Dodaj do ulubionych

Piwo z Łodzi

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 14:14
Czy ktoś mi może coś powiedzieć na temat piwa z łódzkiego browaru?
Obserwuj wątek
    • maniek.truskawka Re: Piwo z Łodzi 04.03.05, 14:41
      Truskawkami pachnie:))))
    • Gość: michał_k Re: Piwo z Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 16:17
      a nie lepiej spróbować niż usłyszeć?
      • Gość: kris Re: Piwo z Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 16:39
        nie można go nigdzie kupić :) tzn w sklepach, hipermarketach go nie uświadczysz
        :) kiedyś piłam i było jak zwykłe polskie piwo - nic specjalnego
        • hubar Re: Piwo z Łodzi 04.03.05, 17:05
          Łódzkie Browary jako jedne z ostatnich w Polsce, ważą piwo według starych
          recept, a co najważniejsze na starym sprzęcie. Nie tak jak inne nowoczesne
          browary, pędzące piwsko na mega skalę w aluminiowych kadziach.

Gdzie kupić? Może w sklepach firmowych?
        • Gość: zenek Re: Piwo z Łodzi IP: *.piotrkow.pl / *.internet.piotrkow.pl 05.03.05, 09:32
          Jest nawet w liderprajsach - w poltoralitrowych plastikowych butelkach :P wiem
          bo sam pialem. tylko pod jakas dziwna nazwa.
    • Gość: Wuj z lasu Dla mnie bomba - wątek! IP: *.toya.net.pl 04.03.05, 17:59
      "Piwo z Łodzi - Paweł z Kielc"
    • Gość: cycasty.15 Re: Piwo z Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 20:27
      Bleeeeeeh!
    • Gość: michał_k Re: Piwo z Łodzi IP: *.toya.net.pl 05.03.05, 19:40
      Obecnie w Łodzi funkcjonuje jeden browar - przy ul. Północnej (jeszcze klika
      lat temu działały też zakłady na Orlej i Sędziowskiej).
      Piwo z browaru można kupić w wiekszości sklepów Społem oraz oczywiście w
      sklepach firmowych. Choć np. Mocne jest bardzo częśto w markaetach.
      W sklepie firmowym mozna już kupić piwo za 1 zł (0,33 l. - w tzw. granacie).
      Smakosze uważają Łódzki Porter za najlepszy w kraju. Inne piwa, moim zdaniem
      też są niezłe, choć chyba jednak nie dorównują Lechowi czy Warce - tzn. mają
      zupełnie inną "nutę smakową".
      Jednak chyba każdy łodzianin powinien w końcu pić łodkzie piwo - tak jak każdy
      Niemiec kupuje piwo z browaru w swoim mieście.
    • Gość: michciu Re: Piwo z Łodzi IP: *.toya.net.pl 11.03.05, 07:42
      koniecznie spróbuj!!! Cała gama piw łódzkich do kupienia w sklepach firmowych,
      na Orlej i na Lipowej. Na Północnej chyba zlikwidowali. Polecam Globa , Lodwar,
      Champion i Porter.Trzy pierwsze jasne, Porter - wiadomo.
      • Gość: jacek Re: Piwo z Łodzi IP: *.retsat1.com.pl 11.03.05, 13:07
        Sklepy firmowe są również na Retkińskiej naprzeciw cmentarza, na Lutomierskiej
        115, na Wróblewskiego naprzeciw Castoramy. Szczególnie polecam ,,Tygrysa''.
    • Gość: jaandrew Re: Piwo z Łodzi IP: *.toya.net.pl 11.03.05, 14:53
      a czy wiecie ze browar lodz jest jedynym w kraju browarem nie nalezacym do
      zadnej kampanii piwowarskiej generalnie wladze w browarach lodzkich trzyma jedna
      reka :-)
    • belyall Re: Piwo z Łodzi 11.03.05, 14:54
      Jest dobre, sam je lubie popić.
      Kiedyś robili KonigLudwigDunkel - piwo ciemne o parametrach jasnego, rewelacja
      smakowa. Szkoda, że to przeszłość.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka