Dodaj do ulubionych

Trwa jazda próbna M8S

IP: *.toya.net.pl 29.06.05, 02:25
Aktualnie trwa jazda próbna wagonu M8S (1012). Tramwaj przejechał z zajezdni
Brus do Radiostacji i z powrotem, a teraz udał się do Lutomierska. Więcej
szczegółów i fotek przed południem, a teraz tylko jedna z pl. Wolności:

www.cyf-kr.edu.pl/lodzkietramwaje/temp/m8s_proba.jpg
Obserwuj wątek
    • Gość: J.S. Re: Trwa jazda próbna M8S IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 29.06.05, 04:48
      Proby zakonczyly sie o 03:15.

www.jote.kdi.pl/temp/20050629/
      Trzecia od konca to Kazimierz, dwie ostatnie - Lutomiersk.
      Zauwazmy spektakularnie otwarte na LEWA strone drzwi na zdjeciach z Pl.
      Wolnosci.
      • yarro Re: Trwa jazda próbna M8S 29.06.05, 07:43
        WoooooooooW!
        • Gość: łażej Re: Trwa jazda próbna M8S IP: *.retsat1.com.pl 29.06.05, 07:50
          Ha! To już wiadomo jaki jest jedyny zgodny z prawem sposób dostania się na
          "wyspę" placu wolności. Wobec braku jakichkolwiek przejść dla pieszych, trzeba
          po prostu ustawić bezpośrednio na placu przystanek i można będzie dostać się do
          niego przez "lewe" drzwi nowego tramwaju. Sprytne, sprytne.
      • yavorius > JS 29.06.05, 08:36
        Jakim aparatem robione?
        • Gość: J.S. Re: > JS IP: 195.69.82.* 29.06.05, 09:57
          Powershot A75
          • yavorius Re: > JS 29.06.05, 12:38
            Jakieś szczególne nastawy? Pytam, bo super oświetlenie...
      • Gość: J.S. Dorzucilem kilka IP: 212.191.37.* 29.06.05, 13:40
        w miare chronologicznie, generalnie kadry sie powtarzaja ;) 4 i 5 od konca to
        odpowiednio Brus i Konstantynow Lodzki.
    • Gość: wieloryb Re: Trwa jazda próbna M8S IP: *.toya.net.pl 29.06.05, 07:51
      Po pierwsze gratulacje za wytrwałość zarówno dla fotografujących jak i dla
      mechaników.

Czy M8S przeszedł próbę pomyślnie?

Kiedy mozemy oczekiwać przejazdów w ruchu liniowym?
      • Gość: m a co za tablice mial zalozone? czyzby 101:)? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 08:10
    • Gość: J.S. A teraz: motion picture IP: 195.69.82.* 29.06.05, 10:15
      Gdyby kogos interesowal wysuwany stopien:

www.jote.kdi.pl/temp/20050629/open_sesame.avi
      DivX 5.1.1
    • Gość: luki Re: Trwa jazda próbna M8S IP: *.toya.net.pl 29.06.05, 11:59
      To i ja jeszcze kilka fotek dorzucam. :)

www.cyf-kr.edu.pl/lodzkietramwaje/temp.htm
    • Gość: Aleksej Re: Trwa jazda próbna M8S IP: *.lodz.dialog.net.pl 29.06.05, 12:32
      Super fotki i filmi, ale goniliscie go samochodem czy motorniczy was
      podwiozl ;)?

Tak czy innaczej jakie wrazenie i dlaczego nie pojechal na Stoki?

Pozdrawiam,
      Aleksej
    • Gość: magik Re: Trwa jazda próbna M8S IP: *.pl 29.06.05, 12:53
      Nie wiem czy dobrze zauważyłem, ale M8S ma jeden pantograf.
      Podczas jazdy próbnej wagon jechał jakby "tyłem" - o ile można coś takiego
      powiedzieć w przypadku składu dwukierunkwego ;)
      Fajnie wyglądaja takie fotki...
      • Gość: krzysztofbla tyłem do przodu IP: *.pl 29.06.05, 12:55
        bo on jechał poo angielsku - lewą stroną...
      • michal.ch Re: Trwa jazda próbna M8S 29.06.05, 13:05
        Bez obaw. Połówki (chodzi o pantografy, a nie flaszki;)) mogą być eksploatowane
        "na sztorc". Np. tak są używane na EP09.
        • sluzbowo Re: Trwa jazda próbna M8S 29.06.05, 22:06
          michal.ch napisał:

> "na sztorc".

Raczej "pod włos" :-)
      • sluzbowo Re: Trwa jazda próbna M8S 29.06.05, 22:09
        Dobre pytanie. Też się chętnie dowiem:

- czy pulpit A jest tam gdzie pantograf?

- czy w normalnej eksploatacji tramwaj będzie wykorzystywany niejako "w obie
        strony"?
    • ukalo Re: Trwa jazda próbna M8S 29.06.05, 13:22
      Gość portalu: luki napisał(a):

> Aktualnie trwa jazda próbna wagonu M8S (1012).

Heh, rozumiem, że dowiedzieliście się w ostatniej chwili?...
      • Gość: STUDI Re: Trwa jazda próbna M8S IP: *.prokom.pl 29.06.05, 13:45
        No wiesz trudno wysłać SMS'a.....
        Inni nie muszą zrobić fotek.
        • Gość: luki Re: Trwa jazda próbna M8S IP: *.toya.net.pl 29.06.05, 14:05
          Gość portalu: STUDI napisał(a):

> No wiesz trudno wysłać SMS'a.....

Ten co smsy wysyła...
          • Gość: STUDI Re: Trwa jazda próbna M8S IP: *.prokom.pl 29.06.05, 14:28
            Taniej jest normalnie zadzwonić. Tym bardziej z darmofonu.
            • Gość: magik Re: Trwa jazda próbna M8S IP: *.pl 29.06.05, 14:45
              ot taka nasza polska ułomność:
              zdolność organizacyjna
              "jeden wie, reszta nie"
          • ukalo Re: Trwa jazda próbna M8S 29.06.05, 22:42
            Gość portalu: luki napisał:

> Gość portalu: STUDI napisał(a):
            > > No wiesz trudno wysłać SMS'a.....
            > Ten co smsy wysyła...

Przykład idzie z góry?
            • krzyskup Proponuję zamknąć dyskusję... 29.06.05, 22:46
              ..bo zaraz padną argumenty typu "a czy ktoś pytał", niewazne z której strony. I
              jednocześnie prosiłbym o info o następnych jazdach próbnych M8S, gdyby ktoś
              wiedział o nich troszkę wcześniej. W imieniu swoim i chyba całego Forum ;)

pzdr,
              krzyskup
              • ukalo Re: Proponuję zamknąć dyskusję... 29.06.05, 23:02
                krzyskup napisał:

> ..bo zaraz padną argumenty typu "a czy ktoś pytał", niewazne z której strony.

Fakt, nie pytałem... :(

> jednocześnie prosiłbym o info o następnych jazdach próbnych M8S, gdyby ktoś
                > wiedział o nich troszkę wcześniej. W imieniu swoim i chyba całego Forum ;)

Obawiam się mimo wszystko, że działa prawo "newsa"... :(
              • geograf Re: Proponuję zamknąć dyskusję... 30.06.05, 01:21
                Ekhm...no...
                podobno dzisiaj też jeździ...
                po 24 widziany był na Radiostacji.
                Ekhm.
            • Gość: STUDI Re: Trwa jazda próbna M8S IP: *.prokom.pl 30.06.05, 15:04
              Ja mając kilka numerów telefonów awsze wysyłałem info o czymś co miało związek z
              KM. Jak ktoś nie miał zamiaru mi podać numeru to jesgo wola i zaczy sieże w
              razie czego nie powienien mieć pretensji. Mój numer telefonu na pewno jedna z
              osób które uczystniczyły w jeździe próbnej posiada. Szkoda że nie dostałem info.
              Niestety wraz z ze zgubieniem telefonu utraciłęm aż 3 numery telefonów osó z KMST.
    • Gość: x niech on już na dobre wyjedzie z zajezdni.....!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 21:39
      niech on już na dobre wyjedzie z zajezdni.....!!!!
      • michal.ch Re: niech on już na dobre wyjedzie z zajezdni.... 30.06.05, 15:01
        Też mam taką nadzieję. Przynajmniej będzie złamany monopol na zdjęcia z trasy,
        który trzyma w rękach pewna grupa osób.
        • teufel Re: niech on już na dobre wyjedzie z zajezdni.... 30.06.05, 15:51
          GTW
          • teufel Re: niech on już na dobre wyjedzie z zajezdni.... 30.06.05, 15:52
            GTWwPK
        • Gość: luki Re: niech on już na dobre wyjedzie z zajezdni.... IP: *.toya.net.pl 30.06.05, 17:37
          michal.ch napisał:

> Też mam taką nadzieję. Przynajmniej będzie złamany monopol na zdjęcia z trasy,
          > który trzyma w rękach pewna grupa osób.

I monopol na zdjęcia dzienne, który w rękach trzyma inna grupa osób.
          A tak w ogóle to bredzisz, a ja dając ten argument jedynie podkreślam
          absurdalność Twojej wypowiedzi.
          • ukalo Re: niech on już na dobre wyjedzie z zajezdni.... 30.06.05, 17:39

> I monopol na zdjęcia dzienne, który w rękach trzyma inna grupa osób.

Nie wpuścili Cię na zajezdnię?
            • Gość: luki Re: niech on już na dobre wyjedzie z zajezdni.... IP: *.toya.net.pl 30.06.05, 17:46
              > Nie wpuścili Cię na zajezdnię?

Nie wiedziałem kiedy będzie zakładany pantograf i w związku z tym wagon będzie
              poza halą, a w hali to sobie można fotografować... Wystarczyło wysłac sms, ale
              pewna grupa zapomniała o tym...
              Żałosny jesteś panie ukalo, zawiść i tyle. Info o rozładunku mieliście i jakoś
              nikomu nie chiało się ruszyć d. Oczywiście we wtorek wszyscy by przybiegli na
              Brus na 23.30...
              • Gość: NMichał Re: niech on już na dobre wyjedzie z zajezdni.... IP: 80.51.227.* 30.06.05, 17:51
                Gość portalu: luki napisał(a):

> Żałosny jesteś panie ukalo, zawiść i tyle.

• Gość: Michał M. Re: niech on już na dobre wyjedzie z zajezdni.... IP: 80.51.227.* 30.06.05, 17:56
                  Się mi ENTER nacisnęło :) Sorry.

> Gość portalu: luki napisał(a):
                  > > Żałosny jesteś panie ukalo, zawiść i tyle.

Proponuję pojedynek. luki kontra STUDI.

W dżdżysty poranek stajecie na rogu Włókniarzy i Konstantynowskiej. O mniej niż
                  długość wagonu 805N od siebie. Obaj uzbrojeni po zęby w aparaty forotgraficzne.
                  Gdy spod wiaduktu wynurzy się M8S, rozpoczynacie strzelanie fotek. Po
                  zakończeniu przesyłacie je do komisji rozjemczej złożonej z teufela, michała.ch
                  i ukalo. Oni oceniają zdjęcia.

Ten, który przegra - ma obowiązek przez rok na bieżaco informować drugiego
                  SMS'ami o tym, co dzieje się na Brusie. Zwycięzca w tym samym czasie
                  relacjonuje wydarzenia na Helenówku.

pozdrawiam zwaśnionych :)
                  • Gość: STUDI Re: niech on już na dobre wyjedzie z zajezdni.... IP: *.prokom.pl 01.07.05, 10:45
                    Widzisz ja nie mam dostępu online do Internetu. O wejściu na halę na Brus owszem
                    wiedziałem kilka godzin wcześniej (mniej niż 10) ale problem w tym że od rana
                    byłem w pracy u klienta gdzie jest pełny brak dostępu do netu. Zgubiłem w
                    miedzyczasie telefon i straciłem kilka numerów telefonów. Chyba że przesłałym
                    info telepatycznie.....
              • ukalo Re: niech on już na dobre wyjedzie z zajezdni.... 30.06.05, 17:57

> > Nie wpuścili Cię na zajezdnię?
                >
                > Nie wiedziałem kiedy będzie zakładany pantograf i w związku z tym wagon będzie
                > poza halą, a w hali to sobie można fotografować... Wystarczyło wysłac sms, ale
                > pewna grupa zapomniała o tym...

Wiesz, kiedy my byliśmy na zajezdni (2 dni po rozładunku, o którym też wiedzieli
                tylko nieliczni), pantografu na M8S nie było i nie wiem nawet czy w ogóle tego
                dnia został założony, chociaż przypuszczałem, że mogą się za to zabrać.
                Tym nie mniej dopóki ja tam byłem nic w tym kierunku nie zrobiono.

> Żałosny jesteś panie ukalo, zawiść i tyle.

Ciekawe co zatem kieruje Tobą. Ja tylko wyraziłem żal z powodu ukrywania takich
                newsów przed kolegami.

> Info o rozładunku mieliście i jakoś
                > nikomu nie chiało się ruszyć d.

Nie kojarzę abym miał...

> Oczywiście we wtorek wszyscy by przybiegli na Brus na 23.30...

I co w tym złego?
            • Gość: J.S. Drodzy rozzaleni IP: 195.69.82.* 30.06.05, 17:53
              Schowajcie sobie te swoje kryptopretensje.

Po pierwsze, forum publiczne sluzy do czego innego.
              Po drugie, ja do was nie mam zalu o to, ze nikt z was, pokrzywdzeni, nie
              poinformowal mnie o przyjezdzie M8S (a dobrze wiem, zescie o nim wiedzieli)
              oraz wyciagnieciu wagonu z hali i montazu pantografu, czemu towarzyszyla sesja
              zdjeciowa w wykonaniu kilku osob. Na dobra sprawe od nikogo z was procz
              studiego nigdy nie dostalem zadnych informacji (i jesli chodzi o niego to moge
              miec ewentualnie jakies wyrzuty sumienia), a w pozostalych przypadkach wasze
              pretensje w powyzszej sytuacji ocieraja sie o hipokryzje.
              • ukalo Re: Drodzy rozzaleni 30.06.05, 18:01
                Gość portalu: J.S. napisał:

> Po drugie, ja do was nie mam zalu o to, ze nikt z was, pokrzywdzeni, nie
                > poinformowal mnie o przyjezdzie M8S (a dobrze wiem, zescie o nim wiedzieli)

Tak, ja się dowiedziałem pół godziny po faktycznym przyjeździe, że będzie o 2 w
                nocy. Strzelaj dalej.

> oraz wyciagnieciu wagonu z hali i montazu pantografu, czemu towarzyszyla sesja
                > zdjeciowa w wykonaniu kilku osob. Na dobra sprawe od nikogo z was procz
                > studiego nigdy nie dostalem zadnych informacji (i jesli chodzi o niego to moge
                > miec ewentualnie jakies wyrzuty sumienia), a w pozostalych przypadkach wasze
                > pretensje w powyzszej sytuacji ocieraja sie o hipokryzje.

Napisałem już Lukiemu, ale napiszę i Tobie. Ja nie widziałem na M8S pantografu,
                ani wtedy, ani później - i nadal to się nie zmieniło.

Jeśli chodzi o mnie - zawsze jak mam jakies info to ustawiam jako opis na GG -
                sam kiedyś dopytywałeś o szczegóły widząc tego typu status.

Proponowałem również stworzenie listy wysyłkowej SMS i bramki do tego - nie
                wyraziłeś zainteresowania tematem.

Rozmawiamy dalej o hipokryzji?
                • Gość: J.S. Re: Drodzy rozzaleni IP: 195.69.82.* 30.06.05, 18:16
                  > Jeśli chodzi o mnie - zawsze jak mam jakies info to ustawiam jako opis na GG

Przestan juz. Ja akurat 24/7 obserwuje GG.

> Rozmawiamy dalej o hipokryzji?

Alez rozmawiajcie - mnie ona nie dotyczy. Moglaby mnie dotyczyc gdybym mial
                  jakies zale, a ich nie mam.

Z mojej strony EOT
                  • ukalo Re: Drodzy rozzaleni 30.06.05, 18:24
                    Gość portalu: J.S. napisał(a):

> > Jeśli chodzi o mnie - zawsze jak mam jakies info to ustawiam jako opis na
                    > GG
                    > Przestan juz. Ja akurat 24/7 obserwuje GG.

Skrzętnie wyciąłeś jednak moją propozycję powiadamiania.
                    Jasne, że wszystkim nigdy nie dogodzisz - wyślesz SMSa, to będą żale, że GG czy
                    mail lepszy. Ale w tym przypadku nie było żadnej informacji.

> Alez rozmawiajcie - mnie ona nie dotyczy. Moglaby mnie dotyczyc gdybym mial
                    > jakies zale, a ich nie mam.

Ja zapytałem tylko, zacytuję: "Heh, rozumiem, że dowiedzieliście się w ostatniej
                    chwili?..."
              • michal.ch Re: Drodzy rozzaleni 30.06.05, 23:12
                > Po drugie, ja do was nie mam zalu o to, ze nikt z was, pokrzywdzeni, nie
                > poinformowal mnie o przyjezdzie M8S (a dobrze wiem, zescie o nim wiedzieli)

Tak, miał być o 2. Info poszło po fakcie, bo jak się potem okazało przyjechał
                ponad 2 godziny wcześniej. Poza tym kto jak kto, ale ty jednak wiedziałeś o tym
                przyjeździe, o czym świadczą fotki (swoją drogą dobre fotki), więc nie marudź.

> oraz wyciagnieciu wagonu z hali i montazu pantografu, czemu towarzyszyla sesja
                > zdjeciowa w wykonaniu kilku osob.

Bzdura. Wycieczka zakładała wizytę w hali w celu zobaczenia wagonu, a nie sesję
                zdjęciową "w plenerze". To, że wagon wystawiono akurat w umówionym dniu na
                zewnątrz to tylko i wyłącznie zasługa władz Tramwajów Podmiejskich, które tak
                zadecydowały i za to im wielkie dzięki, bo niespodzianka była naprawdę miła.
              • zipek4 Re: Drodzy rozzaleni 04.07.05, 08:13
                Proponuję założyć podforum "Smuty JS-a" i przenieść tam ten wątek.
                To tak w nawiązaniu do:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=25891826&a=25967188
          • michal.ch Re: niech on już na dobre wyjedzie z zajezdni.... 30.06.05, 17:46
            Wiesz, jak ktoś chciał, to info dostał o wycieczce, a Brus wcale nie miał tego
            za złe. A wy wszystko zatrzymaliście dla siebie i "nie musicie się tłumaczyć". :P

Zważ, że to zachowanie było lekko nie fair z Twojej strony, stąd moja ironia.
            Nie chcę popadać w jakiś prywatny konflikt, więc na tym zakończę. Na szczęście
            wyjazd tramwaju na miasto tuż tuż i każdy będzie mógł się nim nacieszyć dowoli,
            więc nie ma sensu w to brnąć. I wilk syty i owca cała. :)
            • Gość: Dziki DRODZY FORUMOWICZE IP: *.devs.futuro.pl 02.07.05, 14:52
              Drodzy Forumowicze...

Macie pretensje o to, że was nie poinformowano o jeździe próbnej...Ciekawe
              jakby to było gdyby tak z 40 osób przyszło na jazdę próbną...trudno domniewywać
              ale organizatorzy nie wyrzucili by nas ponieważ Pan Prezes Rynkiewicz jest
              kulturalnym człowiekiem. Podejrzewam, że przy następnych okazjach tego typu nie
              tylko by n ikogo z miłośniczego i forumowego grona nie poinformował ale też
              skończyła by się z tą zjaezdnią współpraca i dobre stosunki.
              • michal.ch Re: DRODZY FORUMOWICZE 02.07.05, 15:03
                Dziki, nie kombinuj jak koń pod górę, dobrze wiesz, że chodzi głównie o zdjęcia,
                bo pojeździć to sobie może teraz każdy i to było wiadomo już wcześniej. :P
                • Gość: luki Re: DRODZY FORUMOWICZE IP: *.toya.net.pl 02.07.05, 15:05
                  Proponuję EOT!
                  • michal.ch Re: DRODZY FORUMOWICZE 02.07.05, 15:09
                    Tak, tak, tylko Dziki chyba nie wiedział, żeby wątku nie podbijać. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka