Dodaj do ulubionych

remont na pilsudskiego i objazdy

IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 18.10.02, 22:06
i znowu tramwaje dziwnie jezdza:
8 -kopernika-zielona
a dla mnie lepiej by bylo puscic 8 od dworca kaliskiego do petli na
wyszynskiego(na zielonej juz jezdzi 9 i teraz duza czes tych lin pokrywa sie
10-kopcinskiego-zielona( na zielonej juz jezdzi 12 po co tam dorzucac jeszcze
10-przeciez bedzie ona jezdzic pusta)-lepiej tymczsowo ta linie zawiesic
14 kopcinskiego-zielona ( sytacja jak w 10)-lepiej ja puscic przybyszwskiego-
piotrkowska i dale na wlasciwa trase
linie Z puscic od krancwki augustow do dworca kaliskiego
Obserwuj wątek
    • Gość: Ł.S. Re: remont na pilsudskiego i objazdy IP: *.toya.net.pl 20.10.02, 14:41
      > 14 kopcinskiego-zielona ( sytacja jak w 10)-lepiej ja puscic przybyszwskiego-
      > piotrkowska i dale na wlasciwa trase

Dobry pomysł!

Ja cały czas czekam na uroczystości przed katedrą (na pewno 11 listopada coś
      będzie). Jakim objazdem puszczą wtedy linie: 2, 3, 6 i 11 w sytuacji gdy nie ma
      skrętów na skrzyżowaniu al. Piłsudskiego/Kilińskiego? 2 i 3 można teoretycznie
      puścić przez al. Śmigłego Rydza, ale wtedy pozbawia się fragmenty ul.
      Dąbrowskiego i Przybyszewskiego tramwaju. Jak by nie patrzeć, nie widzę innej
      możliwości jak trasa: Piotrkowska - Czerwona - Wólczańska - Wróblewskiego - al.
      Politechniki - Żeromskiego - Kopernika - Gdańska - Legionów - Zachodnia.
      Umieram z ciekawości.

Pozdrawiam,
      Ł.S.
      • Gość: milotram Re: remont na pilsudskiego i objazdy IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 23.10.02, 19:03
        kolejny objazd spowodowany przelaczeniem torow-24.10-26.10 i najlepsze -24
        10.otwierana jest galeria łodzka bedzie ciekawie :)))))
        • geograf Re: remont na pilsudskiego i objazdy 23.10.02, 19:16
          Ludzie kochani!!
          czemu oni to robię w środku tygodnia, a dodatkowo przy okazji otwarcia Galerii??
          drogie MPK!!
          ja naprawdę chciałbym jutro wsiąść do 57, do pierwszego autobusu,, który przyjedzie na przystanek...:/

:(
          • ixtlilto Re: remont na pilsudskiego i objazdy 23.10.02, 21:46
            geograf napisał:

> ja naprawdę chciałbym jutro wsiąść do 57, do pierwszego autobusu,, który
            przyje
            > dzie na przystanek...:/
            Geo: lepiej wyjdź wcześniej z domu, żeby przed otwarciem Galerii być na
            miejscu!!!

Ixtlilto
            =^.^= miauu..
            • geograf Re: remont na pilsudskiego i objazdy 23.10.02, 22:05
              Ixik, w strone centrum nie będzie problemu- przemierze tę droge przez 8, ale droga powrotna??
              czyste sci-fiction....:/
              • Gość: Kiefer Re: remont na pilsudskiego i objazdy IP: *.dziennikarstwo.uni.wroc.pl 24.10.02, 10:41

> Ixik, w strone centrum nie będzie problemu- przemierze tę droge przez 8, ale
                > droga powrotna??
                > czyste sci-fiction....:/

Zrobisz sobie spacerek do Al.Kosciuszki i wsiadziesz w 6 :-P
                Ha, a jak mowilem, ze we Wrocku Galeria usytuowana jest w miejscu
                odpowiadajacym skrzyzowaniu Kosciuszki-Mickiewicza to powiedziales 'Dobrze, ze
                u nas tak nie jest' - no to masz za swoje niesluszne poglady :PPPPP

Pozdro, Kiefer
                • geograf Re: remont na pilsudskiego i objazdy 24.10.02, 15:09
                  łaskawie donoszę, że do 57 zmieściłem się za pierwszym razem:P
                  Jednakże ledwo wszedłem do 6 (tramwaje stoją sznurkiem przed Biała Fabryką w stronę centrum)

jeszcze 2 dni.....:(

P.S. Kiefer- nie narzekałbym tak na to wszystko gdyby nie zamknięto dla przejazdu skrzyżowania Kilińskiego/Piłsudskiego...
        • Gość: Ł.S. Re: remont na pilsudskiego i objazdy IP: *.toya.net.pl 23.10.02, 19:43
          Gość portalu: milotram napisał(a):

Najlepsze to jest to, że tym objazdem będą jeździć Citki. :)

Pozdrawiam,
          Ł.S.
      • Gość: flip Re: remont na pilsudskiego i objazdy IP: *.p.lodz.pl 23.10.02, 19:28
        Moze mi sie snilo, ale wydaje mi sie, ze ktorejs nocy widzialem jak cos spawali
        na skrecie Czerwona-Wolczanska.
        • Gość: Ł.S. Re: remont na pilsudskiego i objazdy IP: *.toya.net.pl 23.10.02, 19:37
          Gość portalu: flip napisał(a):

> Moze mi sie snilo, ale wydaje mi sie, ze ktorejs nocy widzialem jak cos
          spawali
          >
          > na skrecie Czerwona-Wolczanska.

Wszystko możliwe. Doraźna naprawa szyny polega przecież na naspawaniu główki
          szyny vel szyny oporowej. Ja stawiam, że już niedługo pojadą tam objazdem
          tramwaje. :)

Pozdrawiam,
          Ł.S.
          • michal.ch Re: remont na pilsudskiego i objazdy 24.10.02, 10:41
            My - pionierzy stalowych szlaków - przetestowaliśmy już ten odcinek. :)
    • michal.ch Re: remont na pilsudskiego i objazdy 24.10.02, 10:45
      Sieć jest uboga, a na remontowanym skrzyżowaniu jeszcze odłączyli skręty. Teraz
      są tylko przelotki na wprost, a więc arivederci tramwaje przemierzające
      skrzyżowanie po skosie. O zgrozo...

Tramwaje na Piłsudskiego i Kilińskiego nie jeżdżą. Dowiedziałem się o tym dziś
      rano, kiedy zastałem "torbę" z napisem "przystanek przeniesiony" i uświadomiłem
      sobie, że autobus Z3 właśnie ucieka mi z przystanku na Nawrot. Dawno nie
      używałem takiej plejady słów, jak dzisiaj... :)

Okazja do zrobienia fotek Cityrunnerom na Narutowicza. Ludzie robią miny, jakby
      ufo zobaczyli. :)
      • Gość: milotram Re: remont na pilsudskiego i objazdy IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 24.10.02, 12:44
        geograf napisal
        czemu oni to robię w środku tygodnia, a dodatkowo przy okazji
        otwarcia Galerii??
        drogie MPK!!

w srodku tygodnia dlatego ze w niedziele sa wybory poza tym robia to trzy dni
        to napewno wypadlo by to w dzien roboczy
        2 argument trzeba to skonczyc jak najszybciej a nie czekac na jakis weekend bo
        pogoda sie coraz bardziej zmienia.
        ja nie uwazam tego za cos zlego gdy sa podstawione autobusy komunikacji
        zastepczej kursujace co 4 minuty( patrz rozkald jazdy)
        • Gość: Ja Miejskie Przekręty Komunikacyjne. IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.02, 14:51
          MPK zafundowało pasażerom totalną rozpierduchę (wybaczcie, ale ostatnio bardzo
          lubię to słówko). I tak:
          10 w tym Cityrunnery jeździ sobie Kopernika i Narutowicza. Na widok
          Cityrunnerów ludzie uderzają szczęką o chodnik, a dzieciarnia robi sobie
          przejażdżki. 8 i 1 jadą Kościuszki, przy czym 8 skręca w Mickiewicza. 6 lini na
          Kościuszki to dawno nie spotykana sytuacja, a poza tym horendalne korki. 14
          jeździ również Kopernika, mimo iż na rozkładach napisane jest, że kursuje
          Kościuszki, Piotrkowską i Dąbrowskiego. Czwórka natomiast (uwaga, uwaga!)
          jeździ (fanfary!!!) Czerwoną! Chociaż oczywiście na al. Politechniki nie ma ani
          jednego rozkładu 4. Kursuje też Z2, wyjątkowo często, tyle, że nie zatrzymuje
          się na Włókniarzy przy dworcu, mimo, iż wisi tam jego rozkład, natomiast
          (jedyny + dla MPK) po wyjeździe z krańcówki skręca w Bandurskiego i zawraca na
          wiadukcie Maratońska/Unii. Krańcówki tramwajowe na Retkini i Kurczakach świecą
          pustkami, a tramwaje na Kościuszki zbijają się w stadka po 3 tej samej lini. A
          na dodatek na wylocie Kopernika stoi Łukasz i z aparatem poluje na
          Cityrunnera :) Zdaje się, że możemy się także spodziewać 1936/37 na 10 na łuku
          z Kopernika we Włókniarzy.
          Natomiast MPK popisało się wyjątkowo, bo na żadnym przystanku nie ma informacji
          o tym, jakimi trasami co jeździ i jakie są zastępczaki. Nie mówiąc już o 14 i
          4, które jeżdżą inaczej niż napisano w rozkładzie. Na pocieszenie powiem, że
          motorniczy w 1207 przez mikrofon ostrzega, że jedzie Kopernika.
          • Gość: Ja Re: Miejskie Przekręty Komunikacyjne. IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.02, 14:57
            Żeby było śmieszniej, to na stronie MPK napisano, iż 14 jeździ Kopernika,
            Żeromskiego i Czerwoną.
            Totalny bajzel. Ale za to mogę pojechać Cityrunnerem do szkoły:) Szkoda, że
            dziś z tego nie skorzystałem:)
            • geograf Re: Miejskie Przekręty Komunikacyjne. 24.10.02, 15:16
              widziałem 14 i bodajże 8 na Czerwonej...
              ale nic nie przebije widoku 1 na Piotrkowskiej, 8 na Placu Reymonta i 14 na Placu Niepodległości;-)
              • zamek Re: Miejskie Przekręty Komunikacyjne. 25.10.02, 09:26
                14 jeździ teraz prawie jak za dawnych dobrych czasów do
                Rzeźni ;)
          • Gość: J.S. Re: Miejskie Przekręty Komunikacyjne. IP: 212.191.37.* 24.10.02, 15:11
            Gość portalu: Ja napisał(a):

> MPK zafundowało pasażerom totalną rozpierduchę (wybaczcie, ale ostatnio
            bardzo
            > lubię to słówko). I tak:
            > 10 w tym Cityrunnery jeździ sobie Kopernika i Narutowicza [...]

Trzeba przyznac, ze torowcy niezle sie w nocy postarali. Wczoraj mialem
            przyjemnosc odbyc jazde probna wagonem 1201 po trasie objazdu i zdecydowanie
            najgorzej bylo przed EMPiKiem, gdzie musielismy przejezdzac z predkoscia
            ᝺km/h - dzisiaj juz jest zdecydowanie lepiej.

pzdr,
            Jan Szulew, KMST
            "cityrunner.lodz" - cityrunner.cjb.net
        • geograf Milotramie... 24.10.02, 15:19
          O terminie wyborów wiedziano już przed wakacjami. Czemu prace nie rozpoczęły sie tydzień wcześniej??
          Zetki w rozkładzie mogą mieć co 4 minuty odjazdy, ale...
          Z2 nie zatrzymuje się przy Sienkiewicza
          Z3 stoi w korku na Kilińskiego,
          a na Piotrkowskiej przed Białą Fabryką stoi szereg tramwajów aż do Placu Reymonta (zwrotnica samoczynnie nie przerzuca się na tamtym skrzyżowaniu, co dodatkowo spowolnia regularność przejazdów...)

Gratulacje..:(

A do tego MPK okraja skręty...:(
          co będzie jak jakiś wypadek zablokuje np. Kościuszki/Mickiewicza??
          MPK stanie w miejscu,.....

ech......:(((((((((((
    • Gość: mat27 Re: remont na pilsudskiego i objazdy IP: *.interserwer.pl 25.10.02, 08:29
      A mi się podoba :)) Mogę sobie wreszcie dojechać 8-ką z domu na Włókniarzy do
      pracy na Piotrkowskiej bez przesiadania się :)) W ogóle to to skręcanie 8-ki z
      Mickiewicza w prawo w Kościuszki wygląda dość egzotycznie. Ten skręt już dawno
      chyba nie był wykorzystywany.
      No i fajne są Citki na Kopernika i Gdańskiej :) Ciekawe, jak sobie Citek radzi
      na dość ostrych chyba skrętach na tej nowej trasie...
      • Gość: pan_tomas Najfajniej jeździła wczoraj 12... IP: 212.191.74.* 25.10.02, 10:45
        W kierunku Stoków aby ominąć korek na Narutowicza skręcała w Kilińskiego.
        Następnie skręcała w lewp w Pomorską do Placu Wolności. Kółeczko i już jedziemy
        w drugą stronę... (Jak w Lunaparku). Z powrotem Pomorską i dalej właściwą trasą
        (chyba?)
      • Gość: Bart Re: remont na pilsudskiego i objazdy IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.10.02, 22:28
        Gość portalu: mat27 napisał(a):
        > Mickiewicza w prawo w Kościuszki wygląda dość egzotycznie. Ten skręt już
        dawno
        > chyba nie był wykorzystywany.

Nie tak dawno. 11 lutego 2002 jeździły nim tramwaje linii 2, 6 i 11 (co do 3
        nie jestam pewien).
        Pozdrawiam,
        Bart
        • geograf Re: remont na pilsudskiego i objazdy 25.10.02, 22:41
          nie pamietam tego. z jakiej to bylo okazji??
        • Gość: Ł.S. Re: remont na pilsudskiego i objazdy IP: *.toya.net.pl 26.10.02, 12:08
          Gość portalu: Bart napisał(a):

> Nie tak dawno. 11 lutego 2002 jeździły nim tramwaje linii 2, 6 i 11 (co do 3
          > nie jestam pewien).

To prawda, co jakiś czas coś tam skręca.
          Najbardziej zapomniany skręt to Piotrkowska - Czerwona w relacji północno-
          zachodniej.

Pozdrawiam,
          Ł.S.
      • Gość: Ja Citki na Kopernika IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.10.02, 11:27
        Gość portalu: mat27 napisał(a):

> No i fajne są Citki na Kopernika i Gdańskiej :) Ciekawe, jak sobie Citek
        > radzi na dość ostrych chyba skrętach na tej nowej trasie...

Bez najmniejszych problemów. Jedyną wadą Citków na Kopernika jest spory hałas w
        porównaniu z tym jaki zwykle w Cityrunnerach panuje.
        • geograf Re: Citki na Kopernika 26.10.02, 11:35
          wczoraj jechałem Citkiem po Narutowicza i nawet przy Tramwajowej nie było tak źle, ani tak głośno...
          • michal.ch Re: Citki na Kopernika 26.10.02, 18:37
            "Łubudubu ryps" jest za to na Kilińskiego/Narutowicza. Motormani widocznie
            zakładają, że to skrzyżowanie jest lepsze od Kilińskiego/Piłsudskiego dlatego
            bardziej dają czadu. Efekt jest taki, że ludzie się oglądają w którym miejscu
            był wypadek (jak wjeżdża na krzyżaki, to jest takie jebudu, jakby się dwa
            samochody stuknęły). :)

I na torach niewyciszonych ta piękna muzyka pracy silników i ryczenia podwozia
            żywcem z "Enek" wyjęta. :)
    • Gość: Kiefer Re: remont na pilsudskiego i objazdy IP: 156.17.125.* 25.10.02, 12:24
      To ja chcialbym zapytac - ktore linie jezdzily NORMALNIE podczas tych objazdow?
      8-)

Pozdrowienia z Wrocka
      Kiefer
      • Gość: milotram Re: remont na pilsudskiego i objazdy IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 26.10.02, 13:15
        a wiecie co jakby na al.politecniki dorobic skret w prawo w wolczanska
        (kierunek poludniowo-wschodni)wtedy skret w lewo z czereonej w piotrkowska
        bylby uzyteczny.
        jako na poparcie mojej propozycji jest fakt iz sluzyl by awaryjnym przejazdom
        tramwajow wprzypdaku zaistnienia problemow na piotrkowskiej od czerwonej do pl
        niepodleglosci wtedy np 6,11 moglaby objechac ten fragment,dodatkowo gdyby na
        trasie 15 cos sie wydarzylo 15 mogla by ewakuowac sie czerwona i piotrkowska
        co o tym sadzicie:)
        • Gość: barnaba Re: remont na pilsudskiego i objazdy IP: *.lodz.msk.pl / 10.120.17.* 26.10.02, 17:52
          Przydałoby się....

Tylko te koszty :(

pozdrawiam
          • Gość: milotram Re: remont na pilsudskiego i objazdy IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 26.10.02, 18:41
            sorki nie wolczanska a wroblewskiego;))
            • Gość: barnaba Re: remont na pilsudskiego i objazdy IP: *.lodz.msk.pl / 10.120.17.* 26.10.02, 18:50
              Gość portalu: milotram napisał(a):

> sorki nie wolczanska a wroblewskiego;))

Prawdę mówiąc nawet nie zauważyłem, że napisałeś "wólczańska" :)

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka