orientman 15.09.05, 15:31 napisalbym co mysle, ale mi cenzura obyczajowa wytnie posta.. a jakie Wy macie doswiadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cassani no co Ty? 15.09.05, 15:33 wal śmiało - zobacz jakie to proste: ku.. ch.. Odpowiedz Link Zgłoś
orientman nie o to chodzi.. 15.09.05, 15:34 chodzi o to, ze pracownicy nie potrafia czytac po polsku, na ten przyklad.. Odpowiedz Link Zgłoś
orientman Re: no tak 15.09.05, 15:52 ja ostatnio w siedzibie DHL/Servisco klalem po polsku.. po raz kolejny.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotbert z nielogu a co się konkretnie stało? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 15:53 ja jak do tej pory nie miałam z nimi najmniejszych problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
orientman Re: a co się konkretnie stało? 15.09.05, 16:08 Odbieram paczki od paru firm. Glownie sa to firmy duze, maja swoje drukarki DHLa itp. W zwiazku z tym, ze paczka wysylana do mnie via DHL/Servisco dociera do mnie nie wczesniej niz (sic!) w okolicach 15, to wiele z nich, te o mniejszych gabarytach, laduja na Kasprzaka z adnotacja "Odbior osobisty". Termin w ok. 15 mnie jak najbardziej nie urzadza, bo o tej porze towar, przewaznie musi wyladowac u klienta lub poleciec dalej w Polske. A niestety taka godzina jest podytkowana tym, ze kurier obslugujacy Retkinie ma do dostarczenia przesylki do hipermarketow, potem obsluguje stalych klientow, a reszte, to ma gleboko gdzies. Co zostalo wyartykulowane przez kuriera w rozmowie telefonicznej z moim znajomym z Wilenskiej. Tak po krotce.. Trzy razy musialem szukac swojej paczki u kuriera. Dwa razy poleciala na adres platnika, a nie na adres przesylki. Paczke raz dostarczono do klienta po 17, pomimo, ze byla wyrazna adnotacja, ze dostawa ma byc miedzy 12 a 15. Dwa razy pudelko z oprogramowaniem wygladalo jakby na nim ktos siedzial przez te 120 km od miejsca nadania.. Ostatnio bylem na Kasprzaka odebrac paczke osobiscie. Byla 8.00, otwieraja wtedy, ja mialem 8.26 pociag do Warszawy, gdzie mialem zawiezc towar do klienta. Zawartosc paczki byla elementem zamowienia. Taryfa czeka, a szanowni pracownicy szukaja paczki.. Jak juz sie doczekalem, to oczywiscie pociag mialem "na styk" (vide moj post w watku o pociagu, ktory chyba nie jechal). Nie wytrzymalem nerwowo i wyszedlem z ku.. na ustach dopelniajac wszystko watpieniem na temat mozliwosci intelektulnych pracownikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotbert z nielogu Re: a co się konkretnie stało? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 18:17 to może my po prostu mieliśmy do nich do tej pory szczęście? wysyłamy dokumenty i jak mówię, nigdy nie było do przesyłki najmniejszych zastrzeżeń. a płacić też nie musimy od ręki, ale to jako stali klienci. no i oczywiście tylko wtedy, jak akurat z niczym nie zalegamy :) Odpowiedz Link Zgłoś
orientman Re: a co się konkretnie stało? 15.09.05, 21:57 no Panie.. wysylanie jak najbardziej OK. z pocalowaniem reki odbieraja paczke. pod warunkiem, ze jestes w centrum, jestes stalym klientem, najlepiej firma.. Odpowiedz Link Zgłoś
kotbert Re: a co się konkretnie stało? 15.09.05, 22:19 ale dotarcie naszych przesyłek na zażądany przez nas czas do celu też było do tej pory wykonalne. a w centrum niestety nie jesteśmy, tylko na takim zadupiu, że tu już nawet ptaki nie dolatują :/ Odpowiedz Link Zgłoś
orientman Re: a co się konkretnie stało? 16.09.05, 10:02 no to widocznie macie szczescie albo ja pecha do tej firmy. albo problemem jest to, ze mieszkam na Retkini? :) w katowicach nie mialem z nimi zadnego problemu. w Lodzi nie tylko ja na nich narzekam :( plusem DHL/Servisco jest to, ze sa w miare w centrum i mozna podjechac po paczke do nich. inne firmy kurierskie mieszcza sie dosc daleko od centrum, co jest pewnym utrudnieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
orientman Test TNT 15.09.05, 16:09 Wlasnie kurier TNT odebral przesylke. + nie musialem placic za przesylke od reki - koszty ubezpieczenia. 0.25% wartosci przesylki Odpowiedz Link Zgłoś
anpio Re: Test TNT 15.09.05, 21:52 Co za zbieg okoliczności, nie tylko Ty narzekasz: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=28497652 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolek Re: DHL/Servisco w Lodzi IP: 81.219.* / *.grs-3.g1.pl 15.09.05, 21:09 Nigdy więcej nie skorzystam z usług tej firmy. Przysłano mi monitor i pomimo dobrego zabezpieczenia dotarł zruzgotany. Chyba nim rzucali. Odpowiedz Link Zgłoś
orientman Re: DHL/Servisco w Lodzi 15.09.05, 22:01 bardzo czesto w dostarczanych przez DHL/Servisco pudlach z komputerami sa slady jakby ktos w nie kopal :( znajomy wlasnie z powodu wielokrotnego uszkodzenia sprzetu zrezygnowal z ich uslug.. Odpowiedz Link Zgłoś