mj34 23.06.05, 17:38 Kiedy jak i czym wyjedziemy na zerówkę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: luki Re: LINIA 0 IP: *.toya.net.pl 23.06.05, 17:59 Premiera zerówki już w najbliższą niedzielę, 26 czerwca! Odjazdy z krańcówek oraz tabor jak w roku ubiegłym (niestety MPK z "przyczyn technicznych" nie zgodziło się na puszczenie Lilpopa). Zmieni się trasa powrotna ze Zdrowia. Tramwaj pojedzie Konstantynowską i Legionów, a potem Zachodnią, al. Kościuszki itd. do zaj. Dąbrowskiego. Serdecznie zapraszam na premierę! Odjazdy z zaj. Dąbrowskiego o 14.00 i 16.00, a ze Zdrowia o 15.00 i 17.00. Ceny biletów bez zmian, czyli 2 zł normalny, 1 zł - ulgowy. Abonamenty 10-przejazdowe po 18 i 9 zł. W tym roku będą nowe wzory biletów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Re: LINIA 0 IP: *.toya.net.pl 23.06.05, 22:02 A można zarezerwować pierwsze nr z serii wolne nie zarezerwowane :D :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieloryb Linia 0 IP: *.toya.net.pl 24.06.05, 06:55 Od niedzieli przejażdżka zabytkowym tramwajem na Zdrowie Piątek, 24 czerwca 2005r. W niedzielę na trasę Zdrowie - zajezdnia przy ul. Dąbrowskiego wyjedzie zabytkowy tramwaj oznaczony cyfrą "0". Wagony 5N i 5ND, pochodzące z lat 1960- 61, będą kursowały w każdą niedzielę do końca wakacji. Bilety - w cenie: normalny 2 zł, ulgowy (do lat 16) 1 zł - będzie można kupić u konduktorów, członków Klubu Miłośników Tramwajów. Tramwaj będzie wyruszał z zajezdni o godz. 14 i 16, a zatrzymywał się na przystankach usytuowanych po drodze. (mr) - Express Ilustrowany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Dodatkowa atrakcja IP: *.toya.net.pl 24.06.05, 12:41 Na pierwszym kursie Dąbrowskiego - Zdrowie o godz. 14.00 pojawi się zabytkowy autobus Jelcz "ogórek" będący własnością Szymka Janiszewskiego - członka KMST. Autobus przejedzie pierwszy kurs razem z tramwajem na Zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Re: Dodatkowa atrakcja IP: 80.51.227.* 24.06.05, 22:27 eNka się zapłacze jeśli wszyscy będa chcieli jechac "ogórkiem" :) Odpowiedz Link Zgłoś
ukalo ze strony MPK 24.06.05, 14:05 www.mpk.lodz.pl/rozklady/wholemessage.jsp?articleId=829 Od niedzieli 26 czerwca do 25 września 2005r. we wszystkie niedziele będzie kursować tramwajowa linia turystyczna 0 0. KOMUNIKAT nr 375 Linii 0 Zajezdnia Dąbrowskiego – Dąbrowskiego, Rzgowska, Plac Niepodległości, Piotrkowska, Żwirki, Kościuszki, Zielona, Narutowicza, Kilińskiego, Pomorska, Plac Wolności, Legionów, Konstantynowska – Zdrowie Zdrowie – Konstantynowska, Legionów, Zachodnia, Kościuszki, Żwirki Piotrkowska, Plac Niepodległości, Rzgowska, Dąbrowskiego – Zajezdnia Dąbrowskiego. Na linii 0 będzie kursował pociąg historyczny z lat 1960 – 61 składający się z wagonów 5N i 5ND. Zatrzymywać się będzie na istniejących na trasie przystankach tramwajowych. Odjazdy sprzed zajezdni Dąbrowskiego odbywać się będą o godzinie 14.00 oraz 16.00. Do przejazdu uprawniać będą jednorazowe, specjalne bilety (w cenie 2 zł normalny i 1 zł ulgowy). Ważność biletu liczy się od momentu rozpoczęcia podróży do czasu dojazdu do przystanku końcowego. Bilety ulgowe przysługują jedynie dzieciom i młodzieży do lat 16. Sprzedaż biletów prowadzona będzie wyłącznie u konduktorów, którymi będą członkowie Klubu Miłośników Starych Tramwajów. Dodatkowe informacje są dostępne pod całodobowym numerem telefonu: 0-801 301 309. Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: ze strony MPK 24.06.05, 14:13 Dobrze, że MPK się zainteresowało i dało informację. W prasie na ostatnią chwilę info (to akurat tradycja), a na forum z kolei trafiło też przypadkowo, bo ktoś się w końcu spytał. Gdyby nie to, to informacji by nie było wcale! Reklamy brak, cały czas była jedna wielka cisza. Na dwa dni przed premierą pojawiają się dopiero jakiekolwiek publiczne wiadomości. Promocja inauguracyjnych kursów w tym roku na poziomie gorszym od złego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Re: ze strony MPK IP: *.toya.net.pl 24.06.05, 15:02 michal.ch napisał: > Dobrze, że MPK się zainteresowało i dało informację. W prasie na ostatnią chwil > ę > info (to akurat tradycja) Bo prasa lubi newsy i nie ma zwyczaju wcześniej zapowiadać nawet jak ma podaną notkę na patelni. > , a na forum z kolei trafiło też przypadkowo, bo ktoś > się w końcu spytał. > Gdyby nie to, to informacji by nie było wcale! Tak, i gdyby słońce nie wstało to by nie nastał dzień... Skąd pewność, że by nie było info? Nie wypowiadaj się kategorycznie jak nie wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: ze strony MPK 24.06.05, 15:12 Gość portalu: luki napisał(a): > Tak, i gdyby słońce nie wstało to by nie nastał dzień... > Skąd pewność, że by nie było info? Nie wypowiadaj się kategorycznie jak nie > wiesz. To znaczy gdyby wziąć pod uwagę zeszłoroczne przygotowania, akcję z plakatami itd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Re: ze strony MPK IP: *.toya.net.pl 24.06.05, 15:21 > To znaczy gdyby wziąć pod uwagę zeszłoroczne przygotowania, akcję z plakatami i > td... A tobie o co chodzi? W tym roku też są plakaty rozwieszane na mieście + 100 sztuk w tramwajach, czego nie było w zeszłym roku... Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: ze strony MPK 24.06.05, 21:19 Nic, czepiam się szczegółów. Ukamieniować. Następny! Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: ze strony MPK 26.06.05, 13:02 Dobra, spokojnie panowie. Stało się i już. Po prostu szkoda, że informacji nie było wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
ukalo Re: ze strony MPK 24.06.05, 23:04 > Skąd pewność, że by nie było info? Nie wypowiadaj się kategorycznie jak nie > wiesz. Wiesz, ja też jakoś na forum ogłoszenia nie zauważyłem, a chyba głównie o to się rozchodzi... Zresztą mail do klubowiczów poszedł dopiero dziś (może wczoraj - dziś odebrałem), zresztą Michał pewnie go nie dostał, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: ze strony MPK 26.06.05, 09:39 > > , a na forum z kolei trafiło też przypadkowo, bo ktoś > > się w końcu spytał. > > Gdyby nie to, to informacji by nie było wcale! > > Tak, i gdyby słońce nie wstało to by nie nastał dzień... > Skąd pewność, że by nie było info? Nie wypowiadaj się kategorycznie jak nie > wiesz. To kiedy zamierzaliście dać publiczne info? W niedzielę rano? Sory, ale rozpędzanie promocji na 2 dni przed dzwonkiem to jakaś pomyłka, ewentualnie mało śmieszny żart. O ile prasie się nie dziwię, to akurat osobom zaangażowanym w linię tak - informacje powinny być conajmniej tydzień temu. Teraz to trochę poniewczasie, bo niektórzy mieli już wcześniej co innego zaplanowane na weekend i zmieniać planów nie mogą (tu nie ukrywam, że piszę m.in. o sobie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Re: ze strony MPK IP: 80.51.227.* 26.06.05, 10:49 michal.ch napisał: > To kiedy zamierzaliście dać publiczne info? W niedzielę rano? Sory, ale > rozpędzanie promocji na 2 dni przed dzwonkiem to jakaś pomyłka, ewentualnie > mało śmieszny żart. Trochę racji masz, ale... Kto jak kto, ale Ty, znawca tematu, pewnie wiedziałeś, że start "zerówki" zaplanowano na ostatnią niedzielę czerwca jak przed rokiem. Od 1582 roku wciąż obowiązuje ten sam kalendarz, więc mogłeś sprawdzić kiedy wypada "ta ostatnia niedziela" :) W przyszłych latach: 25 czerwca 2006 24 czerwca 2007 29 czerwca 2008 28 czerwca 2009 27 czerwca 2010 26 czerwca 2011 24 czerwca 2012 30 czerwca 2013 29 czerwca 2014 28 czerwca 2015 Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: ze strony MPK 26.06.05, 10:53 Sęk w tym, że nie trzeba reklamować tej linii wśród tych najbardziej zatwardziałych miłośników... Ja np. w zeszłym roku już od połowy lipca (bo tak gdzieś od wtedy roznosiłem plakaty) informowałem wszem i wobec o "zerówce"... Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: ze strony MPK 26.06.05, 12:21 > Trochę racji masz, ale... Kto jak kto, ale Ty, znawca tematu, Hehehe. Dobre. W tle słychać aplauz i fanfary. Dziękuje, dziekuję. ;)) A tak na serio, to chyba żartujesz. W tym roku nie tknąłem niczego, co związane z zerówką. pewnie > wiedziałeś, że start "zerówki" zaplanowano na ostatnią niedzielę czerwca Nie do końca. jak > przed rokiem. Od 1582 roku wciąż obowiązuje ten sam kalendarz, więc mogłeś > sprawdzić kiedy wypada "ta ostatnia niedziela" :) Mogłem, jednak faktem niepodważalnym jest, że linia 0 jest nie tylko dla miłośników. Skąd ma się dowiedzieć zwykły człowiek? Forum - na ostatnią chwilę, prasa - tak samo, na stronie KMST - w piątek sprawdzałem: brak informacji (nie wiem jak jest teraz, choć jeśli nawet zaktualizowano, to i tak za późno). Plakatów też szukałem. Nie ma, albo złośliwym trafem nie trafiam we właściwy wagon/autobus... Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: ze strony MPK 26.06.05, 12:30 Tak btw należy się uzasadnienie mojego czepialstwa (uważam, że słusznego). Chciałbym dziś wpaść, ale na skutek braku jakiejkolwiek publicznie dostępnej informacji z odpowiednim wyprzedzeniem czasowym nie mogę, za co "dziękuję". Ciekawe ile osób postawiono w podobnej sytuacji. Reklama kuleje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan28 Re: ze strony MPK IP: *.rev.vline.pl 24.06.05, 15:22 EI juz napisal.Zamiescil zdjecie i trase Odpowiedz Link Zgłoś
play_lodz Rozkłady na trasie? 24.06.05, 16:23 ciekawe czy MPK zadba o informacje na trasie i przywiesi rozkłady wielkości dziennika łódzkiego w swoich nowiutkich równie pięknych wiatach :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Re: Rozkłady na trasie? IP: *.toya.net.pl 24.06.05, 16:27 play_lodz napisał: > ciekawe czy MPK zadba o informacje na trasie i przywiesi rozkłady wielkości > dziennika łódzkiego w swoich nowiutkich równie pięknych wiatach :D Tak, rozkłady mają być na wszystkich przystankach na trasie łącznie z nowymi wiatami. To też postęp w stosunku do roku poprzedniego. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Rozkłady na trasie? 24.06.05, 21:18 Już są wywieszone. Rozkłady są duże, czytelne oraz z mapką trasy:) Takie rozkłady są zarówno w nowych wiatach, jak i w kasetach. Wielki plus za to! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Re: Rozkłady na trasie? IP: *.toya.net.pl 24.06.05, 23:09 Tak wszystko pięknie. Tylko że te rozkłady sa ważne od poniedziałku a co z sobotą i niedziela? Nie ma aktualnych i stoi się na przystanku i nie wiadomo kiedy cos przyjedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Rozkłady na trasie? IP: 193.151.115.* 24.06.05, 23:16 Właśnie, kiedy coś przyjedzie? Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: Rozkłady na trasie? 24.06.05, 23:16 Mówisz o wakacyjnych rozkładach jazdy? (rzekłbym,że wątek jest chyba o czymś innym,ale nie rzeknę) Weekendowe rozkłady tramwajów nie ulegają zmianie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Re: Rozkłady na trasie? IP: *.toya.net.pl 24.06.05, 23:17 Halo, tu Ziemia, zgłoś się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Butters Stotch Re: Rozkłady na trasie? IP: 195.69.82.* 24.06.05, 23:23 loo loo loo, I've got some apples loo loo loo, you've got some too loo loo loo, let's make some applesauce take your clothes off and loo loo loo Odpowiedz Link Zgłoś
roger.zywoplot Re: Rozkłady na trasie? 24.06.05, 23:52 Gość portalu: Lukasz napisał: > Tak wszystko pięknie. Tylko że te rozkłady sa ważne od poniedziałku a co z > sobotą i niedziela? O kurde! Rozkłady zerówki na poniedziałek?! No to fucktycznie się chyba nie napracowali z tego co wiem. Z drugiej strony, że też chciało im się puste kartki wieszać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Trzeci sezon rozpoczęty IP: 80.51.227.* 26.06.05, 18:41 Pragnę: 1. Pogratulować organizatorom rozpoczęcia trzeciego sezonu "zerówki". 2. Życzyć, żeby się eNka dzielnie spisywała, a pasażerów było dużo. 3. Podziękować Lukiemu i Szymonowi za zgodę na moją dzisiejszą jazdę "ogórkiem" z Dąbrowy na Zdrowie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luki Re: Trzeci sezon rozpoczęty IP: *.toya.net.pl 26.06.05, 19:11 Jeśli chodzi o "ogórka", to podziękowania dla Szymka najzupełniej wystarczą. :) A co do "ogórka", to dziś zaczęło się właśnie tak: www.cyf-kr.edu.pl/lodzkietramwaje/temp/zerowka2005.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Re: Trzeci sezon rozpoczęty IP: 80.51.227.* 26.06.05, 21:53 Nie poszedłbym do Szymka, gdybyś mi tego nie zaproponował :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SJ Re: Trzeci sezon rozpoczęty IP: *.toya.net.pl 26.06.05, 22:22 O jej.Jestem taki straszny? A po co jest ten ogórek? Jeżeli ktoś czuje chęć przejażdżki czymś takim jest zawsze mile widziany.Cieszę się ,że spisał się dzisiaj na medal. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: Trzeci sezon rozpoczęty 26.06.05, 22:24 Widzę, że ma już nowe tablice tymczasowe. Czy to pierwszy krok do rejestracji w późniejszym terminie na żółtych blachach? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SJ Re: Trzeci sezon rozpoczęty IP: *.toya.net.pl 26.06.05, 22:39 To już ostatni krok. 09.06.05 został wpisny do rejestru ruchomych zabytków techniki.Teraz to już tylko przgląd. Mam nadzieję ,że bez dalszych przeszkód ,otrzyma żółte blachy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Re: Trzeci sezon rozpoczęty IP: 80.51.227.* 30.06.05, 23:23 Jechałem na imprezę tramwaje 2 z Teofilowa. Przy Placu Reymonta wyprzedził nas "ogórek". Wtedy jedna z pasażerek wyraziła swój podziw dla tego wehikułu. Najpierw patrzyła oniemiała, a potem powiedziała: "O ja pierd....ę!" :) W każdym razie - autobus budzi podziw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Trzeci sezon rozpoczęty IP: 193.151.115.* 01.07.05, 01:04 Typowo polska reakcja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart W prasie... IP: 193.151.115.* 27.06.05, 03:21 serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,2787690.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STUDI Re: LINIA 0 IP: *.prokom.pl 27.06.05, 10:47 Fotki z inauguracji zerwóki. Pierwsza fotka z trzydziestu siedmiu: studikomunikacja.strefa.pl/EL0036/050626el0001.html Odpowiedz Link Zgłoś