Dodaj do ulubionych

.:: Forum na www.onet.pl ::.

17.11.05, 22:11
Ostatnio się oburzyłem... Zamieszczono artykuł o Panu Wałęsie. Owszem nie
zgadzam się z wieloma jego poglądami, ale bardzo Go szanuję jako człowieka.
Niestety ludzie wypowiadający się na forum w 90% obrażali Pana Lecha.
Postanowiłem skomentować. Wypowiedź wyglądała tak:
""Oczerniacie jednego z największych Polaków. Nie przepadam za Panem Wałęsą,
jego niektóre poglądy znacznie sprzeciwiają się z moimi, ale szanuję Pana
Lecha. Popełnił wiele błędów w życiu. Te zdarzają się każdemu. Ale jest
człowiekiem zasługującym na szacunek.
>Polacy to żałosny naród... żeby połowa z Was dzieciaki jeszcze umiała pisać
w ojczystym języku... Wypowiadać się składnie i gramatycznie, unikać błędów
ortograficznych. Ale nie... Tu się wypowiada banda jakiś przygłupów...
Apolitycznych fanatyków Radia Maryja. Zaś druga połowa nie zna historii
własnego kraju...
Szkoda, że komuny już nie ma. Przynajmniej istaniało takie coś jak cenzura i
strach..."

Niestety. Okazało się, że użycie słowa przygłup jest zabronione. Komentarz
nie został dopuszczony. Wielkim zaskoczeniem było przeczytanie po 10 minutach
innego komentarza, którego treść tak o to wyglądała:
"OD POCZĄDKU DO KOŃCA SWOJEGO ZASRANEGO ŻYWOTA 50% OBYWATELI TEGO KARAJU
WIE ŻE TO AGENT I ANTY POLSKI.
A WALKA Z KOŚCIOŁEM DOPROWADZI DO TEGO ŻE MU KTOŚ TĄ MATKĘ BOSKĄ Z
KLAPY ZERWIE RAZEM Z PŁUCAMI .
MA SZCZĘŚCIE ŻE MA OCHRONĘ BO JUŻ DAWNO LUDZIE NA ULICY BY GO OSRALI"

Zawsze byłem przekonany, że intelekt ludzi wypowiadających się na onecie nie
przewyższa intelektu pchły. Brak składni, błędy ortograficzne, nieznajomość
tematu. Ale nigdy nie przypuszczałem, że Admini też są... ( ... ). Nie wolno
użyć słowa przygłup, jakże adekwatnego, w stosunku do ludzi na forum, zaś
wolno użyć słowa osr.. w stosunku do człowieka z artykułu... Brak szacunku!!
Obserwuj wątek
    • al-ki Re: .:: Forum na www.onet.pl ::. 17.11.05, 22:25
      Nie zaprzataj sobie głowy tamtym forum. Mnie jeszcze nigdy nie udało się
      zostawić tam komentarza.
      Nie wiem jak oni to moderują.
      • al_ Re: .:: Forum na www.onet.pl ::. 17.11.05, 22:28
        No wiesz. Ale przeczytałem komentarze i byłem bardzo oburzony. Ludzie nie mają
        szacunku i godności. Jakieś głupoty, że Radio Maryja ma rację, że Wałęsa to
        komuch, że komunę zwalczył stary giertych, ojciec Rydzyk i Pani
        Walentynowicz... Jakoś... Musiałem...
        Ale poziom tamtego forum jest... żałośnie niski... Jak i onetu :)
    • big_news Re: .:: Forum na www.onet.pl ::. 17.11.05, 22:27
      A nie wpadłeś na to, że mimo wszystko zdarzy się czasem na Onecie w miarę
      przytomny admin i Ty miałeś szczęście trafić akurat na takiego? Bo ten Twój post
      po pierwsze szczególnym wzorem poprawnej formy języka polskiego nie jest, a po
      wtóre używasz w swoim liście sformułowań obraźliwych. Nie chodzi już nawet o
      pospolite już obecnie słowo przygłup, tylko o określanie Polaków per capita
      żałosnymi. O fanatykach, nieukach, tęsknotami za komuną i Urzędem Cenzorskim nie
      wspomnę. Słowem, nawrzucałeś innym ile się dało, ubrałeś to w niby ładne słówka
      i czekałeś... No właśnie: czego się spodziewałeś? Że trafisz na podobnego sobie,
      a siedzącego po drugiej stronie łącza? No to się zawiodłeś. Za to tu poszło to
      bez problemów. Jaki z tego wniosek? Że na portalu GW nie ma cenzury? Nooo, nie
      osłabiaj mnie;)
      • al_ Re: .:: Forum na www.onet.pl ::. 17.11.05, 22:33
        Rany skąd Ty to bierzesz?? Zawsze kiedy widzę, że coś skomentujesz wydaje mi
        się że wiem czego można się spodziewać. Ale za każdym razem mnie zaskakujesz...
        Mój post odzwierciedlał wypowiedzi innych. O niebo gorsze...
    • sealek Re: .:: Forum na www.onet.pl ::. 17.11.05, 22:31
      może administrator też jest przygłupem i poczuł się urażony? Albo jest autorem
      cytowanej przez Ciebie wypowiedzi i nie lubi zbędnej konkurencji czy krytyki?
      Nie wiem o jakim artykule mówisz, ale popieram Twoją ocenę pana Wałęsy, można mu
      mieć za złe to co robił, ale jest jednym z nielicznych Polaków, których zna i
      szanuje cały Świat.
      Pozdrawiam i może do usłyszenia
      Sealek
      • al_ Re: .:: Forum na www.onet.pl ::. 17.11.05, 22:38
        O to i ten artykuł:
        "Lech Wałęsa po otrzymaniu od IPN statusu pokrzywdzonego powiedział, że
        zamierza obejrzeć zgromadzone na jego temat materiały. Według szefa IPN w
        Instytucie znajduje się kilkadziesiąt tomów akt dotyczących byłego prezydenta.
        "Jest satysfakcja, że jednak ten kraj staje się naprawdę uporządkowany, że nie
        można pomawiać, że jest możliwość sprawdzenia, udowodnienia. Takich ludzi jak
        ja jest więcej i każdy obywatel może się znaleźć w takiej sytuacji" -
        powiedział Wałęsa.

Były prezydent po raz kolejny podkreślił, że nie był agentem."Nie zrobiłem
        niczego z czego musiałbym się dziś tłumaczyć. Nigdy nie zdradziłem robotników" -
        dodał.

Były prezydent, który spodziewał się decyzji IPN, oświadczył, że nie pozwoli na
        dalsze szkalowanie swej osoby. Zapowiedział, że zleci adwokatom wytaczanie
        procesów osobom oczerniającym go.

Lech Wałęsa w marcu tego roku wystąpił do IPN o status pokrzywdzonego. Zrobił
        to w związku z zarzutami między innymi Radia Maryja, że w PRL mógł być tajnym
        współpracownikiem SB. Były prezydent przypomniał, że został zlustrowany przez
        sąd w 2000 roku. Sąd uznał wtedy, że legendarny przywódca Solidarności nie był
        agentem PRL-owskiej SB, lecz był przez nią inwigilowany"

:))). A komentarze to w większości: Wałęsa to kłamca, Wałęsa to komunista,
        Wałęsa to złodziej itp. Zero szacunku... Zazdrość i ciemnota :).
        • sealek Re: .:: Forum na www.onet.pl ::. 17.11.05, 23:38
          Oki, dzięki za przesłanie. A co do forumowiczów Onetu to lepiej to przemilczeć :)
        • Gość: leslaw_m Re: .:: Forum na www.onet.pl ::. IP: *.lodz.msk.pl 18.11.05, 01:05
          no to wałęsa oskubie paru nawiedzonych teraz.
          ciekawe,czy ojciec dyrektor wspomoże w zapłacie odszkodowan.hehe
          mam identyczną ocenę pana wałęsy.po wygranych wyborach jego prezydentura to w
          znacznej częsci kompromitacja(polityka wewnętrzna szczególnie),ale powtarzał
          będę do znudzenia:
          -nie podoba mi się wersja historii,w której komune obalili esbecy.i kropka.
          • Gość: oferta Łódzcy "ludzie honoru" - okazja ! IP: *.lublin.mm.pl 18.11.05, 12:13
            Status pokrzywdzonego tanio sprzedam z powodu wyjazdu. Jednocześnie podkreślam,
            że oferta nie jest podyktowana tym, jakoby wystawiony na sprzedaż towar
            gwałtownie stracił na wartości w ostatnich dniach.
            W pakiecie oferuję nadto bardzo atrakcyjny życiorys ( w całości lub na części) -
            nieużywany i bardzo modny.
            Na specjalne życzenie nabywcy dam dobry namiar na firmę świadczącą usługi
            uzdatniania dokumentów w zakresie treści alternatywnej- wedle potrzeb klienta.
            Gwarancja.
            • Gość: leslaw_m Re: Łódzcy "ludzie honoru" - okazja ! IP: *.lodz.msk.pl 18.11.05, 12:14
              chciałbyś piesku:))
              • Gość: oferta Re: Łódzcy "ludzie honoru" - okazja ! IP: *.lublin.mm.pl 18.11.05, 15:58
                Nie spoufalaj się kotku. Do Łobalacza władzy ludowej mówisz. :)
                • Gość: leslaw_m Re: Łódzcy "ludzie honoru" - okazja ! IP: *.lodz.msk.pl 18.11.05, 17:44
                  zasługą niewątpliwą w.cimoszewicza jest to,ze od kiedy zechciał prowadzić
                  obchody sierpnia 80' co niektórym pomylili się utrwalacze z obalaczami.
                  próbujesz to skrzętnie wykorzystać,
                  ale przykro mi.czuć smród sb-ka z twoich wypowiedzi.
                  pluj sobie ile chcesz i na kogo chcesz,jak ci z tym lepiej.
                  • Gość: oferta Re: Łódzcy "ludzie honoru" - okazja ! IP: *.lublin.mm.pl 18.11.05, 21:22
                    zasług Cimoszewicza nie znam.Nie widzę związku. Po prostu nie podoba mi się "ta
                    wersja" życiorysów ubeckich płatnych szpicli.Nie wiem, co czujesz - ale
                    przypuszczam, że to smród z twoich gaci.Myślę też, że niepotrzebnie się boisz.
                    W moim przekonaniu musiałoby przyjść tsunami, żeby spłukać to wasze ubeckie
                    gó.. - zwłaszcza łódzkie.Plucie nie wystarczyłoby - boć to przecież dla was
                    tyle, co deszczyk. Nieprawdaż ?
                    • leslaw_m Re: Łódzcy "ludzie honoru" - okazja ! 18.11.05, 23:15
                      za 20 lat wałęsa będzie stał na pomnikach,
                      a pieski ubeckie podobne do ciebie będą spoczywać w zapomnianych mogiłach,
                      więc pluj dziś ile wlezie,w koncu to twoje 5 minut sławy.
                      tschuss
                      • Gość: oferta Re: Łódzcy "ludzie honoru" - okazja ! IP: *.lublin.mm.pl 19.11.05, 00:18
                        raporty o sąsiadach też pisywałes w w tym wzniosłym stylu ? Gdybyś ich
                        (raportów) nie palił, lub nie zjadał, to może by cię doceniono i stanąbyś u
                        stóp monumentu jako figura z harfą. Ale nie martw się,są tacy, co i tak będą
                        pamiętać
                        • Gość: al_ Re: Łódzcy "ludzie honoru" - okazja ! IP: *.toya.net.pl 19.11.05, 09:11
                          O zgrozo!!!!
                          • Gość: oferta Re: Łódzcy "ludzie honoru" - okazja ! IP: *.lublin.mm.pl 19.11.05, 13:20
                            Co zaś do twojego pogrzebu lesławie-m, napewno będzie huczny, będą gromkie
                            oklaski, wiwaty, toasty, fajerwerki i ogólna fiesta. Niejeden już był taki
                            pogrzeb - również a Łodzi mieście. Jedyny element smutku, to ten, że nie
                            będziesz bisował.
    • uerbe A znasz takie powiedzenie... 18.11.05, 01:53
      "Głupi jak komentarze na Onecie"?
    • gray Re: .:: Forum na www.onet.pl ::. 18.11.05, 12:54

forum onetu moderuje maszyna - tyle.
    • Gość: al_ 2 dzisiejsze komentarze na onecie: IP: *.toya.net.pl 18.11.05, 13:36
      • Gość: al_ Re: 2 dzisiejsze komentarze na onecie: IP: *.toya.net.pl 18.11.05, 13:37
        Znowu dotyczące artykułu o Wałęsie:
        " WAŁĘSA ZA BLADY DO OJCA DYREKTORA A POZATYM TAM MOWI ... 2005-11-18
        13:12

... SIE PRAWDE !!MOZE DEBATA Z WAŁESA NA TV 1 WALENTYNOWICZ GWIAZDA
        MICHALCZEWSKI WAŁESA! POPATRZYŁ BYM TO BY CIEKAWE BYŁO A DZIAŁO BY SIĘ OJOJ
        ~vonton

jak smiesz twierdzic że ojciec Tadeusz Rydzyk sieje ... 2005-11-18 13:20

... nienawiśc i zgrozę.Takich jak wałęsa ludzi zakłamanych noszących w klapie
        Matkę Boską nalezy piętnowac i usuwać z życia społecznego a nie stawiac ich za
        wzór."

wstyd byś Polakiem!!
        • huann Re: 2 dzisiejsze komentarze na onecie: 18.11.05, 13:45
          > wstyd byś Polakiem!!

chyba, że uznamy, że to nie zależy od narodowości, a od mentalności ;)
        • Gość: leslaw_m Re: 2 dzisiejsze komentarze na onecie: IP: *.lodz.msk.pl 18.11.05, 14:00
          co to za wyrażenie bez sensu,ze wstydzisz się być Polakiem.
          proponuję ci być takim Polakiem,żebyś nie musiał się za siebie wstydzić,
          a za innych niech się wstydzi ten co robi,nie ten co widzi:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka