Dodaj do ulubionych

Remont siedziby ZUS

01.12.05, 20:25
Ja rozumiem to tak: w innych miastach ZUS buduje ładne budynki na swoje
siedziby, tylko w Łodzi musi być oszczędny, a ten okropnie wyglądający dziś
wieżowiec nadal będzie straszył. Przydałoby się jego unowocześnienie,
zwłaszcza wyglądu zewnętrznego.

Pozdrawiam,
berger.m
Obserwuj wątek
    • Gość: naprawde przykre.. Re: Remont siedziby ZUS IP: *.piekary.net / *.netia.piekary.net 01.12.05, 23:21
      serce sie kraje gdy czytam takie rzeczy bo wlasnie dzis odebrano mi prawo do
      renty socjalnej.. mialam umiarkowany stopien niepelnosprawnosci i nagle sie
      okazalo ze jestem zdrowa jak ryba, 5 razy dziennie podaje sobie zastrzyk zeby
      przezyc kolejny dzien i ok 5 razy dziennie badam poziom cukru we krwi co daje
      do 10 ukluc dziennie a do tego wszytskiego studiuje dziennie i te pieniadze
      pozwalaly mi przezyc do teraz.. nie wiem co bedzie.. to jest naprawde przykre
      jak ZUS nas traktuje, przede wszystkim mlodych chorych ludzi, ktorzy chca
      godnie i uczciwie zyc, zdobyc wyksztalcenie aby moc kiedys pracowac miedzy
      innymi na obecnych pracownikow ZUS.. nie pozostaje nic innego jak wyjechac z
      tego kraju, ktory nas nie szanuje i widocznie nas nie chce, dodam jeszcze tyle
      ze na komisji lekarskiej uslyszlam "umie pani chodzic ma ladna buzie i cere to
      prace pani znajdzie" nie wiem co szanowna pani miala na mysli ale sadze ze te
      slowa w pelni okreslaja poziom intelektualny i kulture osobista pracownikow
      ZUSu, to jest tragedia
      • cobolt To nie wina pracownikow Zusu tylko przepisow 02.12.05, 00:14
        ktore niestety musza przestrzegac, a co do ich zachowania, trzeba byc w stosunku do nich minimalnie milym, to tez w koncu ludzie a nie maszyny. Co do remnotu, ze jednej strony fajnie, ze oszczedzaja to dobra wiadomosc, ze chca powiekszysc konfort petentow, ale tak na prawde powinni zrobic remont elewacji, zeby ten budynek wygladal na XXI wiek a nie na polowe XX:)

• Gość: jestem wyrozumiala Re: To nie wina pracownikow Zusu tylko przepisow IP: *.piekary.net / *.netia.piekary.net 02.12.05, 08:59
          jestem dla nich mila, zadnemu pracownikowi ZUSu nie ublizam, kazdy jest inny a
          ze maja taka prace to trudno, dziwi mnie jedno, 3 lata chorowalam tak samo jak
          dzis i przyznano mi II gr inwalidzka i rente socjalna a teraz nagle jest
          wszytsko ok, chca oszczedzic na mlodej uczacej sie osobie, zabieraja jej srodki
          finansowe niezbedne do prawidlowego leczenia, tylko ze to wszystko odpokutuje
          za kilka lat gdy panstwo bedzie musialo mnie leczyc z powiklan, a w ogole co to
          za pracownik ktory mi mowi "nie przejmuj sie, za kilka lat i tak dostaniesz
          rente jak bedziesz miec powiklania" za kilka lat to bedzie "po ptakach" wtedy
          moje dotychczasowe cele i marzenia beda pogrzebane
    • michal.ch Re: Remont siedziby ZUS 02.12.05, 09:35
      > a ten okropnie wyglądający dziś wieżowiec

Rotfl. Przecież to jeden z ładniejszych biurowców z lat 70. Broń Boże zmieniać
      elewację (wnioskuję, że na szczęśćie się na to nie zanosi). Jedynie kopa w tyłek
      powinna dostać osoba odpowiedzialna za wymianę miodowych szyb w części okien na
      zwykłe.
      • Gość: PROSPERO Re: Remont siedziby ZUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 09:49
        Masz rację, z oknami to skandal. Podobnie jak z doczepianiem na zewnątrz
        klimatyzatorów na róznych piętrach - co robi architekt miasta?
    • fauve Re: Remont siedziby ZUS 02.12.05, 10:30
      Architektów za takie "kreacje" powinno się wieszać. Budynek smutny tak jak
      instytucja.

Pozdrawiam
      • Gość: Pietruszka ZUS frontem do klienta! Tylko zmotoryzowani stracą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 13:34
        Gorzko się uśmiałem z tego wejścia dla klientów od tyłu. I z tych wind, jedynie
        dla pracowników. Jeśli dodać obecne kible tylko dla pracowników, to widać że
        szefostwo tej firmy nie dostaje pieniędzy za nic. Po nocach kombinuje, jak by
        tu ułatwić życie "klyentom".
        Dotychczas na około 60 miejsc parkingowych, 13 przypadało klientom, pardon
        petentom. Zatrudniono nawet dwóch cieci, aby własnymi klatami bronili dostępu
        do miejsc dla wybranych. Rozumiem, że teraz po redukcji do około 40, dla
        petentów nie zostanie ani jedno. A cieci przesunie się do wyrzucania petentów z
        budynku, gdy wreszcie dochodzi 14:45. To kolejny piękny przykład ducha PRL-u,
        który wyłazi w tym budynku ze wszystkich kątów.
        "Bo klient w krawacie jest nieawanturujący się" - podpowiadam jak umilić
        jeszcze bardziej życie setek petentów biegających od okienka do okienka, od
        piętra do piętra. Przeszkadzają w pracy, trzeba co i rusz zatrudniać nowych
        urzędników, już się nie mieszczą. A można przecież jeszcze raz skrócić godziny
        pracy, przyjmować tych natrętów tylko od 10-11, i to tylko w dni parzyste. A
        jak nie zdążą przynieść swego DRA, to karać, karać, karać!
        Inna propozycja - wykonać stalowe schody zewnątrz elewacji, coś na wzór
        wszechobecnych w Stanach schodów p-poż. Gdy klient już dotrze na 14-ste piętro
        będzie potulny jak baranek ("Uuu, widzę, że dziś zamieć za oknem!", albo "ale
        dziś leje! Niechże wyjdzie, bo mi nakapie do herbaty!"). No i znakomicie
        odciąży to windy, które w końcu będą tylko dla urzedników!
    • Gość: janulodz Re: Remont siedziby ZUS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 14:44
      Przy tym wszystkim nie należy też zapomnieć, że ZUS nie zakupuje za nasze
      pieniądze żadnych obligacji ani akcji, nie tworzy funduszy inwestycyjnych, nie
      ma zabezpieczonych żadnych środków na poczet przyszłych emerytur. Obsługuje
      jedynie bieżących emerytów ze składek za wynagrodzenie pracujących a i tak ma
      zawsze zadłużenia. Niech więc pobuduje kilka marmurowych pałacy bo go na to stać
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka