Dodaj do ulubionych

W Łodzi jak w Monachium

IP: *.toya.net.pl 17.09.05, 01:33
wielki mi Dom Piwa - HEHEHE - wybór piw czeskich żenujący, moczem wali aż na
podwórko, a jak kiedyś zimą zamówiłem grzańca to dostałem ledwo podgrzane w
mikrofalówce [!] piwo BEZ NICZEGO więcej.
ż e n a d a
Obserwuj wątek
    • Gość: jerry założ lepszy Dom Piwa IP: *.server.ntli.net 17.09.05, 04:10
      pokaż że potrafisz to zrobić lepiej!
      • Gość: Panajotow Re: założ lepszy Dom Piwa IP: *.217.133.68.coditel.net 17.09.05, 09:05
        Czegos tu nie rozumiem? Czemu ktos ma cos udowadaniac? Chyba wlasciciel lokalu
        powinien byc zobowiazany nazwa i udowodnic, ze jest jej godny! Cos Ci sie
        kolezko pomylilo, to nie klient udowadnia, ze potrafi zadowolic innych
        klientow, tylko przedsiebiorca!
        • Gość: kaen Re: założ lepszy Dom Piwa IP: *.mnc.pl 17.09.05, 22:52
          Mierzi mnie, jak ktoś wypisuje bzdury. Dobry zwyczaj nakazuje, aby podnoszone
          zarzuty zostały poparte dowodami. Jednak stan faktyczny ma się nijak do
          bzdurnych oszczerstw i obawiam się, że ciężko byłoby takowe dowody przedstawić.
          To, że w jakiejś bramie śmierdzi moczem, to niestety nichlubny dowód niskiego
          poziomu kultury co niektórych. Takich bram jest wiele - ta, przy której jest
          Peron 6 na szczęście nie należy do nich. Nie wiem czemu w ogóle poruszyłeś
          temat udawadniania, bo przedmówca o niczym takim nie napisał. Proponuję
          osobiście odwiedzić Peron 6.
          • Gość: Panajotow Re: założ lepszy Dom Piwa IP: *.217.133.68.coditel.net 17.09.05, 23:03
            Dziekuje za zaproszenie. Czasami bywam, lokal lubie, ale sytuacja traci
            paranoja. Nie dyskutujemy o dogmatach Swietego Kosciola Rzymskiego, tylko o
            pubie! To zadna swietosc i komus moze sie nie podoba. Co wiecej nie jest to
            rowniez rozprawa sadowa, gdzie ktos musi cos udowadniac, czy w tym przypadku
            zakladadac lokal i organizowac konkurencyjna impreze. Swoja droga inicjatywa
            piekna i warta wychylenia szklanki bursztynowego trunku (impreza w Peroniep;).
            • Gość: kaen Re: założ lepszy Dom Piwa IP: *.mnc.pl 17.09.05, 23:54
              Czyli mamy podobne zdanie. Widzisz - ja to miejsce bardzo dobrze znam i po
              prostu lubię. Dlatego wkurzyłem się czytając komentarz. Uważam, że jak ktoś
              wysuwa mocne oskarżenia, to jednak powinien móc je udowodnić, a nie jedynie
              chlapać bezkarnie jęzorem. Sprostowanie należało się, bo pub latami pracował na
              swoją markę. Staram się nie zwracać uwagi na trolli, ale wszystko ma swoje
              granice ;) Pozdrawiam.
              • Gość: Panajotow Re: założ lepszy Dom Piwa IP: *.217.133.68.coditel.net 18.09.05, 12:34
                Alez na Boga! Rozumiem, niemniej jednak kazdy ma prawo do odmiennego zdania i
                stety czy niestety nikt nie musi niczego popierac dowodami:(.
      • Gość: cassani tą drogą dedukcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 08:54
        to jak mu się auto nie podoba to tez ma zrobić lepsze? czy się mylę?
    • Gość: kaen Re: W Łodzi jak w Monachium IP: *.mnc.pl 17.09.05, 22:37
      Do Peronu chodzę regulanie od końca zeszłego roku i jakoś nie zauwazyłem, żeby
      waliło moczem lub był mały wybór piwa. Znajomi chodzą tam od lat. Szczerze
      wątpie, zebyś był kiedykolwiek w Peronie. Nie sądze również, zebyś chociaż
      trochę znał się na piwie. A może jesteś zazdrosą konkurencją i jedyne na co Cię
      stać to wywołujący politowanie komentarz?
    • Gość: BeerDrinker Re: W Łodzi jak w Monachium IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.05, 09:36
      Piwa nie są mocne , jak ktoś chce się napić alkoholu to poco mieszać go z
      piwem . Uważam że piwo zawierające 10,5% alkoholu to nic innego jak spirytus
      rozrobiony piwem . a Czeskim piwem należy się delektować a nie od razu
      (uwalić), opić. Dlatego Czesi piją go tak dużo. Natomiast co do >lania< pod
      ścianą to już kultura osobista każdego oraz braku odpowiedniej ilości toalet na
      takich festynach .
      • Gość: kaen Re: W Łodzi jak w Monachium IP: *.mnc.pl 18.09.05, 10:49
        Poniekąd masz racje - zdecydowana większość tanich i mocnych piw to nic innego
        jak tanie piwo "uszlachetnione" spirytusem. Sa jednak piwa, gdzie moc
        uzyskiwana jest w procesie odpowiedniego ważenia oraz poprzez dobór proporcji i
        komponentów (nie spirytusu:P i to już nie są tanie piwka ;) Przykładowo La
        Trappe (www.latrappe.nl) czy generalnie klasztorniaki, portery. Piwo -
        tak jak i każdy inny alkohol, trzeba po prostu umieć pić - czasami nie chodzi o
        ilość, a o jakość i doznania smakowe ;)
        • Gość: Panajotow Re: W Łodzi jak w Monachium IP: *.217.133.68.coditel.net 18.09.05, 12:36
          Zgadzam sie! Siedze wlasnie za granica i mam tutaj dostep do swietnych
          belgijskich piw, takich jak Orval! Ale z pewnoscia po powrocie napije sie
          dobrego polskiego piwa:). Oczywiscie piwa trapistow to osobna i niezwykle
          ciekawa kategoria:).
          • Gość: literka_m Re: W Łodzi jak w Monachium IP: 217.6.80.* 19.09.05, 08:18
            nigdy tam nie bylem. Sa piwa pszeniczne ? taki np bardzo popularny paulaner ?
            Erdinger ?
            • Gość: kaen Re: W Łodzi jak w Monachium IP: *.mnc.pl 19.09.05, 21:45
              Owszem, są.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka