Gość: MarcinK Dzis znowu rejs anulowano!!! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.01, 12:21 No comments Zapraszam na strone: http://lotnisko.leto.com.pl Pzdr, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Do Marcina IP: 192.168.1.* / 217.97.190.* 29.08.01, 12:50 Piszesz ze czytales w GW wywiad z gruba ryba z lotu i poruszana byla kwestia lotow zima, niestety bylem do wczoraj poza lodzia i nie moge do tego dotrzec:( Co powiedziala "szycha" o lotach zima? Pozdrawiam HackFinn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Balagan w Locie! IP: 192.168.1.* / 217.97.190.* 03.09.01, 12:11 Wczoraj lot odwolal rejs do lodzi, z powodu zlej pogody,(zgadza sie byla paskudna). Gdy wczoraj ok. 14:30 sprawdzalem status dzisiejszego rejsu, bylo jak byk napisane odwolany, dzis o dziwo juz nie jest odwolany?!?!?! Dom wariatow, jak ktos ma kupowac bilety na odwolany rejs, nic dziwnegp ze po tym jak decyzja o jego odlocie zapada kilka godzin przed startem, samilot leci prawie pusty! HackFinn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert P Łódź - Warszawa - Berlin - Warszawa - Łódź IP: *.toya.net.pl 03.09.01, 21:25 Właśnie wróciłem, jestem zmęczony i załamany stanem połączenia Warszawa - Łodź. Obydwa łódzkie loty były opóźnione: planowo i dodatkowo nieplanowo - ponad godzinę. Dziś 3 września po przylocie z Berlina na Okęcie zastałem na tablicy terminala krajowego informację, że rejs do Łodzi jest odwołany. Zapytałem, co z moją dalszą podróżą do Łodzi. I tu zaskoczenie: okazało się, że jednak odwołany nie jest! Jak mogą się znaleźć pasażerowie w samolocie, skoro każdy widzi, że rejsu ma nie być? W samolocie do Łodzi, sami cudzoziemcy - nikt nie kupował biletu u Pana Rosseta w Łodzi. Sam byłem świadkiem, jak 24 sierpnia dziewczyna kupowała bilet do Oslo w biurze LOT-u na Piotrkowskiej i pomimo bardzo dogodnych godzin do połączenia z Łodzią (w obie strony), pani jej powiedziała wszystko (łącznie z numerem telefonu do urzędu celnego), tylko nic na temat możliwości wylotu i przylotu z/do Łodzi. Marcin słusznie nazywa ATR-y pierdoLOCIKAMI. Embraer - ta sama wielkość, ale cichy, łagodne ruchy, szybki - tylko 55 min do Berlina. To zupełnie inna epoka. Pas na Lublinku musi zostać wydłużony, bo ATR-y nie nadają się na linie międzynarodowe. Poza tym stan techniczny ATR-ów nie rokuje ich długiego użytkowania przez LOT, są już mocno wyeksploatowane. I co wtedy? Jakie samoloty będą latały do Łodzi? Lufthansa (Eurowings) też się powoli wycofuje z eksploatacji ATR-ów, bo są niekonomiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Łódź - Warszawa - Berlin - Warszawa - Łódź IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 03.09.01, 22:01 Poraz któryś z kolei życzę LOT - owi upadku z wielkim hukiem. "Wolne niebo"!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cezar Re: Łódź - Warszawa - Berlin - Warszawa - Łódź IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 03.09.01, 22:01 Dopisuję się . Szlag niech ten LOT trafi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CK Re: Łódź - Warszawa - Berlin - Warszawa - Łódź IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 03.09.01, 22:02 Burdel na kółkach w całym zasranym kraju , więc i w LOT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Łódź - Warszawa - Berlin - Warszawa - Łódź IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 03.09.01, 22:11 Byłbym niezmiernie zobowiązany. pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert P Re: Łódź - Warszawa - Berlin - Warszawa - Łódź IP: *.toya.net.pl 03.09.01, 22:09 Poprosiłem Panią Monikę Gałązkę o interwencję - jestem gotowy osobiście się stawić w LOT i potwierdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Łódź - Warszawa - Berlin - Warszawa - Łódź IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.01, 23:01 Witam Swietny pomysl. A tak na marginesie to ponoc na Lublinku maja juz gotowy projekt techniczny przedluzenia pasa do ponad 2km. I to by bylo to. Widzialem dzis jak ladowal Embraer w Krakowie, jest cichszy niz ATR i to znacznie. Pzdr, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Do Marcina IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.09.01, 23:02 Szycha powiedzial, ze LOT sie zastanawia, ale byc moze beda jakies rejsy w okroljonym zakresie. Tyle dobrego, ze w ogole sie zastanawiaja, bo wczesniej mowili tylko, ze nie i juz. Pzdr, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Biuro Lot w Lodzi! IP: 192.168.1.* / 217.97.190.* 04.09.01, 11:40 Potwierdzam to, ze w biurze lotu w Lodzi stosuja dziwna polityke w stosunku do polaczenia Warszawa-Lodz. Bylo to wprawdzie dosyc dawno ( 18 maja 2001) chcialem kupic bilet na nastepny dzien, pani ,ktora mnie obslugiwala, powiedziala zebym sie zastanowil bo dzis jest brzydka pogoda, wiec jutro(sic) tez moze byc nienajlepsza!!!Bilet jednak kupilem i lot sie odbyl. We wrzesniu 1999 rowniez w Lodzlim biurze lotu kupowalem bilety (2) do warszawy w pierwszej chwili pani zaczela wystawiac bilet na autobus (tak tak autobus) Polski Ekspres, dopeiro po zwroceniu uwagi ze chodzi mi o samolot , lekko zdziwiona, wystawila prawidlowy bilet!!! Dzialalnosc tego biura to zwykla "granda". Kiedys kupowalem bilet do lodzi w locie w warszawie i tam odbylo sie bez przygod, i tak byc powinno. Pozdrawiam HackFinn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perry Re: Biuro Lot w Lodzi! IP: *.umirm.gov.pl 05.09.01, 08:49 Po prostu ręce wraz ze szczęką mi opadły jak to przeczytałem :-((( Przy okazji - widzę, że wrócił Marcin K. - jak tam licznik na stronie? Pozdrawiam, miłego dnia - Perry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Lotnisko w Dortmundzie IP: *.mm.com.pl 05.09.01, 11:58 W Lodzkiej prasie dalo sie wyczytac ze Lublinek ma pas startowy tej samej dlugosci co lotnisko w Dortmundzie. Wedlug danych ze strony www.flughafen- dortmund.de pas w dortmundzie ma 2000m , pas w lodzi ma tylko 1440m.Wydaje mi sie ze to dosc istotna roznica!Wydluzenie pasa to po ILS druga co do waznsci inwestycja! Pozdrawiam HackFinn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CK Re: Lotnisko w Dortmundzie IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 05.09.01, 11:59 Zgadza się. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK licznik IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 05.09.01, 12:07 Tylko 67. Pzdr, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Pierdo-LOT IP: *.toya.net.pl 05.09.01, 15:54 Wczoraj znowu opóźniony, dziś anulowany. Czeski film! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Pierdo-LOT IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 05.09.01, 16:01 Dzis to pogoda - ewidentnie. Tylko, ze miasto traci, Piotrkowska sie zwija, a ludzie gdy tylko wspomniec im o wydluzeniu pasa to apopleksji dostaja. Dom wariatow Pzdr, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re: Pierdo-LOT IP: *.toya.net.pl 05.09.01, 21:43 Chyba na utrzymanie połączenia Warszawa - Łódź nie ma szans. Wczoraj ogłoszono, że w pierwszym półroczu LOT przyniósł olbrzymie straty. Będą ograniczać połączenia i zwalniać ludzi. Ale mnie straty LOT-u nie dziwią - prowadzenie linii do Łodzi dowodzi zupełnego braku profesjonalizmu. Uważam, że gdyby linia była normalnie obsługiwana (rozkład lotów, częstotliwośc, punktualność, promocja), na pewno by na siebie zarabiała. Odpowiedz Link Zgłoś
mac. Re: Pierdo-LOT 05.09.01, 22:41 Po tym co napisałeś widzę, że od LOT-u dostaniemy najwyżej guzik z pętelką, a do Wawy lub gdzieś indziej polecimy samolotem na sznurku. Że o przedłużaniu pasa lub ils nawet nie wspomnę. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Lot a ILS IP: *.mm.com.pl 06.09.01, 10:15 Klopoty Lot niekoniecznie musza oznaczac wieksze klopoty z ils. Ils ma kupic nie PLL LOT tylko P.P. Porty Lotnicze. To sa 2 formalnie niezalezne przedsiebiorstwa. Pozdrawiam HackFinn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIVEN Re: Lot a ILS IP: *.waw.cdp.pl 07.09.01, 10:09 Napisałem do TVN FAKTY, może ich zainteresuje nasz temat... musimy nagłaśniać sprawęgdzie się tylko da!! Może ktoś się wreszcie przebudzi...wymiana informacji i użalanie siętutaj na forum nic nam nie da. Jeśli macie jakieś pomysły to od razu je podawajcie!!! Pozdrawiam Was wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Lot a ILS IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 07.09.01, 10:33 Ja juz i pisalem i dzwonilem do TVN i nic. Pelna olewka. Szkoda. Pzdr, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CK Re: Lot a ILS IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 07.09.01, 10:40 Gość portalu: MarcinK napisał(a): > Ja juz i pisalem i dzwonilem do TVN i nic. Pelna olewka. Szkoda. > > Pzdr, MarcinK A gdyby tak do Wiadomości TVP? To jednak najpopularniejszy w dalszym ciągu program informacyjny. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Do Marcina (o ILS) IP: *.mm.com.pl 07.09.01, 10:35 Pisales wczesniej ze wedlug twoich informacji,na poczatku wrzesnia ma sie odbyc przetarg na ils dla lublinka, dzis jest 7 i na razie cisza moze ty wiesz cos na ten temat. Trzeba chyba znowu zaczac slac maile do Gw Portow Lotniczych itd. jak dluzszy czas jest wokol tego cicho zamowienie ils niemilosiernie sie opoznia. Pozdrawiam HackFinn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Do Marcina (o ILS) IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 07.09.01, 10:53 Popytam dzis znajomego. Pzdr, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Re: Do Marcina (o ILS) IP: *.mm.com.pl 07.09.01, 11:15 Gość portalu: MarcinK napisał(a): > Popytam dzis znajomego. > > Pzdr, MarcinK Dzieki jestes niezastapiony! Pozdrowienia HackFinn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK ILS IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.09.01, 21:10 Ponoc przetarg odbyl sie wczoraj. Za dwa tygodnie maja ruszyc prace budowlane. Ale jak zaznaczyl znajomy z Lublinka to pewne bedzie, ze zainstaluja ILS dopiero jak bedzie zamontowany. Pzdr, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK kronikarski obowiazek IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.01, 19:49 Dzis znowu anulowano rejs. To tyle. MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re: kronikarski obowiazek IP: *.toya.net.pl 08.09.01, 23:09 Nie wiem jak jest z tą pogodą i lotami. Dzisiaj pogoda o godzinie 14.00 aż tak tragiczna nie była. Pamietam dzień w czerwcu kiedy nie było widać dobrze kominów EC-III, i rejsy się odbyły. Na pewno wtedy pułap chmur nie był wyższy niż 200 m. Jak to było z tym dzisiejszym rejsem (pogoda czy coś innego)? Marcin, chyba Ty jedynie jesteś w stanie to wyjaśnić? Bo jeżeli pogoda, to zimą chyba co dwudziesty rejs będzie możliwy - bez ILS? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Re: Jutro tez odwolany. IP: 192.168.1.* / 217.97.190.* 09.09.01, 14:07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK kpiny IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.01, 21:14 Kurcze ale to sa jaja. W sobote rejs odwolany, w niedziele leci, w poniedzialek odwolany. Jak ta linia ma zdobyc pasazerow? A Redakcja cos znowu nabrala wody w usta. Redakcjo jak tam ILS? Sprawdzcie to, bo moze moje informacje sa niedokladne. Sprawdzcie i opublikujcie. A tak na marginesie to czy wiecie, ze LOT ponoc mysli o przejsciu z SAirGroup do grupy Star (m.in SAS, Lufthansa, Air Canada). Ciekawe czy cos to zmieni? Pozdrawiam, Marcin Kaniewski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re: kpiny IP: *.toya.net.pl 09.09.01, 21:55 Jest tylko jedna kwestia, czy ta nowa grupa będzie zainteresowana firmą, która generuje olbrzymie straty czyli LOT-em. Ciekawy jestem czy w związku z targami stomatologicznymi CEDE samoloty będą pełne - od środy? Tak być powinno, bo do Łodzi przyjeżdża mnóstwo obcokrajowców. Chyba, że w światowych systemach rezerwacyjnych Lublinek nie istnieje? Ostatnio leciałem z samymi obcokrajowcami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert` Re: kpiny IP: *.toya.net.pl 09.09.01, 23:31 Jest jeszcze jedno poważne pytanie. Przeglądałem strony internetowe polskich lotnisk i prawie każde z nich posiada nie tylko system pomocy radiowej ILS, ale i świetlnej na długości 900 m przed pasem starowym. Te dwa systemy muszą ze sobą współgrać. W Łodzi nie ma odpowiednigo systemu podejścia świetlnego na takiej długości. Czy ILS będzie mógł być w pełni wykorzystywany? Czy nie będzie wymagany wyższy pułap chmur z tego powodu? Jeżeli mógłbyś się coś dowiedzieć na ten temat Marcin, byłbym bardzo wdzięczny. Ciekawi mnie też, czy powodem sobotniej anulacji była pogoda czy nie? Jeżeli pogoda, to bez ILS to wszystko jest bez sensu. Żeby się jeszcze nie okazało, że bez ILS i systemu podejścia świetlnego!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Staraliance (i o swiatlach) IP: 192.168.1.* / 217.97.190.* 10.09.01, 16:33 Lot moze sobie chciec wystepowac z Qualiflyera, ale dopoki Swissair jest jego inwestorem strategicznym, byloby bardzo dziwne gdyby pozwolil Lotowi na przejscie do konkurencyjnego sojuszu. Pozdrawiam HackFinn Moze ktos kto sie na tym zna napisze jak to bedzie z ladowaniem z tak szczatkowym systemem oswietlenia drogi zejscia do ladowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re: Staraliance (i o swiatlach) IP: *.toya.net.pl 11.09.01, 00:22 Tylko Marcin może zdobyć takie informacje. Bez niego byśmy zginęli. I Lublinek też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shookee Re: Staraliance (i o swiatlach) IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.09.01, 12:02 Ucieczka z Qualiflyera jest mozliwa, uczynily tak m.in. tureckie linie, kiedy wyczuly ze sa za bardzo przez nich wykorzystywane. Dlatego, ze ze wzgledu na system rezerwacji LOT wozi pasazerow ktorzy zaplacili SwissAir''owi czy Sabenie. Na poczatku LOT i linie poludniowoafrykanskie byly jedynymi ktore przynosily zysk, teraz w fatalnie zarzadzanym Qualiflyerze (Sabena i SwissAir sa na skraju bankructwa) przepompowywuje sie tam jakiekolwiek zyski, stad taka duza strata. Mnie odejscie z Qualiflyera byloby bardzo nie na reke, bo strace wspolny system rezerwacji, pewnie pare lotow w rozkladzie i troche mil na Frequent Flyerze, ale chyba LOT by na tym zyskal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perry Re: Staraliance (i o milach) IP: *.umirm.gov.pl 11.09.01, 12:45 Właśnie, co dzieje się wtedy z naliczonymi milami - zostają w Qualiflyerze czy są przepisywane na Miles&More (Lufthansa), EuroBonus (SAS), itd... ? Pozdrawiam - Perry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Staraliance (i o swiatlach) IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 13.09.01, 18:17 Witam Liczylem, ze sprawa moze zajmie sie GW ale sie przeliczylem. Jutro popytam znajomych z Lublinka i jak bede cos wiedzial to "zapodam" na Forum. Pozdrawiam, Marcin Kaniewski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK aktualnosci z Lublinka IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 14.09.01, 09:08 Witam Ostatnio wstrzasniety tragedia w NY z lekka odlozylem sprawy Lublinka jednak juz dzis moge podac pewne informacje. 1) ILS, a oswietlenie podejscia. Rzeczywiscie w Lodzi nie wystarczy kasy na przebudowe oswietlenia i GILC wydal warunkowa zgode na korzystanie z ILS i obecnych swiatel. Na razie dowiaduje sie kiedy jest szansa na nowe swiatelka. 2) Na CEDE wcale nie przylecialo tak wiele osob samolotem. Tak na oko wczoraj na 14 pasazerow z 5 osob przybylo na CEDE. Srednie oblozenie samolotow w sierpniu to okolo 9 osob na rejs, co przy tak licznych anulowaniach nie jest tragicznym wynikiem. 3) A czy ktos zauwazyl latajacy ostatnio nad Lodzia M-28 Skytruck/Bryza? Szkoda, ze nie ma toto dopuszczenia do regularnych lotow pasazerskich bo bylby to idelany samolot dla Lodzi. Pozdrawiam, MarcinK PS A czy ja sie nazywam Gazeta Wyborcza? Oni w ramach akcji Lotnisko dla Lodzi powinni pilnowac takich rzeczy jak oswietlenie, ilosci pasazerow itp. MK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re: aktualnosci z Lublinka IP: *.toya.net.pl 14.09.01, 13:39 Marcin - żeby stworzyć system świetlnego podejścia do lądowania na długości 900 m. trzeba dokonać wielu wywłaszczeń i włożyć olbrzymią kasę. Czy to w ogóle jest przygotowywane? Obawiam się, że warunkowa zgoda oznacza to, że ILS nie będzie mógł być w pełni wykorzystywany w trudnych warunkach atmosferycznych. Ważne też jest to, od której strony ILS będzie naprowadzał: od miasta czy od Konstantynowa? Dzięki za dotychczasowe informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: aktualnosci z Lublinka IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 14.09.01, 14:09 Witam Ponoc wlasciwe swiatla sa przygotowywane i wywlaszczenia sa planowane. A i tak ILS bardzo poprawi operacyjnosc Lublinka. W porownaniu z tym co jest to bedzie super. ILS bedzie obslugiwal tylko podejscie od strony miasta. Od strony Pabianic/Konstantynowa nie jest oprzyrzadowane podejscie (punkty radionawigacyjne kierujace samolot "z grubsza" na lotnisko jako odejscie od glownego korytarza lotniczego). Poza tym podejscie od jednej strony wymaga z drugiej strony "wyczyszczenia" przedpola aby samolot w razie nieudanego podejscia do ladowania mogl spokojnie pociagnac dalej, podniesc sie jak po starcie i nie wlecial w jakas przeszkode. Pozdrawiam, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re: aktualnosci z Lublinka IP: *.toya.net.pl 14.09.01, 15:19 OK. Może byś Marcin został naszym kandydatem do Rady Nadzorczej Lublinka? Masz kurs? Mam nadzieję, że niedługo skończy się jej kadencja i uda się wypieprzyć na zbity psyk Rosseta i parę nikomu nieznanych osób, które biorą kasę za nic. Ciekawe, ile Rosset dostaje za to kasy. To chyba nie są informacje tajne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: aktualnosci z Lublinka IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 14.09.01, 16:06 Witam Niestety kursu zadnego nie mam. I nie wiem czy bym chcial byc w tym miejscu. Bycie figurantem mi jakos nie lezy. Podejmuje sie rzeczy nawet trudnych ale takich, co do ktorych wiem, ze moge cos zrobic. Jednak dziekuje traktujac to jako uznanie dla mojego marudzenia o Lublinku. Milo, ze nie tylko mnie na tym zalezy. Pozdrawiam, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Lublinek a wybory IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 15.09.01, 10:11 Witam Widzieliscie w dzisiejszej (sobotniej) analogowej GW wypowiedz Bardzo Madrej Pani Poslanki Katarasinskiej o co bedzie walczyc. Otoz o wiele Bardzo Waznych Spraw, w tym o cargo w Lasku (i slusznie) i o polaczenia lotnicze Lodzi z .... Warszawa!!! To ja to czniam!!!! Ja chce polaczen lotniczych z Lodzi z innymi miastami, nie tylko Warszawa, i z portami zagranicznymi. Mysle, ze Pani Katarasinskiej powinnismy jako wyborcy podziekowac i wyslac ja na emeryture. Mimo to nadal twierdze, ze warto glosowac na PO/UPR, tylko blagam na miejsca ponizej 5 na liscie, bo inaczej znowu z Lodzi bedziemy miec Bardzo Madrych Poslow. Sorki, ze tak politycznie ale wypowiedz Kataryny mnie dobila. Pozdrawiam, Marcin Kaniewski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re: Lublinek a wybory IP: *.toya.net.pl 15.09.01, 11:37 Przed wyborami wiele osób przypomniało sobie o Lublinku. Wczoraj w ŁWD jeden z potencjalnych posłów SLD (nie pamiętam nazwiska) sfotografował się w budynku lotniska, obiecując jego rozwój. Czy znasz jakieś deklaracje osób z końca listy PO dotyczące Lublinka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Lublinek a wybory IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 15.09.01, 12:02 Moze inaczej. Znam program UPR i wiem, ze jest tam maksimum wolnosci gospodarczej, a wiec i wolne niebo - czyli szansa dla Lublinka. Glosuje na Krzysztofa Nowaka nr 18 (ostatni na liscie) z UPR. Pozdrawiam, Marcin PS Wiem, ze kilka osob z PO deklarowalo duze zainteresowanie Lublinkiem. Sporo dzialal tez pelnomocnik listy ale nie chce brac odpowiedzialnosci za polecanie kogokolwiek. Za to wiem kogo odradzic - Kataryne :-) MK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Warszawa-Lodz-Wroclaw IP: 192.168.1.* / 217.97.190.* 30.08.01, 15:37 Zastanawiam sie czy Lot nie moglby by wprowadzic do rozkladu rejsu Warszawa- wroclaw z miedzyladowaniem w lodzi. Do wroclawia lata dziennie 7 samolotow, wiec chyba jeden z nich moglby miec miedzyladowanie w Lodzi, zwlaszcza ze Lodz lezy dokladnie na trasie do wroclawia. Inny pomysl to miedzyladowanie samolotu do zielonej gory, w lodzi zamiast w poznaniu. Moze Lot w koncu przejrzy na oczy ( w co szczerze mowiac watpie)i zacznie traktowac lodz nieco chociaz powazniej. Pozdrawiam HackFinn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .,. Re: Warszawa-Lodz-Wroclaw IP: 192.168.1.* / 217.97.190.* 31.08.01, 12:23 Gość portalu: HackFinn napisał(a): > Zastanawiam sie czy Lot nie moglby by wprowadzic do rozkladu rejsu Warszawa- > wroclaw z miedzyladowaniem w lodzi. Do wroclawia lata dziennie 7 samolotow, > wiec chyba jeden z nich moglby miec miedzyladowanie w Lodzi, zwlaszcza ze Lodz > lezy dokladnie na trasie do wroclawia. > Inny pomysl to miedzyladowanie samolotu do zielonej gory, w lodzi zamiast w > poznaniu. > Moze Lot w koncu przejrzy na oczy ( w co szczerze mowiac watpie)i zacznie > traktowac lodz nieco chociaz powazniej. > Pozdrawiam HackFinn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Warszawa-Lodz-Wroclaw IP: 192.168.1.* / 217.97.190.* 31.08.01, 12:16 Dziennie jest do 7 rejsow z Warszawy do Wroclawia, przelatuja one nad Lodzia, czy chociaz jeden z nich nie moglby miec w Lodzi miedzyladowania? Moze ktos z Lotu wreszcie sie obudzi!!! (wstawac!!!) Inny pomysl to miedzyladowanie samoltu z Warszawy do Zielonej Gory. Pozdrawiam HackFinn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIVEN Re: PLL Lot IP: 213.134.137.* 04.09.01, 11:43 Mam takie niejasne uczucie, że tutaj, na tym forum to my wogóle nic nie jesteśmy w stanie zdziałać... wygląda to mniej wiecej tak, że spotykamy się, jak nie przymierzając te przekupki na rogu, i narzekamy ile wlezie... A nic konkretnego z tego nie wynika. Tak naprawdę to ludzie w firmir LOT mają głęboko gdzieś wasze chęci i pragnienia...co to jest grupa kilkunastu czy kilkudziesięciu łodzian która chciała by latać sobie po polsce z łodzi i to do tego jeszcze samolotami LOTu!!!!????? Prasa ma teraz inne tematy (już nie wspomnę że nasza łódzka gazeta pomaga promować LOTowi połączenia na trasie Kraków-Warszawa), władze trzęsą portkami pewnie przed wyborami, LOT ma wszystkich głęboko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIVEN Re: PLL Lot IP: 213.134.137.* 04.09.01, 11:48 Mam takie niejasne uczucie, że tutaj, na tym forum to my wogóle nic nie jesteśmy w stanie zdziałać... wygląda to mniej wiecej tak, że spotykamy się, jak nie przymierzając te przekupki na rogu, i narzekamy ile wlezie... A nic konkretnego z tego nie wynika. Tak naprawdę to ludzie w firmir LOT mają głęboko gdzieś wasze chęci i pragnienia...co to jest grupa kilkunastu czy kilkudziesięciu łodzian która chciała by latać sobie po polsce z łodzi i to do tego jeszcze samolotami LOTu!!!!????? Prasa ma teraz inne tematy (już nie wspomnę że nasza łódzka gazeta pomaga promować LOTowi połączenia na trasie Kraków-Warszawa), władze trzęsą portkami pewnie przed wyborami, LOT ma wszystkich głęboko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIVEN Re: PLL Lot IP: 213.134.137.* 04.09.01, 11:50 Mam takie niejasne uczucie, że tutaj, na tym forum to my wogóle nic nie jesteśmy w stanie zdziałać... wygląda to mniej wiecej tak, że spotykamy się, jak nie przymierzając te przekupki na rogu, i narzekamy ile wlezie... A nic konkretnego z tego nie wynika. Tak naprawdę to ludzie w firmir LOT mają głęboko gdzieś wasze chęci i pragnienia...co to jest grupa kilkunastu czy kilkudziesięciu łodzian która chciała by latać sobie po polsce z łodzi i to do tego jeszcze samolotami LOTu!!!!????? Prasa ma teraz inne tematy (już nie wspomnę że nasza łódzka gazeta pomaga promować LOTowi połączenia na trasie Kraków-Warszawa), władze trzęsą portkami pewnie przed wyborami, LOT ma wszystkich głęboko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re: PLL Lot IP: *.toya.net.pl 05.09.01, 15:49 Wczoraj znowu opóźniony, dziś znowy anulowany. Czeski film! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIVEN Re: PLL Lot IP: *.waw.cdp.pl 07.09.01, 09:56 Nic nie wskóramy spotykając się tutaj i wymieniając nasze spostrzeżenia!!!! Musimy poruszyć jak najszerszą opinię publiczną, musimy nagłaśniać ten temat wszędzie gdzie się tylko da!! Napisałem już właśnie do TVN Fakty... może oni się zainteresują?? Zobaczymy czy wogóle coś odpowiedzą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIVEN Re: w łodzi są poprostu ludzi którzy mają wszystko głęboko gdzieś.... IP: *.waw.cdp.pl 08.09.01, 12:22 Przykład?? Proszę uprzejmie, GW z dnia 08.09.2001 druga strona, "Pytanie o Hotel", w czwartek rozpoczyna się jednak z nielicznych, jeszcze nie upadających i znakomicie promujących Łódź imprez. Wystawa produktów stomatologicznych. Na tę okazję organizatorzy zaprosili ponad 40 profesorów z różnych stron naszego kraiu i świata... Hotel UMŁ zarezerwowany był od dawna, potwierdzane rezerwacje były kilka razy!!!! Ale oto 20 sierpnia organizatorzy dostali wypowiedzenie rezerwacji!!!!!! W hotelu zamieszkają gostkowie świętujący 45 lecie telewizji!!!! To po cholerę my walczymy o lotnisko!!!! o prestiż naszego miasta!!! o to by poważni ludzie zainteresowali sięmożliwościami łodzi!!! skurwysyństwo!!!! Będziemy może i mieli w przyszłym roku jakieś loty...ok...tylko po co ?????? Pytam się: Jak długo będziemy jeszcze znosić ignorancję i tępotę dupków, którzy dorwali się swoich krzesełeczek i ciepłych posadek??? Jestem krańcowo zbulwersowany postawą władz łodzi. nie robią nic dla tego miasta....A uwagi jego mieszkańców traktóją jak zło konieczne!!!Mam dość... Po takich działaniach coraz częściej nachodzą mnie myśli o opuszczeniu swojego miasta i wogóle tego całego popierdzielonego kraju... Pozdrawiam Was Łodzianie (i nie tylko łodzianie bo wiem że mamy wielu przyjaciół z innych stron ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: w łodzi są poprostu ludzi którzy mają wszystko głęboko gdzieś.... IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.01, 19:48 A wladze Lodzi co robia? Fred bawil sie dzis bardzo dobrze w nieduzym gronie w SPATIFie, sam go widzialem. Pytam sie tylko po co w takim UML rezerwowac hotel. Hotel rezerwuje sie w powaznych firmach. Ja tam bym tych stomatologow umiescil w Dobieszkowie lub DejaVu. Pzdr, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Lot i punktualnosc. IP: 192.168.1.* / 217.97.190.* 15.09.01, 15:11 Odwoloania rejsow oraz brak punktualnosci nie sa tylko problemem Lublinka np. wczoraj samolot do Szczecina byl o 13:15 byl opozniony o 33 min, (13:20 do Lodzi o dziwo odlecial o czasie ), rowniez wczoraj Lot odwolal rejs szczecin warszawa 8:25. Po prostu Lot chyba zbyt optymistycznie uklada rozklad lotow, maly problem od razu wszystko w danym dniu psuje. Nawet opoznione samoloty do Lodzi maja na przylocie do Wawy ok. 20 min opoznienia wiec prawie zawsze (o ile nie ma odwolania rejsu) mozna zdazyc na tranzytowe polaczenie.Warto wiec probowac a juz na pewno warto jesli jest taka mozliwosc brac dolot do lodzi w drodze powrotnej. Pozdrowienia HackFinn ps. Beda loty zima! To nasze marudzenie ma wiec chyba jakis sens. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Lot i punktualnosc. IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.01, 21:21 Marudzenie zawsze ma sens o ile jest konstruktywne ;-) Pzdr, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Dzisiejszy rejs. IP: 192.168.1.* / 217.97.190.* 16.09.01, 13:51 Wedlug danuych lotu(www) leci do Lodzi samolot z wawy. Pulap chmur jest taki ze nie widac kominow elektrocieplowni na Wlokniarzy, przyznam ze jestem lekko zdezorientowany, zaraz z ciekawosci pojade na Lublinek. Pozdrowy HackFinn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M..M Re: Dzisiejszy rejs. IP: 212.244.119.* 16.09.01, 16:26 Przylecial i wyladowal. Piec minut wczesniej ladowala na lublinku powietrzna taksowka z Leszna, maly szescioosobowy samolot typu Partenavia PA-68. Pilot po prostu wszedl pracownkikom duzej linii lotniczej na ambicje. Gdyby nie on na 100% zawineli by sie z powrotem do Warszawy. M..M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Re: Dzisiejszy rejs!!! IP: *.lodz.silverscreen.pl 16.09.01, 18:37 Bylem na lublinku, samolot o dziwo przylecial ,choc w zasadzie nie powinien, po drodze na lotnisko mijalem kominy elektrocieplowni (wlokniarzy/pojezierska) szczyt wyzszego kominu byl schowany w chmurach, czyli pulap chmur maximum 200m (Lot twierdzil dotad ze bez ils minimum to 500m!) do tego deszcz dodatkowo zmniejszajacy widocznosc!!! W kazdym razie to bardzo dziwne ze rejs sie odbyl. Moze ma to cos wspolnego z (jak podaly Lodzkie Wiadomosci Dnia) zjazdem seniorow lotnictwa czy czegos w podobie, byc moze ktos wazny zwiazany z lotnictwem mial dzis wracac do wawy, poza tym pod terminalem stal samochod z naklejka korpusu dyplomatycznego (CD). pasazerow bylo mniej wiecej tyle co zwykle, po terminalu krecilo sie kilkanascie osob wygladajacych na pasazerow. Pozdrowienia HackFinn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re: Dzisiejszy rejs!!! IP: *.toya.net.pl 17.09.01, 00:01 Ja w sobotę leciałem do Gdańska via Warszawa. Do Warszawy leciało 12 pasażerów. Wszystko odbyło się sprawnie. Poza tym pamiętam w czerwcu taki dzień, kiedy również była koszmarna pogoda (pułap chmur max. 150 m) i odbyły się 3 rejsy. Także wpływ pogody na funkcjonowanie Lublinka jest na pewno mniejszy niż to, co się sugeruje. Jak się chce, to można latać. Jednak najbardziej martwi mnie fakt, że w zimowym rozkładzie likwiduje się te rejsy, na które jest najwięcej pasażerów (piątek - sobota - niedziela - poniedziałek). I nie uwierzę już, że LOT przed uruchomieniem nowego połączenia przeprowadza jakiekolwiek badania rynkowe odnośnie rozkładu, skoro nie potrafi wyliczyć średniej ilości pasażerów na poszczególne dni tygodnia. Po prostu LOT lata, jak jemu pasuje, a nie jak pasuje potencjalnym pasażerom. I niech nie dziwi się, że w samolotach bywa pusto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re: Dzisiejszy rejs!!! IP: *.toya.net.pl 17.09.01, 00:04 Sorry: w piątek będzie, ale jest mniej obłożony dzień niż sobota czy poniedziałek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re: Dzisiejszy rejs!!! IP: *.toya.net.pl 17.09.01, 00:06 Poza tym zimowy rozkład odcina łodzian od możliwości korzystania z taryf weekendowych do Gdańska czy Szczecina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Godzina przylotu piłkarzy IP: *.am.lodz.pl 17.09.01, 12:20 O której godzinie w środę przylatuje holenderski samolot z piłkarzami? Kto wie? Liczę, jak zawsze, na Marcina! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Re: Godzina przylotu piłkarzy IP: 192.168.1.* / 217.97.190.* 17.09.01, 14:29 W zeszla srode mieli przyleciec ok. 12. Teraz pewnie bedzie podobnie, ale lepiej upewnic sie dzwoniac na Lublinek 6886969 Dyzurny portu 6888414 sekretariat 6870701 wieza Pozdrawiam HackFinn W zimowym rozkladzie nie bedzie chyba lotow w sobote i niedziele, ale do gdanska czy szczecine sa tez dostepne atrakcyjne taryfy mlodziezowe (do25lat) na loty w dowolny dzien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Plotki z Lublinka IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 17.09.01, 14:50 Witam Oto pare niepotwierdzonych informacji z Lublinka. Ponoc dopuszczenie GILCu do uzywania ILSu ze starymi swiatlami jest tylko na rok wiec juz tocza sie rozmowy o wykupie gruntow pod instalacje docelowych swiatel. Od zachodu lotniska trwaja prace nad instalacja radiolatarni. Na razie tylko jednej, ale sa juz opracowane plany przygotowania podejscia samolotow od Konstantynowa. Ta radiolatarnia to moze byc poczatek. Ponoc o lotach do Lodzi mysli Silesia Air. Ale zobaczymy. I to na tyle. A o samolocie holenderskich pilkarzy to mysle, ze napisze juz ktos inny. W sumie ludzie z Lublinka tez czytuja to forum ;-) Pozdrawiam, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Czat z Katarasinska, a Lublinek IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 17.09.01, 14:56 Witam Dzis byl czat z Katarasinska z PO. Ludzi bylo malo wiec moglem ja pomeczyc o Lublinek. Pisala ladnie i na okragla (wiadomo wybory tuz tuz), ze jest za, za GW w sobote obciela jej wypowiedzi i powinno byc nie tylko o lotach do Warszawy, ale i o lotach do innych miast Polski i Europy. Gdy jednak przyszlo do planow rozbudowy lotniska i jej udzialu w blokowaniu rozbudowy pasa to zaczela nieco kombinowac. Niby tylko wysluchala obu stron (gdy byly protesty przed ostatnia rozbudowa pasa), ale nie powiedziala jasno czy byla za, czy przeciw. Wiedzac, ze pyta sie zwolennik Lublinka wnioskuje, ze usilowala ukryc, ze byla przeciw. Gdy pytalem co sadzi o dalszej rozbudowie pasa, to najpierw stwierdzila, ze nie mozna rozbudowywac lotniska bez konca - czyli znowu zawoalowany ale jednak sprzeciw. Generalnie nie polecam glosowania na te pania. Ponoc ma sie lepiej zapoznac ze sprawa i Platforma zajmie stanowisko w sprawie Lublinka i zamiesci to na swojej lodzkiej stronie: http://www.lodz.platforma.org Ano zobaczymy. Pozdrawiam, Marcin Kaniewski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re: Czat z Katarasinska, a Lublinek IP: *.toya.net.pl 17.09.01, 15:05 Innym wrogiem rozbudowy Lublinka jest Zdzisława Janowska z listy SLD-UP do Senatu. To ona podburzała okolicznych mieszkańców przeciwko funkcjonowaniu lotniska i wydłużaniu pasa startowego. Była organizatorem protestów tzw. dzielnicy okołolotniskowej. Dlaczego? Bo mieszka niedaleko, a punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Proszę nie głosować na nią! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Czat z Katarasinska, a Lublinek IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 17.09.01, 16:56 Hmm Janowska (choc jej nie znosze) mieszka w okolicach biblioteki UL (Matejki/Narutowicza), a widuje ja bardzo czesto, bo ja tez tam mieszkam. Pzdr, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re: Czat z Katarasinska, a Lublinek IP: *.toya.net.pl 17.09.01, 20:05 Ale pochodzi z Rudy. Być może zostawiła dom dzieciom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re: Godzina przylotu piłkarzy IP: *.toya.net.pl 17.09.01, 14:57 Jak dzwoniłem kiedyś z pytaniem o przylot innej drużyny, to powiedzieli mi, że nie mogą mi powiedzieć. Dlatego zadałem to pytanie! Mnie i wielu innych taryfa młodzieżowa nie obejmuje i nie będę już mógł korzystać z lotów do Gdańska i innych miast w Polsce poza Warszawą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Goraca prosba IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 17.09.01, 16:54 Witam Wlasnie dostalem prosbe od znajomych z kregow lotniczych, aby sprawy niedzielnego rejsu do Lodzi nie naglasniac. Cieszmy sie, ze rejs sie odbyl i OK. Pozdrawiam, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Gornoslaskie Towarzystwo Lotnicze IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.09.01, 22:15 Witam Tak sobie szperam po roznych polskich stronach lotniczych i wlasnie dotarlem do stron Gornoslaskiego Towarzystwa Lotniczego. Otoz powstalo toto 10 lat temu i w zasadzie w szczerym polu zbudowalo swietnie prosperujace lotnisko - Katowice/Pyrzowice. Teraz zas powolali linie lotnicze Silesian Air i beda latac. Na razie testuja rozne samoloty, w tym m.in. 19 miejscowy samolot typu Beechcraft-1900. Idelany na rejsy do/przez Lodz. Wiecej na stronach: http://www.gtl.com.pl/aktualnosci/aktualnosci.htm Tak sobie mysle, ze 10 lat temu zaczeto tez ozywiac Lublinek, jednak jak daleko w tyle jestesmy. Moze napisze do tych Silesian Air z zapytaniem czy mysla o obslugiwaniu linii do Lodzi. Pozdrawiam, Marcin Kaniewski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Gornoslaskie Towarzystwo Lotnicze IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.09.01, 22:40 Poszlo do GTL zapytanie o ich plany odnosnie Lodzi. Zobaczymy czy cos odpowiedza, czy zleja sprawe tak jak Eurowings. A moze u nas znajdzie sie biznesmen, ktory zalozy wlasna linie? Mysle, ze wykwalifikowany personel (np piloci) jest w Lodzi do znalezienia. Pozdrawiam, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Godzina przylotu pilkarzy. IP: 192.168.1.* / 217.97.190.* 18.09.01, 14:04 W zeszla srode dzwonilem i powiedzieli ze ok.12 ,wiec pewnie zalezy od tego kto odbiera telefon:) Od srody Lot niczego nie odwolal, to spory sukces, a od piatku lataja nawet punktualnie. Pozdrowienia HackFinn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Godzina przylotu pilkarzy. IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 18.09.01, 14:17 Dzis tez przylecial przyzwoicie (widzialem przez okno). Pozdrowy, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Re: Godzina przylotu pilkarzy. IP: *.lodz.silverscreen.pl 18.09.01, 19:32 Dzwonilem na lotnisko, pan z ktorym rozmawialem uprzejmie wyjasnil mi, ze samolot z pilkarzami przylatuje jutro ok,12. Pozdrowienia HackFinn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re: Godzina przylotu pilkarzy. IP: *.toya.net.pl 18.09.01, 21:26 Chyba się tam wybiorę. Ciekawe czy ATR czy jakiś większy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Godzina przylotu pilkarzy. IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.09.01, 21:32 Witam Kiedys jakichs pilkarzy przywiozl do Lodzi Avro JR/BAe-146 - zupelnie spory odrzutowiec. Jego fotki na Lublinku mozna obejrzec na stronach: http://www.aviation.pol.pl/photo/type/bae146.htm Pozdrowy, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Przylecieli IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 19.09.01, 13:00 Witam Wlasnie widzialem z okna przelatujacy samolot z pilkarzami. Pozdrawiam, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Przylecieli IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 19.09.01, 15:53 Samolot, ktorym przylecieli to Fokker 50 (tak twierdzi osoba znajaca sie na rzeczy). Stoi na Lublinku, i bardzo przypomina ATRa, choc ma inny dziob. Bylem widzialem. Pozdrawiam, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn kompletny balagan w Lot IP: 192.168.1.* / 217.97.190.* 20.09.01, 13:54 Bylem dzis (przy okazji) na Lublinku, Lot do wawy odwolany, ciekawe czemu moze dlatego ze bylo co najmniej 15 pasazerow, wczoraj bylo 6 z czego 2 kupily bilet jak samolot byl juz w Lodzi, wiec lot sie odbyl (to troche spiskowa teoria dziejow) dzwonilem do lotu i podali przyczyny operacyjne. Najdziwniejsze jest jednak to ze na stronach lotu (jest teraz 13:52) wciaz jest napisane o dzisiejszym rejsie :PLANOWANY ODLOT WAW-LCJ 13:20!!! Jedyny plus to fakt ze wlasnie ok 13:15 gdy bylem na lotnisku odjezdzaly taxi z pasazerami do wawy wiec pewnie wszyscy zdaza na polaczenia tranzyowe poza tym oznacza to ze lot byl laskaw poinformowac ich o koniecznosci wczesniejszego przybycia na lotnisko, jak na nich to i tak niezle. Pozdrawiam HackFinn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Re: kompletny balagan w Lot2 IP: 192.168.1.* / 217.97.190.* 20.09.01, 14:12 Kolejne gorace ciekawostki z ostatniej chwili ze strony lotu Lo 901 Warszawa-Krakow planowany odlot 13:10 (sprawdzane o 14:03) Lo 3933 Warszawa Szczecin planowany odlot 13:15 ( sprawdzane o 14:06) Lo 3991 Warszawa-Lodz Planowany odlot 13:20 (sprawdzane o 14:07,telefonicznie informuja ze rejs odwolany) Pozdrowienia dla "Fachowcow" z Lotu, tak trzymac chlopaki (i dziewczyny, aby byc politycznie poprawnym). HackFinn Z ostaniej chwili o 14:08 okazalo sie ze rejs do krakowa jednak odlecial o 13:42 ( zamiast o 13:10), Szczecin rowniez odlecial, o 13:50, zamiast o 13:15 Ale z rejsem do Lodzi ida w zaparte wciaz planowany odlot 13:20 (sprawdzona o 14:12) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Fokker F27 IP: 192.168.1.* / 217.97.190.* 20.09.01, 14:26 Wedlug mnie samolot pilkarzy z holandii to Fokker F27 a nie Fokker F50, zdjecie mozna znalezc na www.aviation.pol.pl/photo/type/fokker27.htm zwroccie uwage na charakterystyczne duze okna. HackFinn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Fokker F27 IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 20.09.01, 14:36 Witam Ja podalem, ze to F50 wg informacji pracownika Lublinka, ale spierac sie nie bede ;-) Pzdr, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Twardziele z Lotu IP: 192.168.1.* / 217.97.190.* 20.09.01, 14:42 Twardzi chlopcy z lotu wciaz twierdza (na www.lot.com.pl),ze samolot do lodzi odleci dzis o 13:20, a jest teraz 14:41. Musze spadac. HackFinn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Zwracam honor IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 20.09.01, 18:05 Witam Wiec namierzylem co to stoi na Lublinku. Jest to tak jak Kolega stwierdzil Fokker 27, a dokladnie Fokker F27 MK 500, wyprodukowany w 1986 roku, nr seryjny 10686, symbol D-ADUP, zabierajacy 50 pasazerow lub cargo. A wszystko jest na stronach: http://www.sky-team.com/storymain.html Pozdrawiam lotniczo, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Baba w kasie IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 20.09.01, 14:42 Witam Tez bylem na Lublinku, ale okolo 14:00 :-) Z tego co widze w interku to lot do Lodzi wciaz wisi, ale lot z Lodzi do Wawy (3992) jest juz anulowany. Moze to spiskowa teoria dziejow, ale podejrzewam, ze dzisiejszym rejsem przylecialoby do Lodzi sporo holenderskich kibicow. No coz, niech szlag trafi LOT, czego z calego serca im zycze! Podpowiedzial mi tez znajomy z Lublinka, ze najlepszym testem, czy rejs sie odbedzie, czy nie jest baba w kasie. Jak przyjdzie z biura LOTu na Piotrkowskiej to znaczy, ze rejs bedzie, a jak nie to nie. Dzis kasa byla pusta. Ciekawe, ze informacje o anulowaniu rejsow Piotrkowska ma znacznie wczesniej niz Lublinek. Co na to wielki brat Rosset? A tak na marginesie mysle, ze GW w ramach akcji "Lotnisko dla Lodzi" moglaby zrobic mala stala rubryczke ze statystykami ile w danym miesiacu rejsow bylo punktulanych (powiedzmy opoznionych nie wiecej niz 15 minut), ile opoznionych, a ile anulowanych. Gazeto do dziela! Oczywiscie w ramach poprawy relacji z Forum. Pozdrawiam, Marcin Kaniewski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Re: Baba w kasie IP: 192.168.1.* / 217.97.190.* 20.09.01, 14:50 Kiedys moja matka miala leciec do krakowa (via WAW), baba w kasie byla, a samolotu nie, wiec to nie jest taki zupelnie niezawodny wskaznik, ciekawe czy bedzie rejs jutro bo ci kibice pewnie beda nim wracac (na racie jest planowo opozniony , ale tylko w opcji sledzenie rejsow, w rozkladzie lotow sprawdzalem Lodz-Amsterdam i tam jest 14:30 z lodzi, totalny balagan) HackFinn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Rada Nadzorcza-Lublinka. IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.01, 15:29 Ceść wszystkim wpadłem na trochę do kraju.Przeczytałem wszystko co dotyczy lotniska Lublinek i śmię twierdić że Rada Nadzorcza = 0. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Anulacje i opóźnienia IP: *.toya.net.pl 21.09.01, 09:20 Dla LOT-u kilka dni bez opóźnień i anulacji to zdecydowanie za dużo. Szkoda, bo już myślałem, że się trochę poprawiło. Dzisiaj znowu planowe opóźnienie, część pasażerów na pewno zrezygnowała. Nawet zaczęło latać ostatnio więcej pasażerów - jest to dowód na to, że ilość pasażerów zależy bezpośrednio od LOT-u, jego punktualności i braku anulacji. Ale ostatnią rzeczą, na której zależy firmie LOT to są pasażerowie, zwłaszcza ci z Łodzi. Co do statystyk, to obawiam się, że będziemy musieli je sami zrobić, bo GW ostanio znowu osiadła na laurach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Ale ruch na Lublinku IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 21.09.01, 16:37 Witam Dzis planowo opozniony rejs sie odbyl. Zdaje sie, ze pasazerow bylo nawet w miare sporo. Ciekawe jest to, ze ATR wystartowal w kierunku do miasta i wzniosl sie prosto nad Srodmiesciem. Poza tym zaraz za ATRem poleciala jakas taksowka powietrzna, stala zas na lotnisku jeszcze jedna taksowka/awionetka z Niemiec i jakis maly odrzutowiec. Pozdrawiam, MarcinK - w terenie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Re: Ale ruch na Lublinku IP: *.lodz.silverscreen.pl 21.09.01, 21:23 Przylecialo 13 osob, odlecialo zdaje sie 6, faktycznie ciekawy byl ten maly odzutowiec, nie mam pojecia co to za typ. Malowany byl na ciemno, wiec moze to cos wojskowego(na pewno nie polski). Co do startu w strone miasta, to ostatnio najczesciej tak wlasnie startuja, zdaza sie tez ze laduja od strony pabianic. Pozdrowienia HackFinn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn We wtorek odwolany. IP: *.lodz.silverscreen.pl 21.09.01, 21:46 Lot juz dzis odwolal rejs we wtorek. HackFinn ps. zastanawiam sie czy lot nie chce latac do lodzi czy tylko ma ostre zamieszanie i czasami brakuje mu samolotu. Gdyby naprawde nie chcial mogli spokojnie zawiesic loty na zime, wiosna przeciez zapowiadali ze jak do zimy nie bedzie ilsu to nie beda latac.Moze nie ma w nich zlej woli ? co o tym sadzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK A jednak zla wola IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.09.01, 22:28 Witam Gdyby nie bylo w nich zlej woli to mysle iz dzis juz byloby w Lodzi pare miedzyladowan. I wtedy moznaby rozwazyc nawet rezygnacje z polaczenia tylko Lodz-Warszawa. Np moglby w Lodzi miedzyladowac ktorys rejs do/z Szczecina lub Zielonej Gory. A odnosnie latania zima. No coz na razie LOT planuje zawiesci najbardziej atrakcyjne rejsy weekendowe wiec nie jest az tak dobrze. Mysle iz nie zawieszaja polaczenia do Lodzi z powodu jakichs naciskow "politycznych". Pzdr, MarcinK PS Pytanie do HackaFinna: czy Ty w realu nie masz inicjalow MG? Skad wiesz o anulowaniu rejsu we wtorek? Zaczynam cos podejrzewac ;-) MK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Re: A jednak zla wola IP: *.lodz.silverscreen.pl 21.09.01, 22:37 Moje prawdziwe inicjaly to A.Z:) O tym ze nie ma rejsu we wtorek wiem ze strony LOtu, na wtorek nie ma w rozkladzie rejsu! Pozdrowy HackFinn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Ale ruch na Lublinku IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.09.01, 22:22 Witam Ci co odlecieli wsiadali w dwoch grupach. Pierwsza liczyla pare osob ale nie zdazylem policzyc ile. Toreb bylo 10, a potem jeszcze doszlo 5, czy 6 osob z bagazami w rekach. A ten maly odrzutowiec to Cesna bodajze C-500. Sprawdze jutro, bo dokladne dane mam w pracy. Pozdrawiam, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Cessna IP: *.lodz.silverscreen.pl 21.09.01, 22:32 Przegladalem pare zdjec i ten odrzutowiec to najprawdopodobniej Cessna Citation 500. Takie cacko kosztuje ponad 1500 000 $. Pozdrowienia HackFinn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Cessna IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.09.01, 23:00 Dokladnie tak. A przylecialo toto z Wloch. Pzdr, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Odwołanie lotów przez 4 kolejne dni IP: *.toya.net.pl 22.09.01, 04:10 Od wtorku do piątku w przyszłym tygodniu Łódź nie będzie miała komunikacji lotniczej! Brawa dla LOT! Czy jest druga bardziej beznadziejna firma w Polsce? Może Leszek Miller po wyborach ich odstrzeli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Bedzie statystyka IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 22.09.01, 10:40 Witam Wllasnie znajomy z Lublinka podrzucil mi statystyke lotow do wczoraj. Obiecuje, ze pociagne to dalej i na koniec wrzesnia bedzie pelna statystyka. Pozdrawiam, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal G Re: Ale ruch na Lublinku IP: 212.244.119.* 22.09.01, 12:37 Gość portalu: HackFinn napisał(a): > Co do startu w strone miasta, to ostatnio > najczesciej tak wlasnie startuja, zdaza sie tez ze laduja od strony pabianic. Start i ladowanie samolotu powinno odbywac sie zawsze pod wiatr. W przypadku wiatru "w ogon" moze sie zdazryc, ze zanim samolot osiagnie wystarczajaca predkosc wszgledem powietrza skonczy mu sie pas startowy. W przypadku ladowania predkosc wzgledem Ziemi przy podejsciu z wiatrem jest znacznie wieksza niz gdy ladowanie odbywa sie pod wiatr. Pojawia sie problem z wyhamowaniem samolotu (ATARI 42 wazy okolo 12 ton), szczegolnie na krotkim pasie. Prolemow nie ma gdy samoloty lataja sobie podczas dobrej pogody, przy wysokim pulapie chmur i dobrej widzialnosci. Gorzej jezeli podczas lotu musza poslugiwas cie przyrzadmi. W Lodzi jedyna pomoc radionawigacyjna pozwala na wykonanie podejscia na kierunku 250 stopni. Co gorsza stoi ona w Lipinach 18 km od progu pasa, daje to w punkcie przyziemienia niedokladnisc okolo 2 km (kilometr w prawo i kilometr w lweo od punktu przyziemienia). To dlatego piloci LOT-u tak bardzo boja sie kominow. Wracajac do kierunku ladowania. Przy wiatrach wiejacych z zachodu samolot podchodzi wg przyrzadow i w momencie gdy zobazcy pas dokonuje niewielkiej korekty kursu. Przy wiatrach wschodnich pilot musi zobaczyc pas odpowiednio wczesniej, nastepnie odchylic sie na polnoc, nad miasto i podejsc na kierunek 70 stopni caly czas utrzymujac kontakt wzrokowy z pasem startowym. Przy ciezkim samolocie o duzych promieniach skretu warunki pogodowe musza byc na prawde niezle. Zaptyacie pewnie dlaczego samolot musi odchylac sie nad miasto? Odejscie na poludnie za bardzo zblizylo by samolo do operujacych w Lasku Migow. Nie wolno przeciez narazac pasazerow na niepotrzene emocje ;-) Instalacja w Lodzi ILS'a poprawi warunki podejscia na kierunku zachodnim. Zapweni dokladniejsze prowadzenie po linii drogi i zabezpieczy przed bliskim spotkaniem z kominem elekrocieplowni. Przydalo by sie jednak postawienie jeszcze jednej pomocy radionawigacyjnej na kierunku 070. Nie koniecznie tak dokladnej jak ILS. Na pocieszenie mozna dodac, ze w naszym regionie wiatry przewaznie wieja z zachodu > Pozdrowienia HackFinn Konczac przydlugi i nudnawy wywod pozdrawiam Michal Grzelak (Czlowiek o inicjalach M.G.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Re: Ale ruch na Lublinku IP: 192.168.1.* / 217.97.190.* 22.09.01, 15:19 Dzieki Michalowi G. za fachowy wywod:) Fajnie by bylo gdybys czesciej zabieral glos na tym watku:) Pozdrowienia HackFinn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Do Alberta IP: 192.168.1.* / 217.97.190.* 22.09.01, 15:24 Chyba zle spojrzales na stronie lotu o tych odwolanych lotach, wedlug danych lot nie bedzie rejsu we wtorek 25 wrzesnia, natomiast od srody normalnie w rozkladzie sa loty o 13:20, planowo opozniony jest natomiast rejs niedzielny. Pozdrowienia HackFinn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Do Marcina IP: 192.168.1.* / 217.97.190.* 22.09.01, 15:28 Dlaczego Twoim zdaniem Lot nie chce latac akurat do Lodzi (nie twierdze ze tak nie jest), normalnej lini powinno wiecej niz zalezec na milionowej aglomeracji. Moze masz na ten temat jakies pdzecieki. Pozdrowy HackFinn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Do Marcina IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 22.09.01, 17:55 Witam Malo samolotow - krotka koldra i inne miasta ciagna do siebie. Poza tym Lodz jest bardzo blisko Wa-wy wiec az sie prosi zeby mozna bylo latac z Lodzi BEZPOSREDNIO nie tylko do Wa-wy , a to sie kloci z polityka LOTu - pchania wszystkiego przez Okecie. Na to naklada sie niechec Wa-wy do Lodzi jako do potencjalnego konkurenta - nie teraz oczywiscie ale in future, patrzac na polozenie i potencjal Lodzi jest to mozliwe. Pzdr, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re: Do Alberta IP: *.toya.net.pl 23.09.01, 13:42 Rzeczywiście loty wróciły. Rozkład lotów zmienia się jak w kalejdoskopie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal G Re: Ale ruch na Lublinku IP: 212.244.119.* 22.09.01, 15:42 Gość portalu: HackFinn napisał(a): > Dzieki Michalowi G. za fachowy wywod:) Milo mi > Fajnie by bylo gdybys czesciej zabieral glos na tym watku:) Tak tez bedzie > Pozdrowienia HackFinn Pozdrawiam M..M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Ale ruch na Lublinku IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 22.09.01, 17:56 Gość portalu: Michal G napisał(a): > > Fajnie by bylo gdybys czesciej zabieral glos na tym watku:) > Tak tez bedzie Nareszcie ;-))) Pozdrawiam, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert DO MICHAŁA G. IP: *.toya.net.pl 22.09.01, 21:52 Bardzo się cieszę, że wreszcie coś ciekawego się dowiedziałem od fachowca. Mam w związku z tym kilka pytań do Ciebie: 1. jak będzie się miał brak odpowiedniego systemu świetlnego podejścia do lądowania do wykorzystywania ILS w trudnych warunkach - czy np. będzie mozliwe lądowanie przy pułapie chmur 100 m 2. co będzie, jak będzie niski pułap chmur, a wiatr będzie ze wschodu - czy samolot wtedy będzie mógł wylądować - czy obecny pas startowy jest wystarczająco długi, aby lądować przy pomocy ILS od strony miasta z wiatrem 3. czy rzeczywiście są czynione przygotowania do wydłużenia pasa startowego (jak wycofają ART-y, to myślę, że nikt dla Łodzi nie będzie sprowadzał specjalnych samolotów, skoro na innych lotniskach w Polsce Embraery spokojnie mogą lądować) 4. czy rzeczywiście tak zaawansowane są rozmowy z przewoźnikiem zagranicznym na temat połączenia międzynarodowego (tak mnie zapewnił jeden z wiceprezydentów Łodzi)- swoją drogą to obserwowałem przylot piłkarzy i jak przyleci pełen samolot (50 osób) to nasz terminal jest zdecydowanie za ciasny. Jakby była brzydka pogoda, to ludzie na kontrolę paszportową będą czekali w deszczu i zimnie? Pozdrawiam i czekam na informacje. Albert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal G Re: DO MICHAŁA G. IP: 212.244.119.* 23.09.01, 07:52 Gość portalu: Albert napisał(a): > 1. jak będzie się miał brak odpowiedniego systemu świetlnego podejścia do > lądowania do wykorzystywania ILS w trudnych warunkach - czy np. będzie mozliwe > lądowanie przy pułapie chmur 100 m Nie zajmuje sie niestety projektowaniem procedur podejscia, ale porownalem sobie wartosci minimalnej podstawy chmur z innych lotnisk. Na wszystkich, wyposazonych w ILS'a i pelny system swiatel podejscia czyli 900 m od progu pasa, minimalna wysokosc do jakiej pilot moze znizyc samolot bez "kontaktu wzrokowego z Ziemia" wynosi ok 60-80 m. Niestety nie mam porownania z lotniskami o takim jak u nas, uproszczonym systemie swiatel. > 2. co będzie, jak będzie niski pułap chmur, a wiatr będzie ze wschodu - czy > samolot wtedy będzie mógł wylądować - czy obecny pas startowy jest > wystarczająco długi, aby lądować przy pomocy ILS od strony miasta z wiatrem Wszystko zalezy od typu samolotu (w gre wchodzi masa i predkosc w momencie przelotu nad progiem pasa) i warunkow okreslonych przez linie lotnicza dla swoich samolotow, czesto znacznie zawyzonych w porownaniu z danymi producenta. Lotowskie ATR-y caly czas narzekaja na zbyt krotki pas, a ladowanie z tylnym wiatrem akceptuja do predkosci 3 m/s. > 3. czy rzeczywiście są czynione przygotowania do wydłużenia pasa startowego > (jak wycofają ART-y, to myślę, że nikt dla Łodzi nie będzie sprowadzał > specjalnych samolotów, skoro na innych lotniskach w Polsce Embraery spokojnie > mogą lądować) Pytanie skieruj do ludzi zajmujacych sie inwestycjami w naszym miescie. Samolotow na pewno nikt sprowadzac nie bedzie. > 4. czy rzeczywiście tak zaawansowane są rozmowy z przewoźnikiem zagranicznym na > temat połączenia międzynarodowego (tak mnie zapewnił jeden z wiceprezydentów > Łodzi)- Baby na rynku gadaly ze tak ;-). Niestety nie mam potwierdzenia z innych zrodel. > swoją drogą to obserwowałem przylot piłkarzy i jak przyleci pełen > samolot (50 osób) to nasz terminal jest zdecydowanie za ciasny. Jakby była > brzydka pogoda, to ludzie na kontrolę paszportową będą czekali w deszczu i > zimnie? Patrz odpowiedz na pytanie 3 > Pozdrawiam i czekam na informacje. > Albert Hejka M..M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re: DO MICHAŁA G. IP: *.toya.net.pl 23.09.01, 13:26 Dzięki, Michał, za informację. Muszę przyznać, że sytuacja z Lublinkiem nie wygląda różowo. Przed wyborami partie polityczne powpisywały sobie za cel uzyskanie międzynarodowych połączeń lotniczych, ale żadna nie wie, ile to jeszcze inwestycji potrzebnych jest na Lublinku. Wnioskuję, że w złych warunkach atmosferycznych przy wietrze ze wschodu nawet przy ILS loty będą odwoływane. Takie sytuacje pogodowe zimą wcale nie są takie rzadkie. Trochę mnie dziwi, że nie zainstalowano do tej pory 2 radiolatarnii: bliższej i dalszej - od zachodu. Przecież to nie są duże inwestycje? Na wydłużenie pasa startowego (od zachodu) potrzebne będą olbrzymie piniądze (wykup gruntów, zniwelowanie terenu), ale w innych miastach to robią (Kraków, Katowice). Na właściwy system świetlny (od wschodu) podobnie (900 m to b. dużo). Pozdrawiam, Albert Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Male pocieszenie IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.01, 13:29 Tak na pocieszenie dodam, ze w Polsce na szczescie dominuja wiatry od zachodu, zas wiatr wschodni z reguly przynosi dobra pogode. Wiec nie jest tragicznie. Pozdrawiam, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK A moze by tak... IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.01, 13:52 zalozyc stowarzyszenie? Pojawis sie wreszcie na forum Michal, jest AlbertP, HackFinn, jestem ja moze jeszcze dolaczylby sie ktos z forumowiczow. Moze gdyby zarejestrowac cos na ksztalt "klubu przyjaciol Lublinka" udaloby sie uzyskac lepszy dostep do infomacji, a gdyby jeszcze zechcial sie w cos takiego zaangazowac ktos z GW to wtedy moze zaczelibysmy stanowic realna sile, ktora chociaz na wladze miasta moglaby wywierac presje prolotniskowa? Co o tym sadzicie. Ja w ramach czasu jaki posiadam (nie jest go niestety wiele) chetnie sie czyms takim zajme. A Wy? Moze Michal jako fachowiec moglby sie takim stowarzyszeniem zaopiekowac, czy mu poszefowac - o ile oczywiscie nie bedzie Ci to kolidowac z ukladami w pracy. Poza tym wiem, ze na Lublinku jest jeszcze pare osobm ktorym na lotnisku bardzo zalezy. Co o tym sadzicie? Co o tym sadzisz Michale? Pozdrawiam, Marcin Kaniewski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Redakcjo co ty na to? IP: 217.97.190.* 23.09.01, 15:17 Ja jestem jak najbardziej za! Tylko mysle ze jak nie zainteresuje sie tym rowniez GW to nasza sila oddzialywania kilku entuzjastow lotnictwa i Lublinka, bedzie niewielka. Gazeto moze sie przylaczysz? HackFinn ps.dzisiejszy rejs do lodzi jest na wylocie z wawy opozniony planowo i nieplanowo w sumie o 48 minut, to juz chyba lekka przesada!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Flota PLL Lot IP: 217.97.190.* 23.09.01, 15:56 Zastanawiam sie czemu Lot jako maly odrzutowiec wybral Embraera, ten samolot jak na swoj rozmiar potrzebuje dlugiego pasa startowego, poza tym jest bardzo niewygodny, 26 grudnia lecialem nim z wawy do mediolanu, byl komplet pasazerow i panowala tam straszliwa ciasnota, samolot ten ma waskie i wyjatkowo niskie przejscie. Ponadto uzywa go niewiele lini na swiecie. Moim zdaniem o wiele wygodniejszymi odrzutowcami tego rozmiaru sa CRJ-100 (canadair regional jet) o wiele przestronniejsze wnetrze tyle samo miejsc. Bardzo ciekawym samolotem jest rowniez BAe-Avro(British Aerospace). W najmniejszej wersji ma pojemnosc Embraera, jest rowniez o wiele przestronniejszy w srodku a poza tym ma tak bardzo skromne wymagania co do dlugosci pasa startowego ze moglby operowac z lublinka. Innym ciekawym malym odrzutowcem (tym niestety nie lecialem) jest Dornier 328-300 Jet 32 miejsca obsluguje lotnisko w miescie Aosta we wloszech. pas ma tam tylko 1240m, lotnisko jest na wysokosci ponad 700 mnpm w wysokich alpach. HackFinn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re: Flota PLL Lot IP: *.toya.net.pl 23.09.01, 16:37 W Polsce tylko Łódź ma tak beznadziejny pas, inne lotniska mają min. 2500 m, z wyjątkiem Szyman (2000 m). Samoloty operujące z krótkich pasów starowych, które wymieniłeś (tzw. STOL) są znacznie droższe. I tylko wysokodochodowe połączenia są nimi obsługiwane. Obawiam się, że LOT nigdy nie będzie kupował floty "pod Łódź". Raczej Łódź musi dostosować swój pas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Flota PLL Lot IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 24.09.01, 08:23 Jak nie wiadomo o co chodzi to pewnie chodzi o pieniadze. Podejrzewam, ze Embraer byl po prostu tani i tyle. Pozdrawiam, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert A redakcja zapadła już w zimowy sen... IP: *.toya.net.pl 23.09.01, 16:30 Redakcja, jak zwykle w sytuacji, kiedy nie daj boże musiałaby się komuś narazić, zapada w letarg... Ale już po wyborach: Rossets' muszą przenieśc się do podziemia, więc pora na przebudzenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re: A moze by tak... IP: *.toya.net.pl 23.09.01, 16:24 Bardzo dobry pomysł. Przecież ile energii tracimy na wpisy tutaj na forum, z których niewiele wynika. Jakby zsumować tekst w tym w wątku, ile pism do różnych instytucji by poszło. Ja deklaruję swój czas, energię i kontakty. A może by też wymusić na zwycięskiej partii po wyborach realizację jej programu czyli międzynarodowych połączeń z Lublinka np. poprzez akcję wysyłania maili do Millera w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: A moze by tak... IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 24.09.01, 08:25 Ja jestem za. Pzdr, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK SILESIAN AIR - jest odpowiedz IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 24.09.01, 10:08 Oto co przyszlo dzis z Silesian Air: "Nawiązując do pisma z dnia 20 września 2001 wyjaśniamy, że wszelkie informacje dotyczące planów rozwoju Silesian Air dotyczące siatki połączeń z Łodzi możecie Państwo otrzymać w Porcie Lotniczym Łódź Lublinek u Pana Prezesa Michała Marca. Pozdrawiam Beata Lecińska" Pozdrawiam, MarcinK PS Zaraz pisze do Pana Marca. MK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marst Re: Ale ruch na Lublinku Do Michala G. IP: *.pai.net.pl 07.10.01, 01:24 Mam pytanie czy jestes moze zawodowo zwiazny z lotnictwem?? Jak tak to odpisz prosze na maila Marst@go2.pl Marst Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Janowska i Katarasińska w parlamencie IP: *.toya.net.pl 24.09.01, 00:43 Niestety w parlamencie będą dwie zdeklarowane przeciwniczki rozbudowy Lublinka. Wyjątkowo tępe baby! Kto na nie głosował? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re.PREMIER MILLER DO ŁODZII SAMOLOTEM. IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.01, 07:46 Pan Leszek Miller obecnie już PREMIER do Łodzii może tylko przylatywać rządowym samolotem a nie tłuc się samochodem.Tylko jemu należy wiercić dziurę w sprawie Lublinka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shoo Re: Re.PREMIER MILLER DO ŁODZII SAMOLOTEM. IP: *.gtsgroup.com 24.09.01, 10:03 ale on do Lodzi zdecydowanie za rzadko zaglada... z tym miastem nie ma nic wspolnego oprocz zbieranie glosow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Forum o PLL LOT IP: 192.168.1.* / 217.97.190.* 24.09.01, 13:50 Na forum gospodarczym gazety jest w tej chwili watek o PLL Lot dolaczmy tam swoje uwagi! Pozdrowy HackFinn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re: Re.PREMIER MILLER DO ŁODZII SAMOLOTEM. IP: *.toya.net.pl 24.09.01, 14:11 Dlatego teraz jest okazja (premier), aby to od niego wyegzekwować, posuwając się do różnych metod! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Lot i samoloty turbosmiglowe. IP: 192.168.1.* / 217.97.190.* 24.09.01, 14:15 Natknalem sie na tym watku na wypowiedz,ze po przejsciu lotowskich ATRow na emeryture nie bedzie w locie samolotow mogacych obslugiwac polaczenie do Lodzi. Z calym szacunkiem dla autora (chyba Alberta), jestem niemal pewien, ze po wycofaniu z eksploatacji 5 obecnych ATRow 42 lot kupi inne podobnej wielkosci samoloty turbosmiglowe, sa one bowiem o wiele tansze od odrzutowcow, a poza tym na krotkich trasach roznice w czasie przelotu miedzy odrzutowcem a turbosmiglowcem sa niemal niezauwazalne (np. wawa-gdansk ATRem 65 minut,Embraerem 55 minut) HackFinn Pozdrowienia dla Alberta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Miller IP: 192.168.1.* / 217.97.190.* 24.09.01, 14:27 Przypominanie Millerowi o Lublinku i jego wczesniejszych wypowiedziach na jego temat to na pewno dobry pomysl (moze za kilka dni jak troche uspokoi sie wyborcza goraczka). Macie moze adres E-mailowy jego biura poselskiego? Pozdrowienia HackFinn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Flota PLL Lot errata IP: 192.168.1.* / 217.97.190.* 24.09.01, 14:55 Przyznaje sie do bledu najmniejsza wersja BAe-Avro jest przewidziana do przewozenie ok. 80 osob ( a wiec sporo wiecej niz Embraer), swoja droga tako samolot tez ladowal juz na Lublinku (Man Utd).Samolot o ktory mi chodzilo to De Havilland dash 8-300 z zewnatrz bardzo podobny do BAe (4 silnikowy gornoplat odrzutowy) tylko mniejszy (rozmiaru Embraera). HackFinn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re: Lot i samoloty turbosmiglowe. IP: *.toya.net.pl 24.09.01, 15:08 ATR-y są dużo droższe w eksploatacji. Poza tym na trasie np. do Franfurtu (o co nam chodzi) różnica może być 40 min. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Re: Lot i samoloty turbosmiglowe. IP: 192.168.1.* / 217.97.190.* 24.09.01, 15:20 Nie meguje koniecznosci wydluzenia pasa( a wrecz uwazam ze to konieczne), mysle tylko ze nielatwo bedzie zdobyc na to kase , wykupienie pasa ziemi 500m na 200m (a wiec raczej waskiego) przy zalozenie ceny (niewygorowanej) 30zl metr kw. bedzie kosztowalo 3 000 000 zlotych + plus koszty samych robot budowlanych.Obym sie mylil ale taka rozbudowa bedzie pewnie musiala troche poczekac. Zarowno Swissair, jak i Sabena maja odrzutowce mogace operowac z Lodzi. Eurowings lata z polski do niemiec na ATRach.Lot np. do Hanoweru rowniez. Moim zdaniem trzeba interesowac sie i pasem i innymi przewoznikami. Pozdrowienia HackFinn ps. nowoczesne rurbosmiglowce sa o wiele bardziej ekonomiczne od ATRow.I szybsze, jutro podam marki i typy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Dzisiejszy rejs. IP: 192.168.1.* / 217.97.190.* 24.09.01, 15:29 Wedlug danych ze strony lotu rejs 3991 do lodzi wylecial o 13:20, zas rejs z lodzi do warszawy 3992 przylecaial do wawy o 14:19??????????????????????????? HackFinn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Re: Dzisiejszy rejs.poprawili sie IP: 192.168.1.* / 217.97.190.* 24.09.01, 15:39 Teraz jest dobrze 3992 przylecial o 15:19. Koncze na dzisiaj bo staje sie pewnie troche meczacy:) HackFinn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Dzisiejszy rejs.poprawili sie IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 24.09.01, 15:45 Wrecz przeciwnie ;-) jestem pelen podziwu dla twojej aktywnosci. Ale tak trzeba. Pzdr, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropka. Re: Dzisiejszy rejs.poprawili sie IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.01, 18:01 Przepraszam, że wtrącam swoje 3 grosze, ale wiecie przecież, że najbardziej w świecie kocham gadać. Chciałabym podzielić się z wami wrażeniami z wczorajszego popołudnia. Jak zwykle, po pysznym, niedzielnym obiedzie atmosferę w domu przepełniło uczucie sytości, stabilności, pewnej ociężałości fizycznej i umysłowej. Maluchy bez protestu pomaszerowały na poobiednią sjestę przekupione obietnicą podwójnej porcji ciasta ze śliwkami na podwieczorek. Pietrek zamknął się w swoim pokoju, aby w samotności wzdychać do tej Jednej Jedynej, Najwspanialszej, Najpiękniejszej - w tym tygodniu. Mężczyzna Życia zaległ na krótką drzemkę przed wyjazdem do stolicy. Czekał go pracowity i stresujący wieczór. Korzystając z jednego z ostatnich ciepłych i słonecznych dni, oszołomiona niezwykłą w moim domu ciszą, usiadłam w ogrodzie zaopatrzona w Politykę, Wprost i Wyborczą. Nażarte do nieprzytomności psy ułożyły się malowniczo na nasłonecznionym trawniku. Nawet papuga uznała, że wrzeszczeć w takiej chwili - po prostu - nie wypada! SIELANKA - pomyślałam. "...O mężczyznach nie rozmawiam w ogóle..." zdążyłam przeczytać. - wrrrrrrrr - powiedziała delikatnie suka. Spojrzałam w górę - leciał! Szybko podeszłam do papugi i zaczęłam drapać ją po łebku, zeby tylko nie rozdarła się, jak zwykle na dżwięk lecącego samolotu. wrrrrrRRRRRRRRRRRR!R!R!R!RRRRRrrrrrrrr - przeleciał! Znów zapadła błoga cisza. ...chyba że są politykami. A o dzieciństwie... wrrrrRRRRRRRRR!R!R!R!R!R!R!R!R! - nadleciał dość niespodziewanie. Tym razem system wczesnego ostrzegania nie zadziałał. Suka spała dość mocno. KCHRAAA!!!! KCHRAAA!!!! KCHRAAA!!!! KCHRAAA!!!! - rozdarła się papuga. HAU!HAU!HAU!HAU!HAU!HAU!HAU!HAU! - cienkim głosem zawołała oburzona suka. BU!BU!BU!BU!BU!BU!BU!BU! - pies zawtórował basem. Z domu dobiegł tupot zbiegających 4 niewielkich, dość sprawnych nóżek. - Gdzie to ciasto? Już jestem głodny! Dlaczego on ma większy kawałek?!!!!!! - Jednak trzeba kupić kałacha - oświadczył zdecydowanie Brunet. - Nie widziałaś kluczyków, kochanie? - Poszukaj w koszu, skarbie - usiłowałam rozdzielić bijące się o śliwkę maluchy. CZY MOŻECIE POWIEDZIEĆ MI, CO ZA BARAN KRĄŻYŁ WCZORAJ 200 METRÓW NAD MOIM DOMEM MIĘDZY 16-TĄ A 18-TĄ????!!! Na deszcz nisko latał?!! Czy moglibyście pokazać temu kretynowi, jak się wznosi do góry? Bo chyba jest jakaś wajcha do tego, nie? Jak ma lęk wysokości, to niech sobie hulajnogę kupi! Jutro kupuję kałacha. Uprzedzam. Pozdrawiam latających w chmurach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Do Kropki IP: *.lodz.silverscreen.pl 24.09.01, 18:08 Do gory leci sie pociagajac wolant do siebie:) Ten samolot na pewno nie byl rejsowy, bo te lataja ok 14. Jesli lecial tak nisko to moze zamiast kalacha wystarczy proca:) Pozdrowienia dla najdowcipniejszej osoby na forum:) HackFinn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Miller o lotnisku IP: *.toya.net.pl 24.09.01, 18:22 Właśnie w ŁWD premier Miller powiedział, że rzeczą najważniejszą do załatwienia są połączenia lotnicze Łodzi ze światem. Trzeba się tego domagać mailami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Re: Miller o lotnisku IP: *.lodz.silverscreen.pl 24.09.01, 18:27 Jesli tak powiedzial to chwala mu za to. Mam tylko nadzieje ze na slowach nie koniec, musimy tego pilnowac! Przeczytalem oststnio ze Port Krakow-Balice dostal w kontrakcie dla malopolski 30 000 000 zl, na inwestycje. Lublinek w kontrakcie dla Lodzkiego 0. Pozdrowienia HackFinn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Miller o lotnisku IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.01, 20:48 Widzialem i slyszalem. Miller wymienil 2 rzeczy wazne dla Lodzi: polaczenia miedzynarodowe i szybka komunikacje z Wa-wa, wlasnie w tej kolejnosci to wymienil. Ma u mnie duzego +. A odnosnie kontraktow wojewodzkich to wniosek Lublinka o bodaj nieco ponad 5 mlz zl (ponad 3 miala dac gmina) odrzucil i nie puscil do Wa-wy nasz wlasny sejmik samorzadowy. Usilowalem robic z tego afere w swoim czasie, ale urzedasy to jak zwykle zbyly milczeniem. A odnosnie listow do Millera w sprawie Lublinka to koniecznie. Tylko jezcze chyba trzeba ciut poczekac. Pzdr, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re: Miller o lotnisku IP: *.toya.net.pl 24.09.01, 23:57 Ciekawe, czy oni wiedzą, że żeby wreszcie Lublinek był normalnym lotniskiem muszą w niego zainwestować około 100 mln. zł (wydłużenie pasa startowego, system świetlny, rozbudowa terminala i szereg innych). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Re: Rozbudowa Lublinka IP: 192.168.1.* / 217.97.190.* 25.09.01, 11:43 Albert pisze ze na inwestycje potrzeba ok 100 000 000 zl. Na pewno ma racje, ale przeiez nie wszystko trzeba zrobic od razu, pewnie rozlozy sie to na lata. Sadze ze po zainwestowniu kilkunastu milionow i tak to bedzie niebo a ziemia w porownaniu z tym co jest teraz. (z czego 4 mln na Ils sa juz "ponoc" w miare pewne ,z drugiej strony PP PL jest nieobliczalne.) Pozdrowienia HackFinn ps. trzeba tez wydac w koncu jakies pieniadze na promowanie lotow z Lublinka, znajoma leciala w sierpniu do mediolanu , rece mi opadly jak dowiedzialem sie ze leciala z wawy bo nic nie wiedziala o mozliwosci darmowego dolotu z lodzi, gdy kupowala bilet tez nikt o tym nie wspomnial choc sa dogodne polaczenia w obie strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Wojsko powinno dołożyć. IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.01, 11:59 Na Lublinku są usytuowane także Woskowe Zakłady,one także też powinny wyłożyć znaczną kwotę na rozbudowę lotniska bo korzystają z niego i będą korzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Nowoczesne turbosmiglowce. IP: 192.168.1.* / 217.97.190.* 25.09.01, 12:03 Zgodnie z obietnica kilka slow o nowych turbosmiglowcach. Wedlug sierpniowego magazynu pokladowego Tyrolean Airlines (grupa Austrian Airlines) jednym z najnowoczesniejszych samolotow tego typu jest DE Havilland Q 400-8 dash (nie wylic z odrzutowym De Havilland dash 8-300) samolot ten ma predkosc przelotowa 667 km/h a np. atry ok 500. Przecietny niewielki odrzutowiec ma "przelotowke ok 800-850km/h. Poza tym jest tanszy , mniej alasliwy, i ma bardzo skromne wymagania co do pasa startowego. Lecialem w sierpniu do Wiednia (austrian air.) w jedno strone odrzutowym (Fokker F70) a druga turbosmiglowym De Havilland dash 8/300 (starsza wersja predkosc na poziomie ATRa). Podsumowujac pewnie ze odzutowce sa lepsze tylko ze na krotkich trasach, takze tych miedzynarodowych nie sa niezastapione, i czesto za drogie. Pozdrawiam HackFinn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re: Rozbudowa Lublinka IP: *.toya.net.pl 25.09.01, 12:18 Oczywiście, ze problem małej ilości pasażerów tkwi w złej pracy biura PLL LOT w Łodzi, ale to jest znana sprawa, tylko GW się boi o tym powiedzieć publicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn W czwartek odwoloany! IP: 192.168.1.* / 217.97.190.* 25.09.01, 12:44 Bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Człowiek który może. IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 26.09.01, 07:26 Człowiek,który może wiele pomóc w sprawie łódzkiego lotniska i który już wiele w tej sprawie zrobił to wiceprezydent miasta Łodzi Pan Krzysztof Makowski.Bliski przyjaciel Leszka Millera,który w całej kampanii wyborczej był niemal cieniem lidera SLD w naszym mieście.Mówi się,że będzie pracował w Warszawie w kancelarii Premiera.Na niego należy w tej sprawie postawić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re: Człowiek który może. IP: *.am.lodz.pl 26.09.01, 10:19 Oby! Od niego mam informację, że sprawa utworzenia międzynarodowego połączenia z Lublinka jest mocno zaawansowana. Ciekawe, jaka linia. Może chodzi o Silesię? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Człowiek który może. IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 26.09.01, 12:45 Miejmy nadzieje, ze facet w Wa-wie nie zapomni o Lodzi. A tak zupelnie na marginesie to ciekawe co na Makowskiego powiedza antyklerykalowie, gosciu w mlodosci byl ministrantem,. ;-) Pzdr, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Jeszcze o L Millerze. IP: 192.168.1.* / 217.97.190.* 26.09.01, 14:11 Czytalem wczoraj o przemowieniu L Millera w Lodzi w poniedzialek (GW), powiedzial on tam ze w Lodzi powinno sie przygotowac liste zaleglosci inwestycyjnych, zadanie to nalezy do wladz samorzadowych, boje sie ze skoncczy sie to tak jak z kontraktem dla lodzkiego gdzie LOKALNI politycy uznali ze lublinek nie jest zbyt potrzebna inwestycja poniewaz nie umiescili go na liscie projektow przeslanej do rzadu.Trzeba by wywierac na nich teraz jakas presje ( olbrzymia rola dla GW i akcji Lotnisko dla Lodzi), by uzali lublinek za jedna z priorytetowych inwestycji. Pozdrawiam HackFinn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Zle wiesci z Lotu. IP: 192.168.1.* / 217.97.190.* 26.09.01, 14:22 GW w dzisiejszych stronach gospodarczych pisze min. o PLL Lot. Leszek Chorzewski rzecznik prasowy lotu mowi ze w zwiazku z 10 procentowym spadkiem liczby pasazerow po atakach na USA, oraz zlymi wynikami firmy lot powaznie rozwaza przejrzenie siatki polaczen, i likwidacje badz ograniczenie niektorych. Jako ze polaczenie do lodzi (z winy lotu) nalezy do niezbyt uczeszczanych, boje sie ze moze to nas spotkac:( Chyba ze lot pojdzie po rozum do glowy i zrozumie jak duze oszczednosci mozna poczynic wprowadzajac miedzyladowania rejsow, (czesc mozna wtedy zlikwidowac). Moze tez pomysli ze cena nieweekendowa np z Lodzi do Gdanska (powrotny) na poziomie 900zl klientow raczej nie zacheca. Mamy chyba najwyzsze w europie ceny biletow na rejsy wewnetrzne. Pozdrwawiam HackFinn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn W niedziele odwolany. IP: 192.168.1.* / 217.97.190.* 27.09.01, 15:58 Lot odwolal rejs w niedziele! To 3 dzien w tym tygodniu z odwolanym rejsem z tzw. przyczyn operacjnych. Zamintowanie ILS dla lotu niewiele zmieni, skoro obecnie znacznie wiecej lotow jest odwolywanych z powodow innych niz pogoda! To polaczenie juz chyba nie moze funkcjonowac gorzej! Pozdrowy HackFinn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert A w poniedziałek planowo opóźniony IP: *.toya.net.pl 28.09.01, 01:05 Co na to Wielki Brat Rosset? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK A dzis odwolano IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 28.09.01, 14:47 No wlasnie. A co z ILS? Moze Redakcja cos odpowie lub napisze? Pzdr, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Biuro Lotu. Pochwala IP: 192.168.1.* / 217.97.190.* 28.09.01, 16:31 Tym razem dla odmiany dobra wiadomosc. Bylem dzis w biurze Lotu, obok mnie obslugiwano pasazerke, ktora jutro ma leciec co Nowego Yorku, zastanawilala sie czy kupic bilet z Lodzi czy z wawy obawiajac sie ze w przypadku anulowania rejsu nie zdazy z Lodzi nie zdazy na samilot do NY. Pani ktora ja obslugiwala (miala chyba na imie Anna) doradzala podroz z Lodzi informujac rownoczesnie ze nawet w wypadku anulowania rejsu na pewno zdazy (samolot do NY 16:35). Pasazerka zdecydowala sie na podroz z Lodzi. Czyli ze nie cale to biuro jest zle:) Pozdrowienia HackFinn ps. dzisiejsze odwolanie to bankowo wina pogody, pulap chmur ok.14 wynosil nie wiecej jak 80-100m. GAZETA WYPUSC WODE Z UST I ZAINTERESUJ SIE ILSem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn ILS!!! IP: *.lodz.silverscreen.pl 30.09.01, 20:39 Wedlug informacji Michala G. z watku Gazeto: Co sie stalo z akcja lotnisko dla Lodzi, na lewo od wejscia do portu wisi infowrmacja o rozstrzygnieciu przetargu na ILS dla Lublinka!!! Czyzby nareszcie:)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: ILS!!! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.09.01, 21:40 Witam Jakbys pojawil sie na Lublinku (a zdaje sie czesto tam bywasz) to znotuj informacje z tej kartki o przetargu (kto co i za ile itp) i rzuc na forum. Pzdr, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re: ILS!!! IP: *.toya.net.pl 30.09.01, 23:10 Byłbym ostrożny co do przetargu. Miały się odbyć 2 przetargi: na dostawę ILS oraz na roboty przygotowawczo-budowlane. Ten drugi na pewno jest rozstrzygnięty. Co do pierwszego - trzeba sprawdzić. Odnośnie biura LOT-u może by tak zorganizować konkurs na najlepszą kasjerkę (która rozprowadzi najwięcej biletów na trasę Warszawa - Łódź). Jak bacik nie pomaga, to może marchewka? Może Gazeta by wreszcie cokolwiek zrobiła np. ufundowała nagrodę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK statystyki IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 01.10.01, 08:41 Witam Jesli sie gdzies nie pomylilem przy wpisywaniu to wychodzi mi, ze we wrzesniu odbylo sie 19 rejsow Wa-wa-Lodz-Wa-wa, zas 11 odwolano z roznych przyczyn (chyba 2 lub 3 z przyczyn ewidentnie zlej pogody). Czyli nawet bez ILS gdyby tylko LOT chcial to ilosc rejsow anulowanych bylaby na granicy 10%. Oczywiscie zima moze byc gorzej. Pozdrawiam, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MichalG SPAM! Nie czytac !!! IP: 212.244.119.* 01.10.01, 13:51 Witam Wiem ze to SPAM, i wiem ze niektorych juz meczy watek lotniska na Lublinku, ale moze w miescie o tak wysokim bezrobociu jak Lodz oferta niezle platnej pracy zostanie mi wybaczona. Przechodzac do 'ad remu': Agencja Ruchu Lotniczego organizuje nabor kandydatow na stanowisko Kontrolera Ruchu Lotniczego z przeznaczeniem do pracy na Lublinku. Oferty zawierajace C-V i list motywacyjny wylacznie w jezyku angielskim nalezy przeslac w terminie od 15 pazdziernika do 9 listopada na adres: P.P. Porty Lotnicze Agencja Ruchu Lotniczego Osrodek Szkolenia Lotniczego al. Zwirki i Wigury 1 00-906 Warszawa Mala uwaga. Oferty przeslane przed 15 X moga zostac "zagubione" wsrod innej korespondencji, natomiast dzien 9 XI jest ostatnim dniem przyjmowania zgloszen. Zgloszenia w jezyku polskim beda od razu kierowane do kosza. Wymagania: Wyksztalcenie minimum srednie, poparte matura; wiek 18-26 lat; dobra znajomosc jezyka angielskiego; Osoby ktorych aplikacje zostana zaakceptowane przez komisje kwalifikacyjna zostana zaproszone, proawdopodobnie 26 XI (termin jeszcze nie jest oficjalnie potwierdzony) na egzamin skladajacy sie z dwuczesciowego testu z jezyka angielskiego i szesciocesciowego testu psycho-motorycznyego. Teraz pare slow na temat apanazy: praktykant, czyli osoba ktora jest sluchaczem kursu teoretycznego zarabia ok 850 zl netto; asystent, osoba po kursie teroetycznym zarabia ok. 1400 zl netto; kontroler, czyli osoba po uzyskaniu licencji (ok dwa lata po "nabraniu sie" do firmy) zarabia min 3000 zl netto. Zycze szescia M..M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Swissair IP: 192.168.1.* / 217.97.190.* 01.10.01, 15:51 Swissair wydal dzis komunikat mowiacy o tym ze z powodu krytycznej sytuacji finansowej nie gwarantuje ze wszystkie tegotygodniowe rejsy sie odbeda. Komunikat taki wydaje sie tylko w ostatecznosci poniewaz podwaza zaufanie klientow do firmy. Czy to koniec Swissairu? Co w takim razie z aliansem Qaliflyer oraz Lotem? Pozdrowienia HackFinn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn W piatek odwolany. IP: 192.168.1.* / 217.97.190.* 01.10.01, 16:22 ! HF ps. brak mi slow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Tako i w przyszly wtorek. IP: *.lodz.silverscreen.pl 01.10.01, 19:24 Jak tak dalej pojdzie statystyka pazdziernika bedzie sporo gorsza niz wrzesnia. Pozdrowy HackFinn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Tako i w przyszly wtorek. IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 02.10.01, 09:23 Juz po wyborach wiec znowu mozna olewac. Pzdr, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Swissair sprzeda akcje Lotu IP: 192.168.1.* / 217.97.190.* 02.10.01, 12:24 Wedlug dzisiejszych danych telegazety (tvp1) przyjety wczoraj plan naprzawczy zaklada sprzedanie przez swissair posiadanych udzialow innych przewoznikow w tym PLL Lot. Ciekawe wobec tego kto ewentualnie kupi te akcje lotu. Jesli przyjac ze wchodza w gre linie powiazane z 2 sojuszami (One World i Starallince) to moim zdaniem z punktu widzenia portow regionalnych o niebo lepszy jest Staralliance posiadajacy kilka swoich HUBow blisko polski (Frankfurt, Dusseldorf, Monachium, Wieden oraz Kopenchage). Polityke Staralliance widac chocby w Austrii gdzie kazdy port ma polaczenia co najmniej z Wiedniem i Frankfurtem. Podejzewam jednak ze ze wzgledu na olbrzymie wplywy lobby warszawsko-okeciowego polski rzad przychylniej bedzie patrzyl na One World. Jego huby w europie to Helsinki (zupelnie nieprzydatny dla podrozy z polski do europy) Madryt (niemal zupelnie nieprzydatny, chyba ze ktos leci do portugalii, jesli lecimy z polski do europy) i Londyn (swietny hub ale nie dla podrozy wenatrzeuropejskich)Wiec prawie wszystkie loty z polski byly by wciaz przez wawe (po to sie wydaje ok 300 mln$ na rozbudowe okecia). Swissair moze sprzedac swoje akcje lotu komu chce, ale ponieawaz dysponuje tylko pakietem mniejszosciowym, potencjalny nabywca musi liczyc sie z planami polskiego rzadu. Pozdrowienia HackFinn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Swissair sprzeda akcje Lotu IP: 192.168.1.* / 217.97.190.* 02.10.01, 12:29 Wedlug dzisiejszych danych telegazety (tvp1) przyjety wczoraj plan naprzawczy zaklada sprzedanie przez swissair posiadanych udzialow innych przewoznikow w tym PLL Lot. Ciekawe wobec tego kto ewentualnie kupi te akcje lotu. Jesli przyjac ze wchodza w gre linie powiazane z 2 sojuszami (One World i Starallince) to moim zdaniem z punktu widzenia portow regionalnych o niebo lepszy jest Staralliance posiadajacy kilka swoich HUBow blisko polski (Frankfurt, Dusseldorf, Monachium, Wieden oraz Kopenchage). Polityke Staralliance widac chocby w Austrii gdzie kazdy port ma polaczenia co najmniej z Wiedniem i Frankfurtem. Podejzewam jednak ze ze wzgledu na olbrzymie wplywy lobby warszawsko-okeciowego polski rzad przychylniej bedzie patrzyl na One World. Jego huby w europie to Helsinki (zupelnie nieprzydatny dla podrozy z polski do europy) Madryt (niemal zupelnie nieprzydatny, chyba ze ktos leci do portugalii, jesli lecimy z polski do europy) i Londyn (swietny hub ale nie dla podrozy wenatrzeuropejskich)Wiec prawie wszystkie loty z polski byly by wciaz przez wawe (po to sie wydaje ok 300 mln$ na rozbudowe okecia). Swissair moze sprzedac swoje akcje lotu komu chce, ale ponieawaz dysponuje tylko pakietem mniejszosciowym, potencjalny nabywca musi liczyc sie z planami polskiego rzadu. Pozdrowienia HackFinn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Swissair sprzeda akcje Lotu IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 02.10.01, 12:41 Z naszego punktu widzenia chyba lepszy bylby Star. Wtedy mamy szanse na to, ze komunikacja lotnicza w Polsce bedzie rozwijac sie bardziej rownomiernie, a nie tylko jedno Okecie. Ale pewnie jak zwykle wygra lobby warszawskie. Pzdr, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DonPedro Nie bedzie ILS'a IP: *.chello.pl 02.10.01, 18:12 Witam Jak mowia dzisiejsze plotki z PPL, pani dyrektor d/s inwestycji wstrzymala pieniadze na Lodzkiego ILS'a. Ciekawsza sprawa jest z pomoca T-VOR dla Suwalk. Urzadzenie jest zakupione, ale lezy w skrzynkach od pol roku, poniewaz pani dyrektor zablokowala pieniadze na betonowa podmorowke. Patrzac na rozbudowe Okecia mam wrazenie, ze niedlugo aktualne bedzie stare, zapomniane haslo "Caly narod buduje Warszwe" Tajemniczy Don Pedro Szpieg z krainy Dezszcowcow Carrramba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Nie bedzie ILS'a IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.01, 00:12 Czy ktos moze to potwierdzic lub zaprzeczyc? Nie smiem sugerowac nawet Redakcji. Bo jesli sie potwierdzi to mysle, ze trzeba bedzie slac posty do Millera z cc do PPL, to chyba by ich odblokowalo. Pzdr, Marcin Kaniewski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aLBERT Re: Nie bedzie ILS'a IP: *.toya.net.pl 03.10.01, 00:29 Ten pomysł trzeba zrealizować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Nie bedzie ILS'a IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 03.10.01, 10:32 Owszem trzeba tylko myslalem, ze lepiej bedzie jak rzad juz powstanie. Ale jesli znowu chca zabrac kase na ILS to przyspieszymy. Dlatego zalezy mi na potwierdzeniu lub zaprzeczeniu. Ja popytam, popytajcie i Wy. Pozdro, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Paranoja IP: *.skydive.pl 03.10.01, 11:47 To jest szczyt wszystkiego zeby wiedze o losach tak kluczowej inwestycji trzeba bylo czerpac z plotek i domyslow!!! Moze jakis dziennikarz wpadnie na to zeby zamiescic kilka zdan dotyczacych aktualnego stanu prac zwiazanych z zakupem czy instalacja ILS. HF Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Paranoja IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 03.10.01, 12:28 Napisze dzis do TVP Lodz, moze uda sie ich namowic do sprawdzenia. Bo jak widac GW to obecnie skupia sie na przygadywaniu forumowiczom, a nie na wlasnych akcjach. Pozdrawiam, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Odwolane loty. IP: 192.168.1.* / 217.97.190.* 03.10.01, 14:54 Wedlug stanu na dzis ddwolane sa loty 5, 9, 13 i 14 pazdziernika dodatkowo planowo opozniony jest rejs 12 pazdziernika. Pewnie zdarzy sie tez rejs (badz rejsy) odwolane z powodu pogody. Czy wobec tego dotychczasowego zainteresownia lotami LCJ-WAW nie nalezy uznac za nadspodziewanie duze? Pozdrawiam HackFinn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Odwolane loty. IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 03.10.01, 15:31 Moje slowa. LOT nadal usiluje zniechecic ludzi do latania z Lodzi. Czy na to dziadostwo LOT/PPL nie ma zadnej sily w tym kraju? Czy gmina nie moze sama zrobic lotniska? Czy ja doczekam rozwoju Lodzi? Pzdr, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arecki Re: Odwolane loty. IP: *.centertel.pl 04.10.01, 09:27 Mam bilet na 13.10. Lot zostal odwolany z powodu problemow Swissair - LOT przesuwa samoloty do obslugi ich polaczen. Takie jest przynajmniej tlumaczenie ludzi z LOT-u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Re: Odwolane loty. IP: 192.168.1.* / 217.97.190.* 04.10.01, 14:00 Gość portalu: Arecki napisał(a): > Mam bilet na 13.10. Lot zostal odwolany z powodu problemow Swissair - LOT > przesuwa samoloty do obslugi ich polaczen. Takie jest przynajmniej tlumaczenie > ludzi z LOT-u. Wedlug danych z internetu Lot do Lodzi nie jest dzis odwolany tylko opozniony, ma odleciec o 14:05. Nie wiem jak lot mialby pomoc Swiisairowi swiomi ATRami 42. Poza tym rejsy do lodzi sa o 13:20 a nie o 13:10. Pozdrowienia HackFinn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Odwolane loty. IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 04.10.01, 14:07 Na razie rejs przesuwa sie na 14:05. Ciekawe, czy w koncu nie odwolaja. Pzdr, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Re:kolejne odwolane loty. IP: 192.168.1.* / 217.97.190.* 04.10.01, 14:38 Wg stanu na dzis odwolane loty to rejsy 5,7,8,9,13,14 pazdziernika. Wedlug mnie lepiej jest skasowac to polaczenie bo tak bardzo obnizy wiarygodnosc Lodzkiego lotniska,ze gdy w przyszlosci pojawi sie tu(mam nadzieje) normalny przewoznik ludzie majac we wspomnoeniach poczynania Lotu nie beda chcieli latac z Lodzi. Ja odtad zamierzam nie korzystac ani z Lotu ani Okecia. Lotnisko Katowice- Pyrzowice jest tylko o ok. 30km dalej (ale droga lepsza niz do wawy) i ma polaczenie z frankfurtem obslugiwane przez Lufthanse. HackFinn PS im szybciej Lot upadnie tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re:kolejne odwolane loty. IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 04.10.01, 15:02 Z tymi Pyrzowicami to niezly pomysl, tylko jak tam z Lodzi dojechac? Na Okecie z Lodzi bywaja samoloty, a jest na pewno Polski Ekspres. Jak uwazacie kiedy uderzac do Milera? Moze jakas propozycja tekstu. Pozdrawiam, Marcin Kaniewski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Jeszcze wiecej odwolanych. IP: 192.168.1.* / 217.97.190.* 04.10.01, 19:00 Lot odwolal wlasnie rejs 10 pazdziernika. W tej chwili odwolane sa rejsy 5,7,8,9,10,13,14 pazdziernika 12 X dalej ma tylko planowe opoznienie. Mam taka teorie (nieco spiskowa) lot robi absolutnie wszystko co moze aby zniechecic ludzi do latania, potem powie ze nie bylo zainteresownia Porty Lotnicze stwierdza ze na lotnisku z ktorego nikt nie chce latac nie ma sensu instalowac ils, a lot predzej czy pozniej (raczej predzej) zlikwiduje polaczenie waw-lcj, a Lodz zyska opinie miasta do ktorego nie oplaca sie latac takze u innych przewoznikow. Obawiam sie ze sensowny dojazd do pyrzowic jest mozliwy tylko samochodem:( Pod wzledem dojazdu niesamochodowego lepsze sa porty Krakow-Balice, Poznan- Lawica czy nawet Wroclaw-Strachowice (wszystkie maja nieLotowskie polaczenia z dobrymi hubami). Obawiam sie tez ze na maile do L Millera jest wciaz za wczesnie, ma on w tej chwili dosc zajec z tworzeniem rzadu.Mysle ze jak tylko ukonstytuluje sie naowy rzad (ok. koncowki pazdziernika) trzeba bedzie rozpaczac masowa (na tyle na ile to mozliwe) akcje slania maili z prosba o zajecie sie sprawa Lublinka. Pozdrawiam HackFinn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re:kolejne odwolane loty. IP: *.toya.net.pl 04.10.01, 19:37 Moim zdaniem należy kuć żelazo póki gorące czyli teraz. Przecież obecnie ważą się pieniądze na ILS, poza tym dobrze by było, abyśmy w przyszłorocznym budżecie państwa mieli około 60 mln zł na dalszy rozwój lotniska. To nie jest dużo, bo tyle dostawały rocznie inne lotniska, a przecież Łódź ma nie być dyskryminowana i trzeba nadrobić zaległości. W liście, który mam nadzieję Marcin stworzy, warto opisać dokładnie całą sytuację, wskazując wszystkie potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn L. Miller. IP: 192.168.1.* / 217.97.190.* 04.10.01, 19:47 Moim zdaniem jest troche za wczesnie ale jesli zaczniecie wysylac cokolwiek w sprawie Lublinka dajcie znaz z miejsca sie przylacze. Jesli w tym roku nie zostanie kupiony ils to nie wiadomo czy w przyszlorocznym budzecie PP Porty Lotnicze beda na to pieniadze, z tego punktu widzenia na pewno nie jest za wczesnie. Pozdrawiam wszystkich "lublinkowiczow" a szczegolnie Alberta i MarcinaK HackFinn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn A moze do radnych? IP: 192.168.1.* / 217.97.190.* 05.10.01, 18:18 Czy macie jakies internetowe namiary lodzkich radnych? Trzeba chyba zaczac slac do nich maile, byc moze ktos z nich zainteresuje sie Lublinkiem przeciez wybory samorzadowe juz za niecaly rok. Pozdrawiam HackFinn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Czy ta linia jeszcze dziala? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.01, 23:31 Witam Piatek anulowany, sobota anulowany, niedziela anulowany. A potem beda narzekac, ze frekwencja mala. Gnoje, skurczybyki, gownojady, pierdolce z LOT!!!! Ufff, ulzylo mi. Jak sie w przyszlym tygodniu nic nie poprawi to chyba nie wutrzymam i skrobne co do Millera. Choc uwazam, ze powinno sie to zrobic po zbudowaniu przez niego rzadu. Pzdr, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re: Czy ta linia jeszcze dziala? IP: *.toya.net.pl 07.10.01, 11:40 Połączenie Warszawa - Łódź zostało praktycznie zawieszone w przyszłym tygodniu z wyjątkiem czwartku i piątku, ale te i tak na pewno w ostatniej chwili zostaną odwołane. Gazeto, rusz się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Zagladajcie na newsy IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.10.01, 21:58 Witam Zapraszam Forumowiczow szczegolnie zainteresowanych lotnictwem na grupe news pl.rec.lotnictwo. Tam szaleje pare osob z LOT z ich specyficznym podejsciem warszawso-lotowskim i mysle, ze w pare osob z Lodzi latwiej by sie nam dyskutowalo. Ostatnio lekko znowu scielismy sie o Lublinek w watku: LOT - chyba pekne ze smiechu Pozdrawiam, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Jest coraz gorzej IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 08.10.01, 12:40 Witam Na chwile obecna sytuacja wyglada tak, ze z/do Lodzi nic nie przylecialo od ostatniego piatku i nie przyleci do najblizszej srody. Potem czwartek piatek sa rejsy, zas sobota i niedziela znowu nie ma - i to pod warunkiem, ze nic z planowanych nie zostanie odwolane. Cos po wyborach LOT zupelnie przestal obslugiwac Lodz. Pozdrawiam, MarcinK PS A Gazeta i tak ma to gdzies. Cala akcja rozwija sie jak w 1999 roku. MK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Balagan (malo powiedziane) w Locie. IP: 217.97.190.* 08.10.01, 14:02 Chcialem dzis kupic bilet Lodz-Londyn na 16 maja 2002 zadzwonilem do biura lotu w lodzi (6334815) pinformowano mnie, ze na razie nie ma rozkladu dla trasy Lodz- warszawa na sezon letni 2002. Nie dalem za wygrana i zadzwonilem do centrum rezerwacji i sprzedazy Lot(0801300952) tutaj stwierdzili ze rozklad jest i jesli chce to moge kupic bilet na jedno z 2 mozliwych polaczen tj. 6:05 i 14:30 z lodzi i dalej do Londynu. Nastepnie znowu zadzwonilem do biura Lotu w Lodzi, odebrala inna osoba, powiedzialem jej (miala na nazwisko ŚNIEDŻ) jakie informacje uzyskalem pod nr 0801300952, postukala w kompa i powiedziala ze owszem rozklad jest ale niepptwierdzony na co niesmialo zauwazylem ze jesli rozklad sie zmieni to przeciez bez problemu zmienia mi rezerwacje, Pani Śniedź nie dala za wygrana mowiac ze nie wiadomo jak sytuacja sie rozwinie i biletu sprzedac mi nie moze, zapytalem wiec z jak duzym wyprzedzeniem moge kupic bilet na co odparla ze z 6 miesiecznym, na tym moja rozmowa z nimi sie zakonczyla. Pozniej zauwazylem ze za 6 miesiecy bedzie 4 kwietnia 2002 czyli ze bedzie obowiazywal letni "niepotwierdzony" rozklad lotu. Czy to nie jest skandaliczne i absurdalne ze pracownicy Lotu w Warszawie chca i twierdza ze moga sprzedac taki bilet, a ludzie z biura w lodzi robia wszystko zeby nie sprzedac (zamkniete lotnisko oznacza ze nie beda musieli jezdzic do kasy na lotnisku). Przeciez nie pojade do Warszawy zeby kupic bilet!!! W razie gdyby ktos z lotu chcial sie ze mna skontaktowac (wciaz chce kupic bilet) podaje maila hackfinn@poczta.gazeta.pl Pozdrawiam HackFinn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Trzy miasta-jeden samolot. IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.01, 07:58 Jeden samolot EUROLOTU obsługuje regularnie Bydgoszcz i Rzeszów oraz dorywczo jak się zdarzy Łódż.Wieczorem leci do Bydgoszczy tam nocuje,następnego dnia rano wraca do Warszawy,by w godzinach dopołudniowych polecieć do Rzeszowai wrócić do Warszawy.Następnie jeśli jest sprawny oraz gdy jest obsada załogi to wtedy wykonuje rejs do Łodzi.Tak to wygląda na dziś a że wygląda żle to wszyscy o tym wiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perry Zmiany w taryfie weekendowej :-( IP: *.umirm.gov.pl 09.10.01, 10:33 Jakby wszystkiego było mało, pod 952 dowiedziałem się o zmianach w taryfie weekendowej. Od nowego rozkładu (czy też już od października, ze złości zapomniałem) chcąc skorzystać z taryfy weekendowej na liniach krajowych trzeba wykupić bilet wyłącznie w obie strony. No cóż, chciałem wrócić z weekendu w Gdańsku w godzinkę ale widać, że chcąc nie chcąc również za powrót zapłacę PKP. Z opadnietymi rekoma pozdrawiam - Perry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Statystyka rejsow Pll NieLot Waw-Lcj 1-14 X 2001 IP: 192.168.1.* / 217.97.190.* 09.10.01, 13:35 Uwzgledniajac odwolane rejsy statystyka lotow Warszawa-Lodz w okresie 1-14 pazdziernika 2001 wyglada nastepujaco: liczba dni 14 rejsow punktualnych 2 rejsow niepunktualnych 2 rejsow odwolanych 10 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zaden z rejsow nie odwolany ze wzgledu na pogode. Moim skromnym zdaniem to juz koniec :( Ostatni rejs odbyl sie 4 X 2001 opozniony o 50 min. , nastepny (choc ja w to nie wierze) przyleciec ma 15 (to nie pomylka) X 2001 oznacza to w najlepszym przypadku 10 (dziesiec) dni bez ani jednego rejsu)Tak zle jeszcze nie bylo. HF :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn A Gazeta Lodzka ma to gdzies. IP: 192.168.1.* / 217.97.190.* 09.10.01, 13:49 Ostatni ich tekst z szumnie zaczetej akcji, ukazal sie sie (o ile czegos nie przeoczylem) 12 wrzesnia. Redakcja poziomem prowadzania akcji dostosowala sie do poziomu obslugi polaczenia z Lodzia przez NieLot. Tracac resztki dobrego nastawienia do gazety ktora nie tak dawno uwazalem za najlepsza w Polsce i wciaz (juz chyba niedlugo) z przyzwyczajenia codziennie nabywam, HF Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Statystyka rejsow Pll NieLot Waw-Lcj 1-14 X 2001 IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 09.10.01, 14:31 Witam Jeszcze wczoraj byly w rozkladzie rejsy 11 i 12 pazdziernika, a dzis juz nic takiego nie ma. Pozdrawiam, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Jest artykul w GW... i co z tego IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 09.10.01, 19:40 Witam Wlasnie czytam artykul w GW o Lublinku. No i niby jest ale jakby go nie bylo. Dziennikarz mowi, ze w rozkladzie nie ma samolotow, a facio z LOTu, ze to widac blad rozkladu, bo lataja normalnie. GOWNO PRAWDA!!!!! NIE LATAJA!!!! Akurat jesli cos leci to widze to i slysze, bo pracuje niedaleko sciezki podejscia. Od 5 pazdziernika nic nie lata i podejrzewam, ze do 15 nic nie poleci. Sorry, ale artykul jest na poziomie pogadania sobie bab w maglu! Dziennikarz mogl bowiem sprawdzic, czy rejsy faktycznie sie odbywaja czy nie np na Lublinku i na odpowiedz, ze to tylko blad w rozkladzie powiedziec, ze faktycznie rejsow nie ma i zapytac co facio z LOTu na to. Ale widac przycisnac rozmowce do muru to umie Monika Olejnik, a nie Monika Galazka. Pozdrawiam rozczarowany, Marcin Kaniewski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re: Jest artykul w GW... i co z tego IP: *.am.lodz.pl 10.10.01, 12:31 Też uważam, że artykuł jest bardzo słaby. Jego przygotowanie zajęło max. 10 min. czasu. Jeden telefon do W-wy i sprawa z głowy na następny miesiąc. Jak urzędas z W-wy mówi nieprawdę ("błąd w internecie"), niech mówi. Po co wyjaśniać sprawę do końca. Za tych marnych parę groszy, lepiej się nie wysilać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perry Re: Jest artykul w GW... i co z tego IP: *.umirm.gov.pl 10.10.01, 12:43 Hmm, za "urzędasa z W-wy" to własciwie mógłbym się obrazić ale że nie dotyczy to mnie więc pozostaje mi wyrazić pełną akceptację :-) A tak w ogóle, już niedługo do naszej akcji można będzie wykorzystywać stronę www.kprm.gov.pl i przypominać o obietnicach... Pozdrawiam (po dłuższej nieobecności) - Perry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Moze cos z tego artykulu jednak wynika. IP: 192.168.1.* / 217.97.190.* 10.10.01, 14:13 W artykule napisane jest min ze do zimy ma zostac dostarczony ILS. Jesli autor to naprawde sprawdzil ( w co wierze) to wynika z tego ze musi byc juz zamowiony i raczej sie nigdzie nie zawieruszy. Kolejna ciekawostka wg. tekstu przybywa pasazerow na trasie waw-lcj , przy obecnym poziomie obslugi polaczenia to prawdziwy cud. Nie popadajmy w skrajny defetyzm:) Pozdrowienia HackFinn Odpowiedz Link Zgłoś
real#perry Re: Moze cos z tego artykulu jednak wynika. 10.10.01, 14:19 To, że przybywa to najlepszy dowód na to, że ta linia jest potrzebna! Jeśli jeszcze będzie mi dane bez przeszkód skorzystać z połączenia przy okazji najbliższej wizyty w Łodzi to będę mógł być dobrej myśli. Pozdrawiam - Perry (wreszcie się zalogowałem i stąd ten "real#perry - ktpoś już przede mną wybrał ten login) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Dofinansowanie Lotu przez rzad. IP: 192.168.1.* / 217.97.190.* 10.10.01, 14:21 Wedlug informacji z 1 strony GW Gospodarka Lot zostanie dokapitalizowany przez rzad (de facto przez nas) akcjami PEKAO, KGHM i Impexmetalu na laczna kwote 400 000 000 pln w zamian za co skarb panstwa obejmie akcje nowej emisji PLL (nie) Lot. HackFinn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Podwyzka cen biletow PLL NIELot. IP: 192.168.1.* / 217.97.190.* 12.10.01, 13:24 Wedlug danych z portalu Interia Lot podnosi od 15 X 2001 ceny biletow o 3%. Widac tu doskonale polityke lotu zamiast ciac koszty lepiej podniesc ceny biletow. To dziadostwo nigdy i tak nie upadnie rzad na to nie pozwoli!!! HF Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perry Re: Podwyzka cen biletow PLL NIELot. IP: *.umirm.gov.pl 12.10.01, 13:32 Polityka cenowa jest w ogóle trudno zrozumiała - patrz wyżej post n/t taryfy weekendowej. Najlepiej zadziałałaby tu zdrowa konkurencja, ale z tym musimy chyba poczekać do czasu wejścia do UE :-( Pozdrawiam - Perry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert KOLEJNE ODWOŁANIA IP: *.toya.net.pl 13.10.01, 11:32 We wtorek: odwołany. Zaplanowano już 9 dniową przerwę w lotach od 28 października do 6 listopada. LOT NADAL OLEWA ŁÓDŹ !!! GW TEŻ OLEWA TEMAT !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Poniedzialek wciaz jest w rozkladzie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 217.97.190.* 13.10.01, 12:31 Niestety w tej chwili to rejs ktory dochodzi do skutku jest czyms nadzwyczajnym: ( Rejs odwolany to norma:( Co do przerwy na przelomie X/XI to na chwile obecna sa rejsy 27X 30X 31X 6XI i dalej wg. rozkladu (wtorek-piatek). Ale nic to, nie dajmy sie. Wkrotce czas zaczac akcje z Millerem. Pozdrowienia HackFinn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: KOLEJNE ODWOŁANIA IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 13.10.01, 12:31 Witam Widze, ze zle podchodzisz do sprawy i nieprawidlowo interpretujesz fakty. Gazeta nie olewa tylko unika zbednych emocji i pilotuje akcje "Lotnisko dla Lodzi" z umiarem i duza doza obiektywizmu, a bez zbednych emocji. LOT zas nie odwoluje tylko znowu wkradl im sie blad do rozkladu. ;-) Pozdrawiam, MarcinK PS Gazety nie stac juz nawet na odezwanie sie na forum w tej sprawie MK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sędzia Re: PLL Lot IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.01, 22:16 GAZETO ODEZWIJ SIĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!! TO 413 OSÓB TU PISZE!!!!!! TO CHYBA O CZYMŚ ŚWIADCZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Jutrzejszy dalej w rozkladzie!!! IP: 192.168.1.* / 217.97.190.* 14.10.01, 14:33 Jesli nic sie nie zmieni bedziemy jutro swiadkami SENSACYJNEGO wydarzenia. Z Warszawy przyleci rejsowy samolot!!! Pierwszy od 4 X. Ale zeby nie bylo za fajnie wtorkowy jest juz odwolany. Ciekawe czemu lot w tak szczegolny sposob traktuje tylko polaczenia do Lodzi, ciekawe rowniez czemu GW brak odwagi by o to zapytac (w ramach akcji Lotnisko dla Lodzi). Pozdrawiam HackFinn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Dzis przylecial IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 15.10.01, 16:08 Witam Jestem w szoku. Chyba sie poplacze ;-). Dzis przylecial samolot z Wa-wy. Bardzo ciekawe jak przerwa w lotach (od 4 X do dzis) wplynela na frekwencje. Pozdrawiam, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Polityka rezerwacyjna lotu IP: 192.168.1.* / 217.97.190.* 15.10.01, 17:10 Lot jest linia ktora ma chyba najbardziej restrykcyjna polityke rezerwacyjna na rynku. Po dokonaniu rezerwacji lot daje tylko 72 godziny na wykup biletu (nie dotyczy klasy biznes). W innych liniach z ktorymi mialem kontakt najczesciej bilet nalezy wykupic na 2 tygodnie przed odlotem, w Lufthansie gdy rezerwowalem bilet do NY termin wykupu to 7 dni przed odlotem. W locie jesli chce sie wczesniej zaplanowac podroz trzeba bilet wykupic niemal od razu:( Rejs Warszawa-Madryt jest rejsem code-share Lotu i Iberii wykonywanym przez lot. Rezerwujac bilet na ten lot w Iberii termin wykupu to 14 dni przed odlotem, w Locie max 72 godziny od dokonania rezerwacji. Nie wiem jak to wyglada w tej chwili, ale w kwietniu bilet kupiony w Iberii byl o 80 zl tanszy. Pozdrawiam HackFinn ps. Ciekawe czy prezydent Panas byl dzisiaj na Lublinku w zaiazku z odwieszeniem polaczenia WAW-LCJ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Dlaczego przylecial IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 15.10.01, 17:31 Witam A moze odwrocic pytanie. Czy samolot przylecial, bo byli oficjele? Pogloski mowily, ze dzis tez odwolaja, a tu siurpryza. Pozdro, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
mac. Re: Dzis przylecial 15.10.01, 18:15 Gość portalu: MarcinK napisał(a): > Witam > > Jestem w szoku. Chyba sie poplacze ;-). Dzis przylecial samolot z Wa-wy. Super!! Tyle tylko, że teraz panowie z LOT-u będą mówić różnym ludziom (w tym dziennikarzom), że połączenia z Łodzią nie zaniedbują, bo przecież loty się odbywają (a że nieregularnie i bardzo często niepunktualnie to już inna historia, ale o tym nie trzeba przecież mówić, bo dziennikarze i tak nie sprawdzają). > Bardzo ciekawe jak > przerwa w lotach (od 4 X do dzis) wplynela na frekwencje. Jeśli była mała (a patrząc obiektywnie duża nie była na pewno) to LOT powie, że to ci "niedobrzy Łodzianie" nie chcą latać. > Pozdrawiam, MarcinK ja również Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Nastepca ATR-a IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 17.10.01, 12:49 Witam Ponoc lada dzien maja w LOTcie zapasc decyzje o zakupie nastepcy ATR-42. Ponoc bedzie to ATR-42-500. Pozdrawiam, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał G Re: Nastepca ATR-a IP: 212.244.119.* 17.10.01, 12:59 Gość portalu: MarcinK napisał(a): > Witam > > Ponoc lada dzien maja w LOTcie zapasc decyzje o zakupie nastepcy ATR-42. Ponoc > bedzie > to ATR-42-500. > A za czyje pieniądze???? Przypominam, że sytuacja finansowa w LOT-cie nie jest wesoła, i to nie przez bliskie bankructwo SwissAir, własciciela 38% akcji, ale przez uparte utrzymywanie nierentownego połączenia do Łodzi. To ostatnie oczywiscie ;-) P.S. Przepraszam za ortografię, ale <ALT s> reloaduje mi stronę zamiast napisać własciwą literkę > Pozdrawiam, MarcinK Ja również Michał Grzelak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Nastepca ATR-a IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 17.10.01, 17:19 Kto ma za to zaplacic niestety nie zostalo podane. Znajac nasz kochany kraj to pewnie wszyscy, czyli podatnicy (znowu jakies male dofinansowanie LOT-u - moze czyjes akcje). Pozdrawiam, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Dzis znowu anulowany. IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 17.10.01, 13:19 No wlasnie. MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Lot potrafi byc mily (i o ILS) IP: 192.168.1.* / 217.97.190.* 18.10.01, 14:48 Opisywalem juz na forum perypetie zwiazane z usilowniem kupna biletu Lodz- Londyn w sezonie letnim 2002 ( post "Balagan (malo powiedziane) w Locie" z 8 X). Wyslalem w tej sprawie 8 X maila do dzialu reklamacji Lotu. Przedwczoraj zadzwoniono do mnie z Lotu (Lodz), przeproszono za zamieszanie , poinformowano o wyciagniaciu konsekwencji w stosunku do winnych i zaproszono po zakup biletu. Wczoraj poszedlem po bilet, uprzejmie i bezproblemowo mnie obsluzono oraz poproszono do dyrektora Pana Rosseta (mam nadzieje ze prawidlowo pisze to nazwisko), ktory jeszcze raz przeprosil mnie i zaproponowal chwile rozmowy oto niektore poruszone watki (skorzystalem z okazji by o kilka rzeczy zapytac) 1) Lodzkiemu oddzialowi Lot bardzo zalezy na utrzymaniu polaczenia Waw-Lcj w okresie zimowym, nawet w okrojonym zakresie, poniewaz sa pesymistami co do ewentualnego odwieszenia polaczenia po zawieszeniu go na zime. 2) Odwolania rejsow sa spowodowane bardzo malym oblozeniem niektorych rejsow, gdy na kilka dni przed lotem (nie mozna juz wtedy kupic najtanszych biletow miedzynarodowych) w samolocie do lodzi sprzedano 0 miejsc a w samolocie da Warszawy 2 to nie ma innego niz anulacja rejsu wyjscia (jest w tym sporo racji ale z drugiej strony seryjne odwolywanie rejsow podkopuje i tak watle zaufanie pasazerow do tego polaczenia) 3) Problem z ILS wynika ze zlego nastawienia PP Porty-Lotnicze do tej sprawy, jednakze Pan Rosset stwierdzil, ze jest w tej materii optymista, poniewaz z otoczenia Premiera Elekta docieraja informacje o zmianach PP Porty-Lotnicze w tym zmianach w stosunku do Lublinka (maja nastapic juz bardzo niedlugo). Ciekawe na jakiej podstawie GW napisala ze ILS dotrze przed zima do Lodzi skoro z rozmowy z Panem Rossetem wywnioskowalem ze najprawdopodobniej nie odbyl sie jeszcze przetarg w tej sprawie. 4) Obecna wersja rozkladu letniego 2002 przewiduje 16 tygodniowo rejsow Waw-Lcj w tym rejsy 6:05 LCJ-WAW i 22:45 WAW-LCJ. (Ja mam kupiony bilet 5kwietnia LCJ- WAW 6:05 i dalej londyn 8 kwietnia Londyn WAW i dalej 22:45 WAW-LCJ). Mozna juz kupowac na te rejsy bilety (min. dzieki zamieszaniu jakie wywolalem) Na koniec Pan Rosset podarowal mi w imieniu Lotu elegancki firmowy komplet (pioro + dlugopis na oko warte min 100 zl), jak widac potrafia byc takze mili. Pozdrawiam HackFinn ps. nasuwaja mi sie nastepujace wnioski 1) Od poniedzialku trzeba chyba zaczac wysylanie maili do Premiera Millera 2) Jesli ma sie uzasadninoe zastrzezenia do poziomu obslugi PLL Lot warto slac maile z reklamacjami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Lot potrafi byc mily (i o ILS) IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 18.10.01, 15:24 Witam Taaak. Potrafi! Dzis nawet byl tak mily, ze nie odwolal rejsu. Mam jednak pare watpliwosci odnosnie tego co Ci powiedziano w LOTcie. Otoz: 1) Jak wytlumaczyc informacje o rejsach z 1 czy 2 pasazerami gdy srednia za Sierpien (chyba najregularniejszy miesiac rejsow) wynosi okolo 10 osob na rejs? Czyli gdyby raz lecialy 2 osoby to potem musialoby leciec 18. 2) Jak wytlumaczyc obawy o zawieszenie rejsow na zime i nieodwieszenie latem gdy mowi sie o dobrej atmosferze dla Lublinka w otoczeniu premiera. Jakos nie widze instalacji ILS i braku rejsow. Moze sie czepiam ale jedna informacja nie gra dla mnie z druga. Pozdrawiam, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Re: Lot potrafi byc mily (i o ILS) IP: 192.168.1.* / 217.97.190.* 18.10.01, 17:39 Marcin ja nie bronie Lotu, nie oceniam tez tego co powiedzial p Rosset staralem sie tylko przekazac informacje w takiej formie w jakiej je uslyszalem. Wyciaganie z tego wnioskow to zupelnie inna sprawa. Nie sadzicie chyba ze zaprzestane krytyki lotu poniewaz dostalem od nich pioro, do tej pory staralem sie byc obiektywny i nic sie tu przeciez nie zmieni, jesli cos jest zle to ganie to, jesli dobre (w Locie zdaza sie nieczesto) to chwale. Pozdrawiam HackFinn :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Do Marcina IP: 192.168.1.* / 217.97.190.* 18.10.01, 17:56 P Rosset powiedzial tez ze chetnie zapozna sie z sugestiami na temat polaczenia LCJ-WAW oraz ogolnie Lotu, oraz dal mi swoj e-mail. Jesli chcesz to podaj swojego maila to wysle ci adres (nie chce podawac go na forum , jesli zbyt wiele osob zacznie wysylac tam smieci zmieni adres). Moj mail : hackfinn@poczta.gazeta.pl Pozdrawiam HackFinn ps. Niedzielny rejs odwolany!!! Sobotni planowo opozniony o ... 50 minut!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Rosset Gate IP: *.toya.net.pl 18.10.01, 23:03 Pan Rosset chyba poczuł, ze mu się grunt pali pod nogami i może stracić stanowisko. Ja Was żegnam na 10 dni, chrzanię pieprzony LOT i lecę British Airways: Warszawa - Londyn - Bangkok - Phuket, aby popluskać się tropikach. Nara. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka. Re: Rosset Gate 18.10.01, 23:16 Ale ci zazdroszczę! Szkoda, że nie LOTem. Miłego wypoczynku :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Do Marcina IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 19.10.01, 11:00 Witam Po pierwsze wyjasniam iz moje wnioski po twojej rozmowie z p. Rossetem byly tym co mi sie nasunelo odnosnie niespojnosci w wypowiedzi samego p. Rosseta. Dobrze, ze cos takiego z niego wyciagnales i zapodales na forum, jednak sam p. Rosset pozostaje dla mnie nadal osoba malo wiarygodna. Tak wiec pisywac do niego nie bede, bo szkoda wg mnie pradu. Jesli zas chodzi o polaczenie Lodz-Waw to jesli zrealizuja to co jest zalozone w rozkladzie na 2002 to bedzie i tak niezle. Pozdrawiam, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Milego pobytu w tropikach ( do Alberta) IP: *.skydive.pl 19.10.01, 13:39 Milego lotu (nie mylic z Lotem) i milych imprezek w oriencie! :) Czekamy na forum na twoj powrot. Pozdrowienia HackFinn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Do Marcina cd. IP: *.skydive.pl 19.10.01, 13:53 Poniewaz uwazam Cie za osobe najlepiej poinformowana i zaangazowana w sprawy zwiazane z Lublinkiem i mysle ze powoli nadchodzi pora na przypominanie sie L Millerowi, ciekaw jestem Twojego zdania w tej sprawie. Trzeba to chyba jakos skoordynowac. Pozdrawiam HackFinn :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Do Marcina cd. IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 19.10.01, 14:10 Witam W pelni sie zgadzam. Tylko na razie nie bardzo mam czas i wene tworcza do ujecia pisma w slowa. Ale moze weekend to bedzie ten czas. Potem puszcze taka przymiarke na forum i ostateczna wersje umieszcze na stronce. Pozdro, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Do Marcina cd. - uzupelnienie IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 19.10.01, 14:11 A najlepiej poinformowana osoba jest chyba raczej Michal G. Pozdro, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Re: Do Marcina cd. - uzupelnienie cd. IP: *.skydive.pl 19.10.01, 14:17 Dzieki za zaangazowanie! :) Dzisiaj musze juz spadac ale jutro napisze kilka sugestii dotyczacych tego co moim zdaniem mozna umiescic w mailu do LM. Pozdrawiam HackFinn ps. temat tego posta wyglada cokolwiek dziwacznie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Mail do L Millera IP: *.lodz.silverscreen.pl 20.10.01, 12:29 Moim zdaniem koniecznie trzeba opisac w mailu sposob funkcjonowania polaczenia do tej pory, (jesli zechce cos w tej sprawie zrobic na pewno spotka sie z opinia "Nie warto do Lodzi lata pare osob dziennie"). Druga sprawa to kwestia traktowania Lublinka na tle innych lotnisk (np: Okecie terminal 2 ok 1 500 000 000 zlotych (nowych rzecz jasna) (350 000 000 usd) Lublinek ILS 3 000 000 i PP Porty-Lotnicze robi wszystko zeby systemu nie kupic). Co raczej oczywiste nalezy sie tez powolac na przed i powyborcze deklaracje L Millera. Pozdrawiam HackFinn:) ps. jesli jeszcze cos wymysle, nie omieszkam zapodac na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał G Re: PLL Lot IP: 212.244.119.* 20.10.01, 16:48 Witam Czuję się wywołany do tablicy przez Marcina, niestety po moim poscie nie obiecujcie sobie zbyt wiele. Wiąże mnie "tajemnica służbowa". W zamian polecam wszystkim zainteresownaym artykuł w E I. Mioim skromnym zdaniem o klasę lepszy niż ten w GW (wstydź się redakcjo). Porusza problem częstotliwosci połączeń, ilosci pasażerów, instalaci ILS'a i cytuje opinie wielu osób, nie tylko rzecznika LOT pana Leszka Chorzewskiego. Pozdrawiam M..M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: PLL Lot IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.01, 22:16 Witam Podaj jakies namiary. Chociaz dzien wydania to sobie w BULe poszukam. Pozdrawiam, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Juz mam IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.01, 22:47 Witam Juz znalazlem ten artykul. Faktycznie niezly. Podejrzewam, ze napisal go niejaki Yahoo z grupy news pl.regionalne.lodz. W porownaniu z ostatnimi wypocinami z GW to EI pokazal klase. Oto link: lodz.naszemiasto.pl/wiadomosci/?tt=40&ii=110340&nn=1 A tak na marginesie to zauwaze, ze i w niedziele i w poniedzialek LOT znowu anulowal rejsy. Pozdrawiam, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Dodry wybór. IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.10.01, 08:57 Chyba bardzo dobrze się stało.że Pan Premier Leszek Miller powołał na stanowisko Wojewody Łódzkiego Pana Krzysztofa Makowskiego,który do tej pory był wiceprezydentem miasta Łodzi i zajmował się sprawami Lotniska-Lublinek.Myślę,że on popchnie sprawy lotniska mocno do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Re: Dodry wybór. IP: *.lodz.silverscreen.pl 22.10.01, 13:52 Tez tak uwazam Pan Makowski dal sie dotad poznac jako zdecydowany zwolennik lotniska Lublinek. Odpowiedz Link Zgłoś
perry. a jak na razie... 22.10.01, 15:00 ... mam zamiar wpaść do Łodzi 29 albo 30 X, a tu 29 nic nie leci, a 30 na razie w rozkładzie jest, ale za 254,66 zł, co dla mnie już niestety nie jest opłacalne :-( Info z www. Pozdrawiam - Perry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Do Perry ego.. IP: 192.168.1.* / 217.97.190.* 22.10.01, 18:33 Od 23 X bedziesz mogl kupic ten bilet za 95,60. W tej taryfie sprzedaja dopiero na 7 dni przed rejsem. Pozdrawiam HackFinn:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Wojewoda Makowski i L. Miller o Lublinku. IP: 192.168.1.* / 217.97.190.* 22.10.01, 18:56 Dzisiejszy Dziennik Lodzki publikuje wywiad z L Millerem. Premier mowi min "Wiem, ze tak potrzebne szybkie polaczenie kolejowe miedzy Lodzia a Warszawa, czy sprawa lotniska Lublinek byly do tej pory po prostu sztucznie blokowane. Takie blokady mozna usunac natychmiast.". Lodzkie Wiadomosci Dnia (TVP3) wyemitowaly dzis wywiad z wojewoda Makowskim, wymienil on w nim 3 priorytety 1) rozpoczecie budowy autostrad kolo Lodzi, 2) szybkie polaczenie kolejow Lodz-Warszawa, 3) zaistnienie na Lublinku polaczen miedzynarodowych. Mam nadzieje ze nie skonczy sie na slowach:) Pozdrawiam HackFinn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Jeszcze o mailu do L. Millera. (do Marcina) IP: 192.168.1.* / 217.97.190.* 22.10.01, 19:03 W mailu do L Millera trzeba, moim zdaniem, koniecznie wspomniec o tym, ze PP Porty-Lotnicze ma w tegorocznym budzecie zaplanowane 3 mln zl na Ils dla Lublinka, ten rok powoli sie konczy i pieniadze moga przepasc. Pozdrawiam HackFinn:) ps jutro odwolany:( jak dotad w pazdzierniku na 23 rejsy odwolano 15, 3 byly opoznione. :( Odpowiedz Link Zgłoś
perry. Re: Do Perry ego.. 23.10.01, 08:34 Faktycznie, zgadza się, schon reserviert! :-) Dzięki & pozdrawiam - Perry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Wielki czas. IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 23.10.01, 12:04 Chyba już nadszedł wielki czas aby pisać do Pana Premiera Millera w sprawie lotniska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Marcin, wysylamy? IP: 192.168.1.* / 217.97.190.* 23.10.01, 13:09 Marcin wybacz, wciaz zawracam Ci glowe. Jesli nie masz czasu to przeciez kazdy moze samemu naskrobac i wyslac maila, chodzi tylko o to by zgrac to w miare mozliwosci w czasie. Pozdrawiam HackFinn:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Marcin, wysylamy? IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 23.10.01, 17:14 Witam No wlasnie cos ostatnio jestem strasznie zalatany. Jakby ktos podrzucil maila to wrzuce na stronke. Pozdro, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Re: Marcin, wysylamy?. IP: 192.168.1.* / 217.97.190.* 24.10.01, 13:41 Marcin podaj mi swojego maila, postaram sie na piatek napisac jakis w miare sensowny tekst.moj mail hackfinn@poczta.gazeta.pl Pozdrawiam HackFinn:) ps. dzisiejszy rejs punktualny:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Czy ktos zna adres biura poselskiego L Millera? IP: 192.168.1.* / 217.97.190.* 24.10.01, 13:56 Bede bardzo wdzieczny za wszelkie informacje! (chodzi mi zarowno o adres elektroniczny jak i "normalny") Pozdrawiam HackFinn Odpowiedz Link Zgłoś
perry. Re: Czy ktos zna adres biura poselskiego L Millera? 24.10.01, 14:13 Wg strony sejmowej (zlinkowanej z www.miller.pl) e-mail do L. Millera to: Leszek.Miller@sejm.gov.pl Ze strony Sejmu wyciągnąłem jeszcze adres Klubu Poselskiego SLD: kpsld@sejm.gov.pl lub kp-sld@sejm.pl (podane są obie wersje) Adres "analogowy": Klub Poselski SLD, Sejm RP, ul. Wiejska 6/8, Warszawa (niestety nie znalazłem kodu) E-mail do Kancelarii Prezesa Rady Ministrów: cirinfo@kprm.gov.pl "Analogowo": Kancelaria Prezesa Rady Ministrów, Al. Ujazdowskie 1/3 00-583 Warszawa (taki sam adres jeśli chce się zaadresować od razu "Prezes Rady Ministrów") Kiedy start akcji??? Pozdrawiam serdecznie - Perry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Marcin, wysylamy?. IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 24.10.01, 16:23 Witaj mkaniew@systemgwarant.pl Pozdrawiam, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn To Perry IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.10.01, 19:21 Dzieki za adresy:) Poszukuje obecnie maila do wojewody lodzkiego, gdybys gdzies sie na to natknal to zapodaj na forum. Dzieki HackFinn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn I jeszcze do Marcina IP: *.lodz.silverscreen.pl 26.10.01, 21:00 Wyslalem ci maila z proponowanym tekstem, zmien w nim co uznasz za sluszne i rzuc okiem na ortografie i interpunkcje. Napisz czy dostales tego maila. Pozdrawiam HackFinn:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: I jeszcze do Marcina IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 26.10.01, 21:07 Witam Melduje, ze doszedlo ;-) Pozdro, MarcinK - jeszcze w pracy :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Praca praca... IP: *.lodz.silverscreen.pl 26.10.01, 21:59 Gość portalu: MarcinK napisał(a): > > Pozdro, MarcinK - jeszcze w pracy :-( Marcin do domu!!! Padniesz jeszcze z przemeczenia i kto bedzie dzialal dla Lublinka:) HackFinn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Zaineresowanie SAS akcjami PLL Lot IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.10.01, 10:26 Szwedzki dziennik ekonomiczny "Finans Tidningen" podal ze SAS (Scandinavian Airlines System) jest powaznie zainteresowany odkupieniem od Sair Group akcji PLL Lot. Jak juz wczesniej pisalem dla tzw. polskich portow regionalnych o wiele lepszym inwestorem dla Lotu jest przewoznik zwiazany z sojuszem Star Alliance (np: SAS), niz z aliansem One World. Wedlug mnie to dobra informacja. Pozdrawiam HackFinn:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perry Adresy wojewody łódzkiego IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.10.01, 11:56 Witam serdecznie! Adres elektroniczny: KMakowski@lodz.uw.gov.pl Adres pocztowy: Wojewoda Łódzki, Krzysztof Makowski, ul. Piotrkowska 104, 90- 926 Łódź Kiedy ruszamy??? :-) Miłego weekendu, pozdrawiam - Perry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Perry Re: Adresy wojewody łódzkiego IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.10.01, 12:02 BTW, gdyby ktoś miał wątpliwości - ten adres jest oficjalnie dostępny na stronie Urzędu Wojewódzkiego: www.uw.lodz.pl Pozdrawiam raz jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Pozdrowienia IP: 203.154.94.* 28.10.01, 04:19 Pozdrowienia z Phuket (Tajlandia). Trzymajcie sie. Wlasnie siedze na lotnisku w kafejce i rozpoczynam powrotna podroz do kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Pozdrowienia dla Alberta IP: 192.168.1.* / 217.97.190.* 29.10.01, 13:24 Daj znac jak wrocisz na lono ojczyzny, szykujemy na tym watku akcje wysylania maili do L Millera w sprawie ILSa i PP Porty-Lotnicze. Pozdrawiam HackFinn:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK JUZ JEST LIST DO WYSLANIA!!! IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 29.10.01, 15:48 Witam Zapraszam do wysylania: lotnisko.leto.com.pl/lublinek4.html lub lotnisko.leto.com.pl Pozdrawiam, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn WIELKIE DZIEKI DLA MARCINA!!! IP: *.skydive.pl 30.10.01, 12:02 Wielkie dzieki za prace przy powstaniu strony!:) Namawiam gdzie sie da do wysylania!!!:) Pozdrawiam HackFinn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: WIELKIE DZIEKI DLA MARCINA!!! IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 30.10.01, 12:19 Witam Tajemniczy Don Pedro z Krainy Deszczowcow doniosl mi, ze 6 listopada przylatuje do Lodzi Fokker F 50, czarter KLM. Pozdrawiam, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Pierwszy zimowy rejs od 1958r. (co najmniej) IP: *.skydive.pl 30.10.01, 18:58 Dzisiaj przylecial do Lodzi (nawet punktualnie) pierwszy od 1958 (co najmniej) roku rejsowy samolot wedlug rozkladu zimowego:) To zawsze cos:) Pozdrawiam HackFinn:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Kolejne dofinansowanie PLL Lot. IP: *.skydive.pl 30.10.01, 19:15 Rada Ministrow na dzisiejszym posiedzeniu podjela decyzje o dofinansowaniu PLL Lot akcjami Banku Zachodniego WBK SA. Po dofinansowaniu w posiadaniu Lotu znajdzie sie 2,79% akcji BZ WBK SA. Pozdrawiam HackFinn:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Zeby nie bylo za dobrze IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 31.10.01, 13:40 Witam W dniu dzisiejszym rejs w ostatniej chwili anulowano. Wychodzi, ze w pazdzierniku odbylo sie nieco ponad 43% rejsow, a prawie 57% anulowano. Uwzglednilem w obliczeniach dni kiedy planowo (z rozkladu) mialo nie byc rejsow (chodzi o rozklad zimowy, ktory zaklada tylko 4 rejsy tygodniowo). Pozdrawiam, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Re: Zeby nie bylo za dobrze IP: 192.168.1.* 02.11.01, 16:57 Gość portalu: MarcinK napisał(a): > Witam > > W dniu dzisiejszym rejs w ostatniej chwili anulowano. Wychodzi, ze w pazdzierni > ku > odbylo sie nieco ponad 43% rejsow, a prawie 57% anulowano. Uwzglednilem w > obliczeniach dni kiedy planowo (z rozkladu) mialo nie byc rejsow (chodzi o > rozklad zimowy, ktory zaklada tylko 4 rejsy tygodniowo). > > Pozdrawiam, MarcinK A jesli chodzi o liczby: planowanych rejsow 29 punktualnych rejsow 10 opoznionych rejsow 3 odwolanych rejsow 16! Pozdrawiam HackFinn:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Do Marcina, IP: 192.168.1.* 02.11.01, 17:04 Witam, pisales, ze tajemniczy Don Pedro donosi o czarterze KLMu 6 listopada, nie wiesz moze o ktorej? 6 XI odbieram z lotniska siostre wiec i tak tam bede:) Pozdrawiam HackFinn:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Do Marcina, IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 02.11.01, 17:23 Witam Niestety, ale nie dostalem pozwolenstwa coby zapodac godzine :-((( Pozdrawiam, MarcinK PS A nie moge naduzywac zaufania Don Pedra, bo wiecej sam sie nic nie dowiem. MK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chss Re: Do Marcina, IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.01, 19:51 Słuchaj, co to za problem aby sprawdzić godzinę przylotu samolotu. W części ogólnodostępnej portu na pierwszym piętrze, na wprost schodów jest biała tablica na której zapisane są godziny przylotów, odlotów, znaki rejestracyjne samolotów i inne informacje (jak liczba pax'ów - czyli pasażerów, typ samolotu...) które planowo mają przylecieć na Lublinek w ciągu kilku najbliższych dni. Jutro będę na lotnisku, mogę to sprawdzić i wieczorem będzie na forum o której ten KLM ląduje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Do Marcina, IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.01, 23:42 Witam Jesli jest jak mowisz to fajnie. Ja jednak dostalem info od kogos kto zastrzegl abym nie podawal publicznie godziny. Nie moge wiec jej podac, choc sam pojade na lotnisko sprawdzic, czy gdzies nie wisi. Gdyby wisiala to tez zaraz zapodam. Zas odnosnie tego Fokkera KLM to znajac dzien przylotu mozna spokojnie go obejrzec, bo on zaraz nie wraca tylko ciutke postoi. Pozdro, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
kropka. Re: Zeby nie bylo za dobrze 02.11.01, 17:10 A w najnowszym filmie promującym Łódź chwalą się lotniskiem i w dodatku międzynarodowym! Jesli ktoś z was jest zainteresowany, zgłoście się mailem do vladipa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Czarter 6 XI. IP: *.skydive.pl 03.11.01, 11:29 6 listopada Widzew bedzie gral w Lodzi sparing z Werderem Brema. Czy ten czarter to wlasanie pilkarze, moze ktos wie?:) Pozdrawiam HackFinn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marst Re: Czarter 6 XI. IP: *.*.*.* 03.11.01, 14:01 Pewnie tak przyleca pilkarze Werderu. Czy ktos moze zna godzine przylotu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chss Re: Czarter 6 XI. IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.11.01, 15:21 Tak, samolot przylatuje z Bremy. Samolot dostał slot na 10.20. (slot-dokładny czas przelotu nad newralgicznym <<czyt. 'zakorkowanym'>> punktem, najczęściej pomocą radiowonawigacyną zlokalizowaną w pobliżu portu lotniczego. Tak więc, przewidywana godzina przylotu to 10.20. Uwaga dla osób, które chcą przyjść zobaczyć przylot samolotu: Nie wiem czy pamiętacie ale gdy odlatywał BAE 146 z piłkarzami M.United 'szanowny dyrektor' lotniska zamnknął je dla osób postronnych :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sony Re: Czarter 6 XI. IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.11.01, 16:48 A czy Dyrektora nie można zamknąć jeśli się dopuści takiegoż czynu - ja uważam,że tak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Re: Czarter 6 XI. IP: *.lodz.silverscreen.pl 03.11.01, 17:19 Z Man. Utd to byl raczej odosobniony przypadek. Wiele innych druzyn tu ladowalo i zawsze mozna bylo wejsc na teren portu. Tak pewnie bedzie rowniez tym razem:) Pozdrawiam HackFinn ps. dziekuje za info o godzinie przylotu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chss Do HackFinn IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.11.01, 00:50 Nie ma sprawy. Jeżeli będziesz potrzebować jeszcze jakieś newsy to daj znać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Nieaktualny rozklad na www.airport.lodz.pl IP: *.lodz.silverscreen.pl 04.11.01, 13:39 Na stronach lodzkiego lotniska (www.airport.lodz.pl) wciaz publikowany jest letni rozklad lotow, obowiazujacy do 27 pazdziernika. Wyslalem im maila z tym spostrzezeniem ale jak dotad nie ma reakcji, moze jeszcze ktos podesle im maila w tej sprawie:) lublinek@airport.lodz.pl Pozdrawiam HackFinn Do chss : dzieki, jesli bede mial jakies pytania nie omieszkam zwrocic sie do Ciebie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Anulowanie trwa IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 05.11.01, 15:35 Witam Wlasnie zniknal z rozkladu rejs z dnia jutrzejszego (6 XI), obecnie ma sie odbyc rejs w dniu 7 XI. Pozdrawiam, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Re: Anulowanie trwa IP: *.skydive.pl 05.11.01, 16:00 Jak dotad w listopadzie Lot : Lodz 3:0. Jutro miala przyleciec moja siostra, coz miala pecha:( Ciekawe czy to polaczenie moze funkcjonowac gorzej? Na czwartkowy rejs do Lodzi sprzedano dotad 9 miejsc, ciekawe kto mimo takiej polityki Lotu decyduje sie na korzystanie z tego polaczenia, podejrzewam , ze to ludzie nie z Lodzi nie wiedzacy jak to polaczenie funkcjonuje. Pozdrawiam HackFinn:) ps. ja nie rezygnuje i dalej bede probowal tym latac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Anulowanie trwa nadal IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 06.11.01, 15:53 Witam Z rozkladu na 7 XI czyli na jutro zniknal rejs do Lodzi. A mialo byc tak pieknie i rejsy mialy byc tylko 4 w tygodniu, ale za to regularnie. Cos odblokowywanie Lublinka slabo idzie nowemu rzadowi. Na razie LOT-Lodz 4:0. Pozdro, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Sabena IP: 192.168.1.* 07.11.01, 16:25 Sabena wystapila dzis z wnioskiem o ogloszenie upadlosci. Jak tak dalej pojdzie to qualiflyer przestanie praktycznie istniec. Przegladalem pobieznie zimowy rozklad Lotu, wychodzi z niego ze Swissair przestal latac do Polski, pozostaly tylko 2 polaczenia dziennie z Wa-wy do Zurichu ale jest to code share Lotu. Jesli przestanie latac rowniez Sabena to plany z Okeciem jako hubem stana sie lekko nieaktualne, przynajmniej na jakis czas. Pozdrawiam HackFinn ps. bylem na przylocie Werderu Brema, Fokker F50 to calkiem zgrabny samolot. Nie wiecie moze skad pochodzily pieniadze na nowy terminal w Poznaniu (67mln zl)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Sabena IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 07.11.01, 17:00 Witam Tez bylem podczas przylotu :-). A odnosnie finansowania terminala to zapewne gmina Poznan, LOT (tak wynika z cytowanego w watku o lotnisku Poznan) oraz byc moze PPL. Pozdrowy, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Albert Re: Sabena IP: *.toya.net.pl 07.11.01, 20:32 Witam! Ja tez byłem. Ciekawe, kto jest kto? Ja byłem w granatowym polarze, ogolony na łyso. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarcinK Re: Sabena IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 08.11.01, 09:36 Witam Zielona kurtka, czarna torba ze znaczkiem Altkom, stalem w lewym rogu tarasu. Aha i jak zwykle z tygodniowym zarostem. Pozdro, MarcinK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HackFinn Re: Sabena IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.01, 11:20 A ja bylem w niebieskiej kurtce i lekko utykalem, gdyz mam skrecone kolano:( Bylem i na tarasie i w hali terminala. Wygladam na 22 lata choc mam 25:) Pozdrawiam HackFinn:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marst Re: Sabena IP: *.*.*.* 08.11.01, 11:37 Sabena lezy i robi pod siebie ciekaw jestem kogo pociagnie za soba? Odpowiedz Link Zgłoś