Policzcie sami: hotel albo b&b ok. Ł35/dobe, obiad - ok. Ł15 najmarniej. Travelcard: chyba z Ł50 na miesiac co najmniej. Bilet do teatru: Ł10 srednio liczac (na gorsze miejsca). Ptys z kawka: Ł5 w zaokragleniu. Bilet do Szkocji: co najmniej Ł60 (bez rezerwacji). A 8000 zł to tylko Ł1200 - co moze wystarczyc, jak sie ma ciocie na Ealingu. :-) Za te pieniadze mozna sie natomiast ubyczyc w Czechach po pachy, skrzydla albo kto tam co ma. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Stanowczo Londyn! 11.06.02, 07:39 Czy Flipy czasami marza o rzeczach nie w zasięgu ręki badź niemożliwych??:)) Odpowiedz Link Zgłoś
dzekil Re: Stanowczo Londyn! 13.06.02, 14:57 Fakt flipy! Zwracam honor. Troszkę niedoszacowałem, co i tak nie zmienia faktu, ze Londyn na I miejscu... A Wy gdzie? Czyżby znów Praga? A co z tym urokliwym dworcem? Jak znam życie, to z moich marzeń o Londynie wyjdą jak zwykle nici. Może kiedy się tam pojawię na dłużej na jakiś praktykach, ale w te wakacje chyba nie mam co liczyć na Londyn. :( Pozostają Tatry, nasze piękne zaceprzone Tatry. A ja będę tam omijał cepry z daleka... 10 dni w górach bez kontaktu z cywilizacją - już się nie mogę doczekać! Pozdrawiam! Dżekil <>< Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ixtlilto Stanowczo Tatry IP: *.tvsat364.lodz.pl 11.06.02, 08:44 dzekil napisał(a): > [..]A będę się musiał zadowolić moją wyprawą po Tatrach [..] Ech... kochane Tatry... Mając duuuużo kasy i wpływy załatwiłabym piękną pogodę w Zakopcu i wakacje dla moich znajomych! Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: na 8 tys PLN i 2 miesiące wolnego - cozrobisz 10.06.02, 21:14 wycieczka do Indii wycieczka śladami Inków ...ot takie dwa moje małe marzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
p8 Re: na 8 tys PLN i 2 miesiące wolnego - cozrobisz 10.06.02, 21:29 Szkocja-Irlandia-Meksyk:) Albo Road-trip na trasie Berlin Paryż Londyn:) panBozia:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aard Re: na 8 tys PLN i 2 miesiące wolnego - cozrobisz IP: 195.117.14.* 11.06.02, 08:20 Pireneje, Alpy, Kaukaz, Ałtaj, Karakorum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aard Re: na 8 tys PLN i 2 miesiące wolnego - cozrobisz IP: 195.117.14.* 11.06.02, 09:29 Oczywiście w tej kolejności :-)) aA Rd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aard Re: na 8 tys PLN i 2 miesiące wolnego - cozrobisz IP: 195.117.14.* 11.06.02, 08:24 Wersja druga: Chiny. W tym: Himalaje od północy, Tybet, Kotlina Sychuańska, spływ Jangcy przez przełom Wuhan, Mandżuria i może zahaczyć o Wietnam i Kambodżę... aA Rd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mlody Re: na 8 tys PLN i 2 miesiące wolnego - cozrobisz IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 11.06.02, 08:54 Za ponad polowe splacam dlugi, za reszte zostaje w Lodzi i szlajam sie po pubach bez zadnej troski o kase. Mlody Odpowiedz Link Zgłoś
tulka Re: na 8 tys PLN i 2 miesiące wolnego - cozrobisz 11.06.02, 09:08 Pojechałabym na Nordkapp :-) Kilka lat temu byliśmy w Norwegii, ale dotarliśmy tylko do Trondheim. Na dalszą wyprawę nie starczyło ani pieniędzy, ani czasu. A tyle jeszcze było do obejrzenia... Albo powłóczyłabym się po Europie. Może nawet właśnie bez konkretnych planów- po prostu gdzie oczy poniosą... Odpowiedz Link Zgłoś
meganka2 Re: na 8 tys PLN i 2 miesiące wolnego - cozrobisz 11.06.02, 09:45 Najpierw pojechałąbym na BORA BORA, do bungalowów stojących w lazurowej wodzie, z przeszkloną podłogą ... marzenie ... Chciałabym zwiedzić Chorwację (Dalmacja), Grecję, Wietnam (bardzo tanio na miejscu!!!) i .... cholender dużo tych miejsc... W ogóle podróże kształcą, więc chętnie przeznaczyłabym tę forsę na poznawanie nowych miejsc. A'propos... a w Polsce chętnie odwidziłabym krainę ŻUBRA - te przepiękne polskie puszczańskie lasy i knieje ;-) (jeśli z żubrem masz jakieś ciepłe i rodzinne skojarzenia - to Ty to Ty)... Pozdrawiam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Snake Re: na 8 tys PLN i 2 miesiące wolnego - cozrobisz IP: 217.153.10.* 11.06.02, 10:18 Obskakuje Skandynawie. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka. Re: na 8 tys PLN i 2 miesiące wolnego - cozrobisz 11.06.02, 19:01 Wysłałabym wszystkie bachory na obozy, czy inne zgrupowania, zabrałabym namiot, Mężczyznę Życia i wyjechała przed siebie bez podania adresu. I zapomniałabym zabrać telefonu i laptopa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flip Re: na 8 tys PLN i 2 miesiące wolnego - cozrobisz IP: *.p.lodz.pl 11.06.02, 19:11 dusza kropia. najzupelniej sie wypaczyla sie tym urlopowaniem :) Odpowiedz Link Zgłoś
saperka Re: na 8 tys PLN i 2 miesiące wolnego - cozrobisz 11.06.02, 19:07 jade: 1) do Zermattu na narty 2) do Dublina na piwo 3) do Zakopca na oscypki 4) na Capri na pizze 5) na biegun zobaczyc zorze oczywiscie z Saperem (ciekawe czy by sie cieszyl...:)P) pozdrawiam:) Saperka Odpowiedz Link Zgłoś
saper_ Re: na 8 tys PLN i 2 miesiące wolnego - cozrobisz 11.06.02, 20:38 saperka napisał(a): > jade: > 1) do Zermattu na narty > 2) do Dublina na piwo > 3) do Zakopca na oscypki > 4) na Capri na pizze > 5) na biegun zobaczyc zorze > > oczywiscie z Saperem (ciekawe czy by sie cieszyl...:)P) > > pozdrawiam:) Saperka Czy ja bym się cieszył??? To chyba oczywiste ;)))) Chciałbym oprócz tego jeszcze lepiej poznać Polskę. I ja pozdrawiam 8-? Odpowiedz Link Zgłoś
bartuch Re: na 8 tys PLN i 2 miesiące wolnego - cozrobisz 11.06.02, 19:09 Nowa Zelandia. Miałbym wszystko w dupie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Demos Re: na 8 tys PLN i 2 miesiące wolnego - cozrobisz IP: *.cordef.net.pl 11.06.02, 20:13 Zdecydowanie. Biorę urlop od życia jakie prowadzę, od miejsc w których bywam, od ludzi z którymi bywam i odbywam podróż . Podróż w głąb. Cel odnaleźć siebie w sobie. Oddzielić siebie od świata zewnętrznego. Posłuchać swego głosu odkryć świat swych potrzeb i pragnień. Swych indywidualnych potrzeb, które gdzieś pogubiłem zaspakajając potrzeby kreatorów mojej dotychczasowej rzeczywistości. 1 Trening - najlepiej pracy z ciałem - tak, aby znów czuć siebie i odzyskać harmonię pomiędzy tworzącymi mnie składnikami.1 tydzień -1200PLN 2 Samotna podróż przez miejsce słabo zurbanizowane - Najlepiej góry, mogą być polskie - 2 tygodnie - powiedzmy 1200 PLN 3 tydzień na integrację w domu 500PLN 4 2 wycieczki Last minutes -na 4 tygodnie 5000PLN - Np. obóz nurkowy -morze być w Chorwacji, ewentualnie podóż statkiem po morzach, wycieczka rowerowa po Skandynawii, coś spontanicznego, co przychodzi, kiedy jesteśmy gotowi i uważni...................................................................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flip merapi & co. IP: *.p.lodz.pl 11.06.02, 20:28 Za 8000 euro sklonni bylibysmy odwiedzic wulkany Indonezji. Duzo bardzo ksztaltnych tam jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do. Re: merapi & co. IP: *.bluewin.ch 11.06.02, 20:34 Flipy sa okropnie wymagajace, ale musze sie podpisac: 8tys PLN to malo.... Tylko co mozna robic w zyciu, zeby miec 2 miesiace wolnego? Oprocz bycia nauczycielem... Pozdr. Do. PS. Saperko kochana, nawet Szwajcarzy jezdza do Francji na narty, bo tam taniej niz w Zermatt :-) Do. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcel odpowiedź IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.02, 22:12 Gość portalu: Do. napisał(a): > Tylko co mozna robic w zyciu, zeby miec 2 miesiace wolnego? Oprocz bycia > nauczycielem... Jest wiele możliwości. Czasami po długim biegu po prostu wystarczy się zatrzymać, żeby odpocząć i zdecydować co dalej. A od intensywności biegu zależało będzie ile potrzeba czasu na odpoczynek - 2 miesiące czy może cały rok. Jeśli dobrze biegałeś to stać Cie na odpoczynek. Nie zawsze jednak potrafisz ten czas właściwie wykorzystać.MOże dlatego to pytanie ? zdrowia życzę i odpowiedniej ilości czasu aby pobyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do. Re: odpowiedź IP: *.bluewin.ch 11.06.02, 23:34 Jeszcze chyba nie dobieglam. Ale dziekuje za chwile zadumy. Do. Odpowiedz Link Zgłoś
amcd Re: na 8 tys PLN i 2 miesiące wolnego - cozrobisz 11.06.02, 20:31 Dzwonię po kumpla, pakujemy plecaki, bierzemy paszporty i gdzie się da... i na jak długo staczy ta kasa - a powrót jakoś się załatwi :P P.S. To jak z tą forsą ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcel Re: na 8 tys PLN i 2 miesiące wolnego - cozrobisz IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.02, 22:13 Forsa nie jest problemem Odpowiedz Link Zgłoś
p8 Ja się namyśliłem!!! 11.06.02, 22:17 Dziki roadtrip po Europie!!! Tak, to było coś!!! panBozia Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka_gd Re: na 8 tys PLN i 2 miesiące wolnego - cozrobisz 12.06.02, 00:50 Pieniadze dam mojej mamie na jakies super wczasy a sama na 2 miesiace moze autostopem bym sie gdzies wybrala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martuś Re: na 8 tys PLN i 2 miesiące wolnego - cozrobisz IP: *.makolab.pl / *.mipro.pl 12.06.02, 09:29 Zdecydowanie TYBET!!!! To marzenie mojego życia. I przywiozłabym sobie wreszcie prawdziwe sandały takie, jak noszą tybetańscy mnisi!! I zrobiła mnóstwo zdjęć! Ehhhh... Gdybym tylko miała taka kasę.. Odpowiedz Link Zgłoś
yaa Re: na 8 tys PLN i 2 miesiące wolnego - cozrobisz 12.06.02, 09:35 O ile 8 tyś mogę sobie bez większego problemu sobie wyobrazić to nie jestem w stanie wyobrazić dwóch miesięcy wolnego...z dużym trudem mogę sobie wyobrazić 2 godziny wolnego a co dopiero dwa miesiące. Pozdrawiam Yaa Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: na 8 tys PLN i 2 miesiące wolnego - cozrobisz 13.06.02, 10:19 Yaa- spójrz: Ty nie możesz sobie wyobrazić 2 miesięcy wolnego.. a ja mam 4 :/ I jeszcze nie zaplanowane... glupie kursy trzymaja mnie w Łodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
kx Re: na 8 tys PLN i 2 miesiące wolnego - cozrobisz 13.06.02, 10:37 Ixik- to może razem wystartujemy w konkursie? W razie wygranej Ty bierzesz 8 tys., a ja Twoje 4 miesiące wakacji. Zgodziłabyś się? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto (kx) 13.06.02, 19:24 Dorzuć do tych 8 tyś wspaniałą pogode w Zakopcu i wolny czas dla kilku osób, które chciałabym zabrać ze sobą i się dogadamy :)P Odpowiedz Link Zgłoś
kx Re: (kx) 14.06.02, 10:40 Jaki Zakopiec Ixiku??? Ty bierzesz pieniądze, a ja czas wolny, więc zostajesz bez wakacji- możesz pojeździć za mnie do pracy :))) To jak? Odpowiedz Link Zgłoś
yaa Re: na 8 tys PLN i 2 miesiące wolnego - cozrobisz 13.06.02, 15:46 Ech Ixiku, jak Yaa Ci zazdroszcze... Pozdrawiam Yaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aard Re: na 8 tys PLN i 2 miesiące wolnego - cozrobisz IP: 195.117.14.* 13.06.02, 15:48 Ja też... aA Rd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Odys Re: na 8 tys PLN i 2 miesiące wolnego - cozrobisz IP: 62.244.155.* 12.06.02, 15:08 nauczę się nowegp zawodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SAMOTNY Mam pieniadze i czas. IP: *.skane.se 14.06.02, 01:55 Mam pieniadze i sporo wolnego czasu tylko nie mam towarzysza podrozy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aard Re: Mam pieniadze i czas. IP: 195.117.14.* 14.06.02, 11:30 Też kiedyś cierpiałem na ten problem. Teraz nie mam czasu... aA Rd Odpowiedz Link Zgłoś