Gość: Filut IP: *.lze.lodz.pl 10.03.05, 07:18 A może posprzątać trochę nasze miasto? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: LUKAS_lodz Zamalować nienawiść IP: *.lodz.dialog.net.pl 10.03.05, 07:33 Coś wspaniałego:) Ja będę też zamalowywał wszystkie hasełka NOPu! - tudzież innych wspaniale tolerancyjnych organizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kizior Re: Zamalować nienawiść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 10:15 Może wystapy do gazety wyborczej albo innych organizacji o delegalizacje takich ugrupoowań jak NOP itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maks Re: Zamalować nienawiść IP: *.toya.net.pl 10.03.05, 07:47 Nienawiści nie da się zamalować. Malowanie to tylko zabieg estetyczny-nic więcej.To tak jakby brudy zamiatać pod dywan. Problem tkwi w naszj mentalności, tak Polaka, jak i Żyda. Trzeba dążyć do łamania "barier"- ale nie przez takie "zamalowywania", które tylko poprawiają nam samopoczucie. Oczekuje też od żydów większej aktywności. Powinni wychodzić z inicjatywami na rzecz zbliżenia narodów. Tworzyć szanse na ich poznanie(żydów) - a mają własny klub, muzeum etc.....,gdzie powinni być zapraszani młodzi Polacy. A tak-Żydzi są oceniani przez pryzmat doniesienień prasowych nt. procesów dot.odzyskiwania mienia, przejmowania przez Gmine nieruchomości,etc.............Władze naszego miasta, które tak kochają wyjazdy do Izraela(też chętnie bym tam pojechał)- oczywiście "łapią plusy".Tylko co z tego wymika dla poprawy stosunków pomiędzy Polakami iŻydami ? Reasumując:akcyjność w działaniu, to mydlenie oczu i nie tędy droga. Sztuką będzie doprowadzenie do takiego stanu stosunków, żeby nikt nie czuł potrzeby malowania(to nie malują chuligani, a miasto zaoszczędzi na farbie)- czego życze Prezydentowi i Szefowi Gminy żydowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al_ mnie zawsze zastanawiało... IP: *.toya.net.pl 10.03.05, 08:33 czemu Ci Polacy się Żydów czepiają? Za mało im się w historii dostało? Za mała udziału mieli kiedyś w rozwój naszego kraju... To są wspaniali ludzie, znałem kiedys kilku i naprawdę nie wiem, czemu się pół Polski ich uczepiło... a co do napisów... Może niech nie bazgrzą np. (coś tam) Żydzi, tylko (coś tam) polscy kibice... To o niebo bardziej obraźliwe... Bo większego debila, zwyrodnialca i degenerata niż polski "kibic" nie ma na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: mnie zawsze zastanawiało... IP: *.toya.net.pl 10.03.05, 09:43 Akcja glupia jakich malo zmusza sie nas do pseudo tolerancji wkurza mnie cos takiego tym bardziej ze propaguje to gazeta ktora jest najmniej tolerancyjna ze wszystkich...moze inaczej...jest toerancyjna dla pedalow lespbijek wybrykow kwasniewskiego...niestety ta sama gazeta nie znajdzie kszty tolerancji dla innych pogladow niz jej jedynie sluszne...zdacie tolerancji zacznijcie od siebie a nie chowajcie sie za fasdowymi haselkami i akcyjkami tolerancyjny na pokaz to ja tez potrafie byc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kizior Re: mnie zawsze zastanawiało... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 10:11 Brawo, kiedy przestaniemy byc ksenofobami i zasciankiem. Trzeba takich nietolerancyjnych pietnować. Są problemy w łodzi działa fundacja reżysera Bohdana Poręby nazywa się Requiem to faszyści, niby maja robić sztuki narodowe ale faktycznie to finansują stronnictwo narodowe Grunwald, NOP i inne faszystowskie oragnizacje. Moja dziewczyna była na niby kastingu a tam Poreba z Chandarała zaczeli namawiać na rozdawanie antyżydowskich ulotek. to powinno się karać. Jesteśmy wreszcie w Europie czy też nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al_ Re: mnie zawsze zastanawiało... IP: *.toya.net.pl 10.03.05, 10:45 Chociaż jesteśmy dokładnie w centrum Europy, to chyba mamy do niej najdalej... Odpowiedz Link Zgłoś
hanyska2 Re: mnie zawsze zastanawiało... 10.03.05, 15:45 A ja w przeciwienstwie do pewnych brunatnych i wysokich typow na tym forum Zydow bardzo lubie i przyjaznie sie z nimi. Ciesze sie, ze jeszcze sa w Polsce i odbudowuja swoja tozsamosc, bo w roznorodnosci sila i piekno! Prawdziwa (a nie powojenna, komunistyczna, monoetniczna) Polska zawsze byla Rzeczpospolita Wielu Narodow i prototypem dzisiejszej Unii! Rozne nacje i religie zyly we wzglednej harmonii przez stulecia, a kazda z nich budowala bogactwo polskiej kultury oraz potega gospodarcza naszego panstwa, np. Kronenbergowie, Poznanscy, ze juz nie wspomne o nauce! Zaluje,ze tej jagiellonskiej i kazimierzowskiej Polski juz nie ma! WSZYSTKO W ZYCIU JEST ZMIENNE OPROCZ TWARZY ANTYSEMITY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al_ Re: mnie zawsze zastanawiało... IP: *.toya.net.pl 10.03.05, 20:20 Racja :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.koncert.end.pl www.koncert.end.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 09:31 posprzatać nasze miasto Odpowiedz Link Zgłoś
avatary Timur i jego drużyna czyli pioniery zamalowujut 10.03.05, 09:52 Myśle, ze ktoś dostał fiksacji na punkcie antysemityzmu. zgoda to jakiś odsetek napisów, ale wiekszość nowosci to szpecące podpisy terytorialne wandali.to sa ich podpisy. one już do niczego nie nawiazują, nie ma w nich ideologii nawet tej antysemickiej. niczego nie wnoszą. po prostu niszcza, szpecą. Taka akcja powinna sie rozwijąć. Nagłasnanie jej w kategoriach walki z antysemityzmem tylko jest małostokwe. Bo problemem w tym mieście nie jest antysemityzm, ale brak poszanowania cudzej własności, niszczenie fasad z takim trudem odmalowanych z prywatnych lokatorskich funduszy. Fasad domów które przez lata komunizmu były bandycko exploatowane, w których nie czyniono żadnych remontów, żadnych inwestycji. Zamiast 6 raz robić to samo, może w końcu warto zastanowiśc sie i oddać fragment gazety na pręgież ? szpaltę na której w pozozumieniu z policja - dzielnicowymi, sędziami, prokuraturą, pokazywano by zdjecia wandali, złodziei, bandytów, podawano by ich dane personalne...po jakiego grzyba zamalowywac skoro oni - bezkarni posuwają się coraz dalej . tu potrzebna jest obywatelsa samoobrona, tu potrzebne jest prawo i sprawiedliwość, nie, nie te partyjne marki myslace o władzy, tylko ludzie którzy chcą w tym temacie działać, tu, teraz dlas ulicy, dla dzielnicy, dla miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al_ Re: Timur i jego drużyna czyli pioniery zamalowuj IP: *.toya.net.pl 10.03.05, 10:10 Fakt. Bo pełno w mieście jest jakis durnych podpisików... Po co to ? Na co ? ja nie wiem... u mnie w przejściu jest ich z 15... Ani to ładne, wręcz paskudne, ani potrzebne... Ale tak to jest jak u nas w mieście i kraju mamy 3000 tematów zastępczych i nigdy nie gada się o tym co jest potrzebne... Ja jestem bardzo ciekawy po co jeden z drugim musi mazać na ścianach i murach... i to tych nowo odmalowanych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Al_ Re: Timur i jego drużyna czyli pioniery zamalowuj IP: *.toya.net.pl 10.03.05, 10:10 Fakt. Bo pełno w mieście jest jakis durnych podpisików... Po co to ? Na co ? ja nie wiem... u mnie w przejściu jest ich z 15... Ani to ładne, wręcz paskudne, ani potrzebne... Ale tak to jest jak u nas w mieście i kraju mamy 3000 tematów zastępczych i nigdy nie gada się o tym co jest potrzebne... Ja jestem bardzo ciekawy po co jeden z drugim musi mazać na ścianach i murach... i to tych nowo odmalowanych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kizior Re: Zamalować nienawiść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 10:50 Trzeba zwalczać nietolerancję w kazdej postaci i organizacje, które ją głoszą takie jak fundacja Requiem Bohdana Poreby - szefa SN Grunwald Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Łodzi Super ! ale trzeba jeszcze w tępych czachach zamie IP: *.toya.net.pl 10.03.05, 11:36 szać .... tzn ludkom szkołę i robotę znależć. Wtedy przyczynę usuniemy a nie skutek ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZBIG Re: Zamalować nienawiść IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 10.03.05, 14:31 Radosne zamolowywanie wiąże się niestety z oszpecaniem miasta. Do tej pory kupiec, który na parterze otwiera sklep nie pytając sie nikogo smaruje ściany kamienicy na parterze na różowy kolor żeby się wyróżnić i nieco "odświeżyć" dom. Teraz dochodzą ohydne plamy po akcjach zamalowywania nienawistnych i głupkowatych haseł. Czy nasze miasto /powiedzmy piękne inaczej/ musi być tak brzydko traktowane?. Czy na te głupkowate napisy najcżęściej smarowane przez przkornych dzieciaków często nie mających pojęcia nawet co piszą konieczna jest takia propagandowa akcja?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka Tolerancja jest jak wiosna ! Poprawia nastroj. IP: *.cybernet.ch 10.03.05, 18:02 Tolerancja jest jak wiosna ! Poprawia nastroj. Natura jest bardzo tolerancyjna: Slonce swieci dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samouczek Do Filuta IP: 194.42.116.* 10.03.05, 19:44 Świetny pomysł! Namów więc swoich niebiednych pracodawców, aby zasponsorowali jakąś akcję sprzątania Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lavinka Ze śniegu, min czy melin?nt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.05, 19:56 Odpowiedz Link Zgłoś