Dodaj do ulubionych

Koniec Kopenhagi?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 13:19
Jeszcze jakis czas temu w rozkladzie byly loty do 25 marca, dzis sa juz tylko
do 11 czyli jeszcze tylko 5 rejsow:( Moim zdaniem to koniec tego polaczenia,
chcialbym sie mylic.
Ciekawe kiedy zobaczymy nastepna rejsowke w LCJ..........
HackFinn
Obserwuj wątek
    • adamco Re: Koniec Kopenhagi? 28.02.05, 13:34
      Ooo to jeszcze lepiej. Wczoraj były jeszcze do 18.
      Gratuluję, tylko w sumie nie wiem komu.
      I znów praca wszystkich ludzi włożona w promocję lotniska i tego połączenia idzie na marne, czy odpowiednie władze zrozumieją w końcu, że każda taka wpadka to kolejne dziesiątki osób, które w przyszłości nawet nie pomyślą o tym żeby polecieć z Łodzi - bo przecież tam nic nie lata?
      Czy miasta naprawdę nie stać na utrzymanie choćby jednego połączenia, chociaż przez rok?
      Swoją drogą historia jednak lubi się powtarzać – połączenie do Warszawy też zostało „zawieszone” w momencie, gdy liczba pasażerów powoli, ale jednak, zaczęła rosnąć.
      • Gość: HackFinn Re: Koniec Kopenhagi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 14:21
        Bardzo trafne uwagi. Niepowodzenie kazdego polaczenia czyni o wiele
        trudniejdszym powodzenie ewentualnych przyszlych polaczen.
        Brak decyzji o kontynuowaniu rejsow dziwi tym bardziej, ze pasazerow, powoli bo
        powoli ale jednak, przybywalo. Wyglada na to, ze, przynajmniej, do jesieni nic
        rejsowego do Lodzi latalo nie bedzie:(
        HackFinn
    • protz Re: Koniec Kopenhagi? 28.02.05, 14:58

Nie rozumiem. Choć raz byłem optymistą, ten jeden raz akurat co do Kopenhagi
      miałem przeczucie, ze jednak wypali... a tu taka lipa.

Dobrze, ze widac rozbudowe, bo inaczej było by juz bardzo źle...

--
      Protz
      Skargi i wnioski składać na: GG - 2186383
      • Gość: MarcinK Re: Koniec Kopenhagi? IP: *.profiline.com.pl 28.02.05, 16:09
        Ciekawe, bo umowa była do końca marca. Czy mi się wydaje, czy coś się zadziało
        na lotnisku?? Może ktoś z lotniska coś wie? Dzwoniłem do Cimbera i mówią, że
        zmieniła się dziś sytuacja ale więcej nie moga powiedzieć i odsyłają na
        lotnisko - tylko przepraszają.
        Może ktoś z lotniska wytłumaczy co to znowu za akcja?

Pozdrawiam, MarcinK
        • adamco Re: Koniec Kopenhagi? 28.02.05, 16:25
          Nie od dziś odsyłają na lotnisko i nie od dziś dzieje się coś dziwnego z tym połączeniem. Pierwsze "obcięcie" lotów nastąpiło jakieś 3 tygodnie temu, drugie dzisiaj.
          • Gość: MarcinK Re: Koniec Kopenhagi? IP: *.profiline.com.pl 28.02.05, 17:37
            Hmm, a ja jednak twierdzę, że dzieje się coś dziwnego... na lotnisku... może
            marzec się zbliża....

MK
            • protz Re: Koniec Kopenhagi? 28.02.05, 18:57
              Rozwiń o co Ci chodzi, nie bądź taki enigmatyczny :)

--
              Protz
              Skargi i wnioski składać na: GG - 2186383
            • adamco Re: Koniec Kopenhagi? 28.02.05, 19:45
              Nie twierdzę że nic się nie dzieje, bo nawet nie mam jak tego sprawdzić. Twierdzę jednak że takia sytuacja dość skutecznie zniechęca do całej idei latania z Łodzi. Jeśli już do czegoś takiego dochodzi to wszyscy zainteresowani powinni być o tym poinformowani (choćby przez stronę internetową lotniska). Problem z rezerwacjami Cimber Air jest już od dawna, niestety nie widać aby ktokolwiek próbował ją wyjaśnić.
              Jeśli to sama linia postanowiła zrezygnować z utrzymywanie połączenia, to umiejętność przekazania każdej, nawet tak złej informacji (a chyba w szczególności złej informaczji) świadczy o klasie odpowiedzialnych za lotnisko osób. Unikanie jasnych odpowiedzi, czy też brak jakiejkolwiek informacji jest najgorszym rozwiązaniem z możliwych.
              • Gość: MarcinK Re: Koniec Kopenhagi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 23:02
                Ano masz pełną rację. Jeśli faktycznie okaże się, że np. ktoś uznał, że nie da
                się remontować pasa bez zamkniecia lotniska i postanowił to zrobić "po cichu"
                to będzie duża granda!
                To jest ewidentne działanie na szkodę lotniska i będziemy atakować aż do rady
                nadzorczej lotniska. I nie chodzi tu o sam fakt - bo byc może jest konieczność
                zamknięcia lotniska - tylko o formę. Najpierw słyszymy o tym, że lotnisko
                będzie działać (słowa Prezesa Krawczyka), a potem Cimber mówi (wykonałem
                telefon do Danii), że muszą przestać latać wcześniej, bo lotnisko ich nie chce
                przyjmować z powodu jakichś prac.
                Takie rzeczy ustala się i publikuje wcześniej inaczej łodzianie chcący lecieć z
                Lublinka znowu czują się "nabici w butelkę" i tracą zaufanie do lotniska.
                A potem znowu będzie płacz, że nikt nie chce z Łodzi latać. Ale takie
                postępowanie to proszenie się o kłopoty. Z punktu widzenia linii lotniczej
                gdyby nawet teraz podjęto decyzję i przedłużono umowę z Cimber to kwiecięn, a
                może i maj są stracone - bilety rezerwuje się wcześniej.
                Miełem dziś szansę podzielić się swoimi uwagami na ten temat z jednym z
                Wiceprezydentów i mam nadzieję, że udało mi się go zainteresować sprawą i temat
                nie pozostanie bez echa.
                Mogę powiedzieć tyle, że stowarzyszenie także pilnie obserwuję tę sprawę.

Pozdrawiam, MarcinK
                • adamco Re: Koniec Kopenhagi? 01.03.05, 13:11
                  Gość portalu: MarcinK napisał(a):

> Mogę powiedzieć tyle, że stowarzyszenie także pilnie obserwuję tę sprawę.
                  >
                  > Pozdrawiam, MarcinK

Liga rządzi, liga radzi, liga nigdy Was nie zdradzi. :]
                • Gość: HackFinn Re: Koniec Kopenhagi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 08:57
                  Witam!

A nie mozna bylo tak rozplanowac prac by lotnisko dzialalo 2 tygodnie dluzej? W
                  tej chwili wyglada to tak, ze odwolano 6 rejsow LCJ-CPH i 6 CPH-LCJ na ktore od
                  dawna sprzedawano bilety. Liczac nawet po 8 osob na rejs mamy blisko 100 osob z
                  biletami na odwolane loty. Jetsem niemal pewien, ze wiekszosc tych ludzi dlugo
                  nie zdecyduje sie na lot z Lodzi (o ile cos tu oczywiscie bedzie latalo, ja
                  obstawiam, ze co najmniej do wrzesnia nic latalo nie bedzie). Poza tym obawiam
                  sie ze lotnisko bedzie zamkniete przez o wiele dluzej niz miesiac. Bedzie
                  przeciez przenoszony ILS ktory trzeba od nowa oblatac i opublikowac (chyba)
                  nowe procedury a to wszystko trwa. Moim zdaniem co najmniej do lipca. Jestem w
                  tej dziedzinie laikiem, o wiele wiecej moglby powiedziec MM.
                  HackFinn

• xk krótko: wkurzające! 28.02.05, 17:49
    • Gość: michał_k Re: Koniec Kopenhagi? IP: *.toya.net.pl 28.02.05, 21:54
      Tak naprawdę stawia to pod znakiem zapytania sens dalszego angażwania się wielu
      osób ze Stowarzyszenia w lotnisko.

Czytamy na forum:
      1. Kopenhaga przestaje latać,
      2. LOT może poleci ale to przypadek a nie inicjatywa Łodzi,
      3. słynne bazy Sky Europe czy innego Easy Jeta zostały już zapomniane,
      4. Centralwings chce latać ale lotnisko nie daje mu konkretów,
      5. Wideń nie wypalił,
      6. konkurs na terminal okazał sienieporozumieniem,
      7. będzie może zbudowany pas, ale przy obecnej bazie lokalowej i tak nikt nie
      obsłuży samolotu,
      8. na lotnisku pracuje 100 osób a brakuje wśród nich dwóch mechaników mogących
      serwisować Boeinga
      9. najgłupsza pierdoła w postaci tarasu wydaje się niemożliwa do zrealizowania
      10. strona www rodziła się w bólach przez rok
      11. jakieś tam służby ochrony lotniska zajmują się wyłapywaniem fotografujących
      teren lotniska - kurcze nawet na głupim Okęciu można robić zdjecia a z tego co
      się zorientowałem lata tam kilka samolotów więcej
      11. braK dwóch wozów strażackich może stać się barierą nie do pokonania
      12. grupa forumowiczów kupuje płatne reklamy w gazetach bo biedny budżet
      lotniska dźwiga tą całą paranoje ale temu już nie podoła
      13. jak pisze adamco dział marektingu nie odpowiada na proste maile

To wszystko zaczyna przypominać zabawę dzieciaków w piaskownicy. Czy nieźle
      opłacany Zarząd służy tylko do celów reprezentacyjnych? Czy 100 pracowników
      lotniska zajmuje sie tylko koszeniem trawki?
      • Gość: MarcinK Re: Koniec Kopenhagi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.05, 23:04
        I właśnie rolą stowarzyszenia jako grupy zapaleńców i społeczników jest to aby
        nie działo się tak jak się dzieje...

Pozdrawiam, MarcinK
      • jaasioo Re: Koniec Kopenhagi? 28.02.05, 23:13
        Wysłąłem powyższy wpisa jako pytanie do UMŁ. Bo to bardzo dobre pytania...

Jaś
        • Gość: axx Re: Koniec Kopenhagi? IP: *.155.popsite.net 01.03.05, 01:34
          Zadne Stowarzyszenie nic tutaj nie pomoze jak rowniez rozmowa z jednym
          wiceprezydentow (o jednego za duzo).
          Kapitalizm w Polsce a w Lodzi w szczegolnosci ma morde wilka ,nieprawdaz panie
          wiceprezydencie/ nie wszyscy jeszcze to rozumieja.Dlatego nie bedzie lotow do
          Kopenhagi z kilkoma pasazerami.Oczywiscie beda sie takowe puste loty odbywac
          na wyrazne zyczenie wladz i w pelni oplacone jak za pelny samolot.Na koszt
          podatnika oczywiscie.
          Zatem prosze o nastepne miasta i loty.
          Oczywiscie nie jestem przeciwnikiem lotniska. Naprawde niech sie zjawi
          wreszcie taki kapitalista z torba pelna zielonych (w przenosni oczywiscie) i
          niech zapuka do wiceprezydenta. Chce zainwestowac w to lotnisko na wlasny
          koszy bo widze tutaj dobre zyski. Prosze bardzo odpowie mu wice.
          I naprawde niech ta jego linia wozi nawet 5 pasazerow dziennie to jego sprawa.
          Ale dlaczego srodki sa marnotrawione przez Miasto? W imie swietlanej
          przyszlosci zapewnie. Likwidacja lotniska Lublinek bylaby cenna inicjatywa wladz
          majaca spoleczne poparcie zapewnie wszystkich srodowisk.
    • Gość: aircraft Re: Koniec Kopenhagi? IP: *.mobile.net.pl 02.03.05, 11:08
      Zarząd lotniska oficjalnie informuje, że z powodu prac budowlanych loty do
      Kopenhagi zostaną w s t r z y m a n e od 11.03.2005 r. Przerwa ma potrwać do 18
      kwietnia br. Po tym terminie samoloty do CPH mają latać 5 x w tygodniu! (pon.
      wt. śr. piąt. i nd.)! Oby!
      • default_user Re: Koniec Kopenhagi? 02.03.05, 11:15
        Gość portalu: aircraft napisał(a):

> Zarząd lotniska oficjalnie informuje, że z powodu prac budowlanych loty do
        > Kopenhagi zostaną w s t r z y m a n e od 11.03.2005 r. Przerwa ma potrwać do 18
        >
        > kwietnia br. Po tym terminie samoloty do CPH mają latać 5 x w tygodniu! (pon.
        > wt. śr. piąt. i nd.)! Oby!

Hmmm, nice.
        Oby tylko termin się pokrył z zapowiedziami.
        M..M
      • Gość: Tomas Re: Koniec Kopenhagi? IP: 212.191.74.* 02.03.05, 11:45
        W pn Angorze jest reklama Lataj z Łodzi -> przez Kopenhagę. Ciekaw jestem tylko
        czy to działalność stowarzyszenia czy w co wątpie zarządu lotniska
        • Gość: MarcinK Re: Koniec Kopenhagi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 20:07
          Wygląda na to, że jest to działalność lotniska. Brawo! Mnie nic nie wiadomo,
          aby stowarzyszenie podejmowało takie działania.

Pozdrawiam, MarcinK
      • Gość: HackFinn Re: Koniec Kopenhagi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 13:11
        Jak dotad w rozkladzi tych kwietniowych jak i pozniejszych rejsow nie ma.
        HackFinn;)
        • adamco Re: Koniec Kopenhagi? 02.03.05, 13:23
          Jak zaczną latać to uwierzę. Co do systemu rezerwacji to już to przerabialiśmy, niestety.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka