Gość: racjonalistka IP: *.toya.net.pl 24.06.05, 22:14 Szkoda że nie przeniosą tam 79 SP która stoi na cudzym gruncie i której nie ma gdzie przenieść Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pp Re: Ostatnia akademia IP: 194.63.133.* 26.06.05, 21:02 Wielka szkoda bo do tej szkoly mam sentyment.Nie z tego jednak powodu,ze jestem jej absolwentem,lecz dlatego ze w 1981 roku zdawalem tam pisemne egzaminy na Uniwersytet Lodzki /Wydzial Ekonomiczno-Socjologiczny i to z pomyslnym dla mnie skutkiem. Pozdrawiam zdajacych w tym samym czasie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: Ostatnia akademia IP: 194.63.133.* 26.06.05, 21:02 Wielka szkoda bo do tej szkoly mam sentyment.Nie z tego jednak powodu,ze jestem jej absolwentem,lecz dlatego ze w 1981 roku zdawalem tam pisemne egzaminy na Uniwersytet Lodzki /Wydzial Ekonomiczno-Socjologiczny i to z pomyslnym dla mnie skutkiem. Pozdrawiam zdajacych w tym samym czasie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaddy bardzo smutne IP: *.010-17-6f736c10.cust.bredband.no 26.06.05, 21:36 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: addy wielka szkoda, absolwent IP: *.010-17-6f736c10.cust.bredband.no 26.06.05, 21:47 Jestem absolwentem z roku 1970. Moj syn skonczyl ta sama szkole w 1993 . Wspominam T Ch z wielkim sentymentem i wdziecznoscia za wyniesiona wiedze i przystosowanie do zycia . Od kilunastu lat mieszkam i pracuje w Norwegii i moge powiedziec , ze poziom nauczania w Naszym technikum ZNACZNIE przewyzsza(l) ( w kazdym razie ten okres w ktorym ja sie tam uczylem ) poziom norweski. Serdecznie pozdrawiam wszystkich absolwentow , a szczegolnie moje kolezanki i kolegow z klasy Vc - wychowawca Franciszek Wochniak !!! Andrzej Kiwala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: wielka szkoda, absolwent IP: *.30-151.libero.it 30.06.05, 19:23 Konczylem Technikum razem ze Slawkiem ale w 95 bylismy w tej samej klasie Vb Technologia Procesow Chemicznych Jacek Tarowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Potrzebowsk Re: wielka szkoda, absolwent IP: *.unil.ch 11.08.05, 16:28 Ja chodzilem tam do liceum z profilem biologiczno chemicznym. Lezka sie w oku kreci. Bylem w klasie Mgr Zajac potem Mgr Pytki. bylo to jakies 9 lat temu kiedy konczylem. Pozdrawiam serdecznie. I pani Mgr Kempinska tez mi utkwila bardzo w sercu. Zlapala mnie na sciaganiu a wlasciwie przed sciaganiem na maturze z polskiego. Chwila grozy ale wielkodusznie pozwolono mi kontynuowac. Dostalem 3. Za to potem na maturze ustnej Mgr Kepinska byla przewodniczaca komisji i sie troche strachu najadlem ale skonczylo sie dobrze. Mialem wdzieczne pytania i dostalem 5. Zapomnialem nazwiska pani Mgr nauczajacej biologii. Tam sie naprawde duzo nauczylem i poziom nauczania w tym przypadku byl bardzo zadowalajacy. Teraz robie doktorat z genetyki w Lozannie i wiedza wyniesiona ze szkoly dalej ulega doskonaleniu. Piekne czasy przyjaciele ktorych poznalem - wspaniali ludzie. I luzna atmosfera. Strasznie chaotycznie pisze ale to sprawa emocji. Pozdrawiam wszystkich. Chyba bylem w klasie b. Radek Iszczek, Malgosia, Michal Aleksandrowicz Aneta, Marcin, Arek, Basia no moze ktos sie odezwie z mojej klasy albo innych. Specjalne pozdrowienia dla pana Kozaka to byla osobowosc!! I pan od Muzyki dzieki ktoremu rzsmakowalem sie troche w muzyce powaznej. No czekam na kumpli i kumpele z klasy. Dziewczyny napiszcie. Wiem ze czesto bylem mocno zlosliwy ale coz mlodosci sie wszystko wybacza. Jakby ktos sie znalazl to najlepiej maila barnaba44@yahoo.com to moze jakis zjazd absolwentow urzadzimy hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scina Re: Ostatnia akademia IP: *.30-151.libero.it 30.06.05, 19:12 bardzo to smutne, ze T CH ZOSTALO ZLIKWIDOWANE.Mam ogromny sentyment do tej szkoly , jako ze sam jestem jej absolwentem(1995) Tylu wspanialych profesorow, tyle wspanialych przezyc. Pozdrawiam serdecznie cala klase V b(1990- 1995) - Wychowawczyni prof. Marta Kinalska. Jacek Tarowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek S. Re: Ostatnia akademia IP: *.kanzas.net / *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.05, 20:29 bardzo szkoda, kończyłem szkołę w 1984 roku; to była szkoła o bardzo dobrym poziomie, poza tym poznałem tam wielu wspaniałych ludzi pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też technik Brutalne prawa rynku... IP: *.bphpbk.pl 18.07.05, 14:16 Smutne to, ale... Skoro nie ma uczniów, to po co szkoła? Bądźmy realistami. Taka pusta szkoła kosztuje za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Brutalne prawa rynku... 25.07.05, 10:53 Kończyłem tą szkołę 6 lat temu. Wielka szkoda. Kilka osób z mojej klasy pracuje dziś w zawodzie. Dobrze chociaż, że budynek przejmie uniwerek - laboratoria chemiczne nie pójdą na przemiał :( Ktoś mówił o przeniesieniu podstawówki. Przecież całe skrzydło budynku na Tamka to laboratoria! Wyobrażasz sobie przebudowę tego? -- www.fundraising.pl Odpowiedz Link Zgłoś
cassani Re: Ostatnia akademia 25.07.05, 10:56 "Szkoła broniła się jak mogła. Reklamowała się w telewizji, chciała otworzyć klasy lekkoatletyczne, zorganizowała nawet strajk" nawet? no to nieźle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Potrzebowsk Liceum klasa b rok chyba 1997 jak konczylem IP: *.unil.ch 11.08.05, 16:30 Ja chodzilem tam do liceum z profilem biologiczno chemicznym. Lezka sie w oku kreci. Bylem w klasie Mgr Zajac potem Mgr Pytki. bylo to jakies 9 lat temu kiedy konczylem. Pozdrawiam serdecznie. I pani Mgr Kempinska tez mi utkwila bardzo w sercu. Zlapala mnie na sciaganiu a wlasciwie przed sciaganiem na maturze z polskiego. Chwila grozy ale wielkodusznie pozwolono mi kontynuowac. Dostalem 3. Za to potem na maturze ustnej Mgr Kepinska byla przewodniczaca komisji i sie troche strachu najadlem ale skonczylo sie dobrze. Mialem wdzieczne pytania i dostalem 5. Zapomnialem nazwiska pani Mgr nauczajacej biologii. Tam sie naprawde duzo nauczylem i poziom nauczania w tym przypadku byl bardzo zadowalajacy. Teraz robie doktorat z genetyki w Lozannie i wiedza wyniesiona ze szkoly dalej ulega doskonaleniu. Piekne czasy przyjaciele ktorych poznalem - wspaniali ludzie. I luzna atmosfera. Strasznie chaotycznie pisze ale to sprawa emocji. Pozdrawiam wszystkich. Chyba bylem w klasie b. Radek Iszczek, Malgosia, Michal Aleksandrowicz Aneta, Marcin, Arek, Basia no moze ktos sie odezwie z mojej klasy albo innych. Specjalne pozdrowienia dla pana Kozaka to byla osobowosc!! I pan od Muzyki dzieki ktoremu rzsmakowalem sie troche w muzyce powaznej. No czekam na kumpli i kumpele z klasy. Dziewczyny napiszcie. Wiem ze czesto bylem mocno zlosliwy ale coz mlodosci sie wszystko wybacza. Jakby ktos sie znalazl to najlepiej maila barnaba44@yahoo.com to moze jakis zjazd absolwentow urzadzimy hehe. Odpowiedz Link Zgłoś