Dodaj do ulubionych

Stomatolog dziecięcy w Łodzi-polecacie kogoś?

22.07.05, 12:20
Pytanie jak w temacie. Syn ma 4 lata i "nie chce współpracować". Byliśmy juz
u kilku w ciągu ostatnich 2 lat ale albo nie chcieli się podjąć albo
próbowali robić na siłę. Cośtam ma zrobione w buzi ale bardziej zaleczone niż
wyleczone i to nie wszystkie. Jestem zdesperowana a próchnica rozwija się na
całego. Dajcie namiary na jakiegoś "fajnego" dentystę. MOże mieliście takie
same dośiadczenia? Problem jeszcze w tym że syn jest już uprzedzony i nie
wiem jak to "naprawić"
Wczoraj byliśmy na wizycie. Lekarz OK, miły uśmiechnięty, zagadywał. Młody
usiadł ze mną na fotelu, dał sobie obejrzeć ząbki i na tym koniec. Powiedział
że sam sobie wyczyści i bakterie powygania z ząbka. Obejrzał maszynę do
czyszczenia ("wiertownicę" nawet w rączce włączoną potrzymał) ale na tym
koniec.
Rozmawiam, tłumaczę on rozumie, że trzeba ale mówi, że nie da sobie wyleczyć
ząbka bo się boi :(((((((((( Jak przetłumaczyć dziecku, że mimo strachu ma
otworzyć buzię? U dorosłego rozum wygrywa ze strachem (chociaż nie u każdego-
znam takie przypadki hahaha) a u dziecka odwrotnie.
Zaczęłam się zastanawiać nad leczeniem w narkozie. MOże tu też macie jakieś
doświadczenia. Pomóżcie plisssss
Agnieszka
Obserwuj wątek
    • camelot Re: Stomatolog dziecięcy w Łodzi-polecacie kogoś? 22.07.05, 13:05
      Spróbuj u dentystek w gabinecie Maldent w Szkole Podstawowej nr 190 przy
      Malczewskiego 37/47. Moja córka przez wiele lat nie chciała współpracować z
      żadnym z dentystów dopiero w tym gabinecie wyleczono jej wszystkie ząbki.
      Bardzo miłe, sympatyczne oraz delikatne dentystki. Polecam!!!!!
      • aga-ka Re: Stomatolog dziecięcy w Łodzi-polecacie kogoś? 22.07.05, 13:14
        Dzięki serdeczne. Na pewno spróbuję tam.
        Aga
    • martini.wnm Re: Stomatolog dziecięcy w Łodzi-polecacie kogoś? 22.07.05, 13:10
      A próbowałaś szpital AM na czechosłowackiej? Moja siostra ma 21 lat i do tej
      pory się nie przepisała do poradni dla dorosłych bo nie może się rozstać ze
      "swoją panią dentystką"
      • aga-ka Re: Stomatolog dziecięcy w Łodzi-polecacie kogoś? 22.07.05, 13:17
        Próbowałam się tam zapisać ale bardzo trudno zostać "nowym pacjentem" Jak się
        wkręcisz to jakoś idzie bo po prostu wyznaczają cię na kolejne wizyty. Ale
        trudno o wolne miejsce bo właściwie limit pacjentów wyczerpują ci którzy są na
        stałe. Dzięki. Aga

PS. Będę jeszcze próbować. MOże kiedyś w końcu uda :))
      • martys_85r panaceum 22.07.05, 13:20
        polecam panaceum" na pietrynie, super klinika, bardzo dobry sprzet, bylam u
        kilku lekazry chcieli mi zeba szyja wycinac, tj z zewnatrz, od dolu przez
        zuchwe, no matko jak to uslyszalam, a tam, nic mi nie wyrwali, nadal mam
        zeba!:) a skol nie polecam tam wlasnie wyrywaja bo to najlatwiej zrobic..
        w panaceum sa swietni dentysci i bardzo mili wobec dzieci, umieja placzace
        dziecko uspokoic i posadzic na fotel:) bardzo polecam! to jest w bramie przed
        pierwszym mcdonaldem idac od str centralu.
        • martys_85r Re: panaceum 22.07.05, 13:23
          tj szkol nie polecam:) w panaceum jak poiewsz ,ze dzieciak ma straszny stan
          zebow to i nie chce sie przyznac, ze go boli to obejrza zeby, a poedajrzewam
          jak zobacza to od razu wepchna cie na najszybciej, tj dzieciaczka:)
          przynajmniej nawet jak bedzie trzeba poczekac to warto.. robia dobrze.
          • aga-ka Re: panaceum 22.07.05, 13:34
            Sama tam chodziłaś ze sobą czy z dzieckiem? Wiesz na pewno, że dzieci też leczą
            tak skutecznie?
            :)) Dzięki
            • martys_85r tak lecza dzieci rownie swietnie 22.07.05, 13:46
              naprawde lepiej czasem zaplacic ale miec pewnosc ze cos jest zrobione dobrze,
              naprawde ten moj zab co mial byc szyja wycinany to byl jakis marny odlamek z
              zapaleniem dzasel-torbiela, horror, a teraz jest caly, jak nowy:) podejscie
              maja ok do dzieci, sami maja synka i jego tez trudno na fotel zagonic, lecze
              sie tam od wielu lat, nawet nie pamietam juz od kiedy:) sa bardzo sympatyczni i
              mili zarowno dla dzieci jak i dla doroslych:)
              tu masz link do strony:
              www.panaceum.dentonet.pl/?s=5
              • magdziszon2 Re: tak lecza dzieci rownie swietnie 22.07.05, 14:40
                polecam gabinet S-dent na 10-lutego (od Brzeźnej)dr Mateusz tel 6338600(chyba)
                mój 4latek tam chodzi na lakierowanie ząbków i jest naprawdę OK, moja 12 letnia
                córka też jest stałym pacjentem podobnie jak ja sama, pozdrawiam
                • Gość: grzes Re: tak lecza dzieci rownie swietnie IP: 83.142.201.* 22.07.05, 14:54
                  my ze swoja coreczka chcemy isc do dentysty w DH. PIASKI - jest tam jedna
                  doktor, ktora ma podejscie - ale nie znam szczegolow niestety
                  • aga-ka Re: tak lecza dzieci rownie swietnie 22.07.05, 15:19
                    daj znać jak będziesz miał namiary. Aga
    • Gość: ania Re: Stomatolog dziecięcy w Łodzi-polecacie kogoś? IP: *.toya.net.pl 22.07.05, 18:54
      fajni i raczej dobrzy sa na ul.kurczaki. samo podejście do dziecka mnie
      zaskoczyło, na ścianie na przeciwko fotela jest duży telewizor, gdzie puszczane
      sa bajki dla dzieci, jest to jakaś metoda ( na moja 4 letnią córkę skuteczna),
      poza tym stosują tam dla dzieci kolorowe plomby, których kolor dzieci same mogą
      wybrać, może to cos pomoże synkowi sie przekonać
      • Gość: ania Re: Stomatolog dziecięcy w Łodzi-polecacie kogoś? IP: *.toya.net.pl 22.07.05, 18:57
        podaję namiar: Laserdent 640 92 24, kurczaki 28,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka