brite To ja nawet nie wspomnę o 15.11.05, 20:36 Św. Teresy od Dzieciątka Jezus.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (gość portalu) Re: To ja nawet nie wspomnę o IP: *.umed.lodz.pl 16.11.05, 13:30 szedłem raz Wileńską licząc że dostanę się prosto do Wilna ale ulica nagle się skończyła a na końcu był sklep bolsa - tam zostałem i siedzę do tej pory. do Wilna? po co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miszal Re: [SKANDAL] Nazwy ulic w Łodzi IP: 213.25.60.* 17.11.05, 12:18 A na Wierzbowej rosna wierzby (miedzy Jaracza a pl. Pokoju), choc nie rzucaja sie w oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
elia_kazan Re: [SKANDAL] Nazwy ulic w Łodzi 17.11.05, 13:07 ależ nie masz racji. Mieszkam na Poznańskiej, a wielokrotnie jechałem z niej do Poznania, wystarczy tylko kierować się w stronę malejących numerów, potem troszkę w prawo, zaraz w lewo, do końca drogi, znowu troszkę w prawo, zaraz w lewo, potem w prawo po paru kilometrach w lewo i juz wyjeżdzamy z miasta. Tak więc, jak widać ulica Poznańska prowadzi do Poznania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Nie porównuj IP: *.lodz.msk.pl 17.11.05, 13:37 Nie porównuj tego ze Rzgowską! Wyjeżdżasz spod "Uniwersalu", gaz w dechę, wyprzedzanie na pasach, wjazd na skrzyżowanie na czerwonym świetle (Broniewkiego, Chóralna, Strażacka, Kosynierów, Matka Polka, chyba jeszcze gdzieś) i już po 10 minutach jesteś w Rzgowie... z 30 punktami karnymi na koncie. Prawie prosta droga, a za Broniewskiego już nie musisz zwalniać poniżej 100km/h. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Nie porównuj IP: *.mnc.pl 17.11.05, 21:17 Panie, do Rzgowa to tylko Rudzką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Re: Nie porównuj IP: *.lodz.msk.pl 17.11.05, 23:29 A jak 26 z krzaków wyjedzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duduś Re: Nie porównuj IP: *.toya.net.pl 17.11.05, 23:50 Może jeszcze do Gospodarza pójdziecie się kłócić? Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: Nie porównuj 18.11.05, 00:10 Taaa, my tu gadu gadu, a tu_szyn nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Nie porównuj IP: *.mnc.pl 18.11.05, 00:43 SKRAJNA rozpacz mnie ogarnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Re: Nie porównuj IP: *.lodz.msk.pl 18.11.05, 12:24 Fakt, PRZYJEMNA nie jest sprawa zniknięcia torów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bluszcz Re: [SKANDAL] Nazwy ulic w Łodzi IP: *.dhl.com / 165.72.200.* 18.11.05, 12:11 ja tylko nie rozumiem dlaczego zmienili nazwe ulicy z Zakątnej na Pogonowskiego, czy Zakątna to jakas dzialaczka komunistyczna? Natomiast 'Czechoslowacka' jakos nikomu nie przeszkadza !?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Re: [SKANDAL] Nazwy ulic w Łodzi IP: *.lodz.msk.pl 18.11.05, 13:15 Nic nie ma złego w Czechosłowackiej. To piękny kraj, mimo że nie istnieje... już pisałem - Czechosłowacja nie istnieje tak samo jak Mickiewicz. A co głąb zmienił Gagarina na Paderewskiego? Co za głupia pała uznała, że Gagarin jest be? Dodam jeszcze, że Gagarin nie istniej. Paderewski też. Profesor Kupelweisser, laureat tak zwanej Nagrody Nobla, też nie istnieje. I jako jedyny z wymienionych nigdy nie miał i nie ma w Łodzi ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: [SKANDAL] Nazwy ulic w Łodzi IP: *.thebestmedia.net 19.11.05, 04:20 To chcecie aby nazwy ulic były takie jak w stanach ulica 40, ulica 80. Nie lepiej brać wszystko na skojarzenia? Wtedy napewno lepiej się zapamiętuje... Skandal? - Nie powiedziałbym, lepiej piszcie o tym co się dzieje w tym mieście, kto komu daje, za co, czemu jest takie bezrobocie, czemu tak źle... a nie nazwy ulic żałosne. --- "Mieszkam w mieście Łodzi, gdzie szczekanie psą nawet szkodzi..." - Nic śmiesznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: [SKANDAL] Nazwy ulic w Łodzi IP: *.mnc.pl 19.11.05, 11:54 80? Licząc od którego miejsca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Re: [SKANDAL] Nazwy ulic w Łodzi IP: *.lodz.msk.pl 19.11.05, 12:54 Chyba nie czujesz idei tego wątku:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: [SKANDAL] Nazwy ulic w Łodzi IP: *.thebestmedia.net 19.11.05, 19:58 Najwyraźniej, bo widzisz trochę mnie to śmieszy: " COś z tym trzeba zrobić, koniecznie teraz zaraz!" - przecież wiadomo że się nic nie zmieni, to jak walka z wiatrakami. Poza tym po kiego diabła zmieniać nazwy ulic?? aż tak wam do przeszkadza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: [SKANDAL] Nazwy ulic w Łodzi IP: *.mnc.pl 19.11.05, 20:34 A teraz dla odmiany na serio: komu przeszkadzał Gagarin? A teraz wygłupy: niestety nic nie rozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Re: [SKANDAL] Nazwy ulic w Łodzi IP: *.lodz.msk.pl 20.11.05, 01:06 Gość portalu: anonim napisał(a): > Najwyraźniej, bo widzisz trochę mnie to śmieszy: Ufff... Cieszę się, że Cię śmieszy. Czujesz bluesa:) > Poza tym po kiego diabła zmieniać nazwy ulic?? Nazwę ulicy trzeba czasem zmienić... niektórzy uważają, że kobietę też:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.S. a to dobre IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 19.11.05, 20:37 > Nic nie ma złego w Czechosłowackiej. To piękny kraj, mimo że nie istnieje... > już pisałem - Czechosłowacja nie istnieje tak samo jak Mickiewicz. o_O Ja tez to zawsze powtarzam, i tez sie posluguje przykladem Mickiewicza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S&F Re: a to dobre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 21:40 A na Towarowej żadko spotkasz ładny towar, poprostu tamtędy nie chodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. Re: a to dobre IP: *.lodz.msk.pl 20.11.05, 01:07 Dziwisz się? Ulica niepiękna. Właśnie! A jest już ulica Dziwisza? Odpowiedz Link Zgłoś
kicia7 Re: [SKANDAL] Nazwy ulic w Łodzi 19.11.05, 22:49 Przy Zagajnikowej posadzić zagajniki!!! A po Spacerowej, to ja bym wieczorem nie spacerowała. Z drugiej strony Łagiewnicka prowadzi jednakowoż do Łagiewnik. Odpowiedz Link Zgłoś
el-042 1 000 000 -> 100 20.11.05, 15:59 "Po co łamać sobie głowę? Skreślasz zera i gotowe!" Zawsze się zastanawiałem, dlaczego po denominacji kilkanaście lat temu nie zmieniono nazwy ulicy Milionowej na Setną. Przecież usunęliśmy wtedy z nominałów cztery zera. I tak odwieczne problemy z rozerwaną na dwie części Milionową by zniknęły, bo jedna część byłaby Milionową a druga Setną. A dotychczasową Setną przemianowałoby się na Groszową i wszystko by grało. -- Odpłyń Łodzią z EL-042 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał M. 1 / 1 000 000 --> 1 / 10 000 000 000 IP: *.lodz.msk.pl 21.11.05, 00:23 A może ta nazwa "Milionowa" pochodzi nie od "MILION" tylko od "JEDNA MILIONOWA"? Wtedy po denominacji powinna zwać się DZIESIĘCIOMILIARDOWA. A może raczej... ktoś wie kto to był ten Milionow? Odpowiedz Link Zgłoś
krzywelustro A oto prawdziwy skandal 22.11.05, 13:56 A tak zupełnie serio to straszny obciach, że kilkanaście lat po upadku bloku komunistycznego jest jeszcze w Łodzi ulica Czechosłowacka. To kolec prosto w oczy dla obywateli Czech i Słowacji, którzy podczas Aksamitnej Rewolucji definitywnie odcięli się od państwa, które kojarzy im się ze zniewoleniem. Zwłaszcza, że bardzo niedaleko Łodzi jest słynny Zelów - największe skupisko Czechów w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Piotrkowska IP: 83.70.149.* 22.11.05, 18:46 Na Piotrkowskiej mieszkal kiedys jeden Piotrek, wiec jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
dziadek72 Jest Pozytyw 24.11.05, 08:34 W Alei Matek Polskich - matek zatrzęsienie i ciągle nowe przybywają. P.S. Czy widział ktoś jakieś kolumny na ulicy Kolumny Odpowiedz Link Zgłoś