Dodaj do ulubionych

Byle nie do Warszawy

IP: *.wshe.lodz.pl 23.06.02, 12:21
Witam

Oto link:
lodz.naszemiasto.pl/gospodarka/183747.html

I tylko mam nadziej, ze wraz z inwestorem (co jest dobre) firma nie
wyniesie sie z Lodzi do Warszawy 9co byloby fatalne) jak chce zrobic
np LG Petro Bank.

Pozdrawiam, MarcinK
Obserwuj wątek
    • geograf Re: Byle nie do Warszawy 23.06.02, 22:10
      Już mi sie nie podoba:(
      Polonia miała siedzibę w Łodzi i miała tak pięknie wyremotnowana siedzibę...
      mam nadzieję, ze doceni to jej nowy właściciel...
    • Gość: piotrek Re: Byle nie do Warszawy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.06.02, 00:01
      Gość portalu: MarcinK napisał(a):

> Witam
      >
      > Oto link:
      > <a href="http://lodz.naszemiasto.pl/gospodarka/183747.html"target="_blank">lodz
      > .naszemiasto.pl/gospodarka/183747.html</a>
      >
      > I tylko mam nadziej, ze wraz z inwestorem (co jest dobre) firma nie
      > wyniesie sie z Lodzi do Warszawy 9co byloby fatalne) jak chce zrobic
      > np LG Petro Bank.
      >
      > Pozdrawiam, MarcinK

a czy LG Petro Bank już sie nie przeniósł, jestem teraz w Wawie, na Jana Pawła
      jest taki ogromny kompleks biurowy no i na jednym z biurowców jest własnie napis
      LG Petro Bank a przed biurowcem tablica z marmuru i ich motto, no ale Mbank sie
      przeniesie bo jest wirtualny :)

• geograf Re: Byle nie do Warszawy 24.06.02, 09:59
        Gość portalu: piotrek napisał(a):

> a czy LG Petro Bank już sie nie przeniósł, jestem teraz w Wawie, na Jana Pawła
        > jest taki ogromny kompleks biurowy no i na jednym z biurowców jest własnie napi
        > s
        > LG Petro Bank a przed biurowcem tablica z marmuru i ich motto, no ale Mbank sie
        >
        > przeniesie bo jest wirtualny :)
        >

Kolega, o czym Ty w ogóle mówisz??:)
        Wbacz, ale o ile co do LG Petro rozumiem, to z tym Mbankiem ani trochę...
        możesz wytłumaczyc??

pozdrawiam:)
    • yaa A tak ładnie się nazywali 24.06.02, 10:14
      A tak ładnie się nazywali a teraz tak nieładnie będą. Ech.
      Pozdrawiam
      Yaa
    • Gość: Snake Re: Byle nie do Warszawy IP: 217.153.10.* 24.06.02, 10:34
      Z tego co wiem to LG zwija sie do Trojmiasta - siedziby Nordei.
      Ale zeby nie odbiegac, niepokoi mnie istnienie tendencji
      powszechnej ewakuacji mimo tak naglasnianych sprzyjajacych
      warunkow do inwestowania. A moze wsrod 20 sprzyjajacych
      jest jeden wyjatkowo niesprzyjajacy. Moze to upolitycznienie
      miasta?
      • geograf Re: Byle nie do Warszawy 24.06.02, 10:49
        Ja bym nie powiedział, ze to upolitycznienie miasta (czy naprawde tylko nasze miasto jest tak upolitycznione??)..
        Ja bym raczej powiedział, ze to wina bezradności i niechęci WŁADZ...oni chyba czekaja aż inwestor sam przyjdzie i sam będzie się do nas wpraszał...chyba nie wiedza, ze teraz trzeba o takich walczyc....:/
        • Gość: Snake Re: Byle nie do Warszawy IP: 217.153.10.* 24.06.02, 11:06
          To jedyne masto o wiadomym profilu upolitycznienia. Inwestorzy
          poznajac tutejsze uklady maja do wyboru - przystac do nich i
          dac cos w zamian za ulatwienia albo szukac gdzie indziej.
          Poniewaz znaczny procent raczej nie jest przychylny tej opcji
          politycznej wiec szuka gdzie indziej. Ale moze sie myle.
      • Gość: adamco Re: Byle nie do Warszawy IP: 130.225.106.* 24.06.02, 16:14
        W tym przypadku chyba jest troche inaczej, Nordea to nie jest nowy inwestor
        wchodzcy na nasz rynek, od kilku ladnych lat maja w posiadaniu Bank Komunalny z
        Gdyni i BWP Unibank z Gdanska, Nordea przejela Unibank co doprowadzilo do
        polaczenia bankow w Polsce. Ostatnio zjednoczyli wszystkie swoje fimy pod nazwa
        Nordea costam (bank, ubezpieczenia itp) (tak na marginesie: oby tak zostalo bo
        mam juz dosyc tworow typu BZ-WBK, PBK-BPH). Nie sadze aby cokolwiek bylo by w
        stanie przekonac ich do przeniesienia gdzies poza Gdynie, chyba po prostu
        rejony nadmorskie sa im blizsze. Inna sprawa to ze LG Petro jest znacznie
        wieksze od Nordei w Polsce i czy na pewno nie bylo innego inwestora?
        Pozdrawiam
        adamco
        • Gość: marcin_ tak sie sklada ze to moja dzialka, nie plotkujcie IP: *.lodz-teofilow.sdi.tpnet.pl 26.06.02, 21:26
          Pierwsza sprawa LG przenosi sie do Bydgoszczy, i jest to naturalne
          wytlumaczenie wczesniej.
          Druga sprawa, miasto nie ma wiele do gadania tutaj, to tendencja naszych
          czasow, przenoszenie siedzib takich instytucji do stolicy, przyklady ostatnich
          miesiecy to INVEST BANK z Poznania ,poszedl do Wawy, lub pomysly przeniesienia
          agencji AMS, (bilbordy) z Poznania do Warszawy, AMS kupila AGORA.
          Trzecia sprawa mBANK jest faktycznie wirtualny i w tej chwili szykuja sie
          zmiany, ale mysle ze na lepsze (sic!), mimo wszystko pamietajmy ze poki co
          mBank to nic innego jak BRE BANK, podobnie jak inny Lodzki bank MultiBank .:-))
          Pozdrowionka marcin_
          • jasam Re: tak sie sklada ze to moja dzialka, nie plotkujcie 26.06.02, 22:00
            Gość portalu: marcin_ napisał(a):

> Trzecia sprawa mBANK jest faktycznie wirtualny i w tej chwili szykuja sie
            > zmiany
            Prezes jest od kilku miesiecy na "treningach" w centarli innego banku za granicą
            Polski. Chyba go kupią.
            Co z mBankiem ??????????
            pozdr.
            • geograf Re: tak sie sklada ze to moja dzialka, nie plotkujcie 26.06.02, 22:05
              mBank jest częścia BRE Banku.
              MultiBank wchłania Bank Czestochowa i w rzeczywistości staje się odrębym bankiem już nie tak zależnym od BRE.
              mBank mam nadzieję, że nawet po przejęciu zostawi tutuaj swoje serwery i obsługę...:/
    • Gość: piotrek Re: Byle nie do Warszawy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.06.02, 21:48
      byłem dzisiaj znowu na Jana Pawła II i jestem prawie na 100% przekonany że oni
      mają już tam siedzibe, tam jest olbrzymi kompleks biurowy, zajrzałem na sytrone
      NBP, nie jesy jeszcze uaktualniona, bo jeszcze do stolicy przeprowadzają sie
      Invest Bank i PBK
      www.nbp.pl/banki/index.html
      • Gość: marcin_ Re: Byle nie do Warszawy IP: *.lodz-teofilow.sdi.tpnet.pl 26.06.02, 22:13
        to prawda ,mBank jesli sprzedawac to teraz, olbrzymia dynamika wzrostu, a co do
        B. czestochowa to prawda z malym wyjatkiem, czestochowe kupilo BRE Bank:-)))
        • geograf Re: Byle nie do Warszawy 26.06.02, 22:17
          ale BRE włączy Częstochowę do struktur MultiBanku i będą jedno;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka