iszkariota 03.09.09, 20:40 Każdy z nas jest wyborcą... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
witoldzbazin Re: Referendum; odwołać premiera 03.09.09, 20:43 by żyło nam się lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
nefnef Podane argumenty są śmiesznie nieistotne 03.09.09, 22:52 Bledną przy spojrzeniu na budżet miasta i sposobie wydawania pieniędzy. Ale skoro to akurat nie waży - prezydent niech się ostanie bo jest Wielki. Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: Podane argumenty są śmiesznie nieistotne 04.09.09, 08:14 Niewiele osób wie że miasto nie ma własnej mennicy, a wszystkie pieniądze które wydają są nasze. W związku z tym złe ich wydawanie nie jest argumentem i trafi w próżnię braku zrozumienia. Na szczęście jest mnóstwo innych, oczywistych spraw które poruszają do głębi i mogą popchnąć mieszkańców naszego miasta do poparcia wniosku, a w konsekwencji do urn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: big_news Re: Referendum; odwołać prezydenta! IP: *.toya.net.pl 04.09.09, 09:07 czerwona Łódź wreście ginie i to dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benebis Re: Referendum; odwołać prezydenta! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.09, 11:25 Niezależnie od wszystkiego – uważam, że Kropiwnicki powinien zostać odwołany w najbliższym możliwym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: Referendum; odwołać prezydenta! 04.09.09, 14:16 Tym razem jest na to poważna szansa. Odpowiedz Link Zgłoś
paralentum poważna szansa? 04.09.09, 14:28 Jak? Tyle kompromitacji i wpadek mu nie zaszkodziło oraz permanentna wycieczka na nasz koszt to co się zmieniło teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: poważna szansa? 04.09.09, 14:44 "Teatr Nowy" - odsłona druga Gdzie masz czapke ch...u Przetargi miejskie Nieustająca promocja Łodzi jako miasta BRAKU KULTURY Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: poważna szansa? 04.09.09, 14:45 No cóż, mam wrażenie że ostatnie wydarzenia związane z potraktowaniem strażnika, czy ostatnie "manewry" prowadzące do odwołania dyrektora teatru doprowadziły do powstania masy krytycznej. Prezydent ma swoje zasługi, zwłaszcza w pierwszej kadencji. Wówczas wydarzyło się parę rzeczy dobrych dla miasta z Jego inspiracji. Druga kadencja to już zupełnie inna bajka, szkoda... Mnie najbardziej zraziła likwidacja parady techno, a właściwie totalne zlekceważenie wyniku głosowania, w którym mieszkańcy naszego miasta zdecydowanie poparli dalsze istnienie tej imprezy. Pamiętacie jak wtedy ulica Piotrkowska żyła całą dobę? Na weekendy Warszawiacy przyjeżdżali się bawić. Śródmieście tętniło życiem. Dziś tam jest niedomyta kostka i zapach uryny. Tego właśnie nie mogę przeboleć... Odpowiedz Link Zgłoś
paralentum Iszkarioto, Iluminacjo 04.09.09, 14:54 Pamiętacie jak kropa uwalił parade wolności? Dla mnie wtedy już przestał istnieć. Ale takie referundum no cóż, chyba nigdzie w Polsce nie wyszło ze wzgledu na małą ilość aktywnych wyborców. Jestem z założenia niezbyt społecznikiem ale jeśli są jakieś sensowne projekty to się nawet włączę choćby w rozklejanie plakatów przed referendum, no i na pewno nie zapomnę głosować za jego odwołaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
nett1980 Re: poważna szansa? 04.09.09, 18:02 > Mnie najbardziej zraziła likwidacja parady techno, a właściwie totalne > zlekceważenie wyniku głosowania, w którym mieszkańcy naszego miasta zdecydowani > e > poparli dalsze istnienie tej imprezy. A z tym referendum nie bedzie podobnie?!? Odpowiedz Link Zgłoś
paralentum Re: poważna szansa? 04.09.09, 18:52 właśnie to najbardziej mnie zniechęca, jeśli wygra front rozsądku to znaczy będą nowe wybory i koszty, więc może przeczekać do końca kadencji, może się jakiś kandydat wart pójścia na głosowanie znajdzie. Ja nie głosuję przeciw komuś jak większość tylko na tych którym mogę zaufać i robią coś z czym się identyfikuję dlatego ostatni raz na wyborach byłem 20 lat temu Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Re: poważna szansa? 04.09.09, 20:26 te 62 tys.komuchy może zbiorą...ale co dalej towarzysze hehehe stać was na takie zabawy,za tą kasę parę dziur byście załatali osobiście nie przepadam za kropa,ale głupota mnie mierzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bez logowania Re: poważna szansa? IP: *.4web.pl 09.09.09, 18:37 Mówienie o kasie w kontekscie 8 lat rozwalania kasy miejskeij na prawo i lewo i doprowdzenia głownej ulicy maist do stanu rozpaczy to naprawdę nonsens. Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: poważna szansa? 09.09.09, 18:42 Bo tu niektórym własnie idzie o sprowadzenie wszystkiego do "apsurdu" rodem z tekstów jasia_smietany. Tamten jednak jest niedoścignionym wzorem, naśladowcy to zwykłe druciarstwo i wyrób "smietanopodobny". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sikawiak Re: Referendum; odwołać prezydenta! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.09, 14:54 Myślę, że propozycja referendum to akt rozpaczy nad własną niemocą. Propnował bym autorów owego pomysłu wysłać na 1/2 roczną egzystencje np: do KRLD czy na Kubę. Już kiedyś parafrazowałem dopisek jednego z tutejszych epistolografów: "Dopóki nie poznałem internetu nie wiedziałem , że tylu łodzian po metrykę musi jeździć koleją" ... . Ćwok na ćwoku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cedryczek Tak. Referendum - musze dorobić! IP: 85.89.161.* 04.09.09, 17:25 Bardzo Was proszę, podpisujcie się ile wlezie. Ostatnio poszalałem i wyszła mi kasa. Chętnie sobie dorobie w komisji wyborczej. Osobiście uważam, że w Łodzi jest mega sporo bałaganu, ale nie wiem czy ktoś inny to moze zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
jaoy Re: Tak. Referendum - musze dorobić! 04.09.09, 17:29 Gość portalu: cedryczek napisał(a): > Bardzo Was proszę, podpisujcie się ile wlezie. Ostatnio poszalałem i wyszła mi > kasa. nic podobnego nie będzie zmiany prezydenta na innego. hehehehehehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk wypowiadaj się w temacie tv toya IP: *.toya.net.pl 29.09.09, 16:34 Bo o reszcie nie masz pojęcia obsesjonacie paranoiczny. Tyle płaczesz a jakoś necik wciąż, niestety, ci działa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: יח Re: Referendum; odwołać prezydenta! IP: *.toya.net.pl 04.09.09, 17:35 dokopie wam tak do dupy, że nie bedziecie wiedzieli jak się nazywacie. Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Re: Referendum; odwołać prezydenta! 04.09.09, 17:55 zabawne że to byli POstkomuniści mają taką inicjatywę,partia SLD jako kontynuatorka PZPR nie POwinna mieć głosu przez najbliższe sto lat,a jej członkowie pozbawieni praw publicznych do trzeciego POkolenia POtomków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak Re: Referendum; odwołać prezydenta! IP: 188.33.145.* 04.09.09, 18:02 A pis jako kontynuacja świętej inkwizycji powinna mieć prawo głosu tylko w wyborach biskupów, wtedy lechujarek zostałby papieżem i mielibyśmy z główki Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Re: Referendum; odwołać prezydenta! 04.09.09, 18:33 Gdyby nie to PiS już dawno byś szczekał PO niemiecku hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maurycy Re: Referendum; odwołać prezydenta! IP: 91.193.160.* 09.09.09, 08:11 ... juz nic innego nie możesz wymyśleć? no, tak, mózjojady głodują... Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Paradne 04.09.09, 18:52 Sukcesorzy oprawców Kropy chcą go wykopać, a światli młodzi i wykształcenie ochoczo temu przyklaskują. Ciekawe kogo w zanadrzu mają spadkobiercy Jaruzelskiego, kto zostanie przez nich ewentualnie desygnowany na stołek. Frapujące też, czy ta radosna forumowa społeczność, tak utęsknienie czekająca detronizacji prezydenta, poprze jakiegoś nowego Jagiełłę albo innego Czekalskiego. Osobna sprawa to wielce istotny fakt, który poruszyłeś, że ta formacja w normalnym kraju nie miałaby nic do gadania. No, ale nam zafundowano III RP. I wszystko jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
paralentum Re: Paradne 04.09.09, 18:55 Tak paradne że takie poglądy typu homo sovieticus jakie prezentujesz bez refleksji to nie jest powód do wstydu mimo że można w ten sposób zidentyfikować półgłowka, każdy tak myśli, wy jesteście jak spod sztancy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cht bruna6 odbiór, prezes melduje IP: 188.33.145.* 04.09.09, 18:57 Wykonanie zadania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cht Re: Paradne sukcesorzy oprawców kropy.... IP: 188.33.145.* 04.09.09, 19:00 Im mniej mózgu tym więcej patosu Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Paradne 04.09.09, 19:12 Kiepskie to mało powiedziane. Ich cechuje kompletny brak poczucia humoru. Zresztą taki stan obrazuje pewne zdiagnozowane przypadki. Nic nowego;) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Paradne 04.09.09, 19:36 Wyraziłem się zbyt lakonicznie. Mnie nie chodzi tylko o Kwacha w tym momencie, ale także o jego akolitów, nawet jeżeli tym ostatnim wydaje się, że są od "kontuzji goleni lewej" odlegli. Właściwie to wcale nie dziwi, że oni nie są świadomi swoistej wspólnoty z "magistrem", skoro nie są wolni od innych "rozbawiaczy" niż te nalewane do kielichów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolski Re: Paradne IP: 188.33.30.* 04.09.09, 20:21 O take wolske walczyli kaczorki z bolkiem niestety mietek ich pogonił, dwie ofiary losu i byłego szofera, mieli układ zlikwidować i co? obiecanki macanki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruna7 Re: zamiast liści IP: 188.33.30.* 04.09.09, 20:45 O tak widać że dla ciebie to jeszcze walki jaskiniowe, jak tam ciotko pogadałaś sobie sama do siebie to teraz podkarmiona walcz dalej Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Re: zamiast liści 04.09.09, 20:53 Gość portalu: bruna7 napisał(a): > O tak widać że dla ciebie to jeszcze walki jaskiniowe, jak tam ciotko pogadałaś > sobie sama do siebie to teraz podkarmiona walcz dalej możesz sobie PsiOczyć ale gruba kreska to nie tylko straty moralne,ale także gospodarcze o przestępczości nie wspominam wystarczy znana sprawa ze świecznika Demokracja dostała kopa,dzięki układom w Magdalence Odpowiedz Link Zgłoś
lesialesia Re: zamiast liści 04.09.09, 21:21 dwóch panów sobie szczeka na forum i myślą że tak zmienią świat. i to jest błąd, bo kto nie działa ten nie ma- ja pójdę się podpisać obiema rękami tak samo jak cała moja rodzina. dość pogrążania tego miasta i robienia z łodzian drugi gatunek człowieka. jeśli wam panowie się to POdoba to żyjcie dalej w bagnie, ale jeśli myślicie, że reszta łodzian też tak myśli to się grubo mylicie- mam nadzieję. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: zamiast liści 04.09.09, 21:26 Dwóch panów sobie szczeka, reszta uprzejmie wymienia światłe uwagi. Serdecznie gratuluję Ci kultury osobistej i animuszu, szczerze życzę trafnych wyborów. Gdyby jednak złożyło się kiedyś tak, że przyjdzie Ci obudzić się z ręką w nocniku, wtedy nie szukaj zła czy głupoty wszędzie poza sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Re: zamiast liści 04.09.09, 21:33 nawet na proste pytanie nie ma odpowiedzi...grunt to POstawić na swoim i rewolucję zrobić jak 1917 heheheh Odpowiedz Link Zgłoś
lesialesia Re: zamiast liści 04.09.09, 21:36 ja głosuje jak głosuje już od dawna i nigdy nie żałowałam. na kogo będę głosować? jak ogłoszą nazwiska kandydatów wtedy wybiorę, ale pewnie będzie to kandydat SLD bo tylko oni w tym mieście trzeźwo myślą. Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Re: zamiast liści 04.09.09, 21:36 lesialesia napisała: > ja głosuje jak głosuje już od dawna i nigdy nie żałowałam. > na kogo będę głosować? jak ogłoszą nazwiska kandydatów wtedy wybiorę, ale pewni > e > będzie to kandydat SLD bo tylko oni w tym mieście trzeźwo myślą. Jak Kwaśniewski ich guru...hm? hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
lesialesia Re: zamiast liści 04.09.09, 21:39 Kwaśniewski nie jest z lodzi i sadze ze nie bedzie chcial kandydowac. jak długo sztandarowym argumentem ludzi, których wiedza pochodzi z tv i internetu będzie jeden 'podobno' pijany człowiek, który w tej chwili ma tak niewiele wspólnego z jakąkolwiek polityką? Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Re: zamiast liści 04.09.09, 21:40 a jak dostaniecie komisarza z PO i co? wybory samorządowe są już za rok Odpowiedz Link Zgłoś
lesialesia Re: zamiast liści 04.09.09, 21:43 no ale co z tym komisarzem? będzie do czasu wyborów Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Re: zamiast liści 04.09.09, 21:57 lesialesia napisała: > no ale co z tym komisarzem? będzie do czasu wyborów tego nie wie nikt...ale jest taka opcja,Łódź jest raczej biednym miastem na takie fajerwerki POlityków z kontynuacji komuny dostaniecie następnego strażnika tym razem z PO hehehe by żyło wam się lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
bakamana Re: zamiast liści 05.09.09, 15:34 Komuniści chcieli wieszać was a wy komunistów, więc jaka jest między wami różnica? Uważam że ludzie składający tego typu deklaracje wogóle nie powinni mieć prawa do dowodu osobistego i mieszkać w rezerwatach, a wygłaszanie tego typu prostackich dykteryjek to nawet nie żenada, ale akurat nic więcej spodziewać się po was nie można. Poczucie humoru naprawdę poniżej poziomu. Tak nigdy nie zaistniejesz w żadnym nieburaczanym towarzystwie. Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Re: zamiast liści 05.09.09, 16:53 towarzyszu jest różnica...my(?)jeszcze nikogo nie POwiesiliśmy a wy? owszem,miłej lektury: www.polonica.net/Zbrodnia_bez_kary.htm Odpowiedz Link Zgłoś
towarzystwoochronytrolli10 Re: zamiast liści 09.09.09, 21:21 Jeszcze nikogo nie powieśiliście ale jesteście na tyle psychopatyczni że możecie to zrobić. Wasze rozdwojenie jaźni jest uleczalne ale będziecie sie potem czuli jakiś czas samotni Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: zamiast liści 04.09.09, 21:43 Aha. To wiele wyjaśnia. I to by było na tyle, w związku z tym. Odpowiedz Link Zgłoś
naczelnadyrektor Teraz ja mówie 05.09.09, 04:30 ODWOŁAĆ !!! - powiedziałam. Chyba jasno się wyraziłam ?! I żebym juz go więcej nie ogladała. Kobiety nie traćmy wzroku na takie obiekty. Powołajmy prezydenta kolegialnego - jeszcze bardziej kobiecego. Ja wejdę w skład tego prezydenta. I jeszcze dwie moje koleżanki. Interesuję się sportem i dyrektoruję jednocześnie placówce kulturalnej. Jestem idealną kandydatką na kulturalnego kolegialnego prezydenta Łodzi. Kto jest za? Chyba jasno się wyraziłam !!! Kto jest za ?!!! Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Re: Teraz ja mówie 05.09.09, 09:04 Dać parytety kobicie to koleżanki mianuje;-) Odpowiedz Link Zgłoś
dupczynska Re: Teraz ja mówie 05.09.09, 22:50 My nie chcemy paryteta, dyfteryta i-peryta. Brzydzimy się parapapatatami. SLD, daj spokój parapecie. Rób referendum. Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Trzecia kadencja prezydenta Kropiwnickiego 05.09.09, 09:42 Prezydent niczym wino; im starszy tym lepszy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nett1980 Re: Trzecia kadencja prezydenta Kropiwnickiego IP: *.toya.net.pl 05.09.09, 10:22 OO i to bedzie dopiero referendum! Hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: Trzecia kadencja prezydenta Kropiwnickiego 05.09.09, 10:30 Należy się zastanowić w czyim interesie to referendum i kto za nim stoi by uzyskać mandat po raz trzeci :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nett1980 Trzecia (???)kadencja prezydenta Kropiwnickiego IP: *.toya.net.pl 05.09.09, 10:34 Nie wierze, ze wierzysz w taka mozliwosc. Gosciu stracil troche kontakt z rzeczywistoscia. Nie z Lodzianami takie numery Kroper. Pewnie sie skonczy tym, ze mlodziez w dniu wyborow pochowa dowody babciom i dziadkom:) Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: Trzecia (???)kadencja prezydenta Kropiwnicki 05.09.09, 11:11 Gość portalu: nett1980 napisał(a): > Pewnie sie skonczy tym, ze mlodziez w dniu wyborow pochowa dowody > babciom i dziadkom:) Weź pod uwagę to, że ta aktywna część młodzieży wyjechała uczyć się, pracować, żyć gdzie indziej. Tej która pozostała babcie i dziadkowie bez problemu pochowają dowody, no chyba że dokumenty będą akurat w zastawie:) Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Re: Trzecia (???)kadencja prezydenta Kropiwnicki 05.09.09, 11:13 jak czytam te wasze nawoływania do przestępstwa,to widzę że komuchy ciągle takie same heheheh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cht widzisz iszkarioto IP: 188.33.30.* 05.09.09, 11:34 uderz w stół a odezwą się ci właśnie (co zostali) hłehłe Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Re: widzisz iszkarioto 05.09.09, 11:39 Gość portalu: cht napisał(a): > uderz w stół a odezwą się ci właśnie (co zostali) hłehłe nie ćpaj...mylisz Pojęcia hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cht Re: widzisz iszkarioto IP: 94.254.142.* 05.09.09, 13:17 Tak wiem dzięki temu o tobie coraz więcej ale co ty tam dajesz przed tą tacą? Chyba klej sądząc ze schizy i ogólnego rozgarnięcia. Kondolencje dla rodziny proszę przekaż łączę się z nimi w bólu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efcia Re: Referendum; odwołać prezydenta! IP: *.retsat1.com.pl 05.09.09, 09:51 Prezydent Kropiwnicki ...po raz trzeci? lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/16341,prezydent-kropiwnicki-po-raz-trzeci,id,t.html Odpowiedz Link Zgłoś
jureczek99 Re: Referendum; odwołać prezydenta! 05.09.09, 14:23 Obecna linia propagandowa UMŁ - nie odwoływać, bo nie ma alternatywy. G.prawda. Przypominam, że Hitler, Stalin i Jaruzelski w swoim czasie też nie mieli alternatywy - jak argumentowały ich wydziały prasowe i rózne Goebbelsy. A dziś alternatywy nie ma Kropiwnicki - argumentują urzednicy UMŁ oraz kupieni przez Kropę dziennikarze (patrz tekst w DŁ). Zwyczajny argument u dyktatorków. Nie ma co się przejmowac, tylko robić swoje. zanim wykończy Łódż do reszty. A jak się go zwali i jego kombinatorów - alternatywa zawsze się jakaś lepsza (bo każda będzie już teraz lepsza) się znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
bakamana Co racja to racja 05.09.09, 15:36 Zgadzam się, nie byłoby alternatywy dla kropy tylko wtedy gdyby był jedynym mieszkańcem łodzi Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Dziś na rynku była kolejka do listy 05.09.09, 14:59 Niesamowite jak ludzie reagowali, utworzył się sznureczek do listy w sprawie odwołania. Co ciekawe to właśnie starsi wiekiem Łodzianie najgłośniej domagali się nowych wyborów i wyrzekali na obecną władzę w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Referendum; odwołać prezydenta! IP: *.centertel.pl 05.09.09, 15:21 Z samego rana zerwałam się i pobiegłam na jarmark wojewódzki w celu złożenia swego podpisu...... nikt nie zbierał.....no to jak tak mam wyglądać to referendum to się weźcie panie i panowie z sld zastanówcie, chociaż na zastanawianie się już za późno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nett1980 Re: Referendum; odwołać prezydenta! IP: *.toya.net.pl 05.09.09, 17:10 Oby udało się odwołać dziadka w cholerę! Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Historia Manufaktury, historia prezydentury 06.09.09, 10:32 Przypomniały mi się wydarzenia z przed 7 lat. Na samym poczatku piastowania urzędu prezydenckiego przez pana K. Gdyby projekt Manufaktury był nieco mniej zaawansowany i dogadany pomiędzy Apsysem, a ówczesnymi lewicowymi władzami nigdy by nie powstał. Nowy prezydent robił wszystko by centrum uwalić. Bardzo niewiele brakowało abyśmy dziś zamiast Manufaktury mieli ruinę niczym centrum pamięci JPII przy ulicy Kilińskiego. Dla przypomnienia: zielone światło Podziękowanie od Manufaktury: dla Łodzian Proszę zwrócić uwagę na te komentarze z przed 7 lat. Jakże są one aktualne i dziś, a może jeszcze bardziej? Odpowiedz Link Zgłoś
nefnef big_news nie pozwoli odwołać 06.09.09, 20:53 Za to pomoże wybrać na trzecią. To o czym tu gadać? Odpowiedz Link Zgłoś
lesialesia Re: podpisy 06.09.09, 21:25 wow ilu ludzie sie pchalo do podpisywania- nie spodziewalam sie ze az tak nienawidzą prezydenta. swoją drogą SLD to nieźle zorganizowało, bo zbierają w wielu punktach i sporo osób im pomaga. oby tak dalej.... Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: podpisy 06.09.09, 21:45 lesialesia napisała: > wow ilu ludzie sie pchalo do podpisywania- nie spodziewalam sie ze az tak > nienawidzą prezydenta. swoją drogą SLD to nieźle zorganizowało, bo zbierają w > wielu punktach i sporo osób im pomaga. oby tak dalej.... Fakt, też to spostrzegłem. Zdaje się że zdobędą podpisy z duzym zapasem:) Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Kto by pomyślał 06.09.09, 21:32 (ja w każdym razie - nie), że mam taką moc sprawczą. Hm... Odpowiedz Link Zgłoś
nefnef Re: Kto by pomyślał 06.09.09, 21:53 Nie ma co hmykać - bierz się do roboty bo kropią w Kropę! Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Kto by pomyślał 06.09.09, 21:56 hehehehe Zły adres. To, że jestem w kontrze do wielu tutejszych "miłośników" Kropy, nie oznacza absolutnie, iż miałbym w realu drzeć koszulę. Odpowiedz Link Zgłoś
nefnef Re: Kto by pomyślał 06.09.09, 22:05 Kto tu mówi o realu? Ale Ty to się potrafisz ustawić delikatnie, no no:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: infi Należy dać szansę Kropiwnickiemu IP: *.toya.net.pl 06.09.09, 22:13 Niech odpocznie od trudów prezydentury. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Kto by pomyślał 06.09.09, 22:21 Ustawić? Ja tylko nie zmieniam poglądów. No i nie do pomyślenia jest jak dla mnie, żeby w jakikolwiek sposób wspomagać czerwonych. Odpowiedz Link Zgłoś
nefnef Re: Kto by pomyślał 06.09.09, 22:51 Ja tam wspomógłbym czerwonoskórych braci Indianami zwanych. - A jeśli robią coś dobrego? - Oni? Nigdy im to się nie zdarzyło! Odpowiedz Link Zgłoś
naczelnadyrektor DO JASNEJ... 07.09.09, 06:59 odwołać tego przystojniaka !!! Ile razy mam powtarzać? Odpowiedz Link Zgłoś
brite PRezydent odpowiada: 08.09.09, 13:01 Dziś rano Kropiwnicki wystąpił w Radiu Łódź www.radiolodz.pl/serwis/index.php?id=192&idd=1426 W skrócie: referendum grozi recydywą antysemityzmu, to nawiązanie do tradycji PZPR i 1968 roku. Odwołanie Kropiwnickiego to najgorsze co można zrobić temu miastu. Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Re: PRezydent odpowiada: 08.09.09, 13:17 ooo, w czułą nutkę uderzył heheh Odpowiedz Link Zgłoś
patsywojt Re: PRezydent odpowiada: 08.09.09, 14:17 Teraz wychodzi, że jakakolwiek krytyka Kropka to czysty przejaw antysemityzmu, totalnego skomuszenia, podłości i nikczemności ogólnej. A poza tym braku czapki. Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: PRezydent odpowiada: 08.09.09, 14:29 Pamięć o przeszłości to rzecz ważna, lecz mimo wszystko drugoplanowa. SLD nie zbiera podpisów w sprawie odwołania z powodu złej polityki historycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Re: PRezydent odpowiada: 08.09.09, 14:36 SLD już dawno POwinni rozwiązać...a ikony wsadzić do pierdla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: PRezydent odpowiada: IP: *.4web.pl 09.09.09, 18:56 Do cholery jasnej, co ma antysemityzm do referendum w sprawie odwołania Kropiwnickiego? Nie wierzę własnym uszom, zagrał va bank i mozecie mi nie wierzyć - na własne uszy słyszałam, ze WYKSZTALCENI ludzie to kupują, uwazajac, ze no tak, przeciez organizacja obchodów likwidacji getta to jego zasługa, a poniewaz jakiejś czesci łodzian nie podoba się, z e poszło na to tyle pieniedzy z puli miejskiej, to zapewne odwołujac go podsycamy rzekomy łódzki antysemityzm. A ten antysemityzm obejmuje moze 10% lodzian zwanych kibolami, reszta to normalni ludzie, którym po prostu przeszkadza to, ze w zasadzie JEDYNYM osiagnieciem prezydenta jest rozbudowana kwestia zydowska, a nie to - ze ta kwestia w ogole jest. Róznica jest ogromna. Nikt nie powiedziałby słowa , gdyby OPROCZ rocznicy likwidacji getta miasto mogło sie poszczycić czystym centrum i rozwojem, a nie zamiast nich wspominało getto. Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: PRezydent odpowiada: 09.09.09, 19:02 Ten zarzut antysemityzmu ze strony prezydenta skierowany do Łodzian to krzyk rozpaczy, On zdaje sobie sprawę że tym razem może przegrać. Odpowiedz Link Zgłoś
towarzystwoochronytrolli10 Z kim przestajesz takim się stajesz 09.09.09, 21:17 Mówi mądre przysłowie, i proszę ledwo kropa skumplował się ze starozakonnymi i już mu się udzieliło, jak ma kłopoty to oczywiście winni są antysemici. Gdybyśmy go wybrali na trzecią kadencję niechybnie przeszedłby na judaizm. Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: Z kim przestajesz takim się stajesz 09.09.09, 23:02 Przywracanie pamięci to jest akurat jego zasługą, tego nikt mu nie może odebrać. Zaś cała reszta... Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: PRezydent odpowiada: 09.09.09, 16:33 Te argumenty, wyrażone w taki sposób i oryginalną pisownią jakoś do mnie trafiają. Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Referendum zapewne odbędzie się 6 stycznia 2010 ! 14.09.09, 06:57 lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/22299,kolejki-do-odwolania-kropiwnickiego-juz-ponad-25-tys,id,t.html Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Referendum zapewne odbędzie się 6 stycznia 20 14.09.09, 10:20 Wszyscy wylewają swe żale najukochańszej lewicy, a tu nie chodzi wcale o Kropiwnickiego. Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Gdzie dwóch się bije, trzeci skorzysta. 14.09.09, 10:22 Prezydentem zostanie czarny koń, pewnie kolejny nieudacznik. Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: Gdzie dwóch się bije, trzeci skorzysta. 14.09.09, 12:58 Ale być może będzie to koń który mówi i nie przeklina przy tym! Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Gdzie dwóch się bije, trzeci skorzysta. 14.09.09, 14:01 Gorzej, gdy ten koń się uśmieje (zarży), gdy Tobie nie będzie już do śmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: Gdzie dwóch się bije, trzeci skorzysta. 14.09.09, 14:59 przyslowie napisała: > Gorzej, gdy ten koń się uśmieje (zarży), gdy Tobie nie będzie już do > śmiechu. Jak widać już ponad 25.000 Łodzian ma dusze hazardzistów i lubi podniecajace ryzyko :) Odpowiedz Link Zgłoś
bakamana Re: Gdzie dwóch się bije, trzeci skorzysta. 14.09.09, 15:04 Parafrazując stary żydowski dowcip: gorzej jak to wogóle nie będzie koń Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: Gdzie dwóch się bije, trzeci skorzysta. 14.09.09, 15:10 Koń nie koń, obojetnie co. Zdaje się że w tej chwili Łodzianie za wszelką cenę usiłują pozbyć się stada kóz. Tych z żydowskiego dowcipu: :) Żył bardzo biedny Żyd - Icek. Razem ze swoją żoną Salcie, trójką dzieci i teściową żyli w jednej maleńkiej izdebce. Pewnego razu Icek nie wytrzymał tej ciasnoty i poszedł poskarżyć sie do Rabina: - Rebe, ty mnie ratuj, ty mnie pomóż jak ja mam żyć z moją Salcie, z moimi dziatkami i z moją biedą! Rabin pomyślał chwile i powiedział: - Icek, ty idź na targ i ty kup sobie kozę! Icek poszedł na targ i kupił kozę. Przyprowadził do swojej maleńkiej izdebki i zrobiło się jeszcze ciaśniej. Koza cuchnie okrutnie, żre wszystko co popadnie. Wytrzymał tak tydzień i pobiegł na Rabina na skargę… - Rebe, ty mnie ratuj, ty mnie pomóż jak ja mam żyć z moja Salcie, z moimi dziećmi , moją teściową, moją kozą i moja biedą… - Icek, ty idź na targ i ty kup sobie drugą kozę! Icek znowu poszedł na targ i kupił drugą kozę. Przyprowadził do swojej maleńkiej izdebki, a tam sodoma i gomora. Kozy cuchną okrutnie, żrą wszystko, ciasnota straszna. Wytrzymał tak tydzień i znowu pobiegł na Rabina na skargę… - Rebe, ty mnie ratuj, ty mnie pomóż jak ja mam żyć z moja Salcie, z moimi dziećmi , moją teściową, temi kozami i moja biedą… - Icek - rzekł Rabin po chwili - ty idź na targ i ty sprzedaj co prędzej te kozy! Na drugi dzień Rabin spotyka Icka. - Icek! Sprzedałeś kozę? - Sprzedałem, Rebe! - I co? - Rebe! Teraz ja wiem że ja żyję! Odpowiedz Link Zgłoś
bakamana Re: Gdzie dwóch się bije, trzeci skorzysta. 14.09.09, 15:19 Mnie chodziło o ten dowcip kiedy rabin mówi że żydzi chodzący do bożnicy i przestrzegający zasad są jak szlachetne konie, a ci którzy za nic mają przykazania i zasady to wogóle nie są konie. Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: Gdzie dwóch się bije, trzeci skorzysta. 14.09.09, 15:21 Dobre ! :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Re: Gdzie dwóch się bije, trzeci skorzysta. 14.09.09, 15:40 rozumiem że według zapewnień iszkarioty po REFERENDUM będzie u was super hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Gdzie dwóch się bije, trzeci skorzysta. 14.09.09, 16:01 Wiesz co w tym jest najlepsze? Że ludzie o poglądach Iszkarioty sprawiają wrażenie zupełnie nie zdających sobie sprawy z faktu, iż kogoś kto tyle co Kropa zrobił dla odrestaurowania pamięci o zwłaszcza jednej z łódzkich społeczności, już nigdy w Łodzi nie będzie. Założyciel wątku i podobnie myślący sami nie wiedzą, że będą lali rzewne łzy na wspomnienie o Kropie. Tyle, że jak już to nastąpi, głośno w życiu się do tego nie przyznają, biadolić będą wyłącznie w domowym zaciszu. A głównym motorem, który pcha ich do obalenia prezydenta jest jego przeszłość polityczna, której w żaden sposób nie da się powiązać z lewactwem. Ot i cały pic. Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Re: Gdzie dwóch się bije, trzeci skorzysta. 14.09.09, 16:29 mnie tylko dziwi że faszyzm jest karany a SLD nie jako spadkobierca totalitaryzmu komunistycznego,to jest zagadka ??? Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Gdzie dwóch się bije, trzeci skorzysta. 14.09.09, 16:38 W tym nie ma żadnej niewiadomej. Brak dekomunizacji i lustracji (szeroko rozumianej, bo przecież nie tylko w środowisku politycznym, nikt nie tknął też sędziów, całej palestry zresztą, wykładowców i dziennikarzy), ot cały grzech pierworodny III RP. Właściwie to nie jest żadna III RP, tylko przepoczwarzony PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cht Bigi wzdycha wspominając żydów łódxkich IP: *.toya.net.pl 14.09.09, 18:22 Ten ckliwy obrazek dwulicowego antysemity wzruszy każdego miłośnika idiotyzmu komicznego, i znowu gada sam ze sobą żeby nakręcić klimat. A jeśli nie będziemy szukać lepszego kandydata nigdy go nie znajdziemy i cała działalność łódzkich władz skupi się na lata na przywracaniu pamięci o żydach, ale to nie jest moja pamięć bo ja się urodziłem 30 lat po wojnie i nie mam sklerozy więc mnie kropa do niczego się nie przydał, jedyne jego osiągnięcie to pusta piotrkowska pilnowana przez niepełnosprawnych ochroniarzy z zpchr Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin gdyby nie żydzi 14.09.09, 19:00 Łodzi by nie było...nie było by tego forum więc zawdzięczacie dużo żydom i Kropa to rozumie takiego drugiego miasta w Polsce które tyle zawdzięcza żydom po prostu nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Bigi wzdycha wspominając żydów łódxkich 14.09.09, 20:08 Bigusiu, nasz koleżka jest z rocznika 1975. Kto by pomyślał? Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Bigi wzdycha wspominając żydów łódxkich 14.09.09, 20:26 Popatrz, kto by pomyślał, że nawet w tak pięknym roku przychodzili na świat, hm, no wiesz... Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Bigi wzdycha wspominając żydów łódxkich 14.09.09, 20:28 Taki piękny wiek wprost mnie zaskakuje do tego stopnia, że odbiera mowę. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Bigi wzdycha wspominając żydów łódxkich 14.09.09, 20:32 Co nie? Kto by pomyślał, że mając trzy dychy i jeszcze cztery lata można być tak infantylnym:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cht przynajmniej w matematyce się podciągnąłeś IP: *.toya.net.pl 14.09.09, 21:36 Bravo, bo kiedyś pamiętam z liczeniem miałeś kłopoty. Dalej pitul sobie ale i jako dawca i jako klon wielokrotnie pogardliwie wypowiadaleś się o żydach a teraz główna zasługa prezia działania prożydowskie... dwulicowy jesteś jak twój prezes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cht tak mieszka na 1go maja IP: *.toya.net.pl 14.09.09, 22:16 Jest samotnym pomywaczem i głosuje z więzienia na po, wszystko prawda, przysłowie klon z ciebie genialny Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Gdzie dwóch się bije, trzeci skorzysta. 14.09.09, 20:05 Dobrze, że rzekłeś, że to nie jest żadna III RP. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Gdzie dwóch się bije, trzeci skorzysta. 14.09.09, 20:27 Dobrze, że się zgadzasz. Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Gdzie dwóch się bije, trzeci skorzysta. 14.09.09, 20:33 Zgadzam się, bo widzę, że sam nie wiesz, co piszesz. Oglądasz "Kulisy II w.św."? Ten grany Stalin w ogóle nie przypomina Stalina. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Gdzie dwóch się bije, trzeci skorzysta. 14.09.09, 20:36 Jak zwykle. Grunt, że Ty masz niepodważalną wiedzę. Co do aktora grającego Stalina, to może i dobrze, że nie jest do tego potwora fizycznie podobny. Nie chciałbym się wstrząsać z podejrzenia, że to może być jakieś diabelskie nasienie... Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Gdzie dwóch się bije, trzeci skorzysta. 14.09.09, 20:41 Ja wolę prawdziwszego Stalina. A polscysiatkarze nie odebrali odznaczeń od prezydenta. Naprawdę są fenomenialni! Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Gdzie dwóch się bije, trzeci skorzysta. 14.09.09, 20:48 Jeden lubi to, drugi śmo. Siatkarze to co im się należy odbiorą jutro. Tylko dlatego, że "ktoś" im głupio podpowiedział. Aha. Gdybyś nie wiedziała, to prezydent wręczy im odznaczenia także w Twoim imieniu. Tak więc dzisiejszy "fenomenalny" afront wiesz już w kogo min. trafił? Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Gdzie dwóch się bije, trzeci skorzysta. 14.09.09, 20:52 Czytałam, że prezydent nie będzie się ścigał. W tym przypadku nie mam nic przeciw ich odznaczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Gdzie dwóch się bije, trzeci skorzysta. 14.09.09, 21:13 Ja słyszałem co powiedział min. Stasiak. Na żywo to było, w Tusk Vision Network 24. Wielce mądra,wyważona i iście dyplomatyczna ta wypowiedź była. Siedzącym w Skanerze politycznym u Łaszczowej Wróblowi i Wrońskiemu opadły szczeny (bo wcześniej oczywiście szczególnie ten drugi miał radochę z faktu odwołania przez kierownictwo siatkarzy wizyty o 19,30 u głowy państwa, o czym powiedział na konferencji prasowej... Drzewiecki) i obaj powiedzieli (Wroński z wielkim trudem, ale jednak...), że tak się nie robi, że takie zachowanie ekipie siatkarzy (w domyśle: wszystkim innym podobnie w podobnej sytuacji) zwyczajnie nie przystoi. Powtarzam: "ktoś" im bardzo źle doradził. Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Gdzie dwóch się bije, trzeci skorzysta. 14.09.09, 21:27 Nikt im doradzać nie musiał. Łebskie chłopaki. Oni tylko tak bardzo kochają prezydenta. Ja też,Bigusiu (Irasiad!), nie odebrałabym odznaczenia od prezydenta Kaczyńskiego. Ale ten ich - JaroLecha - nie-kuzyn Jan Maria Tomaszewski jest zdolny i kreatywny. Chciał reklamy Orlenu wyświetlać na chmurach. Zarabiał więcej od prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Siatkarze to już historia 14.09.09, 21:33 i tak nie przyciągną tylu widzów na mecz co liga mistrzów w piłce nożnej,a przy okazji na blogu czytałem że to PO POkanało Francuzów nie siatkarze heheheheh Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Siatkarze to już historia 14.09.09, 21:43 Słyszałem co na ten temat bełkotał Sławku Nowaku oraz Miernosław D, nasz ziomal. Oni już całkowicie zatracili wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Re: Siatkarze to już historia 14.09.09, 21:52 big_news napisał: > Słyszałem co na ten temat bełkotał Sławku Nowaku Dobrze słyszałeś to pierwszy rozgrywający na mistrzostwach w Turcji z ramienia PO,bez niego i PO z grupy byśmy nie wyszli heheheh Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Siatkarze to już historia 14.09.09, 21:57 Szkoda gadać. Przykleiło się gów.no do okrętu i mówi: płyniemy. Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Re: Siatkarze to już historia 14.09.09, 22:04 PO odniosło sukces...tylko gdzie ci siatkarze,bo zapomnieli POdać w wiadomościach heheheheh Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Siatkarze to już historia 14.09.09, 21:53 A są jeszcze ci: chudy z grubym? Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Re: Siatkarze to już historia 14.09.09, 21:57 Sam gram w siatkę...ale to nie piłka Piłka Nożna,tu jest poletko do zagospodarowania,niestety nie dla PO heheheh,bo siatka jak piszą to ich zasługa Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Gdzie dwóch się bije, trzeci skorzysta. 14.09.09, 21:41 Cóż. Domyślam się (tylko), że gdyby taki honor miał spotkać Ciebie, to tak jak z rąk obecnego Prezydenta wzdrygałabyś się go przyjąć, to już od grobowego pijaczyny wzięłabyś z pocałowaniem. A jak chcesz sobie pogadać o różnych rodzinach, to ja chętnie. Obawiam się jednak, że jak wskażę tu bliższych członków rodziny niektórych znanych Polaków, to natychmiast odsądzisz mnie od czci i wiary. Więc profilaktycznie, przynajmniej na razie, sobie odpuszczam. Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Gdzie dwóch się bije, trzeci skorzysta. 14.09.09, 21:47 Z grobu wyciągnąłeś pogrobowca-pijaczynę. Od niego też nie przyjęłabym,jak i od ŚlepoWRONA. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Gdzie dwóch się bije, trzeci skorzysta. 14.09.09, 21:49 A od Bolka? Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Gdzie dwóch się bije, trzeci skorzysta. 14.09.09, 21:51 Od Bolka tak. Odpowiedz Link Zgłoś
big_news Re: Gdzie dwóch się bije, trzeci skorzysta. 14.09.09, 21:56 Aha. Więcej pytań nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: Gdzie dwóch się bije, trzeci skorzysta. 28.09.09, 20:04 Mylisz się. Sam nie wiesz jak bardzo. Nigdy złego słowa nie powiedziałem na Kropiwnickiego w kontekście budowania pomostu pomiędzy narodowościami. Uważam że to jedyny wartościowy wkład w dzisiejsza Łódź. Nie będę lał po nim łez, bo tylko za kadencji tego prezydenta możliwa jest reklama wymywana na tłustej z brudu kostce głównej ulicy miasta. Nie interesuje mnie jego przeszłość, ani prawicowa, ani lewicowa, czy "lewacka" jak łaskaw byłeś napisać. Nie interesuje mnie również jego przyszłość. Zachowujesz się jak narodowy bęben wydając niepotrzebne odgłosy w najbardziej prozaicznych sytuacjach. Referendum to wynalazek tak drogiej ci demokracji i to Łodzianie już o nim właściwie zadecydowali. Wybory to niewiadoma zobaczymy czy wygra przykościelny prawicowy beton, czy bezbożne lewactwo, a może wygra mydłek bez przekonań, ale za to wietrzący interes do zrobienia na fotelu prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Gdzie dwóch się bije, trzeci skorzysta. 14.09.09, 15:49 Wybaczcie mi na razie. Zapoznam się po powrocie do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: Gdzie dwóch się bije, trzeci skorzysta. 14.09.09, 17:44 Nie ma problemu:) Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Gdzie dwóch się bije, trzeci skorzysta. 14.09.09, 20:24 Wiesz, Iszkarioto, wydaje mi się, że Rabin wobec Icka zastosował mądrą terapię w myśł: zrób sobie gorzej, byś się poczuł lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: Gdzie dwóch się bije, trzeci skorzysta. 14.09.09, 22:04 Dlatego własnie ten dowcip jak ulał pasuje do obecnej sytuacji w Łodzi z UM. Odpowiedz Link Zgłoś
leon_berger Re: Gdzie dwóch się bije, trzeci skorzysta. 28.09.09, 19:48 przyslowie napisała: > Prezydentem zostanie czarny koń, Szkoda, że Ty nie startujesz, mój głos już byś miała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Zamiast biadolić na forach oddajce swoje głosy - IP: *.run.pl 14.09.09, 17:49 Zawsze jest za i przeciw ale Łodzi potrzebne są zmiany poprawiające przyszłość tego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Zamiast biadolić na forach oddajce swoje głos 14.09.09, 20:20 Młodzież z Partią (PZPR)! Partia (PZPR) z młodzieżą! Kropiwnicki za trzy miesiące kończy swe haniebne rządy, jest szansa na zmiany. I kto tę szansę zmarnuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brita Re: Referendum; odwołać prezydenta! IP: *.toya.net.pl 14.09.09, 19:33 to sie nadaje dotv-toya Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Imperium kontratakuje;) 16.09.09, 08:41 lodz.naszemiasto.pl/wydarzenia/24007,darmo-tramwajem-i-autobusem-prezydent-kropiwnicki,id,t.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktotaki Kto popiera referendum? Pijaczki! IP: *.privacyfoundation.de 16.09.09, 11:46 Czyzby...? pijackalodz.ovh.org/?p=2832 Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: Kto popiera referendum? Pijaczki! 16.09.09, 15:36 Gość portalu: ktotaki napisał(a): > Czyzby...? > pijackalodz.ovh.org/?p=2832 A więc mamy jasność; według łódzkiej prawicy te 60.000 głosów, czyli 10% wszystkich mieszkańców to tylko śmierdzący pijaczkowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cht Re: Referendum; odwołać prezydenta! IP: *.toya.net.pl 16.09.09, 11:48 to nadaje sie do tv-toya Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evka artyści/kibice kpią z Kropy i jego świty-popieram! IP: *.ovh.net 16.09.09, 18:53 "Może obecność ludzi sfery kultury zachęciłaby do pojawienia się na stadionie prezydenta Jerzego Kropiwnickiego? Uczestnicy spotkania byli jednak sceptyczni: - On i tak nie przyjdzie, przyśle swojego zastępcę, który znów gotów pomylić kluby, jak to miało miejsce podczas jubileuszowej akademii" http://lodz.naszemiasto.pl/sport/24035,jesli-wladze-miasta-nie-uratuja-lks-to-zrobia-to-artysci,id,t.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evka artyści/kibice kpią z Kropy i jego świty-popieram! IP: *.ovh.net 16.09.09, 18:54 lodz.naszemiasto.pl/sport/24035,jesli-wladze-miasta-nie-uratuja-lks-to-zrobia-to-artysci,id,t.html Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Już zebrano ponad 30.000 podpisów 18.09.09, 15:40 W ten weekend chcą zebrać ponad 8000, ciekawe, czy uda się? Odpowiedz Link Zgłoś
witoldzbazin Re: Już zebrano ponad 30.000 podpisów 18.09.09, 21:41 iszkariota napisał: > W ten weekend chcą zebrać ponad 8000, ciekawe, czy uda się? cieniutko na taką nagonkę Odpowiedz Link Zgłoś
maxxman Re: Referendum; odwołać prezydenta! 18.09.09, 21:17 Choć do sympatyków polityki prezydenta Kropiwnickiego się nie zaliczam to pomysł z referendum przyjmuję co najwyżej z umiarkowanym entuzjazmem. Uważam bowiem, że łódzka młoda lewica mogła swoje niezadowolenie wyrazić w innym stylu, bardziej inteligentnym (i bardziej wciągającym samego zainteresowanego) a jednocześnie - mniej konfrontacyjnym. Walka o referendum to gęba politycznych zadymiarzy, których Polacy mają po dziurki w nosie. Po drugie, cykl polityczny władzy Kropiwnickiego się kończy i nie jest to dobry moment na efektywne odwołanie, takie numery powinno się robić na początku cyklu. Bo nawet jeśli dojdzie do referendum i nawet jeśli uda się go odwołać - to jedynie skróci mu się troszkę tę drugą kadencję i nic więcej, czarno bowiem widzę możliwość zbicia na takiej akcji dużego kapitału politycznego. Wreszcie, uważam, że akcent młodej lewicy powinien zostać położony bardziej na walkę o głosy oddane na namiestnika Kropiwnickiego w najbliższych wyborach prezydenckich niż na przywalanie temu politycznemu (prawie)emerytowi. A tak to cała para idzie w akcję z której - prawdopodobnie - nic nie powstanie wielkiego nawet w przypadku sukcesu, a protegowany w najbliższych wyborach siedzi sobie cicho, spokojnie i mruga oczkami na prawo i lewo. Jak dla mnie - nonsens, jeśli chodzi o interesy młodej łódzkiej lewicy, of course. Bo do ich wyborców też się nie zaliczam. mx Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: Referendum; odwołać prezydenta! 19.09.09, 09:36 maxxman napisał: > Choć do sympatyków polityki prezydenta Kropiwnickiego się nie zaliczam to pomys > ł z referendum przyjmuję co najwyżej z umiarkowanym entuzjazmem.... Zależy jak się na to patrzy. Uważam że pomysł lewicy jest strzałem w dziesiątkę. Dziś nic tak Łodzian nie irytuje jak działania prezydenta i jego ludzi. Każda partia, która podjęłaby się próby odwołania zbierze głosy mieszkańców, nie oferując nic więcej. Na ten pomysł wpadła akurat lewica i to ona odniesie dzięki temu sukces w wyborach. Czy będzie to sukces na miarę prezydenta z tej partii, tego nie wiem, ale na pewno wyjdzie z cienia w jakim tkwi od kilku lat. Rozumiem wściekłość ludzi z PiS, oni wiedzą że są na spalonym, rozumiem rozgoryczenie stronników PO, przecież to własnie ta partia mogła pomyśleć o wcześniejszym odwołaniu Kropiwnickiego, a nowego prezydenta mieliby na 100%, rozumiem radość zwolenników lewicy, wreszcie w Łodzi, po latach, mają szansę na sukces. Osoba namaszczona na następcę przez obecnego prezydenta nie ma żadnych szans. Związek z Kropiwnickim to w tej chwili "pocałunek smierci". Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Referendum; odwołać prezydenta! 19.09.09, 10:33 Mądrze, Iszkarioto, piszesz. Kto na prezydenturze Kropiwnickiego najwięcej ugra? No, jasne, że SLD! Udało im się teraz idealnie wstrzelić w samą dziesiątkę. Choć wynik wyborów nie sposób przesądzić. Czy Łodzi coś się przez to coś polepszy, trudno powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
maxxman Re: Referendum; odwołać prezydenta! 19.09.09, 13:09 Iszkarioto, Zgodzę się, że jest kilka możliwych perspektyw patrzenia na referendum. Jeśli chodzi o łódzką lewicę to może też zdarzyć się tak, że nie ugra na referendum zbyt wiele bo ma już w Łodzi - mieście o tradycjach lewicowych - spory żelazny elektorat. Nie daję też im dużej szansy na wygranie wyborów prezydenckich w Łodzi bo na arenie ogólnopolskiej nie ma obecnie koniunktury na lewicę. Raczej powiedziałbym, że istnieje koniunktura na centrum lub centroprawicę. Dlatego właśnie będzie rosła rola partii podobnych do PO, będących dla niej bezpośrednią konkurencją, niż lewicy czy prawicy. PO może czuć się pewnie jedynie wtedy, gdy wystawi na swojego kandydata na prezydenta Ministra Grabarczyka. Nie widzę obecnie innego kandydata PO który miałby duże szanse na wygranie wyborów już w pierwszej turze. A co do namiestnika to zauważ, że choć jest on popierany, to robione to jest bardzo umiejętnie. To poparcie odbywa się z daleka, miejsca i czas jego wystąpień są starannie dobierane, a sytuacje bezpośredniego klepania po ramieniu przed fleszami kamer nie mają miejsca. My to rozumiemy, ale czy cały lud miasta Łodzi? I'd doubt a bit... Pozdrawiam, mx Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: Referendum; odwołać prezydenta! 19.09.09, 15:19 Maxxman Obserwując nasze łódzkie środowisko nie jestem przekonany o "żelaznym" lewicowym elektoracie. Moim zdaniem nie ma czegoś takiego, to tylko mit, legenda. W Łodzi jest dużo ludzi ubogich, będących na poboczu przemian cywilizacyjnych i nie rozumiejących ich. Tkwią jeszcze korzeniami w czymś co kiedyś nazywane było "chłoporobotnikiem", są rozgoryczeni, mają poczucie odtrącenia. Mają świadomość zepchnięcia ich na margines XXI wieku. Ich nie dowartościuje się następnym supermarketem, galerią, czy hotelem. Oni widząc kosztowne towary za szybą, podjeżdżające po drzwi limuzyny, czytając o odlatującym znów za granicę prezydencie, czy słuchając o nowej wystawie tym bardziej będą odczuwać różnicę jaka ich dzieli od czegoś co wydaje się być codziennym standardem. Nie można mieć jednak złudnego wrażenia, że poza poczuciem krzywdy i chęcią odwetu nic więcej w ludziach (nas) nie ma. Nic bardziej mylnego! Jesteśmy ludźmi wrażliwymi, mający poczucie godności, ambicje, pragnienie godnego życia w porządku, czystości i jasno określonych granicach egzekwowanego prawa. Prezydent i obecna ekipa w drugiej kadencji zupełnie się pogubiła. Zapomnieli że funkcje pełnią tylko dlatego, że mieszkańcy miasta im zaufali. Zapomnieli że są sługami dla lokalnej społeczności, a nie na odwrót. Nadużyli tego zaufania, uwierzyli że zostaną bogami, zaraz, za chwilę, jak tylko przeforsują ogólnokrajowe święto 3 króli, postawią następny obelisk (tablicę) ze swoim nazwiskiem, czy zorganizują obchody dla przyjezdnych gości, a mieszkańców oddzielą od uroczystości barierami, strażą miejską i policją. Intencję organizatorów referendum, a intencje podpisujących listy są zupełnie różne. Politycy mają swoje rachuby, mieszkańcy chcą się pozbyć ludzi zadufanych, szkodzących miastu. To jest objaw zbiorowej mądrości. Można utyskiwać na koszty i na zamieszanie, lecz w tym przypadku Łodzianie wzięli sprawy w swoje ręce. SLD ze swoim referendum jest tu tylko narzędziem. Warto by o tym pamiętał! Na tym miejscu mogła być każda inna partia prócz PiS. Ponieważ wystąpiło z referendum SLD zapewne najbardziej na tym skorzysta. Jeśli zdoła wystawić kandydata, który będzie całkowitym zaprzeczeniem obecnego prezydenta, a jednocześnie bardziej skutecznym, fachowym, skromnym, rozumiejącym potrzeby mieszkańców od "faceta w teczce" jakim bez wątpienia będzie Grabarczyk to ma szansę wygrać czekające nas wybory. Zresztą nie wiem na co liczy PO przebąkując o Grabarczyku, wystarczy przeanalizować jego działalność na polu budów autostrad, a szczególnie tej Warszawa-Łódź, aby nabrać wątpliwości co do skuteczności tego polityka. Nie ma koniunktury na lewicę, czy prawicę, przynajmniej w Łodzi. Tutaj przekroczona została masa krytyczna. Ludzie mają dość opcji narodowo-katolickiej. Tak bardzo że niemal z krzykiem rozkoszy dopadają do list o referendum i będzie ono jak amen w pacierzu. Nowe wybory to wielka niewiadoma i nie ma faworyta. To będzie zupełnie nowe rozdanie. Nie chcę prorokować, ale PO może się "przejechać", właśnie na poczuciu bezpieczeństwa wynikającym z ogólnopolskich sondaży. Łodzianie nie są z natury lewicowymi, ale mają jednak szacunek dla samych siebie i tego samego wymagają od polityków. Fałsz wyczują na odległość, zwłaszcza po rządach obecnej ekipy. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
przyslowie Re: Referendum; odwołać prezydenta! 19.09.09, 19:48 Teraz stawianie na wygraną w wyborach lewicy czy prawicy to wróżenie z fusów. Obawiam się, że kandydatów może być sporo i wygranym może zostać ktoś zupełnie spoza układów politycznych. Grabarczyk?! Moim zdaniem niewielkie szanse ma, bo niby dlaczego? Namaszczony nie musi być poklepywany po pleckach. Wystarczy, że będzie często pojawiał się na monitorze tvp. Zapowiada się ostra walka wyborcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy A kiedy bedzie referendum ws odwołania marszałka IP: *.anonymouse.org 19.09.09, 08:44 województwa i jego świty? Przez nich szpitale są zadłużone i padają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: A kiedy bedzie referendum ws odwołania marsza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.09, 10:21 Zarządzanie miastem przypomina lokomotywę pędząca po torach i trzeba dużo czasu zanim zatrzyma się od momentu włączenia hamulców . A takie hamulce dla Łodzi włączył Kropa i jego świta już dawno ,szkoda że ludzie zauważyli to dopiero teraz .Następca będzie miał wielki problem ,bo dziura budżetowa duża i te ogromne zakupy - Fala ,Brus ,fontanna itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: A kiedy bedzie referendum ws odwołania marsza IP: *.4web.pl 19.09.09, 16:06 Mógłby ktoś tu wklejać cotygodniowo jaką ilosc glosów zebrano? - Odpowiedz Link Zgłoś
iszkariota Re: A kiedy bedzie referendum ws odwołania marsza 19.09.09, 16:50 Gość portalu: Marta napisał(a): > Mógłby ktoś tu wklejać cotygodniowo jaką ilosc glosów zebrano? > Postaram się wklejać Odpowiedz Link Zgłoś