Gość: Paweł z Kielc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.03.05, 14:14 Czy ktoś mi może coś powiedzieć na temat piwa z łódzkiego browaru? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: michał_k Re: Piwo z Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 16:17 a nie lepiej spróbować niż usłyszeć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Piwo z Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 16:39 nie można go nigdzie kupić :) tzn w sklepach, hipermarketach go nie uświadczysz :) kiedyś piłam i było jak zwykłe polskie piwo - nic specjalnego Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: Piwo z Łodzi 04.03.05, 17:05 Łódzkie Browary jako jedne z ostatnich w Polsce, ważą piwo według starych recept, a co najważniejsze na starym sprzęcie. Nie tak jak inne nowoczesne browary, pędzące piwsko na mega skalę w aluminiowych kadziach. Gdzie kupić? Może w sklepach firmowych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Piwo z Łodzi IP: *.piotrkow.pl / *.internet.piotrkow.pl 05.03.05, 09:32 Jest nawet w liderprajsach - w poltoralitrowych plastikowych butelkach :P wiem bo sam pialem. tylko pod jakas dziwna nazwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wuj z lasu Dla mnie bomba - wątek! IP: *.toya.net.pl 04.03.05, 17:59 "Piwo z Łodzi - Paweł z Kielc" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cycasty.15 Re: Piwo z Łodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 20:27 Bleeeeeeh! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał_k Re: Piwo z Łodzi IP: *.toya.net.pl 05.03.05, 19:40 Obecnie w Łodzi funkcjonuje jeden browar - przy ul. Północnej (jeszcze klika lat temu działały też zakłady na Orlej i Sędziowskiej). Piwo z browaru można kupić w wiekszości sklepów Społem oraz oczywiście w sklepach firmowych. Choć np. Mocne jest bardzo częśto w markaetach. W sklepie firmowym mozna już kupić piwo za 1 zł (0,33 l. - w tzw. granacie). Smakosze uważają Łódzki Porter za najlepszy w kraju. Inne piwa, moim zdaniem też są niezłe, choć chyba jednak nie dorównują Lechowi czy Warce - tzn. mają zupełnie inną "nutę smakową". Jednak chyba każdy łodzianin powinien w końcu pić łodkzie piwo - tak jak każdy Niemiec kupuje piwo z browaru w swoim mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michciu Re: Piwo z Łodzi IP: *.toya.net.pl 11.03.05, 07:42 koniecznie spróbuj!!! Cała gama piw łódzkich do kupienia w sklepach firmowych, na Orlej i na Lipowej. Na Północnej chyba zlikwidowali. Polecam Globa , Lodwar, Champion i Porter.Trzy pierwsze jasne, Porter - wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Piwo z Łodzi IP: *.retsat1.com.pl 11.03.05, 13:07 Sklepy firmowe są również na Retkińskiej naprzeciw cmentarza, na Lutomierskiej 115, na Wróblewskiego naprzeciw Castoramy. Szczególnie polecam ,,Tygrysa''. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaandrew Re: Piwo z Łodzi IP: *.toya.net.pl 11.03.05, 14:53 a czy wiecie ze browar lodz jest jedynym w kraju browarem nie nalezacym do zadnej kampanii piwowarskiej generalnie wladze w browarach lodzkich trzyma jedna reka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
belyall Re: Piwo z Łodzi 11.03.05, 14:54 Jest dobre, sam je lubie popić. Kiedyś robili KonigLudwigDunkel - piwo ciemne o parametrach jasnego, rewelacja smakowa. Szkoda, że to przeszłość. Odpowiedz Link Zgłoś